Коментари - Финландия ще преразгледа решението си за Шенген през 2012 година | Днес.dir.bg

Финландия ще преразгледа решението си за Шенген през 2012 година

Лаура Или-Вакури, генерален директор на отдел "Международна дейност" към финландското министерство на вътрешните работи, съобщи, че Финландия няма да преразгледа решението си за присъединяването на България и Румъния към Шенген по-рано от началото на следващата година, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Финландия ще преразгледа решението си за Шенген през 2012 година | Днес.dir.bg

Коментари

Преди мутренско-мафиотското правителство на Гроб да се махне няма да видим Шенген.Сиреч 2013,не 2012,освен ако не ги свалим със сила,но при този заспал народ едва ли.

напълно подкрепям всичко казано от финландския министър. суомитата ще излезе че са много далновидни и преценяват абсолютно реално ситуациите в държ-авите от ес.

Надявам се сега българчетата да разберат че единствената страна която ги обича и ги цени е Турция!

Е па как да уважавам държавата си, когато тя гледа на мен само като на дойна крава. Никаква защита при нужда, никакви нормални условия за спокоен труд и живот, няма справедлива съдебна система, няма качествено образование и здравеопазване, закрепостяване към топлофик. и още имоще и още. Е какво доверие къ такъв смазан народ?

След преразглеждане на решението следва заключение, че Б-я е недоносче за ЕС. Българите не уважават собствената си държава и то с основание, камо ли ЕС.

Здравейте,много се радвам,че има такива смели държави,като Холандия и Финландия ,които му скочиха на Боко.Прави са си хорицата,не може една мутра да се разхожда свободно в Европейското пространство.Обикновения българин няма да почуства изобщо облагите от Шенген,както не чуства и че сме в Европейския Съюз.Ставаме все по-бедни и все по-зависими.Само мутрите,като Боко са добре.

живея вав фи... и сам на ясно за безграничната корупция която се шири тук за кола внесена от еу митото е з2 процента от стоиноста на колата вав фи...от догодина плус 700еуро екотакса за кола.когато иима даначна или хигиенна проверка предварително предопреждават проверяваниж и много други примери ,но те са ни ядосани защото преди около 2 години нашите мангали бяха тук откраднаха палатка от магазин ,,хонг конг,,полицията ги хвана в земятя на малак фермер исе потули случая ,както и други ш00 бр мнг.бяха на помощи б хелзинки за 3 месеца ,,2з00 е на мес.,,и после ги варнаха в бг тихо и мирно .примери много всеки трябва да работи това от което разбира и то савистно и тогава ще се оправи балгария ,не да чакаме на боико или които е там

Както се вижда и "фи.." не са ви угодили а да давате акъл какво да правят хората на родна земя или както е казано " на чужд гръб 100 тояги са малко". Това че и Финландия казва, че "само с приказки нестава" което ние тук го говорим дълго време би следвало да се набие в главата на ББ за да го разбере.........

Бойкооооо,що не се пъчиш сега?Биха ти шута,нали?Иди в Брюксел и обяснявай как тройната коалиция ти е виновна.Или лошия човешки материал...

Айде стига с тоя Бойко бе!Корупцията и съдебната система в този си вид в България да не са създадени през последните две години?!Или са създадени с указ на Бойко?!Не го защитавам , но да - не само тройната коалиция , а и ВСИЧКИ управления преди нея са виновни за статуквото.Защо изобщо съществуват мутри днес?!Нали всички се чудехме защо милицията/полицията , която по онова време по пръднята ти можеше да каже какво си ял снощи (а ако не-"съвестни граждани"-съседи казваха...) , не пипваше т.нар. "мутри"...Защото явно е имало одобрение "отгоре" да не се пипат.Ако си на малко години , може и да не го помниш , но ако не си-спомни си 1990-1992-3 години-тогава се изградиха групировките... А за съдебната "система" - виж кои са ръководителите ...Нали не смяташ , че са завършили право , и са се издигнали в "системата " за последните две години...Че вече и децата си окопаха здраво на ръководни постове... И като "крайно нуждаещи се" си построиха по някое хотелче...

Сега пък ще трябва да се пазарим с Финландия. То за това Европейския съюз в началото се казваше "Европейски пазар", защото всичко в него е ПАЗАРЛЪК.

Не само в началото, а през по-голямата част от съществуването му Европейският съюз се е казвал "Европейски пазар".

На кой му трябва да влизаме в Шенген, че да харчим само пари за охрана за външната му граница. Министър Дянков и без това се чуди какво да ореже от разходната част на бюджета за следващата година - ето чудесно да ореже разходите ни да се напъваме да влизаме в Шенген. Ако ме питат мен и аз не искам Финландия в Шенген, така че както се казва или ние или Финландия. Ако шенгенците си избират Финландия - здраве да е! Ние си имаме много по-сериозни проблеми, като физическото ни оцеляване и няма повече какво да се занимаваме с глупости като Шенген.

Четете историята,уважаеми,Финландия е държавата,която устоя на болшевиките и за жалост Хитлер си направи съответния извод...

КОГАТО СЕ РЕФОРМИРА КОРУМПИРАНАТА НИ СЪДЕБНА СИСТЕМА, ТОГАВА ЕВРОПРЙЦИТЕ ШЕ СИ ПРОМЕНЯТ МИСЛЕНЕТО.

е какво се правите на тупани - ако вие сте финландци щяхте ли да позволите на някакви си мурляви булгарски царвули да ви охраняват границите от емигранти или пук от контрабанда сус стоки? ами нали булгарите са номер 1 в трафик на хора, контрабанда на стоки и крадени коли и кражба на ддс. всички тези деиности стават много печеливши за мафята от момента в които бг офяцялно стане ваншна граница на еу. така че не им се сурдете на хората те са си прави за тях! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Замислете се само: 1. Финландия ни поставя извън Шенген. На кого му пука за Шенген? На практика ни правят услуга. Ако влезем в Шенген, ще станем външна граница на ЕС и трябва да поемем имиграционната вълна върху нас. 2. Финландия е една от малкото държави които не ни изискват разрешително за работа. Тоест - ако си кадърен, можещ и имаш възможност да заминеш за Финландия да си търсиш работа, и поне да знаеш езика им, никой не те спира! 3. Англия (Обединеното Кралство) е една държава, която все още изисква разрешително за работа за българи. 4. Англия е държава извън Шенген. Нещо повече - Англия не иска да влиза в Шенген - не се натиска. 5. Лошото е, че ние имаме задължение за Шенген. Никой не казва откога и какви глоби ще ни наложат, но това ще стане. И глобите ще ги плащаме ние - с данъците. Ето - това ме притеснява!

англя не само не иска, англя отказва да влезе в измисленя шенген. и са много прави, англичаните обичат сами да си вършат работата, а не да разчитат че ниякои друг щял да им охранява границата, разбираш ли. същата работа и за англя с еврозоната, само че там проявиха разум и някои други държ-ави от ес като даня и швеция освен англия. Nakratko edva li ne nasila natikaha Angliq v izkustveno syzdadeniq syjuz, cheito bydeshte e vse poveche pod vypros.

може ли да ми обясните какво е това финландя?може ли да ми обясните кои са финландя в европеиското просртанство,след като на всеки историата му е позната! до колкото сме наясно-преди 1500 години в европа е имало само пет даржави.това са:византия,балгария,чехия,германиа и на север от тжх -франко-римската обшност-друго няма на европеиската карта...

Личи си по грамотността ти, че си живял в една от първите държави в "европейското пространство".

Съгласен съм с теб, но нека да гледане реалностите към настоящия момент. Кой ни докара до това дереже да бъдем подледни в европа. -по доходи, по спазване на законите и по ....

Интересна е тази непреклонна позиция на Финландия. Ето възможност за МвР да проучат (без много шум) въпроса и така да си заслужат заплатите, бидейки полезни за страната си.

Всеки, отговорен българин, който чете това трябва да направи едно малко усилие. Той трябва да убеди поне един свой познат, който по принцип не гласува, да отиде до урната. Единственото условие е да пусне бюлетина различна от комунистическата и турско-циганската. Бъдете сигурни, че така давате нещо от себе си, за да заживеем в една по-добра България.

Е за кой да гласуваме бе бате? За новите, щото много добре лъжат ли?

Забравил/а/ си да споменеш след "Единственото условие е да пусне бюлетина различна от комунистическата и турско-циганската и герберистката".

Пропусна една бюлетина-тази на ГЕРБ.Те не са по-различни от комунистите и турците.

Съгласен съм с теб, АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ!

Не,че на по-голямата част от българските граждани им пука за Шенген.Те са загрижени за това,как да си осигурят насъщния,как да си платят сметките и как да си погасяват кредитите.Друго е интересно.Как така втори ден държавата - ни гък ни мък по въпроса.Няма официално становище ,няма я политиката.Къде се загуби слънцето ББ?Да не е слънчасал от тоя звучен шамар,режейки лентички някъде.Борба с корупцията и организираната престъпност и подобряване на съдебната система.В нормалните държави нормалните хора си подават оставки за несправяне . Нашите дебили ,обаче са безгрешни и са ни виновни финландците и холандците.Ами да намерят смислен начин да ги убедят и да им отговорят както подобава. Нали се бият в гърдите , че сме ги избрали, защото са велики и незаменими. Като са некадърни , да не ми се напъват наново за власт ,ами да ходят да си правят физзарядката.

Разбирам други да ни е,,бават - франция, германия, австрия, белгия ....., но тези пиандурници, които генетично не могат да усвояват етила - може би завиждат????

Хората са си прави. Въобще не им трябват нашите и на съседите мангали, проститутки и бандюги. Ние си заравяме главата в пясъка и не наричаме нещата с точните им имена. Циганите, дето си продават децата в Гърция по TV наричат "българи", както и нашите проститутки на Запад (циганки и туркини). Кого искаме да излъжем, хората са наясно! А за съда да не говорим - с този съд и до 3000-ната години ще ни режат! Изпълнили сме техническите критерии - да не допускаме навлеци през нашите граници в ЕС. Добре, ама хората се пазят от нашите боклуци, а не от други... ЗАщо се правиме, че не ни е ясно...

Би ли обяснил как в момента може да се спре мангал тръгнал за холандия или финландия???

Сит на на гладен не вярва...

Тва власите излезаха харни хора, спреха им 20 тира за некаква бактерия на холандците и им бръкнаха в г..а с бая евро. На мен ШАНАГЕНЯ не ми требе щот кат влезе некоея овца или говедо от къде гръцко я коламе и си е келепир, па и сега и гърците и ние си пиеме у наща кръчма щото у нас е по евтино. Наздраве!! Поздрав от Златоград.

ПРЕСТЪПНОСТ И СЪДЕБНА СИСТЕМА!Европа отчита че правителството има политическа воля но РЕАЛНИ действия НЕ!

Какво им намирате кусури на финландците,не виждате ли че правосъдната ни система е пълен та..к. Ако бяхме в обратната позиция и посмъртно нямаша да ги пуснем в ШЕНГЕН.

Така, така. Като сами не се уважаваме, как да ни уважават. Нали оня дупедавец забрани да се говори по върпоса. Е какво стана? Румънците се самоуважават в пъти повече от нас! Не случайно на тях им казаха, че са готови за Шенген, а на нас не. Следавщия път пак тичате да лижете задници. Определено трябва да се въведе смъртно наказание за български политик, който тича да обслужва чужди интереси. 20 години все са такива.

Верно. Прав си. А и те са прави :)

И водката , и нокиите и много поздрави от руснаците!!

Не може хора които се напиват с БИРА да дискриминира хората които изтрезняват с БИРА.

това е валидно за мнозинството българи

Никой не се интересува дали си циганин или българин.Българите дори са позле от циганите и създават повече проблеми на запад.Само че ако в Бг нямаше космическа корупция на най-високо ниво,съдебната система работеше,митниците и полицията работеха за народа нямаше да има имигранти нито цигани,нито българи.

Абсолютно са прави хората. По-крадлива, неграмотна и нечистоплътна пасмина от нас едва ли има някъде в Европа.

Е, говори само от свое име. Не е нужно да приравняваш всички българи по себе си. Ако България е на това дередже то заради лумпени като теб.

говори за себе си

Заради такива като теб сме така. Докато едни се стараят да направят нещо, другите плюят, седят отстрани и само дават акъл.

Да си гледат там чамовия чатериал, сауните и водката и да не се бъркат в неща, дето никак ги няма. Че като затворим баровете по Черноморието, ще си ходят трезви като панели към блатата. Егати Съюза, егати единството, егати византийщината.

моля,не използваи никат ми!благодаря.писах вече,че фн се сбласка и отглездаше известно време бг цигани!но еу да решава проблемите с арабите и другата паплач!нашите цигани дори са цивилизовани в сравнение с плодящите се като хлебарки сомалиици!

РАСИСТИ ! И СА ФАЛШИВИ И КРАДЛИВИ. ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ!

Жалко,че Русия не е завладяла Финландия на времето!

Аз пък искам да благодаря на Холандия и Финландия .... каквато "разтракана каруца" е Шенген в момента с това постоянно падащо Евро .... не искам да виждам България в положението на Гърция ..... майната им !

и аз и цялото ми десет члено семейство БЛАГОДДАРИМ NL iFIN

Можем само да завиждаме на гърците за доходите и стандарта на живот.Дори и пред фалит те са в пъти по-добре от нас.

Нъпълно съм съгласен с квалифицирането на управлението БГ като управление от втора или трета ръка и то само заради правъсъдната ни система. Просто от 6 години се блъскам с нея и спокойно мага да кажа, че е много меко казано шибана. Прости казуси се решават години наред. Решил съм, ако не получа в БГ справедливо решение да съдя държавата. Да не говорим за нотариус 260, който е безкрайно корумпиран и така и не можах да го осъдя за престъпление по служба. Изобщо не сме за там с тази правосъдна система. Просто всичко трябва да се измете.

БРЦК

Катои вземем властта: 1. Хол. и Фин. посланик ги гоним. Наще ги отзоваваме. 2. Вето до край. 3. Всички Хол. и Фин. фирми ще бъдат проверявани всекидневно. При най -малкото нарушения на закона - максимални санкции. 4. Всички Хол. и Фин. кацащи на летището ще бъдат обискирани обстойно. Багажа им също. 5,6,7,8 и тн все в тоя стил.

нокиа е номер едно

Нокия е жив та...к

Питам се, няма ли нашето правителство да излезе с някакво изявление. Не е без значение, защото като си мълчим, все едно, че се съгласяваме. А е добре да се направи един паралел с фашизма, като се подчертае, че и неговите корени са се крили в ксенофобията и популизма и са донесли много разделение и войни в Европа. Такова едно по-остро изявление ще се повтори от световните агенции и като цяло ще постави в изолация маргинализираните националистически партийки в тези две страни и ще насочи фокуса на нагласите срещу тях, като ще охлади желанията на други да застанат зад тях. Това е много по-добре от Румънските "цигански" номера с лалетата или идеите на Младенов за вето които само ще консолидират Европа срещу нас,

и що и е толко на 2012 г.

Къв шенген бе охлюви, нямаме по 5 стинки в джоба да се качим на градския транспорт те за шенген се натискат. 70 процента от населението никога няма да излезе от българия дори, за кво говорим. Боли ги фара хората за шенген, хляб трябва, еднакво отношение към селото и града, възможност за работа и развиване на бизнес. Хората да работят и да се замогват със спечеленото. Народа да се развива а не лумпенизира, да могат младите да правят деца на които да им осигурят бъдеще не копелета пръкнати без никва перспектива, замърсяващи само земята. Ревнали за шенген а не гледат че сме най-бедната държава в региона. Бедните, слабите и наританите никой не ги ще и ще е по-скоро от съжаление ако един ден не приемат някъде. Тръгнали да се натискат с Германия и Франция и т.н. охлюви.

точно

Много правилно!

Най-после нещо умно.

Абсолютно и то при положение, че и сега, всеки който иска може да си пътува. Кой го спира?

на 1000 % прав нека всеки един от пишещите да прочете поста а най вече господата който ни са във власта

Не бъдете такива комплексари. Прави са хората. Точно в момента от Турция напират милиони джагали, които са готови да платят на нашите митничари и да влязат в ЕС. После...иди ги гони ! Бойко си мисли, че в ЕС са тъпи като неговите избиратели и ще успее да ги успи с глупостите си ! Е, не става толкова лесно.

Те и в момента им издават български документи та пушек се вдига. Отиди в някой областен града в паспортна служба да видиш кви хора с чалми и шалвари са налягали под гишетата и чаката да отворият за да си вземат българското гражданство. Лошото е че са много и всеки ден стават повече. След това си ходят където си искат. Тези хора не остават в БГ те директно хващат рейса и заминавата в белите държави на запад и гордо казват на всички че са българи и така за едните 50 лева на човек дето печели държавата за издаването на документите, цял един народ им берем срамът.

Тука ще стане второ Косово! Вервайте ми.....Само дето с исляминизирани джангали. Отиват в Столипиново брадатите и питат --- Абе, ти мангал ли си или мюсюлманин? Както се сещаш мюсюлмани в днешно време взеха да никнат навсякъде. В Европа в скоро време ще ги изтласкат като младо население, точно защото се множат като родните мангусти. И почти всички цуцат помощи или участват в криминални схеми. Понякога и двете. Затова сложиха катинар хората. Щото си имат достатъчно тарамбуки вече.

Прави са финландците! Напук на разни писачи ще им кажа,че ще си купувам само нокия и ще подарявам на мацката си само холандски лалета:)

Коя е мацката ти-дясната ти ръка ли? по-добре и подари ръкавици от русия,смешник

МАЙКА ТИ!

Да ти забием едно лале в аспуха та да ревеш по нокиата 3 часа.

Ти май редовно си ги набиваш в ауспуха....няма да ти прекъсвам начинанието:)

Къде е тази Финландия.Що за история има тя в ЕВРОПА.Айде холан.....!!!!.

Еми как бе! Водили са война срещу СССР!

Финландия: Твърде й е рано на България за Шенген... С тeзи от ГЕРБ и Атака, с това правителство е твърде късно за България. Преди България беше на ръба на пропастта, но след това правителство направи решителна крачка напред.

Какво от това???

Ами като те видят умните хора си казват "мале, колко е интелегентен, колко е хубав и зализан, миличкия." Ти засенчи и явлението "Бойко Борисов" " - боби това е, което българите наричат "дебилност". А явлението "Бойко Борисов" е феномен от народопсихологията, но са го обяснявали и психолозите. Днес лъжата, погазването на принципите, беззаконието са ознаменувани с лента.

Крачка напред - към пропастта ли?!

Доживяхме разни финландски капути да ни учат как се пази граница.Да питат германците-те знаят можем ли да пазим-и след 20 години RTL и Апелиус още реват от нас!

Да колега, прав си...Знаехме как се пазят граници с момчетата от Гранични войски...Нещо не мога да се сетя къде са базирани тези войски в момента, а ти дали знаеш кой командва Гранични войски в настоящия момент...Какво беше, а сега какво е и къде сме ние - доста ще ни увъртат до решението, че ще сме равноправни в границите на Шенгенските държави...

Да колега, прав си...Знаехме как се пазят граници с момчетата от Гранични войски...Нещо не мога да се сетя къде са базирани тези войски в момента, а ти дали знаеш кой командва Гранични войски в настоящия момент...Какво беше, а сега какво е и къде сме ние - доста ще ни увъртат до решението, че ще сме равноправни в границите на Шенгенските държави...

Напиши граничар в търсачката и ще разбереш

разбира се, че сме изпълнили всички технически условия, обаче без едно най-важното - СОФТУЕРЪТ В ГЛАВИТЕ НИ е жестоко бъгнат - необразован, невъзпитан, корумпиран, търси само мекото на хляба, търси винаги вратичките в закона, не умеем да си защитаваме правата, а само лаем помежду си, но не и където трябва.........................

хихихи....ако сме умни......Един въпрос....къде са умните?......май са навсякъде другаде,но не и в БГ...

Коментари - Финландия ще преразгледа решението си за Шенген през 2012 година | Днес.dir.bg

Финландия ще преразгледа решението си за Шенген през 2012 година

Лаура Или-Вакури, генерален директор на отдел "Международна дейност" към финландското министерство на вътрешните работи, съобщи, че Финландия няма да преразгледа решението си за присъединяването на България и Румъния към Шенген по-рано от началото на следващата година, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Финландия ще преразгледа решението си за Шенген през 2012 година | Днес.dir.bg

Коментари

Преди мутренско-мафиотското правителство на Гроб да се махне няма да видим Шенген.Сиреч 2013,не 2012,освен ако не ги свалим със сила,но при този заспал народ едва ли.

напълно подкрепям всичко казано от финландския министър. суомитата ще излезе че са много далновидни и преценяват абсолютно реално ситуациите в държ-авите от ес.

Надявам се сега българчетата да разберат че единствената страна която ги обича и ги цени е Турция!

Е па как да уважавам държавата си, когато тя гледа на мен само като на дойна крава. Никаква защита при нужда, никакви нормални условия за спокоен труд и живот, няма справедлива съдебна система, няма качествено образование и здравеопазване, закрепостяване към топлофик. и още имоще и още. Е какво доверие къ такъв смазан народ?

След преразглеждане на решението следва заключение, че Б-я е недоносче за ЕС. Българите не уважават собствената си държава и то с основание, камо ли ЕС.

Здравейте,много се радвам,че има такива смели държави,като Холандия и Финландия ,които му скочиха на Боко.Прави са си хорицата,не може една мутра да се разхожда свободно в Европейското пространство.Обикновения българин няма да почуства изобщо облагите от Шенген,както не чуства и че сме в Европейския Съюз.Ставаме все по-бедни и все по-зависими.Само мутрите,като Боко са добре.

живея вав фи... и сам на ясно за безграничната корупция която се шири тук за кола внесена от еу митото е з2 процента от стоиноста на колата вав фи...от догодина плус 700еуро екотакса за кола.когато иима даначна или хигиенна проверка предварително предопреждават проверяваниж и много други примери ,но те са ни ядосани защото преди около 2 години нашите мангали бяха тук откраднаха палатка от магазин ,,хонг конг,,полицията ги хвана в земятя на малак фермер исе потули случая ,както и други ш00 бр мнг.бяха на помощи б хелзинки за 3 месеца ,,2з00 е на мес.,,и после ги варнаха в бг тихо и мирно .примери много всеки трябва да работи това от което разбира и то савистно и тогава ще се оправи балгария ,не да чакаме на боико или които е там

Както се вижда и "фи.." не са ви угодили а да давате акъл какво да правят хората на родна земя или както е казано " на чужд гръб 100 тояги са малко". Това че и Финландия казва, че "само с приказки нестава" което ние тук го говорим дълго време би следвало да се набие в главата на ББ за да го разбере.........

Бойкооооо,що не се пъчиш сега?Биха ти шута,нали?Иди в Брюксел и обяснявай как тройната коалиция ти е виновна.Или лошия човешки материал...

Айде стига с тоя Бойко бе!Корупцията и съдебната система в този си вид в България да не са създадени през последните две години?!Или са създадени с указ на Бойко?!Не го защитавам , но да - не само тройната коалиция , а и ВСИЧКИ управления преди нея са виновни за статуквото.Защо изобщо съществуват мутри днес?!Нали всички се чудехме защо милицията/полицията , която по онова време по пръднята ти можеше да каже какво си ял снощи (а ако не-"съвестни граждани"-съседи казваха...) , не пипваше т.нар. "мутри"...Защото явно е имало одобрение "отгоре" да не се пипат.Ако си на малко години , може и да не го помниш , но ако не си-спомни си 1990-1992-3 години-тогава се изградиха групировките... А за съдебната "система" - виж кои са ръководителите ...Нали не смяташ , че са завършили право , и са се издигнали в "системата " за последните две години...Че вече и децата си окопаха здраво на ръководни постове... И като "крайно нуждаещи се" си построиха по някое хотелче...

Сега пък ще трябва да се пазарим с Финландия. То за това Европейския съюз в началото се казваше "Европейски пазар", защото всичко в него е ПАЗАРЛЪК.

Не само в началото, а през по-голямата част от съществуването му Европейският съюз се е казвал "Европейски пазар".

На кой му трябва да влизаме в Шенген, че да харчим само пари за охрана за външната му граница. Министър Дянков и без това се чуди какво да ореже от разходната част на бюджета за следващата година - ето чудесно да ореже разходите ни да се напъваме да влизаме в Шенген. Ако ме питат мен и аз не искам Финландия в Шенген, така че както се казва или ние или Финландия. Ако шенгенците си избират Финландия - здраве да е! Ние си имаме много по-сериозни проблеми, като физическото ни оцеляване и няма повече какво да се занимаваме с глупости като Шенген.

Четете историята,уважаеми,Финландия е държавата,която устоя на болшевиките и за жалост Хитлер си направи съответния извод...

КОГАТО СЕ РЕФОРМИРА КОРУМПИРАНАТА НИ СЪДЕБНА СИСТЕМА, ТОГАВА ЕВРОПРЙЦИТЕ ШЕ СИ ПРОМЕНЯТ МИСЛЕНЕТО.

е какво се правите на тупани - ако вие сте финландци щяхте ли да позволите на някакви си мурляви булгарски царвули да ви охраняват границите от емигранти или пук от контрабанда сус стоки? ами нали булгарите са номер 1 в трафик на хора, контрабанда на стоки и крадени коли и кражба на ддс. всички тези деиности стават много печеливши за мафята от момента в които бг офяцялно стане ваншна граница на еу. така че не им се сурдете на хората те са си прави за тях! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Замислете се само: 1. Финландия ни поставя извън Шенген. На кого му пука за Шенген? На практика ни правят услуга. Ако влезем в Шенген, ще станем външна граница на ЕС и трябва да поемем имиграционната вълна върху нас. 2. Финландия е една от малкото държави които не ни изискват разрешително за работа. Тоест - ако си кадърен, можещ и имаш възможност да заминеш за Финландия да си търсиш работа, и поне да знаеш езика им, никой не те спира! 3. Англия (Обединеното Кралство) е една държава, която все още изисква разрешително за работа за българи. 4. Англия е държава извън Шенген. Нещо повече - Англия не иска да влиза в Шенген - не се натиска. 5. Лошото е, че ние имаме задължение за Шенген. Никой не казва откога и какви глоби ще ни наложат, но това ще стане. И глобите ще ги плащаме ние - с данъците. Ето - това ме притеснява!

англя не само не иска, англя отказва да влезе в измисленя шенген. и са много прави, англичаните обичат сами да си вършат работата, а не да разчитат че ниякои друг щял да им охранява границата, разбираш ли. същата работа и за англя с еврозоната, само че там проявиха разум и някои други държ-ави от ес като даня и швеция освен англия. Nakratko edva li ne nasila natikaha Angliq v izkustveno syzdadeniq syjuz, cheito bydeshte e vse poveche pod vypros.

може ли да ми обясните какво е това финландя?може ли да ми обясните кои са финландя в европеиското просртанство,след като на всеки историата му е позната! до колкото сме наясно-преди 1500 години в европа е имало само пет даржави.това са:византия,балгария,чехия,германиа и на север от тжх -франко-римската обшност-друго няма на европеиската карта...

Личи си по грамотността ти, че си живял в една от първите държави в "европейското пространство".

Съгласен съм с теб, но нека да гледане реалностите към настоящия момент. Кой ни докара до това дереже да бъдем подледни в европа. -по доходи, по спазване на законите и по ....

Интересна е тази непреклонна позиция на Финландия. Ето възможност за МвР да проучат (без много шум) въпроса и така да си заслужат заплатите, бидейки полезни за страната си.

Всеки, отговорен българин, който чете това трябва да направи едно малко усилие. Той трябва да убеди поне един свой познат, който по принцип не гласува, да отиде до урната. Единственото условие е да пусне бюлетина различна от комунистическата и турско-циганската. Бъдете сигурни, че така давате нещо от себе си, за да заживеем в една по-добра България.

Е за кой да гласуваме бе бате? За новите, щото много добре лъжат ли?

Забравил/а/ си да споменеш след "Единственото условие е да пусне бюлетина различна от комунистическата и турско-циганската и герберистката".

Пропусна една бюлетина-тази на ГЕРБ.Те не са по-различни от комунистите и турците.

Съгласен съм с теб, АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ!

Не,че на по-голямата част от българските граждани им пука за Шенген.Те са загрижени за това,как да си осигурят насъщния,как да си платят сметките и как да си погасяват кредитите.Друго е интересно.Как така втори ден държавата - ни гък ни мък по въпроса.Няма официално становище ,няма я политиката.Къде се загуби слънцето ББ?Да не е слънчасал от тоя звучен шамар,режейки лентички някъде.Борба с корупцията и организираната престъпност и подобряване на съдебната система.В нормалните държави нормалните хора си подават оставки за несправяне . Нашите дебили ,обаче са безгрешни и са ни виновни финландците и холандците.Ами да намерят смислен начин да ги убедят и да им отговорят както подобава. Нали се бият в гърдите , че сме ги избрали, защото са велики и незаменими. Като са некадърни , да не ми се напъват наново за власт ,ами да ходят да си правят физзарядката.

Разбирам други да ни е,,бават - франция, германия, австрия, белгия ....., но тези пиандурници, които генетично не могат да усвояват етила - може би завиждат????

Хората са си прави. Въобще не им трябват нашите и на съседите мангали, проститутки и бандюги. Ние си заравяме главата в пясъка и не наричаме нещата с точните им имена. Циганите, дето си продават децата в Гърция по TV наричат "българи", както и нашите проститутки на Запад (циганки и туркини). Кого искаме да излъжем, хората са наясно! А за съда да не говорим - с този съд и до 3000-ната години ще ни режат! Изпълнили сме техническите критерии - да не допускаме навлеци през нашите граници в ЕС. Добре, ама хората се пазят от нашите боклуци, а не от други... ЗАщо се правиме, че не ни е ясно...

Би ли обяснил как в момента може да се спре мангал тръгнал за холандия или финландия???

Сит на на гладен не вярва...

Тва власите излезаха харни хора, спреха им 20 тира за некаква бактерия на холандците и им бръкнаха в г..а с бая евро. На мен ШАНАГЕНЯ не ми требе щот кат влезе некоея овца или говедо от къде гръцко я коламе и си е келепир, па и сега и гърците и ние си пиеме у наща кръчма щото у нас е по евтино. Наздраве!! Поздрав от Златоград.

ПРЕСТЪПНОСТ И СЪДЕБНА СИСТЕМА!Европа отчита че правителството има политическа воля но РЕАЛНИ действия НЕ!

Какво им намирате кусури на финландците,не виждате ли че правосъдната ни система е пълен та..к. Ако бяхме в обратната позиция и посмъртно нямаша да ги пуснем в ШЕНГЕН.

Така, така. Като сами не се уважаваме, как да ни уважават. Нали оня дупедавец забрани да се говори по върпоса. Е какво стана? Румънците се самоуважават в пъти повече от нас! Не случайно на тях им казаха, че са готови за Шенген, а на нас не. Следавщия път пак тичате да лижете задници. Определено трябва да се въведе смъртно наказание за български политик, който тича да обслужва чужди интереси. 20 години все са такива.

Верно. Прав си. А и те са прави :)

И водката , и нокиите и много поздрави от руснаците!!

Не може хора които се напиват с БИРА да дискриминира хората които изтрезняват с БИРА.

това е валидно за мнозинството българи

Никой не се интересува дали си циганин или българин.Българите дори са позле от циганите и създават повече проблеми на запад.Само че ако в Бг нямаше космическа корупция на най-високо ниво,съдебната система работеше,митниците и полицията работеха за народа нямаше да има имигранти нито цигани,нито българи.

Абсолютно са прави хората. По-крадлива, неграмотна и нечистоплътна пасмина от нас едва ли има някъде в Европа.

Е, говори само от свое име. Не е нужно да приравняваш всички българи по себе си. Ако България е на това дередже то заради лумпени като теб.

говори за себе си

Заради такива като теб сме така. Докато едни се стараят да направят нещо, другите плюят, седят отстрани и само дават акъл.

Да си гледат там чамовия чатериал, сауните и водката и да не се бъркат в неща, дето никак ги няма. Че като затворим баровете по Черноморието, ще си ходят трезви като панели към блатата. Егати Съюза, егати единството, егати византийщината.

моля,не използваи никат ми!благодаря.писах вече,че фн се сбласка и отглездаше известно време бг цигани!но еу да решава проблемите с арабите и другата паплач!нашите цигани дори са цивилизовани в сравнение с плодящите се като хлебарки сомалиици!

РАСИСТИ ! И СА ФАЛШИВИ И КРАДЛИВИ. ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ!

Жалко,че Русия не е завладяла Финландия на времето!

Аз пък искам да благодаря на Холандия и Финландия .... каквато "разтракана каруца" е Шенген в момента с това постоянно падащо Евро .... не искам да виждам България в положението на Гърция ..... майната им !

и аз и цялото ми десет члено семейство БЛАГОДДАРИМ NL iFIN

Можем само да завиждаме на гърците за доходите и стандарта на живот.Дори и пред фалит те са в пъти по-добре от нас.

Нъпълно съм съгласен с квалифицирането на управлението БГ като управление от втора или трета ръка и то само заради правъсъдната ни система. Просто от 6 години се блъскам с нея и спокойно мага да кажа, че е много меко казано шибана. Прости казуси се решават години наред. Решил съм, ако не получа в БГ справедливо решение да съдя държавата. Да не говорим за нотариус 260, който е безкрайно корумпиран и така и не можах да го осъдя за престъпление по служба. Изобщо не сме за там с тази правосъдна система. Просто всичко трябва да се измете.

БРЦК

Катои вземем властта: 1. Хол. и Фин. посланик ги гоним. Наще ги отзоваваме. 2. Вето до край. 3. Всички Хол. и Фин. фирми ще бъдат проверявани всекидневно. При най -малкото нарушения на закона - максимални санкции. 4. Всички Хол. и Фин. кацащи на летището ще бъдат обискирани обстойно. Багажа им също. 5,6,7,8 и тн все в тоя стил.

нокиа е номер едно

Нокия е жив та...к

Питам се, няма ли нашето правителство да излезе с някакво изявление. Не е без значение, защото като си мълчим, все едно, че се съгласяваме. А е добре да се направи един паралел с фашизма, като се подчертае, че и неговите корени са се крили в ксенофобията и популизма и са донесли много разделение и войни в Европа. Такова едно по-остро изявление ще се повтори от световните агенции и като цяло ще постави в изолация маргинализираните националистически партийки в тези две страни и ще насочи фокуса на нагласите срещу тях, като ще охлади желанията на други да застанат зад тях. Това е много по-добре от Румънските "цигански" номера с лалетата или идеите на Младенов за вето които само ще консолидират Европа срещу нас,

и що и е толко на 2012 г.

Къв шенген бе охлюви, нямаме по 5 стинки в джоба да се качим на градския транспорт те за шенген се натискат. 70 процента от населението никога няма да излезе от българия дори, за кво говорим. Боли ги фара хората за шенген, хляб трябва, еднакво отношение към селото и града, възможност за работа и развиване на бизнес. Хората да работят и да се замогват със спечеленото. Народа да се развива а не лумпенизира, да могат младите да правят деца на които да им осигурят бъдеще не копелета пръкнати без никва перспектива, замърсяващи само земята. Ревнали за шенген а не гледат че сме най-бедната държава в региона. Бедните, слабите и наританите никой не ги ще и ще е по-скоро от съжаление ако един ден не приемат някъде. Тръгнали да се натискат с Германия и Франция и т.н. охлюви.

точно

Много правилно!

Най-после нещо умно.

Абсолютно и то при положение, че и сега, всеки който иска може да си пътува. Кой го спира?

на 1000 % прав нека всеки един от пишещите да прочете поста а най вече господата който ни са във власта

Не бъдете такива комплексари. Прави са хората. Точно в момента от Турция напират милиони джагали, които са готови да платят на нашите митничари и да влязат в ЕС. После...иди ги гони ! Бойко си мисли, че в ЕС са тъпи като неговите избиратели и ще успее да ги успи с глупостите си ! Е, не става толкова лесно.

Те и в момента им издават български документи та пушек се вдига. Отиди в някой областен града в паспортна служба да видиш кви хора с чалми и шалвари са налягали под гишетата и чаката да отворият за да си вземат българското гражданство. Лошото е че са много и всеки ден стават повече. След това си ходят където си искат. Тези хора не остават в БГ те директно хващат рейса и заминавата в белите държави на запад и гордо казват на всички че са българи и така за едните 50 лева на човек дето печели държавата за издаването на документите, цял един народ им берем срамът.

Тука ще стане второ Косово! Вервайте ми.....Само дето с исляминизирани джангали. Отиват в Столипиново брадатите и питат --- Абе, ти мангал ли си или мюсюлманин? Както се сещаш мюсюлмани в днешно време взеха да никнат навсякъде. В Европа в скоро време ще ги изтласкат като младо население, точно защото се множат като родните мангусти. И почти всички цуцат помощи или участват в криминални схеми. Понякога и двете. Затова сложиха катинар хората. Щото си имат достатъчно тарамбуки вече.

Прави са финландците! Напук на разни писачи ще им кажа,че ще си купувам само нокия и ще подарявам на мацката си само холандски лалета:)

Коя е мацката ти-дясната ти ръка ли? по-добре и подари ръкавици от русия,смешник

МАЙКА ТИ!

Да ти забием едно лале в аспуха та да ревеш по нокиата 3 часа.

Ти май редовно си ги набиваш в ауспуха....няма да ти прекъсвам начинанието:)

Къде е тази Финландия.Що за история има тя в ЕВРОПА.Айде холан.....!!!!.

Еми как бе! Водили са война срещу СССР!

Финландия: Твърде й е рано на България за Шенген... С тeзи от ГЕРБ и Атака, с това правителство е твърде късно за България. Преди България беше на ръба на пропастта, но след това правителство направи решителна крачка напред.

Какво от това???

Ами като те видят умните хора си казват "мале, колко е интелегентен, колко е хубав и зализан, миличкия." Ти засенчи и явлението "Бойко Борисов" " - боби това е, което българите наричат "дебилност". А явлението "Бойко Борисов" е феномен от народопсихологията, но са го обяснявали и психолозите. Днес лъжата, погазването на принципите, беззаконието са ознаменувани с лента.

Крачка напред - към пропастта ли?!

Доживяхме разни финландски капути да ни учат как се пази граница.Да питат германците-те знаят можем ли да пазим-и след 20 години RTL и Апелиус още реват от нас!

Да колега, прав си...Знаехме как се пазят граници с момчетата от Гранични войски...Нещо не мога да се сетя къде са базирани тези войски в момента, а ти дали знаеш кой командва Гранични войски в настоящия момент...Какво беше, а сега какво е и къде сме ние - доста ще ни увъртат до решението, че ще сме равноправни в границите на Шенгенските държави...

Да колега, прав си...Знаехме как се пазят граници с момчетата от Гранични войски...Нещо не мога да се сетя къде са базирани тези войски в момента, а ти дали знаеш кой командва Гранични войски в настоящия момент...Какво беше, а сега какво е и къде сме ние - доста ще ни увъртат до решението, че ще сме равноправни в границите на Шенгенските държави...

Напиши граничар в търсачката и ще разбереш

разбира се, че сме изпълнили всички технически условия, обаче без едно най-важното - СОФТУЕРЪТ В ГЛАВИТЕ НИ е жестоко бъгнат - необразован, невъзпитан, корумпиран, търси само мекото на хляба, търси винаги вратичките в закона, не умеем да си защитаваме правата, а само лаем помежду си, но не и където трябва.........................

хихихи....ако сме умни......Един въпрос....къде са умните?......май са навсякъде другаде,но не и в БГ...