Държавата започва дела за анулиране на цесиите в КТБ

Държавата в лицето на временния синдик ще започне съдебни дела за анулиране на цесиите, сключени от квесторите на КТБ.

Обратно в новината

Коментари - Държавата започва дела за анулиране на цесиите в КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е много ясно на какво основание ще атакуват самите цесии (по-точно прехвърлянията на депозитите от едно лице към друго). Все пак по конституция частната собственост е свещена и неприкосновена и не може току така да бъде ограничавано правото на разполагане с нея. Чини ми се, че или тези дела ще паднат в съдилищата, или ако бъде приет достатъчно агресивен закон, той самият ще падне в Конституционния съд. По-скоро би трябвало да атакуват прихващанията, те са ключовото звено в случая. Ако някой има едновременно кредит и депозит към банка, обявена в несъстоятелност, не би трябвало да може автоматично да ги погасява взаимно.

При цесии за 860 млн лева, само държавната такса за образуване на делата е 34,4 милиона лева. Кой ще плаща тези пари, на какъв принцип ще се подбират делата, които ще затрупат градския съд, кой ще е ищец и ще се изправи срещу двете страни по цесията, които отдавна са я осчетоводили в балансите си, за да иска отмяна със стара дата, кой ще носи отговорност и за останалите действия на квесторите, които също ще започнат да се оспорват на всякакви основания, ако някакъв временен синдик твърди че част от тях са незаконни? Кой ще отговаря,ако в несъстоятелността назначения от съда синдик отмени действията на временния синдик по завеждане на делата? Какво ще стане, ако синдика трябва да чака с години влезли в сила съдебни решения? А ако исковете по това безумие бъдат отхвърлени, или има решение на конституционния съд Менда ли ще плаща целия масраф?

Нямаме обяснение как и с какво Бойко успя да омая всички депутати(без атака) и да са готови да приемат извънредни законодателни текстове за КТБ ,граничещи с правно безумие. -как така държавата в лицето на временния синдик ще води дела за анулиране на цесии?Синдика се назначава от съда и защитава правата на всички кредитори и на длъжника. -как така синдика,назначен от съда ще докладва на министъра на финансите?Правно безумие!!!Ами тогава нека го назначава министъра на финансите. -как така временния синдик ще води отменителни искове.Синдика може да води такива искове срещу сделки сключени в съмнителния 2г.период преди датата на несъстоятелността,а такава още няма определена от съда?

това законодателство превръща държавата в супер привилигирован кредитор: ще назначава синдик,синдика ще се отчита пред държавата,държавата ще казва на сидика какви дела да води,остава държават да назначава съдебния състав.ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ,които само счетоводител може да измисли.Правото не е аритметика,а сложен механизъм.

След време това ще бъде включено в учебниците като ярък пример на извънредно законодателство,сътворено от счетоводителите менда стоянова и владимир горанов.Правото не е счетоводен баланс:тука има, тука нема.То е съвкупност от права,задължения,процедури,и т.н. а не пари.

Айде още 5 години дела и бъркотия. Системата - синджира си идва, козата я няма.

Скъпи политици, Снайперът е зареден. Радвайте се за живота, който ви е останал! Скоро ще пишат за вас и ще получите това което направихте до днес! Скъпи бивши и настоящи!

Никъде не видях нищо за данъците , които се прилагат на Цесиите. Не се ли прилага ДДС на такива сделки с пари?

ДДС на цесия, ти уби рибата. :D А, акциз?

В Върховен адм. съд , вече няколко вложители вече съдят БНБ за бездействие, но засега от съда пълно мълчание...е, що?

Мендо , мендо за кви дела говориш. Няма вече балъци да ти верват , а и ти сама си неверваш. Ще съдиш никой си , и ти го знаеш. Айде нема нужда. Балъци финито.

Тази жена говори глупости. Сл.Синдик няма нищо общо с държавата и той не е представител на държавата, освен да се отчита пред министъра на финансийте. Това е според проекта ,но той представлява самата банка и действа от името на банката а не от името на дъжавата. Освен това държавата няма активна процесуална легитимация в случая с КТБ а и дори да се обоснове т.н. сл. синдик не е този който представлява държавата. Този закон обаче може да бъде атакуван пред конституционния съд . Във всички случаи обаче евентуални безумни съдебни дела дори и съда да ги допусне, ще създадат хаос и невъзможност по късно при евентуално производство по несъстоятелност синдика да си върши работата ефективно. Ще бъде принуден да чака свършването на безумните дела заведени от сл. синдик , а това във всички случаи ще бъде във време когато Менда и цялата глутница може да не са на власт. Резултата ще бъде нула или по скоро вредоносен и някой ще трябва да плати за него. Интересно,че доколкото има все пак грамотни юристи в парламента не вземат отношение или по скоро умишлено мълчат и ги оставят да вършат безумия. Защо ли ?

е в цесия , останалите в ..... до ушите.

Ма тва в българския съд ли!? Със същия успех можеше и на стадион Герена да ги атакува.

дудука ,болен лидеров и боса му доган да връщат крадените пари от ктб и да не се ослушват като бълхи в гащи ..всичко отиде по варадеро,безумни предизборни реклами и безродни тролове ..

Мисля, че държавата извършва нова национализация, но това да речем е спорно. По унищожителния ефект е, че българската държава понижава кредитния си рейтинг. Това действие показва, че човек трябва да е луд да вложи пари в българска банка, да сключи пари с българска фирма и да разчита на българската държава за каквото и да е. Всъщност с това действие, никой няма повод да избере какъвто и да е български продукт. С това действие ние се самоопределяме като кръгла нула! Винаги съм казвал, че сме долен етаж, но толкова долен сме били само по времето на Живков и Андрей Луканов! Може би само циганите са сравними с поведението си с българската държавна власт.

абсолютно !

Менда отново блести със своята простотия ! За нея и менторите и от ГЕРб е съвършенно непонятно, какво означава правова държава. Дали са допустими или не подбни искове съда ще се произнесе,защото държавата не може да съди себе си ,а има и други правни проблеми. Но Менда си е Менда,будет веселее,.Тя не разбира за какво става дума. От друга страна т.н служебен синдик е ужазяващо зло и ще нанесе такива вреди в резултат на съдебните каши,които ще забърка,че след обявяване на евентуално производство по несъстоятелност и Аллах да слезе от небето, няма да може да ги оправи. Ще текът безумни дела с явно предизвестен край, а синидка по несъстоятелността ще седи е ще чака да свърши безумието,което може да подължи дълго във времето,когато Менда и сие може и да не са на власт. Хвала тебе Менде ,в резултат на малоумието Ви вредите за този народ ще бъдат чуствително завишени в много пъти. Но ,няма нищо, с пиар и лъжа / като примера с краставата жаба по повод НЕК/ партийната ви шайка ще представи резултата от малоумието си ,като крупна победа ! И този път лъжата ще свърши отново работа за сметка на добрия и оглупял народ,лишен напълно от способността да мисли,камо ли да познава закона. Накрая ще си дойдем на думата - " Ние ги хващаме ,те ги пускат". В тази крилата напълно малоумна фраза е вложена цялата трагедия,отчаяние,простоия и съвършенна идиотия на криминалното мислене .За това, надежда всяка тука оставете. Вдигнете чаши с вино и запейте хубавата циганска песен ," Кой ми те мама излъга, та така мама ти го н....а " ? А след това иде плащане на сметката. Честито мили ми европейци и европейки.

valentor

А обратна сила ще има ли законЯ ?

ОЧАКВА МУТРИ ДА ПОЧНАТ ДА ОТСТРЕЛВАТ ДРУГИ МУТРИ - ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ГАНГСТЕРСКА ВОЙНА :)))

zosha_@

Заглавието е некоректно, освен ако не са цитирани думи на самата г-жа Менда Стоянова. Държавата не може да атакува сделките, защото няма активна процесуална легитимация в този случай...Фонда има, но той не е държавата - отделно юридическо лице е. Подпомагаща/контролираща страна в процеса по атакуването на сделките, чрез министъра на финансите - вероятно държавата може да се конституира. Дали това атакуване ще е успешно, зависи най-вече от доказване на неправомерността на цесията, а не от желанията на Държавата. Юристите са на ход!

Радвам се ,че има разумни хора.Коментара ви е разумен, но кой да чуе ,камо ли да разбере скритата същност на нещата.Абсурд. Криминалното мислене изключва всякаква разумност.То е просто,разбираемо и изглежда напълно логично . Не се изисква умствено усилие за да се разбере,то е просто и ясно само по себе си. Нещо като пледоариите на Вишински. Резултата е ясен ,закономерен,несъмнен и аксиоматичен.Нарича се Колапс !?

КрАжба му е майката! Ей за това казвам, банката е просто едно предприятие като всяко друго. Като не е управлявано добре, закономерно то фалира, а не провала на предприятието да го плаща целия народ. Извинете ама аз съм нямал пукната стотинка в КТБ и принципно не одобрявам практиката държавни пари да се слагат в частни банки. Държавните пари трябва да се инвестират в ИТ и високи технологии. Това е бъдещето, а не с тези пари да се подкрепят частни банки и да преяждат банкерите и политиците видно, че са пълен провал.

Сега да видим, кои са стражарите и кои са апашите.:)

Тази другарка от снимката, се чуди толкова ли е прост гербаджията, та харесва простия Мутрю!

аиде амуджите на доган и червените талибани пак надигнаха вои а атакистите на бялата златка им пригласят в хор щото трябва да връщат откраднатите пари от ктб

Мама Ви мизерна, прости гербаджии.

За какво получават заплати тия тумбаци в парламента, след като са създали толкова нескопосан закон, та сега трябва да го поправят за N-ти път?! Да не говорим за нанесените на обществото щети! Върху законите няма авторски права, така че да вземат и да препишат работещите закони на някоя нормална държава! За тая работа и 50 наросни представителя ще са предостатъчни!

Тая като квачка гледа ,,простолюдието".

Аз съм направил цесия, като срещу депозитите ми над гарантирания минимум, съм получил в брой от кредитор 70% от равностойността им, като съм прехвърлил целият депозит на кредитора! С парите съм направил дарения! От кой какво ще вземат!

Кредуторът гори щото се прави на тирикат а на теби ти параща мутри да му връщаш парите дето ти е дал щото се е объркал нещо :-)

Той взима на 70% депозит, и ми праща мутри! И после, защо имало гръмнати мутри!

Разбрах, че някой е бил любезен да ми дари над 200 000 лв. Лошото е, че не съм ги получил, а ако съм и кредитор, то става по-лошо! П.П. Къде живее дядо Йоцо, освен на скалата по Вазов? Дайте адрес и човекът ще прогледне или пък ще зажми завинаги. И няма да дудне

Благодарим на всички СЪСЕЛИ ,и на 100 годишната им партия ,мандалоНОСИТЕЛ,.... ЗА СЛУГУВАНЕТО . Повече, не сте ни нужни!

Има за всички тези,които сега ни занимават с бла,бла,бла.... Вече са ги обърнали в$,сметките са навън и им дреме на жилетката кой е откраднал парите.... да не са самоубийци?

Хора вече се обърках кой от къде и от кого краде.Кражбата в България е на почит и уважение.Ние работещите не получаваме нормални заплати а те изнесоха държавата.

Тази ,така наречена ''ДЪРЖАВА'',състояща се от олигарси ,политици и подставени лица, се чуди ,....ПО КАКЪВ НАЧИН ДА ОТКРАДНЕ И ОСТАНАЛИТЕ ПАРИ ОТ КТБ...

ИМА ИМА в момента се сече гората ден и нощ събота и неделя.Когато я осекат ще направят закон.

Журналистите...защо пишете глупости? Я ми кажете как се изплащат толкова парш на каса?И как точно са превеждани по сметка? За да се откраднат толкова пари трябва много време и хора на определени позиции в банката... ВСИЧКИ СТЕ ПЪЛНИ НЕГРАМОТНИЦИ!

След извършената проверка ,НАРУШЕНИЯ...ЙОК! АЙДЕ ,КОЙ ОТ КЪДЕ Е!

Отвличат ни вниманието със цесии, синдици,квестори,дела за отнемане на лиценза и т.н.Явно са решили да не си мръднат и пръста за това кой задигна парите и къде са.Щели да дават случая на чужда фирма, а бе господа, случаят е повече от елементарен за средно ниво оперативни служби, но не ви стиска,защото сте вътре.Как не ви е срам!

Ако някой от цесионерите, като Веждичката, дето е спасил депозитите си над гарантирания минимум, е получил пари в брой от даден кредитор, и ги е изхарчил, дарил, изнесъл в чужбина, как ще ги върнат!

Вежди-то ще "поръча" Пенда :)))) !!!

Цецооо,осъди ги тези крадци в Страсбург,барабар с лихвите!

А не бе, вестник ще им чете на крадците! Ще плащат здраво, с милиарди! Но не само той, всички акционери, облигационери и вложители, ще разкажат играта на модела КОЙ! За разлика от политиците, които явно са се сраснали с този модел!

Държавата даде пари от народа ,за КТБ/частна фирма/.... ВЪПРОСЪТ Е: 1/Кои откраднаха парите ? 2/Крадците да върнат парите на държавата . 3/За крадците ,...затвор. ВСИЧКО ДРУГО Е ИЗЛИШНО,скриват се доказателства ,затова се и бави казуса!

Държавата са тези които крадат

Ще Ви повярвам, когато изпищи пияндето акад.рашидов !

Веждито е един от най-малкото политици ,който не е крал пари ,сам ги е изкарал.

Тук не става въпрос за крадене на държвани пари, а за манипулиране на закона !! Става въпрос за морални ценности, ама днес кой ти ги търси !

Какво става ,в Бг? В САЩ всяка година фалират по 12 банки ,...а в Бг не могат да се справят само с една ????? Има и такъв термин, ----ФАЛИТ. Колко години ще се влачи ?

Ако от БНБ са казали, че списъкът с имената на синдиците е банкова тайна, това означава, че не знаят какво пише в закона - банкова тайна са наличностите по сметките на клиентите на банките. Това значи, че или няма списък с регистрирани синдици, или лицата в тях не стават.

Eсен Въоръжен със чушкопек стягам се за люта зима. Щот държавният юрдек, лъже, крадне за двамина! Чушкопеците са в ход, а бурканите строени. Джибрето кипи със плод, пред казани нагласени. Хапвам чесън,със пипер и домат полуманосан, за да плюска Камамбер, Е-Ре-Пеец недодоносен. Здравна каса, НЕК и БЕХ, лично вече ще спасявам! А пък важното хюмне, с яхта ще се забавлява. Пенсийката ми марцина, ще деля със Ка-Те-Бе, за да хвъркат лимузини, по служебното трасе. Въоръжен със чушкопек икономии ще правя. За поредния юрдек дето пак ще ме спасява. Паси,30.09.2014

НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ ОТ ГЕРБ ТЪРСЯТ КОЙ КРАДЕ ХА ХА ХА

Ай верно ли? Баси....пък и Левски си се кръстил магаре такова!

Нема начин, да нема начин да се заформят още игри около тая банка. Ужасно е да гледаш как се омотават нещата. Сега и съдебни дела!

Pesh0

Щом ще има дела , файда , няма да има . Един акон да не се признават прехвърляния при фалирала банка със задна дата , колко по ефективен би бил и колко пари за дела , ще спести ? Ама колко съдии , няма да могат, да се обложат с комисионна ... не не е добра идея , със закон ...

Измислен беше чутовен вариант да бъде ушушкано всичко от тази банка.

ОТНОВО,ЩЕ ИМА ЗДРАВО ЛАПАНЕ ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА,А НА ДОСТА ОТ ТЯХ ПАРИЧКИТЕ ИМ БЯХА ТАМ,ЗАТОВА СЕГА ЩЕ ИЗБИВАТ ЗАГУБИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Кой е Държавата?

Не зная кой ги допусна тези цесии-за да се пише/умува/сега пък ново законодателство /със задна дата/за да не се признават и атакуват вече сключени цесии-а къде спахте от 20.06.2014 години всички калинки от ГРОБ,РБ,БСП и сие.Тия от ДПС само не спяха а правиха кинти и замитаха следи...ПЕЕВСКИ дебелака и Бостан.

Мога само да кажа, че "държавата" се ебава с "правото" - в "", щото и двете ги няма! Затова и всички се ебават с тях!

МЕНДО Я КАЖИ КОЛКО ПАРИЧКИ СИ ВЪРНА ВЕЖДИ РАШИДОВ,ЛИЛИ ИВАНОВА,ВАСИЛ НАЙДЕНОВ И ПРАВОИМАЩИТЕ ПРЕДИ ДРУГИТЕ????НЕ НИ ХВЪРЛЯЙ ПРАХ В ОЧИТЕ.....

loyola

И Иван Костов

да установят ГРАБЕЖ,все са ЗАКЪСНЕЛИ-какви ръководители само

с купена диплома от скандалния ректор на Стопанската академия в Свищов Мръсничко Мадамов. Менда Стоянова лобираше за небезизвестния Димитър Аврамов- Милионера пред Ваньо Танов: М.С.: Ало, здравей. Как си? В.Т.: Чакам шофьора да дойде да ме вземе. Отивам към летището. Ще летя за Хелзинки. М.С.: Само две минути В.Т.: Добре де, слушам те. М.С.: Да те питам дали се запозна с човека, дето ти казах за шеф на митницата в Пловдив? В.Т.: Да, видях го, обаче тая работа няма да стане. Това може да стане само през трупа ми. За тоя три затвора играят търг кой да го прибере Ти ме караш да назначавам бандит М.С.: Този човек аз гарантирам за него Независимо какво говорят за него той ще свърши работа В.Т.: Трябва да съм умрял да го назнача За мен той е жив престъпник. М.С.: Да знаеш, че аз много държа на него и ако трябва ще занимавам дори премиера В.Т.: Е щом премиера искаш да занимаваш иди сега в кабинета на неговото бюро има визитки, да ти се разпише на една... писмено да ми нареди Ваньо Танов към Менда Стоянова: Как да назнача за шеф на митницата тоя, три затвора играят на търг кой да го прибере! Димитър Аврамов - Милионера продължава да парадира с близките си връзки с Менда Стоянова...