Метеорит превърна в ден нощта над Източен Сибир

Неголям метеор изгоря нощес над Източен Сибир, пръскайки много ярка светлина, съобщиха Лента и ТАСС, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Метеорит превърна в ден нощта над Източен Сибир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе този Сибир голям магнит за метеорити?!... Мине се не мине време и туп! НЯКОЙ метеорит им се изтърси от небето..

Някъде преди 4години прибирайки се по тъмно от лозето , изведнъж стана много ярко светло на( толкова светло и през деня не е, все едно че се заварява с електрожен) и понеже селото ни е в долина аз бях на единия склон видях върха на отсрещния рид на около 1 км. понеже бях с лице към него.А звук чух някъде отляво и зад мен.инстинктивно се обърнах и видях ,абе нещо като залязващ огън и ми се счу звук от удар или глухо гърмене на съседния баир или зад него на около 500-600м .Мислех да го потърся но докато се чудех какво да правя в тъмното заваля силен дъжд и се отказах.Това се случи в с. Бабинска река общ. Бобов дол.

Всъщност, от тази случка съдя че, всичко това се случва за безкрайно малка част от време, и за да се заснеме такова нещо е невъзможно, освен ако няма камера с постоянно наблюдение.

Не изкл. това да са военните. В Русия и Америка такива неща се прикриват.Тази снимка е колаж,а инфото е оскъдно.Свидетелите са все "случайни наблюдатели".В Източен Сибир през нощта не спят само вълците и тигрите.

Пак ли злият Путин е виновен?

Тук се поставя въпроса къде са дремали руските ПВО и ПРО. има един прост отговор - те са се скапали, както всичко останало. доказателството е оня германец дето кацна на Червения площад. По-голяма гавра с ПВО трудно може да се измисли. И вместо да го наградят че им е показал пропуските (а по-скоро действителното състояние на нещата), тия нещастници го тикнаха в затвора. Толкова им е акъла на руснаците - с часовник "Ролекс" чупят орехи. Като маймунарниците. Метеоритът е перфектна цел за тренировки на ПРО. Ама кой да се сети...

Естествено ,че се майтапиш. ПРО,може само да си завърти антените няколко пъти,а това ще е на няколко хиляди километра.

рядко некомпетентно изказване...това с кацането на площада беше преди 20 години, а никой метеорит не може да бъде спрян с ПВО, времето от навлизането в атмосферата до падането му/или изгарянето му е твърде кратко...

миг 23 падна чак в белгия ...

Още едно потвърждение на мнението ми за тоталното изтрещяване на много хора на територията. Абе, момко, колко годишен си бил, когато стана случаят със кацането на самолетчето на Червения площад? Знаеш ли, че това стана след свалянето на южнокорейския самолет, и че това самолетче са го прихванали още преди да навлезе на територията им, но не са смеели да го свалят, щото целия свят беше настръхнал срещу тях и още един такъв случай щеше окончателно да им срути и без друго доста разклатения "имидж"...? Май пишеш неща колко да не зАспиш! За каква ПВО И ПРО говориш, след като дори не знаеш как действат тия системи и с какви цели могат да се справят? За сегашните самолети и балистични ракети са достатъчни, но за цели, движещи се с "хиперзвукови" скорости не стават. За това и на едните и на другите им настръхват косите от съобщения за експериментални полети на "хиперзвукови" самолети и бойни глави...А тук говорим за "космически" скорости от порядъка на десетки километри в секунда...Така че...

това е дело на герп които са пакетирали боика и мъжа и цецко цачев в метеорит и са го изстреляли при техните началници в CCCP

бъдат по-точни. Все пак Масква е голяма!

По тия форуми има хора, които дори и на новина от сорта "любопитно" придават политически нюанс...Какво общо има метеор, паднал в Сибир с войната в Сирия, например, както се пеняват някои по-долу? Може би щото и двете географски названия започват с буквата "С"...Друг болен мозък пък се надява нещо такова да падне в "масква"...Явно доста народ из територията е изтрещял тотално, щом превърнаха такава новина в предмет на политически спорове...

И водата може да гори при такава скорост . Тя всъщност се е появила по-този начин ,но от по-големи субекти.

не могат да търпят руските простотии и ги подкараха. Това, явно е само предупреждение.

вашата простотия е по уникална от извънземната

Тия неща се случват в Русия, по точно в Сибир, вероятно да бъде тествана лазерната защита, построена преди хиляди години в тайгата от извънземните и скрита в недрата на земята. Преди време бяха публикувани подробности за това съоръжение. Според някои то е причината да бъде отклонен Тунгуския метеорит да не падне в населено място, макар че и там има доказателства, че е бил космически кораб. Първо, навлязъл е атмосферата в 60 милната зона, където сега се приземяват нашите кораби, и второ, е извършвал маневри.

Прекалено фантастично, че чак налудничаво;)

Падналият обект не е бил космически отпадък, а обикновен руски метеорологичен балон. С четири бойни глави. Едната не се е взривила, причините за което се разследват.

Ако не е ТАСС какво ли ще цитирате :)))

Хмм, интересни неща се случват по земята. Предстои да видим за какво е знак това...

Знак, че физиката работи...

Ох, какво заглавие! Все едно чета един друг сайт, дето всяка новина е потресаваща и взривява социалните мрежи. Влизам тук, чета - нощта станала на ден, потресох се!

Ако това не беше метеор,или метеорит, а американска ракета?

Соросоида няма мяра. Българите трябва да се събудят а не да си мислят, че тези хора имат някакви граници. Погледнете какво направиха в Сирия, дотам ще ни докарат и нас и пак ще си цвилят глупостите. Същите които се взривяват в Париж ги наричат терористи, а когато са в Сирия са опозиция. Това са тези нагли същества.

Добре де, ако тези в Сирия, дето са опозиция са терористи, тогава тия, дето са в Донецк и Луганск и са опозиция защо са "опълченци" ? И в двата случая се бият срещу законната власт, но руснаците на едните им помагат и им казват опълченци, а избиват другите и им казват терористи ? Не е ли малко.. двоен аршин ?

Този метеорит е 10-15 метра, а онзи от Челябинск беше определен на 6-10 метра?! Значи този не е по-малък!

"пръскайки ярка светлина".Светлината , драги журналисти не се пръска , а излъчва.Пръска се вода , може и светена, няма значене.

"Нощес" или как неграмотността превзе журналистиката.

Дари

А можеше и да е "нощеска"...

Употребата на "нощес" не е голяма беда. За предпочитане е да се използват народни думи, като например "прилягам" вместо "пасвам".

думата я има в речника на българския език.Какво не ви харесва??? Нощеска-също....

За съжаление подобни "срещи" са неизбежни, тъй като в слънчевата система има милиони тела с различни размери, обикалящи около Слънцето. От време на време някои от тях попадат под гравитачционното влияние на Юпитер или друга планета, променят орбитите си и стават опасни за Земята. Съвременните технически средства биха могли да открият тела с подобни размери на достатъчно разстояние от нас за да бъдат прехванати, но не и да ги унищожат. Ето за това е повече от необходимо, вместо да се дърат и да си мерят мускулите, космическите сили да се обединят и да изградят "Космическа стража", каквато идея е многократно изказвана от писатели-фантасти и по специално Артър Кларк ("Среща с Рама")...Иначе ще ни се стовари нещо на главите и ще последваме динозаврите в по-добрия свят...

Много ми е интересно как все над Русия ще се случат подобни неща... САЩ дето има територия 5 пъти колкото Раша-та, един път не казаха да е имало такова нещо над тях!

Сорос е виновен! Така каза Болен Лидеров.... Сорос се цели в безсмъртното жужи....

хора, положението в българското образование вече е нетърпимо! Подигравка е такива да имат достъп до интернет!

Dobromir Dimitrow

Не вярвам този да го е писал сериозно. Правописът му е сравнително добър, най-вероятно се бъзика?!

Не бе, само Масачузетс е по голям от Сибир. Стигнал ли си до 3-ти клас или са те върнали във 2-ри?

ЧЕкай, бе? Нали САЩ бяха обкръжили Русия? Вероятно това има предвид човека.

ChatGPT

Е в Русия падат метеорити, а в САЩ ходят извънземните... всичко си е договорено

Русия - 17,098,242 sq km Канада - 9,984,670 sq km САЩ - 9,833,517 sq km Източник - CIA World Factbook

Аз, чрез теб за сетен път се доказва тезата,че колкото си по-русофоб,толкова си по-неграмотен. Тезата ти,че територията на САЩ е 5 пъти по-голяма от тази на Русия доказва,че или си пациент на Карлуково, или пъпчив,недоучил пубър.Която и от двете хипотези да е вярна,то тя е добър показател за интелекта на русофоба.

3евзек

Пубер или Кугър? Не мога да разбера за коя от двете думички става въпрос.

Съединени американски щати от Уикипедия Общата площ на САЩ e 9 826 675 km², включваща и водните територии, а без тях 9 147 593 km², което прави страната трета или четвърта по големина в света след Русия, Канада и евентуално Китай. Русия от Уикипедия Русия е най-голямата по площ държава в света със своите 17 098 242 km², почти два пъти по-голяма от Съединените щати и Китай и 1,7 пъти по-голяма от Канада.

САЩ имали територия 5 пъти колкото Рашата? Правилно ли разбрах? Абе, хора, влезте поне в Уикипедия, САЩ са на 4-то място по територия. Първи са Русия, Канада и Китай... Мнооо сте зле...

3евзек

Американските колонизатори вече имат 20 пъти повече територии.

Късмет, че този космически къс е бил малък!!! Иначе можеше да се повтори Тунгуската случка. И за сведение - метеор е космическо тяло, което изгаря във въздуха и не пада върху земята. Метеорит е космическо тяло, което пада върху земята. Да не се бърка с метеоризъм!

за малко да ни зарадва да уцели масква..ха.ха

Щерефф, пак се на...а! Теб някаква параноя те друса май, та всяко споменаване на Русия те докарва до бяс и буден сън! Има психотерапевти, драги, иди се полекувай! Ще бъдеш полезен поне на себе си...

На тоя куку само буквата "Р" му действа като червен цвят на див бик.

Идат извънземни. Ши на привземат.

При среща с по голям метеорит ще имаме много малко време за коментарии..

За сведение на господата (пре)писали статията, метеорите не падат на Земята. Те изгарят във въздуха.

сичките?

Да ,СИЧКИТЕ. ако е изгорял в атмосферата е метеор, ако е достигнал до земята е метеорИТ.

Последно - метеор или метеорит? Паднал ли е или не е ?

Минусите изглежда са от автора на статията...

Последно метеор.

Няма кой да ти каже, тайгата е голяма... Важното е, че няма щети.

Dobromir Dimitrow

Ако е паднал, предполагам, че би се усетило?! Но може би информацията оттам ще пътува бавно?!

Нещата са прости. Метеорит е небесното тяло, което пада към Земята. Както и повечето минерали, и тук е използвано окончанието "-ит". А метеор - това е самото явление на падане на метеорит. Тоест, наблюдаван е метеор, при което е паднал и частично изгорял в атмосферата 12-метров метеорит.