Русия предложи сделка: Учен срещу шпионин

Русия иска да размени учен, излежаващ присъда по обвинение в шпионаж в полза на Запада, срещу един от предполагаемите руски агенти, задържани в САЩ миналия месец.

Обратно в новината

Коментари - Русия предложи сделка: Учен срещу шпионин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още нещо . Прочети моля те постинг KGB 08.07.2010 11:53 и ще разбереш че с основание се дразня.

Щом се чувстваш че си прав - можеш да плюеш когото искаш. И руско правителство. Слава богу свобода на слово не е отменена. Но не мислиш че съвсем естествено аз да се дразня когато за руски народ дават отвратителни квалификации . Русия ми е родина - разбира се че ще се защитя. Аз също не харесвам някои неща тука - но не позволявам си да правя глобални изводи по единични случаи. Просто сега опитах да те изясня моята позиция , която следвам когато коментирам статии за Русия. С уважение.

Чета и се сещам за нещо важно. Така значи, Русия заменя учен за шпионин. ккаво излиза? Че цза Русия шпионите за по-важни от учените. Вместо да им създаде условия да работятв областта на науката тя ги е натикала в лагери (защо ли ми е толкова познат този персонаж - все едно чета " В круге первом" на нобеловия лауреат Александър Солженицин). Изводът е ясен - на Русия бе и трябват учени - на Русия й трябват шпиони. И тук следва най-важното. Как можем да искаме от една такава държава технологичен напредък? Когато трябва да разчиташ на полуграмотни инженери, работници-пияндури и мениджъри-номенклатурчици нищо добро не те чака. И едни разузнавачи не можеш да подготвиш като хората.

Сега проумях на кого приличаш. По патоса на речта и по запаленост - представих те на броневик, на Финландската гара с кепка в ръка - копие на Ленин. И също така едни врели некипели приказваш ..

Неясно защо в Русия обичат неинтелигентните хора - сатрапа Сталин, селяндура Хрушчов, полуидиота Брежнев, пияндурника Елцин. а като стана дума за Ленин, уж в мавзолей са го сложили, уж го почитат, ама някак си резервирано. За един определено интелигентен мъж като Троцки да не говорим - него направо го мразят. Ленин поне е бил образован. За разлика от Сталин. И от Хрушчов. Той, Брежнев уж инженер се е водил, ама основно образованието си го е получил в школите на КПСС, както и Елцин. Е, др. "рускиня" сигурно обича повече такива екземпляри - тя Ленин трудно ще го разбере, даже и като говори върху броневика. Но ценностната система в Русия е такава - държава, в която един шпионин се цени повече от един учен или писател, не ми я хвали. И то поне шпионите ви да бяха качествени, а то боклуци. Нещастници!

Сори Хане - сега прочитам статия и въобще нямам желание за коментирам простотиите на КГБ. Така че постинга не е мой. Апропо, твоите подружки също ли попадат под квалификации , които аз чета за руснаци в вашия форум? Интересно как реагират? А относно лош български ще те кажа следното: когато българи идваха в русия да учат в ВУЗ на тях им давали 1 година само за изучаване на езика, и предоставяли всички условия за негово изучаване. Аз съжалявам, но нямам тази възможност - защото в условия на развита демокрация трябва да работя.

Дебил - по-дебил

Гледай Zeitgeist.

Абе, Хане, абе, чедо заблудено, а ако ние българите бяхме оставили 200 000 убити за свободата на Русия, нямаше ли да имаме право на глас там?Абе, Хане, щеше ли и тебе въобще да те има ( освен с чалма на главата ), ако 200 000 руси с кръвта си не ти дадоха правото сега да се правиш на българин и православен християнин и да претендираш за нещо...?

Много е плоско! Това е русофобия предназаначена за абсолютни балъци! Но, има страхотен ефект! Много са верующите на каквато и да е публикация в медиите! А, медиите се еспедепцаха, какво и как да го публикуват!

Нее мания ювиги велики са . Е дна седма от земното кълбо са . И когато се отвориха към света по голямата част от него проговори на руски . За богатствата им няма да говорим . Славяни са православни христяни са както и аз. Затеб незнам ти може да си от Иран . И по добре мания за величие отколкото КОМПЛЕКСАР като теб !

Историята учи! Това се случва от преди началото на ВСВ, през Студената война е било практика, а сега някой ми обяснява, че руснаците видиш ли си признават, че имат шпиони :D

Това се случва от много преди втората световна война. Прочети за Сидни Райли. Нито МИ6 се е саморазпуснало, нито ЦРУ, нито ФСБ, нито Моссад.

смях се от сарце,започвам да мисля че руснаците наистина са гениални.много от учените им избягаха и не не знам като разменят и малкото които са останали какво ште разменят след това.ште останат само шпиони зачтото те са много и са навсякаде.ха,ха,ха голям смях пада

Това американците го предложиха, не руснаците. А това обръща логиката на рассъждаващите тук. До сега се говори само за секс машина, дето ходила в бар, посещаван от английските принцове. Ако руснаците ще разменят нея сръщу този, значи ще признаят че работата не е чиста.

Много си отворен.Да не би си агент. Можем да те разменим с някой и ще се отървем от един тъпак.

За втори път пиша че КГБ крайно не информиран. Същият мен КГБ снощи изврати сиуацията с ПРО, Русия предлага да сложи руски СС300 Сатана-по натовска квалификация- да не се бърка с С300- за ПРО в ЕС, но това е економияески интерес/ американците естественно против, и няма никакъв проблем, който печели търг - печели, а какви глупости тоз КГБ изписа по форума, наистина вече ставам противник на такава свобода на словото, една надежда че има помного умни хора от глупави.

Странно нали това било лъжа, нямало никакви шпиони, а сега ще ли да правят размяна, американски шпионин срещу "честен и невинен руски гражданин". Очаквам коментарите на русофилите и тъпите бетонни промити и добре полирани комунистически мозъци.

KGB ли си 9999 ли си но раздвоението на личността е лоша работа...мнооого лоша...)))))))

За товарищ Станишев - размяна и срещу най-продраната руска "сука" - ще сме на световна далавера!

Съгласен.А срещу тия двамата мушмороци, да спазарим три години газ на половин цена.

Руснаците станаха по-големи евреи от тези на Уолстрийт. Напоследък само някакви сделки въртят които са в техен интерес.

А за чий интерес да бъдат сделките на руснаците? За чужд? Това става само в България.

И като си го приберат ще го разстрелят.....руска работа

"Те искат да разменят Сутягин за един от обвинените в шпионаж в полза на Съединените щати.???????????????????

Това е качеството у нас. А всички коментират тук във форума. От статията не става ясно точно какво коментират:)))))

Много умни тези руснаци, бе! Или пък четат внимателно моите неща. Това, което те предлагат аз го писах още щом се разрази скандала. Всъщност, това е стандартна операция в такива случаи. Друго е интересно. Нали Москва твърдеше че това е провокация на ЦРУ и ФБР. Нали уж нямаше шпиони. Че и една купчина видни представители на червената сган в България им се вързаха на тези декларации. Глупости на търкалета! Аз имам едно конструктивно предложение. Станишката нали ще го съдят за злоупотреба с класифицирана информация. не знам дали и Агента Гоце не е за съд, ама да караме по ред. Та, предлагам да заменим Станишката като руски шпионин. Хем той ще отърве панделата, хем ние ще отървем държавата от още един боклук. Пък и ще зарадваме половината от висшето ръководство на БСП.

Брейййй, че си умен, бреййй. Добре че го предвиди, инак американците го бяха закършили яко. Ама много яко. Пък и ако си мислят, че 10 са само шпионите - по-добре да пасат биволи в прерията. Такива като теб са за размяна, ама кой ли и какво ли ще иска , за да те вземе, а ?!

ама нали е бял трябва чернилките да му разрешат )))))

NICE, A!

пропуснал си вторият отбор на бсп - сдс. или мислиш че те правиха нещо различно от бсп :) :) :)

За ква класифицирана информация ще го съдят - засекретяването на такава информация е престъпление срещу народа, а използването й - измама, като се използва неосведомеността на народа.