Шофьорът на снегорина не забелязал как излязъл на пистата

Шофьорът на снегорина, предизвикал самолетната катастрофа на летище „Внуково”, не забелязал как е излязъл на пистата пред самолета с президента на „Тотал”.

Обратно в новината

Коментари - Шофьорът на снегорина не забелязал как излязъл на пистата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците нямат полза от това да убият французина -напротив. Трябва да открият човека на американците работещ на летището със способност да хипнотизира.От близкото минало знаем,че са ползвали тези средства!Изглежда нереално,но службите работят

Най-голям износител на насилие в света е моята държава.Аз не мога да мълча!МАРТИН ЛБУТЪР КИНГ Луно,Луно,Блуднице Вавилонска !!

Неясна история...за пореден път май ще скрият истинската причина за трагедията!

Да изчезват хлебарките на ген.лейт.Сорос, защото овоняват форума. Ние сме държава, докарана от тях до 64% импорт, респ.колония и ще дирим сметка на Русия? Кога президент на Тотал ще дойде в България бе бърдуци ? И ако дойде ще каже, тези цигани тяхната собственост са ликвидирали, та моята ли?

Luna0102

А хлебарките на Путлер да се връщат обратно в кенефа откъдето са изпълзели.

Luna0102

Лошо за човека, поне е отнесъл когото трябва. По-лошо от руснака е русофила, поне руснака не е избрал къде да се роди, а русофила ще продаде и майка си за пари.

Най-големите продажници на България са правнуците на нашите чорбаджии в турско, които се имат за русофоби.Докараха България до две Нац.катастрофи.Сега ни вкараха в третата. Продадоха срещу рушвети Лошите комунистически предприятия, създадоха РМД.Най-голямото им престъпление е Законът за Ликвидационните съвети. И гръкът и русофобът ще продадат майките си, само че русофобът няма да я достави на клиента. Марш в кенефа хлебарки миризливи.Господарите ви изтрепаха няколко десетки президенти, Джон Ленън, М.Л.Кинг и стотици хиляди хора по света.Ликвидираха коренния народ на Америка, ограбиха го, 300- г. експлоатираха роби...... Луна, Луна иди се хвърли в Искъро, докато е време....Защото иначе ще те фрасне казашки снегорин...

Luna0102

Що не си пишеш в руски сайт бе продажнико? България няма да успеете да я харижете на Русия не разбра ли?

алкохолът не прощава !

вярно е

Къде си видяла пяна българка ма сестро, нас целия свят ни знае че се напиваме всеки ден ? Каква водка пиеш ?

Не знаем датайли още, но който не е карал кола в снежна буря, моля да не се обажда. Понятие си нямаш къде е пътя.

наистина като пийнеш малко и пътя ти се губи всичко ти е мъгла в главата

И знаеш ли адаш къде е причината! Вие руснаците пиете докато почнете да виждате двойно и винаги хващате погрешният път. При нас принципът е друг; ние пием докато почнем да виждаме тройно и караме по златната среда! ГОСТА също не е прав 350 метра видимост не е като да не виждаш емблемата на мерцедеса пътувайки от Варна за Бургас

От времето на корейския Боинг насам, блядовете са специалисти в свалянето на самолети. Колко станаха, че им загубих сметката?

Много елементарно. Явно не стигат центовете за по-умни.

Елементаринте неща обикновено са много верни. Хайде, вземай копейките и бягай за пица с горчица, еничар капариран.

Демонстрирате ниския интелект и животинска злоба? Отдава ви се. Колко искате за пазене на имота?

надупи си пияния задник и ще ти кажа колко искаме

Муся, ты захлебнула уже! Уходи, блядь на ххххххххххххх .... левый берег и не мешай мужикам!

Пръдлива мрежа са много досадни и се познават отдалеч.

ние руснаците алкохол не пием само одеколон и вакса

Само циганизиран турчин може да каже, че Мартиненко е руснак. Ама кво да правиш, като други не останаха на таз бг-територийка.

Небрежност и алкохол-това са най-честите причини за нещастията при рашаните. Всички останали причини също са възможни.

когато говорите с руснак не използвайте запалка или кибрит в близост до него ,защото алкохолните изпарения излизащи от устата му може да се възпламенят

А бе,пендел, навсякъде се случват и ще се случват такива неща ! Не натрапвай кухото си мнение избирателно ! Една самолетна катастрофа може да бъде следствие на няколко фатални причини ! А по повод на употребата на алкохол мога да ви дам един пример от преди около 35 г. когато един немски пилот след 1-2 уискита забравя да си пренастрои автопилота и след излитане и достигане на определената височина при включване на автопилота самолета започва да изпълнява зададените параметри за кацане и се разби на няколко км. от летището при което петте пътника загинаха . Тъй че,не само руснаците пият !

такова животно - трезвен руснак

Аз пък се останах с убеждение , че няма трезвен българин зад кормило. Съдя по сведения на МВР за ДТП

направи справка на летището не на пътя да видиш пиян Българин на летищата има ли. руските пилоти повечето са алкохолици справка руските летища

Няма как руснак да сгреши, няма. Ето човека казва, че не е видял нищо и не помни нищо. Явно извънземните са го отвлекли, а може и гадните американски империалисти, нали те владеят вселената. Тук безгрешния богатир другаря Путин е жертва , че пропуснах да го напиша, но вие сигурно се досетихте вече.

Щатите за пореден път разпалват конфликт в тяхна полза, с идеята отново да настройват света срещу Путин! Повече от прозрачно е!

Това твоето е направо тъпанарщина! Не заради това което си написал, а за начина по който се опитваш да разпалваш тук дрязга - елементарно и много тъпо!

Значи според теб само очевАдното е истина, така ли?? Всичко друго, което "няма" логика според теб, е тъпанарщина и разпалване на дрязга??

Този със снегорина поне да беше се натряскал с уиски, да го обвиниш в шпионаж и диверсия , а той е жулил чиста руска водка.

Като са толкова можещи, американците, защо не утрепят "голямата риба" а си играят с "цаците" ?

За да може да има повече такива цаци като тебе, чиито мозъчета се промиват бързо и лесно!

Типичен руски пияница... Сигурно е бил къркан та знае ли се... Загубил се бил при 300 метра видимост... Друг въпрос е, че щом толкова спокойнодава интервюта значи има нещо или някой дето го пази.

Само циганизиран турчин може да каже, че Мартиненко е руснак. Ама кво да правиш, като други не останаха на таз бг-територийка.

Ако го казваше човек да се обидя, ама от блядове какво да се обидя.. Аз съм си 100% Българин не бой се....

Когато ни се налагаше да излизаме на пистата на софийското летище с кола от РВД постоянно ни следяха и потвърждаваха или отказваха това или онова. Бях учуден колко строги мерки имаме тук и се чудех какво ли е на другите места по света... Случая е или вопиюща некадърност

или алетрнативата не мис е мсили... За самолетите има един момент който му викат "пойнт ъв ноу ритърн" и при кацане и при излитане когато пилота веч ене може да промени намеренията си и трябва да излети независимо от всичко (респективно да кацне) В Лос Ангелис бойнг 777 на който с евозехме едва успя да набере височина след като вече кацаше и малко след това излетя друг самолет бяхме на косъм и наистина изпитах голям страх. Ако снегорина се е появил точно в такъв момент на пистата... Бог да ги прости и 4мата загинали.

ходенето до москва е смъртоносна мися за франсетата... така че да внимаваи... и да поминят и поменват наполенчо.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

наи нелепите авио катастрофи са дело на русняци. дано никога не ми се наложи да летя с техни авио линии или да буда на ръско летище

дано.

Както гледам NG - май Боинги на американски авиолинии падат като круши, ама айда. За хамериканско или добро или нищо. Затуй мълчим

Явно не разбираш нещо. Падат самолети на всякъде. Вътрешните полети в америка като разстояние на година са 2 пъти повече отколкото сумарно в останалия свят. Въпроса е , че руснаците правят катастрофи от липса на професионализъм. Пример - да дадеш на детето си да на управлява самолета, пилотите да пият алкохол преди полет, пилотите да управляват различни модели самолети и тн.

Драга баришня! Видно е че не се справяте с българския език достатъчно и въпреки това правите коментари за NG; точно това предаване за самолетните катастрофи вече не го гледам, тъй като няма превод. Не го гледам поради простата причина да не изпадна във вашето положение да правя свободни съчинения по неизяснена тема. Ако разбирахте наистина колоритността на българският език, щяхте да разберете какво точно преследва всяко едно от излъчените произшествия - да се открие причината, за да не се стигне до следващ инцидент. Показателен случай е този с КОНКОРД който се взриви при излитане. До установяване причината за това всички полети на самолетите Конкорд бяха преустановени и те стояха в хангарите. Е ли така с вашите АНТ дето в серия паднаха върху жилищни блокове у вас в Русия. Какво направиха вашите специалисти по отстраняване проблема с тези падания вероятността за човешка грешка е по -голяма тъй като не се срещат публикации за техническо състояние. А Самолета дето изгубихте на Парижкото изложение на Бурже! Какво се случи! Конструктивна, техническа или човешка грешка. Според вашият национализъм излиза че само американските атомни субмарини, само френските и прочие са тези които аварират. А що мълчите по повод Курилск и втората от серията след него. Стига с това кой е по -по - най. Сериалът трябва да свърши. Отдавна е време да го проумеете, но не виждам как ще стане това имея предвид събитията в Крим, Донецк, Жданов (Украйна). Защото е непонятно за човек отношението ви към хохлите, както съм чувал да ги наричате

Каква марка е снегорина? Искам да си взема такъв - издържащ на удар от самолет и шофьора му оцеляващ...

Челен удар между самолета и снегорина не е имало. Самолетът вече е бил във въздуха и е набирал височина, когато прелитайки над снегорина закачва дясната си(ако не греша) задна стойка на колесника, който се откъсва и започва да изтича гориво, което пък веднага се подпалва. За съжаление не са му достигнали сантиметри. Преди да падне и взриви самолета, пилотът дори е поискал разрешение за аварийно кацане. По снегорина имало само драскотини. Мир на праха на загиналите.

Не е вярно. Снегорина е бил във въздуха.

Защо ЦРУ след като контролира летищата в Москва, не прати един самолет пред руския Еър форст едно когато Първия е на борда му, а се занимават с някакви френски бизнесмени ?

Аз приемам че руснаците са го усвиткали и одобрявам напълно. Който с меч идва без глава си отива от там. Евала им праим и за подводницата на маймуни станаха тъпите шведи

Обаче не е ясно, какво правиш в български форум в частност, а като цяло в България.

Що за глупости?! Да Маржери беше най-големият приятел на Русия, яростно се съпротивляваше на санкциите, а пътуването му беше за срещата на Медведев с инвеститори - от нея се е връщал във Франция. Руснаците най-малко от всички имат интерес точно този човек да загине, особено пък на тяхна територия!

...''Внимавайте, че и на Bас може да ви се случи някоя ..... ''престъпна небрежност".''....

Щатите и ес са големи тарикати. А гризнете сега снегорина, а гризнете Крим, а гризнете си ябълките полски.

Щом е бил против санкциите, трябва да бъде премахнат! Хамериканците си знаят работата! С малки суми, за Горби, Морби, Хельцин и Снегоринов, решават големите проблеми!!!

Идиот, ти никога не си бил в Раша...

Един от най-влиятелните французи Кристоф дьо Маржори е строил руските хеликоптероносачи, изследвал е руското карибрежие за добив на нефт,влачил е милиарди от Русия, а в същото време не е успял да убеди правителството си да спре ембаргото срещу Путин. ''Естествено, че са американците'', те владеят Русия и Кремъл, колко му е да праят един снегорин на пистата в Москва.

Шило

"Специалистите", нека да оставим тези, на които това им е работата да кажат какво е станало.

Е, щом Михаил Гуревич се е заел. няма какво повече да следим новините за случая...

ЛЕХ КАЧИНСКИ Е УБИТ ЯВНО НАРОЧНО ПО НАРЕЖДАНЕ НА ПУТЛЕР!!!

Шило

И сам е настоявал пред пилота да кацне там, където той е решил, а не където му препоръчва контролната кула. Пак по поръчение на премиера тогава Путин.

Факта ,че официална Русия веднага разтръби,че водача на снегорина е пиян.Самите руснаци взеха веднага да гворят за проблем с пиенето дори при диспечерите на летището, си е чист опит за внушаване на версия за катстрофата. Факт че беше ангажирана цялата медийна пропаганда на Путин,да ни ''обяснява как е станало всичко'' с пияния водач на снегорина , навява едни такива ''леки'' съмнения за случая.

Прокурор Маркин веднага обяви,че летището опитва да замаже работа, като стовари всичко от човека. Но официална Москва се придържа към друга версия - небрежност при изпълнение на задължения, от най-високо ниво. Очакват се още арести и наказания.

При внимателен прочт, направо Русия казва в прав текст - ''Внимавайте, че и на вас може да ви се случи някоя ''престъпна небрежност.''

Към теоретиците на конспирацията: Със сигурност има и по-лесни начини да причиниш самолетна катастрофа от това да целиш самолета със снегорин - ами нали може и да не го уцелиш... А иначе нещата в Русия щяха да са ужасно комични, ако не са ужасно трагични :-( На летище и писта (особено с такъв ранг) да се появяват обекти неясно защо и неясно как и неясно откъде - това говори или за тотален разпад на всичко изградено... или за липса на самото изграждане... Тъжно... :-(

Напротив - точно по този начин можеш да си измиеш ръцете с небрежност на персонала. При другите ще буди съмнение...

... ами, не знам за съмненията, ама тези самолети са пъргав дивеч - пробвал съм - трудно се уцелват със снегорини, дори със снегорини с топлинно насочване...

.......Със сигурност има и по-лесни начини да причиниш самолетна катастрофа от това да целиш самолета със снегорин - ами нали може и да не го уцелиш.... ....... Ima, no taka po-originalno i po-zabavno... Ima hliab i za jurnalsitite....

А бе,пендел, навсякъде се случват и ще се случват такива неща ! Не натрапвай кухото си мнение избирателно ! Една самолетна катастрофа може да бъде следствие на няколко фатални причини ! А по повод на употребата на алкохол мога да ви дам един пример от преди около 35 г. когато един немски пилот след 1-2 уискита забравя да си пренастрои автопилота и след излитане и достигане на определената височина при включване на автопилота самолета започва да изпълнява зададените параметри за кацане и се разби на няколко км. от летището при което петте пътника загинаха . Тъй че,не само руснаците пият !

така като ходи където не трябва и прави каквото не трябва... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе то излитането на самолета си е бая процедура. Първо разрешение от кулата да запали двигателите, после разрешение от кулата да рулира към пистата за излитане, после разрешение от кулата да излезе на пистата за излитане. Всяко разрешение се дава след оценка на обстановката на пистите и подходите към тях. След това пилотът оценява лично състоянието на пистата за излитане и иска разрешение за излитане. РВД дава разрешение след повторна оценка на пистата и обстановката. И точно тогава се появява този снегорин - след като самолетът е набрал скорост. И се появява точно на мястото, където самолетът се отделя от земята. Може и да е случайност. Ама и катастрофата на Ричард Рокфелер на 13.06 беше с подобен самолет и пак колесникът се закачил... верно в дърво. А Тотал има много общо с Ротшилд, които не се долюбват много с Рокфелер. Това е още една теория на конспирацията. Има и други.

Разбирач, а какво се прави, когато видимостта е 300 метра? Пртедполагам че от кулата не виждат нито самолета, нито снегорина.

Не съм разбирач, но ти явно си. Ще кажеш ли какво се прави? Може би решението за излитане се взима от пасажерите с гласуване? Или се хвърля ези/тура? А в кулата играят домино и шах, докато видимистта отново стане 3 километра. Не се излагай!

Диспечерите разполагат с локатор, който следи и за обстановката на земята, т.е. пистите и рульожките. Те са видели, че в последния момент злощастния снегорин излиза на пистата и са казали на пилота, време за реакция обаче на практика е нямало и той е продължил излитането. Не са му достигнали сантиметри...

Другари от прости по прости, не знам как руснаците печелят или губят приятели, но знам че Ванга е казала пък и много други. Русия ще бъде добре, а ние не. Братята американци вместо кюрдите са са въоръжили ислямска държава по наполовина. Та такива неща по белия свят. А вие тука чакайте по едно кюфте от Бюреков, преди да са дошли да ви режат главите. Май по редно е вече да губиш приятели.

а ти пращиш от ум щом "ванга е казала"?????? в 21 век и на теб ли го каза или на "умните" партийни другари.... и защо щерките на путин обичат повече америка и холандия, а не империята на баща си.... а на руснаците просто да им завидиш, затова миналия век женките им се омъжваха за който им само и само да живея малко по на запад...... беше прекрасно в сесесерето, а сега е още по прекрасно в цаството на путин, интересно защо ли никой от булгаристан на доган не хваща самолета за москва егати тъпият слугинаж

На който му е писано да го бутне снегорин, няма да се удави ! - стара китайска поговорка. Четете си хороскопите преди командировка.

По небрежност самолета се е ударил в снегорина. По небрежност свалиха Малайзийският самолет. По небрежност свалиха самолета на полският президент. По небрежност окупираха Крим. По небрежност......

Бос си в политиката, бате.

1. По небрежност удавиха Ейр Франс в Тихия Океан 2. По небрежност удавиха Боинг в Гудзон. 4. По небрежност накараха швейцарски диспетчер да сблъска 2 самолета 3. Абе цялото предаване на National Geo e само от руски самолети. 4 То полша вече разбра кой е бил виновен за катастрофа, ама ти още не си в час.

А кой си пусна детето в кокпита и го сложи на пилотското място и в резултат самолета катострофира? Да ти подскажа - руснак. Най - фрапантните катастрофи породени от липса на професионализъм са дело на руснаци. Дано никога не ми се наложи на да ползвам нишо руско свързано с авиация.

Че си рускиня, е видно без да го оповестяваш! Вопрос; откудо блядь попала в наш форум! И за случая на Еър Франс, и другият в Атлантика, и този в Хъдзън е доказана техническа повреда. За оня дето падна в Тихият океан с разположени двигатели като но ТУ 134 е конструктивен дефект. Да беше споменала за АНТ който падна и разруши девет етажен жилищен блок и изгорелите житили на този блок, да беше казала нещо за Южно Корейският самолет, или за Малайзийският самолет на границата с Украйна! Да беше казала нещо за сваления Израелски пътнически самолет. Е стига сте били върхът на "гавно" то! Чучай си на е...джоб, научи малко по -добре да се изразяваш. Щото такива като тебе са една от причините в България напоследък да не ви долюбват. Нали знаеш какая разница у верблюда и у Люда

По отношение на катастрофата с полският самолет не е лошо да прочетеш малко. Първо прочети полската версия, а след това я сравни с руската и може би ще се учудиш, че се припокриват. Посладвай съвета на Рускиня и гледай по Nat Geo "Разследване на самолетни катастрофи" може малко да ти се проясни главата.

Същото можеш да направиш и по отношение на малайзийският самолет, чиито останки още се търкалят на полето. Интересно защо?!?!

За едни пари, на тази възраст, със сърдечен проблем и аз бих излязъл на пистата! Въпросът кой е имал интерес да даде едни пари срещу няколко милиардна конкуренция. И ще си пийна няколко хапчета транквилант в повече, с които ще седна и на полиграфа

Ох, руснаците как печелят "приятели" след "приятели"!!! Много са добри в това!

Този загиналия французин от Тотал- Кристоф дьо Маржори е бил главен лобист и вероятно организатор на поръчката за двата хеликоптероносача които френски фирми правят за Путин. Корабите бяха спрени от ембаргото. В замяна най-вероятно францъзина е ''спечелил'' поръчките за сондиране на нефт по руските крайбрежия. Много вероятно е , да е взел и някой милиард на ръка. Самите французи го наричата крвъопиец и изобщо не го харесват. Нищо чудно този да е преметнал руснаците, на Путин да му е кипнало и да е пратил.....снегорините.

Много топло!

Много вероятно е шофьорът на снегорина да има вина. Но дано не стане както у нас, само той да опере пешкира. Виновни са и други: - ако самолета е бил без светлини; - ако светлините на пистата не са се виждали. В този случай въобще не е трябвало да се допускат излитания и кацания; -ако и самолета е бил с работещи светлии и на пистата светлините са се виждали, то шофьорът е бил неадекватен, но вина да има такъж шофьор носят и шефовете му. Сега се замислям, на колите, които обслужват летищата не е ли редно да има и друг човек до шофьора? В един обикновен цех е забранено човек да остава сам да работи.

Вижте първо картата на летището и удара и после пишете. Пистите са две и се пресичат. Снегорина е чистил пистата която не се ползва, а самолета излита от другата, обаче тоя идиот точно тогава пресича мястото

производството на Мистралите от Франция за Русия действително Е билО ръководено от Кристоф дьо Маржори . Този човек е владеел френската индустрия. После предположих, че на Путин нещо не му е било приятно как са се развили нещата с ембаргото. Няма какво да гледам пистите. Снегорина няма работа там, когато излита самолет. ТОВА НЕ Е СЛУЧАЙНОСТ, А ДОБРЕ ПРЕМЕРЕН АКТ.

И къде я намерихте картата на "ВНУКОВО"? От кадрите по ТВ се вижда, че това е път за наземен транспорт, който пресича няколко полоси за излитане. Дори на видео клипа е ясно, че това не е писта; твърде тясно е! Това си е чист обслужващ път за пистите за почистване, за излизане в края на пистата, пожарен път. А видимост от 350 метра говори за преднамерено излизане на пътя на излитащия; ба си снегорина дето неусетно излязъл на пътя на фалкона

всеки докадето му е писано... една жена каза и свети петър го записа.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В тая шумна машина, през ноща и в мъгла не виждам как е могъл да види малкия самолет. виновен е този който го е пратил да чисти там в този момент. и тази кръстосана писта е кошмар просто

какво прави снегорина на пистата, като няма сняг???

на някой му е било трудно в този момент да докара и снеговалеж.

В Русия, случайни инциденти няма. Това със снегорина е направо класика.

Дори и шофьора да не е пил може някой диспечер да се е надрусал с най-обикновени цигари. Те също толкова затъпяват разума и отпускат тялото и душата.

Или някой, който има възможност, да е влязъл на честотата на снегорина и да го е насочил. Това нареждане няма как да е записано...

Да ама когато се прави нещо на писти и рульожки си има и светлини и те светят различно когато са затворени за самолети. Не е достатъчно само радио комуникация има и светлинна индикация на самата рульожка или писта.

Всичко е по заповед на щуката (Вова Шутлер), тоя снегорин просто е бил подложен на пистата в последния момент! Руските фашисти избиват хора, ей!! Путя си отмъщава затова, че всичк изападни, нефтодобивни компании си изтеглиха техниката и специалистите от фашистка Раша!! Сега блядовете ще си вадят нефта и газта с кофите!!

Не си наясно. Плюеш си просто за спорта.

Този човечец, явно са го обработили да поеме цялата вина.

СПОРЕД РИА НОВОСТИ , СНЕГОРИНИТЕ СА БИЛИ 5-6 МАШИНИ КОИТО СА СЕ ДВИЖЕЛИ ЗАЕДНО В СИНХРОН ... А ДИСПЕЧЕР ГИ Е УПРАВЛЯВАЛ .. В ЕДИН МОМЕНТ ЕДИНИЯ СНЕГОРИН Е ИЗОСТАНАЛ 30-40 СЕКУНДИ ...

Нищо не се е променило за изминалите 25 години. Цензурата си е все така силна в тази помийна яма.

Какво ли е чистил на почистена писта ?? А и наземния контрол, който отговаря за техниката какво е гледал ?? Пълна загатка. Май трябва да разпитат снега какво е правил по това време.

не е имало сняг.

Еййййй на какво е готов човек само и само да подсигури нещо по-добро за семейството си.

КАТО ГЛЕДАМ ФИЗИОНОМИЯТА НА ТОЗИ МУЖИК, ТОЙ ВЪОБЩЕ, АМА ВЪОБЩЕ НЕЕ ПИЯНДУРА, КАКТО КАЗВАТ БЛИЗКИТЕ МУ. МОЖЕ БИ СА ИМАЛИ В ПРЕДВИТ,ЧЕ НЕ ИЗТРЕЗНЯВА ЗА ДА СЕ НАПИЕ. ЩОМ НЕЕ ВИДЯЛ АЕРОПЛАНА!!!!!!!

Виж се себе си балкански лузър. После се оглеждай в другите. Това че винаги се смяташ за прав означава просто че си някакъв тъп комплексар, нищо повече.

Мартиненко е украинец. Смени си опорната точка, старче.