Коментари - Ще купите ли храна, ако знаете, че в нея вече има и полезни насекоми? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

никога

Никога не бих хапнал нещо , но и се съмнявам, че ще бъде отпечатано на етикетите. Всичко ще прикриват и пак ще ги напъхат . Защо не си ги ядът като са полезни ?

Започвам да се храня само с неща, които си приготвям. Тези гнусни добавки се очакват в брашна, произведения от брашно, може би сосове и готови храни. Ще си смилам брашно с хромел( трябва да си търся по селата), ще си гледам кокошки и козичка, едно прасенце…плодове и зеленчуци от градината! Добре, че имам къща с двор близо до града! Ще се трудим цялата фамилия за прехрана, връщаме се в 16 век. Никакви ресторанти, ще се движим навсякъде с торби с храна-собствено производство! Честито ни , горди членове на лудницата, ЕС!

По времето на Съветския съюз са се опитали да убедят якутите в полезността на кравето мляко... само дето се е оказало че малките ескимоси просто нямат в организма си необходимите ензими за разграждане точно на това мляко, и почти всички, които наместо еленско мляко са пили краве, са получавали диария. Та дето се вика във всеки регион на света хората са се приспособили към това което в този регион може да се яде... и промяната на храната не винаги може да бъде понесена от стомаха на хората живеещи в друг регион, а гнусливостта е защитна реакция за да се избягват грешките породени от любопитство.

Докато "живите-мъртви" не станат само мъртви-няма да има оправия !!!!!!!!!!!!!

Те може и да са полуезни,но са отвратителни,повдига ми се само като си помисля,че в храна може да има насекоми.

Не, няма да има насекомо. Ще има съставка извлечена от насекомо. Ако не знаеш, дори няма да резбереш.

Ще стане като с палмовото масло.Ще ни изпоразболеят,фарма мафията печели и плаща и така богатите доволни,а народа ще умира и политиците и масоните доволни.За всички са помислили как да се отърват от хората

100+

Това са чисти протеини. Все едно хапваш месце. Със сигурност ще опитам такава храна

Яж на Джордж Сорос лай.ата,идиоте !!!!!!!

Шило

Какво значи "полезно" насекомо?

за джоба на онези, които ще се наредят за дотации от ЕС :) И за да оправдаят средствата ще ни убеждават разни шефове, колко са полезни трупните червеи!

Никой не може да спре прогреса. Зададените цели от намаляване на емисиите въглероден диоксид следва да се изпълняват. Говедата са вредни понеже отделят метан, което означава, че трябва да се намери заместител на млякото, освен на месото. Затова се работи по две направления - разширяване на популярността на вегетариатството, дори и веганството за да се изключат млякото, яйцата и месото от диетата и заместването на протеините с по-безобидните насекоми и червеи. И аквакултури, които обаче няма как да задоволят търсенето на все по-нарастващото население. Следователно бъдещето на храната е в синтетиката - в научния отдел вече в САЩ имат успехи по лабораторното отглеждане на месо и в развитието на насекоми, червеи и ларви, които между другото отдавна се използват за храна в Азия, Океания и Африка. Никой не може да спре прогреса и борбата с климатичните изменения.

дядо ми е бил в плен, тези които яли червеи са починали, а тези които яли жаби не, той твърдеше, че не е ял нито едното, нито другото, събирали са зелеви листа и царевични зърна по нивите

Шило

Да си ги ядат там.

Това НЕ Е прогрес,а регрес !!! Има кой д го спре-наричаме го БОГ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Е като толкова са напреднали,защо има бум на раковите заболявания.А едно време имало много животни,само въглища са се горели ,пък не е имало замерсяване на природата.ИЗМИСЛЯТ СИ РАЗНИ ОПРАВДАНИЯ С ПРИРОДАТА,ЗА ДА СЕ ОПРАВДАВАТ.ЗАЩО НЕ ЗАЩИТАВАТЕ ГОРИТЕ,ДА СЕ ЗАЛЕСЯВАТ НОВИ,ТА ПОСЛЕ НАВОДНЕНИЯ ,СВАЧИЩА КАКВО ЛИ НЕ.А ЗАЩО НЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ОТНОСНО КИТАЙ,КИМЧО,ЕРДО,НО ТАМ НОМЕРА НЕ ИМ МИНАВА

Отговарям: Един от най-гениалните дизайнери - Джон Галиано- е направил едно изказване,заради което Световното Задкулисие,доминирано от (знае се от кого) го е заклеймило! Даже и от Google са го (почти) изтрили.....

са измишлзотина!

За такова изказване баба ми викаше” Пу, мискинино”

Дир.бг е на хранилката на Джордж Сорос ! Всеки ден пускат статии в подкрепа на глобалистите... Зер-плаща се...

Триите го сега !!!!!!!!!!!!!

Докато имам избор - храната ще е без 'полезни' насекоми

Може това да е основната цел- нормалните хора да се отвратят и щат, не щат да станат вегетариянци

Вече "закачиха" ПОЛЕЗНИ към насекоми

100+

Остава и лайна да ни дават да ядем, ама от полезните

Не става. Иначе насекомите нема кво да муат:))))

Баси прав си

В саламите и кренвиршите и сега има!

Отдавна сеработи по технологии за оползотворяване на този тип отпадъци - отбелязани са успехи по обръщането на изпражненията в храна

Неуместно е да се задава подобем въпрос на народ, който стотици години не прави нищо друго освен да лапа мухи. (Е, последните 34 години и други работи, ама това е друга тема)

Насекомите, дори "полезните" имат екзоскелет или твърда обвивка/коруба, която съдържа протеина хитин. Единствените живи същества с механизъм да разграждат хитина са птицит, които имат т.нар. воденичка/стомах с пясък да помага за смилането. При хората хитина остават неразграден. Хапваш шепа скакалци или скариди - нищо фатално; обче ако праскаш брашно с хитин всеки ден...алергии, канцерогени и т.н.Ефекта ще се види след години, за съжаление.

Телешки стек Кобе за мен. Вие яжте каквото искате, но по-далече , да не ви виждам...

! ! !

Чак пък да я купувам! Но ако донесете, ще я пробвам на прасетата...

Като се има предвид, че създателите на ковид ни разправяха колко полезни били експерименталните инжекции, та сега същите ни разправят колко полезни били насекомите в храните, С ДВЕ РЪЦЕ СЪМ ПРОТИВ ТАКИВА ХРАНИ!!! УТРЕ ВОДА ОТ ТОАЛЕТНАТА ЩЕ ВЗЕМАТ ДА РЕКЛАМИРАТ САТАНИСТИТЕ ОТ ДАВОС!!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Предпочитам блини, обилно заляти с червен хайвер от белуга и водка "Рускини стандарт"... Бубулечките си ги яжте вие, здравословни са!

Ами ние и сега ги ядем (насекомите). Това е като с джендърите - трябваше просто да се легализират. Хау!

За да изтощаваме Русия ли?

500000+

Не се косете! Проучването за нагласите е готово, няма да пише насекоми, ще му лепнат едно сложно име и заглавие с Е и цифра и пак ще си ги ядем, но без да знаем! Отдавна сме опитни зайчета за какво ли не, пресен пример ковид ваксини, официално и световно! Това чака идните поколения, а те се радват колко са напреднали! Тъжно!

Даже умно-красивите го наричат "прогрес".....

моята порция с "полезни насекоми" я оставям бонус за евротолерастите и побит-коректните атлантици!

Гласове от Народа: И аз !!! И аз !!! И аз !!!

Ние отдавна лапаме мухи….

Има много по-удачно решение - насекомите да се дават за храна на животни, а ние да ядем животните. Прасетата и кокошките например ядат всичко.

Така се губят над 40%.

Че покрай свинските мухи ще ни пробутват и по някоя конска муха в каймата …….

Конкретно във Великобритания от години разни хора и организации се мъчта да нормализират яденото на насекоми и даже да ги направят заместител на всички местни продукти. Еко активистите и веганите най-вече подкрепят това! Но въпреки че можеш да намериш вече готови продукти от насекоми в консерви и прочие дори веганите не си правят труда да ги купуват. В този ред на мисли пред време гледах някакъв който показва как се готви със смлени скакалци. Пакета беше от около 50 грама и струваше над 30 паунда. Тъй че тези здравословни "храни" ще струват цяло състояние както е с всеки подобен продукт. Макар насекомите да са най-лесни за отглеждане! Между другото според американски учени повишаването на средната температура води до надебеляване, инфаркти, повишаване на расизъм и прочие. А според старите им проучвания консумацията на алкохол те прави по-умен и когато жената заяви че я боли главата, то тогава тя най-много иска секс. Въпреки че това винаги е било ултимативното извинение за отказ.

В насекомите няма много калории, трябва да изям 5 кг мравки и пак ще съм гладен

100 процента със стоножките ще вкарват и хлебарки

че ще стана милионер ако почна да продавам

Нее. Само с вредни и отровни...

Евро-идиотите пак се проявиха в целия си блясък ! Крайно време е България да заеме независима позиция и да забрани на наша територия простотиите на тези алчни измамници.

Замислихте ли се откъде този въпрос ! Защото вече го правят ! А вие колко си искате казвайте , че не ядете !

Не, минавам на фотосинтеза. Вече си купих трактор.

Пусти глад...

Какви кебапченца стават от скакалците - пръстите да си оближеш.

След "научни изследвания"?! Видяхме ги научните изследвания по време на КОВИД-а, когато ни доказа колко безопасни са ваксините, а сега се чудят как да скрият негативните ефекти от тях (напр. внезапната смърт при млади хора от т.нар. бели съсиреци - протеинови влакна в кръвоносните съдове). "Науката", която през няколко години си променя вижданията в сферата на храненето. Примери - обилна закуска - колкото по-малко на закуска, толкова по-добре -не, все пак обилна заукска е по-добре, многократно хранене - два пъти на ден най-добре, вредно/полезно е да се пие вода по време на ядене, солта е изключително вредна, месото е вредно - не, само червеното месо - не всички меса са вредни, захарта убива - ама май не убива чак толкова, кафето е изключително вредно - не е вредно, пази от сърдечни заболявания ... Същата тази наука, която само пред 300 години е спорела все още дали Земята е цинтър на Вселената ... Науката, която твърдеше че има различни раси, а сега също толкова научно казва че няма (след като ЕС постанови че няма). Същата наука, която сега отрича собствената си господстваща теория за еволюцията с тези насекоми, защото въпреки че ги има навсякъде, не всички ги ядат. И без това има храни, които ако не са те хранили с тях от дете, можеш да пукнеш при едно ядене - напр. едни заровени и престояли в торфа няколко месеца елени при ескимосите... Науката отдавна е слугиня на властниците. Сега и насекомите - ми направо да ядем химически произведени протеини и точка.

Европа да си яде скакалците. Ние се махаме скоро.

чемодан вокзал масква

:) Прав си. Няма как да се махнем от нещо, което няма да съществува. А ти - чемодан, вокзал, Киев и - при Бандера и Хитлер.

И къде ще отидеш бре ,серсем? Ердоган ще те натакова веднага.

Яж скакалци...

От ли чен опит с Ердоган ли ?

Пълни с кожа,косми,хрущяли и копита как ги купувате?

Пак е по-добре от хитин, антенки, крачета, власинки...

ще разбереш, че вече не става дума само за саламите! Обърни внимание, че погдотвят влагането им дори в храна произведена за вегетарианци! Прави ли ти впечатление абсурда на цялото това нещо?

Поредната лудост. Това им напомня за вчерашна новина в британската преса. някакъв изрод в Глазгоу пребил почти до смърт и изнасилил няколко момичета. Сега за делото станал транссексуален, поради което ще излежава многогодишната си присъда в женски затвор. Ай сиктир на тая реалност!

Това върви от години. В Канада също. Съдът каза, че страхът на жените в затвора не може да пречи на правото на самоопределяне на човек. И има изнасилени, забременени, но... Както се казва "всичко е точно".

Че ние сега да не ядеме качествена храна ! Червените пишман фирмаджийчета какви ли не боклуци ни предлагат, вие дирници сте седнали да критикувате какво правят в читавия ЕС !? Да ви светна, кютайчетата отдавна ядат не само насекоми, но и плъхове, жаби и още са живи /засъжаление/!

Ммм ... Дааа ...

И после на дебелината гъзите безмозъчни краварски метастази заразили и убили българското НС

И първо, и второ, и трето.

те ще ни ги покажат как си ги хапват на официални вечери! Спомняме си, че и се ваксинираха пред камерите с немахнати предпазители на иглите ;) Спокойно! Подкупите са вече взети. Циркът съвсем скоро ще започне!

Много НЕ. Това са полезни насекоми, чист протеин. А сега ядем наистина страховити гадости смляни и разтворени в колбаси, сирена и какво ли още не.

Ти ли си собственика на фермата за мухи и техните ларви, който тряска минуси по коментарите?

Що трябва да ги слагате салама, пиците и сиренето!?!

Колкото рнк препаратите!?!? С какво ще ни тровите тоя път!?!

МНОООООГО ПОЛЕЗНИ!!!! НА МЪЖЕТЕ ИМ ПОРАСТВА, ЖЕНИТЕ СЕ ВТАЛЯВАТ, ДЕЦАТА ПОУМНЯВАТ! НАСАААААМ, НАРОДЕЙ!!!! ИМА ЛИ, НЯМА ЛИИИИ!!!! НЕ ОСТАНАНААА!!!

Като ги пуснат на промоция в кауфланд ще се биете на опашката.

Значи трябва да има отделен щанд за тези "храни" и да пише имитиращ продукт. Иначе ще е дискриминация спрямо сиренето със сухо мляко и палмово масло. А знаем, че ЕС не позволява дискриминация!

Всичката Мара втасала, че до полезните насекоми допряла...

Притеснява ме, че ще ръгат и няма и да разберем.

един ентусиаст в ЛинкдИн се беше развихрил и споделяше невероятно гига-мега-пета постижение на негов приятел, който имал ферма за мухи. Щял да ги прави на брашно и цитирам "Потребителите ви няма да разберат какво ядат." И като го наритах ча това изречение! После взе да се извинява и нямал точно това предвид, а че нямало да се усеща промяна във вкуса. Питах го, ако му набъркат лайна в храната и не усеща вкуса им ... дали ще бъде щастлив, че не знае какво яде? И си изтри публикацията. Ей толкова са озлобени за пари!

+++