Тереза Мей отхвърли референдума в Шотландия

Британският премиер Тереза Мей отхвърли намеренията на първия министър на Шотландия Никола Стърджън за втори референдум за независимост.

Обратно в новината

Коментари - Тереза Мей отхвърли референдума в Шотландия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Европейсия съюз има нужда от отчитане на индивидуалните особености вкл климатични демографски на всяка страна членка Много е важно да се прекратят ПИАр изцепките по медиите и да не се правят остро конфроnтиращи заявлениq от най високо ниво.ИНаче слушаме само какви жестоки санкции щели да се направят на тези или онези..Кротко

В Европейсия съюз има нужда от отчитане на индивидуалните особености вкл климатични демографски на всяка страна членка. Засега Англия има едни проблеми Шотладния други Северна Ирландия трети..Може споко да се договорят индивидуални меки защитни мерки охраняващи всяка територия пооделно от неизгодни вредни и опасни решение на наркоманизирани и корумпирани политици временно на власт вкл от Брюксел.

ииии всички "европейци" се правят че не виждат слона в стаята който се казва Каталуния...и едно слонче има - Гибралтар...дето може да я посбърка баба Тереза...

Стърджънт се е почесала зер дето не я сърби от изявленията на англичанката ...те вШотландия много ги обичат тях...))))

Ти верваш ли, във любофта ми? Ако верваш, ела по тъмно, тази вечер в "БеГе търси таланти" и чуй Ми, как, на биса, са диреми, Тулибу дибу даучю вгз май Мей, с моят Еври- прътньор, Бай Хей! От, бейбе Тюдора Фаворитката!

Ма бива ли да си толкова грозна,ма?Типична английска кобила,недоклатена!

вижте какво, в шотландия има основно планини, езера, камъни, почти постоянен дъжд, студ, вятър, облаци, огромни пусти територии и овце. англия е в пъти по-богата и ги спонсорира, плаща им безплатен университет и безплатни лекарства, плюс още много. шотландци идват в англия да търсят работа, не наобратно. повтарям, не наобратно.

И защо точно викаш англичаните искат да си задържат тия разходи, които им тръска Шотландия? Както си го написал изглежда, че англичаните трябва да ги натискат да си ходят... :))

съединението прави силата, има и политика, не само сметки за пари.

Имат и една спиртна напитка която много се тачи в България. :)

Вече имаме и английски трол,ей нахални англета!Няма да стане вашата,Щотландия ще бъде независима,тъкмо твоите хора няма да я спонсорират,а шотландците сами ше си решават !Пфу!

Е, ти няма ли да спреш да измисляш лъжи срещу шотландците!Лъжеш като дърт англичянин да не кажа циганин!Времето в Щотландия не е по различно от това в Англия,като районите около Гълфстрийм са по топли!Щотландия е развита икономически,с висок БВП и висока покупателна способност на населението!

англия е по-богата.

...имало и казват и много нефт и газ и база та на атомните подводници на НЕвеликобритания била там....така че разни казвания има ....))))

Сега с този си отказ за Референдума относно НЕЗАВИСИМОСТА на Шотландия, Англия показа ЗАЩО не приема Референдума на Крим за присъединяването му към Русия!!!!Скапаната "империя" на англосаксите се РАЗПАДА!!!!!!!

И и и, абе ти в Крим не го ли видя "референдума" как се извърши и кога?Абе може ли да си толкова зомбиран и прост,къде сравняваш несравними неща!То в Крим не беше и " референдум",ами като политзатворници ги строиха да гласуват!

английские тролова били много сложни и независими обаче голем смех...

Режимът в Лондон трябва да предостави на шотландците сами да изберат дали да останат във Великобритания. Иначе къде остават "демократичните" ценности, заради които САЩ и Западна Европа бомбандираха Ирак, Югославия, Либия и Сирия? Или тези ценности важат само, когато са в угода на Запада?

Данчо, Данчо, хаирсъзин мързелив такъв- малко ти дърпах ушите, малко двойки ти писах в първи клас- бомбаРдираха. Ха сега, 100 пъти препиши за домашно.

Класния е гей.

Данчо, Данчо... режим в Лондон няма. Режим имаше в българия до 1989, в Сирия, Ирак. Като ти спираха тока (ако си бил жив) през 2 часа, имаше режим. Повярвай, в Лондон има всичко (ама наистина всичко) друго, но не и режим!

Режим имаше, защото не беше пуснат "лошия и комунистически" 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй!

например при Дизраели, който превози с флотата Сюлейман паша за Шипка къв режим може да е имало? ....пък ти вечре се поразходи из Хакни в Лондон и ще усетиш сам как има всичко в Лондон...ссмешник от Подгумер си ти май а?

Напред " Смело сърце"!Не се отказвайте и отчайвайте ,продължавайте към независимист и оставане в ЕС!Мейката ще я ритнете ,както и другите шмейери!

Голямата .ичка, е с малка устичка а Ичка е британска, казал го е Народа.

Нали знаеш поне това какво е?! Та, чаплата от "Даунинг Стрийт" 10 отхвърляла...Сега остава в отговор и нея да я отхвърлят! Пет-шест века чака тази измъчена страна да ги разкара мазните брити и ето, моментът иде... То могло и без мечове, тихо и кротко, просто ще им го мушнат неочаквано някъде и толкова. Тази сърцата шотландка трябва да се продкрепя. Вече не могат да й вземат "родолюбиво" главата както на Мария Стюарт някога!

ти да не си гледал филми по теуевизоро? измъчени били? а знаеш ли какво е юниан джак?

Аз

Докато дрънкат глупости, много хора забравят, че в Шотландия вече имаше референдум за независимост и шотландците си казаха думата - не щат независимост, искат във Великобритания. Сега им се прищяло да са и в ЕС, ама пък не щат втори референдум за независимост. Отделно се забравя, че евентуална независимост на Шотландия по никой начин не значи оставане в ЕС, по простата причина, че Шотландия никога не е кандидатствала за членство. Ако искат да останат, трябва първо да напуснат Великобритания, после да кандидатстват за ЕС, да затварят преговорни глави, да покриват критериите от Маастрихт и прочие. Шотландците това го знаят и затова са се определили - по-добре във Великобритания, отколкото в умиращия ЕСССР.

Споко- лордовете вече намериха разрешение- нови избори в ЮК, ново правителство и нов референдум ЗА оставането на Великобритания в ЕС. Малко късно, ама, по-добре късно отколкото никога.

Ако не беше Хейс, Руди да спре чичко Ади, Фюри, тая кобила, можеше, да бачка, шлосер в Немска фирма, за ауспуха, на Фокс- вагената

Е то сега понеже на бачкат. Отдавна германците изкупиха британската автомобилна промишленост.

ако някой ви е казвал някога, че референдумите са образец на демокрацията, да знаете - няма такова нещо. Това е тоталитарна практика и само Русия я практикува. Образцовите западни демокрации не се занимават с такива глупости.

народът никой не го пита нищо. Разни Терези и Нерези определят всичко от кабинетите си. Така е демократично. хахахаха

Както казват руснаците - и точка,еблема на двойния стандарт-английският референдум е свещен,шотландския-отхвърлен от едната Мей

не им се ще да има втори "фал" ... като английския. Та затова няма да има референдум.

Руснаците, по точно техните политици нищо не могат да кажат ,защото руските референдуми са с танкове и калашници и бегай да не слушаме глупости! Англетата си губят империйката,има двоен стандарт,но не по руски уважаеми!

Защо така бе ,английско Майче. Като си толкова сигурна, че шотландците ще гласуват за напускане на ЕС ,нека го направят с новият референдум.Писна ми от тарикати и Тарикатки.

Англия както и Германия са вече почти мюсюлмански страни. Въпрос на време е(може би месеци) теѝи 'малцинства' да предявят претенции да определят посоката. На хората на парите(баш капиталистите) им е все тая дали ще има шериат , демокрация, някаква теокрация ли откровена тирания. Важното за тях е да има печалба и още печалба. Това важи и за България. Малко са страните, малко наистина с остатъци от общество, а не просто адско бягане за печалби. Шотландците са донякъде една от тях.

Не могат да определят малцинствата,въпреки че са много в Англия! Там е друга политика! Те щотландците не могат да се измъкнат камо ли някакви малцинства!

На миналия референдум всички англичани и други чужденци гласуваха за оставане. Ако чужденците нямат право да гласуват резултатът ще е съвсем различен.

4 от най-старите университети на Острова и в Света се намират в Шотландия. В Ирландия също има един такъв университет. Всички тези универсистети са в члените позиции на топ 100 в света.

тази дама явно е пълен "тепегьоз". Пренавила се е и уверено "плямпа" какво и е угодно... Ех, друго си е Маргарет Тачър ...

С гласовете на Пакистанците остататъкът от Британската империя пое по пътя на окончателен разпад. Следващите стъпки са независимост на Северна Ирланди и Шотландия, някой ден може би и на Уелс и премахването на монархията от Австралия, Канада и Нова Зееландия. Пакита си отмъстиха на надутите Лордове за колонизацията :))))))

Ако ставаше въпрос за Русия и Крим, знаем какви щяха да са заглавията. Но когато става въпрос за Шотландия и Англия, тогава всичко е нормално. Сякаш няма шотландци, няма такава нация, няма такава държава. Съдбата на Шотландия е в ръцете на самите шотландци. И само те могат да решат дали ще има референдум или не. Това не може да бъде решено от хора, които не са шотландци, а са окупатори.

А-а-а Русия и Крим,моля ,няма нищо общо! Референдум при военна руска окупация в Крим и куп нередностти,беззакония и безобразия е подло за сравнениеА и в Крим някакви си руснаци са заселени чак при Сталин,на мястото на интернираните от Крим местни татари,българи,и гърци дори!Не забраввй ,че Фанагория като столица на Велика България е в Крим! А щотландците са древен народ на собствена територия,все още подчинен на антличаните!

Аз

Я земи прочети малко, преди да дрънкаш глупости, бе! 1. Референдумът си беше съвсем наред, което се потвърждава от продължаващата еуфория на кримчани от факта, че са в Русия. 2. Фанагория никога не е била столица на България. 3. Фанагория се намира в континентална Русия, а не в Крим. 4. Шотландците не са подчинени на англичаните, а са равноправен с англичаните етнос във Великобритания, имащи съвсем същите като англичаните институции.

браво на тереза меи, англичани - хитри, шотланди - глупави. много ми е смешно да чета коментари на хора, които хал хабер си нямат от това, но подкрепят независимост за шотландия.

Англетата беха хитри, докато гласуваха за Брекзита.

Ай, бетай оттука отрицателни троле!Не виждаш ли, че щотладците не са самостоятелни при взимане на решения,налагат им ги!Те ще се оправят ако се махнат от тиранията!

Щотландия е на щотландците,не на англетата,а щотландците не могат да бъдат сепаратисти на собствената си държава!Терезката е смешна ,кого ще обединява,то това положение няма да е вечно ,щотландците рано или късно ще бъдат самостоятелни!

случаино да знаеш, че англия е финансов спонсор на бедна шотландия?

Искам да поздравя този фен на Тереза Мей с инфото ,че когато в "бедна Шотландия" са възникнали първите колежи в "богатата Англия" само са мигали на парцали.Интересно защо колежът Сейнт Андрюс бе предпочетен и от принц Чарлз и от децата му_/сегашните принцове/.Защо ли кралицата ходи в любимия си замък в Балморал в същата тая "бедна Шотландия".Скрий се някъде , неразумний троле !

А ти откъде знаеш " случайно" и случайно не разбираш ако е така ,защо е така?А да знаеш " случайно" че на " бедна" Щотландия не и пука за Англия и нейните спонсорства и дано успее да се освободи най сетне!

Боже дай на България такъв министър председател а не г-н Сиреч.

Това е моментът на ИРА да обедини Ирландия под предлог че искат да останат в ЕС. При една яка олелия как ще обясниш Тереза, че не смазваш волята на свободните ирландци ?

боже, боже! то ако беше цъфнало и вързало в република ирландия нямаше хиляди от северна ирландия да са икономически имигранти в англия, щяха да ходят в републиката. ама парите са другаде.

Тука някакъв трол се дърли да плюе ирландци,щотландци,и величае англичаните окупаторите на техните държави!Още не са почнали преговорите и пуснаха пропаганда в мрежите!А защо троле примерно от Северна Ирландия отиват в Англия,та ирландците ли са причина или англичаните с тяхната политика на превъзходство и потисничество там!

Тереза Мей явно не е информирана за ЗАЛЕЗА НА ДЕМОКРАЦИЯТА в България. Още по-малко е наясно със Северна Ирландия и Република Ирландия. Вече векове наред Шотландия се "цепи" от "Обединеното кралство", а тя се интересувала била от "общественото мнение" там?! Сега, когато българи ще ти определят ъгъла на пикаене Терезо, ще разбереш госпожо премиер защо вашето "ЗАДКУЛИСИЕ" иска да унищожи България и българите.

Кога слънцето ти дойде над козирката ти остава само ръката. Там където кралицата им е замесена няма тън мън за материялни и териториялни въпроси на острова, и не само.

Хе-хе демокрацията е супер, ама когато резултатите са ПРАВИЛНИТЕ. Шотландците взеха да се отклоняват от правата вяра ;)

Прави ли ви впечатление, тая каква гуша направи за няколко месеца власт. Беше тънка и дълга като върлина, ако се задържи още на власт ще заприлича на Бойко Борисов с 200 кила сланина по себе си.

На снимката- уважаемата Т.Мей гледа иде ли по жицата един ШОТЛАНДСКО-ИРЛАНДСКИ РЕФЕРЕНДУМ. А оттам й се усмихва Макрон.

Нали беше демокрация бе? Начи за брекзит може ама за независимост не може.

ей тия са ги захапали като куче кокал и не пускат. Уилям Уалас навремето добре ги беше клал англичаните. Още си мислят че половината свят е техен

Великобританците са известни колонизатори и демократи едновременно.

Могат, правят. Ние като не можем, кой ни е виновен. Били колонизатори, а ние защо никога не станахме?!

Елементарно, когато 3ма българи се съберат на едно място, единия ще слухти, и донася на когото трябва