Призивът на Шотландия да остане в ЕС се отхвърля от Брюксел

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън поиска шотландците да останат в Европейския съюз въпреки резултатите от референдума във Великобритания.

Обратно в новината

Коментари - Призивът на Шотландия да остане в ЕС се отхвърля от Брюксел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А после шотландците били глупави...?

Трябва да подадат оставка и цялото бюрократично ръководство на ЕС - Туск,Юнкер,Шулц и компания, които допринесоха да има недоволство в съюза. Те са виновниците, а не британците.

Шило

Е, казаха им го и от ЕК- няма как да сте член на ЕС, понеже сте част от Великобритания. И сте в ЕС, защото именно сте част от Великобритания. договори с Шотландия никой не е подписвал. Сега трябва да си излязат, да си обявят независимост и да си кандидатстват отново. Толкова.

Шотландия си е и трябва да бъде суверенна държава! Шотландия трябва да бъде в ЕС, щом 2/3 от народа и има такова желание. Испанския премиер да не сравнява Каталуния и Шотландия.

Защо каква е разликата?

Разликата е, че Испания не е тръгнала да излиза от ЕС

Ха да го видим сега Брюксел, който толкова реве за правата на малцинствата.

Голям цирк с този Брекзит! За да скарат англичаните и шотландците, играят на Шотландия старите, изтъркани номера с "доброто и лошото ченге"!

Абе шотландци за къде сте без Англия ? вие си мислите че ще си тръгнете с петролните залежи и ще бъдете облагодетелствани в ЕС. Няма как да стане. Нали за нищо не ви бива ?

Шотландия като част на ВБ няма как да остане в ЕС, ако ВБ излезе от него.

Ами то има само един начин да стане. Излизат от ВБ, стават независима държава и кандидатстват в ЕС. Те не им отказват, но това е начина.

Само дето няма начин да излязат от Великобритания.

Не може да потиска шотландците и каталунците нито едните, нито друтиге са роби, ще живеят както си искат!!

за тия еврогейове шиптърите от косово са по важни от шотландците. Става интересно ....

Ами то ако така стане някои американски щати могат да поискат членство в ЕС.Ако ги удари нова криза финансова като преди и долара се срине.

Това е шанса на Шотландия да се махне от Великобритания,но "великите"сили няма да го позволят.Това да не им е Югославия или СССР.Махне ли се Шотландия ще ги последва и Северна Ирландия,за които това е една мечта,но ЕС ги спъва.

Вие сте безгласна нота бре. Не разбрахте ли че ЕС иска от вас да се разпуснете и да предадете цялата власт, политическа, съдебна, данъчна система и армия на брюксел. И тоя Път излизане няма да има, оставате си завинаги и ако искате да се цепите, ви пращат полиция и армия, обаче не вашата родна, щото тя може да откаже да изпълнява заповеди, а събрана от други държави на ЕС и най вече наемници араби така че да бият здраво.... Това не ви го пожелавам.

Някой по -долу беше написал, че са манипулирали референдума за отделянето на Шотландия от UK-гласуването е било с молив. Сега на този референдум за ЕС също беше с молив.

добре, че не сме толкова близо до англия ...

нашите съседи са ни достатъчни.

Айде са да ви видим отворковци, кой ще ви гласува през месеци по един и същ въпрос, да му фалшифицирате вота кога както ви изнася на вас!

Кога ще се научат тези сладури, че няма great. До си маршируват пред кралицата и пед Чарлззъбати барабар с Камилата. Хем сърби газот хем боли. Сега ще се повръщаме? Абе, това не правят наште момчета от Филиповци и Факултета. Резил Британска империя. Даде ли Фараж заден форсаж и гъзаш. Късно моме е за сгляда. То и футбола ви е вече такъв, срам!

А не искаш ли един път да НЕ ИМ фалшифицираш референдума? Наденахте ли се сега? Малко ви е, вашта мама фалшификаторска!

Миналия път като гласуваха шотландците за независимост, с кво ви беше пълна устата, че не оспорихте фалшификациите?М? Сега пак от името на шотландците се изказваш! Щото сега не ти изнася. Ами да не бяхте го фалшифицирали, що мълчахте, като всички искаха независимост?

Испаниците са в свеото законно право !!!!!! Ако толкова искат ЕС - скоч-уискаджиите да си се дялтя от Империята - и тогава отделни превговори с отделна държава !!! ТОЧКА !!! ИЛИ ЩЕ ИМ А ЗАКОНИ ЗА ВСИЧКИ - ИЛИ ВСИЧКИ ЩЕ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ !!!!!!!!!!!!!!! ПРАВ ЛИ СЪМ ???????????????? p.s. Последния ред не е отправен към обикнвения БГ-трол , а към нормалномислещите !

и най-сърдечно се извинявам за пореден път за "правописа си "..:)

как може, ве! онез тъпи преселници, бежанци, туърсачи на богатства, барабар с туземци, да станат по велика държава, а ние тука още се делим ли делим!

КАКТО Е ТРЪГНАЛО : - РУСКАТА ИМПЕРИЯ ВЕЧЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИ - ГЕРМАНЦИТЕ И ФРАНЦУЗИТЕ ПРАВЯТ НОВ РАЙХ - БРИТАНИЯ ИСКА ДА ВЪЗСТАНОВИ ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ - ЮКЕЙ+КАНАДА +АВСТАЛИЯ + НОВА ЗЕЛАНДИЯ ... А В ТАКАВА ЕДНА БРИТАНСКА ИМПЕРИЯ ШОТЛАНДЦИТЕ И ИРЛАНДЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ САМО ГАЙДАРИ И УФЧАРИ .... И КАНАДЦИТЕ И АВСТРАЛИЙЦИТЕ ИМАТ КИНТИ ДА ИЗКУПЯТ ЦЯЛА ШОТЛАНДИЯ :))

Нещо бъркаш.Австралия отдавна настоява да не са поданици на короната и от флага им да се премахне британското знаме.А пък Канада има връзка с Великобритания толкова колкото Унгария с бившата Австро-Унгария.Рано или късно Шотландия ще се отдели

Кой с кого има връзка знаят само мегабанкерите.

ДЕТРОЙТе, не допускаш ли и друг възможен сценарий? Нима мислиш, че "люспенето" в СДС, БСП и ДПС е една "случайност", а не изпробването от САЩ в своя втори социален полигон "България" /първия е Аржентина/ всякакви "иновации"? Първите разочаровани "американци" от БЪЛГАРИТЕ, са РАН'ЪТ. И след тях най-вече ще са семействата Клинтанови, Родшилдови, Рокфелерови и т. н. милиардерски фамилии, които ще си скубят перуките и умопомрачително ще си повтарят:"Горката наша Америка". Те ще разберат на собствен гръб, каква е същността на ТЕРМИНАТОРИТЕ на империи-българи. Часовникът, пясъчният часовник се "изпразва" и няма Кой да го обърне, за да има продължаване на старото статукво. Давид и Голиат, майка.

Нищо не ти разбрах от коментара.

За жалост малко демокрация и честност и много ЕС! Съюз в които една страна се опитва да наложи имперските си интереси и имено тя е виновна за сегашната ситуация! В този си вид ЕС няма начин да отселее, за жалост!

oцелее Петров )))

от кога шотланците станаха ингилизи?

BULexit, FATOexit Никога не сме подписвали за РЕФЕРЕНДУМ!!!

в Камчия има да чакате референдум по кримски.

Вземи потърси в нета израза:"леене на сълзи и скърцане със зъби". Защото ВРЕМЕТО МУ ДОЙДЕ ... за албионците. Матей 13 глава : 42 и ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби.

Поредните Европейски дивотий да видим колко е важен Юнкер . Та това е все едно Кмета на Пазарджик да отиде при Путин и да му каже - айде бе от днес Искаме Съветска власт . Що не спрете да лъжете хората а да организирате Референдум за Хората от Е.С какво искат . Тоталиаризъм а не Демокрация е това .

но все пак доматите ги ядем мити и без колци.

по-вероятно е кмета на пазараджик да отиде при негово величество султана, и тогава юнкер и челобитното почитаемо правителство в софия да го дадат мевкут на негово величество султана само и само,както каза боико паша, мир и либов да има. падишаха,аллах здраве да му дава пък ще прати в брюксел 100 коча да нахрани дин исляма!

Да взимат шотландците Евробоеца Тикванатан Конграчулейшанса и да потеглят към FREEEEEEEEEDOOOOOOOMMMMMMMMААААААААААААААААААААААААААААААА

видяхте ли колко слаба "държава" сме евреопа! колко много "щати" трябва да се направят! затова трябва да помислим как да се обединим а не да се разделяме! ок! амаха! суяцу, ха! драскачи! само конкретни неща обсъждаме, а трябва да гледаме глобе, - глобално! както тръгна с еврото, да беше продължило и с махане на границите, да се помисли и за един единен език, ами да! който ще да е! хаи деба вашта леля еврейска дейба!

аве човек! бахти коментара, къртиш мивки! ей! ха ха ха ха ха .... е тва е! кааажи колко си изпил, хас ха ха ха ха лелеееее

ЕС не е Русия да си прави анклави. Има юридически пътища, които не са в прерогативите на ЕК, ЕП и ЕС. Руснаците искат лесно да се размие историята с Кримтехен.

Бардакът в ЕС е пълен. Стават все по-смешни, жалки и объркани. Пълна дезориентация. Великобритания може да напусне по член незнамсикой, но НИКОЙ не знае как той работи. Никога не им е минавало през ум, че някой ще поиска да напусне "рая".

Този дето напуска рая не се оплаква толкова колкото оплакват случая сеирджиите.

вчера масово цензурираха/триеха във фейсбук шотландско клипче с сладкодумно обосноваване на напускането на великобритания много логично и много точно тъй че аз шотландия я виждам вън много скоро и въобще никой не вдява че шушо мушото от времената преди нета вече не върви а това по принцип е основния бък в ес а и не само масовият бък

Сега големите бюрократи с високия си надменен тон ще изгонят Англия и така Европа ще загули доста пари .

А, и тебе те боли, загрижил си се точно за Европа, а на батко путинофилчето? А спрете да плачете над чужди гробища и да се мислите за много хитри и с шапки-невидимки, бе тролчета непоръбени! Защото с този мозък на мравка и последния идиот не може да ви се върже.

Референдуми за независимост в Шотландия,Каталуня,Южна Франция,Северна Италия и Люлин 5.

по твоята логика тук всяка община над 350-400000 може да прекроява границите на родината.

Да,как ме разкри?Баварците не са немци,корсиканците не са французи,каталунците и баските не са испанци,словаците и чехите не правят чехословаци,циганите не са римляни,а тия от Милано имат нещо като нищо общо със сицилианците.Всеки може да си има къща и някаква ограда,никой не е длъжен да живее в общ панелен блок.

Да ти беше диктувал някой, немаше така точно да ги изброиш!

10+

Бой по английските кофи

още едно доказателсво за ниския интект на рък-те на ЕС

Ние бедните държавици докато обсаждаме .. дебелите и мазни политици как искат повече власт и бюрокращина в EU, ХАмериканските, Канадските и Австралииските хора .. си ловят риба меч на яхтата и им е през он*з работа дали Европа..., къде е България и дали ще остане някои или ще си ходи. живота е един!

Прекалено много занимават хората с Титаник, вече не са слепи .. масово към северна Америка, всеки търси спокойствие. Кви са тези разпади, капитани, ледници, подводни камъни, занимавате хората с глупости.

Едно леко шотландско референдумче, излизане от обединеното кралство, и готово, съвсем друга ситуация. Обаче да си седят във Велокбритания и същевременно да са в ЕС, няма как да стане.

Защо да няма как да стане?

Кен Лий

Това е все едно пловдивска област да поиска членство в САЩ.

Ще стане, само гледай каква сделка ЕС ще предложи на ЮК. ЮК имаше специален статут В ЕС, ще има такъв и ИЗВЪН!

И го фалшифицираха много нагло. Тогава мълчахте. Сега защо квичите? Друго скоро нема да има.

Хайде сега месеци разправии. Когато народите на Европа останат съвсем без сили, ще дойдат американците и ще ни натресат нещо много лошо. Цялата дандания прилича на пушилка за отклоняване от вниманието, вкл. на еврочиновниците по по-горните етажи, май и те не са в играта. То пък кога ли са били ...

Преди години, когато имаше референдум, много бяха за излизането на шотландците, но те зорлем гласуваха с не. Сега не мога да твърдя, че пак им е дошел акъла в главите. :-))). Верно ли, че юнкер иска пак да тегли шута на гласа на местните парламенти за да може то(й), неизбрания от никого пак да дирижира оркестъра от дудуци. :-)))

Като се заговорихме за оркестри, някой от гласувалите за Бареков знае ли той какво прави на мостика на "Титаник"?

Поредното доказателство, че ЕС е една корумпирана и изгнила структура. Жалко за хубавите идеи, но този съюз върви към разпад.

как може такава червена дрипа да бъде председател на евро съюза. заради такива като него цивилизованите държaви напускат.

Който е живял в грейт бритън знае, че шотландците от раждането до смъртта живеят на социални помощи.

Да си ходил някога до Единбург?

как се живее само на помощи в най скъпата част на УК?

Нямаш си идея колко си глупав и неосведомен. Шотландия всъщтност допринася в британския бюджет повече от всяа друга страна в общността- но... явно никога не си чел и проучвал в детайли британската икономика.

Как пък го разбра туй нещо? Или мислиш, че приходите от платформите дето са на загуба от две години отиват в Шотландия, а не при нефтените компании?

Ти в Шотландия ли живееш и работиш? Аз правя и двете от 12 години. Писах по-долу за 8 милиарда дупка в шотландския бюджет, но поста ми явно не се хареса на големите разбирачи тук. Шотландия харчи повече отколкото събира, това е факт. За да стане Шотландия независима, Никъла Стърджън трябва да отговори на два въпроса. 1. Каква валута ще имаме? 2. Как ще запълним дупката в бюджета? Този втория е по-лесен за отговаряне - или вдигаш данъците или режеш публичния сектор или правиш и двете. Да, ама защо трябва да си разваляме рахатлъка за само за една идея, която минава само през призмата "Ние мразим англичаните". Само дребна и комплексирана душа може да мисли така. В средата на 80-те години Чирков и Драгойчев гостуваха на Кеворк, сравняваха българската и немската кардиохирургия. Чест му направи на комундето педал като каза "Можем да ги стигнем немците, ама да не ги изпреварим да не видят, че сме без гащи". Същото е дереджето с Шотландия. Моля да не пишете за неща, които са твърде далече от салатата и ракията ви в Тикволандия. Не ги разбирате, а и не са от значение за вашето съществуване.

Който е живял във Великобритания знае, че си откровен лъжец!

Възможно ли е тоя травестит да се казва Никола???

това за шотландците е добре, защото те искат нов референдум и този път ще бият шута на англичаните.

Ако англичаните им го дадат. Трябва да мине през Уестминстър, разбирачо.

работа?! Имат химн, имат знаме, участват на всяко състезание със свой отбор и т.н., пък не били в правото си да са самостоятелни! Въобще време е да се изясни, какво животно е това "Великобритания" и да не се заиграват там с граници и народи когато както им уйдисва! Това докараха ония в Лондон - в момент на заплаха за всички те да се цепят и да започне разпад!

Виждам само един изход - Шотландия да стане част от Испания.

На мястото на Каталуния!

На Европейското по футбол участват като отделни държави, а иначе са една-Великобритания ???- защо???

За да си наберат повече медали.

еми прости шотландци---да сте намерили сили на вашия референдум за излизане от Великобритания да кажете ДА---тогава се снишихте --защото ви натиснаха с заплахи--че сами като Шотландия няма как да сте в ЕС--махнете англииския и заговорете на шотландски---а то само филми правите-честе голяма работа --я си гледайте работата там

тогява амгличаните ги изпързаляха точно с аргумента, че ако се отделят, автоматично губят членството си в ес.

Izborite gi manipoliraxa ,glasyvaxa s molivi

Референдумът беше опорочен от факта, че можеха да гласуват и чужденци без британски паспорт. Дори познавам една малайзийка, която беше там от няколко месеца и имаше право да гласува. Е, то е ясно като си чужденец и не знаеш какво ще стане в една независима Шотландия- ще гласуваш против. Заради това не успяха да се отделят.

Референдумът беше опорочен от факта, че можеха да гласуват и чужденци без британски паспорт. Дори познавам една малайзийка, която беше там от няколко месеца и имаше право да гласува. Е, то е ясно като си чужденец и не знаеш какво ще стане в една независима Шотландия- ще гласуваш против. Заради това не успяха да се отделят.

още веднъж се вижда кво представлява ес. за наше съжаление прогнозата е разпад