Работодателите подкрепиха Бюджет 2014, синдикатите - не

Правителство, бизнес и синдикати влязоха в спор по Бюджет 2014. Според работодателите бюджетът е труден, но изпълним. Синдикатите пък недоволстват от слабите мерки за събираемостта на приходите и искат финансова помощ за някои държавни фирми.

Обратно в новината

Коментари - Работодателите подкрепиха Бюджет 2014, синдикатите - не | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нарушен е чл.48 от Конституцията на България. Държавата не осигурява правото на труд и затова ще се възползваме от промените в КСО за предсрочно пенсиониране. Да си решаваме проблемите с безработицата

ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ 40 Г.ТРУДОВ СТАЖ ТРЯБВА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ. В ТОВА ЧИСЛО ДОКТОРИ,ПРОФЕСОРИ,МИНИСТРИ, УЧИТЕЛИ И РАБОТНИЦИ.

Защо да не мога да се пенсионирам две години по-рано?Военните могат ,а аз не!Започнал съм работа на 14 години и имам стаж над 37г. и 8 месеца.Този Манолов от Подкрепа на колко години е почнал работа,а?Мръсни боклуци,да не си зема и аз очите преди 20 години ,ами ще пълна гушата на Тренчевци,Маноловци и Нейковци.....

КАКЪВ БЮДЖЕТ, КАКАВИ ПЕТ ЛЕВА ДОГОДИНА ТЕЗИ ЩЕ ГИ НЯМА ДА НЕ РЕДЯТ СМЕТКИТЕ НА ДРУГИ

Минималната заплата е ПОД 1 евро на час и работодателите не искат да я вдигат??? То не може да имаш магазинче на центъра, да лешпериш по цял ден, да се чудиш каква кола да си купиш и да се оплакваш, че нямаш пари за заплата на магазинерката...

С 1.5милярда са спаднали инвестиците в БГ, както винаги затъваме с червени фанфари. Северна Корея пасти да яде.

Нали сме в криза какви привилегии влачим всички да се оправим!Пример полковник роден 1967 год. е пенсионер от една година с бонус 62 бона....е кога учи кога стигна чин кога се пенсионира с 18 год.служба...казах му че имам само 18 год. НОЩЕН ТРУД +ДНЕВЕН и трябва да работя още 5 год. дали ще взема 200 бона бонус и 1 500 лв. пенсия?

Грешно ти е инфото, не подвеждай хората с фалшиви данни, защото има и такива, които не са толкова зле с аритметиката.Значи на 45 г. се е пенсионирал, така ли? Завършил е военен университет на 24г., трябват му 27г. прослужени, колко прави това? Ако пък е работил в авиацията - може да се пенсионира, ама... ти имаш ли здрави гащи за тази работа или само така си завиждаш, просто заради спорта

Някой дава ли си сметка каква е безработицата и колко фирми зтварят...А това мазно момченце се прави на министър. Като пуснат парното и дойдат първите сметки на огладнелите Р. Овчаровци ще стане страшно.

Къде бяхте цели 24години другари СИНДИКАЛИСТИ??????

на практика и без практика ИДИОТИ! За пореден път сеят раздор между съсловията,зер това е най лесният начин да смажеш гладен народ Хрупат и с гъзовете си ,нямат насита ,та се чудят кого да хвърлят на лъвовете....

Сега шапкарите ще нададат вой. Полицаите-дембели ще започнат да пият вода. Овенните ще започнат да се жалват колко малко получават в сравнение с хамериканските военни. И т.н., периодично се повтарят едни и същи театрални постановки. Това е държавата на привилегиите. Едни умират като кучета, недочакали пенсия, за да могат други да си живеят живота и проблемът им е, че има таван на пенсиите.

Масово хората в БГ умират на 50 до 60 години. Изключение правят военните и полицаите. Познавам военни пенсионери и полицаи на 80 години, които са си доста запазени за възрастта и им личи че много много не са си давали зор. Докато моите дядовци и двамата починаха на 50 години от болести, защото цял живот са бачкали яко. Съгласна съм че миньори, моряци и други тежки професии, наистина трябва да се пенсионират по-рано от останалите.

ти си още младо момче,поне още 15 години трябва да работиш за да има пенсии за 40 годишните полицайчета,

ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 55 ГОДИНИ - ЗАЩОТО ЖЕНАТА - Е МАЙКА , РАБОТНИЧКА , ДОМАКИНЯ,

ЕЙ ЗА ТАКАВА ЕГОИСТИЧНА ПРОСТОТИЯ ДЕТО СИ НАПИСАЛА,ТРЯБВА МЪЖА ТИ ДА ТЕ ДЪРВАРИ ЯКО.ПАТКО ПРОСКУБАНА,АКО СИ СЕ ОЖЕНИЛА ЗА НЯКОЙ ЛЕШПЕР,ТО НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ВСИЧКИ МЪЖЕ СА ТАКИВА.АМИ ЩО НЕ ВЗЕМЕШ.МАМИЦАТА ТИ ЕГОИСТ,ДА ПОГЛЕДНЕШ СТАТИСТИКАТА ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА НА МЪЖЕ И ЖЕНИ В БЪЛГАРИЯ,ТОЧНО СЕДЕМ ГОДИНИ В ПОЛЗА НА ТАКА ИЗТОРМОЗЕНИТЕ ОТ ОТГЛЕЖДАНЕ И ДОМАКИНСТВАНЕ ЖЕНИ.АКО МОГА ДА ТЕ ДОКОПАМ,ВЪОБЩЕ НЯМА ДА ТЕ БРОЯ ЗА ЖЕНА,А ЩЕ ТЕ РАЗХОДЯ СЪС ШУТОВЕ.САМО ЖЕНСКИЯ ЖИВОТ Е СКЪП,А МЪРШО.

Бай Ганьо няма да умре...никога. Като не можеш да осигуриш дом и препитание на жена си и детето си къде си тръгнал...Бой на жената ако не ти носи пари, угода и слава...СКАПАНЯК.

Госпожо Ася Гонева,как мислите,всички ли се докопват или какво ще стане ако всички започнат да искат да работят това което вие работите и получавате едни пари-то е нищо.Преразглеждане на категорийте труд за ранно пенсиониране може да стане само с явен дебат с участие на представители от всички професии категоризирани като първа категория-с изключение на държавните служители.Полицаи и военни да се барат сами,но останалите които са работили действително задължително трябва да се чуят.Имате ли си примерно ХАБЕР ОТ ПОНЯТИЕ,как я кара миньора или един моряк работил в машинно отделение на танкер.Колко са допринесли с труда си в общатата каса на пенсионния фонд.Знаете ли какво е да работиш 20 години върху или около бомба.Ако те кача на един танкер зимата и да те метне "тунджата",сигурно ще се посереш и попикеш,а си тръгнала да правиш изречения колко време взимали пенсии тези категории.Искаш ли да ти изпратя снимки от дърветата пред Морска администрация -Варна и да видиш на колко години умират моряците и тогава да ми преразглеждате категорията труд.Помислете малко преди да правите тези преразглеждания,защото да не ви сполети съдбата на онази банкерка от Бургас.Не не ви заплашвам,но един човек с чийто труд се подигравате също може да превърти и.........

Защо всички се вглеждат само в пенсиите на военни и полицаи и се вдига толкова шум за нищо. Някой съобщава ли, че това не са привилегии, а компенсации. Военните нямат право да работят допълнително, независимо дали заплащането им е достатъчно.Някой замисля ли се, че това са и пилоти, и моряци и целия технически състав. Стрес и напрежение при тях няма ли? Всички се слагат под общ знаметател- корумпиран полицай и такъв на който му хвърчат патроните над главата. Защо? Искаме сигурност, а питаме защо ги пенсионират рано. Плюем по корупцията, а даваме подкупи на пътна полиция. Всичко се разглежда едностранно, а въпросната г-жа Гончева май е глашатай на някой кукловод. Проблема е съвсем другаде, а не в пенсиите на тези хора.

Ами поне си плащайте лично Вие осигуровките бе. Вие имате толкова много привилегии, че не знам за какви компенсации говориш.

Хайде измислете нещо друго, стига с това, че военните нямали право да работят допълнително. Човек ако работи добре 9 часа, няма време и сили да работи допълнителна работа. Ако искате да кажете, че военните си почиват през работно време и не се изморяват, и имат излишък от енергия за допълнителна работа, това е друго нещо.

Голяма част от работещите също не могат да работят допълнително. Просто няма кога. Работят по дванадесет часа, плащат им за осем и ги осигуряват на четири. И няма синдикати при "БИЗНЕСА". Просто и ясно, ако искаш. Иначе стой гладен.

Ако прочетете внимателно,нямам нищо против полицаи и военни,но не желая да бъда включван в една категория или група с тях.Гледай сега и чети внимателно.Военните и полицаите не са за завиждане за това което работят,но има едни моменти които дразнят.Първа категорив-добре,но защо само на тях се полагат по едан шапка пари на куп,а на другите работили първа категория няма.И специално за полицаите,не ги искам с мен.защото те винаги са против мен на протести и никога против думбазите от правителство,от общинари и корумпирани държавни чиновници и съдии.Оправдават се,че това им е работа.Вярно е,че стреса при тях е голям,но и корупцията,бандити от полицейски среди,както и бизнесмени полицаи,не са никаква рядкост.Така,че не знам ка се самоопределяте над другите хора от първа категория.При норматив 13 години и 7 месеца,аз съм изработил 23 години ПЪРВА КАТЕГОРИЯ ТРУД-записан официално в прословутото УП.Навършени не 52,а 54 години.Отивам да подавам документи за пенсия.Ооооо,да господине,стажа ви е добре,годините също,да ама неможе да ви пенсионираме,защото нямате 100 точки-Иван Костос ли бе,Иван Нейков ли дето измисли тази измишльотина,но все се чустваме като онова магаре след моркова.И са прави хорат,къде отиват тези пари от рано починалите-на вас за 20 заплати господа офицери,полицаи и вся оставшая сволоч под столом.

докога тоя мизерстващ народ ще носи на гърба си търтеите полицаи и военни с техните превилегии?

Докато има кой да ги търпи, така ще е.

На 53 г. съм с 34 г. трудов стаж! Мисля, че хора като мен са дали достатъчно от себе си за да се пенсионират след 2-3 години! Да се въведе пенсионирането както беше по-рано от преди 30 г. Време е да разберат управляващите , че нямаме толкова живот след тази възраст, а и да се освобождават работни места за младите хора !!!

КТ ПОДКREПА СЕ СЪЗДАВА ПО ИДЕЯ НА ИВО КАРАМАНСКИ С ЦЕЛ КОНТРОЛ НА ЕЛЕКТОРАТА И НАМИРАНЕ НА РАБОТА НА ТРЕНЧЕВ !! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ГО ТОВА ??

КНСБ и ПОДКРЕПА ,СА НА ЗАПЛАТИ ПРИ ,....УПРАВЛЯВАЩИТЕ ,А БОНУСИТЕ СА ИМ ОТ ---ОЛИГАРСИТЕ ! ТОВА Е ПуЛОЖЕНИЕТО в Бг !

А остават ли 20 те заплати при пенсиониране на държ.служители.Че те си взимат авансова пенсия и са си добре на гърба на работещите в частния сектор.

Целта оправдава средствата! А, целта е една - ПО-МАЛКО ПЕНСИОНЕРИ в България! Всеки син да умори - майка си, всяка дъщеря - баща си!

имам 41 г стаж и смятах че 2014г ще се пенсионирам но изглежда ще има да чакам пенсия с тия протести кой знае кои щи дойдат на власт и ще днигнат годините още пенсия щ4е видя през крив макарон

БСП ,нали обещаха,------------''нещо''?

Българинът живее с 8 години по-малко от европейците. Трябва да се преосмислят години за пенсия въобще на българите. Какви 63-65 г.? Цял живот работник и ако се пенсионираш след година умираш!!! /ако стигнеш до пенсия, де/

САМО ПУШИЛКИ- МИНЬОРИ И СЕКРЕТАРКИ В НЕКА -РАВНО ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ- ГЛУПАЦИ.

Искайте ,искайте ,...къде бяхте ---24г?

Тренчев при всяко показване по телевизията плюе всички полити;и управлявали до сега, е как пък точно той е незаменяемия синдикалист ? Няма ли толкова друг, значи всички останали са стари муцуни той " новото лице на Подкрепа "...Аман от пишман синдикалисти, които защитоват само администрациите от там идва членския внос, защо администрацията се е удвоила от 2005 до 2013 година ?

Където и ти,там бяхме все в опозиция ама опозицията кой я пита.Мутрите ни управляват от кобургово време и до днес.Милен Велчев ни закопа с държавния дълг и сега ни гледа съира как да го плащаме, и други и други и други.Прости сме като народ и нагаждачи всеки за себе си и я докарахме до тук.