Русия отрече да е доставяла бойни глави със зарин в Сирия

Ръководителят на администрацията на Кремъл Сергей Иванов заяви, че съветски бойни глави със зарин не са били доставяни на нито една страна в света. Сирийският президент Башар Асад благодари на Русия за подкрепата на международната сцена.

Обратно в новината

Коментари - Русия отрече да е доставяла бойни глави със зарин в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да разбира се, Колега - просто боеприпаси с готов зарин няма. (Това-Именно И казвам на Колегите с ти-тиит глави .)

До откъде е ракетат с газ.Твоя коментар ти прави чест.

Въпрос до модераторите: (понеже и тук става въпрос за проблеми от религиозно естество) защо форума към "шалом фест" вече два дни не се отваря? С други форуми не се е случвало. А колкото до проблема в Сирия между мюсюлмани и християни - същия, както сега във Филипините - при съотношение католици:мюсюлмани 91%:5% вече стотици убити. За мен очевадно проблемът не е в религиите (последното не се отнася към евреите като политика, а не като обикновени хора, доколкото и те не са подведени от политиката)

Църкжата проумя че се избиват християни от ислямските главорези и дава свойте манастири за бежанци .

СПОРЕД НОВО ИЗСЛЕДВАНЕ ПОКАЗАНО НА СИ-ЕН-ЕН АМЕРИКА, 50% ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ СМЯТАТ РУСИЯ ЗА ВРАГ, А 44% ЗА ПРИЯТЕЛ .... . .. ПРЕЗ 2008 ГОДИНА 73% ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ СА СМЯТАЛИ РУСИЯ ЗА ПРИЯТЕЛ ... ....

Ало Детроита!Аз съм пък Цицинати.Дали ще сбъркам ако кажа, че 73% процента от американците нито знаят Русия, нито пък ги интерсува нещо друго, освен тяхният личен живот.

ИДЕЯТА МИ Е ЧЕ ПРОМИВКАТА НА МОЗЪЦИ ПРИ НАС ЯКО ВЪРВИ - ВОЕННИТЕ ЗАВОДИ ГО ЗАКЪСАХА И ГОТВЯТ НЯКОЙ ЯСТРЕБ ЗА СЛЕДВАЩ ПРЕЗИДЕНТ ... ИНАЧЕ И АЗ СМЯТЪМ ЧЕ НА РОБЕРТ-СЪНС ОТ ДЪК ДАЙНЪСТИ НЕ ИМ ПУКА :)

DBS: ИСТИНАТА ЗА ХИМИЧЕСКИТЕ ОРЪЖИЯ В СИРИЯ. Сирия е една от седемте държави неподписали Женевската конвенция за забрана на химическото оръжие. За създаването на това оръжие са отговорни СССР, Русия и руският генерал-академик на РАН Анатолий Кунцевич. Началото е дадено на 15 Септември 1983г с доставка на опасни компоненти от СССР и Чехословакия. През Май 1992г Русия предава на сирийската компания SEMA 45 тона триметилфосфат, много важен компонент за производството на нервно-паралетическо оръжие. Днес Сирия разполага с 1000 тона отровни газове: зарин, табун, иприт, VХ произвеждани в пет завода, в градовете Сафира, Хама, Хомс, Латакия и Палмира През 1995 г руския в-к Кмерсант признава за контрабанда на бойни отровни вещества и високорадиоактивни материали. Под ръководството на Кунцевич, Сирия произвежда особено опасни високотоксични вещества, пред които преодоляват съвременните технически средства за защита. Русия предоставя и средства за транспортиране на тези отровни вещества, ракети Р-17М.

Някои хора си пазят ракетите Скъд - р-17, докато ние ги нарязахме ....Само Ракетната Бригада в Самоков наряза 64 ракети !!!! ... ... А въпросните ракети Скъд са били на ВЪОРЪЖЕНИЕ В ЦЕЛИЯ ВАРЧАВСКИ ДОГОВОР - правиш Гогъл на "ракета Р-17" и четеш

В МНОГО АМЕРИКАНСКИ ОРЪЖЕЙНИ МАГАЗИНИ ПРОДАВАТ ПРАЗНИ ГИЛЗИ ЗА ДОМАШНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ НА ПАТРОНИ В ТОРБИЧКИ И КУТИИ НА КОИТО ПИШЕ "СДЕЛАНО В РОСИИ" ....

се пише тук, червеногъзата русофилорастия е основно заболяване сред читателите във форума (1:3.5), дори джизъс, марсианеца, духът на сталин и ленин да дойдат и кажат: да, сирия и русия избиха цивилните и децата те ще скочат и ще ги опровергаят, жалка история сте всички, ама какво да се прави,нелечимо е

Абе то от един промит мозък какво очакваш да напишеш, освен някоя глупост. Естествено, че ще ти се смеят хората. Просто няма никаква логика Асад изведнъж да вземе да "избива цивилни", след като не го е правил толкова години, това го вършат основно ислямските главорези, прииждащи от вси страни и подпомагани с катарско-саудитски долари и американско оръжие (както редовно са го правили в Батак, Стара Загора, Армения и т.н. )

Грешно търсиш логиката, за това не ти се получава. Човекът е на заплата за да ни пропагандира и промива мозъците. За целта не е задължително да говори истината. А говори каквото са му пуснали по инструкция. Иска се да го повтаря постоянно като олигофрен. По метода на Гьобелс, опитва се да повтори една лъжа 1000 пъти, за да стане истина. А като почне да пише под различни имена, трябва да останем с впечатление, колко много българи мислят така. И колебаещите се да последват примера му. Ако хванеш тази логика, ще си обясниш всичко. До сега номерата са минавали, но в последните години става все по-трудно да лъжат хората. Сякаш нещо се случи с хората в България, а и не само.

Тихо, кротко и - Докрай ! (Ясно ? ;-)

Гузен негонен бяга..... :-) :-) Ясно е, че навремето Русия снабдяваше де що има терористични режими с всякакви орьжия-Иран, Либия, Ирак, Авганистан..... всички те основно използват руско орьжие. Колкото и да се дьрпат руснаците, истината ще излезе наяве, най-вероятно е използвано отдавна доставено руско орьжие.

Афганистан.... :-) Призната грешка=половин грешка.

Ами нали сега Сирия ще трябва да представи подробен списък на химическите си оръжия. Оттам би трябвало да се види какво има точно и кой е производителят. Ами ако там излязат същите такива ракети, които бяха използвани на 21.08.2013?

Ако намерят кутийки от кола до боеприпасите, ще значи ли че американците са стреляли?

А ако не излязат.Или се окажат американски.

Право в десятката ! (Видяхте ли как Днес Башар Вече започна да върти-и-суче ?!)

Абе червен боклук 42 на кого пишеш тези глупости?Едва ли не Глави със Зарин се правят в първи клас по трудово обучение!

Може да съм боклук,но не съм червен,а бял човек.Второто което искам да ти кажа е,че си много малък да даваш оценки,а и като гледам умствения ти багаж е на ниво питекантроп.Ако си напънеш единствената мозъчна летка с която мислиш,че мислиш,може да откриеш,че си стигнал до истината.Наистина и дете може да направи такава глава.Зарина е един от газовете които се получават най-лесно.Като си много печен защо не си зададеш въпроса защо зарин,а не табун например или V-агенти.Задай си въпроса защо ЗАРИН.може и да ти просветне

Не мога да разбера защо се опитват да ни накарат да си мислим,че правенето на зарин е кой занае колко сложна работа.Дори и съставките му да се смесят малко преди употреба ефекта пак е същия.Дори и да се смесят в бойната глава след изстрелването пак не е кой знае колко сложно.Зарина е общо взето лесен за получаване а двата химикала от които се получава не са недостъпни.Япитват се да ни убедят,че е използван кнвенционален фабричен боеприпас,а не самоделка.Газа го установиха,намериха носители без да е сигурно,че точно те са били носители на зарядите ,но останки които да покажат нещо за произхода на бойните глави няма.Някой иска да ни накара да мислим по точно определен начин и този някой явно е добър ученик на Гьобелс

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че Русия има данни за използване на химическо оръжие в Сирия от бойци, като обеща да предостави тази информация в Съвета за сигурност на ООН. Според Лавров, в Съвета вече са уверили, че всички тези данни ще бъдат изучени. Същото ще направят и руските експерти, съобщи министърът, отбелязвайки, че информацията за използване на химическо оръжие от сирийски бойци била получена от властите на тази страна на състоялите се неотдавна преговори.

Извинете, не превеждайте терминът "боевики" като бойци, защото на български това означава сирииската армия. А всъщност, Лавров имаше предвид "боевики", което е руският термин за нелегални бойци, терористи.

Айдее,ше вземе да се окажат руско производство и тогава глей кво става

В yotube е качен клип от самите терористи как изстрелват ракети с противогази. Syrian terrorists.August 21

Намен също ужасно ми прилича на добре изработена провокация.Дали е от ЦРУ,КГБ или МОСАД не коментирам.Трябва да си невероятен глупак и да се наричаш сирийски президент та да употребиш това оръжие за което те дебне целия свят и то точно в момента в който си почнал да надделяваш над така наречената "Свободна армия".Трябва да си невероятно тъп политик а да хързулнеш такава динена кора на най-верния си съюзник Русия,знаейки че го дебнат отвъд океана.Не вярвам че е така,дори да е като Садам!А СЪВРЕМЕННИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО,НАЛИ?

От САНА.СИ може да се види пълното изявление на Рибаков. Преразказа на изказването му е твърде частичен. Обвинението към инспекторите е, че не са разследвали другите 3 случая, за които всъщност бяха повикани. Не е видно да ги обвинява конкретно по това което са разследвали.

Цитат: "которые селективно и в неполном объеме, без учета обстоятельств, на которые мы многократно указывали, подготовили доклад без сбора материалов по трем другим эпизодам, к чему их настоятельно призывала сирийская сторона и к чему мы их призывали"

пазарлък с русии и тн, бой по каската и това е, те успяха да ни лъжат 45 години, че запада бил прогнил и гаден, пък като ги гледам сега отблизо съвсем не са изгнили. Напротив милиони и милиони руснаци и източноевропейци от всякакъв социален статус кръстосват западния свят за кратко или завинаги, а ако преброиш колко е западното население на изток... Значи Русия казва да се подстави под контрол сирийското химическо оръжие, пък сега се оказва, че никога не са продавали такова??? Демек ако има някакво ще се опитат да го скрият, абе така ще се оплетат накрая, че путин лично ще бомбардира асад.

са натряскали гражданите с руско самосъзнание.. Това ако не е свидетелство за преселението им на запад здраве му кажи. Защото в Германия например има цели колонии от тях. Но не казват защо са там.

Е как са ни лъгали 45 години. Много по-добре се живееше от сега. Я колко сме зле като американска колония. Дори сме окупирани, никога в България не е имало чужди военни бази. Преживяването на хората става скотско вече. А при руснаците такива работи нямаше.

Нямаше тоалетна хартия, тъпанар, да не говорим за луксозни стоки като бира и шоколад!

Ало, Дървосекачът ...??? Днес в Германия избухна голям скандал. Оказва се, че германците са изнесли за Сирия 117 т. химикали от които може да се получи БОВ зарин. Годината е 2002. Въпросът ти към Кремъл е съвършенно излишен и не е ясно от къде ти дойде на ум. Или просто по презумция ...???

я ми кажи колко боини запаси изнесоха след падането на кадафи жихадците и за каде!!!колко бов има уса??? з000 тона, които вапреки конвенцята не са унищожени!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

дърварят е евреин, и си го призна. и той ползва чужди прякори. бай дъ вей

Мисля, че по точното произношение е бъй дъ уей.

Кои ? (чужди имена съм бил бил ползвал) Кой ? (Ви рече че съм бил бил казал) Как ? (така от Москава Все-Още не сте ме категоризирали И за марсианец)

Така е така е, ама той дървосекача знае че немския зарин не е като руския...Той руския е гаден комунистически зарин, който убива само мирни граждани и деца, а немския е демократичен зарин той подбира кого да тепа и тепа само гадни долни комунисти.... Абе..... му стара....

Те са еднакви (по изработка И собственост... Достъпно е за Всеки - идете Вижте.)

Ами то Аум шинрикьо си направиха зарин с химикали от кварталния супермакет... та викаш скандал голям че някой продал домашна химия на Асад.

ГлавноПолитическоУправление ли трябва да чета ? (името-Ви ;-) ТА ! - какви/чии казвате са Тези елементи/материали ?!

хайде бе! Русия като трите маймунки. А иначе виждаме по телевизята. Брадите на бунтовниците са вече девегодишни.

но сащ не го казват

Че то и пеленачетата знаят, че зарина е използван от ислямските терористи от стари съветски ракети взети от Либия, Йемен или Ирак. Само нашите промити мозъци се пънат да заработят няколко доларчета и пишат глупости. Що мислите английския (а вероятно е американския) парламент се обявиха срещу лъжите и отказаха военна намеса ???

тамън говорих с камерън и кралицата по тилифона и те викат, ааа да така еее, заринчо знае всичко, него питайте, интересно защо пък савецкия миролюбив саюз е произвеждал такиви гнусни оружия и ги е продавал на такива мирни и демократични държави като Либия, Ирак и тн, пък на насирия, където са отседнали не са им дали

Що да говориш с кралицата. По новините си показаха как парламента бламира Камарън. Това няма нужда от коментари. Обама в САЩ клонеше към ично за него и партията му ставаше много сложно. Но за това, според техните социолози 63% от американците са били против тази война. И това какво има да го коментираме. Или ти ги коментираш тези неща, като извеждаш точно противоположните изводи.

Чета между редовете: 1. Буташ Кадафи, бивш клиент на руско оръжие. 2. Взимаш старото оръжие, преправяш го и го използваш от името на друг клиент на руско оръжие - Асад 3. Обвиняваш Асад в зверства и го буташ. 4. Виж т. 2, но с Иран.

всички сте такива комундета, сесесерефили и тн и тн, под вола теле, под камилата слон, вечна конспирация, все сте най-умни, най-миролюбиви, най-невинни, теорията ти е за книга, не е ли по-вероятно оръжията да са си били в Сирия и да са били закупени от Русия, и сега да лъжат, щото некакси вервам на оня мухльо от ООН повече, отколкото на другаря путин

които не е с вас и има различно мнение е комунде!!!изглежда тези които преди подскачаха с комунистите им харесва сега да подскачат за алакбарците!!!маимуната си е цял живот маимуна!!!подскача винаги за някои господар!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Само ти дървосекач си най-праведния

Спокойно, американците си пазят фактурите за зарина.

Аха като са го купували то Русия.

ме би ме учудило. както не би ме учудило да е с пари от афгански хероин.

до вчера се кълняха в ООН, ревяха за тях, днес не има хареса ИСТИНАТА и ще си представят техен си доклад, а войната ще си продължи, бежанци ще си идват у нас, монархията на башарчо ще си стои. Интересно ако ООН винаги защитава западните интереси, каква точно му е функцията? Защо русия винаги иска да се съобразяват с решенията му? Сега защо не се съобрази и признае, че най-вероятно оръжието е съветско производство?

Вероятно оръжието е съветско производство той и човека това казва.. казва също че такова оръжие е изнасяно в Либия и че никой не знае къде са в момента либийските арсенали с химическо оръжие..... Нужно ли е да ти казвам кой управлява Либия в момента и срещу кого се бие редовната армия на Сирия?????

pyro

А боевете в Сирия си продължават. Подобрява се обстановката в Хомс. Около Дамаск е затишие, позиционни боеве. Наемниците в Джобара са напълно обкръжени. Инженерните войски са разрушили всички подземни ходове, по които се снабдяваха терористите. Не могат да се измъкнат, не могат да получат подкрепление и боеприпаси. Фанатиците за сега стоят твърдо. Противогази САА не използва. На места ги делят 10-15 метра от противника.

Значи, прочиствнето от ислямисти върви добре!

Сега мисля, че е редно и американците е редно да направят същата декларация.

Уважение и слава към Русия, но считам че това "обвини в пристрастие инспекторите на ООН, които разследваха химическа атака в Сирия. Той заяви, че получил от Дамаск данни, които подкрепят тезата за провокация от страна на бунтовниците. " е пресилено. Тези инспектори бяха много тежко поставени между чука и наковалнята и според мен докладът е максимално възможното безпристрастно тълкуване на нещата. Възможно е руският представител, както и 99% от хората, да си прави изводите по ПРЕРАЗКАЗИ И ПОЗОВАВАНИЯ на доклада, в които преразкази и позовавания има лъжи.

Руснака лъже, както винаги

pyro

Наполеон Бонапарт Войната, в по-голямата си част представлява каталог на груби грешки

Алооо, Кремъл ! - Дървосекачът ви Търси под-дърво-и-камък !!! --> На идиоти ли се опитвате да правите Нас-Всички Хората по Тази Планета, А ?! (И гимназист(к)ите Знаят че Просто НЯМА боеприпаси със зарин. Заринът се получава при смесването/реакцията на различни съставки/ингредиенти при взрив на съответния носител.)

Прочети това, което ти написах като реплика: Пробвах се да обсъдя друг твой коментар преди време, не стана. Опитай да се изразяваш НОРМАЛНО, повечето не разбират. Без ненужни метафори, така всички ще те разберат. Виждал съм и други твои коментари, вярно малко, ама са по-достъпни. ПРОБВАЙ СЕ, БЪДИ ДОСТЪПЕН;-)

Благодаря Ви ! ---- Предложение за Ревизия (която Все ми отказват Всички Колеги): - Боеприпаси с готов зарин няма (не съществуват и не могат да съществуват поради феноменално-бързото и силно-корозивно действие на зарина). Има т.нар. на касетъчен принцип - т.е. с различни съставки/ингредиенти в отделни касетки/клетки, които се смесват/реагират при взрива на съответния боеприпас. Или накратко - Кремъл разтяга локуми.

Той добре се изразява, но с други никове. Засичл съм го не един път. Дори веднъж му треснах цитатите от собствените му коментари. Имаше и случаи да забрави да си смени никовете. И изведнъж дървосекача пише нормално. Или е с друг ник. Обикновен измамник, манипулатор. Дошъл е за пропаганда, срещу пари. Не е тук да изразява мнение. По-различен стил ползва, за по-трудно разпознаване като пише нормално. И когато си прави сам диалози, все едно от различни хора. Не тук да представи мнението си и да комуникира с йората. На измамник и лъжец вяра не може да се има.

Не си ли за дърва ???

Какви Ви/ви Трябват ? (Как да чета Вашето ндьп ?)