Шпионска афера в "Роскосмос", изтекла секретна информация

Има задържани след обиски в няколко института и руската космическа корпорация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лесно се купуват хора в бедна страна. Дори и на водещите си учени не могат да плащат достатъчно, така че да не са податливи на вербуване.

В някои наистина откъсани страни им избират направо Президент и Премиер от чужбина!!! САЩ и България например.

какво е "откъсан"? това някакъв хасковски лаф ли е?:))

Ако имаше изтичане на информация нямаше да се пише по вестниците. Или се мобилизира общественото мнение и се сплотяват руснаците срещу външен враг, или са подадени грешни разработки за да се ангажират противниците със скъпи и безполезни ответни проекти

Какво ще им гепят на тия бе? Схемите за руския самовар с кюмюр и вмирисан ботуш за помпа. Не им се връзвайте хора !

Е да де, и затова руския самовар Съюз кара малоумните луди говеда до МКС, щот те са толкова тъпи, че могат да пройзвеждат само взривяващи се бракми като Челинджър и Колумбия..И буретата с барут на Мъск!

пак нещо се изнерви форума- няма нужда , то се знаеше, че ще има огледални мерки. доста мръсни игри се играят по високите етажи, а? а долу всички ни чакат едни кирливи 2 м. тъжно, нали?

Даааааааааааааа, какви жалкари са горките луди телета! Харчат 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ РУСНАЦИТЕ ЗА ВОЕННИ РАЗРАБОТКИ, И ПАК ИЗОСТАВАТ С ДЕСЕТИЛЕТИЯ ЗАД ТЯХ!!! Тъпите и прости Козяци дори не знаят, че целия напредък на лудите говеда в областа на хиперзвука се дължи единствено и само на руснаците!!! През 90 години, лудите говеда дават купища пари на руснаците за да ги допуснат до техните разработки в областа на хиперзвука! Малоумните козяци могат да се поинтересуват от така наречения Проект "Холод", където "приятелите"лудите говеда дават пари на руснаците за тестването на руските хиперзвукови технологии....Естествено след тестовете и получаването достъпа до всички резултати и руски технологии, лудите крави веднага спират финансирането на проекта, и спират сътрудничеството с руснаците! Това е същото като със скапаното копие на руския Як-141, краварската барака Ф-35! Точно както лудите крави си плащат на конструктурското бюро на Яколев за пълния достъп до технологиите и чертежите на съветския Як-141...Същото се повтаря и със руския ракетен двигател РД-180...както и със СТЕЛТ технологията създадена от съветския учен Уфимцев, и открадната от краварите.......Лудите говеда могат само да копират или крадат постиженията на другите нации, и това са фактите! Ето това са едни истински говедарски педераски "приятели" американци!

Избърши си пяната от устата, смени си ризата, че тази е мокра от студената ти пот, веднага си вземи двойна доза от хапчето, което ти предписа психиатъра, изпий един чай от лайка и си лягай! И утре с нови сили...пак същата процедура:)

що просто не вземе да отидеш и да издъхнеш в кофите, кат истинско козяшко куче, а? !е нещо не ми е ясно, какво от това което съм написал, не е вярно, а Кончи?

Хайде, откриха хамериканска намеса във вътрешните работи на Русия.

Ей сега и руснаците ще покажат на Запада що е то лов на вещици. Изгонени дипломати, санкции, измислени скандали като този с Новичок, изловени западни шпиони, които ще се разменят за Бутина. Полето за действия е плодотворно и няма граници ;)

Няма. Просто тоз оня ще изчезнат така, се едно не са съществували никога. Даже и роднините им няма да ги помнят. Майките им ще се окажат девствени.

В случая си съвсем прав:) Това е процедурата при руснаците. В най-добрия случай, доживотен санаториум нейде из сибирските полета, без право на кореспонденция и свиждане. Но ако са продали нещо наистина ценно, в което се съмнявам, описаното от теб е по-вероятно.

Американците са откраднали свръхсекретната най-модерна разработка как се стига с дизелов двигател или летяща хидромелиоративна чиния, светещи като елхи, до Луната! И сега ще стане навалица от дизелови деигатели и там, на Луната, к чат-пат някой прелитащ с летяща чиния Доган...

Путин хванал шпионите на авера му Тръмп! Ами нали са дружки веме, бе! Ташак бе, Уили!

СТАРА ИНФОРМАЦИЯ - ЗАДЪРЖАНИТЕ ВЕЧЕ СА СКОПЕНИ И ЧАКАТ ДА БЪДАТ ИЗГОРЕНИ В КРЕМАТОРИУМА НА ГРУ ГЩ РФ :)) ..... ИЗПОВЯДАЛИ СА СЕ :))

Кво нещо еййй....за тази измислена валута долара, дето го печатат като вестници, всеки руснак, дори и водещ и добре платен учен е готов да си рискува живота и да продаде "широка страна моя родная":))))))))))

Заглавието щеше да бъде по- правилно ако бяха написали- Фалшива информация е изтекла, за да се открие има ли предатели в Роскосмос. Истинска информация не е изтекла и няма да изтече- мечката си знае работата отлично и не вярва вече на сълзите и граченето на американците и запада.

Да, точно така е станало, да те е.а у идиота...:)

info, невъзпитан си беше и невъзпитан ще си останеш. А ще ти трябва доста дълъг да ме е.еш. Разбирам, че в твоето семейство думата идиот е била всяка втора дума изречена от родителите ти та е станала за тебе неотзовна в речника ти. Твой е изборът дали културните хора ще изберат да четат твоите коментари.

в Сибир на мечките!

ЦРУ не спи братушки!!! Това което лудите говеда никога не могат да създадат, те винаги ще го откраднат и изкопират най-долно!!! А продажни отрепки готови да продадат страната си за няколко жълти цента, винаги ще се намерят! Ей ги на, кат нашите продажни Козяци, продаващи аналите си на лудите говеда!

А руснаците що спят, бе кретен! Да не им откраднат така и гащите някой ден, понеже са много велики и умни:)

Вече със сигурност ( а не мост лайкли), мога да кажа, че са по-умни от теб!

Всичко е ясно - в САЩ хванали руска шпионка, Мария Бутина, ако не греша. Два дни след това идва отговор от сраната на Кремъл. Американски агенти в Роскосмос. И ще ги разменят, ако наистина са шпиони.

Икономическия и технологичен/научен шпионаж никога не е умирал. Най-добри в краденето на технологии са американците, британците, французите и евреите. Системите и организациите които са изградили гореспоменатите наблюдават почти целия свят - целия световен научен потенциал им е в списъка и където надушат нещо интересно просто отиват при изобретателя/учена и го купуват заедно с откритието му, ако ли не изчезва човека а откритието се дооткрива на национална почва - за пазаруване на подобни открития и чужди за тях учени бюджета на тези държави е неограничен. Две държави само им се опират на горните - Русия и Китай, просто защото имат затворени научноизследователски центрове забранени за достъп както на чужденци така и на собствените им граждани освен на онези които са със специален пропуск. И руснаци и китайци крадат но не могат да стигнат западняците и евреите. Някои по-долу пишат че руснаците нищо не струват като научно-изследователска нация - не струват защото не тръбят както го правят на запад. Да се чуди човек защо тогава след 90-а година хиляди руски учени получиха покана да работят в западните държави и все още работят там.

Викаш, отишли са в лошия евроджендърски запад и при рептилите-кравари. Хм.

Не съм споменал, че е лош Запада, просто много добре организиран и супер алчен. В същото време да се чудиш на тъпите, според някои писачо по-долу, руснаци след като толкова много учени им забегнаха в хубавия запад за да творят там откъде намират други да продължават да изненадват света отвреме на време, и да поддържат космическата си програма също.

нито руснаците са тъпи, нито алчността има западна георгафска ориентация. с тия крайни оценки трябва да се престане в едни хубав момент

ти си много проста бабичка

Руснаците са първите изобретили танк, закъсваш на площади и дронове които се блъскат в стените.

И коли с артопилот, които изгарят барабар с пътниците или се блъскат, защото видиш ли някой идиот им сложил на пътя знак СТОП. Също така самоексплоадиращи в ТВ ефир совалки с повече от 6 пътника, ако са по-малко не си струва ТВ времето, за което са платили..... аман от слабоумни хора, мразещи да мислят и повтаряйки едно и също, защото видиш ли американец го е казал първи....

Знам че американците като разбраха за безпилотния дрон гледаха като пребозали телета!

Верно бе, до сега русняците имаха само пилотни дронове!

А пилотирания дрон пак ли руснаците го изобретиха?:)))))))

точните пропорции на сместа от въглища и нафта за горивото на свръхзвуковата ракета.

гаранция че рашките пак са им пробутали на краварите някоя технология като стелта някога дето ги изчакаха да се набутат с милиарди и после го опоскаха над сърбия с допотопно оръжие и сега разиграват фарс за пред хората,а лакомите кравари пак се фъргат като овце над пропаст

Ако такава операция е проведена от Руските служби, евала! Ще се разбере. А за предателите е ясно какво следва...

Добре е да знаеш, че технологията "Стелт" е изцяло измислена и разработена в САЩ и дълги години руснаците се опитваха да я откраднат. Добра, лоша...тя се доразвива и внедрява, а за толкова години има един свален Стелт и то случайно, както признават дори самите сърби. С изключение на този един Стелт, всички останали свършиха доста работа и разплякаха доста вражески цели без изобщо да знаят откъде им идва:)))

Шпионска афера в "Роскосмос",.....космите пречат..ха.ха все ще има оправдания за руската некадърност....ха.ха световни неудачници..ха.ха

а аз се чудех що напоследък хич ги няма русские в космическите и военни дела, а то западните шпиони откраднали дървеното сметало!

Schilo

Хич ли ги няма? Остави руските агенции, ама поне американските чети от време навреме.

Чукча не читател...

илон мъск

ХА , ХА , ХА . " Технологии " . Енергийния придатък на Европа ,червеночумната , Говноруска , бананова империйка на Злото и " Технологии " . ХА , ХА , ХА .

миличкия. колко много злоба :))) С тези хиперзвукови ракети ли изкарват хора в космоса :)))) Ех торлче глупаво. Колко ти се иска анимациите им да се истина. Нека първо запалят Арматата на площада, после ладата, а накрая да влязат в джипката. Тогава ще поговорим пак.

Schilo

Те бе, не е истина...Ама що и американците пишат за тях и си признават, че са назад? Па за Космоса...Не са нови технологии, ама явно са достатъчно нови. Че все още не могат да достигнат до такова нещо.

защото няма цензура като в Путлеристан. кой си чул да си "признава" че са назад. Някой от НАСА ли? Или поредния "многознайко" А Руснаците що си признават за Вагнер... е ... верно... после се самоуби от балкона. тези манипулации че някой някъде си казал нещо си и после го преписваш на цялата нация - не пред мене детенце.

Schilo

Уффф, нее мое на "The National Interest" е...Четете повече бе, четете!

коя е тази новина. дай ми име на човека - за да те разкъсам на парчета за пореден път. Пак ли някой уволнен служител?

Schilo

"...", ако не знаеш английски, със сигурност има кой да ти помогне!

е хубу де... ама име не ми даде, нали? що ли? И двамата си знаем защо.

Schilo

Тоя даже не е разбрал, че съм му дал името на агенцията! Ужас!

виж какво глупаво детенце. Не на мене тия. даде ми има на сайт. много добре го видях. име на статия и ИМЕ НА АВТОРА НА ДУМИТЕ - НЕ МИ ДАДЕ. Искаш 20 дена да ровя и да търся нещо което ТИ НЕ МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ???? Хайде не на мене тия. ИЛИ ЛЪЖЕШ или даваш ИМЕ. Както гледам - пишеш постове на ИМЕ НЕ ДАВАШ !!! ЗНАЕМ ЗАЩО !!!

и оше. в БТА пише че Путлер е гей и си го е признал. Иди и го намери. :)))) серьозно бе. :)))) Смешко.

Schilo

Хахахахахах, побесня. Имат търсачка бе. И са с имената на авторите. Задай си ключовата дума и ще ти излязат материалите. Ама това, че си тъп и не можеш да го направиш, си е твой проблем. Казах ти- търси помощ

Schilo

Има го и в български медии. Дал съм ти достатъчно, за да го намериш

ето, че си трол който ЛЪЖЕ! Име и статия не даде. Това е. ФАКТ ! За пореден път. на тебе не ти цел да убедиш някой с факти. НА тебе ти е цел да се дракаш и да лъжеш хората. ТРОЛ !

Schilo

Мдааа, безсилието, ражда простотия. А спри да се излагаш. За какво да ти давам, като и без това няма да можеш да ги прочетеш и преведеш. Апропо, има и доста интересни неща за прехваления Раптор!

Ето че не искаш да ми натриеш носа и да ми покажеш тази статия. т.е. си ЛЪЖЕЦ. Караш ме да търся нещо което не съществува. Този номер си го пробвал и преди като губиш спор заради лъжите си.

Schilo

Не мислиш ли, че достатъчно се показа колко струваш? Да ти кажа ли- колкото изказването на канадеца и снега в сахара. Толкова струваш и ти.

продължавай. Нещо не виждам име на статия или името на човека който уж казал тези думи :) а не се безпокой. знам повече езици от тебе. Ама си ЛЪЖЕЦ и за това не можеш да подкрепиш думите си с факти.

Schilo

Ми как да видиш, като не знаеш ка да търсиш, а и си на поста си?

как да намериш нещо което не съществува?

Schilo

Влез в сайта и чети, има много интересни неща. Сравнително обективен е.

влязох в сайта - няма такава новина. Има я само в твоята кратуна. нещо май не ти харесаJPGа, а? Видях че си набил минусче :))))

Schilo

хахахаахахах има доста, сега четох за МиГ 31

Ти не им бери грижа на американците...те така си говорят от край време и в същото време са на светлинни години в технологиите пред целия свят, да не говорим за Русия. Както и самият Путин отбеляза и подчерта в речта си след преизбирането му тази години - "изоставането ни в технолигиите е гигантско и може да стане фатално"! Определи наваксването в това изоставане като приоритет номер 1 за Русия!

Тия анимации за мен повече крият отколкото показват, направени са демонстрират някакви супер оръжия, но не и конкретни инженерни решения в тяхната конструкция поради това много от анимациите изглеждат все едно направени с най-евтината 3D програма. Това което лично мен ме смущава обаче, че твърде много се за;лага на висотехнологичността на съвремените оръжия. Преди ВСВ това е същата тенденция, но по време на войната най-добрите оръжия се оказват прости, евтини за прозиводство и лесни за използване и подръжка.

Фалшива новина да си мислят селяндурите русофили, че орките на Путя имат каква да е свястна технология за крадене. А горчивата истина е, че не могат да сглобят и свестен автомобил, затова безродните русомърши карат пета ръка вмирисани немски кенефи.

Schilo

Нямат бе, ама ми е интересно, що янките ги ползват, за да изпратят хора в Космоса?

ти ползваш ли такси? Що не караш Бентли? Ми по евтино е бе сладур. За това и викат кенефочистачите да си вършат работата докато се занимават с истинските неща в живота. Има си таксита, има си тираджии има си и учени....

Schilo

Доста тъпо сравнение. Ползвам такси, когато ще ми е удобно. Но имам и автомобил. Въпрос на избор. Ама техния къде е?

тъпо но го каза. Те също имат. 6 пъти кацаха и на луната. С руските системи ли го направиха? или сега ще почнеш да ми говориш как не са били там и че земята е плоска? А че МКС го държат на 60%, а руснаците имат само 5 пристанища за кораби и нищо друго пак не е вярно нали?

Schilo

Имаха, искаш да кажеш. Минало свършено време. Какво имат сега?

и още ги имат. Просто не им е изгодно. Живеят в пазарна икономика. Което е угодно се прави, което не е - не се прави. Проблем ли имаш с това? Докато в Русия правят всичко за лъскав имидж, а хората мизерстват. Всеки с приоритетите си. Хляб и зрелища... ама за руснака само зрелища.

Къде са бе? Последните бяха совалките. Къде са? Имали? Имат, ама нямат. Колкото и да ви се иска.

Ти ли ги разфасова за скрап? То и Су-57 не го виждаме много. Отиде до Сирия, снимаха го и се прибра. Значи не съществува вече по твоята "логика"

Schilo

Наистина, къде са совалките? Не спекулирам със смъртта на астронафтите! Мир на праха им! Ама що така не летят?

3 поста над твоя. чети бе тролчо.

Schilo

Совалките им,троле са точно там, където и ти си написал- за скрап. И понеже нито носител могат да си направят, нито двигател, ползват руските. Дано да си заработил добре

чети бе мунчо... знаем че ти плащат на пост, ама е добре и да четеш вместо само да лъжеш тука. Барем имаш и факти с които да боравиш, не само с лъжи и опорни точки.

Стига с тези автомобили! САЩ правят ли свестен автомобил? И не размивай публиката. В Русия се правят повече коли на човек от населението, отколкото в САЩ. В Иран още повече. Въобще колите отдавна не са критерий.

Schilo

Ей, най-накрая американците да си направят годни носители, които да извеждат хора в космоса.

И кво може да се открадне от Роскосмос - препариранто куче Лайка ли ? Или дървените им сметала ? Ушанките са толкова назад в космическите технологии, че се намират някъде по времето на Коперник

Ами технологии, които да те изкарат в космоса, ане да плащаш наем на руснаците..

The-Canadian

Технологии в Раша е все едно сняг в Сахара

Schilo

от пресата: "Сняг падна тази неделя в района на алжирския град Айн Сефра, разположен в пустинята Сахара, съобщават местни издания. Снеговалежът започна в ранните часове на сутринта и бързо покриваше пясъчните дюни. В Сахара падна сняг за пръв път от близо 40 години В Сахара падна сняг за пръв път от близо 40 години Сняг валя също в Саудитска Арабия и Сирия Снежната покривка беше около 40 см. Тя започна да се стопи около 17 часа. Нормалната температура в града през януари варира между 6 и 12 градуса. Падането на сняг в пустинята става за четвърти път за последните 37 г. Интересен факт е, че за последен път снежна покривка покри Сахара през декември 2017 г."

Schilo

"Видео: Ройтерс Образувала се краткотрайна 40-сантиметрова бяла пелена За втора поредна година в пустинята Сахара падна сняг, съобщава алжирския вестник ТСА, цитиран от БГНЕС. СНИМКИ ОТ СНЕЖНА САХАРА ВИЖТЕ ТУК Снеговалежът е започнал в неделя сутринта в района на град Айн Сефра в северната част на Алжир. Снежната покривка достигнала 40 см. До вечерта обаче тя се стопила. Вестникът припомня, че за последните 37 години сняг е валял в пустинята общо четири пъти, като последният е бил миналата зима. "

веднъж на 40 години :)))))

Schilo

и два пъти през последните две години

Цитат. Дано го схванеш: Неотдавнашен доклад на Times и книгата на Peter Schweizer от института Hoover фокусираха вниманието върху уранова сделка от 2008 г. между Русия, САЩ и канадската компания Uranium One. Сагата започва през 2009 година, почти година след началото на преговорите, когато руската държавна корпорация Росатом, действаща чрез свой филиал, и минната компания ARMZ закупиха почти 20% дял в базираната в Торонто Uranium One. На следващата година ARMZ увеличи дяла си с повече от 51 % – сделка, за която трябваше одобрение от регулаторните органи на Казахстан и Канада, освен разрешително от Комитета по външни инвестиции на САЩ. През 2013 година ARMZ плати около 2.8 млрд. долара за останалите 48 % и придобиването на пълен контрол върху Uranium One. В крайна сметка, същата година Росатом стана пълен собственик на компанията, като я реорганизира под името Uranium One Holding (U1H) и прекрати търгуването й на фондовата борса в Торонто. Сред активите на U1H са редица американски проекти и парцели за проучване. Най-напредналите измежду тях са Jab и Antelope, Moore Ranch и Willow Creek – всички те са в Уайоминг. Така Русия, чрез Росатом и U1H, притежава грубо 20% от потенциала за добив на уран в САЩ.

"Според няколко източници на вестника ("Ню Йорк таймс"), присъствали на среща с Тръмп на 6 януари 2017 г., са му били предоставени данни като например "текстове и имейли от руски военни и ИНФОРМАЦИЯ, ПОЛУЧЕНА ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЕКРЕТЕН ИЗТОЧНИК, БЛИЗЪК ДО ПУТИН, КОЙТО Е РАЗКАЗАЛ НА ЦРУ по какъв начин Кремъл е взел решението за кампания на кибератаки и дезинформация" ... Това е положението ...

Вилняли са в офисите на аниматорите които са правили клипчетата.

Най-после откриха 10 сътрудника които не са гласували за Путин.Разстрел ги очаква.

Нито една русска ракета не паднала! Защото нито една не е излитала (от тези с адрения реактор или хипер мега взуковите). Така че расскрихме ви в империалистическа лъжа

Вярно бе ..ха.ха забавих че са руски както и танка Армата още не е запалил..ха.ха

Не пипайте нашите безаналогови технологии!!!

И началниците на шпионите? Ако това се докаже, ще има очевидно драконовски мерки! Предателство не се прощава. А информацията е вече в ЦРУ, които пищят, че им бил орязан бюджета и не могат да правят "операции" по целия свят. Сега жална им майка на шпионите. Май руснаците ще действат като Мосад. Оправдавам ги! Напълно ги оправдавам, защото от всякъде са заобиколени от предадетили и нарушаващи договорите. Това беше голямата цел на САЩ и разузнавателните им служби, защото във военно-промишления им комплекс се наливат трилиони долари, а с 50 пъти по-малко пари руснаците дрънаха напред във военните и космическите технологии. Та така. Сега ще чакаме второ действие на шпионския сериал, но бягство от затвора не вярвам да има.

Кои,не така наивно. Русия от началото до сега е най,най в краденето. Няма лошо иначе нямаше да имат нищо при този в. бюджет русите. Вярваш ли за бюджета им?! Още по Соца и днес военният бюджет на Русия не е известен на никого и на Путев. Те пускат бюджет на военните един и всяко ведомство отделя половината и повече за военни цели. Иди хвани в. им бюджет. Но мизерията на мужиците при мизерните 1,2 трил. БВП е ясна. Така беше и с Варш.договор. Един висшист взимаше 105 лв.щат,данъци и оставаха около 70 лв. на месец- УЖАС на УЖАСИТЕ!!!! Натам подкара Путев РФ последните години и ще идат при СССР.

Ама и Путин ще е замесен защото цялата информация предал на Тръмп в куфарче....затова не искаше да разпитват преводачите че щеше да лъсне предателството на Путин

Ето как Мъск си прави космическата програма...

Откраднал е технологията за кацането на ракетите?????????? Колко тъп може да е един трол???????

Ако съдим по теб дооооооста тъп!

Така прави, но е отркаднал и технология за машина на времето и краде руските технологии от 2400-та година - те тогава ще са измислили това, което той сега прави

Трябва да те разочаровам. Запознай се с разработките на СССР/РФ за това, което сега прави Мъск...

PEYTSCH

И аз получих една-две разработки на супер-хиперите им ама ги хвърлих на едни мангали под балкона...Нека се радват келешите...

Таината бе разгласена от Путин А хиените това и чакатДа би мирно седяло не би чудо видяло

Хахахахахаха! Кризисен ПР на кагебейци!

Е, щом Запада шпионира - може! Това е полезен шпионаж, благороден! Не като долния руски и китайски шпионаж!

Хахахахах, вчера показха новите анимационни филми, днес шпиони ги налазили или им откраднали файловете, от които рендвали анимациите.