Коментари - Работодатели и синдикати с ултиматум към политиците | dnes.dir.bg
назад

Работодатели и синдикати с ултиматум към политиците

Работодатели и синдикати отправиха общ ултиматум към политическите партии и институциите за незабавни действия, с цел успокояване на ситуацията у нас.

Обратно в новината

Коментари - Работодатели и синдикати с ултиматум към политиците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами действайте,че каквото правят сега в нс,така ще е и после и много по зле!Ясно се вижда,че определена партия не се интересува нито от състоянието на държавата,нито хората,а само да докопа властта,умишлено задълбочава проблемите повече,с единствена цел да кажат че предните са виновни,затова спират неотложните решения,с цел да увеличат хаоса,но не и развитието,това за тях не е важно ,а болестните личните амбиции за власт,а това е недопустимо и антидържавно,в това поведение няма съвест и морал!

... кои бяха тези организации... Много са се "загрижили" ... хората от над 20 години няма какво да ядът пенсиите са от 150 долара от незнам си от кога а те сега се сетили... И те са за затвора... НЕ малко семейства и те са почернили ... БЪЛГАРОУБИИЦИ !!!

Синдикатите малко се интересуват от многобройните проблеми на работещите българи,но усвояват ударно чрез структорите си средства от еврофондовете по оперативните програми за обучения - бедна ви е фантазията за какви суми става дума.А идва нов програмен период..........

оказа се, че в тази страна всичко е "комунистическо" , т.е. всички сме комунисти (освен нас) а "комунистите са "мутри" . Айде да се огледаме дали и ние не сме като тях : "комунисти" и "мутри"....

Къде бяхте цяла година?

Kъде бяхте до сега т.н. рабоодатели и синдикати - гадни комунистически притурки. Сега, когато се разбра, че това правителство и тази тройн коалиция вече я няма скочихте и проявихте активност. А досега, когато тази тойна коалиция и това корумпирано правителство крадяха с големите лъжици ви нямаше. Стига сте заблуждавали хората, защото заедно с това правителство крадяхте и вие.

НИТО СА СИНДИКАТИ, НИТО ПЪК РАБОТОДАТЕЛИ!!!! МУТРА ДО МУТРА!!!! И ПОНЕЖЕ ДОСЕГА БЯХА НАВЪРЗАНИ КАТО ЧЕРВА СЕГА СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ ПРАВЯТ НА СВЕТА СОДА НЕНАПИТА!

що за лицемерие! обшествена тайна е, че повече от 80% от работодателите внасят осигуровки за работниците върху минималната заплата, е от къде да има пари в НЗОК и НОИ?

Това е донякъде вярно,но най-големия длъжник към НАП и НОИ е държавата.Превеждането на осигуровки и ДО в някои сектори се збавят с години.А за краха на НЗОК,голям принос има тъмнозеления електорат достигащ по последни сведения 900000 души.....

Ако синдикатите искат да се чува гласът на народа в управлениео, трябва да предложат нов или ремонтиран избирателен кодекс с който да се поставят условията на които трябва да отговарят народните избранници т.е.политиците да се състезават по народните правила а не по техните.

Всички стари муцунки от прехода изпълзяха и ще правят новия бардак! Айде няма нужда!

Подкрепа???? Що ми е такваз Подкрепа дето малкият не крепи? Косьо свири в гербав хор... Бонус-синият отбор! Досега пък Орешарски само в социални краски! Синдикати- недоволни... Що така? От кво са болни?

Цяла година си траеха и обслужваха тоя фалшив парламент,мнозинство и непоносимо правителство,а сега на кого се зъбят и те не знаят!И КНСБ и ПОДКРЕПА са доста фалшивш прокомунистически образования,които не са направили нищо полезно за работещите !

АГНЕТАТА И ВЪЛЦИТЕ В ЕДИН СЪВЕТ И ОБСЪЖДАТ ЗАЕДНО КВОТА КОЛКО АГНЕТА МОГАТ ДА ИЗЯДАТ ВЪЛЦИТЕ ТАЗИ ГОДИНА :)))

Къде ги виждаш агнетата тук?!!!

КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ СИ ПРАВ .... ... СИНДИКАЛИСТИТЕ И ОСОБЕННО ТРЕНЧЕВ СА СИ ЧАКАЛИ .... .... ПО-СКОРО Е ПРАВИЛНО ДА СЕ КАЖЕ : ЧАКАЛИ И ВЪЛЦИ СЕ СЪБРАЛИ ДА РАЗПРЕДЕЛЯТ КВОТИТЕ КОЛКО АГНЕТА ДА ИЗЯДАТ

Като видя Тренчев, който непрекъснато плюе всички политици от прехода се чудя, как така пък той целия в бяло - вода ненапита. Той пожезнен президент на Подкрепа ли ще е ? Я давай път на младите, толкова ли няма кадърни, нима той е най-кадърния. От година било така, ама къде беше тази цяла година.... Иначе семейството му живее в САЩ, ЗАЩО ЛИ ?????????

Абсолютно вярно.Крайно време е да се гласува закон с който председателите на синдикатите да имат мандатност при ибора им.Например най-много два мандата и в никакъв случай повече.Иначе става една корупция едно чудо не ти е работата.Стига толкова.Синдикати и работодатели не се различават въобще.Синдикатите не работят за работниците ,а за работодателите-това е факт!!!

Къде бяха тези "синдикати" преди една година? Защо се бяха скрили като плъхове? Сега се заканват на "умряло куче". В България тези синдикати са излишни, защото не защитават правата на хората, а са част от властта. Нека си ходят,за да не са на издръжка на работещите хора, както го правят циганите.

Още един агент, който върви срещу интересите на България! Не е защитил интересите на нито един български работник, а като трябва да се защитят чуждоземски интереси скача и се пъне като ужилен. А съмнителните му отношения с една групировка не са тайна за никого!

Без лустрация до девето коляно държава на тази територия е невъзможна!

Тия направо избиват рибата вече 25 години. Труд и капитал заедно? Вицове. Още някоя и друга година и ще си останат само с откраднатите капитали. Работната сила бавно, но сигурно, се изнася на запад.

Синдикатите просто искат техтите мафиоти да дойдат на смяна. Това е болката и причината за лицемерните изказвания. Тия хрантутници от ръководствата им, които не вършат нищо полезно искат да си набутат ръката още по-дълбоко в обществената каца с меда. Мръсни, разроили се мофиоти. Преди години беше само КНСБ, а я вижте сега колко са се ваплодили.

Синдикатите просто искат техтите мафиоти да дойдат на смяна. Това е болката и причината за лицемерните изказвания. Тия хрантутници от ръководствата им, които не вършат нищо полезно искат да си набутат ръката още по-дълбоко в обществената каца с меда. Мръсни, разроили се мофиоти. Преди години беше само КНСБ, а я вижте сега колко са се ваплодили.

Лустрация е първата стъпка към реформиране на България, всичко друго е след това. Иначе си остава мафията на власт.

добро утро, не подкрепĥте умнитее, уплашихте се от лудите на хоризпнта, но така е з абългарина- къс памет и обеци не си окачва

Сетиха се че има партобизнес олигархия чак като се стигна до нови избори и опасност БСП да ги загуби. А гледаха с пълно безразличие какво става в Бобовдол.

Работодатели и синдикати заедно...прочетох дотук и спрях, че това е достатъчно голяма глупост за да продължа нататък. Това е все едно "Мафиоти и полиция заедно с ултиматум..." Между дрегото в България има ниски заплати и експлоатация на труд именно заради липсата на синдикати.

"Трудът и капиталът са на единни политически позиции..." - на тези лъжи се хващахме в началото на така наречената демокрация. Днес, когато имуществото на народа, градено 45години, е ограбено или унищожено от мафията на капитала и политиците, когато 1% от населението извзе националните богатства и ресурси от останалите 99% и ограбените българи едва оцеляват, когато пенсията на хората работили и направили България велика преди 89г е 150 лв, ВЕЧЕ ЗНAЕМ, ЧЕ КAПИТAЛЪТ УБИВA всякаква надежда за достоен, спокоен и мирен живот на ТРУДA.

pompai

Ела те да видите какво става в рудник-3 държавно предприятие се е съгласило да плаща на синдиката горивото и 10 000 лева на година за ремонт на колата и то официално ,наглост и нали знаете .....не е само това и тоя ще ме пази от себе си .

pompai

елате да ведите в Марица изток какво правят официялно синдикатите.

pompai

Работя в държавно предприятие -Мини марица изток 3 и в колективния договор Държава VS синдикатче пише ,че трябва да му осигури офис ,гориво за 2 000 км и 10 000 за ремонт на колата и това е за година. И тия как ще ме защитават не разбрах и това е писано официално разбирате ли?

Къде бяхте досега ,бе ченгета от профсъюзите и така наречени предприемачи(бандити и ченгета),когато това правителство разграбваше България,а сега като пада от власт много Ви домиля.Новото ,ако е на мяатото си трябва да ви вкара в затвора,а не Вие да давате ултиматум.Мълчахте като осрани дупета до сега.Сигурно много сте се уплашихте,че все някой ден ,ще дойде и вашия ред.Гадни червени подлоги.

Елате да прочетете колективния трудов договор он синдикатите при марица изток-рудник-3,при Бойко бе същата работартам се задължава държавното предприятие да им осигури офис -обзаведен бензин на колата за 2 000 км и 10 000 лева за ремонт и не е само това. Ужассс те ще защитават работници?

агент "Павлов" поставя "ултиматуми" на своите червени босове!

Защо в колективен трудов договор със синдикат Държавното предприятие на рудник-3 се ангажира да им плаща 2 000 км на година и 10 000 лева за ремонт и обзаведен офис? Който не вярва на наглостта сте му пратя договора ,той е цяла книга

В Рудник -3 съм председател и го пише в колективния договор от преди 2-а месеца. Рудника трябва да ми осигури офис,10 000 лева на година за ремонт на колата ,че съм синдикат ейййй,2 000 км гориво и кво знайте бе Българи.....Ша са опраим.Който не вярва има го черно на бяло и енергетиката ще загини и при Бойко ,те са едни и същи.

Бреей,... гледай какви гушки пуснали?? Тези почти всички,лапат от държавното корито!! Браво,богата държава...машалла..!!

pompai

Синдикати ли? Мафиозо се казва.

pompai

Ела те да видите какво става в рудник-3 държавно предприятие се е съгласило да плаща на синдиката горивото и 10 000 лева на година за ремонт на колата и то официално ,наглост и нали знаете .....не е само това и тоя ще ме пази от себе си .

Не разбирам???!!! Синдикати и работодатели заедно и то не в интерес на членовете на синдикатите а за лична облага!!!

и кое не разбираш,че чете ли исканията ми,кое от тях не е важно,кое не е в интерес на обществото и държавата,кое не е спешно,или повече харесваш псевдо двубоя в нс за убиване на времето,изкуственото спиране вземането на решения по неотложните въпроси от компетентноста на нс,не може да се чака ноември.с какви очи ще правят предизборна кампания,щото някои си рита да получи стол, ежедневно да ръси простотии, отвлечени дърдорения и лъжи,въпреки подписано споразумение между партиите.да си вършат работота,интригите не ни интересуват!

Ти не си л забелязал, че синдикатите винаги са действали с бизнеса и срещу левите решения, което е малко (много) странно но ... "Произведено в България"

Всичките от снимката са бивши отговорни другари и функционери. Такива като тях и техните роднини са на всички нива в държавата - държавни и частни. Отдавна трябваше в България да се проведе лустрация, за да може страната да се отърси от всички паразити и да започне начисто.

Тия спаха 1 година, докато бяха другарите на власт. Сега се събудиха да саботират служебното правителство..

А къде бяхте, надутковци и подлоги такива, през тази година на явен антибългаризъм? Защо мълчахте и и така поддържахте този геноцид и краен лобизъм от тройната коалиция? И защо сега отново не казвате истината за нещата в Р.България - за червената мафия, робско-феодалните зависимости и демагогията и деспотизма на управляващите,за подмяната вота на българите. Крайно време е всички вие да се измете от обществото ни и да се рестартира системата, вкл. със закон за лустрация - за всички кръвопийци

Много поздрави от синдиката на работодателите!

интересно наистина. до сега не бях чувал, че в българия има синдикати... които да защитават интересите на работещите, ама инак.. "синдикати" колкото щеш...

Чакаме служебен кабинет, а не нови идотщини.

През април се караха. Синдикатите искаха 5 работни дни/седм., при принудителна отпуска работниците да получават 2/3 от заплатата и пр. Работодателите искаха майчинството да е 18 мес. вместо 24 и да е без право на платен отпуск, да уволняват служители, които са с право на пенсия и пр. Сега не казват, дали се разбраха за промени на КТ, но имат общи политически искания. Хитряги!

Когато заинтересовани лица (а бизнеса и "профсъюзите" са такива) правят обръщение към избирателите преди вота, това се нарича контролиран вот или изборни манипулации. Но цацаратурата твърди, че няма доказателства, въпреки че има самопризнания.

Първия приятел на доганя , тренчев му поставя условия . Това някаква смешка ли е ?