Сирия е във война, обяви Башар Асад и нареди тя да бъде спечелена

Сирийският президент Башар Асад заяви, че страната му се намира действително в състояние на война, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 115 души бяха убити във вторник, свидетелства Сирийският център за наблюдение на човешките права, базиран в Лондон.

Обратно в новината

Коментари - Сирия е във война, обяви Башар Асад и нареди тя да бъде спечелена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За разлика от Запада Русия гуши сирийски пари срещу увеселителни хеликоптери и УТ-самолети. И пада една "веселба", която и ООН не може да разбере. А Западът иска да преустанови някак "веселбата". Тоя е достоен син на таткото, който е руски възпитаник. И ребром постава задача за победа. Май бежанците и жертвите са му върли противници. За пази Господ от велики управници.

Сирия и България винаги са имали истински приятелски и взаимоизгодни отношения както на правителствено така и на човешко ниво.Приемали сме тяхната форма на управление като характерна за тоя тип държави.И изведнаж ни информират че президента е започнал война срещу собственият си народ - хей така без някаква причина.Нашето декоративно петле - пардон външен министер се взе на сериозно и започна активно да защитава никому неизвнестни сили които започнаха война срещу сириискят народ.За мен ориентир по такива сложни международни въпроси винаги е била позицията на Китай.Разбира се и Русия.Да сте чули тези две велики сили да се карат с някого или да проявяват ектремизъм към някой държави.Като изключим Тайван разбира се.Не зная какво е мнението на Израел но ми се струва че ако се стигне до свалянето на Асад ще има много да съжаляват за него.В политиката най-важното си остава предсказуемоста.А тук тя въобще липсва.За това най-добрата наша политика би трябвало да бъде - изчакване и неутралитет.

Едно време братските на Румъния китайци ровичкаха вагоните за България, пътуващи от Русия. Кат Китай и лудориите му по усурийската граница не сме чували отдавна. Също и еталона Русия, която братски подели Полша преди 1941г.

Ей, ама вярно било, че в тази страна селяците разбират най-вече от политика, икономика и здравеопазване! Какво сте го подхванали човека бре? Защо не одобрил не знам какво си, каква му била чалмата?!? Ако съзнавахте само колко сте ограничени и колко истина има в това, което казва...

"радикалния ислям, насаждан от евреите и американците" ??? Ти верно не се усещаш какви ги плещиш. От арабската пролет до този момент единственият облагодетелствал се е Путин и Москва. Колкто по-несигурен е Близкият изток, толкова по-добре за Русия и петролния й бизнес. Как въобще може да предположиш, че САЩ ще искат промяна на статуквото в Египет и Йемен, и то в полза на ислямистите?! Но руските петролни князе със сигурност потриват ръце от промените.

че зад завесата, наречена "ислям" наднича комунистическата инвазия по арабските и африканските държави. Но така е, партията не изкарва на светло линията, по която върви, нито печалбите от нея.

Сащ,UK,Израел,Турция,Франция,Катар,С.Арабия,ОАЕ, иного други освободители и радетели за демокрация и свобода, ама на парите нямам нищо против народа а само срещу управляващата Сган която трупа облаги за себеси и за своите благодетели наш гръб и благодарение на нашите страдания ще дойде и тяхното време просто не им вярвайте. повръща ми се от медии на евреи си ен ен Ал джазира и тем подобни

и не ги мисли. Всеки ден ще е така до победата... на глупостта.

Затова народа в Сирия е на страната на Асад защото след него идва радикалния Ислям бедноста глада и несигурноста насаждани от Евреите Сащ донякъде и турция и големите корпорации с цел печалба но от воина има полза и Русия ще си продават оръжията с кеф всичко е една мръсна игра от която не си мислете че няма да пострада и България като сега страда обикновения сириец .ал, джазира и тем подобни. Две думи и за либия зет ми още работи населението малко по ниско образовано от сирииското но преди безплатно здравеопазване, обучение, много ниски цени на услуги и хранителни продукти много високи заплати и работа за почти всички на месец ти стигаха 300-400 долара при заплата 1200-1500, имаше относителна сигурност като изключим че Кадафи беше луд изверг но все пак държеше здраво но там "умният" либииски народ реши че иска демокрация и сега хранителните продукти са 7-8 пъти по скъпи хората не смеят да излязат навън постоянно се стреля и от една държава скоро ще има 2 или 3. Опа ами Египет вижте и там кога пак ще ходим на почивка там а? Пази боже от нагли Лицемери

Страната бе светска до голяма степен много рядко може да се види по улиците мъж от тип на мюсюлмански братя с катинарче и брада и мога да ви кажа че повечето сирийци не ги долюбват има какво още да се направи откъм инфраструктура но страната си е беше един спокоен рай смесица между социализъм и капитализъм разбира се има и корупция на много високите етажи свързана с Асад и семейството но в сравнение с БГ е бълха и Асад е направил много за народа за разлика от нашите от 20 годин начело с крадливият циганин и дупедавец Костов всички са крадци и слуги. Затова народа в Сирия е на страната на Асад защото след него идва радикалния Ислям бедноста глада и несигурноста насаждани от Евреите Сащ донякъде и турция и големите корпорации с цел печалба но от воина има полза и Русия ще си продават оръжията с кеф всичко е една мръсна игра от която не си мислете че няма да пострада и България като сега страда обикновения сириец .

някой ходил ли е в сирия преди проблемите или либия преди и сега 3 пъти съм бил в Сирия и 2 пъти в Либия. И мога да кажа че хората си живееха доста добре сирия храната беше много евтина килограм домати около 10ст, килограм качествено сирене но качествено не с палмово масло под 1 долар за да хапнеш в причлино заведение ти стигат около 2 долара на човек за няколко порции и фреш нар много приличен стандарт имат заплатите са между 400 до 800-1000 долара за държавен служител хората си живееха съвсем спокойно няма абсолютно никаква престъпност ама абсолютно ако случайно стане нещо наказанието е много сурово.

1

2

Реалността е такава. 1. В Сирия има режим - с натиск на общественността до 1-2 години може да има реална демокрация 2.Реална демокрация в Сирия не е по плановете на САЩ и Израел - те искат война и кръв 3.САЩ са фалирали-долара не струва и хартията на която е отпечатан-само война може да спаси пропадналата държава още няколко години. 4.САЩ и Израел плащат на наемници за да избиват деца в Сирия - нали се сещате че няма армия която да избива собственните си деца-независимо какъв е режима!!! 5.Попитали Ванга - кога ще има 3-та световна вонйа - тя отговорила - когато Сирия падне... 6. По време на световна война задника на никой не е защитен, дори и да е писал хвалебствени писания за САЩ цял живот, ще има глад, болести, кръв, черва, мозъци, изгорени градове и хора, трупове на вашите деца по улиците, химично, биологично и ядрено оръжие за което няма държавни граници. Няма да има петрол, електричество, дърва - ще зъзнете и гладувате като кучета и ще си кажете - ако целия свят се беше вдигнал-щеше да спре изродите от Израел и САЩ да не унищожат света!!!

няма какво да добавя... прав си на 100%. Няма да има нищо... страх, болка и кръв

Когато Сирия падне ще дойде краят на света...

Да,сирийският народ е горд и за това стои зад Президента си,а Сирия е във война защото започнаха да и нарушават въздушното пространство като начало.Браво на Башар защото не си дава дупето-примери бол.

Хане, въоръжаването на раята започва в началото на 19 в. през кърджалийските времена. Султана се видял в чудо от кърджалийския бандитизъм и дал право на раята да се въоръжи за да се защитава. Само след две години кърджалийските банди били изтребени до крак. И раята вече имала самочувствие, самоуважение, гордост, достойнство и ОРЪЖИЕ в ръцете. В режултат на това, трудолюбивата рая се замогнала, пращала децата си да се обучават в чужбина. Раята се въздигнала, забогатяла, имала пълна икономическа свобода. Българското революционно движение е задвижено от икономическите интереси на Ротшилдите. Те се договарят с руския цар за зони на влияние /които да бъдат отнети от Османската империя/ в богатата на петрол средна Азия. . е първата петролна война в света. "Болният човек" - Османската империя била "демократизирана" чрез реки от кръв и нещастия на балканските народи. По същия начин сега се "демократизира" арабския свят. Ако Русия и Китай позволят на американците да смажат Сирия и Иран, те ще бъдат следващите обекти за "демократизиране".

Като чета коментарите в дир.бг, се чудя България член ли е на ЕС и НАТО или съм се върнал с машина на времето в 1981г. СССР- НРБ Дружба от векове за векове!!Само тук се лее носталгия по соца, СИВ и СССР.

Не е в Москва. Нас никой не ни е питал нито за членство в ЕС нито за НАТО. Членове са българските политици от всички бои, начело с Параванов- бившия, а сега преминал в историята. Ние понасяме само плодовете от политическите предателства.

Абе той и Кадафи-то така си мислеше. Докато не го изгониха от двореца му. Дотогава се правеше ан юнак и се заканваше да се бие до последна капка кръв. Или може би имаше пред вид до последна капка кръв на неговите хора. Щото като го погнаха се скри като плъх. Или поне така го откриха - в един канал. Спипаха го и като начало му теглиха един бой - такава е тя "народната любов" към сваления диктатор. А "смелчагата" Кадафи се молеше и скимтеше като пале. Накрая го гръмнаха като куче. Това го чака и този акземпляр. И ако овреме не избяга в Русия след един месец и Господ не може да му помогне - "гордият сирийски народ" ще му види сметката.

А, резултатът от това за хората в Либия, какъв е? Защо веднага след линча временното им правителство прие закон, ЗАБРАНЯВАЩ на населението да ИЗГОВАРЯ добра дума и в защита на Кадафи? Какво е породило нуждата от подобен тоталитарен закон? При Кадафи, хората се пазеха от полицията, а сега не знаят какво и от къде ще им дойде. И стрелбите и протестите не са спирали.

тоя го чака састото като садам и кадафито и др???? :))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Когато на някого му се тресе под краката, когато е изпуснал властта, най-лесния начин да се задържи още мъъъничко е да подпали война. Това е провокацията на Асад. На баща му се размина в последния момент:( Но той ще опере пешкира:) Колкото и да се прави на недосегаем, песента му е изпята. Путин вече е наоколо и го отписа:)))

Асад ли въоръжава бунтовниците?

А чие производство са калашниците,с които се трепят в Сирия?

Всякакво, но не и руско.

Аман от кухи комунисти! Ако някои е платен в България, тва са подлогите на Русия - БСП сиреч. Първата им грижа е да защитават интересите на пияните руснаци. Пияни и лайняни! Що си мислите, че руснаците ще ви опазят от исляма, бе, мекерета?! Да сте чули се обявява джихад срещу Русия? Да сте чули мюсюльманите да обявяват Русия за първи враг на исляма? Няма и да чуете, щото точно точно Москва е първа дружка и на Иран, и на Сирия. Само една шепа чеченски бунтовници се опитват да драскат, ама без подкрепата на оня лудия в Техеран. Ако си мислите, че Русия ще ви защити ценностната система, значи сте най-големите головодници. Колкото и да не харесваме американците, няма кой друг да се ангажира със защита на западния начин на живот...

БРЦК

ХАхахахаха. Никой никого не защитава ей така за спорта. Има си икономически и геополитически интереси. Само не знам защо ЕС играе по свирката на САЩ за пореден път. Явно трохите от Либия са се харесали на Франция и Германия.

Интересен коментар:) Поздрави хане!

Ей, не се напъвайте чак толкова много да защитавате Асад, че ще замирише. Той е пътник. Ако не е сега - ще е след година - две. Нито той е демократ, нито тези които са против него са демократи - повечето са радикални ислямисти. А в очите на арабите, България отдавна Е част от омразния им и сладък Запад. Дори и само защото е в НАТО и ЕС. Излезте от времената на социализЪма и бъдете реалисти.

Възстанието в Сирия не е про/демокаратично, това са екстермисти. Из целия арабски свят след пролетта дойдоха големите бради и фереджетата. Асад е един от малкото които се противопоставят на ислямистите и имперската политика на Ердоган. Освен ако не клекант Руснаците и Китай няма да го махнат. Като цяло се чудя тези в америка знаят ли какво е морал, уж борба с тероризма а на власт идват само ислямисти. А каква кампания се водисамо, показваха анаболнит главорези, Садад бил такъв онакъв, защо не покажат техните главорези дето колят в Либия и Египет...

ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТЪРСЯТ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ НА САДАМ В ИРАК. СВЕТОВНИ ЛЪЖЦИ. СЪСИПАХА ХУБАВАТА СТРАНА. Атентатите и убийствата не свършват там където е била "великата освободителка Америка" , както и в Чечня, дето бяха руснаците.Американските и руските рейнджъри страда от поствоенни синдроми и самоубийствата сред тях нарастват.

Колко по на юг - толкова по-лукави. Аз също не вярвам на приказките на арабите. Вярвам на х-абер-иканците. Непрекъснато и неотклонно се опитват да режат военните бази на бившия СССР. Докато накрая ги обградят с "пролетна любов и нежност". Политиката е лай?ана професия. Х-абериканската - вони.

Откъде толкова много оръжие в уахабитите (опозицията). По-добре ще бъде да си гледаме в собствената паничка и да оставим Сирия да си решава вътрешните проблеми. Ако някоя държава започне да доставя оръжие на някой етнос в България и се създаде подобна ситуация, трябва ли да има намеса на други държави, за да се осъществи въоръжения преврат? Утре мюсюлманските братя могат да поискат властта и в България.

у нас няма нужда от въоръжен преврат. Властта се дава постепенно и без оръжия на наши "братя" от близо и далеч. Изглежда, това е грешката на Асад.

Ами защо не. След време когато мюсюлманите станат мнозинство, не е зле без война да им дадем властта.

krasi

Прав си братчед,аз си пазя феса зад вратата щтото с тая армия дето я имаме може една сутрин да се събудим и на всяко кръстовище да има аскер.Затуй си слагам феса и тръгвам с широки крачки по Анадолска(Витошка)

Всички тези митинги и въоръжена съпротива на опозицията направо вонят на сценарий, какъвто тръгна преди повече от година из арабските страни. Кой въоръжава тези бунтовници??? Кой ги обучава??? Хайде моля ви се да не намесваме нито комунизма нито Китай или Русия. Най-големите боклуци са мутиралите американци, дето разсипаха съседна Сърбия и в момента се опитват да разклатят управляващите режими на арабите за да се наместят на техните места ислямистки правителства. След това е ясно какво ще стане - противопоставяне на християнство срещу мюсюлманство. А всъщото това време евреите ще потриват доволно ръчички отстрани

напълно те подкрепям -това е истината те американците мислят другите народи за прости а всъщност са най големите мръсници

1. башар асад вече е мъртав, просто още не го знае. /нарочно името ми е с малки букви/ 2. Всички знаем че на съвеста му теежи поне 1 невинен от 10 000 убити. 3. Той гроб няма да има, ще умре като плъх. 4. Цената на лудоста ми плаща народа му. 5. След падане на режима му, обкръжението му ще го последва. Лично очаквам жестоки отмъщения. Не разбирам защо не си взе богатството и отиде да живее някъде, въпреки че видя до какво доведе грешния избор на кадафито кой го намериха в канализация.

Що не си седя в Сирия, ами от тук се напъваш да се правиш на мъж? Да ме извиняват арабите, но на много от тях не вярвам!

Реалист си, но не виждаш по-далече от носа си. Чисто прахосване на интелект.

Ако беше реалист, щеше да съжаляваш сирийците за съдбата която ги очаква СЛЕД Асад. Така, както иракчаните си спомнят за Садам, така както либийците помнят Кадафи.

Така както ти помниш Тодор Живков...

Реалист ,ти си толкова реалист колкото -аз космонавт . Ти да не си от мюсюлмански братя , и си оправи чалмата ,че нещо не ти стои както трябва .Не ги виждаш нещата в по дълъг план. Помисли какво стана с Афганистан , Иран, Ирак,Либия и напоследък с Египет . Исляма настъпва -чалма, ти това ли искаш ,и като се намери някой да им се противопостави ,веднага гракват цялото ООН,не знам там няма ли трезвомислещи хора и не виждат ли как исляма завладява и Запада или искаш и в България да ни залее ,затова дигай си чукалата и там в джамиите ..

Реалист,най-вероятно си син на аллаха,т.е. родното ти място не е България.Прав си,Асад в най-добрия случай ще офейка с авоарите си в някоя африканска държавица,ако междувременно не го одерат жив така наречените бунтовници,които всъщност са шайка убийци.Просто нарочи ли те Америка,измъкване няма.А главната цел е Иран.

rosen

бля бля.със самолетни нападения срещу сирия няма да стане.поинтересуваи се ище видиш

Сирия е трън в очите на запада. Апетитна хапка за евреите в борбата срещу Иран. Колко хубава страна е Сирия ? Отпор. Турчелята са машата в борбата.

Слд като Башар Асад казва значи е така - правителството на Сирия е във война със собствения сиу народ. Или поне с част от него. Нещо като в Либия миналата година. И също като Кадафи-то, и този диктатор не желае да нерече нещата с истинските им имена. Ясно е че в Сирия има опозиция. Ясно е че тази опозиция воюва срещу режима. Ясно е че сирийската армия употребява оръжие срещу цивилни, което е нарушение на устава на ООН. Това че на Москва им харесва да се трепат цивилни си е проблем ан Кремъл. Същите тия дришльовци в Кремъл, дето са толкова загрижени за палестинските терористи в Израел, с охота подкрепят престъпника Асад срещу собствения му народ. като правеха и с Кадафито, между впрочем. Но СССР, а после и Русия по традиция подкрепя престъпни режими. Знаем как завърши историята със Саддам и Милошевич. Добре помним как свърши Кадафи-то. И много лесно може да се прогнозира как ще свърши режима на Асад. Въпреки подкрепата на Русия, или може би точно поради нея.

Като толкова искате мир и демокрация в Сирия, що не приехте мирния план на Русия и Китай? И нали знаеш че втория принцип на Нютон е абсолютен и важи навсякъде. Но в Сирия оопределено ще има проблем с износа на демокрация.

Господине от КГБ, много си надъхан от към ЦРУ. Какво толкова си се загрижил за тези мюсюлмани и тези чалми.Имаш ли спомени,какво стана с Афганистан -дойдоха ЧАЛМИТЕ на муджахадините ,Иран -ходжите,Ирак- нови чалми ,Либия -мюсюлмански братя ,в Египет -пак мюсюлмански братя ,сега и в Сирия ще дойдат пак същите братя ,е ,какво ,да ги чакаме и в България ли ? както е тръгнало то май на там вървят нещата и то всичко това става с благословиятао на ЗАПАДА и твоите дружки от САЩ и ЦРУ. Затова и Турция е тръгнала да помага на така наречената опозиция, която е също от тези мюсюлмански братя ,а тя и Турция вече върви към пълно ислямизиране на района . хайде сега да видим ,и твоята чалма ,от кои е , ? А ти си се захванал с Русия и Кремъл ,в главата ти е само това ,а не виждаш каква опасност идва от ислямазираните държави ,и такива като теб ,заблудени не виждат опасността която ще ни залее и нас .

някога преди 80 години е имало дискусия кое е по-опасно - фашизма или комунизма. Народите в Германия, Италия и Испания са решили че комунизмът е по-опасен и са приели фашизма като по-малкото зло. Комунистически режим никога никъде по света не е идвал на власт чрез избори. Той е бил осъществяван винаги с преврат. И дали това ще е станало с пари на немския генерален щаб като в Русия през 1917, или с инвазията на съветската армия-поробителка в периода 1944-1945 не е от особено значение. Да, ислямските терористи са опасни. В този смисъл тоталитарни режими като този на Асад, Кадафи или Саддам са по-малкото зло. И може би в Израел най-добре разбират това. Това е единствената причина режимът на Асад де е още на власт, а самият Асад да е още жив. Ако Израел го бяха набройкали да го трепят отдавна да е отишъл при Саддам, Милошевич и Кадафи-то. Не че сега ще му се размине, де.

КГБ, ти си кретен. Доказваш го с всичките си постове. Асад и неговото правителство е във война с въоръжените и платените от Запада "бунтовници". Бъди сигурен, че ако колелото се завърти неочаквано, и в България могат да се намерят хиляди, вече въоръжени "бунтовници". Същото важи за всяка една държава която е напреки на САЩ и ИЗраел.

Виж, няма та ти казвам че си кретен или самозадоволяващо се кьорпе - ти си го знаеш и без да ти го казвам - вие в мастуреабтоориума на младежкото БСП сте все такава пасмина. За такива като вас няма спасение - само трябва ежедневно да ви навират на Мурджо в ауспуха. Кой какъв е ще се разбере след като разстрелят Асад като куче. като сториха с кадафи0-ти и Саддам. Много ще иска да го съди американски съд - същият този съд срещу когото така реве сега. Но ако въобще стигне до съд, а ен го гръмнат като куче сисрийците ще го съди сирийски съд. И няма никакво съмнение че ещ го осъди на смърт. Като Саддам. И ще увисне на въжето като обикновен престъпник. Какъвто всъщност е.

Не се занимавайте с това кгб, той е платен провокатор.

Къде си видял цивилните в Сирия? Така наречена опозиция ли са "цивилните"?

сър

До сега знаех, че демокрация значи господство на олигархията, ама ислямизма да е демокрация не знаех

както каже чичо Том това ще стане - те са най големите демократи ако трябва и с бомби

аззз

до кога по света ще продължават да се раждат подобни комунистически кратуни не знам...

Споко, и тоя сатрап подкрепян от Москва и Пекин, в най-скоро време ще увисне на бесилото и то качен от собственият му народ!

за безпрецедентната икономическа нестабилност на света в 21 век и кой стои зад нея ??! Москва и Пекин ли ?? Както и за политическата такава в света, водеща до сваляне на правителства със сила също във 21 век ?? Какво е положението в Ирак, Египет и Либия сега ?? Знаят ли изобщо какво искат и кой печели от това ?? Бедняците като нас ли ?? Демокрациите или Пекин и Москва ??! Изтърка се плочата за лошите комунисти, а сега накъде ?? Кухавелници ни управляват, кухи глави ги слушат !!!

Не от собствения си народ, а от платените наемници.