С отмяна на глас комисия одобри новия дълг от 8 млрд. евро

Бюджетната комисия прие предложението за поемане на нов държавен дълг от 8 млрд. евро. Предложението бе гласувано на “косъм“ с огромен скандал.

Обратно в новината

Коментари - С отмяна на глас комисия одобри новия дълг от 8 млрд. евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как да не ги утвърдят. На половината от заема ГЕРБЕРАСТИТЕ в правителството ще вземат комисионните, на останалите по веригата - останалата половина.

Управляващите се насраха.Направо си вървим по гръцкия сценарии.Само , че гърците имат достойнствои протестират.На нас няма да и опростят е едно евро.Ние сме "стабилна държава".Ще се повиши ръста на икономиката от производството на пластмасови чаши за кафе.Нас ни управляват гениални изроди.Те меслят само с дурпката на геврека.Нек сме живи нек ни ебат като се траем.

Който си тегли, той да си връща

Големият скандал е приемането на това предложение. Гербаджии, народът забавя, но не прощава!

E ,доволни ли сте ...спете спокойно ...ние си ги избрахме.8млрд...без индустрия...добра територия за хапка ...

Брутално! Надявам се, че медиите няма да оставят това така...

Те въобще не го коментират. Нали са наши.

сега вече имаме парички и счте си овеличим буджета за отбрана както обесчта плевнелив на кери,,,уса има нужда от финансиране,,,,

Научи се да пишеш бе НЕГРАМОТНИК, пък тогава си давай мнението ...

няма да ви се размине,ще бъдете съдени рано или късно,идиоти в държавата ни

По бързо да идва планетарното еврейско правителство и еврейския цар, 4е така не се търпи вече!

До кога ще обяснявам, че протестите от протестърите бяха за това, че един милиард, не беше ясно за кого по-напред.А, нашите като вземат 16 милиарда ще има за всички и за нас най-вече!ЕЛЕМЕНТАРНА МАТЕМАТИКА!

Стани стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди и мощно изквичи преди да те заколят!

Далавери, далавери, далавери! Да живеят НАШИТЕ далавери! Нямаме спиране. Що не говорите за финансиране на среден, дребен бизнес? Защо не говорите за спиране на контрабандата, да речем поне на цигарената? Защо не балансирате бюджета? Приходите да са равни на разходите! Защото искате да изядете набързо едни 4-5 млрд ., а не мислите за поколенията дето ще ги връщат! Нали ще влязат във вашите джобове! Наглеци!

Борислав Цеков: Подмяната на решението на Бюджетната комисия по заема "Борисов" гази Конституцията

ДА СА НИ ЧЕСТИТИ И ТЕЗИ ДЪЛГЧЕТА! ДА МУ МИСЛИ, КОЙТО ЩЕ ГИ ВРЪЩА! АЗ СИ ТРЪГВАМ

Сутринта гледах един мазен протестър-вече депутат дето казваше,че 300 дни протестирал, ха направете си сметката 300 дни по 50-100 лева колко са,колко платени протестъра бяха и сетне не питайте къде са парите на КТБ,не 16 милиарда-32 милиарда ще изтегли Боцко само и само да е на власт,иначе пандела пък може и друго!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Когато Орешарски изтегли 1 милиард заем се появиха дежурните коментатори по телевизииите, и заявиха,че е "непочтено " да се тегли заем. Защото ще го плащат децата ни. Протестърите протестираха против този ЕДИН милиард. Сега се тегли колосален заем от 16 милиарда лева. И нищо. Тишина. Мълчание. Къде сте бе протестъри? Или протестът не протестира, защото протестът днес е във властта? Против милиард взет от правителството на Орешарски протестирахте, а сега къде сте? - имате 16 пъти по-голямо основание да излезете на улицата? 1 милиард заробвал децата ни. 16 милиарда по -тази логика заробват пра-пра-пра внуците ни. 1 милиард заем е "непочтен". А 16 милиарда-сигурно е почтен заем, след като има такова мълчание?

е с огромни дългове, но как живеят гърците? Като нашите мизерни заплати и пенсии ли имат? Имат ли мизерстващи работещи? Парите ще потекат към упавляващите, олигарси , мафиоти, далавераджии, а за мен, за теб и децата ни, за внуците ни ще остане дълга.......

8 млрда. делено на 3,5 млн. домакинства равно на 2285 суха пара. Хайде раздайте ги на хората да живнеме малко. Не ги изяждайте сами.

това субсидиране на семействата го има в германия и франция както и в петрол-държавите от арабски произход.

алчен и самозабравил се народ,все за вас,отворили усти света да погълнат,но много скоро света ще ви погълне вас с безграничната ви лакомия,нали държавата трябва да плаща безплатното ви здравеопазване,безплатното ви образование,да строи пътища,защото вие не плащате данък една стотинка,от къде горката държавица да ви покрива безплатния живот,кога най-после ще дойдат управници дето да ви сложат чатала на врата и ще ви накарат да работите,ще ви вдигнат данъците,ще намалят безбожно високите и с нищо неподплатени заплати,цял свят се тресе от криза,само богоизбраните българи живеят шапка на тояга,единствената надежда е,че нищо не е вечно и дано много скоро дойде краят на охолния ви живот,мизерни нещастници

Виц е, нали? Затова ти сложих + Ако ли не- е просто простотия.

Нека оставим засега процедурата на мира, макар че гадостта на герб личи и там ! На някой от вас направи ли му впечетление, че се вземат 8 млрд заем за погасяване на задължения с падеж след 2-3 години т.е.2016,2017 г. под предлог, че ще се финансира дифицита ТОГАВА ! ЗАЩО !!! Кой нормален би го направил ! Само, че може би истината е друга и това ще бъде поредната герб далавера и ограбване на българите.

След като обаче се оказа, че гласовете са 9 на 9, което означава, че предложението на финансовото министерство не е прието, тя заяви, че не приема писменото заявление на Търновалийски. Ето ТОВА Е ГЕРБ - винаги се действа конюнктурно!!! ОСТАВКА КРАДЦИ!!!

Тази Мента Стоянова поглежда ли се в огледалото преди да отиде в НС ? Ами тя прилича на баба Яга.Досега не са ли го и казвали?

Наближава деня в който ще си платите за всички свинщини в държавата! Не наядохте се!

се надявам на същото,крайно време е 7 млн.крадливи,мързеливи търтея да започнат да си плащат,не ненаядоха се,не се спряха да крадат,да чакат някой да им прати готови пари,стига вече

е вече новината за огромния заем... Тази сутрин по тв, журналистите угоднически мълчат или едва промърморват под нос този въпрос. "Червеите" угодно изядоха парите. А парите-заема, ще изядат народа.....

Те нашите журналя са на 106 място в света по свобода и обективност. Ослушват се, натискат се някой да ги натисне и да им отсипе малко чорбичка!

Не знам дали ще дойде този момент, когато простоватия, очевадно и за съжаление, български народ ще схване, най-сетне, че между БСП и ГЕРБ разлика няма, не е имало и никога няма да има. Просто ни играят театро, а всъщност само се сменят, за да управлява пак БКП, винаги ни е управлявала БКП, затова и в България никога не видяхме истинска демокрация, никой не ни взе на сериозно и си останахме най-бедната държава, само защото БКП не слезна от властта, дефакто.

ГЕРБ ...са ненадминати ...некадърни ,нагли ,алчни ...Оставка !

Абе навремето бащицата нали скачаше като луд за един милиард заем на Ореха? Сега ги взима като любимите си пържолки- по няколко накуп. Защо така бе,г-н Борисов?

Не, те в момента са също уловени за вимето на държавата.

Абе, откъде ще мине каруцата с парите, за да прибера и аз нещо щото и тези пари ще потънат като вода в пясъка на Сахара!

Хит в управлението на страната е вземането на нови милиарди заеми. Големи бързи, лесни за крадене пари.Червената мафия мутира по-бързо от дрозофилите.

До тук за няма 2 месеца ГРОБ ООД показа два пъти как гласува закони. Задайте си въпроса и си отговорете сами, ако влезете в сдружение на собствениците заради саниране, така както гласуваха закона за втория пенсионен фонд и за заема, задайте си въпроса какъв могат да го натирдифляскат на тия дето са влезли в сдружение на собствениците! А за да ни изклатят дажене е нужно да сме дйствително санирани - достатъчно е да сме в СС. От друга страна санирането е една огромна благодатна тема за теглене на още заеми които да изплащаме. Ще изплащаме, ая ни санират - я не. По- лесно се крадат пари накуп, отколкото да се цедт от комисионки.

Аз твърдо вярвам, че ще има санитаризация и санирария на тези мръсни социалистически блокове и техните гадни обитатели в името на чистото европейка бъдеще на територията!

Пречист европеецо, толкова ме е гнус от теб, че дори не бих те погледнал.

А ти, бълхарю, що не ми излезеш насреща, да ти тегля една оптимистична... санитаризация! Ама после няма да така оптимистичен г.ъз.

Къде сте, честни борци за истината?!Преди една година оревахте навсякъде, че Мекушарски е взел заем от 5 млрд., сега този престъпник взе 3 пъти по-голям и мълчите като посрани! Що мълчите, бе изроди, защо не сте пред Парламента с тъпани и бели рояли?!Щото сте долни, мръсни, платени измекяри!!!

Мълчат умно и красиво! И ранобудните и те проспаха събитията...

Онова с умните и красивите и с роялите беше гейпарад, бе... платен гейпарад под патронажа на ГЕРБ и президента

Бойко Борисов , педраст, педраст .

Просто слаб страхлив човечец хванат за топките.

Бойко има черен колан по карате, но той не го е спечелил с битки в състезания, а в спаринги. Той е свикнал да получава служебни победи, но не и да извоюва в истински бой.

някои може ли да обясни какво стана с 10-те милярда долара заеми, които баи тошо ни завеща

Наскоро по новините ( преди месец-два) бяха казали че окончаелно ги изплащаме с последната вноска. Не бяха 10 милиарда а 11 и 700 милиона USD. Изплатихме ги за 25 години. И 2-3 месеца. Интересно колко време ще изплащаме тия 38 + 8 милиарда, но в Евро?

Това е стандартна схема за подчиняване на с държавите. Банкерите си назначават политици, които теглят безсмислени заеми. Кой печели и кой губи е ясно. Такива виреят в християнско общество с други морални стандарти. Затова комунизма беше прелюдия към унищожението на държавата. Първо унищожиха вярата и духа на народа. От там останалото е лесно и въпрос на време. Примерно 25 години +.

Kalin

Гладна кокошка просо сънува така е и с този газ дето го има само в мътния поглед на Борисов;-)осигуриха си за крадене за целия мандат тия а едно време опищяха орталъка за тия 3-4 милиарда на Орешарски дето щели да ни загробят.А това сега как да го наречем?

Ама ной големият късметлия,съм аз батковци!!! Изядох милиардите в Гърция и тъкмо почнаха да ми ги искат,сега пък ще изям милиардите в България,`дето тия благоворители от ИИИвропаТА ги дават като фъстъци бе..... Еййййй,живот-живот.... Кой като мен,да го хранят немците два пъти и да не връща парите бе!!!

Еее, имаме си значи пътеводител в тъмното. Ще очакваме с нетърпение следващият ти ход, когато и българските милиарди решат да си ги потърсят.

Има една приказка "Господ да ги съди!". А на мене ми харесва една мисъл на Ал Капоне "Ние не съдим - съди Господ! Ние само уреждаме срещата..."

АКО НЯКОЙ ИЗЛЕЗЕ НА ПЛОЩАД НАРОДНО СЪБРАНИЕ ДНЕС И ПОЧНЕ ДА ВИКА "КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН" ЩЕ ГО ПРИБЕРАТ И ЗАКАРАТ ДО ПСИХИАТРИЯТА :))

И к`ва е файдата?? Събота и Неделя,пак ще е там да скача!!! Пускат ги за да не ги хранят....

честно, ако бях специалист в информатиката,щях да пиша до четирите въпросни банки от името на целия български народ, че просто нямам никакво намерение да плащам кредита на моите кръвопиици и това да се публикува в световен мащаб- хаиде , дано има такива гении,дето милеят още за великата BG

КОМУНСТКАТА МЕНТА СТОЯНОВА : "ЛИЧНО ГЕНЕРАЛНИЯ СЕКРЕТАР НА БЪЛГАСКАТА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ДРУГАРЯ ТОДОР БОРИСОВ , ПОСТАВИ ЗАДАЧАТА - ЗА ТРИ ГОДИНИ ДА ОТКРАДЕМ ТОЛКОВА КОЛКОТО ДРУГИТЕ ЗА ПЕТИЛЕТКА" .... ДРУГИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ЦК НА БКП - ДРУГАРИТЕ СТАНИШЕВ, ДОГАНОВ, ГОЦЕ ПЪРВАНОВ , ДРУГАРКАТА КУНЕВА -ПРЪМОВА, И ГЕН СЕКРЕТАРЯ НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ КОМСОМОЛ ДРУГАРЯ ПЛЕВЕНЛИЕВ ПОДКРЕПИХА ГЕН.СЕКРЕТАРЯ НА ЦК НА БКП ЕДИНОДУШНО ":)) ..... ПОМИСЛЕТЕ СИ САМО КОЛКО ОТДАВНА БЕШЕ ТОВА "КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН " - ТОВА ВЕЧЕ Е САМО ВИЦ:)

кога ли ГРОБ са спазвали законите и са държали на думата си, че и сега да очакваме това от тях.

Е.....и.... как и къде е усещането да ви управлява див каратист , братя българи. Не е ли гъдел, преминаващ в болка в долната част гърба?

българия е на хемодялиза :DD

Братя българи,накрая успях!! Промих Ви мозъзите с тия непрекъснати мой "лъжи" за гръцкия дълг и Ви направих като мен!!! И Вие станахте "мошеници" и почвате да "роптаете" срещу Вашите благотворители,`дето ви "хранят",още преди да вземете парите за безкрайния "купон"......

Всичко това ни се натресе пред очите отвън с главен изпълнител Тиквата. Спомнете си инфантилните подскачания на Тиквеника по всеки повод да блокира работата на Парламента и правителството при Орешарски. Спомнете си блокираните от по 30-на пикльовци кръстовища, блокирания от 20 -на пикльовци университет и всичко това представяно от купените медии като "народни протести" И над всичко това витае четвъртитото туловище на новия стар Мин-председател , представян за "спасител" и избран с 15% гласове, от които 10% на кариеристи и глупаци и 5% цигански. Гледайте от гърците как се защитават права , а не плямпайте от сутрин до вечер по форумите.

с тия веке 16 милиарда заем ни слагат въжето---- и не казват за кво са бе еи гоеми тарикати направо да и ги преведат по офшорките

може да се смеете яко, но все пак ще ви кажа,че един български старец на село е по-способен да направи от нищо- нещо и с големи икономии,но разбира се с труд, много и честен труд,скромни и горди това бяха българите,които ми вдъхваха уважение.... с какво ще останем в паметта на идващите след нас....може би с малко смелост,тази 25 годишна гавра е непростима,нямаме никакво извенение.

българи юнаци-битолски просеци