Имитиращите млечни продукти не може да имат етикет “вредни“

На имитиращите млечни продукти не може да се сложи етикет „вредни”, както например се прави при цигарите.

Обратно в новината

Коментари - Имитиращите млечни продукти не може да имат етикет “вредни“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво означава има силоно лоби? Нали затова има правителство- да се наложи да направи нещо за нас хората, като не може да се справи с лобито- да си ходи. Това обяснение не е на министър а на кукла на конци.

какво само драскате.в българия отдавна няма мляко ,така че и 50 лв да е сиренето пак не е от мляко.

"КЕ УМРЕМ ЗА НЕЯ" - НЕ ЩЕ УМРЕШ ОТ НЕЯ

По тази логика всички колбаси трябва да имат надпис ВРЕДНИ ЗА ЗДРАВЕТО защото нама нито един без вредните химикали китайската гмо соя и гнусни карантий

Не може всеки да чете какво съдържа продукта защото е с много ситни букви ,но на тези които съдържат растителни мазнини не трябва например да е кашкавал или сирене а нещо съвсем различно като име и тогава всеки ще реши сам какво да яде и лесно ще бъде за разпознаване.

всички на съд.стига сте ни тровили.преди мялко прочетох,че аптекарите хвърляли в канализацията с питейна вода лекарства с изтекъл срок-СМЪРТ за такива убийци и негодници,но и на тях им готвят и предлагат храни с питейна вода,а и тази която купуват като минерална и тя е от канала.бог да ги убие.

kgb777kgb

За съжаление си прав Хане и това го има ! Аз ходя по едни манастири и чукари и каквото има вземам , другото от по-ниските села , че нависоко не вирее ! Най-голямата измама , която се опитаха да ми пробутат беше със зеле от Петърч ! Естествено отидох в селото и се оказа , че тоя дето иска да ми го продава няма нива !!! Затова с рибарските ботуши и на нивата да сече зеле пред мене и така си избирам големината на зелето !!! Та толкова за доверието !!!

Тия държавни служители, начело с Миро Лобиста, се чудят как хем да угодят на производителите на боклуците, хем да излезе, че си вършат работата, за която са назначени. А работата е проста! Да се опаковат тези продукти в специални опаковки, различаващи се съществено от тези на млечните продукти, да се сложат огромни надписи, че са имитации и да се държет на отделен щанд, а не при млечните произведения...

Естествено - изявлението на Миро Ирландската Мърша е направено за да се осободят пазарите за неговите дружки - Зоров и Маджаров. Избари идате - пари трябват на ГЕРБ, а за да се бръкнат бизнесмените, ще трябва управляващите да им дадат нещо. Иначе, просто помислете - ако са толкова вредни растителните мазнини и трябва да се забранят: - растителни мазнини са и олиото (всички видове), зехтина, маргарина, палмовото масло и т.н. - ще трябва да се сложи етикет "вредно" на маса храни, произвеждани с помощта на палмово масло - шоколодите, пържените картофи (чипса), какви ли не сладкарски произведения... Освен това, никой на никого не забранява да си купува "традиционно" сирине (16 лв за кг). За кашкавала не следва да се говори - НИТО ЕДНА българска фирма не произвежда кашкавал по "великия" БДС на Миро Ирландската Мърша.

Брао, пич !!!

Нещо да се задълбочите по отношение на наситени и ненаситени мастни киселини и връзката им с нивото на плакообразуващия холестерол? Или целта е да сипем дежурните бизнеслакърдии на въпреки

По принцип всички тази боклуци, чиито реклами ни късат нервите по медиите-печелят милиарди , от лековерните!! Това обаче не значи, че трябва да им пълниме гушите-много е просто НЕ ГИ КУПУВАЙТЕ, А НА РЕКЛАМИТЕ ОТЦЕПВАЙТЕ ЗВУКА, КАТО МЕН!!! ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ВЪПРОСА: ПАЛМОВОТО МАСЛО И ОТРОВИТЕ, КОИТО НЕ БИЛИ ОТРОВИ-АМИ НЕ ГИ ЯЖТЕ! ИЛИ ПЪК ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ДА ГИ ДАДЕМЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! НАЛИ НЕ БИЛИ ВРЕДНИ И ОТРОВНИ! АМА ДА ИМ Е СЛАДКО!!!!!!!!

Много обичам кашкавал пане, но не мога да попадна ан имитация от кашкавал, която да става. Мооля кажете, някой попаднал ли е на такава имитация, която става

Като е вредно палмовото масло, защо не забранят вноса му. Да стимулират българските производители да предлагат качествени стоки на достъпни цени, а не тези вредни "храни". За какво, питам, ни е тази държава като абсолютно положително не прави за населението си?

mente hora ( нерегистриран ) 21.11.2012 12:03 нещастници, всичко вав вашата псевдодаржава е имитацiя, тоест менте: храните, дрехите, мебелите, демокрацiята, партиите, политиците, сада и полицiята, армiята,министрите, даржавата и всичко останало. и вие не сте истински хора, а менте щом. тарпите всичко това. А ти неграмотен срае адац, защо се включваш в български форум?

ЗА ДА СЕ УСВОЯВА КАЛЦИЯ ПО-ДОБРЕ ОТ КОСТИТЕ- ПИЙТЕ МАГНЕЗИЙ.

Това дали са вредни или не тези продукти не може да го кажат производителите, защото има конфликт на интереси, а те нямат интерес да пише "вредно". Но има доста изследвания, които говорят, че тези продукти наистина са вредни, омръзна ми държавата да слугува на търговския интерес без да защитава потребителя!

ДО ИДВАНЕТО НА Т.НАР.ДЕМОКРАЦИЯ, В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ СА БИЛИ ОТ МЛЯКО , А МЕСНИТЕ - ОТ МЕСО. СРАМ ЗА ВАС, Г-ДА, КОИТО ТОЛКОВА ГОДИНИ СЕ НАРИЧАХТЕ ДЕМОКРАТИ. АКО ТОВА СА ДОСТОЙНСТВАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА - ПО-ДОБРЕ СОЦИАЛИЗЪМ!

+ 1- реплика към:1

+1

Като пред едната мандра дето се беше обърнал камион с овча лой. То едва ли "млечния продукт"с въпросните животински мазнини е много по полезен от палмовите такива...

"На имитиращите млечни продукти не може да се сложи етикет вредни, както например се прави при цигарите." Но може да се ложи етикет - ПАЛМОВО СИРЕНЕ итова пак да намали свръх печалбите ви.

Най-точно е да ги задължат да пишат - ИМИТАЦИЯ на сирене, кашкавал, извара, чисто масло, кисело мляко. След като те самите не крият, че произвеждат имитации, защо не!?

Трябва да се засили консумацията на животински мазнини. Ето например, Бойко. Яло е момчето като малко филии със свинска мас и хоп, айде след време премиер.

kgb777kgb

Плюете ме , ама пак опряхте до моето мнение ! Е затова ходя по дворовете на хората да си купувам храна !!! Измамата е ПЪЛНА и НАВСЯКЪДЕ , но при този народ няма да се оправи никога !!! Спомнете си преди години на гърците им вдигнаха прясното мляко с 2 евроцента - ЦЯЛА Гърция спря да купува мляко и за децата НЕ купуваха , след 3 седмици цената беше старата !!! Тука ви тровят от години , но вие си купувате евтинко сирене и кренвирши от 3.50 !!! Ако искате да не ви лъжат да напишата на етикета - това сирене съдържа САМО краве мляко , НЯМА грам сухо мляко , няма НИКАКВИ допълнителни мазнини , никакви консерванти , нищо друго освен мляко и сол ПО-МАЛКО от .......грама на килограм !!! Е тогава може и аз да си купя - първо да го пробвам и второ да го дам в някоя лаборатория извън България да видя къде ме лъжат та да ги съдя до посиране !!!

3 месеца са достатъчни да се реши проблема, ако българинът реши да не консумира , киселото им мляко, сиренето им, кашкавала им, чистото им масло и изварата им. На третия месец когато започнат да се замерят с палмовото си масло, ще се сетят да търсят мляко, каквото няма, защото няма крави и да потърсят кои са убилите българското животновъдство?

Всеки гласува с джоба си по-осезаемо отколкото с която и да е бюлетина. Ако достатъчно хора решат, че е по-добре да изкарат известно време без сирене отколкото с фалшиво сирене дали няма да се подобри качеството?

ами на тия хора от бранша дето не искат да сех сложат такива етикети НИЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ може ли да им дадем малко отрова няма само те да тровят нашия живот г-н Найденов рече -и отсече така трябва да бъде какво е туй иди си ила си .значи хората от бранша да печелят за сметка на нашето здраве -не може така трябма жестоки закони и нормални хора които да ги спазват.

Загрижените за съдържавието на клций в организма си, могат вместо да се тъпчат с палмово масло, защото истинското сирене някога е съдържало калций, да консумират повече спанак, зелена салата и колкото могат -цаца. Аз я предпочитам плакия.

Говорят се и се пишат глупости. Ако въпросното палмово масло беше вредно то досега да е забранено за влагане от ЕС. Очевидно обаче това не е така ! Ако го пише на етикета, никой не е подведен. Това, че някои искат да си решат проблемите като го забранят в България си е вече друг въпрос.

Отива се към забрана, но трае дълго. Доставчиците плащат подкупи, хората не са информирани, политиците отлагат решението. Има много причини такова решение да не се вземе до сега в ЕС. Това не значи, че палмовото масло е безвредно. Доказано вредно е и е твърде вредно, за да се допуска ползването му! Много вредно! По-вредно то захарта и солта в големи количества. Плащаме му мсрафа, като харчим милиарди за лечнеие на сърдечно-съдови. Ако друго не те интересува, поне разходът да те заинтересува.

Кое е вредно в палмовото масло, напротив, даже е полезно !

Дрпаги ми европеецо, всяко нещо има начало, развитие и край. Не е задължително началото- забраната да е спусната от ЕС. Нека в това бъдем първи, ако министерството на здравеопазването даде такава прапоръка след изследване на проблема.

Само да знаете този Зоров какъв мръсник е, направо нямам думи. По добре да се скрие някъде и някой друг да коментира тези неща. Просто каквото и да каже няма човек , който да му повярва.

като нямате истинско а вредно за здравето сирене не го яжте бе глупаци. купуваите романско, македонско, грацко и турско сирене. там хората не са такива далавераджии като вав вулгария.

Ахахах, забавно е, че споменаваш точно гръцкото сирене. Преди 10-ина години бях видял в Белгия гръцко сирене, което го представяха за Българско (понеже там БГ сиренето беше доста по-скъпо от гръцкото и доста повече се купуваше). Ама какво ли ти обяснявам, ако вярваш на гръцките и македноските политици и производители не знам как да ти помогна.

При вас в македония само албанците ви са истински.

Не само трябва да има етикети, аз бих отишъл по-далече - трябва да се криминализира продажбата на "имитиращи продукти". Това е равносилно на измама в особено големи размери. За жалост както казва министърът интересите са прекалено големи и нищо няма да помогне на нашата българска действителност

Не съм сигурен на кое сирене трябва да се пише че е вредно за здравето! На това от краве мляко или на това от растително масло. Почетете малко, има достатъчно инфо в нета!

Ти що не си рупаш тревата и да си мълчиш? Спри да ръсиш мозък на нас мършоядите. Ние ще умрем болни, а ти ще умреш здрав, така че всеки си решава. Както каза има достатъчно инфо и всеки си преценява сам. Аз искам просто да не ме лъжат, когато ми продават нещо. Пък може и да е ДДТ, но ако си го пише и аз го ям, сам съм си виновен.

Ако забранят това означава, че макдоналдс не трябва да има в България, а тук става въпрос за огромни инвестиции така, че това няма да стане с растителното, ще се увърта и полека полека ще се забрави!

Туй, приказката за едновремешните продукти се носи по всички поколения. Още баба ми помня, преди 40 години (тогава е била около 60, почина отдавна), говореше, че когато е била малка нещата какъв вкус са имали, не като сега (преди 40 години, де)...

нещастници, всичко вав вашата псевдодаржава е имитацiя, тоест менте: храните, дрехите, мебелите, демокрацiята, партиите, политиците, сада и полицiята, армiята,министрите, даржавата и всичко останало. и вие не сте истински хора, а менте щом. тарпите всичко това.

А ти неграмотен срае адац, защо се включваш в български форум?

Треснете един огромен акциз на тоя палмов боклук, че умряхме от глад! Няма какво да си гризнеш!

ОК. Хановете, по принцип имам ...

ЗАТВОРЕТЕ ГИ ТЕЗИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НАЙ-ПОСЛЕ.РЕГИСТРИРАЛИ ФИРМИ,А НЕ МОГАТ ГРАМОТНО ДА СЕ ИЗКАЖАТ И ПИШАТ-САМОЧУВСТВИЕ,ЧЕ СА НАТРУПАЛИ ПАРИ,А НИ ТРОВЯТ.ЗАТВАРЯТЕ ГИ И КРАЙ.ТОВА Е ИСТИНАТА.КАТО НЯМА СУРОВИНА КАКВАТО ТРЯБВА ДА СИ СТОИ В КЪЩИ ГЛАДЕН,А НЕ ДА ТРОВИ НАРОДА.ТАКА Е Г-Н МИНИСТЪР ВРЕМЕ Е НАЙ-ПОСЛЕ ВСЕКИ ДА СИ БЪДЕ ПОСТАВЕН НА МЯСТОТО.

Ти си сложен там да защитаваш интересите на държавата и народа, а не да правиш хората от бранша щастливи. Лелее, няма ли кой да му обясни на този нещастник за какво си получава заплатата и за какво подкупите?

Той много добре знае, но подкупите са му по-важни от заплатата!

ЗА ДА ПРЕЦЕНИ НАРОДА ДАЛИ Е ВРЕДНО ИЛИ НЕ - МОЛЯ КАЖЕТЕ КАКВИ СЪСТАВКИ СЕ ВЛАГАТ В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕВТИНИТЕ СИРЕНА, А НИЕ САМИ ЩЕ ПРЕЦЕНИМ ДАЛИ Е ВРЕДНО ИЛИ НЕ-КАЗВАТ РАСТИТЕЛНИ И КАКВИ ЛИ НЕ ПАЛМОВИ МАСЛА- КАЖЕТЕ НА НАРОДА - ТОВА ПАЛМОВО МАСЛО ОТ КАКВО СЕ ПРОИЗВЕЖДА ВРЕДНО ЛИ Е ЗА КОНСУМАЦИЯ КАТО СЕ ИМА ПРЕДИД ЧЕ С ТОВА МАСЛО СЕ ПЪРЖАТ КАРТОФИ- КОНСУМИРАТ ГО И ВЪЗРАСТНИ И МАЛКИ ДЕЦА. ЕТО ТОВА КАЖЕТЕ ОТКРИТО И ЧЕСТНО НА НАРОДА-КАКВИ СА ТЕЗИ УСУКВАНИЦИ-ВРЕДНО ДАНЕ СЕ ЯДЕ ДА НЕ СЕ КУПУВА. АМИ СЕМЕЙСКТО С 2 ДЕЦА И С ДОХОДИ 400.00ЛВ НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИ СИРЕНЕ ОТ 8.00ЛВ И ЕСТЕСТВЕНО ПРЕДПОЧИТА ПО-ЕВТИНОТО. ИЗЛЕЗТЕ И ЧЕСТНО И ОТКРИТО КАЖЕТЕ ТЕХНОЛОГИЯТА И СЪСТАВКИТЕ НА ЕВТИНОТО СИРЕНЕ- А НЕ САМО ДА УСУКВАТЕ.

Съставките и без това ги пише на етикетчето. Какво ти трябва повече? Да дойде министъра на здравеопазването и да ти каже едно по едно всяко Е дали е вредно и колко? И като ти каже дали ще му повярваш? Не е ли по-лесно вместо да пишеш глупости да потърсиш какво пише в нета по темите, които те интересуват?

...ами то не само на сиренето,на каймите ,на колбасите навсякъде трябва да се пише вредно за здравето.телешкото месо 12 лв,свинското 8-9 лв,а кайма по 3 -5 лв.замислете се какво има нея.колбаси и луканки-никакъв вкус усещането е,че ядеш мукава или гума.св.пържола или пилешка с каквото и да я приготвиш на нищо не прилича.няма го оня хубав вкус на пържолите от преди 1989 г.и за какво говорим ядем боклуци и то скъпи отровихте ни некадърници и безбожници.

Като не ти харесва, сменяш магазина. Ако нямаш пари за хубаво, купуваш и ядеш от боклуците. Все пак и тях трябва да ги яде някой.

Имитацията на сирене НЕ Е продукт от първа необходимост!!! Такъв е истинското сирене :)

Предлагам вместо "Вреден за здравето" да пише "Who wants to live forever

ДИСКУСИЯТА ПРОТЕЧЕ СТРАННО. ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА СИРИНИ И КАШКАВАЛ С ВЛАГАНЕ НА РАСТИТЕЛНА МАЗНИНА БЕШЕ РАЗРАБОТЕНА ОТ АКАД- ЧУДОМИР НАЧЕВ И ПРОФ. БАЛТАДЖИЕВА ЗА ДАДЪТ ВЪЗМОЖНОСТ НА ХОРА С ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ В КРЪВТА ДА КОНСУМИРАТ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ. ТОВА ДАЛИ ТЕЗИ ПРЛОДУКТИ СА ВРЕДНИ ИЛИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КАТО СЕ НАПРАВИ АНАЛИЗ НА МАСТНИТЕ КИСЕЛИНИ В СИРЕНЕТО И КАТО ПРОВЕДЕ ОПИТ МИШКИ И СЕ ПРОВЕРИ ДАЛИ ПРИ ОПИТИНИТЕ ПЛАКИТЕ СА ПОВЕЧЕ- НАЙДЕНОВ ПРИТЕЖАВА ЦЯЛА СЕЛСКОСТОПАНСКА АКАДЕМИЯ И ДА НЕ СЕ ВОДИ ПО МАЛКИЯ АКЪЛ НА ДЯНКОВ, А ДА ДАЗЕ ПАРИ НА ИНСТИТУТИТЕ И ТЕ ЩЕ МУ НАПРАВЯТ ТОЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ!ПРИСЪСТВАЩАТА НА ДИСКУСИЯТА ПРОФЕСОРКА ПОВТАРЯШЕ НЕПРЕКЪСНАТА АКО, АКО, АКО. С АКО РАБОТА НЕ СЕ ВЪРШИ!

браво на бг гражданка и аз мисля като нея.тези,които унищожиха селското ни стопанство/това,което храни целия свят е животновъдството и земята/заслужават не затвор,а СМЪРТ-гадни фашисти и ,но и тях рака ги чака-простотия българска да се налапат с пари,ама там не им трябват пари,а и то мъки и болки и парите няма да ги спасят дето унищожиха цял народ господ няма да им прости.

В нАШЕ СЕЛО ИМА МАНДРА- ОТ ПРЕДИ 10 ГОДИНИНИ СЪБИРАХА МЛЯКО ОТ КРАВИТЕ НА СЕЛОТО И КУПУВАХМЕ КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ- ХУБАВО. НО излезе на мода "ПАЛМАТА" и сега вече не събират мляко а докарват варели с това масло. Кашкавала е жилав и безвкусен-а пък сиренето го спряха- няма далавера. Е може ли да се прави кашкавал без МЛЯКО и да е хубав?????

Ми сменяш мандрата. Мандри бол.

А защо трябва да е на пазара? Малко ли онкологичните заболявания скочиха до луната заради алчни производители?

Хане, ти би трябвало основно да разбираш от млечни (от кобилешко мляко) продукти, така че въпросът ти е неуместен. По твое време, около 681 год., всичко е било истинско, нали? А сега, сега всичко може. Спомни си филма "Крилце или кълка" с Луи дьо Фюнес....

Хайде да не се сравняваме със Запада. В Б-я разликата между истински и имитиращи продукти е само в цената.

Срам за България е всичко, което се натвори в годините на "демокраДцията". Унищожи се всичко, влючително и добре работещи сфери като селското ни стопанство. Сега ядем боклуци, които отгоре на това са и скъпи за мизерните ни доходи. Имаме златна земя, която може /както беше/ да изхранва евтино нас и да изнася прекрасни продукти навън. Жалко за хубавата ни България и за свестните българи, останали тук...

Ех, БГражданке, гражданке. Не различаваш лопата от мотика, коза от овца, крава от кон, ама иначе си много веща по въпросите на селското стопанство.

ама ти сигурно доиш пръча та разбираш повече

Не разбрах какво е твоето мнение по темата, все пак.

забранете ги тези боклуци. не може мляко и сирене да ядеш всеки ден и изведнъж диагноза- недостиг на калции?! само в бг може да се случи подобна пародия.

Време е да се поработи здраво и безкомпромисно по въпроса за вредните храни, да се създаде система за напредък по този въпрос, а не просто временно решение. Належащо е инкриминирането на деяния, свързани с вредности от произвеждана и продавана храна. С радикални промени в Закона, които да дават ясни критерии и предписания на разсеяните съдии за това как да се осъждат престъпниците, които печелят от вредна за здравето храна. Дейността на такива като Диляна Славова трябва да бъде наблюдавана от обществото под лупа, да бъде критикувана и спирана. Това са хора с извратено мислене, които успяват да се вклинят в икономиката и да вършат черното си дело. До момента без санкция от обществото ни и от държавата ни. Един такъв човек е способен да доведе до големи поражения в обществото, докато не бъде спрян. Ние трябва да разчитаме съвсем ясно тяхната същности и действия, за да предпазим обществото от подвеждания, които да струват човешко здраве и друг ценен ресурс.

г-н найденов купувам сирене от 12 лв/кг и няма никакъв вкус на сирене и спомена ми от качественото сирене,което консумирах в детството си преди 1989 год.направете нещо да бъде качествена храната ни.

Недей забравя, че субективния фактор също трябва да го отчетеш: като малка възприятията ти за света са били едни, сега са други, включително и вкуса на това или онова нещо по онова време и сега. Не че нашият пазар не е пълен с боклуци, напротив, много е пълен. Но че не може да се намери, например, сирене от мляко, не съм съгласен. И не само скъпото сирене е гаранция за истинско. Гаранция няма, на късмет е работата. Просто някой търговци много, ама много, лъжат!!! Освен това, покрай кризата цените паднаха много - просто си помисли как са ни драли търговците преди, щом и сега са на печалба!!!

Не пишете небивалици. Как може да има на пазара храна с етикет "Вредна за здравето!" Ако е вредна, трябва да се забрани. А ако не може да се забрани, трябва да й се измисли едно съвсем ново име, което да не обърква хората. Например, какво означава думата МАРГАРИН. Никой не се замисля, но също така никой не го бърка с МАСЛОТО. Ами, нека да има ПАЛМОРИН и тогава никой няма да го бърка със сиренето.

ТОЧНО ТАКА!

По принцип не ти е лоша идеята! Само че палмово масло слагат не само в сиренето, но и в кашкавала, изварата и много други млечни продукти...Освен да се водят "ПАЛМОРИНИ" ли как ли.... А най-хубаво да треснат такъв акциз на тоя палмов боклук, че никой тарикат производител да не смее да го доближи...