Тестваните от американци гранатомети в Анево били за Сирия

Американските граждани, които пострадаха при взрива на полигона в село Анево, са тествали оръжия за доставка на сирийската опозиция, която се бори се срещу ИД.

Обратно в новината

Коментари - Тестваните от американци гранатомети в Анево били за Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Върнете, моля наистина новината обратно на първа страница ! Току що убеждавах близките си, че и вие сте я съобщили на хората и сте цитирали "Ройтерс", а то какво излиза, че вече е свалена.

На предишните статии коментирах, че "една Частна Армия" е направила левашкият сакатлък, но ДИР цензурата ми скри постът. Да другари неолиберали, руските режисьори отдавна са разиграли този сценарий във филмите си. Както казах преди, епизодът беше в Гурково. В следващият сезон ще бъде в Анево...

Нали знаете, че "опозицията" всъщност е ИД?!

Егаси плазмодиите ни управляват и пак и пак...

Аз пък съобщавам,че са били за хунтата,ама не си признават!

лансира се по-удобната версия...

Анализ на публикацията: 1. "Американските Граждани, които пострадахаса тествали оръжия за доставка на, която се бори срещу САЩ готвят сделка за оръжия, които ще им помогнат да обучават умерени бойци срещу ИД. Това съобщи Ройтерс." Т.е. "една жена каза", "пръд-нон", не жена, а военен американски служител. Тия същите още търсят ядрения арсенал на Садам. И докато го търсят, пият иракска нафта. Много е сладка, защото е безплатна. 2. "Министърът на отбраната Ненчев разпоредил на да извърши пълна проверкаи да го уведоми в рамките на деня каква информация има по отношение на твърденията на чужди медии...." Ужас! По-голям тъпизъм от този няма, защото: - тоя е не "ф час". Цитираната служба няма такива задачи (служил съм Б(н)А, за разлика от Съсела) да разследва и да знае РБ какви оръжия произвежда, на кого ги продава и защо те не стрелят в правилната посока. И като гръмнат в ръцете на хамери-канските спициялиста-джии, ние трябва да сме от-говорни, защо не сме ИМ ги държали правилно. Ръцете, не тестесите; - да докладва "в рамките на деня", пита Дри-се-ли-ньо. Отврат! Въпросът ми около казуса е колко още ще ни струват (преките и косвени разходи) в случая загиналите (ще ги платим, грубо казано), които са дошли тук да търсят майка си. Мир на праха им, все пак. Няма лошо, ще си платим, защото се опитахме да утрепем римския Папа (в памет на трепача-МУ), либийските деца и т.н. Докога ще сме Докога и Какви, ще ви кажа в следващия коментар.

Много взе да ми мъти главата, дали предходните два взрива нямат общо пак с някаква далавера?

а ми ревете за бежанците...

Къдрокосият Министър е добре да знае кой, кога и къде в България прави изпитания с оръжие произведено у Нас.Вместо това той развива водевилни абсурди пред определени медии който услужливо го канят и питат за неща които той дори не разбира съвсем , но следва неотълчно директивата която са му надули.

ако се беше случил в нормална държава, щяха да падат чиновнически глави. Да продаваме гранати на ИД по две за лев, за да стрелят с тях по деца и културно исторически ценности. Срам !

Вярно, или не, щом "Ройтерс" го съобщава, нашата страхливо наведена и надничаща под масата журналистика се осмелява да го повтори! Всички знаем за миналото време, когато журналистите пишеха това, което им нареждат. Не знам как можем да определим днешното време на "свободна" журналистика!? Днес, когато виждаме уплашени, нищожни духом хора, нарекли се журналисти, пожълтели от страх, гледат, слушат и внимават да не поставят под въпрос решенията на шефа си, официалните разпоредби, държавната политика... То е ясно, че имаме наведени и надупени политици, но поне да имахме смели хора в медиите. А то...

"която се бори се срещу ИД." много СЕ-та бе драскачев. Май нещо се обърка в преписа. От ТАСС и РИА по-лесно се преписва, а?

Те така се получава накрая като се превежда все от руски медии статии. Сигурно дори не става дума за Сирия, а не били гранатомети, най били лайномети.

по-скоро трябва да им благодарим на Ройтерс. Ако не бяха те нашите щяха да замажат и забравят. Не че сега ще стане нещо-ама все пак, ще се стреснат за 15 минути............

Българският министър на отбраната НЕЗНАЕ какво се е правило на полигона на Министерството на отбраната, от чужда "частна" военизирана фирма с друга българска такава, работеща "под надзора" на министерството на отбраната, които изпробвали гранатомети от държавния военен резерв от складовете на министерството на отбраната!!! Тея хептен за канарчета ни взеха! А сега щели да инспектират с какви гранатомети стреляли ислямистите от ИДИЛ! Виж, това по прилича на истина - нали министерството на отбраната им организира и спа-почивките на ислямистите в България!

"...сирийската опозиция, която се бори срещу ИД..." - Ама тя тази опозиция хем срещу Асад се бори, хем и срещу ИД!!?? Брей, че мощна опозиция, та на два фронта действа, направо като международна коалиция е!!! Само срещу САЩ не е отворила още фронт, т.е. срещу създателя си!!!

Според мен "... сирийската опозиция, която се бори се срещу ИД. " си е оксиморон, тъй като "сирийската опозиция" и "ИД" са едно и също.

Смешна паника! Най-интересно е онова недоразумение - министърът на отбраната Ненчев - възложил проверка на Военна информация! Като в оня комедия - Ало, ало! Тук нощен ястреб! Ненчеееев?! Ми нали Военното разузнаване нямало вътрешни функции, бе гу'син мЕнистре?! Как така ще проверява за дейности на български фирми в България - кой и как изнасял?! Що издъни кофата, бе Ненчеееев? Затова ли назначи Бакалов за негов шеф? За да го използвате за вътрешни и политически нужди ли?! Ма мнооого сте чевръсти и прости това рИформаторите, бе ЗемЛеделецо!

абе тия за идиоти ли ни взеха вече ,оръжието било за умерена опозиция. значи тази умерена опозиция хем се бори срещу асад хем срещу ид ,

Че те Турция и САЩ вече считат (турците дори го казват официално), че Фронт Ал Нусра - официалното крило на Ал Кайда в Сирия била част от умерената опозиция... Кво искаш повече. Скоро и у нас ще се развеят знамената на джихада. Заради такива ненормалници, дето повече от един мандат не могат да мислят!

Абе, Лукчо, кажи си ? Най-гуемия селяндур - министер на армия музиканти с един хиликоптер ! Натка-патка-дипломатка ! ( И.Ф. щеше да стои по-добре). Като за капак : Димитър Абаджиев става генерален консул в Шанхай И.ем ти и дръжавата !?

Че как може да няма??! Ние сме толкова велики!,.. та едни гранатомети??!

Не е страшно ще го замажат...те новите братя в това поне са майстори...ще ни научат и нас!

Какво търсят американците в България?...Оръжие за ИД!

Това са "хуманитарните" американци.... продават оръжия на терористите, а после уж били против тях...... И това само и само да са против Русия, но след време ще разберат, че голямото зло не идва от Русия, но уви малкото мозък е характерна черта за новите политици.....

За Сирия значи. Възможностите са две: - ще го дават на Башар Асад; - ще го дават на ИДИЛ. Всички знаем - няма да е на Асад!

и учaствaт в техните престъпни схеми ! ПРЕСТЪПНИЦИ МРЪСНИ !

Дира... Уважаеми... Ако наистина има у вас останало достойнство, моля върнете новината. Много бързо я скрихте. Или господарите не харесват такива недемократични новини?

че я пуснаха с два дни закъснение и леко смекчена, да не се стресне българина, че ислямисти убиват жени и деца с български оръжия. Но, може и да не се стресне защото станахме известни, като един от най- долните народи в света.

А така. Значи първо дадоха оръжие на "опозицията" да воюва с Асад. Пръкна се ИД. Сега пак дават оръжие на "опозицията" да воюва срещу бившата опозиция. Интересно как ще казват - ОД, АД, или направо ще са ООД?

бизнес да става, има ли значение на кого ще се продава оръжието ...

е тази "сирийска опозиция", която се бие срещу ИД ? Точно за ИД са тия гранатомети. За правителството на Асад със сигурност не са. Нито за това в Ирак.

зиция ,когaто се бият в Сирия,едни и същи лицa ,a БГ ги снaбдявa с оръжие по зaповед нa ФAЩ ! Оръжието го плaщaме ние,нaродa !

То дори не е толкова важно, че ние плащаме оръжието! По-вайно, даже най-важно е,че като им омръзне в Сирия, главорезите ще дойдат в България! Тука почвата е добра - бедна държава, с армия само от генерали, запустели села удобни за базиране, корупция на всички нива - лесно снабдяване с всичко необходимо. Няма да идат в Турция я, която има една от най-добре подготвените армии в света.

Замисълът е ясен: Американците ще дадат оръжието на сирийската опозиция. От ,,Ислямска държава" ще го пленят и когато го употребят, то ще им гръмне в ръцете...

Добре че я скриха темата от главната страница, че ще останем без заплата за днес.

се посраха от страх и ГРОБарите почнаха да квичат на умряло:)

Те тези които четат в нета знаят за какво става въпрос. Демагогията и извъртането на иформация са за тези дето не четат. Поръчковите телевизии знаят!!

Умерената сирийска опозиция е най-демократичната опозиция според Фашингтон и Обонго!!! Те напълно демократично режат глави, екзекутират цивилни, използват газ срещу цивилни, кормят и изваждат сърцата на сирийските войници и ги ядат без да се стесняват пред камерите на еврогейските медии......Направо как да не им се възхитиш и зарадваш на тия мамини златни главорезчета, така добре отггледани,финансирани,обучени и въоражени от Краваристан:) И ТАЯ УМЕРЕНА ОПОЗИЦИЯ НАЛИ СТАНА ИДИЛ БЕ ГОВНА КРАВАРСКИ И ЕВРОГЕЙСКИ ПЕДОГЕЙСКИ!!!! ДАВАТЕ ИМ ОЩЕ ОРЪЖИЯ ЗА ДА ИБИВАТ ОЩЕ МЪЖЕ,ЖЕНИ,СТАРЦИ ИД ЕЦА А?!!! ДА СЕ БИЯТ СРЕЩУ ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ АСАД И ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ВОЙСКИ А?!!! КАКЪВ БОКЛУЧАВ НЕЩАСТНИК Е БОКО ТИКВАТА И ТИЯ ОТ ГРОБ!!!! БЕЗ ТЯХНО ЗНАНИЕ ТОВА НЕ СТАВА,ПОМНЕТЕ МИ ДУМАтА!!!!

Трябва ли да има Народен съд? По време на ВСВ обществото и войската е в пълно недоумение както сега. Военнослужащите и командирите им се бият на страната на немците, след това започват да се бият на страната на ссср. Набори 1919-1920 са 5 години във война с посочения от управленците враг. Загиват, осъкатяват и накрая сме една загубила войната страна. Списаревски за кого загина? Дали да се срамува, че видите ли имало загинали американци и те си имат паметник, а той и другарите му имат улици в покрайнините на София, носещи имената им. В такова объркано време някои играещи със силните са направили много пари, някои интелектуалци много изгодно са си затваряли очите и за фашизма и за хитлеризма. После, ах горките. Сега скъпи ми интелектуалци говорете. Сега радвайки се на съвместната ви игра с рамбовци и конюнктурната ви продукция, ГОВОРЕТЕ, КАЖЕТЕ ГРАЖДАНСКАТА СИ ПОЗИЦИЯ!Някой няма ли да проумее, че врагът на човечеството са сащ и подлогите им. Иначе ще се взривим.

"Умерена сирийска опозиция" - такова животно няма! Това е ефемизъм измислен за пред света, за да може западът да оправдае подкрепата, която оказва на главорезите действащи срещу сирийския народ.

На крив гранатомет Сирия му пречи. Американските войници са левчовци.

И забележете!! Нашите 'армейци' / набиват 'армеа' със свинско/ нищо не знаят , не са чули ,.. не могат!.... Какво друго да добавя?

А дано продаваме повече оръжия с изтекъл срок на годност!! Хем чистим складовете от залежала продукция, хем сме напред с кинти!! Хем и оръжията действат безотказно!! Взривяват главите на краварите и джихадистите безотказно:)))))))) Колкото повече БГ оръжия толкова и по-бързо и войната в Сирия ще свърши:)Ще им изгърмят кухите тикви на джихадистите и останат без мозък като на Боко Тиквуняка:) Не че на него му пречи да живее без мозък...ма той нали е БГ председател на ГРОБ :)

четох коментари...прави са тези,които казват че САЩ са в основата и бгпартийците са се продали.Но никой не казва, че България няма да я има до десетина години..Ще се преразпредели картата на света - то е ясно, а ние пак сме в губещия лагер-за кой път...но този път нема слд 500 години да се хвалят..просто учете други езици,няма бг народ вече - първи път, втори и трети - ПРОДАДЕНО БГ

С други думи снабдителите на джихадистите в Сирия са имали лош ден. Жалко, че стана така. Нямаше да е лошо повече от тези гранатомети да гръмнат в ръцете на ислямистката сган.

Dimi

А каква е гаранцията, че "умерената" опозиция няма да се присъедини към ИД? То и Ислямсак държава беше уж умерена опозиция докато се сражаваше само срещу Асад и беше въоръжавана от запада... в момента в който засегнаха американските интереси от умерени станаха крайни... ай сиктир

Къде са протестиращите? САЩ не плащат ли , когато трябва да се протестира срещу тях?

те янките принципно обичат да се занимават с тези две неща: оръжия и уиски. Но и от двете понякога боли глава.

Това потвърждава тезата на експерта по национална сигурност Славчо Велков, който твърди, че български фирми активно изнасят боеприпаси в тази част на света "Ислямска държава" не просто воюва с българско оръжие, те активно ползват най-новите боеприпаси, произведени в България", се казва в доклад на частните анализатори от Conflict Armament Reseаrch (CAR), финансиран от Европейския съюз през 2014 г. Изследователите на CAR са работили с 1775 гилзи, открити в Северна Сирия и Ирак. По-голямата част от тях са произведени между 1945 г и 2010 г, като главните производители са от Китай, СССР, САЩ, Руската федерация, и Сърбия. На 6-то и 7-мо място са Румъния и България, има боеприпаси още от Северна Корея, Турция, Иран, Киргизстан, Чехия, Албания, Босна и Херцеговина, и по няколко от Германия, Словакия, Судан, Полша, Унгария. Става дума за пистолетни 9 x 19 mm патрони, 5.56 х 45 мм и 7.62 х 39 мм за автоматични оръжия, и 12.7 х 108 мм и 14.5 х 114 мм за тежки картечници. Когато обаче става въпрос за мунициите най-ново производство - тези, излезли от заводите между 2010-2014 г, лидер е... България. От 203 гилзи, 47 са произведени у нас. Веднага след нас са Китай, с 45 гилзи, на трето място е Турция с 27. Едва 5% от това са стандартните 7.62 x 39 mm гилзи за автомат "Калашников". Повечето са 7,63 x 54r калибър, ползван в руската винтовка "Мосин-Наган", и снайпера "Драгунов". Това потвърждава тезата на експерта по национална сигурност Славчо Велков, който твърди, че български фирми активно изнасят боеприпаси в тази част на света. "Не е тайна, че изнасяме оръжие за този регион и по косвен или по пряк път то попада в Ислямска държава, каза той по-рано днес пред БНТ

Охааа, бихме китайците по износ на гилзи с 2 гилзи!!! Сега остава да се преборим и са производството на мартеници - дано успеем да поведем класацията и там.

Американското посолство бърза да си прибере гражданите, които се самовзвриха във ВМЗ-СОПОТ, защото става дума за сделка за милиони с щатската "ОЛ ГЪНС" за закупуване на боеприпаси с изтекъл срок. По тази схема от месеци насам през България (и др.) САЩ доставя "непряко" летална военна помощ на режима в Киев, писах статии с повече подробности. Тъй че и в тоя булшит държавата ни е намесена. Забележете и военната техника на НАТО, която прави гастроли през нала територия. Вчера един транспортен военен самолет захождаше за кацане най-безцеремонно към софийското летище...

"Източникът твърди, че българските гранатомети са били избрани заради високото им качество." Айде сега...прах в очите. Ясно е че е цената и тва че сме разграден двор (е, и това че нащо разузнаване имаше силни позиции в арабския свят)...па и договорка да купуват от нас като малка награда затуй че са дупим с такава готвност.

Тази случка има същия щемпел като тази с битите френски командоси в с. Гинци.Не е тайна, че 2-те Световни Велики сили са във война, засега още студена, но си нанасят асиметрични удари, който където може и както може. Само наивник може да вярва на 2Цвет, че френски парапланеристи трнирали Нощем и се изгубили и затова били бити. Хората" от село" явно са имали точна информ кой, кога и къде ще бъде за да го набият. Сега е същото:Пробутана е подготвена за диверсия граната, която е достигнала до когото трябва.Защото старите гранати от старост -не сработват. И не се самовзривяват. Освен ако не се удрят или палят с огън. Преди война винаги спецлужбите влизат в схватки. А и какво прави шоферът на място за тест?

Командосите ги биха в с. Коиловци плевенски, а не в Гинци! Друго обаче буди недоумение в манипулацията на статията - опозицията се борела била срещу ИД?!?! Нещо пак почнаха да правят цял свят на луди! Че тя ИД точно от опозицията се роди (я роди САЩ де) ... а тази опозиция се бори срещу съюзника на Русия - Башар Ал Асад - законният президент на Сирия!