Дипломат: Как Швейцария се справи с мигрантите?

Гостоприемството на Германия към бежанците, не само че беше демонстративно, но за съжаление, една част от тези, които дойдоха, злоупотребиха с него.

Обратно в новината

Коментари - Дипломат: Как Швейцария се справи с мигрантите? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не може ли в страна като швейцария българската държава да назначи някой симпатичен умен образован ителигентен и приятен човек, който да не е от средите на социалистическата номенклатура, което някак си е обидно за хората

Час по-скоро да отзовават тази смешна лелка със селскостопанско образование и да назначат нормален допломат в Швейцария.

Понеже темата засяга и моята скромна личност, която живее вече 27 години в Швейцария, ще си позволя да коментирам: - Основната причина голямата миграционна вълна да ни подмине е фактът, че миграционната политика на Швейцария се базира на принципа, че който наистина има нужда от защита, ще бъде приет. Но в момента, в който причината отпадне (край на войната в родината му например) ще бъде любезно "поканен" да си ходи там, откъдето е дошъл. Гражданство се взима изключително трудно, при извършване на престъпление вратата за гражданство се затваря, но пък тази към експулсирането се отваря. Дори такива, чието единствено провинение е че живеят дълго на социални помощи биват експулсирани. Но бавно и трудно. Според мен единствено Австралия има прилична миграционна политика - всекиму, дошъл незаконно (предимно по вода от разни островни държави наоколо) се отнема правото да стъпи на австралийска земя, интернира се на два специално за целта наети лагера в една близка островна държава, бива хранен и поен докато реши да си замине обратно. Всякаква надежда да се засели в Австралия бива отнета на секундата.

В този смисъл мога само да поздравя Виктор Орбан с преизбирането му и да съжалявам, че други ЕС политици напълниха добрата стара Европа с хора, които живеят на гърба на другите, пренасят несъвместимата си култура и религия със себе си и смятат, че на новото място местните ще трябва да се напаснат към тях, а не обратно.

Думи ,разбрах,пе само качествени хора могат да живеят там,което не е лошо.А не паразити,да живеят за сметка на работещите,както в Германия и цяла Европа искат да превземат.

Тази кака как се налапа едно време, просто не е истина.Само имението на Живков да вземеш.... подари го на сикаджиите за мухи от въздуха.Затова е несменяема. Сгради,собствен водоизточник,площадка за хеликоптери, сърни ,елени ..... за пара да купиш един апартамент.

Швейцария не е член на ЕС. Причината - тя е метрополия(кибуц). На Швейцария не посмяха да посегнат дори Хитлер и Сталин, камо ли днешните клоуни. Пътя на избраните минава през Швейцария -там днес е жител Яков-Станишев и синята му кака евродепутат Леа Коен (издала книга за антисемитизма на българите).

а защо никои не пипа часовникарите и банкерите ??? тънки занаяти ...евреиски !!!

Всички говорят за Германия, а за горката Франция не сеща никой. Там политиката ма Баба Меркеляга се прилага от десетилетия. В резултат - само в Париж има повече от 5 милиона нeгp0арабески (не трябва да се броят турците, които просто работят и при това съвсем сериозно, и турският квартал в Париж изглежда много по-добре от София) и центъра на Париж прилиа на кочина.

Как се различава истински бежанец от икономически тарикат?

Истинският бежанец е въображаем.

Швейцария се справи с мигрантите въвеждайки строг граничен контрол!

30 млрд. евро за 1 млн. бежанци. А българските пенсионери се палят и бесят в мизерия.

кибрит и въже

Не искам да ме обвинявате в ,,расизъм,,но самата Меркел е расиска.Помага с мимиярди на хора извън ЕС.а ние които плащаме данъци за ЕС нито един път не се интересува от нас ,,бедстващите пенсионери и работещи бедни,,Какво от това,че вдигат минималната заплата,в провинцията е ,,лукс,,да получаваш дори и минималната.Производствете фирми най много дават до 300лв.месечно,Ето затова ненавиждаме Меркел за неадекватната и политика.Само не ме обвинявайте ,че харесвам Путин

Няма не искам, няма недей - кой не скача, е червен. Кой не харесва меркел е путЕнофил.

Прекрасно! В Германия за един бежанец се отделят по 30000€ годишно, а в "европейска" България 1112000 пенсионери работили по 35-40 години получават по 1200€ годишно. Как да не бъдат щастливи и спокойни нашите пенсионери.

Хм, моята годишна заплата е по-малка от стойността на "хуманитарните помощи", които ЕС отпуска за един бежанец. Меркел е трябвало да знае, че в такъв случай ще й дойдат повече бежанци, отколкото черноработници ... логиката къде е в тази политика? А и на всичкото отгоре и ги преизбират за н-ти мандат...

И защо нямаше воина в Швейцария защото всички големи еврейски банки са там.затова

задай си първо въпросът защо банките предпочитат да са там ?

тъпнанар ... ти си задаи въпрос кои има парите и кои прави воините ...

Ако се направи пълен списък на лицата от различни правителствени представителства в чужбина ,вероятно обикновения човек ще бъде ужасен.Всички мръсници обслужвали разрухата тихичко си цоцкат кинти по света /държавни разбира се/ и се "борят за нашите интереси".

Къде бъркате Хелвеция в цялата схема- Не знам.Пътувал съм през СН,пребивавал съм там.Имам бегли представи що за Държава е. Най-старата и истинска Демокрация в ръцете на гласуващите. Векове германци и французи се избиват по фронтове. В СН си живеят дружно. Кака Меглена си живее там на "санаториум ".

Там е за самоизбралите се за "избрани".

Санаториум, защото те са си направили държавата такава! Не участват в никакви организации, не влизат в никакви съюзи, изключително трудолюбиви, демокрация в истинския смисъл на тази дума. Е това е Швейцария и за това ги уважават навсякъде по света!

"Според нея не е нормално Германия да харчи 30 млрд. евро за 1 млн. бежанци там, а ЕС да не отпусне 3 млрд. за 3 млн. бежанци далеч от нашите граници." Ето с тази "ненормалност" показа, че не разбира нищо от политика и пари. Да плачеш ли, да се смееш ли! Нали тези 30 милиарда ще бъдат изхарчени в Германия със съответните данъци! Набедените български политици, жалка картинка!

а нали тези милиарди ще бъдат взети от данъците бе. от единия джоб в другия.

Швейцария не граничи с турция.това е изключително важно

Швейцария не е в европейския съюз, Швейцария има кинти и то много, Швейцария не е длъжна да се съобразява със слабоумието на германската вещица. И ако иска може да си затвори границите и да отсвири всички така наречени емигранти.

Янко, не е "сиропиталище за балканджии", а е сиропиталище за афро-близкоазиато-навлеци и тетористи ли, според теб?!

Пълно е с сърби, хървати, 250.000 българи, македонци, турци, албанци и румънци. чети малко преса и се поразходи/ако имаш пари/ навън и се информирай.

че и в България и Турция и навсякъде има убииства и терор?

Май идва времето на втората "кристална нощ".

Те и от Втората Светвна излязоха сухи. Друго си е когато го играеш касичка на големите.

Швейцария е еталон за правилна имиграционна политика! За да получи чужденец право на временно или постоянно пребиваване той трябва да е образован, да знае езици, да има добра работа и доходи! Трябва да проявява уважение към местната култура, история , религия! Т. е. трябва да е станал поне наполовина швейцарец. Затова в Швейцария няма гета и всички хора живеят с достойнство независимо от раса, етнос и религия! Европа само може да се учи от това !

Те нарушиха политиката си с миграционния натиск. А това хора да живеят заедно без значение на раса, религия, етнос, никога не е съществувало, не съществува в момента и няма да съществува. Това е природен прецедент.

Ако въобще не допускаха тези икономически мигранти, нямаше да имат никакви проблеми.

ЕТО ТОВА ОТ СНИМКАТА Е -ДЖЕНДЪР

Като имат излишни толкова милиарди евро, да ги предоставят на бедни страни като България където огромна част от населението мизерства с ниски пенсии и заплати и масово емигрира. И това след повече от десет години в ЕС. Това ли е европоейска солидарност. Първо помислете за членовете на ЕС, после за "бежанците", които са нищо по-малко от ислямски нашественици.

много завиждаш , защо така? За това за което виеш като вълк има една рпецепта : не оплакване и хленчене, а работа- напредък и то стъпка по стъпка. Какво ти е виновно ЕС? Ние искахме да влезем не обратното и ония да не са сиропиталище за балканджии.

Янко, първо, Швейцария няма общо с ЕС. Второ, как разбра, че някъде има излишни пари. Трето, дори и да ги има, все още правилото "чуждото е общо" не е влезло в сила, комунизмът не е дошъл!

А Германия дето покани милиони цигански навлеци и тя ли няма нищо общо с ЕС? Явно имат излишни пари щом могат да плащат социални помощи, настаняване и пр. на огромно количество неевропейци. Що не ги дадат малко от малко икономически да се замогнем и младите да не бягат в чужбина. Ама не - еврочиновниците са любезни лицемери, иначе не пропускат да ни навират евроценности и евротолерантност.

Янко е до някъде прав. Факт е, че населението в Европа застарява, защо не инвестират в млади семейства и програми за насърчаване на раждаемостта, ами хвърлят луди пати за пришълци? 60000 евро е средно цената на една нова къща в централна Европа, у нас е дори по-евтино. С тези 30 милиарда могат да построят над 500 000 къщи и да ги дарят на млади семейства, след като не живее човек под наем или изплаща ипотека спокойно може да отгледа 2-3 деца - европейци. Отделно част от тези пати ще се върнат обратно под формата на данъци, ще и а работа за строителите и безработицата ще се намали поне временно...