Швейцария гласува крехко против имигрантите

Швейцарците одобриха с минимално мнозинство от 50,3% ограничаване на масовата имиграция и свободно движение между Швейцария и ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Швейцария гласува крехко против имигрантите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно ,защо ли ЕС прави всичко по силите си за да ограничи присъствието на българи и ромънци , а се засягат от същата мярка и то от държава която не е член . Да отговорих си - интереси.

абе ДИРа, какво е това заглавие? какво означава крехко гласуване? Няма такъв израз в болгарския език. Да не е печено гласуването на фурна? Има крехко мнозинство, но няма крехко гласуване. Къде са ви редакторите? А има и типографски грешки на държавата.

Било с разрез с принципа за свободно движение на хора. За някой този принцип може да е добре, но за други не. И след като не е закон божии, откъде накъде вмирисания ЕС ще изказва официално съжаление. Щото не могат да им набутат емигранти от третия свят та да развалят и тази китна и уредена държава. Тези искат да направят всички като дърво без корен.

направят ЕС като САЩ !! което не е лошо защото само обединена Европа може да защити интересите си както и на отделните си членове. а щвейцарците 65% от търговията им е с ЕС та не знам кой повече ще съжалява

Въпросът е каква е причината/интереса ЕС да стане като САЩ? Това се питам от известно време!

Красива държава с грозни жени

Браво на швейцарците, не като нас ,приемаме като обезумели всичко и всички от където ни падне........

Ти не я мисли Швейцария... Там няма БВП и глупости, все едно да падне БВП на Ватикана :) хехехе Чети малко история, ама не официалната

те швейцарците 65% от износа им е за ЕС ,сага като им сложат едни мита и да видим на кого ще продават .

Всъщност по-голямата част от света тъне в невероятна мизерия, и повечето страни са по-бедни и от България. Какво става когато паднат границите между десет богати държави и сто бедни държави - ами богатите държави отиват в Третия Свят.. :)

Това е идеята на мултикултуризма;) Трябва да се създаде революционна обстановка и в стара Европа, за да може да се появи поредния месия и да предлага "решение" за промяна.

е за имигранти от ЕС !! а и щвейцарците са яки-има работи които не биха подхванали-строителство например но не искат емигранти???

Значи можело...

- Предложението бе направено от дясната популистка партия Демократичен съюз на центъра- Популистка ? Това вие дир-ници ли го преценихте че изказахте мнение или така ви казаха да напишете ?! Бг журналята = пpocтитутkи

се подписал!

Ето това искат българите да са швейцарци и да имат РЕПУБЛИКА НА ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! За такава система, обаче си треба и интелигентна нация, така че бай Ганя требе да се стегне и да се ограмотява, без чалга, без мафия, без простаци в партиини групировки и без прости бат Саливци в антинародни сбиритоци , наречени депутати, ха, ха, ...

Те българите с това се славят - много искат, малко могат! Е, трябва да признаем, че винаги НЯКОЙ им пречи да постигнат желаното - дори лекия повей на вятъра спира балканския устрем...

Макар и крехко, пак е нещо, инак след няколко години кравата вече ще е черна или поне доста мургава!

Ето го поредното ла*но на дудука.

Да направят еднакви заплати за целия Европейски съюз и ще се оправи емиграцията.

Твоята заплата, като тази на Меркел. Моята, като тази на Лео Меси. Съгласен съм!

Абе пуснете бай Кольо да ви гледа кравите какво сте се запънали!!Спокойно няма да ви оберем банките!!

Абе ние мое и да не ги обереме, ма мангустите...

Гласуват 'за', защото най-много емигранти има от Италия и Германия, съседни страни с огромно население ....

Ами от тъп швейцарски кравар каква мисловна дейност може да се очаква!? ЕС като ги нарита със санкции и им бръкне яко в джоба с търговски рестрикции ще се затичат обратно към урните за да прегласуват. Много внимателно да гледат нашите многознайковци, дето си мислят, че референдумите нещо могат да решат!

Хубаво е че има интелигентни балканци да им дават акъл. Като ги рестриктират сега европейците та стой та гледай. Реципрочна мярка: ограничаване на имиграцията от Швейцария в ЕС. Понеже много швейцарци напират :-) Хайде резни салатка, налей ракийка и пусни Планета, па им тегли една сочна. Никога няма да бъдат на твоят стандарт тъпите кравари...

Необходим е задължителен референдум в България с правила като тези в Швейцария за решаване от гражданите на всички въпроси които не могат да се решат в Народното събрание.

Няма проблем който не може да бъде решен в парламента.Лошото е че както са ти го написали българина не знае какво иска и това е доказано много пъти.Парламента е точна извадка на народа и то от по-умната част от него,смятай ако и по-глупавите вземат да казват какво трябва да се прави какво ни чака!

Умни с швеицарцити и те искат в евразийския съюз при майка Россия, трактор Беларус, Казахстане, Туркостане, Узбекстане, Азерия и Украине

По-голяма е бедата не от българската инвазия, а до голяма степен се отнася за Германия, овщо взето пограничните райони, ето тях ще засегне това решение! Затова сега ще е интересен отзвукът при засегнатите! Не мислете, че българите пречат някому, българите пречем на самите себе си, когато отиваме на избори срещу 10лв и гласуваме за върлия КРАДЕЦ- БСП и ДПС ! Когато позволяваме автобуси пълни с цигани от Турция да идват за да гласуват, ето това трябва да се ОБЯВИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!! Когато позволяваме неграмотни, да решават съдбите си , ето и това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!! Затова трябва да се борим и изчистим МРЪСНИТЕ ПРАКТИКИ, товаааааа...

А имало ли е електронен елемент в референдума?

Като вземеш предвид, че от 5,2 млн швейцарци поне 2 млн са от емигрански произход, смятай парите каква сила са там.

Това е още една оценка за ЕС ,макар че не са членове ,швейцарците показаха ,че нямат доверие на този прогнил и корумпиран съюз.Ние на какво се надяваме,Господ да ни е на помощ.

Ей, русофилче, не заблуждавай хората. Швейцарците СЕ БОЯТ, че ЕС могат да скъсат взаимоизгодните си търговски отношения с тях. Но не по-малко се боят от имигрантите от България и Румъния. И заради това ще променят законодателството си. Защото българи и румънци отиват да имигрират именно в "прогнилия и корумпиран" според теб ЕС и Швейцария, а НИКОЙ, и ти го знаеш добре НИКОЙ НЕ ОТИВА В ЛЮБИМАТА ТИ РУСИЯ. Дори Станишев се натиска за Европарламента, а не за Евразийския съюз на Русия.ТМислиш че е глупав ли, а? очно за това препоръчвам на всички европо-мразци, като теб, да се изселят в Азия - например в Сибир, та да видят какво е ИСТИНСКАС ПРОГНИЛОСТ И КОРУПЦИЯ.

Каква Русия те гони пък теб? Става въпрос за ЕС и Швейцария. Не може под всяка тема да пишете за Русия! Света не се върти около Русия! Не може всяка различно мнение да го свързвате с Русия. Трагични ставате вече.

да спиш спокойно и да не сънуваш прекрасната Русия, с нейните дворци, култура и искрен народ. Сигурно се събуждаш в студен пот, успокой се мир е такъв какъв то е, и от теб нищо не зависи. Културните хора по цял свят ще четат руски автори, гледат руски балет и театър, слушат чайковски и др, а някои ще злобеят за тяхна сметка и ще губят здравето си.

Европеецо, и ти нещо си изтрещял. Евразия, та Евразия. Ти тях не ги оплаквай, те си знаят работата. А Станишко хептен не го мисли. Той и от ЕС и от Евразия ако може да цуца, ще цуца и ти на малкото му пръстче нямя да се завъртиш.

Къде бе соросоид, кой ходи в ЕС. ЕС си е точно корумпиран и прогнил, (бих се радвал ако се изчисти, но невярвам). ХОРАТА НЕ МИГРИРАТ В ЕС, а от бедните ЕС страни към Германия, Франция и Великобритания. Това е!!! Аз не съм русофил, но ВСЕКИ ДЕН съм БЛАГОДАРЕН НА РУСИЯ ЧЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ ЧАЛМИТЕ 1878 !!! Тези от ЕС не ги беше ЕНЯ за нас тогава, точно обратното - ВЪОРЪЖАВАХА ЧАЛМИТЕ срещу нас !!!

прогнилото е като гангрената,требва да се изреже за да озелеемммммм , досещатесе какво е това което требва да се махне - корупзята .

Какво общо има новината с кравата на снимката ?

Това е символа на Швейцария. Не си ли чувал за швейцарските крави и за швейцарското мляко? Алпите, зелените поля, кравите, шоколада? (освен часовниците). Аз поне така си го обяснявам.

Това от снимката крава имигрантка ли е или швейцаеска крава?

3евзек

От Своге!

Имат много силна селскостопанска продукция, която доминира на европейския пазар. Погледни си опаковките на повечето продукти, които купуваш и сам ще се убедиш, че вносните са в по-голямата си част на швейцарски фирми.

да най вече хербитосин

Ако кравата беше лилава, щеше ли да се сетиш?

Тази крава Milka ли се казва?

Не може да се допуска на отделни държави едностранно да нарушават споразумения в рамките на ЕС, иначе се обезсмисля ЕС. Трябва най-строги и безкомпромисни санкции за такива държави. Правилата винаги са за всички, а не само за определени държави.

Швейцария не е в ЕС

Обаче има много привилегии от страната на ЕС. така че ще видим, дали наистина действат двойни стандарти

Никога не съм твърдял обратното.

ETO WI OSNOWNI NASOKI

Прави са си хората. Изградили са си държава, а сега разни тъмни субекти искат наготово да се нагнездят там. Никой не ни е виновен, че сме зле. Просто все някой трябва и да е зле. Не може всички да са добре.

Ти пък къде пак ни сложи нас мерудия навсякъде? В Швейцария има поне едно 300 хиляди турци. Още толкова са югославяните. Кога ще ги стигнем, че баш от нас да се притеснят?

Така си мислиш ти, но реалността в Швейцария е друга - основните мигранти са от пограничните райони на съседните държави, които работят във Швейцария, но харчат парите си в своята държава, т.е. използвайки разликите в стандарта, взимат големи швейцарски заплати, които харчат при ниските (за швейцарците) цени във Франция, Германия, Австрия и Италия.

Познавам добре платени швейцарци,които живеят в граничните райони на съседните държави и всеки ден пътуват по 100-200 км. за да избягат от швейцарските данъци.

лесно се гради с парите на кадафи,садам и стотици други африкански главорези....и студенцки тахи от северна корея ;) демократ са образовали в лицето на ким :д долу милка !

Хаха. Те швейцарците още не са изхарчили златото от зъбите на хитлеровите евреи, ти мина 50 години напред.

френскоезичните педали и лесбийки!