Коментари - Бой на бургаско кръстовище заради липсваща пешеходна пътека | Днес.dir.bg

Коментари - Бой на бургаско кръстовище заради липсваща пешеходна пътека | Днес.dir.bg

Коментари

Yann

Шофьора на автомобила слиза да се разправя и налита на бой. Че и майка му с него. Да не се учудва, че си е намерил майстора.

На кръстовище, всяко продължение на тротоара е пешеходна пътека, независимо дали има маркировка или не! Шофьорите трябва отвреме-навреме да си подновяват знанията по ЗДП.

продълженията на тротоара /мислените/ по платното за движение се считат за пешеходна пътека, дори да не е маркирана, също и на кръстовища. освен това на кръстовища колите трябва да изчакат пешеходците, дори да не е маркирана пешеходната пътека. Масово не се познава или признават тези правила.

по едно и също време сме писали колега!

За сетен път се убеждавам, че само тъпи и прости хора решават спорове прилагайки "юмручното право". Не съм гледал видеото (а и да съм каква полза). От новината се разбира, че липсва пешеходна пътека на мястото. При наличието на човек на платното, всеки нормално мислещ следва да спре и да го пропусне да мине. Няма да се забави кой знае колко. Но ето точно на това място избива простотията на българина: започва разправия кой е по-прав. И понеже няма достатъчно аргументи, юмруците влизат в действие (та даже и майката на шофьора се включва в боя). А и пешеходецът не е по стока. Изобщо мили родни картинки, много колоритно нарисувани от нашенски комплексари.

Блъснал човека, надървил се, слязал и го набили. Каквото си е търсил такова си е намерил. :)

54. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.

А къде е главата на бабишкерата от снимката?

По колко пъти ще качвате по една и съща новина ?

В Бургас, ако не си с Адидас, бой не се брои!

Няма спасение от мойте юмруци яко че ви косим, софийски боклуци чувам йордечки, роня мамули носим на босо вехти цървули. Сърце ми в полето душа по земята де че ми бегаш я съм съдбата Умо ми у пришка език във юмрука мама ти .... ела ми тука!

Пич, освен някоя и друга рима, нищо смислено не си написал. А и ти си толкова ербаб, само докато срещнещ някой по-ербаб от теб. ЗАсрами се малко...

Високата степен на употреба на сила и саморазправа при разрешаването на най-елементарни битови и всекидневни проблеми е съвсем явен признак за това, че представляваме едно много примитивно, изостанало и варварско общество, в което законите нямат значение, а самоконтролът на практика липсва. Европа ли? По манталитет и социално поведение мястото на българите е по-скоро в най-затънтените краища на Азия.

Малко в повече им идва тестостерона лятото на бургаските гларуси. И в крайна сметка какво се получава- двама съграждани се бият, а общината виновна. Това е и целта на управляващите - да ни настройва един друг за да могат необезпокоявано да си правят далаверите докато се трепем един друг. Трябва агресията да се насочи в правилната посока - пред парламента.

видно от разказа и от снимката, шофьорът, възпитан по времето на развития социализъм, е налетял на бой, след което си го е получил.

Не е зле Вие лично , да си опресните знанията по ЗДП... Всяко продължение на тротоара по платното е пешеходна пътека, но не тип "Зебра"!!! На тези обикновенни пешеходни пътеки, пешеходците имат предимство само пред завиващи нерелсови пътни превозни средства!!! Пешеходните пътеки тип "Забра, обаче са по особенни случаи. Те трябва да бъдат обозначени с надлежната им пътна маркировка и пътен знак. Между другото дори обозначенията на обикновенната и "Зебра"-та са коренно различни!!!!

малко им е боя на такива... дори и без пътека, водача е длъжен да осигури преминаването на пешеходците които са вече на пътното платно и пресичат. освен разправията толупа скача от колата и налита на бой..и майка му се нахвърля... що за хора ..хем виновни, хем ще бият пешеходеца...

Цитирал е текста на песен и при това съвсем на място... Просто такава е действителноста...

да беше се постарал да го видиш, преди да ни учиш на акъл

По време на социализма такива инциденти НЯМАШЕ. Всичката тази простотия по улици и шосета е плод на "демокрацията", на капитализма и на такива "демократи" като теб, които са расли по време на "прехода"!

..ъхъ, все друг ни е виновен за простотията! Ту международното положение, то марсианците..

Да, но е важно каква е пътеката. Само ако е "зебра" пешеходецът е с предимство.

petkov_, върни си книжката в КАТ! Забра е тип маркировка, а пешеходната пътека си е такава навсякъде.

Майко мила! И в джунглата са по-толерантни.

Типично за Дивият Изток - Булгаристан.

маймуна като подкара кола кара докато се блъсне

А НЕ ТАКА ДО ТУК НИ ДОКАРА БЕЗДЕЙСТВАЩИТЕ ИНСТИТУЦИИ КОИТО САМО ВЗЕМАТ ЕДНИ ПАРИ ПА МАЙМУНИТЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ КАКТО МОГАТ.

Дир, не отразявате правилно събитията, значи;)) Боят беше преди седмица - защото пешеходната пътека на това кръстовище не беше възстановена - ами като ги рисуват с акварели, те се изтриват;)) Та след боя пак я изрисуваха и то -о, чудо - само за седмица;) Дано тази изтрае по-дълго, че нещо "много вали напоследък и нанася непоправими щети на градската инфраструктура")

всекидневно трябва да съобщават,че на червен светофар не се преминава,на пешеходна пътека имат предимство пешеходците като показват и знаците,защото много шофьори са неграмотни,но както разпознават номинала на банкнотите,така и ще запомнят картинките на знаците.

На нас българите не ни липсва знание. Липсва ни самоуважение.

Най-вероятно си от тези, които не приемат акъл изобщо, независимо кой по какъв повод и по какъв начин го дава. А и аз не давам акъл, само констатирам. Явно Вие и някои други в този форум и навяскъде из дир-а се отъждествявате с такива герои и техните първобитни реакции. Пак само ктонстатация, нищо лично.

Така е в мутренската държава на тиквата. Пътеката е рисувана с водни боички, но парите са взети.

Министър Радев каза, че всичко е наред. Мутрата му каза конгречулейшънс. Какво искате повече???

И после се страхуваме от емигранти. Ние сами ще се изтрепем.

много изчистена ситуация. шофьорът е виновен, но слиза да се бие. младежът е две глави над него и с атлетично телосложение, но ниският примат с огромното шкембе е смел-иска да се бие. и най-хубавото, на сцената излиза и приматката, която го е възпитала именно такъв! бабишкерата също е смела, все пак именно тя е възпитала такъв смел хулиган....но уви за тях, понякога има и справедливост. търпението на младежа се изчерпва и двете отрепки си намират, каквото са си търсили. не е добре да се удря жена, не е добре да се удря възрастен човек, ноооо….тази заслужава поне някаква "награда", че е отгледала такова нещо...

Тц, личи си как е заличена с черна боя, понеже е свършвала в място за паркиране ... Сега защо така, е, питай невероятните ни инженери на пътища ... Тоя с джипа, който всъщност се кара с преминаващия шофьор, спира отстрани точно там, където излиза пътеката, която е заличена. Де факто според него хем е в правото си на пътека, хем е паркирал на нея, което е нарушение ... Както и да е, другият спря, почват реплики и след като продължава колата, младежът я удря и тогава почва същинската разправия ... От нищо нещо де факто ... Движещият се автомобил би трябвало да сметне, че на подобно кръстовище трябва да има пътека, въпреки, че не е маркирана в момента, а и личи боядисването, явно има ремонти някъкви. Пътеките са продължение на тротоара ... Когато хората са изнервени от 1000 глупости, лесно се стига до такъв финал, без да има изобщо причина да почват дори ...

Няма вече такова понятие колега, опресни си знанията.

Боколенд в цялата си прелест. Анархия и безумия. Мишките се бият, а цар Плъх си купува острови и имения по света.

Добре де, влече те да се сбиеш. ОК, такъв си си. Обаче не е ли редно да погледнеш срещу кого налиташ?? Че тоя чичка с тия паласки какви шансове има пред тоя мускулест младеж. Бахти глупака, типичен пример за разминаване между дух и тяло!

Ти си невероятен аналист ... Същия като в нашата Съдебна система предполагам ... Нищо не си разбрал ... Лелката е майка на младежа, двамата слизат като паркират "джипа" точно там където трябва да почва пешеходната пътека, самото начало липсва на доста от кадрите по медиите. Младежът де факто удари майка си, или каквато му се пада там, по невнимание естествено ... Вербално и двамата се почнаха, но саморазправата почна с удара на младежа по колата. Иначе за самото начало си прав, този в колата трябва да изчака, но той спря все пак ... Естествено, моментално се размениха реплики и каруцата отиде в реката ...

Много са нередностите в к-с"Изгрев"де да беше само това.Това говори за компетентността на кмета на комплекса ,по некъдърен няма да се намери другаде.

що за реакция очакваш, ако някой изкочи от кола и ти се нахвърли с юмруци? ще имаш ли време да го убеждаваш с думи, че юмручното право не хуманно и цивилизовано като избор?

Този в колата е пълен комплексар, но са му избили комплексите барабар със зъбите! Добре бе, пешеходецът пресякъл неправилно - случва се, от горе ли искаш да му минеш? Ако изчакаш 30 секунди и ще свърши света ли? Стой си в колата, изчакай и продължи. Ако бе дете скочило на пътя пак ли щеше да излизаш да го биеш?

Явно няма място за разумен спор. Разминаваме се 100% във вижданията. Е, сигурна няма да се оставя да ям бой, но преди това най-вероятно ще се опитам да избегна тази ситуация с адекватни реакции, ако шофирам. Явно примитивното мислене е станало стандарт в БГ и когато се опитваш да се държиш рационално (бих казал културно, но явно "културно" е твърде изтънчено и изисккано за тази географска ширина), все се намира някой, който да приложи примитивизма си в действие.

Проблемът с маркировките на пешеходни пътеки го има навсякъде. Аз съм от Варна и тук проблемът е малко по-различен: на доста места маркировките не се подновяват, изтъркват се, има такива които буквално са почти изчезнали. И ако шофьорът не помни по памет, как да спре на пешеходната пътека, като тя с въображение едвам едвам се вижда?! А това е елементарно нещо за поддръжка от страна на общините - да се маркират правилно пешеходните пътеки, защото такива неща много засилват напрежението между пешеходци и шофьори. Да не говорим, че е предпоставка за инциденти. И другият проблем е, че всички са страшно много изнервени. Все по-често се вижда как липсва всякаква толеранстност и съобразителност. Всеки търси проблем под кол и въже само и само да има причина да се разправя и да налита на бой. То е ясно, че заради условията в които живеем, всеки има причини бол да е изнервен и нещастен ... но една шепа хора останахме. Държавата няма да се погрижи за нас, ама поне ние да сме по-добри един към друг.

Много хора напоследък бъркат дебел със силен, та затова се получават такива недоразумения.

Приматът винаги реагира с агресия.

За тая случка шофьорът и майката ,ако са в Германия солидна глоба ,може и затвор.Пешеходецът на пешеходна пътека е винаги с предимство..На това му казват дискриминация.А тук шофьорите ,не стига ,че не спазват правилата ,а и бият пешеходците.

Най-голЕмият смЕх е, че ако шофьорчето подаде жалба, ще погнат младежа. Защото нашата милиция гледа само кой е подал първи жалбата и въобще не и се занимава с разследване. Затова и подобни случки само зачестяват.

NA

Причината за тази агресия е ситуацията в страната! Липсата на пари, сигурност, опростачване..... Тази страна отива от лошо към невъзможно! Трябва нещо да се промени! СКоро! Бързо! Не може така повече!

Коментари - Бой на бургаско кръстовище заради липсваща пешеходна пътека | Днес.dir.bg

Коментари - Бой на бургаско кръстовище заради липсваща пешеходна пътека | Днес.dir.bg

Коментари

Yann

Шофьора на автомобила слиза да се разправя и налита на бой. Че и майка му с него. Да не се учудва, че си е намерил майстора.

На кръстовище, всяко продължение на тротоара е пешеходна пътека, независимо дали има маркировка или не! Шофьорите трябва отвреме-навреме да си подновяват знанията по ЗДП.

продълженията на тротоара /мислените/ по платното за движение се считат за пешеходна пътека, дори да не е маркирана, също и на кръстовища. освен това на кръстовища колите трябва да изчакат пешеходците, дори да не е маркирана пешеходната пътека. Масово не се познава или признават тези правила.

по едно и също време сме писали колега!

За сетен път се убеждавам, че само тъпи и прости хора решават спорове прилагайки "юмручното право". Не съм гледал видеото (а и да съм каква полза). От новината се разбира, че липсва пешеходна пътека на мястото. При наличието на човек на платното, всеки нормално мислещ следва да спре и да го пропусне да мине. Няма да се забави кой знае колко. Но ето точно на това място избива простотията на българина: започва разправия кой е по-прав. И понеже няма достатъчно аргументи, юмруците влизат в действие (та даже и майката на шофьора се включва в боя). А и пешеходецът не е по стока. Изобщо мили родни картинки, много колоритно нарисувани от нашенски комплексари.

Блъснал човека, надървил се, слязал и го набили. Каквото си е търсил такова си е намерил. :)

54. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.

А къде е главата на бабишкерата от снимката?

По колко пъти ще качвате по една и съща новина ?

В Бургас, ако не си с Адидас, бой не се брои!

Няма спасение от мойте юмруци яко че ви косим, софийски боклуци чувам йордечки, роня мамули носим на босо вехти цървули. Сърце ми в полето душа по земята де че ми бегаш я съм съдбата Умо ми у пришка език във юмрука мама ти .... ела ми тука!

Пич, освен някоя и друга рима, нищо смислено не си написал. А и ти си толкова ербаб, само докато срещнещ някой по-ербаб от теб. ЗАсрами се малко...

Високата степен на употреба на сила и саморазправа при разрешаването на най-елементарни битови и всекидневни проблеми е съвсем явен признак за това, че представляваме едно много примитивно, изостанало и варварско общество, в което законите нямат значение, а самоконтролът на практика липсва. Европа ли? По манталитет и социално поведение мястото на българите е по-скоро в най-затънтените краища на Азия.

Малко в повече им идва тестостерона лятото на бургаските гларуси. И в крайна сметка какво се получава- двама съграждани се бият, а общината виновна. Това е и целта на управляващите - да ни настройва един друг за да могат необезпокоявано да си правят далаверите докато се трепем един друг. Трябва агресията да се насочи в правилната посока - пред парламента.

видно от разказа и от снимката, шофьорът, възпитан по времето на развития социализъм, е налетял на бой, след което си го е получил.

Не е зле Вие лично , да си опресните знанията по ЗДП... Всяко продължение на тротоара по платното е пешеходна пътека, но не тип "Зебра"!!! На тези обикновенни пешеходни пътеки, пешеходците имат предимство само пред завиващи нерелсови пътни превозни средства!!! Пешеходните пътеки тип "Забра, обаче са по особенни случаи. Те трябва да бъдат обозначени с надлежната им пътна маркировка и пътен знак. Между другото дори обозначенията на обикновенната и "Зебра"-та са коренно различни!!!!

малко им е боя на такива... дори и без пътека, водача е длъжен да осигури преминаването на пешеходците които са вече на пътното платно и пресичат. освен разправията толупа скача от колата и налита на бой..и майка му се нахвърля... що за хора ..хем виновни, хем ще бият пешеходеца...

Цитирал е текста на песен и при това съвсем на място... Просто такава е действителноста...

да беше се постарал да го видиш, преди да ни учиш на акъл

По време на социализма такива инциденти НЯМАШЕ. Всичката тази простотия по улици и шосета е плод на "демокрацията", на капитализма и на такива "демократи" като теб, които са расли по време на "прехода"!

..ъхъ, все друг ни е виновен за простотията! Ту международното положение, то марсианците..

Да, но е важно каква е пътеката. Само ако е "зебра" пешеходецът е с предимство.

petkov_, върни си книжката в КАТ! Забра е тип маркировка, а пешеходната пътека си е такава навсякъде.

Майко мила! И в джунглата са по-толерантни.

Типично за Дивият Изток - Булгаристан.

маймуна като подкара кола кара докато се блъсне

А НЕ ТАКА ДО ТУК НИ ДОКАРА БЕЗДЕЙСТВАЩИТЕ ИНСТИТУЦИИ КОИТО САМО ВЗЕМАТ ЕДНИ ПАРИ ПА МАЙМУНИТЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ КАКТО МОГАТ.

Дир, не отразявате правилно събитията, значи;)) Боят беше преди седмица - защото пешеходната пътека на това кръстовище не беше възстановена - ами като ги рисуват с акварели, те се изтриват;)) Та след боя пак я изрисуваха и то -о, чудо - само за седмица;) Дано тази изтрае по-дълго, че нещо "много вали напоследък и нанася непоправими щети на градската инфраструктура")

всекидневно трябва да съобщават,че на червен светофар не се преминава,на пешеходна пътека имат предимство пешеходците като показват и знаците,защото много шофьори са неграмотни,но както разпознават номинала на банкнотите,така и ще запомнят картинките на знаците.

На нас българите не ни липсва знание. Липсва ни самоуважение.

Най-вероятно си от тези, които не приемат акъл изобщо, независимо кой по какъв повод и по какъв начин го дава. А и аз не давам акъл, само констатирам. Явно Вие и някои други в този форум и навяскъде из дир-а се отъждествявате с такива герои и техните първобитни реакции. Пак само ктонстатация, нищо лично.

Така е в мутренската държава на тиквата. Пътеката е рисувана с водни боички, но парите са взети.

Министър Радев каза, че всичко е наред. Мутрата му каза конгречулейшънс. Какво искате повече???

И после се страхуваме от емигранти. Ние сами ще се изтрепем.

много изчистена ситуация. шофьорът е виновен, но слиза да се бие. младежът е две глави над него и с атлетично телосложение, но ниският примат с огромното шкембе е смел-иска да се бие. и най-хубавото, на сцената излиза и приматката, която го е възпитала именно такъв! бабишкерата също е смела, все пак именно тя е възпитала такъв смел хулиган....но уви за тях, понякога има и справедливост. търпението на младежа се изчерпва и двете отрепки си намират, каквото са си търсили. не е добре да се удря жена, не е добре да се удря възрастен човек, ноооо….тази заслужава поне някаква "награда", че е отгледала такова нещо...

Тц, личи си как е заличена с черна боя, понеже е свършвала в място за паркиране ... Сега защо така, е, питай невероятните ни инженери на пътища ... Тоя с джипа, който всъщност се кара с преминаващия шофьор, спира отстрани точно там, където излиза пътеката, която е заличена. Де факто според него хем е в правото си на пътека, хем е паркирал на нея, което е нарушение ... Както и да е, другият спря, почват реплики и след като продължава колата, младежът я удря и тогава почва същинската разправия ... От нищо нещо де факто ... Движещият се автомобил би трябвало да сметне, че на подобно кръстовище трябва да има пътека, въпреки, че не е маркирана в момента, а и личи боядисването, явно има ремонти някъкви. Пътеките са продължение на тротоара ... Когато хората са изнервени от 1000 глупости, лесно се стига до такъв финал, без да има изобщо причина да почват дори ...

Няма вече такова понятие колега, опресни си знанията.

Боколенд в цялата си прелест. Анархия и безумия. Мишките се бият, а цар Плъх си купува острови и имения по света.

Добре де, влече те да се сбиеш. ОК, такъв си си. Обаче не е ли редно да погледнеш срещу кого налиташ?? Че тоя чичка с тия паласки какви шансове има пред тоя мускулест младеж. Бахти глупака, типичен пример за разминаване между дух и тяло!

Ти си невероятен аналист ... Същия като в нашата Съдебна система предполагам ... Нищо не си разбрал ... Лелката е майка на младежа, двамата слизат като паркират "джипа" точно там където трябва да почва пешеходната пътека, самото начало липсва на доста от кадрите по медиите. Младежът де факто удари майка си, или каквато му се пада там, по невнимание естествено ... Вербално и двамата се почнаха, но саморазправата почна с удара на младежа по колата. Иначе за самото начало си прав, този в колата трябва да изчака, но той спря все пак ... Естествено, моментално се размениха реплики и каруцата отиде в реката ...

Много са нередностите в к-с"Изгрев"де да беше само това.Това говори за компетентността на кмета на комплекса ,по некъдърен няма да се намери другаде.

що за реакция очакваш, ако някой изкочи от кола и ти се нахвърли с юмруци? ще имаш ли време да го убеждаваш с думи, че юмручното право не хуманно и цивилизовано като избор?

Този в колата е пълен комплексар, но са му избили комплексите барабар със зъбите! Добре бе, пешеходецът пресякъл неправилно - случва се, от горе ли искаш да му минеш? Ако изчакаш 30 секунди и ще свърши света ли? Стой си в колата, изчакай и продължи. Ако бе дете скочило на пътя пак ли щеше да излизаш да го биеш?

Явно няма място за разумен спор. Разминаваме се 100% във вижданията. Е, сигурна няма да се оставя да ям бой, но преди това най-вероятно ще се опитам да избегна тази ситуация с адекватни реакции, ако шофирам. Явно примитивното мислене е станало стандарт в БГ и когато се опитваш да се държиш рационално (бих казал културно, но явно "културно" е твърде изтънчено и изисккано за тази географска ширина), все се намира някой, който да приложи примитивизма си в действие.

Проблемът с маркировките на пешеходни пътеки го има навсякъде. Аз съм от Варна и тук проблемът е малко по-различен: на доста места маркировките не се подновяват, изтъркват се, има такива които буквално са почти изчезнали. И ако шофьорът не помни по памет, как да спре на пешеходната пътека, като тя с въображение едвам едвам се вижда?! А това е елементарно нещо за поддръжка от страна на общините - да се маркират правилно пешеходните пътеки, защото такива неща много засилват напрежението между пешеходци и шофьори. Да не говорим, че е предпоставка за инциденти. И другият проблем е, че всички са страшно много изнервени. Все по-често се вижда как липсва всякаква толеранстност и съобразителност. Всеки търси проблем под кол и въже само и само да има причина да се разправя и да налита на бой. То е ясно, че заради условията в които живеем, всеки има причини бол да е изнервен и нещастен ... но една шепа хора останахме. Държавата няма да се погрижи за нас, ама поне ние да сме по-добри един към друг.

Много хора напоследък бъркат дебел със силен, та затова се получават такива недоразумения.

Приматът винаги реагира с агресия.

За тая случка шофьорът и майката ,ако са в Германия солидна глоба ,може и затвор.Пешеходецът на пешеходна пътека е винаги с предимство..На това му казват дискриминация.А тук шофьорите ,не стига ,че не спазват правилата ,а и бият пешеходците.

Най-голЕмият смЕх е, че ако шофьорчето подаде жалба, ще погнат младежа. Защото нашата милиция гледа само кой е подал първи жалбата и въобще не и се занимава с разследване. Затова и подобни случки само зачестяват.

NA

Причината за тази агресия е ситуацията в страната! Липсата на пари, сигурност, опростачване..... Тази страна отива от лошо към невъзможно! Трябва нещо да се промени! СКоро! Бързо! Не може така повече!