Шофьорът на линейката, чиято гума беше нарязана от все още неизвестен колоездач, защото била паркирана на велоалея в София, разказа какво се е случило.

Екипът на спешна помощ е давал дълги обяснения в полицията и не е работил през деня заради инцидента, а медицинският автомобил също бил извън движение, с което столицата остана с още по-малко спешна помощ.

"В 11:30 часа ни беше подаден адрес за момче на 19 години с диабетно усложнение. Отидохме по най-бързия начин на посочения адрес. Тъй като имам право да спирам навсякъде при такива ситуации, спрях върху велоалеята и тръгнахме да търсим човека, който ни повика на адреса. Тъй като вратата беше заключена, се забавихме около минута-две. През това време спря един мъж с колело - не видях откъде дойде, и ми каза да махам линейката от велоалеята. Заплаши, че ако не го направя, ще спука гумата. Обяснихме му, че сме на спешен адрес и имаме право да спираме на това място. Заплаши, че ако не преместя линейката до три, ще спука гумата. В следващия момент заби нож в гумата и заплаши, че ще ме убие", разказа пред Нова телевизия Димитър Геров.

Снимка: bTV

Гумата е пробита на две места.

"Беше младо момче на възраст около 25-30 години. Много викаше. Имаше остър поглед. Изглеждаше превъзбуден. Благодарение на очевидец, който е снимал от другата страна, има запис на случката. Той беше така добър да ни предаде записа, за което му благодарим целия екип", каза още шофьорът, който, въпреки работата си, досега той не е бил обект на нападение.

"Прояви агресия и извади нож с острие около 30 см - огромен нож и продупчи предната дясна гума. Тъй като се събраха много хора, вероятно се притесни, качи се на велосипеда и замина необезпокояван от никого", разказа пък пред БНТ д-р Христалина Иванова от неговия екип, който дошъл на сигнал за момче с тежък диабет, което било с усложнение и гръдна болка от часове.

Полицията обаче все още издирва гневния колоездач.