Oсъдиха българин в Румъния на 5 години затвор за шпионаж

Върховният касационен съд в Румъния намали присъдите на двама бивши румънски министри и на българина Стамен Станчев по "дело за стратегическите приватизации".

Обратно в новината

Коментари - Oсъдиха българин в Румъния на 5 години затвор за шпионаж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боже, колко хубаво е било да се живее в България!

Невинен е човека, набеден е. Да се вдигнем всички на протест за да го защитим. Ами ако и на вас се случи да краднете милиони утре? Няма ли да искате един цял народ да ви защити? :)))))))

Е така се работи българи от съдебната ни система...!!!!!! А не като вас - осъдените по делото САПАРД в Германия излежаха 6 годишните си присъди, а нашите разбойничи приятели и спонсори на Гоце, още ги влачи съда...!?!?!? За това и Румъния е вече пред нас...

link

"..Българският консултант Стамен Станчев, разследван в Румъния за шпионаж, се разхожда из Монте Карло на волана на суперлуксозен болид, а на ръката си носи часовник от колекцията Джеймс Бонд, пише днес румънският вестник "Евениментул зилей" в кореспонденция от Монте Карло. ..." 2009г

Леле, ако в БГ почнат да съдят за приватизация и предаване/търговия/с информация- то олигарх няма да остане. И какво ще правим тогава без ръководители?

остъи ги мамалигите и те се изметнаха ,ние продъляваме напред до победата на комунизма...

СТамен избяга в Дубай с няколко милиона да си пече задника под дубайското сланце, пък те го осадили... дреме му на него

Прочетох някои коментари и се чудя на ума на някои коментиращи. Вие не разбирате ли, че доказателствата на румънците са смешни. Били предали информация в полза на Украйна. Те обявили всичко за продан и се чудят, че се търгува с информация. По тази логика трябва цялата фракфуртска борса и Уол стриит да ги осъдя за шпионаж или Хелмут Кол за разпродаването на гедеронските заводи. Аз съм червен, но вие ме биете по точки.

ха ха ха и румънците ни минаха,това у нас никога не може да стане.............нашите съдии не са чак толкова компетентни, че да осъдят министри

не 1:0 , а поне 10:0 във всичко.

Жалко, горкия човек. Сега ще изгние в дранголника.

Това е била някаква Доносническа фирма- Следят, подслушват и Събират информация, включтелно и компромати. След което, започват да изнудват определени хора в замяна на някакво "Престъпление по Служба", което трябва да извърши съответното лице, което е изнудвано. Много от мутрите преди години имаха пропуски на Националната Следствена Служба, като например- разстреляния през 2004 г. в София, Бай Миле.

Ако това се бе случило с немец,французин,холандец и т.н., дали коментарите в техните си сайтове щяха да са изпълнени със злорадство?

Най късият виц в България досега беше: "Министър в трамвай". От сега нататък ще бъде: "Министър в затвор".

Този Стамен Станчев не беше ли от Ловеч ?

Същия убавец.

Бе къде е наш Президент в този случай? Зает е с речи как България е била съюзник на "страните от оста" ли? Не е ли тук е по-важната работа?

Сещам се за един подобен ФРАПИРАЩ случай в България (един от многото) - приватизацията на БТК - приватизирана за около 200 млн. долара, а след това препродадена за над 1200 млн. долара. Обаче Никито Василев (Малкия Мук) вместо да е в затвора, е финансов консултант в някаква частна компания ?!?!?

ето, оправихме си съдебната система - вече има осъден българин !!!

Шило

Ами браво на румънците! Само дето според мен не са "шпиони", ами живи далавераджии.

По същите критерии тук у нас трябваше досега да има разстреляни над 600 депутата от всички партии участвали в парламента досега. Ето защо отделят Румъния от България и я пускат напред, а ние продължаваме да стоим на дъното заедно с утайката.

Вярно, съгласен. Но не само 600, а още много.

Всички злорадствате, че успял човек е осъден, а пък щом е българин - още по-добре. Знаете ли изобщо някакви подробности по случая, какви игри се разиграха с това дело и дали Станчев е толкова виновен? Важно ви е явно да хейтвате на общо основание. Молете се да не закъсате в чужбина вие и то несправедливо обвинени, че нашата мила родина и адвокат стажант няма да ви прати.

Закъсвали сме в чужбина и никой и пет лай.на не дава за нас. Въпросът е, че го закъсахме много по яко в България и пак толкова внимание!

Смотаняк, никой не е над закона, нито в САЩ, Саудитска Арабия или Румъния да не говорим за Германия, а само къде...........в България. P.S. Ти ако имащ лични отношения с този сънародник, това си е твое право, но гледай обективно, където има дим има и огън. Направи си извода сам.

Шило

Моника, никой не злорадства, че е осъден българин. По-скоро аз завиждам благородно на румънците, че не позволяват на далавераджиите да вземат връх. Нещо, което стана у нас. За едно и също там ги наричат престъпници, а тук- успели мъже.

Абе Моника, ти да не си правела хармоника на този наш "добър сънародник", че така го защитаваш? Закъсал човек в чужбина според теб правили приватизация в страната която е закъсал?OK, успял е с ум и "собствени сили", ама безплатен обяд няма. P.S. Сега обяда ще е сервиран безплатно за 5 години..... кръговрат , кво да правиш.

Станчев го отнесе с цел спасяване задниците на по-висшестоящи люде в Румъния. Финансови спекулации се правят в сял свят, ок, не всички законни. Ако беше наркотрафикант, например, щеше да има необходимата сума да си купи делото, както един наскоро освободен тук (както и в Италия и Румъния) играч. Тъпо е да се хейтва на общо основание хора, вземете се замислете малко.

Налага се и тук да напиша за румънското правосъдие:Никой не е над закона - под тази максима работи и през 2014 г. Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК) в Румъния, която разследва злоупотребите по високите и средните етажи на властта. Разследванията на НДБК доведоха до 743 осъдителни присъди през 2012 г., 1041 - през 2013 г. и над 1500 през 2014 г. Бивш премиер, действащи и бивши министри, депутати и сенатори, съдии, кметове, шефове на футболни клубове, полицаи и олигарси, близки до политическите кръгове - никой не е имунизиран за разследванията на екипите на главния прокурор на НДБК Лаура Кодруца Кьовеши. Румънски вестник я сравни с италианския съдия Джовани Фалконе, който с помощта на разкаялия се мафиот Томазо Бушета, нанесе удар на Коза Ностра през 90-те години на миналия век в Италия. Излезлият неотдавна от затвора олигарх Сорин Овидиу Вънту, който излежа две трети от двугодишна присъда за пране на пари, написа в личния си блог, че от 1990 г. насам, най-голямата спирачка на пътя на модернизация на страната и най-голямо огнище на корупция в Румъния, е бил парламентът. Вънту твърди, че ако бъде осъден за всички машинации, в които е участвал, ще остане в затвора до края на живота си. Той разкри, че за получаване на място в парламента трябва да бъдат заделени между 200 и 400 хиляди евро, които кандидатът обикновено взема от бизнесмени, а след това им връща като народен представител. Така,че трябва да го решат тези,които ни управляват!

Нещо не си спомням наши министри да бъдат ефективно осъдени.Затова сме по-зле и от румънците.

Сравнение-когато преди 5-6 г. един англичанин намушка с нож българин-веднага дойдоха от Англия неговите близки и всякакви защитници да настояват за освобождаването му, а в случая не виждам съмнение и интерес дали нашенецът има вина и до колко?

само като чуеш в едно изречение думите българин и приватизация е ясно, че се въртят измами. А като добавим и фамилията...

Двама бивши румънски министри и четирима консултанти, работещи за Креди Сюис фърст Бостън"а кажете дали министрите са по виновни или консултантите,които в случая се явяват бушончета.....

За какви се мислят тези цигани.

Те диктатора Чаушеску утрепаха, че едни далавераджии ли няма да опандизят !

преди нас!

Не съм очаквал че от Румъния можеш да откраднеш технологични тайни.

Тайната не е технологична, а за стойността на подлежащите на приватизация предприятия. Например у нас преди приватизация едно предприятие се оценява и продава на тази цена, а докато е държавно го зареждат до дупка с материали, горива и машини, които на практика "бизнесменът" получава като подарък.

Дори в Румъния дават 5 години ЗАТВОР за нещо, за което в България дават ПРЕМИЯ в кафяв плик. Резил...!!!

По погледа му личи, че лукав и хитър. От тези хора, които се правят на приятели и печелят доверието ти, за да може да те предадат.

Крадеш няколко милиона и с тях си осигураваш около 80 години живот, от тях излежаваш 5 години и ти остават чисто 75 години. Ако не крадеш, а честно си бачкаш ще преживееш не повече от 70 години, последните няколко в мизерия и болести.

До тук добре но румънците имат навика да изправят такива до стената. Помниш ли декември 89-та....какво се случи със семейство Чаушеску?

До тук добре но румънците имат навика да изправят такива до стената. Помниш ли декември 89-та....какво се случи със семейство Чаушеску?

Ех, Кога ще ги стигнем Комшиите ?! ... Всъщност - Група на ЕС Гърция+България+Румъния ?

Ние не знаем накъде отиваме Колега, за какво стигане да говорим!

Мъглявинно Е, имате право ! ....ама все-пак : - ( GR+БГ+RO ) ?

Когато и при нас започнат да се дават осъдителни присъди за злоупотреба с вътрешна информация , шпионаж, и тем подобни, тогава и тук може да светне в края на тунела! За сега: тъмница!!! комшиите ще се оправят. Те и сега са доста по-добре!

едни престъпници осъдили други престъпници

да а ама наш брендо не могат да го осъдят

Само като го погледна и ми става ясно, че е престъпник.

При нас има ли такива случай?

Гълъбин Боевски например

Ето затова Румъния дръпна толкова много пред нас! Бивши министри в затвора! Станчев в затвора! Насълзиха ми се очите! Кога ще го видим това тука?!! Нашенският Станчев е милионер и само ходи по различни телевизии...

Никога, защото вместо като румънците да ги изправим и застреляме на площада - тук дадохме власста на децата им. Всичко беше режисирано, в днешно време гадовете бащи от ДС и децата им са 'успели бизнесмени' , дават ти 300-400 лева в провинцията и работиш като роб докато пукнеш на 57 години преди да си видял внучето още.

е виновен! Той каза да се разотиваме без кръв! Те ти сега мирен преход!