Швейцарците гласуваха на референдум за право на 13 пенсия

И отхвърлиха предложение за увеличаване с една година на възрастта за пенсиониране

Обратно в новината

Коментари - Швейцарците гласуваха на референдум за право на 13 пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато едни воюват а други(ЕС)им продават оръщие и си вкарват автоголове с санкции а същевременно цените са се увеличили с 36% за 4 години.....а възрастовата граница за пенсиониране нараства с всеки мандат на новоизбраните правителства..... ДРУГИ ПОКАЗВАТ НА СВЕТА КАКВО ОЗНАЧАВА ДЕМОКРАЦИЯ ДЕДО БАЙДЪН ОНИЯ РОШАВИЯ ДЖОНСЪН И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИМ МАРИОНЕТКИ ДА СЕ УЧАТ ОТ ШВЕЙЦАРИЯ ЩО Е ТО ДЕМОКРАЦИЯ И ПОДДЪРЖАНЕ НА СОЦИАЛНО РАВНОПРАВЕНСТВО Това стана по време на референдум, организиран днес в страната, чието население е застаряващо и в която цената на живота нараства. Същевременно швейцарците отхвърлиха предложение за увеличаване с една година на възрастта за пенсиониране. Предложението за изплащане на 13 пенсия събра подкрепата на 58,2% от гласовете. А предложението за увеличаване на възрастта за излизане в пенсия от 65 на 66 години беше отхвърлено с 74,72% от гласовете.

"В градовете наемите на тристайни апартаменти са най-малко 3000 франка (3150 евро) месечно, а едно кафе струва над 5 франка, посочва Франс прес." За какво му е на пенсионер тристаен апартамент?! Апартамент с хол, спалня и кухня (това е двустаен апартамент) в района на Цюрих е с наем около 1500 франка месечно, без да броим паркомястото.

Във фалираща Европа си гласуват 13-та пенсия. В благоденстваща Русия се редят на опашки навън декември месец за евтини яйца. Къде ли пенсиите са по-високи?

Много лъскаво изглежда там,ама не им е лесно.Високи данъци и скъпотия......и глоби за всичко.Така вкарват вред нещата....

кое не ти е ясно?

с данъците не си прав. Швейцария има едни от най-ниските данъци. На високи заплати и процентуално нисък данък ти остават повече пари. Разбира се, много зависи къде живееш. Но както лесно може да изхарчиш голяма месечна заплата, така може и да спестяваш добре.

Швейцарците имат ниски данъци за фирмите. Физическите лица плащат по-големи данъци, отколкото се плащат в България. Да не говорим, че в Швейцария има данък върху консолидираното "богатство" - ако собствеността, която притежаваш + парите в банката + други ценности е над определена стойност, плащаш данък върху това "богатство". И понеже прагът е относително нисък (практически всеки, който има собствен недвижим имот е над този праг), то и огромна част от местните плащат този данък.

Швейцария не се страхува от референдум и от швейцарците, за разлика от европейските мекеретата.

През розовите очила на Эврог€ювити все в порядке товарищ Путин виноват https://en.wikipedia.org/wiki/Save_our_Swiss_Gold

швейцарците са лесни.. ние да му мислим...

Накрая се гледа кой как е живял...това е истината и докато едни лежат в окопите и се думкат с дронове, другите си пият кафето и си гледат кравите...но за всичко някой е виновен.

Простите швейцарци са обременени от референдуми. Ние сме назначили политици да вършат работата и затова имаме време за екскурзии и почивки.

Браво!

Не ги е срам, пенсии ще раздават вместо да пращат мангизи на Украйна! А нашият премиер открито си казва, че няма значение какви ще са последиците за нашата икономика, важното е на Путин да му е зле. Пък думи като "референдум" изобщо не съществуват за нашите политици и Върховен Съд...нищо че всяка втора дума им е "демокрация".

И какво излиза -на практика Швейцария е против помощите за Украйна:))))

От време оно Швейцария е известна със своя неутралитет! За това охраната на папата е от швейцарската гвардия!