Калиник: Не споменавайте Симеон като цар в храма

Симеон Втори да не бъде споменаван като "цар" в църквите във Врачанска епархия разпореди митрополит Калиник.

Обратно в новината

Коментари - Калиник: Не споменавайте Симеон като цар в храма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чужденец за цар на българите - е подигравка!

Браво, Калиник!!! Жив и здрав и да е свято името ти!

КАЛИНИК - МЪДЪР ПРАВОСЛАВЕН СТАРЕЦ. Хвала ! Господ да те дари със здраве и дълъг живот !

Българите отдавна не се интересуват нито от религия, нито от монархия.

На 26-ти април 2000 г. Народното събрание приема закон, с който обявява за престъпен комунистическия режим в България от 9-ти септември 1944 г. до 10-ти ноември 1989 г. Решението на Народното събрание е взето с тогавашното мнозинство на коалицията ОДС - прототипа на днешните партии ГЕРБ и Реформаторски блок. По този начин референдумът "монархия или република" проведен през 1946 г. също става незаконен. Така излиза, че Симеон Сакскобургготски е бил български цар от смъртта на баща си цар Борис Трети до влизането в сила през 1990 г. на сегашната Конституция, която обявява България за република. Това означава, че от времето на кан Аспарух няма друг български владетел с толкова продължително царуване, като Симеон Сакскобургготски.

Голяяяяяям, ама мноооооого голям праз.

Царуването на Крадлив дедо е пред чашката и ролетката!!! Останалото - за 800 дни го разбра цяла България!!!

БРАВО!!!

Социализма и комунизма са ужасно разбиващо съзнанието нещо. Сега българите са с промити и осакатени мозъци. Вижте Англия. Белгия, Норвргия, Монако, коя ли не европейска монархия и ще видите богатство, морал и благоденствие. А вижте нашата народна, социалистическа, мафиотска, парламентарна република. Вижте какво сме били ( и парадоксално как с гордост споменаваме царете си ) и какво сме сега.

Ако искат да го споменават, ако не искат- не. Аз няма как да разбера дали го правят.

Горд врачанини съм!

ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО, искрени поздравления за истинската ви гражданска позиция, както и за смелостта ви да я изразите гласно и публично! Реакциите и отразяването бяха повече от красноречиви от десетки интелектуалци, политолози, социолози, професори! Много от миряните се питат: как така Гърция изгони своя крал Константин, скъсвайки окончателно с монархията, та дори не го допуска да припари в Гърция няма компенсации, няма привилегииРумъния постъпи но същия начин А Симеон Борисов не е достоен да носи каквито и да са български титли никак! А България отново залитна в крайностите защо? Поклон, Ваше Високопреосвещенство!

Когато се закле да е премиер на Рупубликата, се отказа да е цар! Поповете не могат да ни го натрапват!

ЦАР на България е бил баща му, той Симеон е продажник! изсече горите на така наречените му имоти и още малко...оправи ни за 800 дни тоест върна си земи Български и си би камшика.

Цървул...Що не си гледаш в собствената си плебейска паница, ами надничаш в паницата на аристократите? Цяла Англия (и Европа) се радва и празнува заради кралското бебе.Да си чула някой да поставя въпроса за това, че функциите на кралското семейство са само символични? Или въпроси за имотите на кралското семейство? А онази карикатура , Плевнелиев, няма как да не недоволства. Симеон е с авторитет и е приет от всички кралски , царски и не знам още си какви аристократически фамилии по света, като и от повечето държавни ръководители. А недоразумението, назначено от мутрите, освен смешно да се пъчи, за друго не става!

Дедо се завръща на бял кон, като бате Бойко, те и без това си бяха близки!

И двамата обичат да послъгват овцете които водят!

ДЕДО СИ Е ЦАР НА БГ РЕГЕ!

Никога не съм гласувала ти, Симеоне, да ми бъдеш премиер. Други ми те натрапиха, обяснявайки ми, как аджеба ща дойдеш ти и как няма да крадеш, и как ще служиш на Родината, и как, и как, и как, и как аз слушах онемяла... Точно както ми обясняваха как Боко е "Спасителят". И разбираш ли, ще потече мед и мляко по магистралите, които ще построи и точно тогава имигрирах. Tочно два дни, скед като каза, че ще спре българите да имигрират. Ко дъ прайш, гладна бях, а с думи се не наяждах?!

Е кой да споменават....ЧЕХЛЬО ли???

ХАН КРУМ трябва да се споменава, не крадливия симеон сакса!

Не мре крадлив дедо, Господ не го ще, ние пък сме щели да го споменаваме в молитвите, хехе

Не помня Синеончо да е коронясван за цар. Явно сега ще гледаме този филм.

Да споменем и бай Тошо, и той ни беше цар 45 години.

Така трябва да бъде!!!

Най-новата песен "Дърт козел млада република лющеше".

Не сте свикнали да си плащате сметките. Цар Симеон ви вкара в НАТО и ЕС и това си има цена. Ако си спомните , че с решение на народното събрание, след арести и убийства и окупация от червената армия е проведен референдум ако имате поне малко достойнство няма да признаете, че му е взета короната и няма как да не го смятате за законния цар. Ако твърдите, че тогава всичко е било законно, няма за какво да се оплаквате от несправедливостите в живота, защото самите вие сте несправедливи. Тогава всичко лошо ще ви е заслужено.

Ако имахме поне малко достойнство като нация и народ, никога не бихме допуснали за цар да ни инсталират човек, който няма нищо общо с българския народ.

Да не говорим че достойните капитани потъват с корабите си, не бягат първи от тях с корабните съкровища.

Няма държава България,на територията с географско наименование България може всеки да е цар.На територията България в един човешки живот са се сменили три обществени строя отричашти се един от друг.Границите на тази територия са определени от чужди сили и днес се разпореждат чужди сили.Не е вярно,че България се е овободила от османско/ислямско/владение.По вечето земи населявани от българи остават в владение на съседни държави.На тази територия на която живеем днес е свободна за създаване на ЦАРСТВО,държава с работещи иституции.Допускам да запазят името БЪЛГАРИЯ.Население ще се намери,опострачени българи,ислямизирани българи,ислямизирани цигани,преселници от ислямска държава. Изобщо чакаме си ДЕМОКРАЦИЯТА да доиде.БЪЛГАРИ!!! КОГАТО СТАНЕТЕ СВЕСТНИ ХОРА И БУДНИ ГРАЖДАНИ ТОГАВА ЩЕ ИМАТЕ ЦАРСТВО/държава/,където можеш да забогатееш само с ТРУД.

Крадлив дедо нещо пак започна да се бута в публичното пространство, май е изхарчил откраднатото и иска пак във власта, че да заграби туй-онуй.

Нещастнико, "ндк", Господ ще те привика и за всяка лъжа и хула, която пращаш по ЧИСТИЯ И БОЖИЙ СЛУЖИТЕЛ ЦАРЯ НИ, ще те накара да платиш жестоко.

Ако имаше Господ, нямаше да допусне днешната свинщина на територията на България ... в това число нямаше да допусне и присъствието на симеон, и присвояването български имоти.

Царя си е Цар, никой не го бърка къде ще бъде споменаван. Народа и при президенти и при премиери бяга от родината, боли го к.... кой къде ще бъде споменаван.Народа иска работа и да си посреща нуждите, а и ако ще и император да имаме...

Врачанин - и ченге. Какво друго да очакваш от Каланик. То това си е диагноза.

Монархическата институция като форма на управление не следва да бъде пренебрегвана особено за малка топяща се нация, като българската. Може един ден и това да се случи и България да стане монархия. Въпроса е доколко свързване съдбата на българите с тази на Кобургите е била в полза на този народ. Несъмненно е,че тази династия е вкарала България в две жестоки национални катастрофи. Това е факт. Цар Борис трети, има своите положителни страни и в тези бурни времена е направил всичко за да спаси българския кораб. Симеон добър или лош е бил помилван благодарение включително и съдбата на своя баща, който е заплатил с живота си . Разбира се , останал е наивен образован доколкото е било възможно и макар информиран не достатъчно наясно със скритата същност на обстановката в страната,но той няма друг избор освен да работи с "матрияла" който е наличен и световните слил ,в края на краищата за оцеляването на този народ. Решението на св.синод обаче е някакъв опит да се напомни за монархическата институция ,която по своята същност е отрицание на комунистическото зло . Може би това е някакъв плах опит за реабилитация на монархическата институция ,като крайна надежда и опит за съхранение на държавността.Дали е мъдро или неудачно това решение, времето ще покаже. Във всички случаи обаче за сега то разделя и не обединява,но поставя въпроса дори зе евентуален референдум ,република или монархия. Този въпрос един ден е възможно времето да го наложи за решаване. За сега обаче България е република и не БПЦ следва да пропагандира и решава от амвона , република или морахия. По скоро БПЦ има въпроси произтичащи от доносническото минало на своите служители ,които следва да реши внимателно и мъдро. Освен това доста спорно е ,че тези хора ще провеждат успешна борба с атеистичното минало и възпитание сред народа. Главната и задача е да служи на Бога и упорито и активно да възпитава младежта и народа в православните ценности.

По удачно би било да се споменава в молитвите покойния цар Борис трети, ефекта би бил поприемлив.

Цар киро е повече цар от Симеон. ВРЕМЕ Е ДА ХОДИШ ПРИ СИНА СИ. ЦЯЛ НАРОД ЩЕ ЛИКУВА 3 ДНИ И ТРИ НОЩИ ЩЕ ПИРУВА!!!!

Цар Симеон Втори е най-добрия български политик в последните години и трябва да остане в историята редом с другите велики български царе.

Там е работата, че той или е цар или е политик ? Не може да е цар и да е политик в този смисъл надумата който наблюдаваме днес. За политик не става, и нарави стратегическа грешка ,когато при е да е министър председетел,да основава партия и пр.

ВСИЧКО МОЖЕ, КОГАТО ДЪРЖАВАТА МУ Е В БЕДА. А в последните 25 години, ... бедите и растът във всички посоки. Всички жертви, които Царят ЛИЧНО прави са в името да спаси държавата и народа си. За благодарност, лъжи и поплювки, ПОДСТРЕКАВАНИ и организирани, в изобилие. БОГ ДА ПАЗИ ЦАР СИМЕОН ВТОРИ. БОГ ДА ПАЗИ ПАТРИАРХ НЕОФИТ, МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ, И БПЦ.

Чисто юридически синчето на Борис трети е бил престолонаследник за кратко, никога не е коронясван за цар, България става Република. Нито днес, нито някога самозванеца е бил цар. Та прокуратурата е редно да вземе мерки срещу тези злонамерени действия против установения законен строй.

Симеон никога не е работил като Цар на българите,а като премиер. Той никога и не би могъл да стане Цар.От какво ви е страх толкова ?

е, защо , не? защо гледате на Cимеон като на деистваш цар. напр. един професор си остава професор, дори и да не е на работа... след като сме република естествено че не може да упражнява царската си власт, но за tsхрквата е друго, тои е православен, и тя може да се моли за него, какво ви смущава, че власта си има нещо като брошка, наречена цар.

Мръсна жалка кобургска душица... Не стига, че няма морал и срам, а е достатъчно дебелоок да се опитва да прокарва амбициите си (за царска титла) през задния вход - чрез морално разложената и инфилтрирана от ДС агенти БГ православна църква, под спонсорството на големия руски брат.. Нещастник! Трябва да се последва примера на Италия, Гърция и Румъния и да им се забрани достъп до държавата на него и на цялото му потомство!!!

Каква стана тя сега ? До вчера опорната точка беше,че попове от ДС искат да провалят демокрацията у нас с помощта на Москва,а от кратка справка в нета се вижда,че човека против царя е - цитирам:" През 1968 година Калиник започва работа като агент в Държавна сигурност под имената Рилски и Велко".... Пфууу,сега пак ще трябва да се съчиняват нови опорни точки,кой точно иска да прецака демокрацията у нас.....която е толкова успешна,че и бежанците не искат да са бежанци тука.

+100000000

Русия разбра, че е изгубила васална България и сега вкарва поповете- шпиони в играта.

Pesh0

Републиката , като вид управление , възниква в древна Атина . (макар и много по демократична там) Много преди да се роди Исус , да се създаде църква и каквото се сетят там попчетата . Това е доста древна форма на управление .

Pesh0

Българската църква , да се съобразява , че България е РЕПУБЛИКА. Това е обида към всеки българин , от уж нашата църква .

Този разколник и доносник иска да се споменава агент Гоце, защото са бивши колеги от ДС.

Отдавна паля свещи и се моля на Господа мой Иисус Христос! Въобще не са ми необходими тези продажни посредници - нашите попове, за да вярвам, почитам, моля и приемам волята на Христа!Господ вижда и знае, че истински вярващия вярва и благоговее пред Божията воля! Фалша, лицемерието и скритите, а и открити попски решения за миряните нищо не значат! Ще се моля на Бог и ще паля свещ извън Вашите храмове! И престанете да се опитвате да ме манипулирате! Какъв цар ша ми четете бе капути!?

Удивителната ти е намясто. Нито си българин, нито си православен християнин НА ДЕЛО. На дело служиш на мамона. Богомилите са палели свещи извън църквата, доста са допринесли, за падането ни под турско робство, В ЕДНО с болярчетата, които всеки е искал да е цар, пренебрегвайки че само Господ решава кой да е цар и то ВИНАГИ ЕДИН.

до сега като чуехме за кобурготски теглехме по една ма.на.Сега какво ,като чуем за църквата пак същото ли?Дали пък да не се вдигнем и да изметем площада пред А. Невски с килимявките от ДС.

Да се споменава като мадридската кукумявка.

ако бяха познавачи на бивлията,щяха да намерят поне едно местенце вув вехтия завет,кудето е написано - "за какво ви е цар?..."

По добре беше Калиник да е патриарх от колкото Неофит. Поне явно тоя Калиник е с акъла си нищо ,че и той е отсъщото поле ягода.

Крадците от службите искат да върнат Симеон за да крадат на воля.Симеон ще прибира само комисионите.Но той е изключително алчен така че познайте какви кражби я очаква държавата.

Кога въпросните са сдавали властта, че да им трябва някой? Те постоянно си имат някой на власт!

Явно службите от известно време нямат влияние върху властта щом прибегнаха до грабежа в КТБ.

Нагъл лицемер и недоказал се цар!! Един крадец на българските имоти!!

Тя моята е като оная с Краставицата и като на Демократите с Европата, ама аз пак ще ви повторя" "Вижте 50-те филмчета на Фоменко и Носовски за Новата Хронология и решете може ли това да е Български Цар!" А и преценете дали това, което занете като история и онова, което виждате като политика са истинските неща!