Схемата Иванчева - или защо е кофти да не си партиен кмет

Случайно ли на кмета на "Младост" са дадени права да спира строежи?

Обратно в новината

Коментари - Схемата Иванчева - или защо е кофти да не си партиен кмет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е проблема дали имаш силна партия зад теб, а в това, че една уж зелена жена краде като за световно.

Това предстои да се докаже от прокуратурата.

Проблема е следния отдавна се отвориха очите на алчните и нищо не разбиращи от ЗУТ и други строителни правила мутри. Видяха нишата за пари и сега целият строителен бранш е в мафиотска прегръдка. Донякъде се получи и от алчността на самите строители но дори и по читавите който не са чак толкова изкривени от системата се поддават а такива като г-жа Кметицата най вероятно са жертви на системата, макар че тя най-вероятно не е била наясно нито в какво се забърква нито и със самото строителство. За съжаление никой не може да спре процеса е като свлачище. Дали Иванчева е виновна или не незнам, но знам че има много виновни включително всички сме виновни особенно ако тя е невинна. Системата е произвела казуса как така се застрояват градинките ами за пари ето така. Презастрояването е факт, а парите пак не стигат и продължава да се застроява.

Поискала, получила подкуп. Всякакви упражнения по риторика в медиите са само бля бля и пълнеж на тиража.

Какво чудно има. Кметската система е като в мафията. Ако си от нашите и спазваш омертата, мафията, пардон партията, те тази. Ако си от чуждите, рано или късно пристига Лука Брази.

тази статия адвокат марковски ли я е писал?? слаба пледоария, марковски! много слаба!

Статията е написана много тенденциозно или много некомпетентно! Който какъвто вариант иска да си избере! Къде е уловката - всички строежи от 3 категория нагоре минават САМО през районната администрация! Никакви правомощия не са давани щото те са си предвидени в закона! Жилищните сгради обикновенно са 3 и нагоре категория! 1 и 2 категория минават през главния архитект! Софиянски го знае много добре! Не случайно огромния строеж на никми мина през него! Значи този дето е писал статията умишлено е пропуснал този факт което е тенденциозно или не го е знаел което е некомпетентност! Въпросните обявления са задача на районната администрация! Когато се стигне до там вече не говорим за пропуски в документацията! Даже не се гледа документацията! Дори да има пропуски или грешки това не засяга администрацията! Тя няма право в този момент да се занимава с това!

Всичко е ясно но някой да обясни защо преписките се държат по половин година в чекмедже, когато законовия срок за отговор е 2 седмици.

и не само в чекмедже, а си ги е трупала в къщата си. Тези преписки не е трябвало да напускат сградата на общината. Какво търсят у дома и? Баба Люба ли ги работи по нощите? Ами ако вицепрезидента Йотова занесе у дома си папки със секретна разузнавателна информация да си ги чете по терлици кво правин тогава???

Ми нищо! серГЕЙ нали затри докладите! Кво мУ направиха?

Занимателно четиво, няма спор...Нооо...защо при дадени пълномощия котлона хаби тока до червено с месеци ? Нали има даден карт-бланш да спира или пуска обекти, проекти и тем подобни от Фандъкова ? Или в тези пълномощия е дадено указание НЕ ПУСКАЙ БЕЗ ДА ТИ ДАДАТ (разбирай ПЛАТЯТ)...Независима партиино, хубаво. Но чак сега ли разбра цената ? Защото не е била достатъчно интелигентна май...

Опираме до некомпетентността на арх. Здравков, Въпреки "избран" с конкурс и това, че конкурента му в този конкурс е неформалния шеф на НАГ и по всякакъв начин бламира гл. архитект... #22... оплаквания на ввв.арменски_поп.ком

Ако не си от ГЕРБ (или в краен случай от БСП) няма как да останеш кмет на такъв "доходен" квартал като Младост. Милиони се леят като река и Тиквун не може с лека ръка да се откаже от тях. А и хората ще си помислят, че могат да избират нормални хора и с мафиотските структури от типа на ГЕРБ е свършено. Затова се пуска един бивш кмет на ГЕРБ да направи една хитра постановка и край с независимия кмет. "Бившия" гербераст подхвърля едни 70 000 евро в някаква кола паркирана на улицата и готово. Останалото ще свършат послупните полиция и прокуратура.

Защо е кофти да си глупак ?! И обикновено страдат тези които са около глупака ! Този път глупака се изработи сам и сега целият свят му е виновен !

Машината на корупцията е добре смазана и работи добре. В машината на корупцията всяко колелце е смазано и се върти на мястото си. Има големи, има и малки колелца, но всички работят в синхрон. В истинската машина на корупцията идънки и предателства не се случват.

Геноцид над хората и над природата в цяла София и в цяла България. Това е заложено още в законодателството и за това работи цялата държавна машина.

кат не ти харесват условията в София има и други градове. Даже и села има. Мерия голяма, въздух птички. Никой не ти е сложил бондрук на шията да те прави софиянец

Точно с този начин на мислене изгонихте хората от България и продължавате да ги гоните. Вие сте врагове на българите.

Колко е виновна Иванчева тя си знае, както и службите. Но недоумявам, след като всеки един софиянец вижда ужасния проблем с презастрояването защо аджеба се одобрява то?

И откъде накъде някой ще забранява на друг да строи сграда в имота си? Ако ти имаш 2-3 декара в Лозенец и някой ти каже, че ти забранява да строиш на тях, дали ще си ок?

ма не, то си има начин. Когато г-н Столюбов не желае комшията му да строи в парцелата си отива и му я наплаща. И вече като си е негова прави там 5 декара англииска ливада и си разхожда пинчера. Тва е начина.

Столюбовъ

Някъде да съм защитил Иванчева? Въпросът ми беше колко им е приятно на софиянци от задушаващите ги строежи. Но виждам, че отговорът е "аз да си вдигна кочинката, да направя кинти, па за другото не ме интересува. Това ли било? Егоизъм и алчност? Ами те и циганите са така-правят мизерия около тях и не им пука за утрешния ден. Та до толкова ли е оскотяла "широката българска душа"?

Просто защото за да строиш ти е необходимо разрешение, както е известно дори и на удиотите. А самата процедура на разрешение предполага вероятност и за забрана, кретен! Дори и теоретично.

Ами купуваш терен определен високо строителство и очакваш да направиш високо строителство. Ако общината иска да прави паркове и градинки - не продава първо терена и после да спира строежа. Ако терена е продаден - има си процедура за отчуждаване и после си прави парк. Да спираш издадените разрешителни и да се оправдаваш с това, че искаш парк е голяма глупост! Особено, след като не си внесал ни една докладна за парк по време на 'кметстването'.

В конкретния казус инвеститора каза че общината му е дължала 60 000 лева и се е отказъл от тях само и само да не го бавят. А Деси Еврото му е сложила преписката на трупчета.

Проблемът на тази другарка е вродената семплост на ума й. Демек - глупостта. Проблемът й е още в това, че се опита да надскочи сянката си. Нито има ум, нито познания, нито е авторитет в квартала. Избрана на вълната на недоволството, как не можа да прецени, че не е за тази работа? Човек трябва да има мярка. А тя няма такава. Грехът е на машинално гласувалите за нея.

Когато един кмет желае да направи детска площадка в УПИ което е частна собственост и там да няма строеж то си има законен начин за това. Кмета внася докладна на заседанието на общинският съвет и съветниците гласуват да се отчужди имота. Така работят всички останали кметове в България. С изключение на Деси Еврото и Ценко Чоков. Внесла ли е Иванчева поне една докладна за обсъждане???? Щото в предаването на Милен Цветков общинският съветник каза че тя е дошла само на едно заседание на общинският съвет- на първото. После вече по централните софийски кафенета и по гръцките плажове.

Във всеки случай Иванчева на собствен гръб разбра че срещу мафията не се "рита"

По-скоро - ако риташ срещу мафията, не затъвай в далавери!

От така спастрената статия за световната конспирация за кметицата се разбира, че тя искала само тревички и детски катерушки, а пък някакви си лоши фирмаджии от години наред правят проучвания, поръчват проекти за своя сметка, преписки движат из СО, дори и ги придвижват, а накрая тя им задържа документите при себе си - и не могат да строят! А гадните от правителството, дето се наричат служби за разкриване на корупционни схеми, полиция и тем подобни, пък я подслушвали, ти да видиш - какви лоши хора, не я оставили жената да си възлага всичките проекти за детски градини, площадки, превози на общината - на личния приятел, с когото живеела, и който ѝ движел фирмата, докато тя се мятала по площадите да защищава храсти и градинки! И като я хванали конкретно с подкуп, пак тия са лошите - щото тя не го искала тоя подкуп, но те насила я накарали, не говорела лично с бизнесмена, а чрез посредник - пък те хванали посредника и го накарали да я предаде (което точно им е работа, ама кой ти гледа), накрая тя взела парите, намерени са в колата ѝ, ама тя пак нахална - не били нейни, тия лошите само я набеждават ... Щото са лоши - това е по презумпция, а тя е добричката любителка на хамстери, котки, храсти и ... сериозни пачки, чрез фирмата на приятелчето или направо в кашонче! И за каква борба с корупцията става дума в тая страна, след като такава многостепенна операция на няколко служби, с координация, СРС, следене и гонитби по улиците, се свежда до някаква махленска разправия между лошите от правителството и добрите, които са срещу него, ама иначе година и половина работили и пари получавали като държавни служители - на същото това правителство, демек?! Защо нашият сбъркан народ има такава андрешковска психика, не мога да разбера?! За каква държава и администрация можем да мечтаем, като масата народ смята за напълно естествено и нормално един столичен кмет да получава държавна заплата, но да се бори с решенията на вишестоящата инстанция, да не пуска проекти, които се движат от години, решения са взети по тях, маса народ си е сложил подписа и авторитета за съгласуване ... и като го хванат тоя "държавен служител" конкретно с белязаните пари - да се пишат едни такива сбъркани статийки, с които да се внушава, че лошите са си лоши - всички го знаем, ето сега - и нашето момиче го сготвиха?! Иначе, после реват по същите страници, че това или онова не е построено, ремонтирано, поддържано, че блоковете са стари и олюпени, че всичко било запуснато ... Ами, така е - като всеки, който се е хванал нещо да свърши в тая държава, е бил оплют, навикан, обвинен, че е тормозел "нашите" - и е заминал в края на краищата!

ЕВАЛА АВРОРА, ТОЧНО И ЯСНО СИ НАПИСАЛА ВСИЧКО, ДАНО НАРОДА ПРОЧЕЛ ГО И ДА ГО РАЗБЕРЕ! ЕВАЛА.

Да точно е написано, но нито ще го разберат нито ще го прочетат до края. Аз просто бих препрочел Ботевото "Към брата си" - в него са много от отговорите.

Аплодисменти! По заглавието (Схемата Иванчева - или защо е кофти да не си партиен кмет) си личи, че тук не става дума за новина, а за грозна пропаганда. В текста няма новини, а извъртяни внушения и никаква теза. Както всички измислици преди това в случая "Иванчева".

Да "свалим шапки" пред коя българска жена, пред баба Пена чистачката с метлата съм съгласен но за тази крадла хваната с рушвет от 70 хиляди евро, това ли ще бъде пример за българите. Ако Здравков не желае като главен архитект да поема отговорност, защо е на този пост питам аз? Защо и Фандъкова ще дава такива еднолични права на тая истерична кметица Иванчева, ето до къде се стига когато имаш власт, корупция до дупка. Защото са много ужилените от действията ѝ, от начина на "работа", от рекетите и тепърва ще се явяват.... Какво значение има дали си безпартиен, партиен, надпартиен и подобни глупости и аз съм безпартиен откакто съм се родил преди 60 години, обикновен бачкатор и не страдам от мания за величие. Гледам реално на нещата и тук виждам че фактите красноречиво говорят за една безкрупулна жена, която е намерила начин да трупа пачки на гърба на бизнеса. И кой каквито и глупости да измисля че е невинна всички нормални виждаме точно обратното. Но не съм съгласен основно и с дадените ѝ правомощия от Фандъкова, мисля че и на Фандъкова ѝ дойдем множко управлението като кмет. От време на време трябва да се сменят високопоставените служители, защото се самозабравят. Това е само моето скромно мнение.

Ако се спре строителството,се спира целия икономически подем,намаляват се заплатите,повече безработни,нова криза... Трябва да си малоумен за да спираш строителството в София,може да се регулира,да се спре строителството в градинките,в парковете,да има ред,но не и да спреш цялото строителство,както е правела Иванчева...

тя не го спира. Тя го пуска, ама иска процент от РЗП.

В тази статия, авторът се опитал на направи причинно следствена връзка между две съвсем независими неща: 1. От една страна поставянето на Иванчева м/у чука и наковалнята 2. Искнето и вземането на подкуп Със същия успех може да се напише статия на тема "Защо вторник е на-подходящ ден за арести" или "Влиянието на очилата върху корупцията!"

Опитаха се да измъдрят някаква конспирация с ареста й, и като не се получи, разтягат локуми, за да лепнат вината на управляващите.

Калинко, чел съм и по глупави статии от твоята, но понеже твоята е платена, не ме дразни толкова.

Иванчева не е получавала такива права, каквито и приписва Софиянски. Всъщност Софиянски зле интерпретира едно интервю на ТВ ЕВРОПА с инж Здравков по повод уволнението от Иванчева на инж Тасева. На записа в Тубата на 1:42 минути инж Здравков казва: "- Предоставих права на районната администрация да откаже или одобри проекта." Което Софиянски го преписва за всички проекти в община Младост, а то се отнася само за този конкретен обект. Не мога да преценя дали Софиянски манипулира нарочно по този начин зрителите или вече Алцхаймера го гони. Най-вероятно е комбинация от двете

а защо г-н Калин Каменов, автор на тази статия, се доверява на фейсбук профила на Деси Еврото, а не си е направил труда да попита главният архитект г-н Здравков дали е делегирал такива права също не мога да си обясня???

"Иванчева спряла проект за €5 милиона на зетя на Цветанов преди 10 дни… Проект за 5 милиона евро, за строителство на мини-мол в Младост, е бил спрян на 7 април със заповед на кметицата Десислава Иванчева. Причина са съмнения около начина на придобиване на терена, който общината е „продала“ само по 7 лв. на кв.м. Купувач е фирмата „Билд Строй Ц“. Справка в Търговския регистър показва, че тя е собственост на Петко Михайлов, който е и управител. Петко Михайлов е името на съпруга на сестрата на зам-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.Очевидно Фандъкова му е продала земя на безценица, а после са му издадени всички разрешителни по бързата процедура. Иванчева е засякла проблема, спряла е временно строежа, и е сезирала прокуратурата.Но вместо прокурорите да арестуват височайшия „зет“, те прибраха самата Иванчева. Сега най-вероятно строежът ще продължи, защото Иванчева ще бъда отстранена от длъжност, докато трае делото. Т.е. с години. Вероятно именно това е целта, а никой не се интересува дали ще бъде осъдена. /от мрежата / ИМА МОТИВ , ИМА ВЪЗМОЖНОСТИ !" ... Без коментар. Ако живеехме в нормална държава , разследващите журналисти вече щяха да ровят в скандала...

И къде е проблема ? Зетя се обадил на Цецо, той на когото трябва и ..тютютютютю. Правила има в тази държава бе човек !

И каква е поуката? Когато властта те дебне в издънка - направи възможно най-голямата?!?!?! Трябва да ти е ясно АПРИОРИ, че за да се зъбиш на хора, които вадят 10 милиона евро од джоба си, трябва най-малкото самия ти да не правиш гафове!

Поуката е, че властта прави каквото си иска - включително да те затвори без никакви доказателства. На всички еясно, че цялата история с ареста е постановка!

Хем гост хем знае всичко... Много си подробен драги, значи някой ти плаща да драскотиш глупости. Какво има това че някой си иска да строи, купува земя общинска и не е сигурно каква земя е купил, защото в Младост не останаха общински, това се терени на частни собственици. Дали е зет или баща или който и да било на когото и да било, всеки носи глава на раменете си, работи, изкарва кой по-вече кой по-малко средства и според възможностите и нуждите ги влага където си поиска. Пак нещо бием на политическа основа. А ЕВРОТО И БЕЛЯЗАНИТЕ Й РЪЦЕ ОТ ПРЕБРОЯВАНЕТО МУ, А РАЗГОВОРИТЕ КОИТО Е ВОДИЛА ЗА СРЕЩА С ВАКЛИНОВ, А ВЕДНАГА СЛЕД ПРЕБРОЯВАНЕТО НА РЕКЕТА И ПРИБИРАНЕТО МУ В КОЛАТА Й СЛЕДВАЩОТО ОБАЖДАНЕ НА СЕКРЕТАРКАТА Й ДА ПУСНЕ ДОКУМЕНТИТЕ НА ИНВЕСТИТОРА ....... Не се опитвайте да манипулирате хората със неща извън темата. Положението е от ясно по-ясно. Жената има делегирани права да се оправя със строежите в Младост и се "ВЪЗПОЛЗВА" по най-добрия начин - рекетира и прибира парата.

ТАЗИ ГЛУПОСТ. НАЛИ ТАЗИ ГРОЗОТА ВОДЕШЕ ПРОТЕСТА ЗА СПИРАНЕ НА СТРОЕЖИТЕ В МЛАДОСТ. СЕГА ПЪК ЗАЩО СА Я ОВЛАСТИЛИ ДА СПИРА СТРОЕЖИ. КОЙ ДРУГ ДА ОТГОВАРЯ АКО НЕ ТЯ. ИЛИ ДА СТОИ ЗА ПАРЛАМА КАТО КМЕТ И ДА ЛАЕ ПО ДРУГИ КОЙТО ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА СТРОЕЖИТЕ. ИДИОТ СИ ТИ КОЙТО ПИШЕ ТЕЗИ ЛАЙНА И КОЙТО ТЕ ПУБЛИКУВА.

Изключително опростенческа статия. Но пишещите за ДИР.БГ са си такива - важното е да правим внушения. За казуса "Иванчева" трябва да се произнесе съдът, а не пишещите из форумите. Факт е, че нещата в Младост не са наред.

че на Иванчева и на нейната колежка и до сега не е дадена думата, да чуем точно какви са проблемите и какво мислят те!? А човек като Цветан Василев участвал в разрушаването на КТБ му бе дадена възможност дори да напусне българия! И то по времето на кого ?

Тази кметица не се е сетила да се обяви за "джендър" и нямаше да посмеят да я пипнат, щото щяха да я мислят за човек на Цецо или на Станишката, а това си е европейска политика.

Ясно е защо е искала да коли и беси - за да идват паричките при нея. Много е удобно да обясняваш, че спираш строежи заради градинки, а всъщноист е заради едни пари, дето инвеститорите ще ти ги дадат...

Абе, ясно е, че нищо не ти е ясно, просто защото си поредния безмозъчен лумпен, ама карай... На простака и глупака, всичко му изглежда просто и ясно…

Работа на архитекти и строителни инженери с поне 10-годишна практика в проектирането(а не на фризьорки, козметички, икономисти и пр.) е да разглеждат архитектурни проекти и да преценяват дали може или не може да им се издаде разрешително за строеж.

а бе драги, не е въпроса за техническата и инженерна част, става въпрос за други нарушения. Например документални. Виждаме какъв проектант си щом неможеш да схванеш твойто място и мястото на кметството!!!!!

Пишештият май иска да опровергае това,с което от няколко години много агресивно ни набиват в главите,че двата пола са с еднакви възможности. Да, да, ама не!

Кмета няма право да спира строежи. Има право да изисква наличието на пълен списък с разрешителни за строеж.

От текста на горната "статия" разбрах 2 неща че Иванчева е създала големи проблеми на далавердажиите и другото че в статията е пълно с фактологически грешки дали нарочно или от некомпетентност незнам. Дир Иванчева през 2016г. спечели мястото за кмет на Младост, а не гробарката, вземете си оправете статийката!

Защитниците на кметицата, коментирайте темата, откъде все пак се взеха 75к евро

Ти не разбираш, г-жа Нинова е изкарала кирливите ризи на Бойко, той за да й отмъсти, се обадил на Цв. Цв. да измислят нещо, който се обадил на Данчето. Тя мислила мислила и се обадила на главния архитект. Седнали те в кметството, мислили мислили, па се обадили на стария кмет, който им подсказал как да натопят кмета на Младост. Обадили се на вътрешния министър, който казал на гл. секретар, който пък с прокурора призовали новосформираното звено за борба с корупцията да блесне като "сгащи" кметицата, а тя горката просто искала да има повече градинки в Младост. Това е варианта в който са замесени над 200 човека и все още никой не е излезнал да каже - сготивхме я. Другия вариант, който е много, АМА МНОГО малко вероятен е кметът на Младост да иска пари под масата от строители. Ама това е невъзможно да се случи в България.

Много неубедителна статия. Гузна някак си. Същита от много тези и много материали ...

Кофти е, спор няма, другите са наясно как работи системата и знаят как се прехвърля отговорност и лавират между политбюро, законите и инвеститорите. Иначе кметичката на София явно е печен бюрократ и идеално си е измила ръцете прехвърляйки отговорност, както и Главния архитект на София. Фризьорката е смятала да върши някаква работа, като евентуално да си измие ръцете с главния архитект на Младост, обаче я гепиха как блажи и всчико приключва. 30 години, 30 години, потретям 30 години откакто тоталитаризма приключи и пак бюрокрацията у нас работи, като партийна структура, аз на теб, ти на мен, като внимават политбюро да е задоволено. Иначе схемата с прехвърляне на отговорност до най-ниско ниво е отдавна известна на нашите политичковчета, те отлично знаят как става така, че и агнето цяло и вълка сит, просто някой, някъде надолу по веригата гори, обикновенно зелен или неразбиращ от политически игри.

стига с тая фризьорка, искала е подкуп, дали са и го, лошото за нея е че я хванаха. да се засели в сливенския, и там да радва дълги години зажаднелите за прясна мръвка обитателки!

Нещо взе да се мълчи за подкупа, а взе по- често да се обеснява каква "мръсница" е Иванчева! Как спирала, как тормозела инвеститорие! Най ми е весело като се каже закъсняла с преписките, ами ако преписките не са в ред, имат документали проблеми? Направо да ги пускат и готово! А другото било че ги молела да направят по някоя градинка пред сградата. За тия дето незнаят задължение на строителя- инвеститора да оправи инфраструктурата пред сградата и имота си след строежа!

НЯМА "СТИГА"! Случаят е показателен, и следва да се отразява всеки негов аспект - до логичният завършек в Страсбург. Колкото и на герберчетата да не им се ще.

мммм,тия истории ще стават все по-комични и срамни за една претенциозна 1337 годишна история в Европа .аз не съм фен на тарикатите и никога няма да бъда .кой каквото си надроби ...

Зъби се, зъби се, гадино!

Откъде тази омраза? Не ти е дала да застроиш някоя градинка?

Че колко градинки е построила тази фризьорка бе селски,аз всеки ден минавам през младост и гледам....НИЩО НЕ Е ПОСТРОИЛА и явно няма такива намерения но нали комуноид я качи на кметския стол сега ревете за нея....споко,ще и носите цигари и банани в затвора