17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Колоездачът заплаши, че ще ме убие" А на мен преди изборите ми обещаха заплата 1 500 лева :)

Пак младеж с нож...и пак неизвестен... Само аз ли ходя на работа, до магазина ,да взема децата и да разходя кучето ...без хладно оръжие?!

Чл. 5. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може: 1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличието на пътен знак, който изисква това, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно; 2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество; 3. да не се съобразява с организацията на движението , въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътни маркировки и други средства, когато това се отнася до посоката на движението и завиването в определени направления; 4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на Закона за движението по пътищата, като през това време той може да подава само син или червен светлинен сигнал. (2) Разпоредбите по ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задълженията да управляват и да се движат по безопасен начин.

Някой може ли да обясни, защо шофьорът на линейката е паркирал върху велоалеята, след като е можел да премести линейката 2-3 метра по-напред, така че да не пречи на велосипедистите да я заобикалят? Защо отказва да го направи след като са го подканили?

Много тъп въпрос!!! Замисли се малко!

Когато пренасяш мебели спираш възможно по-близко до обекта.

120 коментара - 130% дебили. Седят и обсъждат линейката дали точно в момента на рязането е била със светлини. Навярно същите (дебили с компютри) ще се радват ако лудия с колелото беше нарязал и лекарите?

И пак ще бъде по нечии правила. На БХК например. Вероятно и тоя вирек"АЛ" е на хранилка при тях. А може и да е същото лице.

То за лекарите е ясно. Мразят ги, особено спешните просто защото мразят и себе си. Уж меки наркотици ама какви поражения нанасят

Линейката, когато не е в специален режим, с включени светлини, е обикновен автомобил, който е нарушил ЗДвП, като паркира върху велоалея. Дебили са тези, които не правят разлика между обикновен автомобил и автомобил в специален режим на движение. Правилата са за да се спазват!

Дай някакъв линк към правилника, откъдето да стане ясно кога и как може да се използва нож при възникал теоретичен спор. За да се спазва и това правило, което сигурно ще потвърдиш, че също е за всички. Вадиш нож и бягаш, а? "Бягаш" е ключовата дума. Хем си "прав", хем "дим да те няма".

Ти къде прочете, че одобрявам саморазправата? Че и линк да ти давам... Факт, е обаче, че водачът на линейката е предизвикал разпрата с неправилното си паркиране и последващото нагло държане. Това, че е шофьор на линейка не го прави богопомазан.

НЕЩАСТНИК бе, умник. Дай да оставим момчето да умре, докато шофьора на линейката намери законосъобразно место за паркиране !!!! Дебил не ами и отгоре... Пожелавам ти на теб да ти се случи, както и на оня простак с ножа и колелото, тогава да ви видим какво ще говорите и правите ! "Умници" ...

Какво и защо ми пожелаваш? Щото искам да се спазват правилата ли? И щото не искам некви си шофьои да са се правят на богопомазани ли? Ти въобще замисли ли се този шошьор на линейка колко животи застраши, само щото се прави на ербап да паркира върху велоалея? А за диабетика - ако щяха да го карат в болница, щяха да пратят голяма линейка.

Значи за да може да спира на велоалея и да е в специален режим, линейката дори и когато е спряла трябва да е с работещ буркан и виеща сирена. Страхотна логика. От самолет се вижда, че е автомобил със специален режим на движение. Тук непрекъснато някой търси под вола теле. Е, все още няма. Ама нали трябва да си поначешем езиците.

Не. Трябва да е само с включени светлини. Така е по закон. Не по моята или твоята логика. Закона е закон за да се спазва, нали? ЗДвП, Чл. 92. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може: ... 4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този закон; през това време той може да подава само светлинни сигнали. (2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.

Невежеството край няма!

Добре че има такива като Ал, които да ограмотяват останалите във форума. И между другото да защитават нахъсени нещастнци като този велосипедист. И какво ще му стане ако заобиколи линейката, която има няма 4.5 метра? Дали ще му се строши хатъра? А след като въпроснията Ал е такъв радетел за реда и спазването на закона, дали защитата на такъв хулиган е оправдана и добре мотивирана?

Като гледам снимката, линейката не пречи на никой. Само на наркомана. Не вас всички ви пречат. Баща ми казваше "няма кой да бие в тая държава". Това беше при социализма.

Гледай клипа. Ще видиш, че линейката е паркирала върху велоалеята, така че да не може да бъде заобиколена. Ако водачът и беше паркирал малко по-напред, частично върху пешеходната пътека, тогава нямаше да пречи на никого.

Само този, който не слиза от колата и не пресича нашите улици може да каже, че заемането на пешеходна пътека е по правилното. Да те видя с двойна количка да пресичаш... Никой не те попита Ал, ти какво общо имаш с коездача. Би ли казал къде си бил в заснетия момент?

ЗДвП, Чл. 92. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може: ... 4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този закон; през това време той може да подава само светлинни сигнали. (2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин. 1. Включени ли са били светлинните сигнали на линейката докато е била паркирана? Ако НЕ, значи линейката НЕ е със специален режим на движение. 2. Определено не е спазена разпоредбата на ал.2, тъй като, паркирайки върху велоалея, водачът на линейката дирекно застрашава живота на велосипедистите. Освен това от снимките е видимо, че водачът на линейката е можел да спре 5 метра по-нататък, в пресечката, така че да не пречи на останалите участници в движението. Случаите с усложнения от диабет определено не са от най-спешните, така че и спешността не е фактор. Видимо от горното водачът на линейката е злоупотребил с правата, които му дава специалния режим на движение, и съвсем умишлено е предизвикал ситуацията. Не оправдавам агресията на велосипедиста, но в случая той е изправната страна и е бил предизвикан. Ако искаме правила, то правилата трябва да са за всички, включително И за полицаи и водачи на линейки. Правилата трябва да се спазват И от тях, а не да се правят на по-големи от закона.

Много бих се радвал, ако изрядното говедо се пробва да среже гумата на някоя патрулка. От ония (пак) опелчета, но астри. Със синичка декорация и цветомузика. Щото, нали и те злоупотребяват чат-пат и предизвикват, включително и футболни агитки. Защо си е тръгнал толкова бързо? А ножа си го носи, за да дялка клечки за зъби, предполагам?

Какво значи "говедо"? Познаваш ли го за да даваш такива определения? И съвсем не е тайна, че полицаите са едни от най-големите нарушители на ЗДвП.

Вярно, прав си! Сигурно е добър човек - вади нож и брои до три... Представи си, че вместо шофьор на линейка, събеседникът му е "шофьор" на патрулка. С униформа и разни железа дето висят от колана. Стиска ли му да раздава правосъдие? Или който и да е друг... А, ако през това време някой друг чака линейка? Някой пострадал велосипедист, мотоциклетист или пешеходец в парк, например. Или твой роднина. Или мой. Не е изключено... И като е толкова прав, защо бърза да си ходи/бяга? Някаква спешност, може би?

Значи линейката да обикаля да намери място за паркиране, за да не нарани ранимата душа на дебила - педалист? Сбъркана логика...

Гледах клипа. Линейката е БЕЗ СВЕТЛИННИ СИГНАЛИ, т.е. НЕ Е в специален режим на движение. Това означава, че следва да се подчинява на ЗДвП, а това означава, че водачът на линейката е в нарушение. Отвсякъде! Правилата са за всички!

Да посегнеш на линейка е все едно да посегнеш на човек! Това е машина, която спасява човешки животи! Ако ще и напреко на пътя да я спре, нямаш право да посягаш на машината, защото тази машина утре може да се наложи да ти спасява твоя задник!

Нима оправдаваш застрашаването на човешки животи от линейка? Щото и велосипедистите са хора и не е редно водачи на линейки да застрашават живота им, като паркират където не трябва. Иначе си прав, не линейката е виновна, а водачът и. Правилата са за всички!

" да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този закон; през това време той може да подава само светлинни сигнали." МОЖЕ да подава само светлинни сигнали, а не ДЛЪЖЕН да подава ...

а не е задължен!

Абе катил недоклатен, знаеш ли какво е хиполикемиятами или кетоацидоза. Не били спешни състояния особено хипогликемията. Не ти пожелава да изпиташ поне астично такова състояние, че не знам как ще се оправиш

По твоята точка 1 - от чл. 92 ,ал.4, т.2 става ЯСНО, че той МОЖЕ да подава само светлинен сигнал - сиреч НЕ Е задължен.....анадън му??? по твоятя т.2 - да УПРАВЛЯВАТ по безопасен начин ....да виждаш да се движи линейката??? и ако някой е в нарушение на ЗДП или ППЗДП се викат съответните отговорно служби- сиреч КАТ....никъде не пише за саморазправа...пак АНАДЪН МУ.../ферщеен зи/.. със всичко това до тук - НЕ си прав АЛ,..и майкати не е права , и женати не е права/ако имаш, ако нямаш -и сестра ти не е права/.....

тъпотии само, хляб и зрелища, линейката има ГПС, паник бутон, да е извикал подрепление, щеха да дойдат една сюрия гавази и полицаи, ама не че се кара с велосипедиста и ще му дава акъл.. Викни полиция да арестуват хулигана с колелото от село и си гледай кефа. ама верно пише че четири часа, не могли да ползват линейката и екипа след това... Тая гума златна ли е бе? нямаш ли един крик и един ключ за гуми, а смени я тази гума де... егати кочината...едно време сменях гуми за 5-6 минути.

Най-вероятно гумата на линейката е била лесно подменена, но понеже става дума за криминална проява, се вика полиция, следователи, разпити.. Смешно е за една гума... знам , но въпроса не е в размера на щетите, а в това, че изобщо се е стигнало до там....

егати глупостите, линейката излезнала от строя за 4 часа заради 1 спукана гума ???? ами уволнете го тези шофер бе, не може ли да смени една спукана гума с резервната, в централата на бърза помощ по цел ден кибичат 20-30 шофери, ама няма кой да смени една гума...... те са толкова ефективни и лекарите на бърза помощ, само фелдшери, разни некадърници, алкохолици, комплексари...само гледат да ти вземат 40 лева за преглед, а ако не си за тех, ти искат 50 лева да закарат пациента до болницата...хайде моля ти се. А велосибедиста, или моториста, или каруцара на БМВ да го арестуват и накажат, ама нямаме и полиция... Оня некадърник шофера 4 часа сменя гума, а полицията сега 4 години ще търси извършителя на спукването и на края брат му ще го издаде къде е фърлил ножа... егати държавата..

абе какво толкова е станало, велосипедиста човек ли е убил, отровил ли е някого.... карал си е колело, разправял се е с шофера на линейката, онзи го е ядосал и този му е спукал гумата.. естествено че е виновен, ако има полиция да го хванат и да го накажат, кво ни занимават..... Докторята и особено линейкаджиите не могат да постават една верна диагноза, поставят и предписват противопоказни медикаменти, убиват болни и здрави всеки ден заради некадърноста си и заради липсата на морал, ама сега за да си пишат червена точка раздуват тази история да се правят на онеправдани..... Всичките ми познати и близки си отидоха от този свят заради некадърни доктори, корумпирани линейкаджии, неработеща здравна система.. Всичките ми вили около София, мазета и тавани в блока, колата пред блока ми бяха разбити и обрани, а полицията никого не залови... Нито една институция не работи в БГ, ам те сега порицават големият престъпник, някакъв глупав лумпен им бил големият проблем.. Ами много млади и стари в София и по страната карат колела, трябва ли да ги поставяме под общ знаменател..? Да бяха написали, Хулиган с колело спука гума на линейка... ама те велосипедист....да се създава напражение между различните категории граждани.. всичко е постановка, за да не се забелязва, че държавата не съществува вече.

Всички сте наркомани и дебили. Не викайте линейки, пожарни и пр. и всичко ще бъде спокойно, тихо, кеф. Люси ин дъ скай оф даймънд.

така е!!! наркоман съм но никога в живота си не съм дупчил гуми... никога не съм викал линейка или пожарна..... за пример съм!!!

Адмирации. Умишлено насъскват хората срещу "лошите" велосипедисти.

Такива ги качам на багажника. После нямат възможност да вадят нож. За шофьорите имам други фокуси.

Напоследък ми прави впечаталение наглостта, с която някой велосипедисти ззпочнаха да се движат по улиците (казвам "улиците" фигуративно)... Въпросните индивиди (ще ме прощават съвестните колоездачи, има много такива) използват цялостната инфраструктура все едно им е бащиния. Имам усещането, че всички до един са икономисти/счетоводители (основен закон на счетоводсвото - Моето си е мое, чуждото е общо). Без да навлизам в излишни описания на ситуации, ще обобща поведението на .. .нека кажа голям процент колоездачи - според ситуацията те са или МПС, или пешеходец, или средство със специален режим на движение. Пресичане на червено, пресичане на пешеходна пътека яхнали колелото с пълна скорост, каране в насрещното, каране по средата на пътя, навиране между автомбилите, каране по тротоарите, че даже и лакатушене по пътното платно, са само част от ежедневните изцепки на .. индивидите... От друга страна недай си боже да им спреш на велоалята.... в Плевен съм виждал скандал между индивид и водач на тролей, защото видиш ли, защото два тролея немогат да се съберат на спирката едновремнно и единия беше спрял на велоалеята, да се качат хората....

докога велосипедистите ще минават по пешеходните пътеки, карайки, а не бутайки, уж за по-бързо! Съгласно ЗДП те са част от движението като автомобилите, моторите и др. превозни средства! И никой не ги санкционира, макар, че така създават предпоставки за ПТП било с пешеходци, било с превозни средства! Те и мотористите са същите гамени, но това е друга бира!

Няма проблем да карат, но НЯМАТ предимство. Предимство на пешеходна пътека имат САМО пешеходците.

прочети закона - имат право да бутат, но не и да карат, приятелю!!!

Нямат такова право. Пешеходната пътека е за пешеходци и ако пресичат по нея трябва да бутат велосипеда, а не да го карат.

Ти буташ ли си колата като преминаваш през пешеходна пътека?

Ех, Ал, Ал, четейки отговорите ти, разбирам, че си мног близък с велосипедиста, ако не си ти онзи с ножа. Май е време да кожеш кой си? А като си така добре информиран за законите - хората са ти го казали правилно - на пешеходната пътека само пешеходите са с предимство. За коездачи се ползва дясното правило, тък като СИ превозно средство. Все още не става ясно за тези превозни средства по тротуарите на максимална скорост профучаващи покрай деца и възрастни и за тях има решение, но нали не го ползвам... А случия в парка неотдавна... беше детенце на приятели...

Още един с добър /да де ЛОШ/ генетичен материал. Ми тя и кметицата и ББ сигурно щяха да му спукат гумата. За какво са правили велоалеи и са крали пари.

дегизирал се е и кара БМВ - не могот да го намерят

Може и брада да си е пуснал и недай си боже да се сложил и суичер, направо ще стане неоткриваем за МВР.

Е няма и да го намерят! Той сигурно е пуснал брада и е сложил шапка...

Прави впечатление НЕПРОФЕСИОНАЛИЗМА на полицията. Тоя едва ли минава за пръв път оттам, има камери които макар и с ниска резолюция могат да покажат откъде докъде пътува всеки ден и по времето по което е сниман да стеснят кръга на заподозрените.

Е, стига с тези филми, де.

Ако не бе линейка, а черен джип с черни стъкла и три маймуни в него дали щеше да е толкова агресивен? Едва ли ...

К'во да ги правиш ? Деца на демокрацията ... Бързат... Дрогират се ... Имат права (а другите не) ... Викат много ... Не могат нищо ... Вярват, че са в Европа (а са в Ориента) ... Неграмотни са ... Мразят всичко и всички ... Нямат чувство на нищо друго освен гняв ... Не обичат ! Никого и нищо ...

Интересно ми е едно нещо, ако беше някоя мутра с джип, дали така щеше да се държи? Защо е нужно да се правиш на мъж? Може би защото е видно отвсякъде, че не си? Смахнат, комплексиран, никаквец - посерко.

Всеки джендър на велосипед! Превъзбудени отгоре на всичко!

Наркотиците не прощават !

Пожелавам на велосипедистчето да чака линейка с нарязана гума!Поздрави на женските ти роднини по права и съребрена линия,изрод!

Копеленцето с ножа като е толкова ербап, да иде в Полицията и да каже защо е нарязал гумата на линейката!

аз карам кола, карам колело, возя се на градски транспорт, а също съм викал линейки за мои близки в София... По закон линейкаджията има право да спре на велоалеята, даже да си купи баничка ( което често правят), така че велосипедиста е трябвало да заобиколи. Навсякъде има такива калпазани като този велосипедист в случая, има такива престъпници водачи на леки коли, има такива пешеходци, има такива линейкаджии, лекари които не си вършат работата и заради тях умират хора, има такива полицаи заради които затворници бягат на свобода... Цялата система е сбъркана, никой не си върши работата съвестно.. Така, че заради един велосипедист да се говори лошо за всички останали велосипедисти е глупаво.. Както и за докторите, заради 80 % некадърни доктори да кажеш, че всички са боклуци е неправилно, по този начин очерняш останалите 20% добри лекари.. Не бива да се правят генерално изводи, всичко е частен случай.

Линейкаджията има право да спре, но не и да си купи баничка. В нормалните държави ясно е разписано какво е "спиране" и в повечето случаи не може да трае повече от 1 минута! Престой над ена минута или ако се водачът се е отдалечил от превозното средство се смята за паркиране. В Париж, а и в други градове, налагането на глоби за неправилно паркиране става с камери и интелигентен софтуер, който следи точно за това - дали на забранени места има неподвижна кола в продължение на повече от минута след което насочва вниманието на оператора към въпросното място и глобата след това е сигурна. Велоалеи, входове/изходи на сгради, места запазени за доставки или за коли на пожарната/бърза помощ се следят денонощно.

Велосипедистите са най-наглите участници на пътя. Оформиха се като някаква каста - кастата на недосегаемите! Пиле не дават да прехвръкне над свещената им велоалея!!! До кога?!

Има една поговрка - кат не щеш мира - на ти секира! Ами да махнат велоалеите. Велосипедистите станаха по-агресивни от 'батките' по пътищата. Там започна да се наблюдава лек спад на пищоленето, за сметка на велосипедистите.

Т.е. смяташ, че заради постъпката на един малоумик, трябва да се връщаме назад?! По-добре да се върви към разкарването на колите от центъра, накъдето твърде бавно се насочваме - да заприличаме и ние на европейска столица.

И аз така смятам - трябва велоалеите да бъдат премахнати, а всички колоездачи следва да спазват ПДП и ЗДП, както винаги са били длъжни! Най-големите нарушители на пътя са колоездачите - масово минават на червено, не се движат плътно вдясно в дясната лента, пресичат където си поискат, а на пешеходна пътека не слизат от колелото. ГЛОБИ, АРЕСТИ и ЗАТВОР!

Много са малоумниците на велосипеди, много! Готови да убиват, ако случайно залитнеш към велоялеята им. А те си карат по двойки и тройки и в "чуждите" зони..

Корнелий

Ами тогава ще се наложи да сложат номера на велосипедите, за да няма такива анонимни изцепки. Това ще доведе до такси и данъци и пак ще писнете, нали? В момента сте абсолютно същите, като мангустите с каруците.

Случаят за пореден път показа че няма БСП, няма ГЕРБ ами мат'реала си е такъв. Неандерталци на 21 век. Да се разхождаш с 30 см нож. Че това е новиа Дънди Крокодила в София. Така ще бъде докато няма държава, а държавните институции са само да лапат.

Ще започна с това, че съм най-вече колездач. Имам и кола, движа се и с градски транспорт (т.е. пеша), но най-вече карам колело. Тази година имам точно 3000 км навъртени до 10 юни само градско в София. Продължавам с цитат от ЗДвП: Чл. 92. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може: ... 4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този закон; през това време той може да подава само светлинни сигнали. ... Т.е. искам да кажа на колегите-велосипедисти, че е напълно законно линейка да паркира на вело-алея. Нещо повече: въпросните разграничители бяха поставени от такъв вид, който може да бъде прекрачван от коли именно за да могат да спират линейки и пожарни. Има много агресивни мнения от велосипедисти, но подозирам че повечето, ако не и всичките са от провокатори - хора, целящи да изградят негативен образ на велосипедистите. Обсъждаме го доста тоя въпрос из велосипедни групи и хората, които не са гневни са единици. Искам да кажа на невелосипедистите: Повечето велосипедисти сме нормални хора, ходим на работа и не носим големи ножове със себе си. Не се оставяйте да ви дезинформират.

Слагам ти голам + и ти казвам че по голямата част от колегите ти/ми колоездачи са дебили. Нямат никаква идея от правилника в все някой им е длъжен. За да не са голословни твърденията ми застанете за 1 час на което и да било кръстовище и ми кажете колко от колоездачите ще пресекат по правилен начин. Това е само един малък пример . За всички останали колоездачи подкрепям ви напълно и аз карам колело и се опитвам да не преча на останалите участници в движението но не винаги ми се отдава.

Евала :) И аз съм велосипедист и никога не бих нарязъл нечии гуми. Затова има сайт на градска мобилност и там докладваш колите на дебилите които ползват велоалеите за паркинг. Този само кара велосипед , но това него прави велосипедист ! Както много такива които са зад волана не ги правил автомобилисти ! Надявам се и ти да си от малкото които не ползваме тротоарите ! Или ако ги ползваш да е бутайки велосипеда !

Чак до такива крайности в спазването на правилата не стигам. Има няколко места, на които карам по тротоара. Но го правя така, че да не застрашавам и плаша пешеходците. Освен това не ги притискам, не им звънкам и засилвам само ако няма наблизо пешеходци. Същото се отнася и за парка.

До кога с тази примитивност? Сигурно и в този случай са виновни лекарите,здравната каса и най вече Бойко Борисов!

Съжалявам за това, което ще напиша, но смятам, че е крайно време да се забрани карането на велосипеди по софийските улици. Да остане разрешено само в парковите зони. Движението е безумно, улиците са тесни, велоалеите са недомислени, а каращите велосипеди са редовно необезопасени поне със светлоотразителни жилетки.

да попитам? а не е ли време да се забранят колите в София и да се карат само по магистралите в почивни дни???? тъпо племе сме и всеки гледа от камбанарията си която не вижда по далече от собствените им носове...

Зашо правиш малоумни неща, за които предварително знаеш, че ще съжаляваш? Като няма какво умно да кажеш просто си мълчи. Не е нужно да пишеш глупости.

Защото, когато се случи инцидент с велосипедист, винаги водачът на автомобила ще излезе виновен. А това, че велосипедистът е с вакуум между ушите, никой не го интересува. След като няма нормални условия да се карат велосипеди в града, да се ограничат, за да не застрашават живот.

Мирослав

В града на първо място няма нормални условия за придвижване с автомобил. Да забранят автомобилното движение? На доста места няма и нормални условия за ходене пеш. Значи да забраним и придвижването пеш. Градският транспорт също не става - да забраним и него тогава. За по-лесно - никой да не излиза от къщи. Или придвижаване само напряко през дворовете, като по турско време...

Да го хванат, да го сцепят от разпити, справки, призовки, подписки, да го въдят кой е всички, да го осъдят и след това да обяснява че са му нарушени човешките права да си кара колелото...

като цяло всичко е сбъркано.... единия спрял неправилно, другия изнервен на първия нарушител нарушава друг закон... следващия следващия закон и те така...... пълна хармония в нарушаването на закони..... само да попитам линейката като е спряла на велоалеята защо не е със включени буркани??? нали за да може да спира неправилно трябва да е в режим на спешно повикване???

Каквито шофьорите такива и колоездачите за съжаление

Определено хората сме тотално откачили в това ежедневие , вместо да си заобиколиш линейката и да си продължиш по пътя човека сам си търси белята и си прави лошо за една велоалея .... Едно е да е спрял някакъв си и по този начин да пречи наистина на движението по самата алея и съвсем друго е като видиш линейка ..... Всеки луд с номера си ....

Тази статия се преекспонира прекалено много вече. Айде един луд с нож и колело съботира здравната система и ако го хванат ще лежи повече от онези които я източиха и обрекоха хиляди на мъчения и смърт.

Можеше да са на адреса, за да спасяват някой. Това че гумата е спукана, можеше да доведе до смърта на човек. Да не могат да го закарат в болница навреме. Или поне до тежки здравни последици. Така че това реално е и опит за убийство.

Така де, заплашил шофиора на линейката и човека за който е била... всеки който се разхожда въоръжен било то с пистолет или нож, не му е чиста работата.

Дай личен пример и започвай да чупиш линейки. И без това не идват навреме.

Ти сериозно ли? Млад мъж в очевидно добро здравословно състояние пука гума на линейка, защото НЕ ИСКА да я заобиколи! Ами ако на адреса имаше дете с тежка алергична реакция или случай, който налага спешно транспортиране до болница? Нищо не оправдава малоумието му. Дали щеше да надупчи гумата, ако не беше линейка, а джип с тъмни стъкла и еднакви цифри на номера?

Ако беше там, за да спасява твой близък, съвсем друга песен щеше да запееш. Искрено съчувствам на екипите от Бърза помощ, защото първо са малко, второ се борят ежедневно с безумния трафик в София и накрая винаги те го отнасят за всички проблеми на т.нар. здравна реформа.

Ама разбира се. Този е невинен, щото има по-големи престъпници от него, нали? И дай да покрием случая, за да не се изложим пред чужденците

Не съм против велоалеите, но в много от случаите те са някакво техническо недоразумение! Само и само общините да похарчат едни европейски пари, са ги направили често без техническа мисъл! Не може от тротоар за пешеходци с ширина 2 м. , да отнемеш 1,50 за велоалея, а за пешеходеца да оставиш 0,5м....!!! Къде да мине майка с количка, при непрекъснатото сновене на велосипедистите! Много често те се държат агресивно към пешеходците, като смятат едва ли не алеята като непрекосновена собственост!

Не да ги похарчат, а по-голямата част да откраднат! То и колко други нелепици има по "прекрасната европейска" София - всичко, само за да се крадат пари!

Не много често, а в 90 на сто от случаите се държат нагло. На този "хубавец" му пожелавам да му се наложи да ползва услугите на спешна помощ и някой идиот като него да е надупчил гумите на линейката.

Да го съдят за заплаха за убийство - към лекарският екип. За опит за убийство, защото с тази кола можеше да се наложи да спасяват живот, карайки го в болница. Освен това е заплаха и за остали пациенти, заради по-малкото коли на Бърза помощ. Това с велоялеите с преградките е пълна тъпотия - поне да махнат преградите. На Раковска благодарение на това, особено ако има градски транспорт, пеша може да вървиш по-бързо от колите. Гледах веднъж как една линейка едва стига до мястото където нещо се бе случили, карайки в насрещното движение и пак едвам се промъкна. С това решение могат дори да убият човек. Да не говорим за другите негативи. Примерно как зимата да чистят сняг. Реално замъсяват въздуха с туткащите се коли. И така нататък. А почти никой не ползва велоалеята.

Велоалеите на Раковска са една голяма недомислица.Първо че са две алеи и второ че започват и свършват на сред нищото(от малко преди кръстовището до Руската църква до преди Европийскта сграда по нагоре).Но дори и преди велоалеите там движението си беше помия и едвам се преминаваше,най-вече когато светофарите са на ръчен режим .

То че бе бавно бе. Но помня какво бе преди това и гледам след това. Скороста на колите падна поне с 20-30 км/ч. Самите шофьори явно ги е страх от преградите и карат много по-бавно от преди. И един такъв да има и всички останали го следват бавно. В много случаи пешеходец просто може да мине между колите, защото са спрели или се движат по-бавно от пешеходците.

Все по-нагли и опасни стават тези велосираптори. Превръщат се в заплаха не само за себе си, но и за пешеходци, шофьори, мотористи, деца, кучета и т.н. А отвратително кoпeлeнцe с ножа е за осъждане по бързата процедура!

кви алеи кви 5 лева..... по принцип алеята е постоянен буфер за какви ли не дейности... нокой не я спазва... ама чак пък да се караш да дупчиш гуми е просташко...... заобикаляш си като пич и оставяш гневните хора да се изяждат от вътре......

Разбира се че велосипедиста в случая е нарушил не един а няколко закона и в това отношение спор не може да има. Само че който и да е от вас който е решил да се качи на колело и да ползва велоалеите в София, разбира че в много случаи те санаправо неизползваеми. Частни автомобили безогледно паркират върху велоалеите и хич не им пука а това предпоставка велосипедиста много бързо да приключи със земният си живот. Да факт е че голяма част от велосипедистите са недисциплинирани на пътя а и не само там. Просто трябва да се направи един нов закон за велосипедистите където точно и ясно да са оказани техните права и задължения. Днешния такъв закон е от половин страничка от който почти нищо не се разбира. Ако от мен зависише на едно първите места бих сложил правило при което велосипедист трябва да е навършил 18 години за да се движи по велоалеи и на пътя. Дори бих отишал и по далеч като ги наракам да решават "листовки".

Май си пропуснало листовките по БЕЛ в училище.

Ха ха ха ха...наракам...нова дума... нов късмет. Наистина, българския правопис много ми куца когато съм зад клавишно устройсто. Разбира се това не е никакво оправдание така че свеждам глава пред всякаква критика в това отношение.

Преди няколко години имаше идея велосипедистите да изкарват книжки. Тогава карах колело и бях напълно съгласна. Много малко знаят какви задължения имат. Като това, че шофьор не е длъжен да им спре ако на пешеходна пътека не са слезли от колелото. Като това, че нямат право да се движат по тротоарите, а там, където друго е невъзможно трябва да слязат от колелото или да се движат със скорост, която не пречи на пешеходците ( и още неща) Но няма да е зле и на шофьорите да им сложат малко повече въпроси за велосипедисти. Защото те също не знаят как да ги пазят и как да се съобразяват с тях. Все още просто велосипедният транспорт не е застъпен достатъчно и не е добре изграден навик у всички участници в движението. В страни, в които велосипедите са основен транспорт от години всеки знае правата и задълженията си.

а в някой страни носенето на нож с повече от 8см острие се наказва сурово.

Време е пътна полиция да започне да проверява и колоездачите за употреба на алкохол и наркотици.

Време е пътна полиция да започне да проверява и колоездачите за употреба на алкохол и наркотици.

абе, линейката като спре на велоалеята, велосипедиста откъде да мине??? трябва да заобикаля линейката и може да бъде блъснат от друг водач... кой тогава ще е виновен??? пак ли велосипедиста???? велоалеята не е паркинг....

Абе, нещастнико свиден, кой е по-важен бе? Някакъв джендър с колело или линейка която спасява живот, бе? Още малко и Фандъчката като изчезне от кметския пост и изчезнат вело-недоразуменията ще ви питам тогава

да слезе от колелото и да мине откъдето минават и останалите хора

От къде да мине?!Ами не знам,примерно да се качи на тротоара(все пак велоалеите са ДО тротоарите) и да побута малко колелото докато заобиколи линейката,след което да се върне на алеята и да си продължи по пътя.Това става ли или е просто отвъд акъла ти?!

Ако ще да хвърчи! Откъдето иска, оттам да минава. Да не е спрял бай Пешо да зарежда кварталната бакалия?! Щом на пътя ти е спряла линейка, заобикаляш и благодариш, че не е там за теб!

Значи тоя тежковъоръжен колоездач има късмет, че не е срещнал по случайност пернишка линейка - развръзката щеше да е съвсем друга. Можеше да му е трудно после да си кара транспортното средство. По думите на шофьора тоя е бил видимо обезумял... Лично ако имах винкел под ръка, щях да го подкарам тоя откачалник. Ами ако беше негов близък,този за който са отишли на адрес!?

Сега като го открият, може да го съди и хем пари да вземе от лайното, хем да го прати в затвора от 1 до 6 г. Само трябва да подаде жалба до прокурора и да твърди , че мн, се е уплашил!

Този цървул шофьора има голям късмет, че не съм бил аз велосипедиста, защото сега щеше да е пред вратите на Св. Петър!!! Когато си спрял на велоалея и си чакаш да ти свърши работното време реално застрашаваш не само моя живот, на този дето си кара колелото ПО ПРАВИЛАТА, ти застрашаваш и живота на шофьора, който ще ме блъсне и ще лежи в затвора когато слезна да въртя педалите по пътя!!! Така че тъпака да се радва, че не съм бил аз, защото тези гуми щяха да са най-малкия му проблем!!!

следващият път ,като видиш линейка,направо влизай в нея да те карат в болницата

Корнелий

Ей тва са нашите вело...карачи. Нагли, тъпи, необразовани, но пък с големи претенции. Хубаво ги гледайте! Ще потрошат линейка, ама ако има една G класа на велоалеята, ще предпочетат да заобиколят през съседната улица! Скапаняк!

Колега, линейките ИМАТ право да спират на велоалея според ЗДП. също така, тази на бул. Дондуков е права, гладка, с видимост десетки метри, т.е. никакъв велосипедист не е бил застрашен. та така.

тъпака си ти, комплексар нещастен

Кажи къде караш колело бе нещастник, да дойда да спра аз, да те видя тогава какво ще пукаш. Скапаняк нещастен

Очевидно си провокатор. Повечето колездачи са нормални и не биха нападнали линейка.

Сега, добре е, когато паднеш на глава, да потърсиш медицинска помощ. Не за друго, ами може да те спре да публикуваш малоумни постове. На свещената велоалея е спряла ЛИНЕЙКА, не на баба ти Вартбурга или на някоя кифла SLR-a. За да е там линейката, ОЧЕВИДНО има причина и тя не е шофьорът да купи цветя за жена си. Така че, нямаш никакво основание да се правиш на мъж, като сипеш люти закани към човек, който си върши работата. Отделно, че е супер смешно и тъпо да се правиш по този глупав начин на мъж. Карай си със здраве колелото и се моли да не пресечеш пътя на някого, който ще пропусне момента със заканите.

Важното е че са усвоени едни сресдтва, само срещу няколко кофи жълта, бързоизтъркваща се боя и няколко пътни знака. Пример - велоалеите в Студентски град.

Така е разбира се, но специално тази по бул. Дондуков е относително читава - отделена е с ограничители, маркрана, чисто нов асфалт, огледала на пресечките, малки светофарчета... В случая просто говорим за поредния психопат по улиците.

Ами да, това е софия.........

Ами,че София се напълни със селяни! Най -добре ще е да върнат жителството-хем провинцията няма да се обезлюдява повече!

абе велосипедиста не е прав и трябва да бъде арестуван, но линейкаджиите също не са стока.... само искат пари от близките на пациентите и ги шантажират, а като резултат повечето пациенти извикали линейка умират от неправилно избрана болница или грешни медикаменти които линейкаджиите поставят...много са неграмотни, самонадеяни и без морал... тежко ни... пази Боже да те спасяват български линейки сбългарски лекари.

Що не се лекуваш сам след като разбираш толкова много от лекарства??? В най- скоро време ще останете без лекари, без сестри,без линейки

Покажете суратя на наглеца с колелото, да не се окаже поредния познат на полицията дилър с отнета книжка като оня който осакати дете и си замина.

абсолютно! колко хора носят 20-30см нож в раницата си ?! абсиолютен психопат, просто в случая е бил на колело.