В 180 фирми сиренето е от мляко, в 60 има растителни мазнини

11 предприятия в България правят само имитиращи млечни продукти. 180 правят само продукти от мляко, а около 60 използват и мляко, и растителни мазнини.

Обратно в новината

Коментари - В 180 фирми сиренето е от мляко, в 60 има растителни мазнини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички питат заимена, аз ще ви ги кажа: Парламент, правителство, президент, ВСС и главен прокурор! От тях зависи ВСИЧКО.......За това яжте палмово масло, винетки по 100лева, билетчетав София по 1.60лева и т. нт....Дерзайте.....

Колко много организации се грижат за простия Българин! От имена и титли не стига място да се опише проблема . Мисля си , ако всеки един от тях вземе да контролира един производител /защото те са повече от производителите/ , то няма да остане непроверено сиренце!

през ден едно и също казват/ пишат. Какво ще се предприеме? Къде е държавата? Или само агенции, директори, проверяващи и констатиращи на високи заплати, които имитират дейност!

за палмовите продукти разбрах, обаче не разбрах българската държава как смята да контролира производството на всички тези продукти от сухо мляко,в момента сухото мляко е на евро субсидия и се внася с тонове значително по евтино е.....,няма бдс стандарт за сирене от сухо мляко или кисело мляко или поне аз не знам

Направете списък с фирмите които произвеждат менте другото го оставете на хората те решават.

Изтипосайте тези хубостници с имената на фирмите им и продуктите и пазарът сам ще ги " изрегулира"! Само в БГ се спазват правата на престъпниците, изписвайки ги с инициали, а жертвите са на показ!

Чудно ми е баничарниците какво ли използват?

от бай тошово време виц:Младия баничар докладва майсторе приготвих изварата за баничките със сирене.

На това му се казва "толериране от държавата". Оповестете имената на предприятията и БАБХ вместо да живее от корупция да си свърши работата.

Имена?

при мен лично от дbлгите години заниманuя с йога и от ежедневните медитации се отвори канал за дuaгностика ! Hевероятно е ! полyчавам абсолUтно точна информацuя за всичко, което ме интересyва ! Bладея силни енергиини техники ! Hастpоена сbм винаги и само положително !!! Pаботя и помагам ежедневно на прuятелите, на близките си и на Balgaria разбира се ! Mоже би затова Bсемогbщuят BOG ми дава тази дарба !

Толкова ли е трудно да се изпишат имената на имитиращите фирми и продуктите като марка които произвеждат, за да не купуваме от тях. Нали това е информираност на населението. Казват ни статистики, проценти, цифри колко са редовните колко са нередовните, колко са еди какви си - пишете марката на продуктите които да не купуваме господа, или това е фирмена тайна. Да се тровим с такива продукти е направо меко казано нечовешко, другото е направо пресътпление.

Трудно е, защото сега хвърчат подкупи, за да не ги огласяват! Въпросът тук е защо въобще изнасят тази информация при положение,че така или иначе продуктите продължават да са на пазара....

Прав си! Ако съществува задължение фирмите сами да го оповестяват, защо тогава да не го прави и проверяващата институция?

Защо не се огласяват имената на тези фирми?

има и по-практичен начин да разберем дали продyкта е годен за консyмаця и сbдbJa ли пbлнеж ! имам прuятелка - радиестезист от висока класа ! Zаставаме пред витрина с 20 вида сирена ! Zнаете ли, обикновено се оказва, че само един вид сирене е годно за консyмацuя ! Xраната е изклUчително важна за нашето здраве ! имам близка, на която сапрyгат и имаше раково заболяване ! лекарите го бяха го отписали ! жената / сапрyгата/ - Bаля кyпyва абсолUтно всеки продyкт за храна като го дuaгностицира с махалото ! Cапрyгат и си е жив и здрав за радост на всички нас !

Абе има ли конкуренция в България или има само мафия??! Ако има свободна конкуренция, то тогава, моля напишете имената на производителите МЕНТЕ!

Имената на фирмите и на собствениците им-това ще бъде истинската глоба, народът ни има право да взима мерки за самозащита и назидание.

Научете се на ред. Изброяваш имената на имитаторите и продават другите. Като се крият всички, губят всички. Аз си купувам само френски сирена в България, въпреки че обичам българското сирене.

А защо не се споменават имената на фирмите? Както са смели да предлагат "нов тип сирена", така нека бъдат смели и в посочването на имената им.

КОИ СА ТЕ!!!! КОИ СА !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДО КОГА ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ НЕ ИМ ЛИ Е ВЕЧЕ ДОСТАТЪЧНО ДА НИ КРАДАТ

Защо те виждам списъка с имената на фирмите!?До кога ще ги криете и ще се тровим с боклуци,ще се разболяваме и ще мрем,само защото живеем в България!?Не се чудете,че масово се напуска държавата!Радвам се,че децата ми не живеят вече тук!

DA, не се заблyждаваите, че в дрyгите страни е различно ! Aз имах вазможност да обиколя доста свят ! Bидях много млади жени и мbже невероятно дебели ! Bсичко е генно модифицирано !!!

Защо не се разровят малко и при месокомбинатити ???

Е хубаво де - кога ще разкрият кои са тези имитиращи продукти или ние да продължаваме да си ядеме боклуците???!!!

БОР ЧВОР със сигурност слагат реактин в продуктите си

До сега само се говори!!! Това е също един от базовите показатели за слаба държава и наличие на служби и ведомства само с показна цел. До сега трябваше да бъдат закрити всички фирми с нарушения. Стига компромиси. Вземете статистиката от раковия институт. Тя расте прогресивно, както ментетата - сирене, месо,хляб...Тероризма се е настанил трайно в България г-н Борисов и сие!!!

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Не винаги цената определя качеството.Самозалъгваме се.Живеем в един измамен свят,в който всички сме от пострадалите.

Защо се прави пиар на определени фирми? Толкова ли са тъпи българите?

Живея в САЩ и единственото сирене, което винаги е с еднакво перфектно качество, масленност и вид е в кръгла висока цилиндрична метална кутия с надписи на много езици с марка Българево. $16.00 за кутия от 1 кг сирене и 1,5 кг със сурватката. Всичко друго е порнография, като се сменят само цените нагоре и етикетите. Много често продават "козе" сирене в което дори и овче мляко няма за смес. Истинското козе сирене е изключително постно и твърдо. Никой не произвежда такова , освен в домашни условия. Гледайте цените на етикетите...с трици маймуни не се лъжат.

Почти съм се отказал от сиренето. Скъпо е и не е ясно от какво е направено. Трудно се съхранява, лесно вкисва и се рони. В Русия презрително наричат сиренето брънза. В Европа сиренето не е популярно, вместо него европейците консумират кашкавал.

Кашкавалът е вид сирене, тикво!:)

Защо обиждаш човека бе кретен? Сирене има само на Балканите. Европейските технологии за FROMAGE ( различни от тези за сирене) са бодобни на българския кашкавал.

Поредната афера за разчистване на сметки и прибиране на глоби. Ако всичко беше чесно, трябваше да се публикуват имената на тези фирми, та хората да не купуват от техните продукти. Сега няколко дена шум и после по старому.

Е дайте да ги видим кои са. Когато трябваше да се ударят Кауфланд поръчково с гъбите информацията не бе спестена. Или се пише толкова за колкото е платено?

Истинско сирене с истински съставки ше струва около 20лв/кг на щанда. Колко българи могат да си позволят такова сирене?

толкова след като изкупната цена на млякото е около 40 ст.............такава беше и преди 15 години,а сиренето беше в пъти по-евтино........какво се е променило оттогава та сега да е 20лв

Milen Gagov

Променила се е...средата,в която някои се опитват да..."хванат"Богу за шлифера без време:)))!!!

Не е така. По технология, ако си го правиш сам и купуваш истинско мляко от някъде( за около 1 лев/ литър), излиза 4 лв за килограм. И е наистина маслено. Да не говорим, че производителите изкупуват млякото за стотинки.

А стига си писал тъпотии. 1 кг сирене= 6 л мляко 6 л по 0,60 лв= 3,60 лв за кг добро сирене Преди тпва се избива маслото.Остава извара и суроватка.Всичко това носи още пари.Напълно реалистично е кило хубаво сирене да не надхвърля 7-8 лв в търговаката мрежа. Ама пуста алчност

Никаква икономическа логика в мнението ти - познанията и областта ми на работа са пряко свързани с цифри, познаване на земеделието, както и с процеса на направа на краен продукт, ще ти кажа, че килограм сирене, произведен в малка мандра, тип "Семейна" или "Селска мандра", т.е. с капацитет на обработка до 2т сурово краве мляко на ден, себестойността на килограм узряло краве сирене е около 4лв... До 20 лв/кг е чиста спекула и търгашество...

Чак 20лв не, но човек трябва да знае какво точно му се предлага и сам да решава, а не да бъде лъган.

Пълни глупости! Както и във всички ти коментари! Със сигурност не може да е истинско сирене, което струва 5 до 8 лева килото! Но истинско може да бъде около 12 лева за кг..и нагоре..според качеството.

Слаб народ, калпаво сирене :(

трябва да се промени БДС и да се отстоява пред гейовете. както ние трябва да спазваме техни изисквания и стандарти, така и те трябва да се съобразяват с нашите.

kъде са животните за да има мляко.

Балкана е пълен с животни и кучета ,не можеш да отидеш до хижата.Собсвениците притежават минимум по 250-300 говеда.За овце да не говорим.Конете натирени в балкана никой не знае колко са и на кого/ще поясня по късно/.Всяка година, всеки собственник показва тези едни и същи, 200-250 говеда или овце и получава субсидии ,които го удовлетворяват.Не се произвеждат телета,освен по пет шест за да продадат на" черно",и никакво мляко.Има и отглеждани с любов стада ,и много които залитат като вървят .Конете пуснати в Балкана на самоиздръжка ги владеят няколко души .Сещат се за тях когато трябва да ги представят пред контролните органи.Тръгват из Балкана ,намират ги те винаги са заедно в едно ергеле.Днес ги представи Иван,утре ги предложи Драган и така докато се изредят всички мними собственици.За едно ергеле може да се платят и десет пъти супсидии..Така е и със земите.Мой познат разора 10 декара земя и то не само негова,наряза клонки от близката лешникова растителност,набоде ги в земята един ден преди да дойде комисията,представи ги за питомни лешници.Положи доста труд ,но и получи много субсидии.Сега там е пустош.

От миналата година настъпиха някакви изменение за земите,от тази за животните.Но тези от миналата година май не засегнаха много тези които нямат нито един декар собственна земя,нямат трактор,земеделска, машина,кон дори и магаре,освен една джипка за да обикалят и да гледат коя земя е изоставена за да я посочат в поземлената комисия за да вземат супсидии.Получих съобщение от поземлената комисия да отида да си взема 40 лв.за това че някой си бил глобен ,за това че е посочил че обработва моя пустееща земя,от 10 декара без да има мое съгласие.Земята е пустееща от как ми я върнаха и до сега.Колко субсидии е получил с тази манипулация.

"дали в баничките и пиците, които ядат децата, сиренето е истинско" дали в сладоледа, който ядат децата, млякото е истинско? дали в киселото мляко, което ядат децата, млякото е истинско? дали в натуралните сокове, които пият децата, сока е истински? дали в хляба, който ядем, брашното е истинско? дали в колбасите, които ядем, месото е истинско?

Дали в "шопската салата" в ресторанта сиренето е истинско. Дали в таратора млякото е истинско и т.н.

Добре. Напишете списък с тези сирена. Въпреки че всички ги знаем. 100% сирена у нас са не сирена, а ментета. А кашкавали се топят в ръце при тези температури.

цитирайте ги,защо ги покривате?нека фалират,вие ги толерирате....

по закон може да има имитиращи продукти и пак по закон не може да ги публикуват за да не им уронват реномето. има сайт където може да се проверяват данните от проверките.

... драскащите тук сме малоумници ... не четете, а кряскате ... списък искате ... четете - човекът ви казва, че за "3.90 лв на кг, ако искате - купувайте". Нека сега ви обясня ... сирене се прави (по БДС) поне от 7 литра мляко ... 1 литър мляко струва (в момента) между 45 и 48 ст ... ато сложите и другите суровини и материали, разходи за ел.енергия, заплати и т.н. себестойността излиза около 4.5 лв ... надценка от около 15% - става около 5.20 лв ... надценка за магазина около 20% - става около 6.20 лв ... ДДС 20% за държавата - става около 7.40 на рафта. Това е БДС - има и малко по-евтини, но в никакъв случай не може да е истинско сирене по 6.90 - 7.00 лв. Това е! Мислете!

Много от хората не са длъжни да разбират от технологии и да са чули какво е коментирал някой си байно в медиите. Пък и цените са едни от най-нестабилните етикети за качество залепени върху продуктите (не става дума само за сирене). Инак сте прав - евтиното е скъпо. Но какво да ядат пенсионерите, да речем, като те си нямат "филантроп" да ги защитават, чрез отворените си общества?

... без да мислиш - май не можеш да го правиш. Иначе виж, да вдигаш лозунги за "филантропи, пенсионери и отворени общества" - това ти се удава. Хайде, върви си със здраве - мисловната дейност не ти е силата. Като нямаш пари за истинско сирене - яж палмови мазнини и бъди щастлив драскач по форумите.

.. затова "повечето от хората" са скъсани, бедни и неудачници - защото отказват да четат, да мислят и да се учат. Колко по-лесно е да седнеш на задника си и да надраскаш някакво "умно" извинение как нищо не зависи от тебе, как държавата, политиците, олигарсите ине знам още кои са ти виновни, че си се отказал преди много години да мислиш!

ако единствената ти гаранця за това че ядеш истинско сирене е цената от 7лв ялна ти маика. колко му е да го увеличат от 3.90 на 7лв и ти да се радваш.

Не с всичко тук ще се съглася ,но в общи линии е така.Мирослав Найденов ,като министър ни накара в магазините да направим отделни щандове с така наречените не истински продукти и да напишем ,"ПРОДУКТИ С ДОБАВЕНА РАСТИТЕЛНА МАЗНИНА."В момента този щанд в моя магазин съществува.Там са изложени,сиренето от палмово масло,маргарините,маьонезата и някои други стоки.Производителите на сирене от палмово масло ,да наименуват продукцията си по всякакъв друг начин но не и сирене.На опаковките пишеше и пише ,продукт,деликатес,в последно време и нещо по модерно,но от тогава никой не пише сирине.Ясно и точно си пише,палмово масло.Тоест всичко е законно.На някои опаковки пише "Може да съдържа и сухо мляко"? ???.Винаги съм се възмущавал и поне на моите клиенти мисля, че съм обяснил какво купуват за 8 лв ,за 2,5лв и за З,5-4 лв.Разликата между 2,5 лв и от 4 лв е взависимост от способността на технолога,да направи едното по мазно -4 лв.Сега когато комисията на потребителите "откри Америка" и показа своята некомпетентност,явно" калинките" не са запознати с нормативните документи от преди няколко години които узаконяват тази продуция и нашумяха в медиите,клиентите започнаха да ме питат ,ама истина ли е?Ами това което пише от толкоз години, с едри букви на щанда и това което обяснявам???Кой да чете и кой да чуе.И в крайна сметка ,продавам много повече продукция от 2,5 от колкото от 8 лв.Това вече трябва да бъде въпрос към бащицата Бойко Борисов.Защо хората търсят "сирене " от 2,5 лв,македонска или каквато и да е надиница,от 2лв.бахур от 1,6 лв,кюфтета и кебапчета от 15-20 ст,стоките в Кауфланд,с изтекъл /но подновен/срок,месо от френски нерези вместо от прасета,едногодишни агнета/ т,е,шилета/ по 20 кг/едно агне не може да бъде повече от 10 кг/ и после се оплакват ,че кучето и котето не искали да ги ядат.Те разбират ,а и не мислят ,че за това някой си е заделил последните стотинки от" голямата" си пенсия.

1. Краве сирене се прави от 5 до 5.5 л мляко, при нормални условия и животни 2. Нито една мандра няма раздут щат - бих казал, че разходите на килограм за труд и т.н не са повече от 1 лв 3. Цената на изкупуваното мляко падна в последните няколко седмици и ако мандрата работи с производителя на млякото, цената на придобиване на млякото ще е около 0.35 лв/л Иначе съм съгласен с теб, че нормалната цена на килограм узряло сирене в магазина трябва да е в порядъка на 7-8 лв/кг макс

под 8 лева/кг не може да е истинско сиренето!

толкова ли няма кой да поеме инициативата да направи един сканиращ апп с функцията на "светофара", който трябваше да стои по опаковките на продуктите? Базата данни я има, предполагам.

кои са тези фирми

Който си е платил партийния рекет е от млеко. Който не си е платил, е с растителни мазнини. Който не е платил достатъчно, са го сложили ни в рак, ни в щука. Иначе позволевам ви да си вервате, че ядете сирене и млеко....

НЕ ЗНАМ СЕГА МОЖЕ ЛИ ДА РАЗВЪЖДАТ ОВЦЕ НР ПРИ Т ЖИВКОВ има каракачани и гледаха по300-400 овце мина време и ги махнаха но разбраха (признаха че са направили голяма грешка) че е грешка и даоха възможност да гледа които може И ВЪРЗАХА !!! НА 1300 Б-Я ИМАШЕ ВСИЧКО МЕСНО И МЛЕЧО И ВСИЧКО БЕШЕ НАТУРАЛНО И ЕВТИНО !!! ВСЯКА ЕДНА СТРАНА ТРЯБВА ДА ИМА 3-4л МИНУМИМ НА ЧЕЛОК за има евтини сирене и каш-л и т н ! а това СЕГЕ ГО ПРАВЯТ АЛИГАРСИТЕ ЧРЕЗ РАСТИТЕЛНИ МАСЛА ОТ АФРИКА - ИЛИ ПРОСО СТАВАТ БОГАТИ А НИЕ УМИРАМЕ

едно сирене се прави от само боклуци, другото от боклуци и вода, а третото от вода - но с малко боклуци. Има и четвърто - от мляко, ама го спряха, щото млякото било боклучиво

меиде ин демокраиш - а вие какво си мислите ,че приеха в ЕС просто така ! ще умрем не веднага - по-лека лека но ще умрен ! Щ повторя при капитализма човека е вълк и само това че имаше СССР ЗА ПОКАЖАТ ЧЕ НА ЗАПАД ЖИВЯЯТ ПО ДОБРЕ ДАВАХА ДОСТОИНИ (НО НЕ ЧАК ТОЛКОВА )ЗАПЛАТИ ! А СЕГА ФАЩ ЩЕ НИ ХРАНИ С ЗАВОДА ПРОИЗВЕЖДАЩ ХИМ ОР-Е ВЪВ В-М - ДА Н И Е ЧЕСТИТО !!!

брато , алкохолът те е превзел. отпочини си малко и пак давай ;-)

да не говорим за фашкиите които киснат в млякото да вдигнат маслеността в делиормана - честито

аз го ям едно уж дето е за износ - трошливите отпадъци и си вярвам че е истинско, ама взех много да чудя вече

Напишете имената им, защото тази информация не ни казва нищо!ИМЕНАТА!!!

Имената, имената на фирмите дайте, другото е имитация на контролна дейност!!!

"11 предприятия в България правят само имитиращи млечни продукти." То цялата ни държава е една имитация! Имитация на заплати, имитация на пенсии, имитация на банки, имитация на болници! Имитация на политици, имитация на съдебна система, в имитация на ЕС,!

Дайте имената бе, мамицата ви изродска!