Под синдикален натиск кабинетът замрази пенсионната възраст

Възрастта за пенсиониране през следващата година остава замразена. За това се договориха КНСБ и КТ "Подкрепа" с правителството. Стажът се увеличава с 4 месеца.

Обратно в новината

Коментари - Под синдикален натиск кабинетът замрази пенсионната възраст | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви "аргОменти" бе неграмотен палячо? Виж си минусите и се наври в миризливата дупка, от която си проявил неразумието да излезеш. Смешник жалък.

Родена съм на 15.09.1956г., имам 38г. педагогически стаж. Кога ще се пенсионирам? Моля да се покаже новата таблица за учителите

Работещите бедни да изтрепат бедните пенсионери, за да може богатите да станат още по-богати!

Неуките пожарникарско--милиционерско-мутренските управници на ГЕРБ, засега на свобода, се опитват да хитреят и да разцепват и профсъюзите. Сринаха банките, довършиха ДАНС, озлобиха пенсионерите, корумпираха опозицията, осраха де що можаха и ни досаждат с идиотщини - плод на затворническата мисъл.

Както върнаха имотите на реститутите,така да ми върнат в пенсионния фонд и ергенския данък който съм плащал16 години до като се наканя да имам деца на които пък не даваха детски надбавки защото имам висок доход и т.н. и т.н.

Как стой въпроса ,ако предприятието е в ликвидация ?Става въпрос за 1 категория труд,на колко години се пенсионираш?

Как стой въпроса ,ако предприятието е в ликвидация ?Става въпрос за 1 категория труд,на колко години се пенсионираш?

Мисля че е безобразие. Много хора се пенсионират по болест с право на работа.Тази добавка за инвалидност е по голяма от бъдещата пенсия на болния и така и пенсия и заплата.Затова много хора си уреждат тази допълнителна пенсия. Също така защо инвалиди първа група получават добавка чужда помощ и допълнително домашна помощничка по проект,която получава заплата от соц.грижи -или едното или другото.

Само това ли е проблема на българите?... Че то целият "живот" на "лошия мат'риал" минава в мизерия, недоимък, стрес, безработица, безизходица и безнадеждност...!!! И видите ли, сега БОКо еднолично решил да забави с "цяла" година увеличението с 2 месеца на възрастта за пенсиониране...!!! :::) Дерзайте роби...!!! БОКо построи, а Тренчев ще ви купува въжето за бесилката...!!! :::)))

Аз бях на синдикалната стачка ,Тренчев го нямаше и не подкрепи стачката ,а сега се кипри до Боко, цялата тежест изнесе КНСБ ,а не Подкрепа.

Роден съм през 1953г./ защо ли?/ На 17.5 години влязох в казармата/2,1,04 военна служба/. От 07,12,1973г. работя почти без прекъсвания. И така и не разбрах кога ще мога /и изобщо ще мога ли/ да достигна стаж и възраст за пенсия?

Аз пък съм родена през 1956г. ох Априлския пленум, имам стаж 32г. на държавна работо през целия ми стаж ми удържано безпощадно за какво ли не ,питам кога ще имам време да се порадвам на "достойни" старини като европейците?

Когато започнете да мислите с главите си преди да пуснете бюлетините! (ако изобщо си правите труда за това). Сега берете плодовете на избора си след 1989г. до сега.

Принципа на осигурителните вноски е колкото пари внасяш, после да ти се върнат като пенсия. На практика се получава пълна аномалия. При 1000 лв. работна заплата, осигуровките за ДОО са 223 лв. месечно общо за сметка на работника и на работодателя. Изискващия се стаж за мъжете трета категория труд е 40 год. или това означава че се внасят осигуровки в ДОО в размер на 107 040 лв. Средната продължителност на получаване на пенсия от трета категория труд мъже е 5 години, тоест 107040:5:12 = 1784 лв. трябва е месечната пенсия при заплата 1000лв. На практика тя и 4 пъти по-малка. Сега направете подобна сметка за един магистрат, полицай или военен и вижте какво ще излезе, а тях отново не ги пипат защото пазят властта на власт имащите. Сегашната пенсионна система демотивира хората от трета категория труд да се осигуряват на реалните си доходи.

Е, па как ги изчисли на 5 години, ами ако живееш 25 ? 107040 : 25 :12 = 356 ????????? Кво щъ каеш ???

Това е средна продължителност. Възможно е и изобщо да не стигнеш и пенсионна възраст.

За да получаваш 25 години пенсия, трябва да живееш до 90 години, знаеш ли колко хора доживяват тази възраст?

Няма пари за здраве за пенсии а дянков защо не го съдите къде окраде здравеопазването

Не всеки е еднакво здрав и не всеки може да работи до 65 год. Това което се прави е много тъпо защото: първо: има едни категории държавни служители които поддържат властта на власт имащите (военни, полиция и магистрати) и за това се пенсионират по-рано; второ: ранно пенсионираните и след пенсия продължават да работят и да взимат и пенсия и заплата пак от държавния бюджет трето: промени се Кодекса на труда така, че дори да си навършил години за пенсия работодателя да не може да те освободи, освен око ти не желаеш; четвърто: младите хора седят без работа и на тях им се плащат различни помощи, вместо да работят; пето: увеличават се драстично инвалидните пенсии, защото хората не могат да работят до тази възраст. Ако се направи сметка, съм сигурен, че няма да се дават повече пари от държавния бюджет ако се върне пенсионната възраст от нивото на 2000 год., защото ще се намалят инвалидните пенсии, повече млади хора ще работят, по-малко обезщетения ще се плащат. А ако се върне и правилото от времето на Живков, щом си пенсионер и работиш, да ти се удържат 30% от пенсията всичко ще е различно.

Тренчев не му се пенсионира още има да гони секретарките по коридорите

НЕ на вдигането на стаж, НЕ на вдигането години... господа управляващи имайте милост към вас, хората работещи за вас...ние от малките градове и села никога няма да останем гладни, все ще има нещо на масата, но ще спрем да плащаме, осигуровки, здравни и каквито искате още измислени вноски...

Чрез държавата се изтоват всички фондовес приказките за баламурници, че е за доброто на обществото. Но понеже съдебната ни система е част от мафията - няма тикнат управляващ главорез в затвора, а те от 50 години - всички са за там. Ако всеки си внасяше в осигурителен фонд на лична сметка и никой да не може да тегли без негово съгласие - няма да квичат така истерично... Ама то неможе да се краде...

Съгласна съм с увеличение на стажа,защото всеки говори за възраст а има хора като мен които на 56 години имат стаж 39 години а възрастта е 56 години и какво правим, докато достигнат до 60 и нещо може да не са живи и за какво са се трудили половин живот...Така че да се увеличава стажа съм о.к. и Бойко е прав че нещо трябва да се направи, но по моему да вземат привилегийте на държавните служители и държавата да не им внася осигуровките и тогава ще има още много пари за пенсиите на хората защото половин България са държавни служители.

56-39 равно на 17! И как го натрупа? Или си 2-ра категория? Твоето е частен случай а тук се обсъжда ефекта върху повечето пенсионери.

Няма ли кой да го обеси тоя шестак ?

Говореха за 3 варианта а измислиха четвърти, най-лош.И какви привилегии за полицайте, като аз им хващам крадеца, поднасям им го на тепсия, без да го бия, а те ми го обявяват за "неизвестен извършител" и той ми се присмива и ме псува.

Дали възрастта или стажа- все тая, увеличаваето и на двата показателя довежда до затруднения при пенсионирането особено при тази увеличаваща се безработица! Театъра който играят проправителствените профсъюзи че са постигнали успех не може да заблуди никого! Ръководството и на двата профсъюза заедно с престъпните ни политици вече 25 години участват в разграбването на българия!

Toва означава народа - без пенсия, за да има МВР , военни , магистрати и политици да работят 2 пъти по-малко и да взимат 2 пъти повече.

Изключително тъпи сивдикати. Ако се вдигне възрастта, все някой ще я доживее, но като вдигат стажа при тази безработица, никой няма да го достигне, а ще трябва да се работи и повече заради липсващ стаж, т.е. пак напрактика се вдигат годините. Май целият им протест беше дирижиран спектакъл

УМЕН СИ.НЯМА СПОР.

Не може да пипнете милиционери и пожарникари колкото и да ви е яд.Ние сме от фирмата на Бойко.Вие ще работите до 65г.,а ние ще живеем от вашите пари плащани за пенсия.ЯСНО!АЗ СЪМ ВЕЛИК!КАТО СЕ НАМЕСЯ АЗ ВСИЧКО СЕ ПОЛУЧАВА.СЕГА ЩЕ ПРЕГОВАРЯМ ЗА ГАЗА.....И ПАК ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ.

И да замразиш възрастта като вдигаш осигурителния стаж показваш среден пръст на доста хора в предпенсионна възраст. Имитираме държава , но и то е до време.

"Под синдикален натиск кабинетът замрази пенсионната възраст" Алооо, Министерството на Истината, правилното заглавие трябва да е "Под правителствен натиск синдикатите подвиха опашки и приеха затруднено пенсиониран". Възрастта остава, а стажът се вдига! Е помислете малко, веднага сума ти народ губи правата си! Браво бе, профсъюзите!!!

Тази мутра е тотално сбъркана.какво се получава 53 % с бюджетните пари от данъците плащаме пенсия.........Прави заводи изнасяй дори и калашниците Ви спряха.С данъци държава не се управлява най много хората да те набият

Ясно! Привилегиите за МВР, МО, държавна администрация и пр. и пр.остават!!! Пак псевдореформи!

То тия остава да ги крепят иначе да са ги изнесли за заир.Я пастирката като я хжане шубе как ходи до американското посолство за помощ

"Синдикатите са доволни от преговорите" защото са тъпи, тъпи, тъпи слуги на всяка власт! Отново се договарят за сметка на обикновените хора 3-та категория труд и не смеят да гъкнат относно писаните яйца на ББ и ЦвЦВ - пожарникарите, милиционерите и военните! Напълнихме се с 45-годишни пенсионери, взели 20 заплати на изпроводяк и веднага заемащи работно място навън!

Ама при тая безработица трябва да се въведе със закон - като получаваш пенсия да нямаш право да работиш, искаш ли да работиш - спират ти пенсията, защото тези млади пенсионери от МВР и МО заемат работните места на младите и на хората от трета кат., и те не ще могат да се пенсионират с това увеличение на стажа, почти никога. Затова избирай: или пенсия или заплата. Щом си кадърен за пенсия на 45 год., значи не си кадърен да работиш повече!

Държавните хрантутници, първа категория ще продължат да се пенсионират по на 45-46 год. с 20 необлагаеми заплати без да заплащат осигуровки. Гъмжило от БАРОТЕЩИ незаменими пенсионери в БЮДЖЕТНИЯ сектор на държавна хранилка на пенсия и заплата. В частният трябва да изкараш продукт.

нЕ ЗНАМ ТОВА ОТ ГЛУПОСТ ЛИ Е ИЛИ ОТ НЕЩО ДРУГО- СТАЖА СЕ ВДИГА , А ВЪЗРАСТТА ОСТАВА. КАК ТОГАВА КАТО СИ УЧИЛ 5 ИЛИ 6 ГОДИНИ И СИ ВКАРАЛ В ОСИГУРИТЕЛНАТА СИСТЕМА ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА ЩЕ СТИГНЕШ ПЕНСИЯ??2ЗА МЕН ТОВА Е УДАР СРЕЩУ ОБРАЗОВАНИТЕ ХОРА.

Като им го платиш като фирмаджия. На не си учил. Плащайййй! 2500-3000 лв. По-добре си плати на съвестни доктори за инвалидна пенсия. М Прословутата Германия имаш право на пенсия при 5 г. стаж ако направиш възраст. В тоя кенеф 40 не ти стигат и отиваш на социална при 67 г. възраст. До 67 в повечето случаи си инвалид.

А някой дава ли си сметка, колко десетки хиляди чиновници мечтаят да се вдигне възрастта за пенсиониране. Колко десетки хиляди ходят на работа в топли уютни помещения, без да гонят рейсове, блакове, трамваи, за да ходят на "рабора". Повечето от тях са готови да ходят на работа и до 80 г. възраст. Погледнете само колко ПУБЛИЧНИ личности над 70 години са разни началници на държавна служба, съветници, експерти, медиатори, преподаватели, консултанти и пр. А в същото време хиляди образовани млади хора са без работа!

ВЯРНО!!!

Казано с 2 думи - агонията продължава.

Основното за пенсионната система е да се върне доверието в нея и обикновените хора да почнат да се осигуряват на действителните си доходи. Вдигането на възрастта и осигурителния стаж за трета категория има точно обратния ефект. Второ частните пенсионни фондове са една голяма мафия. Взимат по 4% от парите ми, за това че ми ги обслужват и отделно имат отрицателен прираст, просто нямам думи. Никой не говори за средна продължителност на получаваната пенсия. Просто трябва да се премахнат отделните категории труд за пенсиониране!!! Да се върне възрастта за пенсиониране на нивата от 2000 год. Само така ще се повиши доверието в пенсионната система.

Защо не трябва да има двоен стандарт за всеки човек. Задължителните вноски от частните пенсионни фондове не са гарантирани от държавата. Кой носи отговорност, когато този балон гръмне. Задължителните едностранни договори от частните пенсионни фондове са невалидни, защото тези договори са наложени единствено със сила и безусловна принуда (заробване). Задължителните и негарантирани от държавата вноски от частните пенсионни фондове се изземват и се пренасочват към единен задължителен държавен гарантиран пенсионнен фонд. Сегашната пенсионнасистема е неработеща за всеки гражданин и е в реален фалит, заради двойните стандарти. В момента около 60 % от парите за пенсии, не идват по линия на социалните осигуровки, а чрез бюджета. Фалитът е реален, следователно трябва да се изплащат пенсии с праг до 64 % от МРЗ за всеки пенсионер (единен стандарт). Задължителният единен държавен гарантиран пенсионнен фонд трябва да гарантира само минималната за живот пенсия от 64 % от МРЗ, при 60 навършени години и десет години реален трудов стаж за всеки човек (всеки е плащал пряко или непряко данък ДДС 20 % и данък горива (акциз и ддс) горива над 70 % цели 60 години), това е единен стандарт. Държавата трябва да гарантира единен пенсионнен стандарт за всеки гражданин. Сегашната несправедлива пенсионна система гарантира двойният стандарт. Разделя хората на първа, втора и трета категория труд, разделя мъже и жени, разделя с различни години, разделя с различен трудов стаж, разделя с частен и държавен пенсионнен фонд. И всичко това е гарантирано от политиците за сметка на някой друг или на нещо друго. Там където има двоен стандарт, там винаги има робство или фашизъм. Само единният стандарт за всеки човек е справедлив, само тогава няма робство, само тогава няма и фашизъм. Ако някой желае да получава по-висока пенсия и/или без да е навършил 60 години, негов е изборът да сключи двустранен индивидуален доброволен договор с частен пенсионнен фонд.

"Кой носи отговорност, когато този балон гръмне..." НИКОЙ няма да носи отговорност, господине, НИКОЙ!!! Просто един ден ще излезе новината, че във фонда няма никакви пари, така, както стана с КТБ. Историята трябва да се помни!

Възраста трябва да е 62г. да расте за МВР и МНО не може да се пенсионират 25-27 г. преди другите и да работят и след това!! До 45г на улицата в "ДЕИСТВИЕ" след това до 60г. "охранители" под пагон ...така е най справедливо?? А всички от "системата"да си ОТРАБОТЯТ не внесените ВНОСКИ от която "смучат" 30г. след пенсия без да са внесли НИЩО!

С това изказване вече си цел.Ама нищо и аз се присъединявам, пък да става кавото ще.Тези мазни толуми от МВР И МНО каво са направили за такива превилегии.Война ли са спечелили или престъпноста е намаляла.И като говорят за ранно пенсиониране имат предвид само тях-други първа и втора категория няма.За другите стаж,точки ,осигурителни вноски и какво ли не.Пак май работата отива на улици и площади.Тогава ще видите тези свещенни крави-полиция и жандармерия на коя страна са и защо са.Мръсна сган се наплоди на тази територия и затова заслужава да изчезне.По- добре тук да дойдат достони хора а не мърши.Вече не до гуша ни дойде,ами неможе да се живее.България заприличва на газова камера в концлагер от нов тип с много по-бавна жестока и мъчителна смърт за населението отколкото нацистките.

Пропускаш магистратите

яааааа! Борисов заслабнал! да не би да е на пости? или не само му дали коледни надбавки и няма кво да яде? ами ако нема пари да му съберем не е хубаво баш началството да гладува!

Съвестта го гризе-изложи се страшно за южен поток, а може и да чете форумите на народната любов към него!

Колко милиона гушна Тренчев?!

Защо не трябва да има двоен стандарт за всеки човек. Задължителните вноски от частните пенсионни фондове не са гарантирани от държавата. Кой носи отговорност, когато този балон гръмне. Задължителните едностранни договори от частните пенсионни фондове са невалидни, защото тези договори са наложени единствено със сила и безусловна принуда (заробване). Задължителните и негарантирани от държавата вноски от частните пенсионни фондове се изземват и се пренасочват към единен държавен гарантиран пенсионнен фонд. Сегашната пенсионна система е неработеща за всеки гражданин и е в реален фалит, заради двойните стандарти. В момента около 60 % от парите за пенсии, не идват по линия на социалните осигуровки, а чрез бюджета. Фалитът е реален, следователно трябва да се изплащат пенсии с праг до 64 % от МРЗ за всеки пенсионер (единен стандарт). Задължителният единен държавен гарантиран пенсионнен фонд трябва да гарантира само минималната за живот пенсия от 64 % от МРЗ, при 60 навършени години и десет години реален трудов стаж за всеки човек (всеки е плащал пряко или непряко данък ДДС 20 % и данък акциз горива над 70 % цели 60 години), това е единен стандарт. Държавата трябва да гарантира единен пенсионнен стандарт за всеки гражданин. Сегашната несправедлива пенсионна система гарантира двойният стандарт. Разделя хората на първа, втора и трета категория труд, разделя мъже и жени, разделя с различни години, разделя с различен трудов стаж, разделя с частен и държавен пенсионнен фонд. И всичко това е гарантирано от политиците за сметка на някой друг или на нещо друго. Там където има двоен стандарт, там винаги има робство или фашизъм. Само единният стандарт за всеки човек е справедлив, само тогава няма робство, само тогава няма и фашизъм. Ако някой желае да получава по-висока пенсия и/или без да е навършил 60 години, негов е изборът да сключи двустранен индивидуален доброволен договор с частен пенсионен фонд.

Толкова писане за ... нищо . Преди нали беше единното пшлащане на пенсии от държавата - ба'т ванжо каза не може , натрупаха се пари и сега дай да ги прилапаме ( сега е втори опит , при първи боко прибра 500 милиона ). Дали частните фондове вършат работа не знам питай чес . Държавата създаде фонд за гарантиране на банките и ?

Въпросният господин не може да "замрази пенсионната възраст". Това е само медийна изява. Ако остане на власт, скоро неговите господари отвъд океана, ще му наредят да вдига постепенно пенсионната възраст, а вие във форума ще се чудите откъде съм знаел какво ще стане...

Никога вече Борисов, Плевнелиев, Кунева, РБ, ПФ, АБВ.

А кой?