Коментари - Дянков: САЩ и Еврозоната са по-зле от нас | dnes.dir.bg
назад

Дянков: САЩ и Еврозоната са по-зле от нас

Цените на горивата ще паднат в края на август, т.е. ще има ново, трето понижение на цените на горивата. Това прогнозира вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Дянков: САЩ и Еврозоната са по-зле от нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво Дянков! БСП нека си лаят и си повтарят фактите. Вече само това могат да манипулират защото изгубиха влиянието върху умовете на световния пролетариат.

Ами аз съм капиталист, в смисъл, че съм живял дълги години на запад, винаги съм гласувал срещу БСП/БКП. сега със сигурност ще гласувам срещу ГРОБ, защото са фракция на БКП

Извинете -- какво общо има Симеон с тези ?!

Посъветвайте ме моля: Къде да живея, в квартал "факултето", който има балансиран бюджет с 2 -3 % дефицит /щото няма кеш и никой не дава заем, а няма и активи за залог/ или в Палмбийч, чийто бюджет е толкова зле и има такъв голям дефицит - над 20%? ...ааа забравих когато ме съветвате имайте в предвид, че във факултето ще получавам помощи - ориз с мухи и червей и вкиснати лозови сърмички, докато в Палмбийч са затворили кунята за бедни доста отдавна!!!

да им имаме проблемите на гражданите на САЩ,ГЕРМАНИЯ , ФРАНЦИЯ. Само не мога да разбера защо всички бягат на там , а не към нас след като сме по добре отр тях.

Плюйте, плюйте ама нищо друго не можете да нправите. Дянков ще си стои в правителството а Станишев, Първанов, Доган, РЗС и Коалиция ще си стоят в дъното на опозицията.

Дянков ама вярно ли, че всяка сутрин в 5.30 ч. преглеждаш борсите? Ама толкова рано отварят само зеленчуковите борси. Да не би да има смесване на данни?

Да, да, знаем хер Дянко, всички са по-зле от нас, ама ти си най-зле...

Няма да си ходи никой бе, жалки български псевдо-социалисти. Най-много вас да ви извикат в Москва първо да ви искат обяснение защо сте толкова прости и смотани, а след това на инструктаж как да продължавате да експлоатирате социалната идея до победата на руския социализъм в България.

Ще си ходят, сигурно е. Не може тия маскирани комунисти-гербери да оплюскат фискалния резерв срещу няколко километра път и да седят на топло ни лук яли, ни лук мирисали, а хората да тънат в нищета и мизерия!!!

В края на годината на този Смехурко ще му се наложи да си ходи, защото баламосва премиера, но РБюджет ще е с убийствен дефицит. Не знам на какво разчита, а ако вече не е наясно, че са изчерпани всички резерви за изпълнението, то явно е безкрайно безотговорен!

България- новият концлагер на Европа, място за социални експерименти. Строг режим и порядки за концлагеристите, който оживее - оживее. Важното е, че всичко е под пълен контрол.

По зле са, но се хранят всеки ден.

Дянков, понеже си хванал най-важното кормило на държавата, да ти го рекна направо...а?! Какво ще кажеш? Когато направиш такива сметки в тази държава, че по незнайни и за Господ причини, моята средна заплата достигне поне половината на средното заплащане в ЕС... тогава ще си призная, че си прав с твърдението, че САЩ и ЕС са по-зле. И благосклонно (и наивно) ще си затворя очите за другата половина от европейското заплащане. Докато в тази шбана страна, такъв шбалник, като теб, разполага с парите ми и се подиграва с образованието ми, чрез едни 300 евро, що не вземеш, да......... А?! Какво ще кажеш? Защо, наистина не вземеш да....... !!!

САЩ и Еврозоната може да са по-зле от Дянков, но не и от нас. Държавните чиновници с постове живеят в друга България. Въобще не знаят къде се намират.

Ето как най-накрая ги стигнахме американците! Обаче що така? Те хем са по-зле от нас, хем получават по-високи заплати, пенсии и помощи?!

сТРАТЕГИЯТА НА ДЯНКОВ - всичко е наред супер сме ние сме най-добрите - дайте ми още 2 години и ще ви разсипя да основи балъци ...

Дянков е НАЙ-ХУБАВОТО нещо, което се е случвало в България последните 22 години! Браво, Дянков!!!

само едно нещо. това, че сега сме по-добре не означава, че това ще е завинаги... и ако изключим строежа на магистралите не виждам какво друго се прави по въпроса за съживяване на икономиката. А повечето мерки имат доста по-скромни финансови изисквания от кой да е инфраструктурен проект.

Кога ще започенете да четете СТАТИЯТА вместо да коментирате САМО ЗАГЛАВИЕТО ??? Цайса каза: "Американците са по-зле от нас от гледна точка на финансова политика. " И е вярно. Не виждам да пише, че е казал "генерално сме по-добре от САЩ". Само да плюете не ви мързи.

Не е ли ясно на всички ,че 240 лева минимална заплата са за тези с минимална квалификация и минимален принос.На мен ако не ми е достатъчна заплатата ще си сменя работата а няма да чакам от държавата и да "рива" по форумите.За сведение съм жена в предпенсионна възраст и за целия период на прехода не съм оставала без работа,но работя така че работодателя ми да е доволен от работата ми която освен това не е синекурна длъжност ,а изисква квалификация и знания.За този който иска да работи при всички правителства се намира работа.

очевидно съвсем не е ясно. и на мен не ми беше ясно как е възможно човек да работи на 240 лева, ама явно може.

Дянков работи за АМЕРИКАНЦИТЕ и изнася пари от БГ - краде народа най- нагло и безочливо пък вие вярвайте за глупостите за бюджетна дисциплина !!!

Забравил си да си вземеш хапчето Дянков!

абе този грища ганчев не го ли иска в ловеч

Дянков не вижда ли, че той е най-зле, но няма кой да му каже.

Дянков е финансов министър, а не домакиня. Той отчита тенденциите и предпоставлите, които правителствотто създава за положителна тенденция. Не сегащното състояние прави добрия икономист от политиката добър, а създаването на положителна тенденция. Разбирам, че народът ни няма как да го знае, след като е образован в болшевишки университети. Но е лесно, опитайте: ако имате 1 милион и харчите по 100 000 на ден без да има постъпления ли е по-добре или ако имате 100 000, харчите по 100 на ден и получавате по 200 на ден. Вярно е, че в Бългаиря повечето нямат милион и че живеят бедно. Но то е защото никой не е създал УСЛОВИЯ ЗА НАРАСТВАНЕ. Не за бързо нарастване, а изобщо за нарастване. Е, Дянков в момента създава условия за устойчив ръст. За да се трупа. Сега по малко, след 2 години по повече, а след 10 по много повече и т.н. Това е професионализъм в политическата икономика, а не в потит икономия. Има голяма разлика.

тенденция - малоумниците стават все по-малко. Факт.

Добрата теденцията е , че малоумниците като тоя "Какво казва Дянков" стават все по-малко.

Все по-малко стават тези, които обръщат внимание тук на малоумници като тебе, който не вужда какво всъщност става, а блее из нета. Момче младо, едва ли си толкова младо, че да не помниш какво стана при Виденов. Е такова ни се пишеше, ако не беше Дянков, а беше някой от досегашните лаици. Толкова трябва да си прост, че да не го разбереш! Фактът, че можеш да си платиш интернет, означва, че имаш достатъчно да ядеш. Ако не беше дошъл този, Дянков де, щеше да скиташ по улиците, белким видиш някъде нещо по-евтиничко за хапване. Индеферентност, какво да го правиш?! То е тъпо и това е!

Да, финансовият министър мисли за състоянието на държавната хазна. Ако на някой не му стига заплатата нека се преквалифицира и да бачка нещо друго.

човече, така написано заглавието на статията е тенденциозно само по себе си.. на всеки разумно мислещ човек му е ясно защо сме задминали американците, а и както се оказва някои от европейците, но на българина очите са му в това колко може да си купи в магазина... едно време като имаше малко, човек с една заплата можше да изкупи целият гастроном. сега е точно обратното (даже ти искат 50 ст. да си вземеш пазарска количка) и това удря лошо по българската психика. Върви след това му обяснявай, че американците са кредитни милионери.. важното е да си милионер, пък било то и кредитен.

защо ми няма поста , дир? жалко в него имаше само мнение и истина, без псувни и т.н., някои и при вас не си вършат работата

ДЯНКОВ,СМЕНИ СИ ДЖИПИТО!!!ВИЖДАМ СТРАНЕН БЛЯСЪК В ОЧИТЕ ТИ!!!

Айнщайн е бил много, много умен човек. Ти далеч не можеш да позлваш името! Твърде далеч!

ТОВА ПОКАЗВА КОЛКО СИ ЗЛЕ!!!

ТОГАВА ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ БЯГАТ,А АМЕРИКАНЦИТЕ СИ СТОЯТ В АМЕРИКА???

Дянков е финансов министър, а не домакиня. Той отчита тенденциите и предпоставлите, които правителствтото създава за положителна тенденция. Не сегащното състояние прави добрия икономист от политиката добър, а създаването на положителна тенденция. Разбирам, че народът ни няма как да го знае, след като е образован в болшевишки университети. Но е лесно, опитайте: ако имате 1 милион и харчите по 100 000 на ден без да има постъпления ли е по-добре или ако имате 100 000, харчите по 100 на ден и получавате по 200 на ден. Вярно е, че в Бългаиря повечето нямат милион и че живеят бедно. Но то е защото никой не е създал УСЛОВИЯ ЗА НАРАСТВАНЕ. Не за бързо нарастване, а изобщо за нарастване. Е, Дянков в момента създава условия за устойчив ръст. За да се трупа. Сега по малко, след 2 години по повече, а след 10 по много повече и т.н. Това е професионализъм в политическата икономика, а не в потит икономия. Има голяма разлика.

а защо не?? нали като стане там мазало човека ще си вдигне чукалата и ще се премести.. а на американците ще им се смеят.

От мен лично не са по-зле!

Този срам за професията,наистина се нуждае от квалифицирана медицинска помощ.Няма ли,един психиатър в Бългрия да прояви хуманост,към този нещастник - те верно,че и Борисов и Цветанов са в крайна нужда...

хм, не е луд които яде баницата ....

То, че начело е охранителче и мутра не е добре, но какво да се прави такъв ни е акъла, обаче когато с всичко се разпорежда психопат като Дянков нещата стават нетърпими.

За истина трябва да се приема точно обратното на казаното от министъра.

Г-н Дянков, моето дете пита защо нямам пари да го заведа на море? А Вие май успяхте да заведете не само семейството си,но и хилавата си любовница!Между другото какво Ви харесват жените, толкова сте жалък и отвратителен като визия!

Достатъчно е, че го е харесала една и тя е ддсота по-умна от тебе. Освен това мога да ти отговоря вместо Дянков за морето, белким научиш децата си как да правят, че да могат да заведат техните деца на море. Ето: като мине от някъде комунизъм, трева не никне с десетилетия. Като повтори и потрети, както е в Българи, парите и потенциялът на нацията се изчерпват за ядене и стране и след един мандат закономерно идва рецесия (това не е само в Бъглария така). Оттам насетне някога идва за пръв път професионалист, който знае как да се задвижи икономиката на държавата, при което на 2-3 милиона тъпанари и ръпаанарки не им е ясно какво прави и си очакват мазната усмивчица на комунистите, които да им раздадат последната дажба за следващите 10 години. Всичко е въпрос на предпоставки за добър живот или... издухване на поколения с обикновен, познат нам комунизъм. Обясни им го, та поне те да живеят добре, мамо!

дегенерат, къде точно виждаш комунизма бре, кретен - при международните корпорации, дето ограбват обикновените хора, а богаташите стават все по-богати, при банкеро-лихварите с техните кредити и лихви, при чорбаджиите-изедници, дето откраднаха националното богатство и го превърнаха в частна собственост ли? Според твоя тотален идиотизъм излиза, че Рейгън, Тачър, Буш, Обама, Саркози, Меркел и т.н. са все комунисти. Ама ти нормален ли си бре, дегенерат?! Изпопадахме от смях вкъщи от дебилния ти коментар. Я намали дрогата и се разкарй с твоя идиотизъм. Медицински случай си - заминавай да се лекуваш!

господин дянков. един малък и простичък съвет. спрете "да ревете" за еврото!!! не сменяите валутата! тогава всички ще се "объркат" и ще съяляват!!! вижте кои дъряви са извън и з а 6 т о??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да добавя за да съм точен, 500 евро в Румъния средна заплата и цени съпоставими с нашите, някои неща по-скъпи други по ефтини. Бензин 2,70 , винетка за 1 месец 14 лева (а не 25) , храните малко по-ниски от при нас.

Този човек е малоУмен! Абе , нещастник с обърнато чене, ние сме по-зле и от Албания бе ,нещастник! Кой лъжеш ти бе, икономистче пропаднало! Глупак! Румъния, с която постоянно се сравнявате е 2 -пъти по-добре от нас. Мои баблщдения от 2 месеца живот там, и от това че средната им заплата е 500 евро.

За Дянков говорят фактите.А те са, че България е най-стабилна на Балканския полуостров.Така че Дянков си разбира от работата и затова трябва да му се доверим!

Абе, свинар, що се не прегледаш при психиатър. Отиди в провинцията и виж - народа ни никога не е бил по-зле от сега, а всичко това дължим на ББ и Дянков.

Винаги е бил по-зле от сега народът ни! Винаги! Просто народът ни е като стадо и не помни кое как е било. След Жан получаваха 10-20 долара на ден. След Луканов разрухата се задълбочаваше. След Живков всичко се срина, защото беше един фарс с фасада от плакати. Забравих Станишев, който изпърдя най-добрите шансове за страната ни от 70 години насам и остави без икономика държавата. Раздаде едни коматчета на лумпените и те си помислиха, че са добре. Само че беше за сметка на следващите 5-10 години, защото икономика не се направи. Сега се оправяме от негодниците от БСП. Ако не ви се чака още дълго да се оправим, гласувайте за друг, който не е БСП. Напишете си на едни листче по години какво се е случвало и ще ви светне, че БСП изнася национален капитал, защото няма бъдеще и всеки път го играе като за последно.

Дянков, не гледай в чуждата копанка, а в своята! Два милиона души са извън здравно осигуряване и умират като кучета, защото нямат пари за здравно-осигурите вноски, камо ли ако им трябва здравна помощ. Това добър показател ли е за розовото настояще, което ни рисуваш? Ако САЩ или еврозоната са по-зле от нас, значи аз съм негър.

дянков,да то го обясня по-простичко:щатите и европа са зле, защото имат много дългове-а имат много дългове, защото дават нормални заплати на населението си.пука ми на мен държавата,че е зле, като само социалните ми помощи са 10 000$ на година. ха сполаи ти.бивша българска гражданка, настояща Aмериканска такава.

Така е, Tedi USA . ... Но нали чухте какво каза `Чаеното Парти` ?

Не всички "тедита" са чували за чаените партита. А кои са Рон Пол, Питър Шиф или Нуриел Рубини дори и не подозират...

Абе Теди, ти на помощи ли я караш? Не те ли е срам и да го изтькваш.

Hе, не ме е срам -тове е добър годишен доход за човек , които си почива в kъщи и гледа телевизия-а теб не те ли е срам да "работиш" за 500 лв в българия, ако изобщо вземаш толкова?

даа, Теди така се управляват малоумни поданници не граждани. Да им обясняват, че тяхното си е тяхно пък държавното да не го мислят. И гърците решиха да изхитреят така и се видя какво стана. Американците на теория са защитети от подобни спекулации, но ти е бедна фантазията как ще им се срути добре уредената държава, ако някой финансов "експерт" стане накриво някоя сутрин. Впрочем Стандард енд Пауърс вече им намалиха кредитният рейтинг. ако продължат да трупат държавен дълг и още една агенция ще им смъкне рейтинга и тогава пари йок, ще режат от пенсиите и здравеопазването, лихвите по кредитите ще се вдигнат и икономиката им ще зацикли.. и тогава редовите американци ще се питат като теб - "това от къде ни дойде?" По същият този начин хората се чудят къде отиде цялата българска индустрия градена през соц времената. Оказа се, че и тя е поредната лъжа и неработеща структура. (то и много се окраде, в интерес на истината).

само като чуя някои да сравнява мишоците гърци с Aмерика и съм дотам.лек ти ден.

нито здравеопазването ще се отреже/медиккеър/, нито пенсии, нито социялни придобивки, нито нищо-и знаеш ли защо?-защото средния американец има солиден арсенал от полу-автоматични оръжия в дома си които познаи как и къде ще се изполва ако това се случи....ама в еврора сте обезоръжени и гладни ,та не ми се мисли......само знам че вие пак ще сте потърпевши.... и пак Aмерика ще ви спасява задните части от трета световна воина, още веднъж.....аиде хаир

Можем само да се доверим на заключенията, които специалистът може да каже, тъй като съм убедена, че неговите твърдения са базирани на данни, които "неикономист" трудно би могъл да дешифрира!

не случаино жена му си замина от бг, не е добре момчето не е... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

в ЕС, което означава, че сме много по-зле от еврозоната, а Дянков интелекуално е по-зле от всички нас. Един простичък въпрос към това банкерско говедо: къде в еврозоната, а и в цяла Европа 1/3 от населението преживява с по 2 евро на ден, още 1/3 с по 4 евро и още 20% са безработни без доходи? Има ли представа тоя как оцеляват хората при поскъпването само на храните с 22% - водата, токът, отоплението са отделно. Лъжец ли е Дянков или има садо-психически проблеми?

Няма значение какъв е Дянков, важното е какви са Българите като цяло. Важното е да са ПЛОДОТВОРНО-КРИТИЧНИ не политико-роетични. Лесно е да се критикува но трудно е да се оцелява когато старата система се разпада.

критикува Дянков, изобщо не си в час. Мразиме го, защото старата система наистина си отива, но той я държи тук със зъби и нокти, унищовайки с икономически геноцид населението, защото защитава единствено интересите на думбазите и международните икономически престъпници, стоварвайки цялата тежест на икономическият колапс, върху средното и бедно население на България. Дянков е некадърник и най-добре е да си остане при господарите в УСА. Тук го ненавиждаме.

Веме е България, да си гледа за България и Българите. Да не кланя на чужди наций и модерни агитаций. Запада си е запад, истока си е исток, и България да си е България за Българити. Някога е била и пак ще бъде Велика България! Има мъдрост, сила и знания от векове, но трябва да се събуди и на никого да не се кланя. Да си обидинява народа и да си използва таланта, блага да създава за България.

Свалям Ви шапка !

Правописът не е пожелателен, а задължителен. Какво е това иСток и т.н.?

В Русия съм - в Русия съм............

цирков артист - КОМИК

А, този, който утрепва показателите на икономиката за ръст е цирков артист. А тези, които няколко пъти довеждаха до спад на икономиката само за по 3-4 години - са много готини и истински хора - патриоти. Разбрах, нямам повече въпроси! Оставам без думи!

Чудесна новина, доказателство, че правителството работи и държавата ни върви напред. Това са резултати заслужаващи похвала

шараните се броят на есен

Ако това е вярно, в което аз силно вярвам, ако падне борда един лев ще се две евро :) Оправете курса.

по-скоро едно евро ще е 4-5 лв.голям наивник си,обади ми се след изборите,че сега нещата се задържат изкуствено

Силното управление дава резултати.

на гробищата. Там е справката от гробарското управление.

явно не всички луди са в лудницата,ама така е като ги закриха