Синдикатите предлагат необлагаем минимум за ниските заплати

Двата синдиката - КНСБ и КТ "Подкрепа", ще отправят предложение за намаляване на данъчното облагане на труда чрез въвеждане на необлагаем минимум, който да бъде близък или равен на минималната работна заплата.

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите предлагат необлагаем минимум за ниските заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е глупаво и безотговорно. Всички ще се водят на книга на минимума и няма да плащат и 1 лев данък и осигуровки.Откъде тогава ще идват пари за пенсии. И после пак синдикатите ще реват защо пенсиите са ниски и възрастта за пенсиониране се вдига.

... да си въведат НЕОБЛАГАЕМ максимум. Тогава ще мирясат...

Hе само че трябва да се въведе "необлагаемят минимум" но и тази глупава система сас само 10% данък за всички е старомодна, противо-социялна и грешна. да се въведе нова система както в другите европеиски страни (с данък даже до 6з%)

Направо до 99,9%. Няма значение колко ти е заплатата по договор - всички да вземат 300 лв чисто. Това решава всички проблеми!

Редно е всеки да допринася с нещо за развитието на България. Всеки трябва да се чувства данъкоплатец и като такъв да бъде активен и отговорен гражданин. Стига с криворазбрания социализъм! Всеки да си плаща 10-те процента.

да се вуведе прогресивно нараствасчтят данук, колкото заплатата се повисчава, да се зависчава и данука, не е приемливо данука да е един процент за всички. какво да каят,пенсионерите,които от три години не са им повисчавали пенсиите сега булгаря, живее на гурба на пенсионерите, което изградиха за 50 год. какво са построили за 20 год???, само далавери??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ТО СЕ РАЗБРА С КОГО ИГРАЯТ СИНДИКАТИТЕ

предложението е идиотско - не стъпка ами скок назад. Защото на всички е ясно, че де що има малки частни фирми ще преназначат хората на необлагаем минимум и ще се върнем към масовото криене на данъци. След това всички ще бучат, че са им високи лихвите по заемите. ... Или, че НАП прелита с хеликоптер над имотите им.

дано не успеят. поредната малоумна изява на тия 2мата на снимката. никога не се мисли нещо позитивно а само как едно предложение да се върти от всичките му страни за да изглежда като ново - и виж ти все едно правим нещо.

james

Ако взимаш 270, плащаш 27. Ако взимаш 500, плащаш 50. Ако взимаш 1000, плащаш 100. Ако взимаш 10000, плащаш 1000. Каква точно несправедливост виждате в това?

Несправедливото е това, че е възможно в уж благоденствашия ЕС да има заплати от 270. С тази заплата не можеш да си платиш разходите, не можеш да гледаш семейство, не можеш дори да ядеш като хората, дори да живееш сам. И когато ти вземат 27, остават 243, което е още по-малка сума от 270.

Подобряването на доходите на всеки индивид е приоритет на самия индивид. На никой от вас не му пука какво изкарвам аз, или какво ще вечеря Пепи. Защо на мен да ми пука за вас? Или с други думи, сравнявате доходите на хора учили по 20 години с хора с (и без) 4-ти клас. Не свърши ли времето когато държавата ни правеше и децата преди 23 години? Тогава всички бяха равни. Никой не е женен за работата си.

защо да е несправедливо? кой определя кое е справедливо и кое не?

По-добре да се борят помощите да се дават като се приспада процент от данъците в края на годината. Който не плаща данъци - няма помощи. Така ще има достатъчно пари в бюджета.

Дано успеят

И всички ще минат официялно от минимална на тази без облагането и пак останалото на ръка.. просто няма смисъл в обратна посока трябва да се върви..

Къде бяха синдикатите когато го отмениха

Вярно е че за хората с много ниски доходи тези 27 или 29 лв. в повече на месец са важна сума. От гледна точка на бюджета това са 30-40 млн.лв. намаление на приходите на година - едва ли са проблем. Но за съжаление така наистина се нарушава принципа на плоския данък.

Нарушават се ""принципите", но все пак една чаша от .200 и една от 0.600 са си все чаши и никакъв принцип не е нарушен...Не може в повечето страни богатите да плащат повече а сал в бедна българия да се казва че се нарушават принципи

Не данъците да искат да се махнат, а да се въведе почасово заплащане. Ама нали трябва да се манкира дейност?!

Най-сетнеНякой да се сети и за бедните и отчаяните.К,айно в,еме беше някой да поп,ави тази несп,авед.ивост.Бедните да ,авняват с богатитеОбама го п,ави в момента.

Тая нема да я бъде, ние как ще се издържаме???

Богаташите са освободени от данъци, сега и ако бедните не плащат, че как ще си пълни Флик бюджета да си раздава и бонуси и държавни помощи на свои фирми?! И да не лъжат различните комунета " 2010 г. левицата предложи" защото по същата причина и социалният Орешарски не го отмени!!!

точно...данакат трябва да е по- висок при по-висок доход, та богатите да плащат повече, както е в нормалните даряви *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

в така наречените нормални държави например САЩ доскорошният шеф на една от най-големите компании в световен мащаб взимаше заплата от 1 долар, на която плащаше данъци.