САЩ ще възстановяват Ракка след разгрома на ИДИЛ

САЩ ще поемат водеща роля в разчистването на развалините и във възстановяването на водоснабдяването и електричеството в Ракка след разгрома на "Ислямска държава"

Обратно в новината

Коментари - САЩ ще възстановяват Ракка след разгрома на ИДИЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американски танк преследва джихадист в Сирия . Главореза стреля с калашник през глава срещу танка и криволичи на зиг-заг .По някое време му свършват патроните и той застава пред танка да си посрещне съдбата .От танка се показва юсфатмак и му вика : Ко стаа Асан ,патроните ли свърши ? Колко искаш да ти продам ?

Руснаците спечелиха още една война. Може да ритате колкото си искате, но руснака ще възстановява. Коя страна са възстановили американците?

какво възстановяване!- искат да кажат че ще си направят една голяма военна база с доброволци от идил и да продължат опитите да смъкнат Асад, а и не са сигурни в турците да не им кажат да си ходят от Инджирлик, а подкрепят засега кюрдите но им отказаха д-ва, просто целта им е винаги някой да се бие с някой в региона.

ИНАЧЕ НЯМА ДА СИ ТРЪГНАТ НИКОГА!!! ПИТАЙТЕ НИ НАС,В ЕВРОПА!!!

САЩ освободиха Рака за има няма 1 месец. Освободиха Мосул за 7-8 месеца. С минимални жертви. Русия изби хиляди сирийци в Алепо и навсякъде из Сирия. Алепо го превземаха 3 години. Руските генерали мрат като овце.

ще разчистват като в Ирак - масово изнасяне на ценности със самолети към САЩ.

Я покажи един такъв самолет пълен с ценности от Ирак? И къде отидоха ценностите? Май много филми на Холивуд си гледал тъпчо?

Ще имаме възможност да сравним как Русия ще възстанови Палмира и как САЩ ще възстановят Ракка.

Палмира не е ли в ръцете на ИДИЛ все още, руснаците избягаха от там като наебани.

ЯСНО Е,ЧЕ В ТОЗИ СЛУЧАЙ ВСИЧКИ ЩЕ БЯГАТ!!! ИЗРАЗЯВАЙ СЕ ПО-УВАЖИТЕЛНО,ГОВОРИШ ЗА ВОЙНИЦИ,ЗА ХОРА,КОИТО ГЛЕДАТ СМЪРТТА В ОЧИТЕ!НЕ КАТО ТЕБЕ!!!

Търсят възможност да се загнездят официално в Сирия. После ще предизвикат нова "цветна революция", "майдан" , "арабска пролет" или друго за да свалят от власт законно избраният президент на страната, за да си поставят своя марионетка. После страната ще бъде охваната от метежи, гражданска война и ще се раздели на части! Или пък си търсят база за възраждане на ИДИЛ или създаване на нов подобен проект. Човечеството би трябвало да се осъзнае и да се дистанцира от САЩ! Световните лидери би трябвало да се откажат от хранилката на САЩ (защото не парите са най-важното нещо в живота, а самият живот!) и да ги разкарат от страните си! Да се свият на континента си (където са избили десетки милиони коренно население) и светът ще стане мирно и спокойно място!!!

Страната и сега е обхваната от гражданска война и руснаците със розрушенията и убийствата на цивилни вече са сред най омразните противници на сирийският народ!

Пишеш глупости! В youtube има достатъчно клипове за отношението на сирийците към руснаците. Възприемат ги като освободители, защото се радват да се отърват от ИДИЛ! ИДИЛ, които връщаха страната в средновековието избивайки хора чрез обезглавяване, налагайки джихада като религия налагаха културно , просветно и всякакво затъмнение! Дано поне да вземаш пари, а не да си сляб и неспособен да виждаш и осмисляш информацията!!!

Аха, и да прецакат руснаците.

От утре стягам куфарите за Ракка! Там ще е светлото бъдеще на човечеството ...

ПЪРВО РАЗРУШАВАТ,ПОСЛЕ-РАЗЧИСТВАТ?! ВОЙНИТЕ СА ТЯХНАТА ЖЪТВА!!! КОЙ ВИ ИСКА ПОМОЩТА,БЕ,ФАШАГИ?!ЗАЩО СЕ НАТРАПВАТЕ,БЕ?!РАЗРУШИХТЕ,ЗА ДА ИМАТЕ ПОСЛЕ РАБОТА ЗА ВАШИТЕ ФИРМИ,А?!КОГО ЛЪЖЕТЕ,БЕ?!

Ех, да го бяха оставили на идилци, че после да дойдат руснаците и да покажат как се разрушава!

Путлер само газопроводите ще възстанови и дворците на Асад.

Отговорността на САЩ е да възстановят цялата Сирия разрушена по вината на САЩ създали бандитската ИГ. Самите САЩ както винаги без оглед на мирно население бомбардирали без никаква точност села със системно убиване на цивилни хора. За тези, уж, грешки премълчавали или неохотно съобщавали западни медии независимо от това, че това е станало почти норма като неизбежни загуби.САЩ никога не е организирали хуманитарни коридори за да спасят мирни хора от гибел създадена от самите тях.

Идил беше създадена от кадрите на КГБ - иракските генерали от партията на Саддам, завършили и обучавани в Москва.

Не генерали а офицери. Та въпросните бяха изцяло под контрола на САЩ след падането на Садам. Събраха ги в американския "камп Бука" заедно с джихадистите на "Ал Кайда". Идеолога на ИДИЛ - Хаджи Бакр беше пратен в Сирия заедно с Фронт Нусра помагачите на "умерените".

Ами добре са им дошли такива кадри на САЩ. Нашенските висши военни които сега са верни на НАТО също се обучаваха в Москва. Същото важи и за ДС кадрите станали първи "русофоби".

КГБ го няма от 25 години както и твоето бълнуване не може да бъде взето насериозно. Що какае създаването на ИГ, то този факт го признават дори в самите САЩ, тъй като не КГБ, а САЩ са нахлули в Ирак, след което там възникнала ИГ.

Дошла е мачка на сладка погачка. Инспирира се една война, дават се пари на 2 и повече мразещи се компонента да се бият и колят като животни. След това идваме ние да възстановяваме срещу заеми взети от нас/!/ с анекс, че никога няма да излезем от там. Нищо ново- Повторение на 2С.война в миньорен вариант. БГ като достоен последовател на най Голямата демокрация и вървящ по нейните стъпки, къде ще предивика международен конфликт, подобен на Сирия, с БГ пари да се бият и разрушават и след това БГ да възстановява и да смуче финансов ресурс за достойни заплати . Само ЮеС може да пее старата Рок-фел песен " Седна Колчо на петролчо и забрави да стане и така до края на света".

Айде, нема нужда! Видяхме колко възстанови Ирак, толкова ще възстанови и Ракка.

Където мине евроатлантическият ботуш трева не расте...

Ами американските терористи разрушиха града, редно е те да си го възстановят и без да се правят на голяма работа за което!

САЩ възстановиха цяла Европа след войната. Добави и Корея и ще видиш! Сега кажи, какво е възстановила русия!

САЩ да те възстанови е по-зле отколкото да те унищожи. Едното трае кратко другото те мъчи дълго , пък освен следвоенна Германия не ми е позната САЩ да са възстановявали нещо друго , за разрушения - бол.

"Тя обаче отбеляза, че онова, от което се интересуват повечето страни по света, е управлението на Сирия." А не трябва ли това да го реши народът на Сирия?? Или за ФАЩ такова нещо няма, щом някой сам решава съдбата си не е демократичен, а лош.

според признанията на путин в идил има 10 000 рускоговорящи кво се мръщите?? имаше скрита камера в ракка масово говореха руски

Има разбира се, евроатлантиците положиха гигантски усилия да подкрепят ислямския екстремизъм в Чечня, Дагестан, за да се противопостави на омразната им Русия. Нещо подобно направиха в Афганистан през 80-те години на миналия век. Интересно обаче защо има над 5.000 "бойци-евроатлантици"?

Отдавна се изтърка. Да не говорим,че това не са точните думи на Путин.

а руснаците ще им построят дървени руски бани, и брезички ще засеят отпред! и деревни ще им направят, ама няма как гряз да доставят, щото изсъхва от жегата. и ще ги научат самагон да си пият от сутрин до ...ми до припадък!

Ако трябва да се каже истината - последните 2000 идилци/гърлорези бяха извозени с автобуси към Дейр-Зор да се бият там с редовната сирийска армия, докато кюрдите завземат повечето нефтени полета. И как ще възстановяваш град на чужда държава без официална покана. Утре и Ердоган ще реши да възстановява Родопите и Кърджали по тази логика!

Казали са на ИДИЛ-овците-айде пичмаги,качвайте се на автобусчетата Осигурили сме ви климатици ,хотели за челядта ви че хората взеха да роптаят дето ви помагаме Изчакайте ,ослушайте се а чичо сам няма да ви забрави Той винаги има нужда от главорези канибали

влязат в чужда суверенна държава с воиски и въоръжение,все били поканени и миролюбци.Тези поканени миролюбци само в България ни бяха на гости 45 год. и още сеят из България "миротворството" си.Влязат ли други воиски в чужда държава,все завоеватели,както НАТО в бивша Югославия,въпреки,че ако бяха ги оставили щеше да има милиони избити мюсюлмани,хървати,словенци,сърби,а държавата опустошена.А сега Сърбия се развива по нормален път и все едно ,че е нямало такива етнически сблъсаци.Свършиха си работата и напуснаха Сърбия,а Русия от две години ни надува главите,че спечелили войната в Сирия,ама не си тръгват от там,нали са поканени.До кога ще стоят на гости на сирийците.То на нахалните и нагли гости накрая им показват вратата.

Ти май си ял отровни гъби. Кви руснаци сънуваш 45 години, като САЩ си направиха военни бази в България и ни увличат в бандитските си кръстоносни походи. Незаконно.

Някои от нас са по-стари и даже помнят окупационните войски, тъпак.

АМЕРИКАНСКИ ЧАРШАФЕ-ЗА 15 ГОДИНИ В АРМИЯТА НЕ ВИДЯХ КЬОРАВ ВАТНИК С УНИФОРМА А ПРИ ДИМУКРАТИТЕ БЪЛГАРИЯ ЗАГЪМЖА ОТ ЧУЖДА ИЗМЕТ В УНИФОРМИ -ДАЖЕ ПАРИ НЕ ВЗЕМАМЕ ДЕТО ГИ ТЪРПИМ

Ами то нищо ново под слънцето. Финансираш и даваш оръжие на воюващите групировки до пълно унищожение на инфраструктурата, а след това щедро срещу плащане и заеми възстановяваш. И в двата случая правиш неистови печалби. Именно това правят хамериканците и по време на Първата световна война. Финансират и двете воюващи страни, а след войната " възстановяват" Европа с огромни финансови инжекции, за които си плащат европейците. Естествено там влизат и лихвите. Сега с това нагнетяване на напрежение по източния фланг на НАТО не е по различно, само дето някой имат капаци на очите и не го виждат това. При един конфликт ще го отнесем ние, после ще си платим пак ние, а тия отвъд океана само ще прибират печалбите и на всичко отгоре ще ни се пишат приятели, които ни помагат да се възстановим заради лошия Путин.

Не фатализирай нещата. НАТО е напълно разгромено и в тази част на Източния фронт, остарелите им оръжия са негодни за нещо повече. Нека възстановяват както се полага на военнопленници.

"Вчера подкрепяните от САЩ въоръжени отряди на Сирийските демократични сили завзеха окончателно ключовия град Ракка, смятан за "столица" на халифата "Ислямска държава"." И понеже СДС са против правителството, сега с помощта на САЩ ще си основат "столица" в освободения от тях Ракка. Т.е. нищо няма да се промени, просто лицата ще са други. Пак ще са против правителството, пак ще правят каквото те смятат за редно, пак ще са подкрепяни от САЩ, само няма да се казват ИД, а СДС и ще са малко по-умерени, т.е. няма да режат глави на живо по интернет, а тихо, не пред камерите. Горко им на сирийците с такива "освободители". Вярно, ще имат глътка въздух след ИД, но горчива глътка. :(

Поне да не бяха СДС. ЦРУ не си е сменило схемата от 30 години.

форума е нападнат и напъплен от червени гниди като марокански скакалци.Направо бич божи.Всичко оглозгват тотално.

И на теб не ти е лесно да се правиш на малоумен рано, рано.

Защо наричат окупацията "възстановяване". Първо окупираха част от Сирия с подразделението на ЦРУ "Ислямска държава" а сега пак с Ислямска държава но прекръстена на "Сирийски Демократични Сили". И това СДС е като нашето - слуга на ЦРУ.

Ислямска държава е поделение на КГБ и е под личното ръководство на Путлер. В редиците й е пълно с руски военни в отпуска с въоръжението си

Досега Запада обвини за абсолютно всичко Путин освен за създаването на Ислямска държава. Това е показателно.

генерал Шойгу,гу,гу,гу,гу,гу- гълъбчето на мира,преди два дни съобщи,че войната в Сирия била приключила.Нали ИДИЛ бяха вече унищожени.Кого са трепали американците в Ракка.Ма много се оплетоха в лъжите си миролюбците от Русия.Да не им тресне посолството в Дамаск пак някоя заблудена ракета или да даде богу дух някои и друг генерал или полковник и удостоят посмъртно Герои на Русия.

Не забравяй, че пленените немци през ВСВ също са възстановявали разрушенията. Свиквай.

Съсипахте Сирия . Може би ще оправите Ракка?

Не само Ракка. САЩ и НАТО ще плащат докато са живи за възстановяването на Сирия. За съжаление огромните човешки загуби и страдания не могат да върнат. И да им е за урок, защото с Корея няма да им мине номера - там САЩ са получили сигурни уверения, че ще бъдат размазани. Затова, да си седнат на гъза и така на доизживяване.

БРЕЕЙ ЩЕ ВЪСТОНОВЯТ РАКА!!! А УБИТИЯТ НАРОД ЩЕ ВЪСТОВЯТ ИЛИ ТЕ ТОВА И ИСКАТ

Ванка, убитите ще ги възстановяват руснаците. Ще докарат така известните по цял свят "блядки". Те освен за разплод за друго не стават. Малко некачествен ви е материала, ама за бройка става.

БЕЗ СЪМНЕНИЕ!!!

Няма думи в човешкия език. "Наглост" е твърде слабо.

Ми такива са си путлерастите нагли и безочливи.

Още един град в петролно поле на суверенна държава ще бъде "възстановен" по американски - с пълно изпомпване на петрола от "миротворците"...!!! Дааа...!!!

Те Ракка го превзеха от Асад с помощта на "умерените" след което много бързо премина в ръцете на ИДИЛ...

Бързо, бързо... Колко да е бързо?... - Само едно преобличане на униформите...!!! :::))) Дааа...!!!

Моля другарко ,искам да питам! Какво стана с възстановяването на Ирак? Нали /срещу наше участие във охраната/ щеше наши фирми да участват за де се възстановява дългът към България? Строим ли нещо ние там? ;-)))

Соломон Паси пък щеше да сади лалета на мястото на опиумния мак в Афганистан...

Ето от къде значи холандците ще внасят наркотични "лалета" за кафенетата си...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

ОТ ТАМ ТРЯБВА ДА МИНЕ ГАЗОПРОВОДА ИРАН - ИРАК - СИРИЯ А ТВА НЕ МОЖЕМ ДА ГО ПОЗВОЛИМ :)) :)))

Ха ха ха... и на 3те държави ще си го въртяъ по между си ли? Кой на кого ще продава. Бартер за петрол ли? Ха ха ха :))))

И там май имаше петрол. Но за пред публиката е по-добре така да се представи.

Да... точно на улица Бай Али 45 има петролна чешма тролчо... иди да сипеш 2 туби :)))

Mъката на капутинчетата е голЕма. Друго си е да биеш по цистерни и хуманитарни конвои.

Това го правеха краварите

A няма нужда...!

Военната неграмотност на янките си пролича за пореден път. Сравнете с руско-сирийската офанзива в Алепо - грижливо запазване на инфраструктурата, минимум жертви сред цивилното население. Тук, обратно, традиционната американска бомбено-килимна джаста-праста, като резултат - напълно разрушен град, за да е по-лесно после да кажем, че сме го "превзели". така и не се научиха да воюват. Ама как да се научат, като все воюват със слабаци, т.е. фактически никога не участват в реални сражения. А човек се учи от опита си - на тия опитът им се свежда само до бомбене и подкупи на война, за да не ги убиват тях самите. Недостойно, защото е неграмотно!

Нали не говориш за руснаците в Чечня където разрушиха град Грозни

Я потърси снимки на Грозни и ги сравни със снимки на Багдат дето уж го възтановиха "демократите".

Руснаците имат огромен военен опит от десетки войни със силни съперници. САЩ могат само да им дишат праха на руснаците. Съвременните войни не са като оная класическа все още в Грозни. И къде тук изобщо видя съпротива като в Грозни? Военна операция, изсмукана от пръстите - защото тъкмо САЩ и Западът създадоха ИД и симулират война срещу отрочето си. Вече сме във века на високоточните оръжия, с които самите янки се хвалят. Цялата работа е че няма нищо тука под шапките им на пиндостанците. Луда работа, трагикомедия.

Ти описваш рачрушеният до основи от руснаците Алепу!Руснаците бомбят с бомбен килим

Персийски или чипровски е килимът?

САЩ първо въоръжават терористите - печели ВПК, после въоръжават армията си - пак печели ВПК, а като разрушат града, идват американски фирми да го възстановяват - естествено не безплатно и те печелят.

Е това ако не е наглост! Никой не ги е канил в Сирия, тия искат да възстановяват Рака. Сигурно пак с някакъв вид джахидисти.

Виждаме,че грижата за човека, когато става дума за световната опора на демокрацията не е пуст звук. Ще бъдат отделни необходимите средства ще бъдат построени нови сгради, така, че преживелите този кошмар да заживеят свободни и щастливи огряни от светлината на евроатлантическите ценности.

Както в България се прави от евроатлантическите сили, към които сме присъединени.

Верно си "демократ". То вече това е мръсна дума, заради такива като теб.