Швейцарско правило: И мюсюлманчета се ръкуват с учителката

Религиозните вярвания не те извиняват, ако откажеш да се здрависаш с учител, отсича разпоредба на местни власти в Швейцария, цитирана от АФП.

Обратно в новината

Коментари - Швейцарско правило: И мюсюлманчета се ръкуват с учителката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да така е... От толкова ТОЛЕРАНТНОСТ забравихме къде да сложим линията, която те не могат да минават.... Сега те се опитват да ни променят по техния начин а ние пак ли трябва да си мълчим..?// Браво на швейцарците... само така.. спазват си законите ... Да ама ние не можем...

Евала на тия швейцарци.Хора,които отстояват идеалите и културата си.Браво!

аз като вървя по улиците само араби ми подвикват, зяпат нагло и дори се приближават. но аз си ги храня на български де. а в метрото като видя арабка забрадена да седи, а други жени стоят - побеснявам. за какво е седнала като не е работила един ден в живота си, а ние ги изхранваме с данъците и нямаме време да родим по 1 дете.

Абсолютно си права, но това е стратегията на политическата мафия навсякъде по света - да се въди неграмотен електорат, който да ги "избира", а те да продължават да безчинстват. Но на всичко му идва краят.

Ако зависеше от Меркел и Борисов веднага биха забранили ръкуването изобщо Обаче в страната на референдумите няма варянт хем да си политик хем да си идиот хем да правиш другите на идиоти

То каквото има да става, ще става и без нашето писане тук и там.Но как да не си мечтаем поне.Па и за Фюрер, Водач де!

Швейцарското правило не беше ли за пенсиите?

И ВОЛЖСКИТЕ БЪЛГАРИ ДО ДЕН ДНЕШЕН СА ПО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ МЮСУЛМАНИ,НО ТОВА НЕ ГИ ПРАВИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!НИЗШИТЕ ДУХОМ СЕ ПРОДАВАТ ЗА ПАРИ,НЕ ЗАВИСИМО КАКВА РЕЛИГИЯ ИЗПОВЯДВАТ!!!ХОРАТА СЕ ДЕЛЯТ НА ДОБРИ И ЛОШИ!!!ДЕЛАТА ИМ ГИ ОПРЕДЕЛЯТ!!!

и колко атентата в световен мащаб са извършени от мюсулмани и колко от хора с други религии ??? не съм чул християни или будисти да се взривяват или стрелят по хора защото религията им го изисква

Русофил

ЗВЕРСТВАТА ОТ ДВЕТЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ,ДА НЕ БИ МЮСУЛМАНИ ДА СА ГИ ИЗВЪРШИЛИ???НЕ ЧАКАЙ ДА ЧУЕШ,А ИСЛЕДВАЙ ПРОЦЕСИТЕ!!!ЧЕТИ И АНАЛИЗИРАЙ!!!

Исляма е като фашизма а добър фашист виждал ли си ?

Още един трол, който се прави на историк. Волжки българи няма от много векове насам. Тези, които не са били избити от татарите през 13ти век са се претопили в златната орда доста бързо и именно благодерение на исляма.

Егати религията, не може да се ръкуваш, но можеш да опипваш лица от другия пол? Тия тълкуват Корана, като дявола евангелието-както им е удобно.

е най-странната и причудливо изменчива религия! Забранено било да докосваш чужда жена, но това не ти пречи да я нападаш и опипваш в тъмното по улиците... Забранено било самоубийството, но това не пречи да се взривяват като "пиратки", че и моллите им обещават 37 девици в техния рай... Забранено било яденето на свинско, а те си пукат бекона без да се замислят... Забранено било да се посяга на беззащитен човек, но това не им пречи да режат глави на заложници... Сбъркана отвсякъде религия!

Исляма е болест, и колкото по-скоро се премахне толкова по-добре за човечеството!!!

Скоро бях на екскурзия в Рим и екскурзоводката ни каза как италианците се справяли с проблема с мюсюлманските опити да строят джамии. Просто когато станело известно, че на дадено място ще се строи джамия връзвали там една свиня, която опикавала мястото и въпроса е решен. Мисля че трябва да го последваме!

Някой може ли да каже защо религиата им забранява да се здрависват с чужди жени?

Защото са чикиджии.

Оная тайфа мюсюлмани около Кьолнската катедрала защо бърникаше под полите на германките?

Ееее, да де ама това не е СЪЩОТО като да правиш здрасти или да дойдеш от Саудитска Арабия до ЕС и да си поръчаш компанионка защото там е забранено....

Мюсюлманите живеят така както са живеели и при средновековието, няма голяма разлика. Но във всяка една европейска страна трябва да издигнат по няколко паметника на Хан Тервел, че спаси Европа от халифат. И европейските лигльовци да му се кланят. А те без война допускат мюсюлмани в Европа........

Да си припомним, в Косово бяха допуснати 50 000 албански бежанци мюсулмани. След 50 г. техният брой се умножи до 500 000 и изгониха коренното християнско население, сърбите. Да сметнем в Швейцария, 350 000 след 50 г. ще са вече 3 500 000 голяма цифра дори за умните швейцарци, не искам да ги мисля.

Отсега в северния швейцарски кантон Базел ще бъдат глобявани родители или настойници на онези ученици, които откажат да стиснат ръката на преподавател. Глобата е до 5000 швейцарски франка (4500 евро), са Браво на швейцарците.Те , Австрия и Вишеградската четворка се оказаха най-читавите европейци.

Така се действа... Като си дошъл в къщата ми ще изпълняваш законите и порядките в нея а ако не искаш заминавай тъам където ще си ги правиш на воля между свои идиоти

Изпитвам удоволствие да чета подобни новини. Европа си има своята култура, и въпреки, че е културно толерантна към различните, ВСЕКИ, КОЙТО ЖИВЕЕ В ЕВРОПА трябва да се съобразява ПЪРВО с европейските правила и норми, и чак после, със собствените си такива. Ако пък не му отърва - друм. Да ходи да живее в общество, където правилата му са норма. НИКОЙ не го спира. Съжалявам само, че няма повече такива новини в нашата преса...

Най-добре интегрираните мюсюлмани са недопуснатите да стъпят в Европа мюсюлмани.

Неподаването на ръка на мюсюлманчетата може да се окаже много добра, но преждевременно предотвратена практика. Веднъж получили ръка да не поискат и друго. Все пак консерватизмът на исляма не е случаен. Той е решение за справяне с липсата на самоконтрол.

Може би затова Швейцария е Швейцария! Явно хората там не са толкова глупави!

Добре, че не са в ЕС! Затова и Англия трябва да излезе. И ние. Приятелство с Русия и спазване на българските традиции и приоритети. С Европа приятели - да, но не под европейски диктат!

Пак са се усетили ама 350 хиляди са прекалено много!

Не съм толкова на "ти" с Ватикана, че да ми предостави достъп до библиотеката си. Където може би ще се намери нещо по въпроса. Прочетох някъде това за зоофилията и педофилията на прогресивния Джордано. Не го вземам за чиста монета, но не мога и да го изключа като възможност. Затова съм написал "има някои данни". И в крайна сметка не би било точно да се счита за клюка от вида "ЕЖК (една жена каза)", защото през онези векове човекът все още е бил крайно примитивен (Е, да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Шекспир... са изключения, както се казва, които потвърждават правилото). То сега има огромен брой подчовеци (сакън, не ме обявявайте за нацист, расист и прочия -исти), така че нищо чудно и прогресивният да не е надскочил средновековните антропоизмерения.

Разбрахте ли? Демокрацията вече не работи, трябва ни диктатура за да ни наложат ислямската инвазия

че земята не е център на вселената ли?

Коперник е бил католически духовник, но е предпочел да опише истината, а не измислиците на църквата. Късно са се усетили, иначе и него са щели да пратят на кладата.

Колко са недемократични жестоки тези швейцарци ,как само нарушават религиозните права на хората ,срам ,съд !!!!!!

Защо идват в Европа,след,като Арабския свят е много по богат и културата им е същата?!? Защо не отиват в Арабския свят да живеят,а всичко живо идва в Европа,където нито религия,нито култура,ценности и ,каквото и да е има нещо общо с тях?!?!? Явно е,че всичко това се организира за да се стигне до конфликти тук и разединение на ЕС!!! Да не говорим,че масово бежанците,които идват са неграмотното население на Африка и Азия,което идва в Европа за да мародерства и лежи на гърба на европейските данъкоплатци,а не за да учи език и да работи, и да се интегрира в обществото! Тези нашественици знаят,че законите в Европа са много по меки от,колкото в Арабския свят и затова и идват тук,а не отиват там,където за най малкото ще ги линчуват публично...

на този въпрос би могъл да ти отговори премиерът ни на личната му страница фейсбук , която е следена от близо 1 милион българи ! успех !

Всеки ден все нови и нови глупости. Европа вече никога няма да е същата. Напротив, разрушават я менодично и целенасочено. Никога през ум не ми е минавало, че западноевропейците са толкова мекошави и неадекватни към съдбата си. Сякаш са упоени и парализирани.

Наистина са упоени и парализирани. От Холивуд и Макдоналдс + окупационните американски войски.

Нямаме нужда в собствените държави от ислямски гета защото е ясно,че няма да си общуваме. Това са хора от 15 век. Като не искат да се здрависват с учителката да си стоят у тях.

Какво докосване, тия говеда направо тормозят сексуално жените, особено тези, неизповядващи исляма. Нагли типове.

бхк , къде сте бре , да си защитите ислямистите , ама в швейцария ще ви изгорят живи и окото им нема да мигне , нали ???

малко на фашизъм ми прилича

кое е фашизъм - да уважиш един учител ли !?? че иди копай у мината !

Ислямът е просто извратена религия!!! Не позволява противоположните полове да се докосват,а да се изнасилват и колят,и убиват може?!?!? За тази религия трябва пълна забрана!!!!

забрана !!?? не , не е достатъчно , това е по-лошо от "зика "!

образованието си завърших преди ти да си се родил, при това без ръкостискания

Всички - оттатък Босфора! И кой ще ходи да се здрависва с тях?...

Просто и елементарно - след като едно действие противоречи на религията ти, отиваш да живееш там, където го няма този проблем. Какво търсят в страни, които нямат общо с тяхната религия?

Бе ще започна да им влиза акъл в тиквените глави, ама бавно, много бавно. Ярък пример как ненавременните мерки пораждат сериозни проблеми в бъдеще. А ние от давна си знаем: "Пусни го под одъра и то ще ти се качи на... главата." На тая проста, изостанала сган не трябва да се пуска грам отстъпка, а най-добре да се похарчат няколко стотин милиона за изселването им обратно в арабския свят, за да не се харчат трилиони за "интеграцията" им, която е напълно обречена.

Браво на швейцарците!!!!

Ръкоблудството позволено ли е за мюсюлманчетата, след като не е докосване на противоположния пол.

Забранено е да се докосват по този начин за който питаш, затова го правят с камъче.

Маймуна?

..."да бъдат освободени от ръкуване учениците мюсюлмани, които се пазят да не докоснат човек от другия пол." Въх! Ти да видиш! Само не разбрах, тези, които опипваха, че дори и посегнаха на доста жени в Кьолн, пак ли бяха от тези "правоверните", дето "се пазят да не докоснат човек от другия пол"?!

Тук се вижда, колко са двулични, в някои случаи не могат да докосват, ама в други - и още как.

Абсолютно! Лицемери и завоеватели.

може би изнасилването на кривоверни от тамбуки се насърчава от корана,никаква полза от задръстени ислямисти главната цел на които е унищожаване на западния свят и създаване на шерият,спасението е каквото се случи на хирошима да се случи на Рияд,злообни мюслета.

Е сега вече в Швейцария ще си направят ДПС, ДРОМ и незнам си какво и "протестна мрежа" ще ги защити и незнам си какви организации още на гейоте на Радан Кънев , на Иван Костов и на Иван Иванов от ДКЕВР...ха-хаха на българите в чужбина - особено от Турция. и Местан и той....

интересно как мусулманите на се умърсяват като опипват и изнасилват жени при всеки удобен случаи?...

Кефят ме швейцарците! След като Германия се напълни с мюслита, които нападат жените, е време да се емигрира на югозапад...

мюсюлманите са ми точно толкова смешни, колкото и християните

разликата е че християнина ще ти пожелае всичко наи-добро а мусулманина ще ти резна главата като на пиле

Това изобщо не е вярно. Освен това, същото важи и за християните.

Да, християнина в името на доброто ти може и на кладата да те прати, след като те е измъчвал. Добре че европейските държави са станали светски.

ама как веднага си личи кои са муслитата! в наи-добрия случаи вие мусулманите сте изостанали поне 1000 години от нас. какво изобщо дирите тук - не ми е ясно

Или да стават като хората(европейците) или да хващат пустинята.

ще им дадем най-уродливите олигофренки да узнаят що е "ИСТИНСКА ЖЕНА"

от теб по-голям олигофрен няма! аиде забавляваи се. тъпак!

Като им противоречат на религията обществените порядки, да си намерят училище, където ще се съобразяват с мюсюлманските им порядки. В Саудитска арабия съм сигурен, че ще намерят подходящо училище. Тези се опитват да се изкарат по-мюсюлмани и от Мохамед! Като им слушам измислените "правила" излиза, че другите мюсюлмани, които се ръкостискат без проблем, не са мюсюлмани. ;)

ако не им харесва на мюслитата, да се изпаряват към Африка и азиатските райони!

Никой не ги държи насила в никоя европейска държава, свободни са да се върнат. Само че не се връщат, което означава, че не е чак толкова лошо положението им, но са научени да искат и да налагат своите си порядки.

Че то като се замислиш християнство и ислям са от общ корен - юдаизма. Книжници - вярващи в книгата = библията.Но с различни тълкувания. Еврейската е най-всеобхватна от трите. А в Швейцария е най-висок % на агностиците- т.е антирелигиозни

Да бе, мухамуд преписвал като луд и добавял извратените си фантазии. Няма нищо общо тълкуването.