Тереза Мей няма да допусне референдум в Шотландия

Британският премиер Тереза Мей се готви да отхвърли искането на шотландския първи министър Никола Стърджън за референдум за независимост на Шотландия.

Обратно в новината

Коментари - Тереза Мей няма да допусне референдум в Шотландия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нея никой шотландец няма да я пита!!!

СВЕТЪТ СЕ ПРЕНАРЕЖДА И КОГАТО СВЪРШИ ТОЗИ ПРОЦЕС,ЩЕ РАЗБЕРЕМ,ЧЕ НИЩО НЕ Е ОСТАНАЛО ОТ СЕГАШНИЯ ОПИТ ЗА ДОМИНИРАНЕ НА ЦИОНИСТКАТА ВЪРХУШКА!!!

Scootland Freeedom!!! Може и с референдум.

Що не го напишеш на Шотландски ами ползваш езика на "поробителите" бе?

JMM®

Днешният English предполагам не знаеш, че е западногермански език смесен с норвежки. Най близък родственик на английският е исландския. Та според теб на какво трябва да говорят шотландците ?!

Англия не може да се налага със сила ,защото в този съюз държавите членки имат права ,а не доминират едните над другите ,като сърби и руснаци !!!! Нека не забравяме "ОГРОМНАТА" любов между Англия и Ирландия ...,така че ще наблюдаваме интересни събития ... !

Тази лелка нещо се е объркала.Шотландците не са нито английски роби,нито може някой да им купи гласовете при предстоящия референдум/не ги бъркайте с българските роми/.Като не желае да допусне референдума , как Тереза Мей ще го спре ? Отговор : Няма как.Отделен въпрос е,че между англичани и шотландци тлее вековна вражда.Четох скоро историческа книга за Шотландия и относно битката при Кулодън/в Хайленд/ описанието за англичаните е като за някакви нецивилизовани диваци, които са нападали с дива злоба.Шотландците са им показали задниците си /под поличките/ , като това беше показано реалистично във филма "Смело сърце".Бедна им е фантазията на Мей и лордовете какви ядове ще берат с Шотландия.Освен това , в настоящия случай Шотландия няма да бъде сама , а ще получи подкрепа на целия ЕС.,надявам се и от България.Имам племенница , която е студентка в Глазгоу и съм много наясно с настроенията на Шотландия срещу Брекзит.Това е коренно различна ситуация от досегашните битки между Англия и Шотландия.Така че Тереза Мей да види какво е останало от Сърбия, след разпада на СФРЮ и да си прави изводите.

Всички в БГ сте големи разбирачи и затова сте на този хал. Разбира се, че ,Шотландия е подвластна на Англия чрез отдавна приет закон. Без разрешение на Британският Парламент, Шотландия няма правото закон да променя камоли да правят референдуми когато и за каквото си пожелаят. Дадоха им правото на такъв, решиха, сега искат отново, след време може и трети, четвърти и т.н. Там има закони, не е като в твоята губерния

Никъде у нас няма роми!!!ИМА ЦИГАНСКА ПАПАЛАЧ!!!ПРИМАТИ!!!

англия ке падне от батю ви уилям

какво им пука за кирлива Англия ма дрисло смотана. Шотландците 85% гласуваха за оставане в ЕС... ти като искаш - ходи си. В пълното право са. Преди оставаха щото бяха в ЕС. Сега искат да се махат щото ти ги вадиш от там.

ще допусне и още как

Каката нещо е изперкала, не само Шотланидя но и Северна Ирландия ще се отцепи..... Положенитето става доста Донбаско.....

Тази Тереза Мей май наистина ще излезе вещица - не само като се смее, а и реално:)

Ние разбира се, можем да охраняваме честността на референдума. Ако бъдем помолени подобаващо.

Мис Тереза защо мери с двойния аршин? Не може хем оная работа до края, хем душата в рая. Много гнусни се оказаха тия англичани, докато всичко беше наред смучеха еврофондове и се ползваха от благините на безмитната търговия, свободното движение на хора и капитали. Като дойде баир и решиха да напуснат кораба като пъвите плъхове. Не стига това ами искат да завлекат Шотландия, Ирландия и Уелс със себе си като им отказват правото на избор.

Вече освен ИРА, и ШИРА ще ви се стовари на главите прости.

Значи същите хипократи (лицемери), които ореваха орталъка в Англия че референдумът е най-висшата форма на управление и пряка демокрация и народният вот е най-важният и не може да не се уважи, ТЕЗИ СЪЩИТЕ ОТКАЗВАТ НА ДРУГИТЕ, в случая на шотландците това!?!?! А случайно да се сещат същите лицемери, че ТОВА НЕИЗБЕЖНО СЕ ВРЪЩА ОБРАТНО НА ЛИЦЕМЕРИТЕ ЕДИН ДЕН? (Не че не бяха ясни тези от ден първи откакто замучаха припевите на Путин срещу ЕС, а и на много добрият му приятел напоследък - Ердоган! Добра компания, а:) ) Малко по малко нещата си идват по местата и СЛЕПИТЕ ЗАПОЧВАТ ДА ПРОГЛЕЖДАТ МАЙ, а?

Има една поговорка която е общо-валидна "Интереса клати феса" - важи еднакво и за българи и за англичани и за ескимоси...

Това го разбирам. Но най-обичам когато тези седнат да обясняват колко важни са за тях ИДЕАЛИТЕ! Тоест най-обичам идиоти да се опитват да ме правят на идиот! А и не само аз...

Значи референдум в Англия може, а в Шотландия не може? Това ли е демокрацията? Тая не е познала!

Ако не става Глобална Великобритания ще стане Глобална Англия и Глобален Уелс! Ирландците- те вече са глобални- в Америка има повече отколкото на острова

Да напомня че и Северна Ирландия не искат да са протекторат на Англия и също може да се отделят.

Те и шотландците там са повече! Че даже и англичаните! Така, че не е изключен Кримския сценарий!

Много интересен и определено тенденциозен превод на едно и също нещо: За "Prime Minister" на Британия се използва френската дума "Премиер", докато за "Prime Minister" на Шотландия се използва буквалния български превод Първи Министър.

Оказва се, че сайта в който коментираме подкрепя тези които са против европейския съюз, а не тези които са "за" . . . .! Направете си изводите !

За Дир-а всички знаем че се списва от хора скъсани на кандидатския-студентския изпит за прием"Журналистика" .... а приема е бил по документи !!!

ЕС се разпада. И държавите в него - също

Абе те и на коча мъдете, дето се клатят някои много ги чакат да паднат, ама те все нещо не падат... К'вто и голям зор някои да имат да ги видят паднали. такъв зор, че вече не се трае, видно по това как непрекъснато повтарят един и същи припев като хипнортизирани и са се хванали за него като удавник за сламка, като руснак за Борящник, като турска ракета за руски бомбардировач...

То и капиатлизЪма все се разпадаше а се разпадна СССР-то и целия соц. лагер вече не е лагер но тук има още лагерници които са свикнали да живеят в него

Шотландците май са решили а си праат " Крим", баба?

През 2014 г в Шотландия се проведе референдум за оставане или излезане от UK, нали? Какво щеше да се случи, ако резултатите бяха за отделяне ? Щяха ли да излязат от UK? Сега искат нов референдум по същия въпрос?

Сега ситуацията е съвсем различна.

55% от шотландците гласуваха за оставане в UK, а за оставане в EU 62%. Ясно е в кой съюз те са по-ентусиазирани да участват, както е и ясно какво ще изберат, ако им се постави ултиматума "или UK - или EU". А надутите пуяци и пуйки в Лондон трябва да се съобразят с волята на шотландския народ, ако не искат да бъдат обвинени (с право!) в прилагането на двойни стандарти.

Със или без разрешение и референдум, шотландците си казаха тяхното мнение и формализирането му надали ще подкопае повече Великобритания отколкото тя сама го стори! Тереза не знае бг поговорката да кажат, че сестра ти е к, а ти после обяснявай, че нямаш сестра! Надали Европа ще повярва, че GB "няма сестра". Това вече е несериозно!

Пишат хора нямащи си хал хабер представа за Англия и Шотландия. Без Англия е НИЩО и никой няма да и даде да си прави каквото си иска. Колкото израелците дават на палестинците свобода и територии ???

Бъркаш се много. Нефта в северно море, базата където си държат подводниците, корабостроителната в Глазгоу, и т.н. Стиснатите шотландци са си направили сметката, не се притеснявай.

Колегата "580" е много прав, Англия няма да гарантира просперитета на Шотландия, а като са извън ЕС шотландците ще са девета дупка на кавала. Ако се отделят и си останат в ЕС могат да приложат Ирландския модел и да привлекат инвеститори и корпорации , и ще са в общия европейски пазар.

Този референдум е неотменима част от попарата , която ще изяде Мей и GB. Ще се опита да пречи , но едва ли ще успее.

Шотландците никога няма да се отделят. Ако толкова искаха, досега да го бяха направили.

ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ДЕМОКРАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ. Ако не е изгодно за Силния и Богатия, да се разтури насекундата, виновните в ПАНДЕЛАТА

Шотландците нямат никакви шансове. Без Англия са гола вода.

Идва ред и на северна ирландия, едно референдумче и край с UK робството.

Тереза Змей,рече и отсече.

Хе,хе двойни стандарти, а беше ли тогава момента да се прави референдум за излизане на UK от EU / по време на мигранската криза / ? ТЕРЕЗА, не си майка Тереза на шотландците, така само ще ги ядосаш още повече...