Шенген се провали. Но какво ще го замени?

В Европа на граничните огради и проверки няма как да просъществува Шенгенското пространство* в този му вид.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗА ПОБЕДАТА НА ГЛУПОСТТА НАД РАЗУМА !!!

Много ясно, че ЕС може да бъде без вътрешни граници, САМО ако външните му граници са много строги и непристъпни. Нещо сериозно им куца в мисленето на тези еврочиновници.

Ти може да се смееш,но мноооого ще рИвем за Тато. Имахме си всичко,за разлика от сегашният "Тато". Балъците му подариха властта и го направиха милиардер,а те духат супата...

ПОКАНИХА ОРДИТЕ,С СЕГА ЗОООООР......ТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ,ЗАЩОТО ЩЕ СЛЕДВАТ НАЦИОНАЛНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ И СЕ УСЕТИХА,НО НИЕ ДА МУ МИСЛИМ. БАНКЯНСКИЯТ БЕГАЧ,ОТНОВО ЩЕ ШИКАЛКАВИ СПОРЕД ЗАПОВЕДИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ ДИ.

Искам си Татооооо,!!!

Какъв Шенген бе, това си е чиста анархия!

вярно е лошо в шенген, руснаците недейте да ходите там, ако може и тук не идвайте , стойте си там , много ще се радваме... Ама не щете, натискате се тук за имоти, за почивки, за бг гражданство, за милиардни проекти... Що бе, маскари? АААа?

да чета за пропадналата клоака европа и тн. от некви мръшляци, дето имат БВП на глава колкото нашия и никой никъде не ги ще, ами даже съюзниците им бягат от тях като напр. Сърбия и македония

според руските тролове -евразийски съюз! Таме истината, рая!

Малоумната либерална политика на ЕС към миграцията е основата на сегашната ситуация. A c тази продължаваша политика която всъщност насърчава миграцията, единственото което ще се постигне е "взривяване" на Съюза. Тази политика е като "социална бомба с часовников механизъм"! И той "цъка"....

Шенген е капан за балъци и рай за гешефтаджии.

Купчина глупости в стил'' проф(ан) Иво Христов'' и последното изречение, оборва целият интелектуален напън...Най- човешките държави членуват в ''Шенген''. Богати, уредени държави, които знаят как се става богата и уредена държава. Едва ли имат нужда, нашенски ''експерти'' да им дават акъл..То е като с еврозоната. Скъсаняк Ганьо не е желан там, ама той обсъжда дали е хубаво

Най-богати, ама безгласни букви и окупуранти, нямат право на собствени решения и свобода! Каквото им заповядат, това правят. Ще прибират тарамбуките, докато ги унищожат. Бааавна и мъчителна смърт.

Сякаш е от руска медия.

познай кой се води собственик?

Не само нелегалното пребиваване им е проблема сега на шенгенските държави, ами и корупцията при издаване на документи на мигрантите! Особено голям скандал сега се вихри в Бавария, за неправомерно утвърдени разрешителни!

Ако се е провалил защо нашите политици и банкери искат да влязат в еврозоната? Кофти нещо е киселото грозде, ама не е за цървули. Не става хем да крадеш, хем да ти пускат фъндък. Първо приемете банковия механизъм после ще ви прегледа "чичо доктор" и накрая може да ви пуснат като си измиете ръчичките. А до тогава прави пред двора- на улицата!

като ни приемат там, всичко ще си дойде на мястото

Че от това "сегашно" със ес, по-зле има ли? Или викаш и на нас ще ни пратят джагали да отглеждаме, та да сме споделили незгодите, ама благинките са само за тях.

Провалил се е грънци

Ярък пример за рудки хибридчик е този Дтеф@нов. ДАНС?

Провали се Шенген в червените ви тикви.

ей, не спите ли бе червени тикви , цъкате минуси по 24 часа майк.а ви да е.ба цървулска

Ма нали денежки идут - Ох, какие крупные деньжищи!.......като обем!

Кво ви пука на русофилите за Шенген. Гледайте си Масква и се възхищтавайте.

Пука ни, че както шенген ни граби, ще ни ограбят до шушка и камък нема да остане. Иди си у Шенгена, цалИвай се с тарамбуките и ич да не ти е през ... за нас. По-добре гладно куче, ама отвързано. Свободата Санчо, не салама!

Стефанов явно не е пътувал в Шенденското простраство. Наплещил е маса глупости следвайки руски напътствия.

За всички има Шенген , даже и за исляма , а за България ---ЙОК !

За всички има Шенген , даже и за исляма , а за България ---ЙОК !

Цитат от Е-вестник: “..........В момента Росенец е де факто българска територия, окупирана от руснаци, охранявана от руски гардове от “Лукома” и български от “Ипон”, която не се контролира нито от Гранична полиция, нито от която и да било власт. Дали европейските държави ще толерират дълго тази пробойна в Шенген предстои да научим. Съдейки по реакциите на Холандив и Финландия на българската кандидатура за Шенген, “ерата на съмнението” не е отминала в историята.

Ипон е една мнооого далечна фирма на един банкянски селянин обаче....

Радвам се :)

на виктор стефанов, който се води автор на това многословно недоразумение, някой трябва да му каже, че шенген е група от 25 държави които са премахнали граничният контрол по между си! кипър, България, румъйния и хърватия не са приети щото не са изпълнили .... република ирландия, северна ирландия и британия не участват, а швейцария, норвегия, исландияи лихтенщайн участват въпреки че не са членове на ес! изпълнението на шенгенските правила означава премахване на граничният контрол с другите страни членки, и същевременно се засилва контрола над гражданите на държавите които не са членки на шенгенското споразумение! не е зле, преди да пишеш за нещо, да вземеш да попрочетеш тук там информация за нещото!

БЯХА премахнали граничния контрол помежду си, а сега го връщат. Нещо повече - граничният им контрол вече въобще не е само по границите.

ранди, не спори с мене , а чети! ето по нататък за шенген: паспортите, или одобрените в ес лични карти трябва да се носят винаги при пътуване, като могат да бъдат проверявани най често по места като летища, хотели или от полицията. това зависи от законите в съответната държава. понякога има и редовен граничен контрол между държавите членки!

Ти сигурен ли си? Пътувал ли си скоро или само си драскаш?

До той: Фактът, че шенген се напълни с црън боклук БЕЗ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ за какво ти говори? Ментиросоооооо!

"Шенген се провали. " Откакто ние станахме външна граница!