"Ще си счупя ръка, крак...ще вляза в затвора": Има ли спасение за младите руснаци от мобилизацията?

Километрични опашки се извиха на сухопътната руско-грузинска граница. Руснаците в Анталия масово отказват самолетните си билети за Москва

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

продължава пропагандата в пълна сила... а чупиха ли си ръцете и къде избягаха силните урки??? До седмица започва интересното

Пяхте оди на Путин, ругахте западната демокрация, крещяхте "Крим наш". И логично ви пратиха за пушечно месо в Украйна. За яхтите, вилите и банковите сметки на Путин и компания. Тъпотията руска не знае граници...

веднага трола идва да троли... 24/7 пропаганда и тролове на фащ да плюят и серат

са от там или са от друга година

садам нямаше ядрени оръжие бе галфон... ама какво да говоря на тролове

След като толкова се пише за тази 'мобилизация' явно не всеко е така каро го пишат. Но всички руски граждани, които избягат от нея, ще бъдат изхвърлени от социума, който ще ги намрази.

Ако преди 30 години някой ми беше казал, че СССР ще води война срещу себе си, щях да го помисля за идиот ...

А укромишките просто плащаха по 5000 евро подкуп за да бъдат пуснати да пият кафенце на БГ черноморието за сметка на нас. Европейски ценности...

Няма. И за украинските граждани от мъжки пол няма. Независимо от етноса им. Радвайте се, че вас никой не е мобилизирал, че дори не знаете откъде се държи пушката.

За няклко часа, две статии за Русия. Някой яко плаща, за да се баламосват хората ...

Украинците вече 8 години са подложени на насилствена мобилизация. Мъжете от 18 до 60 не могат да напускат страната. От септември това важи и за студентите, учещи в чужбина. Въпреки това в България, Полша, Западна Европа е пълно с млади мъже, каращи скъпи коли, които по някакъв начин са напуснали страната. Как? Срещу подкуп... 6-7.000 евро и минаваш границата без проблем... За това обаче в "свободната" преса нито дума...

Всъщност и Русия няма.

"Има ли спасение за младите руснаци от мобилизацията" - А има ли спасение за пладите УКРАИНЦИ от мобилизацията? И защо всички сме съпричастни с посочения враг - Русия, а не сме съпрочастни с посочените ни - приятели ни от Украйна? Или май въобще не ни пука за хората, а само за войната!?!

ГОЛЯМ СТРАХ ТРЕСЕ УКРО-КОЧИНКАТА... ХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХ!!!!

къде е миризливия,паникьосан трол "без паника" да каже как това е фейк и как още вчера в Масква 10 000 човека са се записали в армията,без дори до получат призовки? А,сега троли под другия пост за мобилизацията,но скоро ще цъфне и тук. Пак е първа смяна днес

Ами когато започнат да се завръщат в ковчези??!!! Украинците умират за родината си, а тези...?!

тя мобилизациата май мина с 250% успех ама ние тука си пишеме чувствата

Така е, защото бягат като мишки. Вместо да бягат, даизлязат по площадите и свалят този който иска да ги мобилизира! Няма начин да вкарат всичките в затвора.

Интересно ми е ако обявят мобилизация в Англия и Франция какво ли ще стане, за Германия е ясно...

Защо нищо не пишете за военният инфлуенсър Глиги който и кандидат депутат и успешно воюва в Украйна на страната на ВСУ?Какво е това медийно затъмнение?

Никой не спаси милионите българи от западната демокрация! и милиони умряха! Повечето бяха млади, здрави, умни с бъдеще! и вече яи няма! И избиването продължава! Ама това не е важно! важни са украйната и Русия! има ли българи в правлението на територията България?

И у нас в соца много имаше лигльовци се гърчеха и си измисляха разни болести да се откачат от казармата ама после имаше греда - за много специалности във ВУЗ както и да заемеш ръководна длъжност или да те пратят на работа в чужбина се искаше да си отслужил... Дали е добре правилно неправилно историята ше покаже ама страхливците никой не ги обича.

Като пишеха за английската кралица - мрънкаш, сега пишат за Русия - пак си недоволен ?!

Така става като до последно вярваха на путлер. Не научиха, че ги управляват с измами и бой. Уж операция, а то война, уж частична, а то пълна мобилизация. Путлер ще изтреби едно 500 хил руснаци, за да си избие диктаторските жужешки комплекси.

"Украинците умират за родината си, а тези...?!" Украинците по принцип са идиоти и затова умират за родината си. Руснаците са по-умни и затова убиват украинци за родината си.

А защо няма икономически новини? Евро - 22 годишно дъно към долара и още надолу. Паунд - абсолютно дъно от 35+ години. Отделно че рублата леко поскъпна. Европа цъфти и пее…

Полицаи от Бобов дол се опитват да ме убият по политически причини, използват и цигани! Мирослав Германов

"Дремучая команда": Частичната идиотизация ще влоши изборния резултат на "Възраждане" тъй като нейните избиратели вече пътуват към мобилизационните пунктове.

ехааа... пропагандата в пълна сила

", 26-годишният Сергей, докторант и асистент в голям руски университет,..." Докторант не означава студент. Това е академична кариера. Той след това може да иска да стане PostDoc и професор. И кво да го чакат цял живот ли ? Като прибавиш и това, че в Русия може да влезеш в университет и на 16, на 26 на тоя вече му е време за армията.

Родина-мать зовет!

Щото след като му пуснаха видеото дето плещи глупости се разбра че не е наред момчето

Спокойно, няма да се връщат ни в ковчези, ни никак - руснаците не прибират убитите си и ги зарязват украинците да се занимават с тях.

"уж частична, а то пълна мобилизация" Къде отиде на пълна мобилизация? :) Мобилизационният потенциал на Русия е 25 милиона души - толкова народ не само, че ще превземат Украйна, но и ще изпотъпчат там всичката трева за ужас на Гринпийс.

Сега с дни ще тече тая пропаганда тук за "как да не отида" и "татко върни се". После като ударат укрите на яко бегане ще се мине на "руснаците настъпват , но много бавно".

Еврото е там, защото на границите му един изкукал лилипут се стреми да изтреби колкото може повече хора, без значение свои или чужди.

за кого ми е по-мъчно - за украинските майки и деца, прокудени от Родината, за хилядите избити .....или за тези нещастници, които отиват на заколение. НЯМА ЛИ КОЙ ЗА УНИЩОЖИ ТОВА ДЯВОЛСКО ИЗЧАДИЕ В КРЕМЪЛ?

Май не знаеш много за руската армия, половината наборници се връщат с психични проблеми, защото ги изнасилват или унижават.

Ако Путин наистина имаше 200 милиарда, както твърдяха западните медии, за какво му беше да води войни? Не можеше ли просто да се пенсионира и да си гледа кефа на някоя яхта на някой далечен остров? Нещо затихнаха тия опорки и сега изведнъж вместо крадлив и корумпиран олигарх, новият образ на Путин е нещо като Сталин и Хитлер, взети заедно? Ама тия въпросните не са били мултимилиардери.

Тръгвайте към Москва и сваляйте тоя скапан режим на Путин.

Докторант е ОБРАЗОВАТЕЛНА степен!

На 120 млн население - 300 хиляди.. биха отишли от нямане на какво да правят или такива където примерно "мразят" всичко и едвам чакат...

а когато милиони българи ги отвличава в западно робство със самолети, влакове, кораби и автомобили къде бяхте бе българсски джурналя, политици, държавници, прокурори....?

Защо dir.ua не покаже клипчетата как укроизвергите прибират хората дори стари директно от улицата и ги пращат за пушечно месо?

Началото на края! Не е зле Путин да попрочете малко история - по-точно какво се е случило през ПСВ през 1917 година, когато руските войници дезертират от фронта и се насочват към Санкт Петербург и към двореца Смолни. Що са дирили там с оръжието дадено им от държавата да воюват, и какво после се е случило с тогавашните управляващи и семействата им - Романови! А пък може към него да са по-снизходителни и да го предадат на съда в ХАГА - все пак сме 21 век. Макар явно за руснаците това е без значение - те си карат с методите от "тъмните" векове- нашествие, разрушения, грабежи , убийства, изнасилвания. Но какво да се направи - "специална операция" звучи гордо някак си.

И те за същото ! След референдума териториите, които отбраняват ще са част от Русия.

положението е нормално щом толкова много се пее една и съща песен, че руснаците бягали. Преди време когато в украинските джипове в БГ имаше само мъже, всички се правеха, че не виждат. Всичко си идва на мястото

Мобилизираните имат варианти да не се бият или да избягат на запад през Украйна като се предадат.

джендърчо гледал много пропаганда и взел, че повярвал.

Поради мижав интерес към мобилизацията на Пиздин тя ще е неуспешна!