"Ще си счупя ръка, крак...ще вляза в затвора": Има ли спасение за младите руснаци от мобилизацията?

Километрични опашки се извиха на сухопътната руско-грузинска граница. Руснаците в Анталия масово отказват самолетните си билети за Москва

Обратно в новината

Коментари - "Ще си счупя ръка, крак...ще вляза в затвора": Има ли спасение за младите руснаци от мобилизацията? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин и неговите генерали не са прости и са измилили начин да се справят и със тези хитрини и номера със указ за затвор и разстрел за опитващите да не убиват и завземат Украйна!

Такива жалкари и женчовци имаше още когато аз бях войник - БЕЗ война !!! Но има и десетки хиляди руски граждани - истински мъже - които се стичат доброволно под знамената, за да жертват ако трябва животът си за своята родина. Ако Путин излезе с призив към народите по света - те ще съберат поне четвърт милион доброволческа армия !!!

А ти защо не отидеш и да получиш награда Дарвин. Нещастник, като Путю. Малди мъже с малки деца ще умрат заради малоумника които иска да остане в историята.

От 1 февруари до 1 март между 20000- 50000 украинци избягаха да защитават страната си по Европеиските курорти. Руснаците ще ги догонят.

Само дето украинците бяха 99% жени и деца, а руснацие 99% млади мъже...

Алла пугачовски привет на проруските пачаври! Квичите ли, квичите вашта мамица продажна! Ще бъдете изненадани колко БЪЛГАРИ знаят кой е ген. Колев и какво мислят за рассия всички български възрожденци! Съвсем скоро мините и куршумите дето пращаме на украинските герой ние сами ще ги изстрелваме по-руските изроди! Така че КВИЧЕТЕ продажни гниди!

ЕДНА ЗАБРАНЯВАНА И МАЛКО ИЗВЕСТНА КНИЖКА НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ ЗА РУСКАТА АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА https://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=286%3A2011-04-19-15-10-49&catid=29%3A2010-04-24-09-14-13&Itemid=61&fbclid=IwAR2nH7-CttH9rgrfsv9uKD5pq3tnzutoNEz5d3UJKfbeKDAowN2AB55ereI Брошурата си „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите” бащата на българската национална революция Георги С. Раковски отпечатва през 1861 г.

чудят се вече какви глупости да пишат...Никой няма да мобилизира хора без военен опит-те са по-опасни за себе си,отколкото за противника.При положение,че има стотици хиляди с опит в реални бойни действия,преекспонират ситуацията така,сякаш мобилизацията е поголовна,както в окраината.Което далеч не отговаря на истината.Дотук обаче имаше само 2-3 реални коментара защо западняците изпаднаха в тази истерия-а то е,защото ще се изравни приблизително числеността от двете страни,което не предвещава нищо добро за оркаинците,съответно за спонсорите им.Затова е целият рев.А и ще демонстрира наличието на сериозни резерви от руска страна,докато за отсрещната важи точно обратното-липса на достатъчно боеспособни части,липса на обучени войници,липса на техника....За липсата на разум при управляващите ги да не говорим...

Почнахте ли да им берете гайлето, как точно и къде точно ще си счупят кракат, ръцете и прочие глупости. За стане това което не ви се иска. Тези глупости препечатвате ли ги или сами ги измисляте. Вие там бяхте, поименно знаете тези със счупванията, така ли? Може би това е само във вашите портфейли, защото явно вие само с това "мислите". Това е някаква изкривена форма на "журналистическа интелигентност" Само за такива глупости ли ви плащат сега? Отделно, България е една процъвтяваща държава и вие нямате отношение към проблемите и Тази американска дъвка да се занимавате с удобните чуждите дела и то точно както чичко-паричко каже. Много сте изтърсени както в статите си така явно и в мислите си.

Та да се върнем на основния въпрос: 1. За три дни - Киев 2. За пет -Варшава. 3. За една седмица -Берлин Верно излезе, ама за по-умните руски младежи!

Зеленски в историята на 21 век ще остане като най -простия шут на света, който изгуби за има /няма един мандат 1/5 та от територията на държавата си.

ПРИТЧА ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА Веднъж мишката забелязала, че стопанинът на фермата е сложил капан за мишки. Тя разказала за това на кокошката, овцата и кравата. Но те всичките и отговаряли: - Капанът за мишки е твой проблем, а не наш! Малко по-късно в капана се хванала змия и ухапала жената на фермера. Опитвайки се да я излекуват, сварили на жената супа от кокошката. После заклали овцата, за да нахранят всички, пристигнали да навестят болната. И накрая заклали кравата, за да нахранят гостите, дошли на погребението. И през цялото време мишката наблюдавала от дупката си и мислела за нещата, които са чужд проблем, докато не станат твой! Джон Стайнбек

взаимно подкрепящи се. Режимите са едни и същи. Лидерите също. Това, което прави Иран със собствения си народ в момента е същото , на което подлага руснаците и Украина Путин. Не случайно само страни като Иран, Северна Корея и Еретрия могат да застанат до Русия и Путин. Срам!!! Позор!!! А бг рублофилите са най-големите тъпунгери и идиоти.

Който не е служил не се мобилизира, защото се изискват поне 3 месеца обучение, за да стане годен за бойна задача. Стига пропаганда.

Точно така. Може някой да е получил повиквателна за мобилизация по грешка ИЛИ е повиквателна за редовна военна служба. Ама сега медиите ще го раздухват... И наистина, в казармата имаше първо едно 40 или 45 дневно обучение до клетвата. Едва тогава можеше някой да бъде "Въоръжен наряд", т.е да му се повери автомата с пълен пълнител с патрони и да го оставят САМ за 2 часа на пост. А пповечето писачи тук не са държали автомат или пушка НИКОГА през живота си. Да не говорим за боравене с оръжие. НЕ е нещо сложно, но си трябва точно това МИНИМАЛНО военно обучение.

Инженер си, но от 19-ти век. Войните вече не се печелят от масата с калашници. Днес една 100 000 хай-тек армия с добра тактика и логистика ще смаже с лекота 1 000 000 паплач с тъпи командири и въоръжена само калашници (а както се видя някои дори такива нямат) и шанцов инструмент.

фашистите и нацистите са управляващите рашистанци и тези, които йм се подчиняват, а фашистката и нацистката държава е Русия смрадливия кенеф на орките.

Има. Да теглят голям заем от банка. Украинците не изпращат на първа линия мъже с големи кредити. Иначе и там има мобилизация и мъжете не искат да се бият, но ги държат на мушка и никой не ги пита. Дори им вземат личните документи, за да не им изплащат обещаните обещетения в случай на смърт. Всичко е толкова лицемерно и пошло.

Да размажат укропитеците...

Драги руснаци, добре дошли в ада. 80%от вас одобрявали Путин. Ха, да ви е честито. Вашият Путин (считай КГБ) вкара войната във всеки руски дом. И то война агресивна, за завладяване на чужда територия. На следващите избори пак гласувайте за него.

Какво се чудите, кръшкачи е имало винаги и пак ще има. В България докато имахме наборна войска и все имаше такива дето търсеха ВРЪЗКИ. Нали синчето требва да го уредиме на по-лека службица! Така тогав един ми се похвали, че го разпределили на далече... защото е преименуван. ДА, тях ги пращаха на далече. И тогава баща му казал: - Абе я за таа влас съм се борил, не моа така, че те уредиме! И момчето беше на близо, на топла и сладка службица. За какво ли ви го разказвам всичко това? Ами за да ви напомня, че дори когато ставаше въпрос само САМО за служба, НЕ за война на фронта, пак се уреждаха. Дори когато аз бях в казармата имаше, водеха се на служба няколко човека които НИКОГА не видях. Те си бяха местни, от града. Другите местни момчета казаха, че ги познават, бащите им били влиятелни, с пари... Така синчетат се ВОДЕХА, че са в поделението, а ги НЯМАШЕ. Те винаги бяха на "Лагер сбор" - спортисти.

армията дори в мирно време е пълна простотия, а тия хора ги събират за окопна война през зимата

ДА, така е, но за съжаление е необходима. Ако зависеше от мен аз бих възстановил наборната армия, но в доста ограничен срок. Целта е мъжката част от населението да има някаква военна подготовка, а също и малко физическа тренировка. Абе просто за да станат мъже.

Бърза проверка на сайта на Търкиш показва, че билети Москва - Анталия има и са на цена цена около 1300 Евро. Фалшивите новини лесно могат да се контрират с една проста проверка, ама кой да се сети...

а пробвай да си го резервираш от Раша :) щото мойте френдове от там потвърдиха :)

Това е от Българска медия "Близо 10 000 резервисти са се явили доброволно, за да бъдат мобилизирани за руската офанзива в Украйна в последните 24 часа, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на Генералния щаб на руските въоръжени сили." Според мен що говорят за 10000 вероятно доброволците са повече от 100 000, за Руснаците това е освободителна война и са малко тия които ще се опитат да изклинчат от мобилизацията.

Има една специална група кретени ( дебили, олигофрени, нискочели идиоти) пишещи и в този форум, които вярват на Путин и руската пропаганда. Някои от тях обясняваха неистово, че има милиони доброволци запътили се за фронта. Обаче такива няма - затова има и мобилизация (насилствено карат хората на заколение) Току-що съобщиха руските фашисти, че мобилизацията се разпростира и върху военнозадължените с категории А, Б и В А - годен за военна служба Б - годен за военна служа с незначителни ограничения В - ограничено годен за военна служба оставащите категории Г - временно негоден Д - негоден за военна служба Та накратко - мобилизацията е пълна. Фашистите искат да изкарат на война всичко. Този народ трябва да се вдигне и да измете фашистката шайка, която го управлява. Трябва да ги избесят ритуално на Червения площад.

За вяра не става дума, а за възможности. Русия вече разгроми Украйна със 120 000 души и опълчение, просто Западът им сипва щедро на заем. После и население дори ще им уреди на останалите територории, и филми ще заснеме

Има една специална група кретени ( дебили, олигофрени, нискочели идиоти) пишещи и в този форум, които вярват на Путин и руската пропаганда. Някои от тях обясняваха неистово, че има милиони доброволци запътили се за фронта. Обаче такива няма - затова има и мобилизация (насилствено карат хората на заколение) Току-що съобщиха руските фашисти, че мобилизацията се разпростира и върху военнозадължените с категории А, Б и В А - годен за военна служба Б - годен за военна служа с незначителни ограничения В - ограничено годен за военна служба оставащите категории Г - временно негоден Д - негоден за военна служба Та накратко - мобилизацията е пълна. Фашистите искат да изкарат на война всичко. Този народ трябва да се вдигне и да измете фашистката шайка, която го управлява. Трябва да ги избесят ритуално на Червения площад.

Искате да кажете, че младите руснаци са страхливци и задължително масово ще се опитат да се скрият? Дали?! Вярвате ли си?! Сигурно ще има и такива, но с болшинството случаят не е такъв. Патриотичното възпитание в Русия е на високо ниво и понятия като "род" и "Родина" не са празни думи. Доказателство за това е шествието "Безсмъртния полк". В Украйна формирования като "Азов", "Айдар" и "Десен сектор" изповядват нацистка идеология и използват символи на "СС". Осквернените и разрушени паметници на загиналите във Великата отечествена война са отделно. На страна, която е дала 20 милиона убити през последната война, това е равносилно все едно да покажеш червена кърпа на бик!

Тоя Путин е помияр,еба мамата и на собствения си народ! Смях мобилизация 2022

сия ли ти почна смяната?

Това са фейкове..

Ама е гледай оная с котарака с *888 ,как се газира. Ше се гътне от пеняване, е така, за нема нищо. От коя партия е таз,бе, некой знае ли?

Теглото на войната и от украинска и от руска страни се изнася от бедните хора, богатите украинци и руснаци дуят шкембета и дрънкат с ланци по иностранните курорти !

Вчера се извиха километрични опашки на границата ни с Гърция. Не, няма мобилизация, просто четири почивни дни. А в Гърция още е топло. В Анталия дори е още по-топло и вероятно от вчера (първа есен) цените на хотелите са паднали поне с 20%.

ква гърция? Глей, тая с осмиците по-долу *8888, какъв цирк прави! Да ни светне барем от коя партия е?

В Гърция ходят на море и не плащат 9000долара билет след ден ще има опашка в обрстната посока Виж във Монголия и Казахстан , Армения и Финландия за море не става , билетите са еднопосочни и никкакъв трафик няма в обратна посока

Тези 9000 долара са точно копие на сумата, плащана от украинците на фашистите, за да ги пуснат да излязат и сега обикновените хора от Европа да им плащат масрафите по хотели и за дегустация на вина. Защото в Германия това правят украинците - пият вино и шампанско от 10 сутринта. Така че колкото и да се напъвате с пропагандата, вяра няма да хванете.

Откога в Русия празнуват 22 септември и почиват. Да не са решили да стават българи за единия паспорт , че ни празнуват национашните празници.

Мръсни педалчета и джъндърчета!!! не приличат на мъже, също като нашите мамини гейчете, които не са ходили в казармата!!! Иначе много знаят да плюят и устата им голяма, а иначе кръгла нула!!! Я МАРШ ДА СЛУЖИШ НА СТРАНАТА СИ!!!!

Готено е да си Рамбо от панелната гарсониера,а?Като гледам поне 2-3 войни си преживял.

Война се води за ресурси и пазари. А Русия много добре знае, че най-добрата защита е атаката.

Нищо ново и тук ако има проблем половината ще избягат. Има зар и обратни и дроги където нещат да ходят Ина и някой с пари и те бягат. В Украйна също ги вкараха в лагери тези където бягаха от запас.

"докторант и асистент" не е едно и също със "студент" еФтино, еФтино пропагандиране!

...поздрав за всички РУСКИ моБилизирани с мюзикъл..„КОСА”

Химарсовете и те хубаво свирят.

Ква стана тя.Досега си живееха рашките,все едно нищо няма,няма проблеми,война,убити,само малка спецоперация.Сега що врещят?

От запад се опитват отново да гепят несметните природни богатства на Русия, както някога Наполеон и Хитлер, щото война се води за ресурси и пазари. Всичко друго е празни приказки.

Гепили ти мозъка на тебе,останала една шопска куха кратуна.

тъпи, ти вероятно си проспал известно време, ама запада се отказа от рассийските въглеводороди, и на путкин доходите му секнаха! никой неиска нищо рассийско бе!никой не ще и да се допре до скапаната кочина отънала в гряз и лъжи!

...стани хомосексуалист....тях не ги взимат

Яко ви бръкна в здравето тази мобилизация, щом три дена не спирате да пишете за нея. Май не Путин е уплашен.

Що не пишете как укрите се крият от мобилизацията в българските хотели?

Хайде бе мъжаги стига сте се крили зад клавиатурите-записвайте се доброволци в руската армия за да изпивате така мразените от вас нацисти:))) Хем повече пари ще ви плащат. Но неееееее- платените клавиатурни плъхове не смеят дори да излязат на улицата с портретите на путин, камо ли да се запишат доброволци. Колкото и да дращите в интернет колкото и плюсчета и минусчета да си слагате това няма да промени реалността. А тя за руснаците реалността дойде-и още по-голяма реалност ще стане когато тези хора започнат да си ги връщат в ковчези. Референдум организиран от окупационни войски на окупиране територия до този момент е правил единствено хитлер. Но пък путин непрекъснато повтаря думите и действията на хитлер, така че не е учудващо.

Ти отиде ли да се биеш за наркомана Зеленски или се криеш зад избягалите украинци.

Оня дето го таковат наред ?

Аз да си призная, като видях че търсят шофьори, ми мина през акъла да се запиша. Ако наистина дават 3 000$ на месец. Страх ме е, няма да лъжа, но ме е и страх че може и да не си намеря работа после, когато (ако), се върна. Щом нас ни е страх, това ме кара да мисля, че тези на фронта са герои, живеят в този страх всеки ден. И евала на тези 10 000 руснаци, които, доброволно, пренебрегнали страха си са се записали.

Ний се таковаме само за копейки.

Всичко това показва ,че нещата не са така както изглеждат. Бог да ни е на помощ на всички хора.

ДИР = ПИК За рейтинга всякаква гадост ще дращят....

ПИК са последователни откровени, ДИРа плющят каквото им падне!

Помии с такива заглавия са срам дори за жълтите медии!

И пречи на пропагандата. Ти записа ли се доброволец в руската армия?

Мълчаха си за Великая Рус, а сега ще усетят реалността.

Младите педалчета ,отгледани с Биг Мак и Кока Кола са едни жалки лигльовци.И затова трябва да бъдат пратени на първа линия , за да бъдат ликвидирани от оръжията на запада , на който се кланят.Така е справедливо - западняците сами да ликвидират своите фенове в Русия.Иначе истинския руснак е като питбул-захапе ли не пуска , докато врага мърда.Интересно,когато Украйна обяви обща мобилизация ,никой не сметна това за ненормално.Сега Русия обявява частична и всички ореваха орталъка.Че даже и един милион да мобилизират това е 5% от потенциала им.

Истинския руснак е като питбул само когато му дадат бутилка водка - захапва и не пуска, докато бутилката пуска. После захапва втората бутилка. След това захапва каквото му подадат.

чеченци и дагестанци ли са истински руснаци глупак рублофилски. И не збравяй къде беше Украина през годините когато се хвалеше могучая. Украина сега не е в немощная, а е срещу нея. Тъпи руски тролове.

Ма малко укрофашистки прасета ли избиха хората? От мене - адмирации :)

Напротив, Путин ще жертва точно безкнижната вата, на която се крепи , точно такива като теб , прости колхозници, които сами са се обезправили , щото е по- лесно , а ситуацията е спешнс , много ясно, че го е страх да пипа градски и образовани , пък и те знаят как да се измъкнат, а голяма част са го направило. . Гледам обаче че и ватата се дърпа и не се записва за доброволци , дори на тях става ясно какво иде реч, за разлика от родната вата, която е най-бавноразвиващата се в света.

А бе както писа Дирът, щом "Близо 10 000 резервисти са се явили доброволно, за да бъдат мобилизирани за руската офанзива в Украйна в последните 24 часа", ревът на тукашните и западните шорошки уруспии е абсолютно смешен! И неадекватен! И като дойдат Братушките и ги посрещнем с хляб и сол и всенародни тържества веселби в чест на Братята Освободители, ще я лапат мечата мазна опашка всите джендъри, чалги, продажни комундета и Простокировци начело с бащицата им фатмак ХероМустафов! Дежа вю след ВОВ! И ще си плати фатмакът и пръв краварски дупедавец за инициативите с антируското Триморие и за поразиите с превратаджийските действия срещу България, а Курни и шорошкият БСП елит за износа на българско оръжие за украинските нацистки престъпници!

Яко те хапе коня. Ти си някое смешно комуне за минимална, дето чеп за зеле не става от него. Ще ти се ама мина тая. Ще го ядеш ти докато си жив, миризливецо!

нещата отиват към много лошо, но на разни отрепки, на които животът им е мъчение им дойде звездния час и се радват че гледат мача от първия ред и се чустват равни с тези, които имат какво да губят

Ми хляб и зрелища :)

прокле ги някой наште русофили умряха им божествата бягстрво от рая гледат защо с какво го заслужиха

Върви референдумче

Само дето го признава само Русия и С.Корея.Даже Китай,Индия,Бразилия и целия останал свят не го признават.Ни референдума,ни заграбените от ботоксовия красавчик теритирии

нещо не искат да ги мобилизарат "доброволно". https://www.youtube.com/watch?v=YIHpVK2pwQU

що един руснак не грабна велосипеда и да отпраши по Керченски мост ла лелеяния Крим що в Грузия, ма тя Грузия малка държава там няма място да се паркират колите и велосипедите на всички бягащи руснаци то Грузия вече стана най-големия паркинг на земята

А усрайна ще стане най-голямото гробише на земята :)

Наистина си тъъъп.Грузия е 70 000кв.км,двете измислени републики заради които шутин води война са 52000кв.км.

кво им има на тия руснаци що никой не тича към Украйна география не са ли учили що в Грузия, Турция, Сърбия, ОАЕ и доброволците в Чечня отстрани ги пазят полицаи уж доброволно, а доронадзорно русофил да не си, руснаците им вече не са каквито бяха

Сигурно голяма част от тези, които сега бягат от мобилизацията, на изборите са гласували за Путин и довчера са се радвали, че "денецафицират" Украйна.

Фъфлиш, не ти се разбира

През 1978 един такъв искаше да се отърве от казармата и се целеше с калашника в прасеца, но си уцели коста и коста се разцепи и изхвърча част от нея на два метра и му отрязана крака на 18 години.

с калашника?! той тоя по-добре с гранатомет да се беше пробвал

ъъъъне че нещо, ама през 1978г, аз служих през 76-79г за да имаш калашник с патрони, вече си дал клетва, разквартировали са те в някое поделение, и вече даваш наряд, преди който получаваш оръжието, броиш патроните и разводача те води до поста на който сменяи другия идиот! тъй че нещо тоя дето се е "стрелял" за да оттърве казармата нещо е позакъснял! или ти послъгваш

Беше смотал един патрон от стрелбите и това стана в оръжейната, където го бяха заключил да чисти оръжието..

ТИ пишеш за идиоти, каквито в Русия изобилства . За да птъвеш утилизацията е достатъчен един чук и подложка , за да ти счупят пръста, всеки самбист ще ти счупи по-сериозни кости . Пък после, самолети, велосипеди, Путин не затваря границите умишлено , за да излиза напрежението навън, кожата му е на първо място.

седишси в московията, или нейде в глуминка, вкомуналката, и си гледаш первий канал по телевизора заклещен межде канапето и празния хладилник, гледаш кисельов, захарова, лавров и путин и викаш между два гълтока самагон---ураааа, крим наш!! крим наш!+КРИМ НАААААШ! и луганск наш, и донецк наш! и ще превземем киев за три дни, урааааааа! и ще избием фашистите укри! у нас потери нет, и небудет!!! укрите са страхливи полу хора, неса полу богове като нас, россияните! и после когато ти вземат синовете , когато разбереш от първа ръка, че украинците ще избият и тези, в редиците на които е и синът ти, започваш да крищиш?? пачему , товаришчи кричите сейчас, а не когато путанин и шойгу, лавров и медведев започнаха това безумие още 2013 г???

_stankow

Не разбрах - чий е Крим ? :) А Луганск и Донецк - украински ли са ?

ми кат не си разбрал, що дращиш тук? чии са разград, шумен, кърджали и смолян?2 ба си идиота тъп!

Щом не си разбрал ,има лекари ще ти помогнат.

айде подпуакаха ни и нас с частичната уж мобилиZация : Сотрудники российских авиакомпаний и аэропортов массово получили повестки в течение суток после начала мобилизации Сотрудники как минимум пяти российских авиакомпаний, в том числе группы "Аэрофлот", и более десяти аэропортов получили повестки в военкомат в течение суток после того, как Путин объявил о "частичной" мобилизации в РФ. Об этом сообщает "Коммерсант".... ====================================================== ПРЕВОД : Служители на руски авиокомпании и летища масово получиха призовки в рамките на един ден след началото на мобилизацията Служители на най-малко пет руски авиокомпании, включително групата Aeroflot, и повече от десет летища получиха призовки за наборна комисия в рамките на един ден, след като Путин обяви "частична" мобилизация в Русия. Това съобщава " Комерсант". Изданието пише, че голяма част от чисто пилотите в авиокомпаниите са офицери от запаса, обучени във военните факултети на летателни училища, или редници, служили в армията. Източници на журналисти предполагат, че потенциално могат да бъдат мобилизирани 50-80% от служителите. Източник, близък до групата на Aeroflot, каза, че мобилизацията ще засегне повече от половината персонал на самата компания, както и Pobeda и Rossiya, които са част от същата група.