17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно. След тия уверения, няма да се изненадам, ако "народът" на Хонг Конг "спонтанно" реши да разкара едната система...

То, поначало, т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскруполните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Това се има предвид под "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци от Турция, изкукали пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Или като в Америка - клошари, дрогари, алцахаймери, деменции, дебили, живи и мъртви... те пък "гласували" по пощата, раиш ли, без да знаят и да ги интересува, че изобщо има избори. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

Дай направо, ти да решаваш еднолично и да няма проблеми с избирателя, а? :))))))))))))))))))))))

Хонког е загубен от Китай и е предаден на Великобритания след загуба на т.нар. "опиумни войни" които са започнали след отказа на Китай да продължи да разрешава на Великобритания да продава опиум. тоест Китай отказва на Англия да и разрешава да продава наркотици. и затова е нападнат от Англия, САЩ, Франция, Германия......това са европейските демокрации. забраняваш да продават наркотици в твоята страна и те те нападат.

Хахахахаххахахах, да, добре. :)

В Китай има демокрация?

Мъ не бе - в САЩ има "демокрация", демек, народът е на власт.

А кои е на власт ? Ильоменатите и рептилите?

Кире натам ни водиш баце!

Като те слушам ти духовно си отдавна там. Трудно се променя робската психика.

Интересно! Ако управлението на едно общество не е проамериканско, то задължително е не демократично!

Всички критикуващи демокрацията го правят от демократични държави. И за нищо на света не биха отишли в Китай Русия или Корея.

джакпот

Естествено - на другите им дреме за "демокрацията".

китайски нали ?

Че Китай доста години не посмя да промени абсолютно нищо в Хонконг. И си спомням огромните протести в Хонконг, когато решите променя законодателството. И още нещо другарю-осигурете на всичките си поданици възможност да се хранят по три пъти на ден преди да се хвалите.

"властите не се съобразяват с участието на гражданите в демократичното управление," Oле мале, ОЛЕ мале и това от устата на американец ?! Само за пример по наскоро наболяла тема за абортите властите съобразиха ли се с участието на гражданите ?