И делото за двореца ”Кричим” отива в Страсбург

Делото по исковете на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза да бъде призната собствеността им върху бившия царски дворец "Кричим” и ниви към него ще отиде в Страсбург.

Обратно в новината

Коментари - И делото за двореца ”Кричим” отива в Страсбург | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакви имоти ! Един му стига! Останалите да му се отнемат в полза на държавата! Да се превърнат в домове за стари хора, деца без родители и социално слаби! Да си върви в Испания .... може да се премести в Страсбург даже и на о. Тимбукту или Тамбукту!

Щеше ли да го има това - ако ги бяха разстреляли като врагове на народа?

НИЩО НЕ ИМ СЕ ПОЛАГА! КАЗАХ!!!

Безкрайна алчност и безсрамие!Въпрос към г-жа Фандъкова-кмет на гр.София-Докога в София ще има булревард, който носи името "Мария-Луиза"?!?!

Да му върнат двореца, но нека плати преди това 5-6 млн. леватакса поддръжка, защото 40-50 години този дворец е поддържан с парите от нашите данъци.

този гнусен седморадряден актьор дето се опитва да го играе цар, си спомням, че в интервюто на Кеворкян каза, ЧЕ НЯМА И НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ИМОТИ! Ама те много лъжливи в този род Сакс Кобург Гота. Или само Симеончо е такъв?

Крадлив Дедо иска да точи още от България, този път от хазната. Щото му е малко. А като наследник на фамилия от военопрестъпници, отговорни за две национални катастрофи на България, които отгоре на всичко не са и българи, няма право на абсолютно нищо. Ама не е луд този който яде баницата България.....

Да съдя държавата си? Няма такова нещо...

СЪВИПУСНИЧКА СЪМ С ВСИЧКИ ТИТУЛЯРИ НА ГОРСКОТО ВЕДОМСТВО И ЗНАМ НЕЩАТА ОТ КУХНЯТА.ГОРИТЕ НА ЦАРЯ СЕ ВЪРНАХА ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ,ТОВА Е ФАКТ.ГРЕШКАТА Е ДОПУСНА МАРИЯ-ОТ ЕДНА ГРУПА БЯХМЕ,КАТО ПРИЗНА ,ЧЕ НЕ БИЛА ПРОЧЕЛА 3-ТЕ "ГУХЛИ"-ПРАВИЛНИКА,И ДОПУСНАЛА ГРЕШКА ,КАТО ИЗДАЛА ДВА ДОКУМЕНТА ЗА ЕДНА И СЪЩА ТЕРИТОРИЯ.ЕДИНИЯТ ОТ ДВАТА ТРЯБВА ДА ОТПАДНЕ,НО ПО СЪДЕБЕН РЕД,ЧРЕЗ ВЕДОМСТВОТО.САМИЯТ ЮРУКОВ ПРИЗНА,ЧЕ ТРЯБВА ДА МУ НАРЕДЯТ,ЗА ДА ЗАВЕДАТ ИСК-Т.Е. ДЪРЖАТ ЦАРЯ В ШАХ,ЗА ДА СПЕКУЛИРАТ.А МАРИЯ КАЗА,ЧЕ НИКОЙ НЕ И ОКАЗВАЛ НАТИСК ,А ТЕРИТОРИЯТА СЕ СТОПАНИСВА ЦИВИЛИЗОВАНО,ПО ЛЕСОУСТРОЙСТВЕН ПРОЕКТ. АКО БЯХА ДЪРЖАВНИ,ДОСЕГА ДА БЯХА ЗАМЕНЕНИ И ...ЦАРЯТ Е НА 42 МЯСТО В СПИСЪКА НА ГОРЕВЛАДЕЛЦИ ПО ПЛОЩ ГОРИ!

ВЕНИ, защо не престанеш с тези еквилибристики опитващи се да ни внушат, че някаква Мария е издала "ДВА ДОКУМЕНТА ЗА ЕДНА И СЪЩА ТЕРИТОРИЯ". Повярвай ми, че не само е обидно , но и нагло да се твърдят подобни глупости. ПЪРВО ДОКУМЕНТИТЕ СА ИЗДАДЕНИ НА ВАШИЯ ЦАР НА ОСНОВАНИЯЕ НА ПОДАДЕНИ ОТ НЕГО ДВЕ ДЕКЛАРАЦИИ И ВТОРО ТЕ НЕ СА ЗА ЕДНА И СЪЩА ТЕРИТОРИЯ А ЗА ДВОЙНО ПО ГОЛЯМА ОТ РЕАЛНО ПРИТЕЖАВАНАТА. Това, че този стар измамник, който Борисов нарича цар се е облагодетелствал е безспарен факт, който ти не оспорваш. Според теб това трябва да стане "ПО СЪДЕБЕН РЕД,ЧРЕЗ ВЕДОМСТВОТО". Чрез кое ведомство бе Вени ??? Защо този бандит не върне милионите от тази измама без да се налага държавата в лицето на Борисов да го подканя Какви са тези глупости които пишеш : "ЦАРЯ Е В ШАХ" Царя е за затвора защото е извършил документна измама с услужливото съдействие на тази твоя приятелка от Поземлената комисия. ТОВА Е ИСТИНАТА ВЕНИ. ЗА ЗАТВОРА Е ТОЗИ БОЙКОВ ЦАР

НАЛАГА СЕ ДА РАЗКАЖА ОТ КУХНЯТА.БИВШ ЛЕСОВЪД СЪМ И ВСИЧКИ ТИТОЛЯРИ НА ВЕДОМСТВОТО СА МИ СЪВИПУСНИЦИ.НА ПОСЛЕДНАТА ВИПУСНА СРЕЩА,ПОПИТАХ МАРИЯ ОТ САМОКОВ,КОЙ ВЪРНА ГОРИТЕ НА ЦАРЯ.ОКАЗА СЕ ,ЧЕ ТЯ Е БИЛА ПРЕДЦЕДАТЕЛ НА ПОЗЕМЛ. КОМИСИЯ И СИ ПРИЗНА ЗА ГРЕШКАТА.НА ТОЗИ ЕТАП НЕ БЕШЕ ВИЖДАЛА НА ЖИВО ЦАРЯ И НИКАКЪВ НАТИСК НЕ И Е ОКАЗВАНО.КАЗА,ЧЕ СЕЧИТЕ СА ПО ЛЕСОУСТРОЙСТВЕН ПРОЕКТ-ПРЕДИМНО САНИТАРНИ. ПАК ПОВТАРЯМ-ЦАРЯТ Е НА 42 МЯСТО ОТ СПИСЪКА НА ГОРЕВЛАДЕЛЦИТЕ И СТОПАНИСВА ГОРАТА ЦИВИЛИЗОВАНО.АКО БЯХА ДЪРЖАВНИ,ДОСЕГА ДА БЯХА ЗАМЕНЕНИ И...

Преди раздаваш мнения тук, научи поне правописа! Тъпа си.

До кога ще се увираш в ръчичките на тоз и оня , като страхливо дете?До кога ще мислиш , че ти не ставаш за нищо , а монарсите вечно богопомазани?Да не говорим за света и да погледнем само комшиите.Някой от тях върна ли си царя , краля или султана?Гърция беше дори съдена да плаща , но не се подчини.Дори имат булевард ''НЕ'' , МАКАР повода да е друг . А, който не харесва република , свят широк. Кеф ти царство , кеф ти кралство , кеф ти султанат. А вашия'' цар'' да има право да посещава като турист дворците , както решиха румънците за техния.

По същата логика, която следват г-н Сакскобурготски и адвокатите му, може да се твърди, че тъй като царската институция в България е заплатила репарациите след Междусъюзническата война посредствомотдаване на ЛИЧНИТЕ (!!!) имоти на хиляди българи от Беломорска Тракия, Македония, и Добруджа, наследниците на тази царска институция трябва да компенсират наследниците на бежанците, с чиито имоти е било заплатено! (... вместо това г-н Сакскобурготски излиза с казус, който по същество е все едно президента на България да твърди, че имотите на БОДК/наследника на тази институция са негови лични...)

Крайно време е Мадридският Крадец да си ходи! ДС и комунягите го докараха да разбие новата политическа система и му обещаха дадоха какво ли не. Пъкленото му дело спря развитието на България като европейска държава и все още си патим от това. Има 30/триста/ политически партии, има разпиляни държавни имоти, има СРС и какво ли не!

Нещастна жалка издънка на достойни баща и дядо, малко или много допринесли за развитието на страната ни. Нещастен комарджия стигнал до там да продава на търг в Англия, в Сотби реликвите от медали , ордени и отличия от цял свят на достойните си родители. ИЗЛЪГАЛ ЦЯЛ НАРОД, КАКТО ГО ЛЪЖАТ ВСИЧКИТЕ НИ УПРАВНИЦИ СЛЕД ПРОМЕНИТЕ с обещания за благополучие и просперитет /разбирай собственото си благополучие/. Сдушил се с бившите съсипници на България и техните синчета както всички управляващи ни, сегашните милионери.

царя е единственният едновременно умен и честен политик

става въпрос за два документа,владеещи една територия.грешката е допусната от поземлената комисия в самоков,а чрез съда отпада единия невалиден документ,за което горското ведомство трябва да задейства процедурата.

ДА НЕ БИ ДА ИСКАШ ДА МИ ВНУШИШ, ЧЕ "НЕВАЛИДНИЯ" ДОКУМЕНТ Е ИЗДАДЕН ОТ ПОЗЕМЛЕНАТА КОМИСИЯ САМОКОВ, А НЕ ОТ ЛИЦЕТО САКСКИБУРГГОТСКИ ??? Ставаш глупаво смешна с твърдението си, че това е ГРЕШКА в резултат на която Бойковия цар ако не ме лъже паметта се сдоби с още 4000 декара гора , която като башибузук изсече и изнесе??? МОЛЯ, МОЛЯ, никакви грешки , а чисти документни престъпления са подадените две декларации за една и съща собственост. При това наглия Бойков цар се възползва от тази "грешка" за което и до този момент пъдаря на царя не му дири сметка. НИЕ КАКВО СМЕ - РЕПУБЛИКА ИЛИ МОНАРХИЯ НАЧЕЛО НА КОЯТО СТОИ НЯКАКЪВ АЛИ БАБА. Видяла ли си подобно поведение в английския кралски двор и ако не задай си въпроса защо.

става въпрос за бащинията му,която политизират,а питате ли се след като разграбиха българия и са 100-ца пъти по-богати,кой ще им търси сметка. впр. преди 3-4г. ЦАРЯТбеше събрал бивши и настоящи управители на парковете врана и кричим и се съветваше на кого да ги дари с цел да се съхранят.защото с тях той не може да забогатее,а са му в тежест.

НАГЪЛ И КРАДЛИВ СТАРЕЦ, КОЙТО БОРИСОВ НАРИЧА "ЦАР" , А СТАНИШЕВ "НАЙ ДОБРИЯТ МИ УЧИТЕЛ". Защо никой не повдигна обвинение срещу това старче, което извърши документно престъпление подавайки два пъти декларация за горите си. Получавайки два пъти повече гори, този бандит е изконсумирал извършеното от него престъпление касаещо документната измама. ЗАЩО БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА И СЪД ОСТАНАХА СЛЕПИ КЪМ ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА КОБУРГА ???? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ВМЕСТО ДА СЕ ЗАНИМАВА С НУМИЗМАТИЧНИТЕ СИ МОНЕТИ ДА ОБРАЗУВА ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ ТОЗИ ИЗМАМНИК. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ МИНИСТЪР НАЙДЕНОВ ДА ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСА НА ДЪРЖАВАТА ЗА НАНЕСЕНИТЕ ИМУЩЕСТВЕНИ ЩЕТИ НАСТЪПИЛИ В РЕЗУЛТАТ ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА КОБУРГА, ДОВЕЛИ ДО ИЗСИЧАНЕТО НА ХИЛЯДИ ДЕКАРИ ГОРИ. Не знам като как ще стане това, след като държавата се управлява от пъдаря на царя. КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ ТОВА ПРОСТО Е НЕВЪЗМОЖНО, НО ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО НА КОБУРГА НЯМА ДАВНОСТ.

ЗА СМЯХ ЩЕ СТАНЕМ ПРЕД ЕВРОПА С НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ,ПО СКОРО ОТКАЗ ОТ ПРАВОСЪДИЕ. ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА.

Каква частна собственст, какви 5 лева, тоя дворец е строен и поддържан само и изцяло с държавни пари, сега Дедото с царски претенции го иска безплатно, е, нема да стане!!!

Никакъв българин не е, кръстоска между немец и италиянка. Дойде уж без претенции само като "спасител", а иска за 10 години да стане собственик на половин България. Изчезни от родината ни алчен хрантутник!

ЗАБЕЛЯЗВАМ, ЧЕ СИ НА "ВИЕ" С РОДОСЛОВИЕТО НА ТАЗИ ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ ФАМИЛИЯ. Ако желаеш интересна ивформация за родословието на Бойковия цар ще ти помогна. НАБЕРИ В ТЪРСАЧКАТА ИМЕТО НА Амадей VI Савойски. Родословието на Савоите е кръвно свързано с тази личност. ПРЕДЛАГАМ ТИ ЧАСТ ОТ ИСТОРИЧЕСКИЯ МАТЕРИА ЗА ТОЗИ ДАЛЕЧЕН РОДСТВЕНИК НА БОЙКОВИЯ ЦАР: "На 17-ти октомври 1366г. флотилията на Амадей Савойски достига Бургаския Залив. Състои се от 15 галери - 7 генуезки ( от Генуа и Пера), 2 от Константинопол, 3 от Марсилия и 3 от Венеция плюс няколко по-малки транспортни кораба. Първата крепост, която Зеленият граф превзема е Созопол, който въпреки силният си гарнизон бързо пада в ръцете на савойците. Непосредствено след това идва ред на пристанището Скафида, ( където рицарите пленяват няколко плавателни съда !!) и Анхиало ( Поморие). Много по-сериозна съпротива срещат при Месемврия . Крепостта е подложена на три атаки - 2 по суша и една по море. Според савойските хроники, българите се бият добре и сред рицарите има убити и ранени. По тази причина след падането на Месемврия на 21 октомври града е подложен на разграбване и мародерства" МОЖЕ БИ ЩЕ ПОПИТАШ ЗАЩО МЪЛЧИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС СОЗОПОЛЛИЯТА БОЖИДАР ДИМИТРОВ?? Отговори си сам. Какво знаем ние за нашата история от такива "историци" като Божидар Димитров, който положи свадбената рокля на Калина в Историческия ни музей. Срам и резил за този нещастник и майкопордавец.

Благодаря за полезната информация, която го прави още по омразен чужденец.

до красчето - амадеус е на кръстоносен поход срещу турците и техните съдружници

ЗА СМЯХ ЩЕ СТАНЕМ ПРЕД ЕВРОПА С НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ,ПО СКОРО ОТКАЗ ОТ ПРАВОСЪДИЕ. ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА.

Да се отнеме всичко, което е било на интендантството. Царя е назначен, а не е наследствен български владетел. Да си търси имотите по Австрия и Италия тук такива няма!

Върнете му ги, бе. После пак ще ги национализираме със специален, написан само за него, закон.

до кибика - то май само той не си взе имотите

Да се задави дано :)

Значи по-нагъл човек от тоя Сакскобург просто няма! Това не му е бащиния, не го е строил баща му със собствени пари. Дадено му е от народа за ползване докато е бил на управляващия пост. Ако той си вземе сградите и земите, то значи всеки следващ държавен глава- президент или премиер има право да заяви собственост над държавните имоти като народното събрание например! Егати смеха! А и ще стане прецедент и всички останали детронирани семейства ще си поискат земите в цяла Европа. Язък за революциите, язък за хилядите дали живота си за свалянето на монархиите.

Дядо му съсипа България, тоя иска нещо... гадно старче.

Абе ало,абе Христов,ти с тези ялови адвокятски лафове оди да ги разправяш на майка си в родното място де.За тъпири ли взимаш хората.Когато кобургите направят за България поне една стотна от това което е направила Английската монархия за страната си тогава плямпай бе дебил недовършен.

В Англия пък кралицата е формално собственик на цялата територия, но да не издребняваме - в крайна сметка собствеността не е природен закон, а своеобразна договореност с другите хора. Като говорите за царя крадец давате ли си сметка, че той не гледа на собствеността от вашата гледна точка, гледна точка на човеци забучили поглед в земята, приемащи държавата за вечна и независима от техните действия. Как си представяте вашите възгледи и въжделения за крадване поставени в главата на монарх, че му приписвате подтиците, които вие имате? Както и да е, предпочитам да видя въпросните гори и дворци в неговите ръце вместо в ръцете на дебеловрати мутромилиционери. Внимавайте какво говорите за царя - утре невероятния ви акъл може да ви постави в положение да му се молите.

този мрасен гад и агент на кгб и дц симеон вече се напални с дарявни имоти и се самозабрави! да се маха в испаня! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От тия псевдо българи сме патили цело столетие и вместо да ги ОТШ.БАМЕ ние още ги хрантутим барабар с "царелизачите" НАРОДЕ????

Много нагъл цар. Абе от българин кво можеш да очакваш.

Сакса е един класически крадец, защото си "върна" имотите, докато беше на власт с помощта на верните си блюдолизци, очевидно добре заплатени за своето старание. Стигнаха в престараването си дотам, че му "върнаха" два пъти едни и същи гори. Имаше един областен управител на София по това време, мисля че се казваше Росен не знам кой-си, който основната му дейност беше да се занимава с кражбите на Сакса. Мисля, че същата персона е от доста време в чужбина и няма намерение да се връща. С какви пари живее там - сигурно няма да сгрешим, ако кажем че са комисионна от заграбеното от Сакса. С този крадец няма начин да се справи държавата по друг начин, освен с приемането на специален закон от НС по въпроса. В противен случай ще започнат да се дават пари, да се викат царствени роднини на помощ, ще се дават дела на съда в Страсбург и т.н. Хем ще се загуби много време, хем изходът на делата може да е в ущърб на държавата. За приемането на специален закон в НС, с който да се отрежат всякакви мераци на крадеца да придобива чужди имоти и да върне вече заграбеното, ще има нужното мнозинство при всички положения. Този закон ще е полезен и затова, че ще се види кой работи в полза на държавата, и кой - против нея, съответно против всички нас. БСП също се заканваше да приеме такъв закон за пред очите на електората, но като направиха тройната банда, забравиха за своите закани. Нека сега да ги видим на каква позиция ще застанат. Нека да видим и големите "демократи" от ДСБ и СДС какво ще кажат по този въпрос. Спешно трябва да се изготви и приеме такъв закон, защото в противен случай вероятността да бъдем за пореден път ощетени е голяма.

Бившия областен се казва Росен Владимиров и е от ДПС.

Нека обясни защо внукът ми носи името на тоз марокански терорист,който е обрекъл народа си на глад и мизерия,а той тъне в разкош.Само ако знаете как го коментират испанците.Защо дъщеря му докато той беше на власт пътуваше до Мароко всеки месец. Сега не я дават по испанските медии .Като кралица е в царският марокански двор. Далаверата я знаем. Ама защо още българите те търпят ей това не разбирам

симеон е единственият булгарски политик които може да телефонира и разговаря с всички европеиски лидери когато пожелае.

Евала, ама ние българите какво печелим от това?!

Спомням си как се кълнеше че нямал да претендира за връщане на имотите. Не съм правист, но не може ли да се съди тоя лъже-цар за лъжа - все пак доколкото си спомням това го говореше по време на предизборната си кампания и по този начи заблуди голяма част от гласоподавателите?

Гаден гладен Кобург , оди от де си дошъл плъх такъв !Няма България за тебе НЯМА , 800 дена в ада на слаб огън ще ти е малко и 800 да ти влязат ... пак ще ти е малко !

Ние успелите варналии се молим негово величество наи после да си получи имотите които по право му принадлежат. Да не забравяме че Симеон беше наи успешниа премиер на България до сега!!!!!!!

Да ви се затъкне , дано ! Лакомии...

Абе на тоя плужек няма ли кой да му посипе сол по лигавата физиономия , че да се сгърчи съвсем ?! Нагъл крадец - безотечественик ! А, на оная вещица сестра му, вместо да й дадат метла с по-яка дръжка та да не стъпи никога повече в Б-я , и кръстиха булевард в София царските блюдолизци дето изпълзяха от дупките си през 90-те години ! Позор за нацията! На билбордове да сложат интервюто на "царствения" олигофрен с Кеворк, в което се кълнеше преди изборите : "Кой , Аз ли ? Да взема от собствения си народ ? Ама моля ви се? Аз да не съм .. за какъв ме вземате ?!? " ... ау-бау .. Докато не отстраниш от един жив организъм паразитите , той няма да се оправи. да оздравее . Природен закон ! А, какъв по-жив организъм от нацията ? Докано някой не се опита да я унищожи !!!

Редно е държавното обвинение да се пропука защото има и министри които си купиха не само по един имот и то също със заплата "в цивилната листа "която не съответства на направените попкупките . Ако се окаже ,че царя е имал пари "само в цивилната листа" , не знам какво означава това но предполагам ,че смисъла е :получавал е толкова ,че да не може да си купи имот то излиза ,че царя е работил на страничен договор . И най-голями паразити ще се окажат пенсионерите защото тяхата "цивилна листа" е толкова ,че да се чудиш не само какво ядат ами от какво живеят .

как си къде се загуби? крадлив дедо е за панделата барабар с крадливите си министри

Не съм се загубил бе човек ! За кратко писах под ник "баш българин ":)))

Жив ли си другарю?

Сакскобурготски крадци - не се ли наядохте вече ?

Понякога и два квадрата стигат.