Адвокат: Срамно е България да съди Симеон

Срамно е за българския народ да съди бившия си монарх, на чийто баща дължим толкова много.

Обратно в новината

Коментари - Адвокат: Срамно е България да съди Симеон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо не му дължим, Борис като главнокомандващ на армията е загубил всички войни, при които са убити стотици хиляди български войници, страната изплаща огромни репарации, той разтурва партиите и на практика управлява еднолично, назначава си послушни правителства и министър-председатели, негова е вината за изпращането на 12 хиляди евреи от окупираните земи в нацистките лагери на смъртта.

"смел" подлец си ти. Историческата Истина е точно обратното на това, което пишеш.

тоя брадатия иззкам даго направа геииииии

Крадлив дедо срам нема . Пренебрегна ОДС -то , благодарение на които стъпи в България и ги предаде като направи коалиция с комунистите и дпс . Ама не си мръдна и пръста да потърси и да ги попита къде затриха гроба на баща му .

Симеон никога не е бил цар на България и НЯМА ДА БЪДЕ.Никога не е бил коронясан и НЯМА ДА БЪДЕ....Височеството загуби обичта и доверието на повечето българи,които му се довериха,а в замяна,той ги излъга.Наблюдавах ''НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО'' в ''Ал.Невски'' на Великден,как стоеше до трона на баща си ,който му остана в мечтите. Беше жалък и самотен.Няма по- лошо от това,да загубиш любовта на онези,които са те очаквали като спасител и по- голям резил от това,да ги излъжеш.

А законите не важат ли за всички,включително и за Симеон,нищо,че сме били дължали нещо на баща му?

Срамно е той да съди България за нещо ,което не е негово .На Живков конфискуваха всичко ,а е управлявал страната ни успешно 40 г...

А не е ли срамно той да ни съди...нашенеца е забравил първото интервю ас нищо няма да взема от народа поискайте телевизията да ги излъчи -той е алчен мошеник.

Там е работата, че тази фамилия са се чувствали винаги немци, неговият народ не е българският.

Навремето гласувах за Царя. Повярвах в неговото родолюбие, повярвах, на честността му, повярвах... Много скоро обаче, не само аз, а целия български народ разбра, че напразно сме повярвали. Лично за мен е обидно, човек, който има толкова много да влезе във властта, за да си потърси имотите. Със сигурност както много българи взеха отнетото от дедите и бащите им, той също има право да вземе отнетото. Но неговия баща не е бил обикновен търговец или земевладелец, все пак е бил последния монарх в България. Да съдиш една бедна България, когато имаш толкова много, ми се струва най-малкото неприемливо. Частна собственост, но със собствени или държавни средства? Това ние не знаем. Да не говорим затова, че всички ние мислехме, че той цял живот се е подготвял за управлението на държавата ни, за благополучието на народа ни, но нито управлението му беше успешно, със всички неразумни сделки и приватизации, нито излъганите надежди на хората, които го обичаха и му вярваха.А и не знам какво дължим на баща му, може би двете национални катастрофи. Съжалявам, но нещо не ми е точно... чувствам се излъгана....Да влезеш във властта с обещание, че ще подобриш живота на хората, а всъщност единствената ти цел да е връщането на спортине имоти-

Такива като теб трябва да си стоят на мястото. И не занимавай читателите с вече ИЗТЪРКАНИЯТ номер, "вярвали, гласували", но Той царят не им посрещнал очакванията. Царят и царството не са ти театро, за да се жалиш за похарчените парици и очакванията от театрото.

И защо да е срамно? По срамно е това което Симеон прави!

СРАМНО е, тъй наречения монарх да претендира за каквото и да било от Родината си след като НИЩО положително НЕ Е НАПРАВИЛ за нея! СРАМНО е този КРАДЕЦ и ЛИЦЕМЕРЕН ЛЪЖЕЦ да живее да на гърба на изтерзания български народ!

Навремето гласувах за Царя. Повярвах в неговото родолюбие, повярвах, на честността му, повярвах... Много скоро обаче, не само аз, а целия български народ разбра, че напразно сме повярвали. Лично за мен е обидно, човек, който има толкова много да влезе във властта, за да си потърси имотите. Със сигурност както много българи взеха отнетото от дедите и бащите им, той също има право да вземе отнетото. Но неговия баща не е бил обикновен търговец или земевладелец, все пак е бил последния монарх в България. Да съдиш една бедна България, когато имаш толкова много, ми се струва най-малкото неприемливо. Частна собственост, но със собствени или държавни средства? Това ние не знаем. Да не говорим затова, че всички ние мислехме, че той цял живот се е подготвял за управлението на държавата ни, за благополучието на народа ни, но нито управлението му беше успешно, със всички неразумни сделки и приватизации, нито излъганите надежди на хората, които го обичаха и му вярваха.

"Отговор дава член 34 от Търновската конституция за "обдръжката на царя и царевия дом" - КАЗВА АДВОКАТА АБЕ ТИ ЗА ИДИОТИ ЛИ НИ ВЗЕМАШ?? ТОВА КОЕТО ЦИТИРАШ ДОКАЗВА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ДАЛА ИМОТИТЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ , НО НЕ И ПРИТЕЖАНИЕ И РАЗПОРЕЖДАНЕ С ТЯХ!! Фамилията е била само ПОЛЗВАТЕЛ, НО НЕ И СОБСТВЕНИК !! ТОЗИ АНГЛОСАКСОНСКИ ТАРИКАТ ЧИЯТО ФАМИЛИЯ ДОКАРА НА БЪЛГАРИЯ ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ И ПЛАЩАНИЯ ЗА МИЛИАРДИ ЗЛАТНИ ФРАНКОВЕ И ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ГЛАВИ ЖИВОТНИ НЯМА ЛИ НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ИЗВИНИ ОТ ИМЕТО НА БАЩА СИ И ДЯДО СИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , А НЕ ДА ГО СЪДИ?!! АМИ ВЪРНЕТЕ МУ ИМОТИТЕ!! ТОГАВА ЩЕ ПОПИТАМ "ШАЛОМ" НЯМА ЛИ ДА ЗАПОРИРАТ СОБСТВЕНОСТТА НА ТОЗИ НАГЛЕЦ? НАДЯВАМ СЕ АКО НИЕ НЕ СМЕ НАРОД , ТО ПОНЕ ЕВРЕИТЕ ДА НАПРАВЯТ НЕОБХОДИМОТО ЗА ДА ВЪЗМЕЗДЯТ ТЕЗИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЕВРЕИ ОТ МАКЕДОНСКА ТРАКИЯ КОИТО С ПОДПИСА СИ БОРИС ПРАТИ В ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА!!

Точен отговор,с допълнение до ,,девето,,

ти си чиста проба идиот, с такова "правно тълкуване".

В първите си интервюта, дадени още от Мадрид, Симеон заявяваше, че никога не би имал претенции към Родината си. А сега какво - само иска и иска, а какво даде на страната си? Да беше основал поне една фондация на свое име, че да има с какво поне да го запомним. Мизерник!

а не е ли срамно един монарх да сади даргавата си?

българският народ на този крадлив и лъжлив дъртак който никога официално не е коронясван за цар и никога не сядал на трона на българското царство, а е бил пионка в ръцете на политиците и регентите?! Какво наследство иска от българската държава?! Иска имоти, защото бил наследник на Фердинад и Борис ІІІ, а защо не иска отговорността за трите национални катастрофи в които ни набутаха баща му и дядо му?! Я си вземайте партакешите с лъжливия шваба и заедно с него се измитайте от държавата ни!

Някой може ли да ми каже в коя година на следването на факултет, се изучава щридическата категория "срам"?

КАТЕГОРИЧНО, трябва да се върнат имотите на Симеон Сакскобургготски. Ами тогава държавата да вземе имотите на всички реститути, на които ги е върнала. Ех, ех що за държава сме...?!

частна собственост с пари от бюджета! спасов, с тези думи зачеркна дипломата си по право и докторската си степен.. придобита като областен управител на ндсв в ямбол! имало още царедворци в българия, ти да видиш..

Че този монарх излега целият бъл. НАрод,че ще ни оправи за 800дни,а тъкива неразумни сделки за държавата направи,че ни доведе до тази бедност.А също и по времето на неговите деди сме били много бедни. И питам какво му е срамното ,че ни е направил по бедни,а ние да му подаряваме имоти.Да му приседнат кървавите народни пари

Дадено е да се издържа с него докато е цар. ако не е цар да си бере сам грижата

Аз съм потомък на сираци от първата и втората национални катастрофистрофи! Защо никой не пророни дума за тях. Царчетата са изнасяли с влакови композиции ограбеното, а сираците са живели като кучета!!!!! И сега пак и още и още да грабят и заедно с тях и дупе лизците

Нищо срамно няма да се съдят престъпниците и крадците. А цялата пасмина - сакскобургодска са крадци. На тях дължим две национални катастрофи...

Нищо лично, към модератора, но явно коментара ми го е засегнал ЛИЧНО!!!

Крадлив дедо е вербуван преди 25-30 год от ДС офицера Атанас Тилев . После ни го пробутаха за Министър Председател , който ни оправя 800 дни , та и отгоре .Ма мене от това ме е срам , че повервахте и го избрахте .

А, СИМЕОН НЕ ГО ЛИ БЕШЕ СРАМ ДА ИЗМАМИ ЦЯЛ БЪЛГАРСКИ НАРОД? ДОЙДЕ,ИЗМАМИ ГО, НАГРАБИ КАКВОТО МОЖА И СЕ ПРЪЖДОСА.Народът го посрещна кати мисия и го изпрати с анатема.С какви очи застава пред българите? И НЕ БЪРКАЙТЕ БАЩАТА С МАДРИДСКИЯ ЛЪЖЕЦ!!!!

Царя не се пръждосал, а си стои тука. Той все още ни е законен Цар, затова (ако не си забелязал) навсякъде, тук и в чужбина се обръщат към него с "Ваше височество"

За цар се използва "величество", "височество" е обръщение към княз, принц.

Подлизурковци и гъзолизци има къде ли не, ама защо ние българите да сме от тях? С какво право някой ще е над мен и теб по рождение? И също така мразя на посланиците да им казва ваше превъзходителство - това пък е подлизурство в демократичен вариант.

Цар министър председател е дървено желязо, т.е. менте.

Тоя не е цар, а подметка, решила да осребри незаслужено наследената титла! Да му се отнеме титлата!

Минчо се е объркал, защото държавата не е подала жалби в съда в Страсбург, а това е сторил Симеончо.Не плачете за него, а от него, защото колкото и да е дипломатичен в отношенията с външния свят, за него България е източник на богатства и пари.Той за това се върна тук!

Само за информация.Аз като шеф на горското като ме изритат трябва ли да си взема сградата на горското и горите

Много ти е елементарно сравнението,... ще ми сравняваш Цар с горски.

Напълно си прав.За никакво сравнение не може да става и дума. Този тъпак - монката кобурга - не става дори и за горски.

Казус - ако синът на математик не знае питагоровата теорема, може ли да получи двойка. Все пак баща му е математик... Та така и със сина на Цар Борис III

а бе минчо, а бе спасов, срамно е сакса да съди България, бе минчо!! ако не беше българия, дедо му фердинанд щеше да е умрел в някой виенски вертеп, а баща му, и децата му нямаше да се титулуват цар!!

А С2 не го ли е срам да съди България? Не се ли награби? И за какво изобщо се върна? Каква работа има един цар в една република? Под чия свирка играеше - на ДС или на КГБ?

Оправете си правописа, че ме е гнус да ви чета статиите!

книгата "Фердинанд Лисицата" , изд.1999 г, един от авторите- Стивън Констанц/Стоян Константинов Данев/, за да научите повече за историята на държавата ни от хора които са били част от това време.

Сакса показва, защо царската фамилия е изгонена от България - за да не краде.

СакскобургГорския продължава да съди мене и Вас за нек'ви имоти. Благородник...

Моля срам срам адвокате от думите ти ...Крадлив цар не е цар..Дойде за пари това е ..Защо не даде парите на институции в БГ..да направи фондация да го помни народа вечно..на ги дари на болни.Лицемер...а не цар

Ако това беше истински цар, щеше ли да ходи да се увърта, да проси "имотите си" обратно, да разпродава ордените и имуществото на династията?! Не! Къде е царското достойнство? По достойнството си личат благородните люде, не по имотите и накрадените пари! Благородството задължава, но явно със Симеончо случаят е, както е казал Тери Пратчет, "благородството" задлъжнява... и то на наш гръб!

Още по-срамно е,бившият Монарх,да е толкова лаком. Баща му е фигура в Историята. Бих попитал г-н адвоката,как би коментирал"заслугите"на дядо му спрямо България!?С какво дойде,като оберлейтенант от Виена в София?И в колко войни ни вкара,все завършващи с погром,въпреки ентусиазма и безпрецедентния героизъм на Българската Армия?

Ако сравним делата на "цар" Симеон Сакс и светеца ДЯДО ДОБРИ то "ЦАРЯ " Симеон трябва да мие краката на слугата си ДЯДО ДОБРИ!

Адвокате, ти работиш за интереси пари и комисионни и за това не ни интересува какво казваш. Първо баща му ще се обърне в гроба ако знае че има син комарджия, крадец и лъжец и е срам за царски наследник. Второ, Симо доста се награби за 8 години власт и взе доста имоти и гори. Трето, тези държавни имоти се предоставят за ползване от държавата на царя, когато държавата е монархия. Бай Симо няма натурални актове за тях.