Коментари - Новата ракета на Северна Корея можела да стигне Вашингтон | Днес.dir.bg

Новата ракета на Северна Корея можела да стигне Вашингтон

Южнокорейски военни казаха, че новата междуконтинентална балистична ракета на Северна Корея може да порази цели, намиращи се на разстояние 13 000 километра.

Обратно в новината

Коментари - Новата ракета на Северна Корея можела да стигне Вашингтон | Днес.dir.bg

Коментари

А дано....!

Лудото корейче действа по известната схема за първоначално натрупване на капитала. Тая схема са я създали чифутите още през средновековието. Посткомунистическите мутри както в бившия СССР, така и у нас я усъвършенстваха най-безцеремонно: Някой ден неочаквано пред тезгяха на честния предприемач се облягат двама прошляци, на вид тъпи но яки и очевиднио измислили план с насочени пищови: "Дай 20 % от оборота!" - Преприемачът дава. След седмица целият квартал дава. След месец-два половината град. След година двамата мутри се делят на ВИС и СИК. След две години им дават цялата държава. Сле 3-4 години босовете се пребоядисват в честни бизнесмени, с огромни сметки у нас и в чужбина, превърнали се в най-влиятелни предприемачи, за които няма пречки. След 5 години управляват премиер-президент, държава. Утре прошлякът Ким ще извика на разговор пърчещият се самодоволник с руса конска грива и ще му рече с подаващи се под пешовете термоядрени ракети - "Дай 20 % от оборота!". И конският и неговите шефове Сатаните ще се бръкнат. След 10 години ще видим една благоденстваща богата държава в земите на КНДР. Нещо познато за сатаните, само че тоя път не те са играчите... Тук един смята че Ким Че Ун ще заплашва Москва. Няма да стане. Той не е забравил, кой създаде тяхната династия Ким и като Че Гевара в името на честта, никога няма да престъпят чертата да се опънат на своите създатели. Заплахите на Ким са единствено срещу Краваристан, не и срещу Южна Корея и Япония.

Много точно разсъждаващ даже под носа наБългария има точно такъв рекетьор казва са ЕРДОГАН.Смята да пуснеТРИ АЕЦАвТурция а отработеното гориво да го обагати в ПЛУТОНИЙ за АТОМНА БОМБА модел SOMa и BORa.После с със СОМа и БОРа смята да изнудва близките държави и да им налага НЕОСМАНСКИ ШЕРИАТ ха не си приел шериата дръж тая СОМа и тоя БОРа

КИТАЙСКИ ВЕСТИ: - ОТКРИХА ОГРОМНО НАХОДИЩЕ НА НЕФТ В УИЙГУРСКИЯ АВТОНОМЕН РАЙОН - ЗЕМИТЕ НА ДЕДО НИ ХАН АВОТИХОЛ - АТИЛА 1.5 МИЛИАРДА ТОНА БЕФТ ... - КИТАЙСКИЯ СПЕЦНАЗ ПРИСТИГНА В СИРИЯ В РУСКАТА БАЗА Lanzhou Military Region Special Forces Unit Night Tiger pictures

То земите на Дедо Абий Тохол са от Иберийския полуостров до Аляска, до Северен Китай и Северна Индия. Петрол и газ в тия земи бол.

Доскоро американците бяха спокойни, че на тяхна територия война не може да се води. Позволяваха си безнаказано да заплашват постоянно Северна корея без повод. Сега обаче ситуацията се променя фундаментално. Трябва да си правят добре сметката кого заплашват, защото ядрените бомби може да завалят над ЛА, Хюстън, Ню Йорк и Чикаго. Преди не ги беше еня за евентуален ответен удар, защото щяха да пострадат окупираните от тях държави Южна корея и Япония, но сега страхът ще ги възпира и ще съобразяват с КНДР. Очаквам скоро да вдигнат и ембаргото, което налагат от 60 години.

напомня ми на оная игра за Правец 8 "Артилерията" пишеш ъгъл и сила на изтрела... и бам във Вашнгтон.... няколко килоТона.....

Абе няма да са само няколко килотона, а най- вероятно няколко мегатона. То мощността на най- малките термоядрени бойни глави е 5-6 Мегатона тротилов еквивалент.

Повече ме притеснява това че американските ракети могат да стигнат до Европа. Защото са в ръцете на САЩ - доказан терорист N1.

Ами кога ще тръгват тез ракети ,че нямам търпение. Това показва ,че Кимчо не спи, а се храни и щрака с пръсти. Евала Кимбак, и руснаци и китайци те чакат да започнеш, а те ще ти довършат делото ........

Кимчо ще продължава да развива отбранителни технологии, вкл. междуконтинентални ракето и термоядрени оръжия! Освен това поддържа 8 милионна армия, въоръжена до зъби. Никой не смее да го пипне. И всичко това е нормално имайки предвид варварския геноцид извършван от японците и САЩ в продължение на десетилетия спрямо този изстрадал народ. Корейците имат причина да се страхуват от агресия, защото споменът е още жив, докато за САЩ няма никакви причини за страх от нападение, никой не ги и заплашва. КНДР многократно е заявявала, че никога няма да нападне първа, но ще отговори на всяка агресия!

мисля, че Ким спокойно можем да го наречем злото куче на Путин. Не че преди нямаше ядрени опити, но като ли че лазенето по нервите на янките силно се увеличи след 2014...

чудя са, дали в Ю.Корея има ядрени бомби, разположени? не знам дали има, но ако има, не знам какъв им е проблема на американцити... това, което важи за Ким е правопропорционално за всеки, който разсполага с ядрено оръжие... как може да има изключения?!?

Ядрени оръжия в ЮК не биха били проблем за американците, а за самите южнокорейци.

"Подчертава се, че Тръмп и Мун остават твърдо решени да "принудят Северна Корея да се върне на пътя на ядреното разоръжаване на всяка цена". Браво! Чудесно! А Щатите ще бъдат ли все така твърдо решени и те самите да тръгнат по пътя на ядреното разоръжаване на всяка цена? Хващам се на бас, че ако Щатите спрат да дърпат на конци Южна Корея и започнат да си режат ракетите, Ким на минутата ще се откаже от ядрената си програма.

Ами да я пускат...

Мисля, че САЩ са поне малко по-опасни от Северна Корея. Щатите имат общо към 1500 /хиляда и петстотин/ атомни бомби. С.Корея я има, я няма 2-3 бомби. И най-важното - САЩ са доказали, ЧЕ НЕ ИМ ПУКА ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ СРЕЩУ НАРОДИТЕ ПО СВЕТА - СПРАВКА - ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ. Лично мен САЩ ме притесняват много повече от жалките корейци - постоянно се месят във вътрешните работи на редица държави и организират войни, бунтове и пр. гадости. И в момента - чий го дирят в Сирия, в Ирак, в Афганистан ?!? И трите държави не се намират на континента Северна Америка. Заплахата е САЩ, а не Северна Корея.

Е ти кво очакваш от ФАЩ...

...на кюВтето шкембето!...

отявлен дебил си!

До 1234 поздравявам Ви, написали сте истината, която червените дебили с едноклетъчни мозъчета поради липса на достатъчно мозъчно вещество не могат да проумеят....иначе Южна Корея вече сключи сделка за 131 милиарда с бай Дончо, за сега япончето се дърпа но няма къде да ходи, а от него се искат 300 милиарда, за могъщата японсдка икономика това не е проблем, така че и аз поддържам мнението Ви че кимчо е на хранилката на военно-промишленият комплекс на USA!!!...колкото до червените гниди не им обръщайте внимание нека си вонят те друго не могат...

А Америка не е ли заплаха със своя ядрен запас ?

А сега на ход е Бени Хил

Ако на някой все още не му е ясно че КОМУНИСТА независимо от националност, цвят на кожата и окосменост е ИДИОТ и е по близо до приматите отколкото дори австралопитека, да прочете предишните коментари!

Ти си обикновен еврогейски ИДИОТ, но не от Достоевски .....

Аз съм комунист и примат, а ти си красив и умен демократ ! Сега спокоен ли си вече ? Спря ли ти пяната от устата, че всичко олигави ?Стига си повръщал от злоба - демокрация сме и всеки ИМА ПРАВО да бъде какъвто си желае. На мен ми харесва да съм комунист по време на демокрация. Ако това не ти харесва - ела да те убедя.Целия.

И на мен ми харесва че си КОМУНИСТ. Така по добре ти личи че си ИДИОТ! А това си подчертал и във следващия си пост. Оставям те да си ГРУХТИШ!!!!

Квичи,квичи то само квиченето ви остава нали!пък,че Ким ви го вкарва без вазелин сами си го изпросихте!!!

Краварите пак напълниха памперсите

След поредния тест и след изказванията на "разузнаването", военните бюджети на САЩ, ЕС, Южна Корея и Япония рязко ще се увеличат. Вече съм убеден, че Ким е агент на САЩ.

Новогодишната заря на краварите ще е подарък от Северна Корея

Значи не е насочена към роднините им от Южна Корея. Значи двете Кореи ако не им се месят "добри приятели", биха могли да се разберат много добре.

Обаче, на южнокорейския президент, не му дреме, ама хич, че на Ким изобщо не му трябва тая ракета, за да унищожи юк. Трябва му само американците да му изкарат нервите. За което най-много помагат общите американо-юк учения.

Военното джудже США освен да тушира яда си с медийни истерии, нещо друго реално може ли? То това да не им е Гренада или Панама, че да пуснат смешната си полицейска армийка и после да се бият в гърдите, че са победители. Джуджето си е джудже, даже когато по традиция се пи-ари като колос.

сляп ли си, или чак толкова глупав?

ФАЩ са силни срещу слаби беззъби дръжави.Веднъж го ядоха в корея, ако се наложи и втори шът ще го ядат.

Ако наистина е създал такава ракета то той може да нанесе ядрен удар над абсолютно всеки европейски град. Междуконтинеталните ракети се изтрелват в космоса и не е нужно да се иска разрешение за преминаване на всяка една граница като самолета на Бойко!!! Идва ти от космоса като гръм от ясно небе!!! Ние специално нямаме никаква адекватна, модерна, противоракетна системе и за него сме също Европа. И ЗА НЕГО НЯМА НИКАКАВО ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ СТЕ МУ ФЕНОВЕ ЩЕ НИ ИЗПИПЕЛИ ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ, АКО СТАНЕ ПАТАКЛАМАТА!!! Но, не ви карам да спрете да сте му фенове!!! Нищо чудно да може да ви избива изборно според заслугте към вожда...новата му водородна бомба изпепелява всичко в един град, без феновете на вожда....

Ян Бибиян не заплашва никой освен тези който го заплашват

По принцип си прав, могат, ама те не само неговите могат, американските също могат, френските, английските, руските, израелските, пакистанските, индийските, китайските.... какво правим сега?

Много сте прав господин Петков. Ние трябва да помислиме за нашата държавна сигурност!!! Това соросоидите, краварите, еврогейовете и русофилите си мислят че и тука в България са защитени и неприкосновени, едва ли не с дипломатически имунитет, като в Америка, Израел, Западна Европа и Русия??? Ама не са!!! За една нощ могат да се видят в чудо!!!

Демократичен и пазарен Вашингтон би следвало да се радва, че има вече реална конкуренция и опозиция. А той се мръщи, псува, заплашва. Защо ли? Дали защото Америка има нещо общо с демокрацията и толерантността толкова, колкото свинята има общо с кладенчовата водица??

Чудесен коментар ! Подкрепям !

Корейците си стрелят, краварите си лаят, а кибиците пишат в дира.

Руснаците си го търсят и ще си го намерят.Винаги комунистите са рекетирали за пари.Сега са се докарали,че рублата е 2 стотинки.И в България комунистите са най-корумпираните хора.

От колко години квичиш в дира бе, смотльо?

И как измериха колко километра може да прелети тая ракета?Е на това му се викат фалшиви новини.

Еми, не мислят с оная си работа, курчо.

Нещо за балистика да си чул някога?

Браво на корейците.

Само Ким Чен ще оправи краварите.

Много интересно как южнокорейският президент Мун Дже-ин се е загрижил за американските градове. Подобно на Бойко, за който интересите на Германия и сащ са преди интересите на България. Иначе, нямаше да спре ЮП, нито щеше да праща контингент в Афганистан, нито щеше да дарява златото от Челопеч. Но явно това се иска от колониалните управители.

който търси намира

Пък ако не може да си намери, си създава, както сочи историята. Те за кво са тази многото учения и в Ч.море, и край СК - щото създават условия подходящи за организиране на провокация. Вече имаше ген. репетиция - сев.корейско торпедо удари юк кораб. Ама от къде е изстреляно, като почне патакламата никой няма да пита.

Коментари - Новата ракета на Северна Корея можела да стигне Вашингтон | Днес.dir.bg

Новата ракета на Северна Корея можела да стигне Вашингтон

Южнокорейски военни казаха, че новата междуконтинентална балистична ракета на Северна Корея може да порази цели, намиращи се на разстояние 13 000 километра.

Обратно в новината

Коментари - Новата ракета на Северна Корея можела да стигне Вашингтон | Днес.dir.bg

Коментари

А дано....!

Лудото корейче действа по известната схема за първоначално натрупване на капитала. Тая схема са я създали чифутите още през средновековието. Посткомунистическите мутри както в бившия СССР, така и у нас я усъвършенстваха най-безцеремонно: Някой ден неочаквано пред тезгяха на честния предприемач се облягат двама прошляци, на вид тъпи но яки и очевиднио измислили план с насочени пищови: "Дай 20 % от оборота!" - Преприемачът дава. След седмица целият квартал дава. След месец-два половината град. След година двамата мутри се делят на ВИС и СИК. След две години им дават цялата държава. Сле 3-4 години босовете се пребоядисват в честни бизнесмени, с огромни сметки у нас и в чужбина, превърнали се в най-влиятелни предприемачи, за които няма пречки. След 5 години управляват премиер-президент, държава. Утре прошлякът Ким ще извика на разговор пърчещият се самодоволник с руса конска грива и ще му рече с подаващи се под пешовете термоядрени ракети - "Дай 20 % от оборота!". И конският и неговите шефове Сатаните ще се бръкнат. След 10 години ще видим една благоденстваща богата държава в земите на КНДР. Нещо познато за сатаните, само че тоя път не те са играчите... Тук един смята че Ким Че Ун ще заплашва Москва. Няма да стане. Той не е забравил, кой създаде тяхната династия Ким и като Че Гевара в името на честта, никога няма да престъпят чертата да се опънат на своите създатели. Заплахите на Ким са единствено срещу Краваристан, не и срещу Южна Корея и Япония.

Много точно разсъждаващ даже под носа наБългария има точно такъв рекетьор казва са ЕРДОГАН.Смята да пуснеТРИ АЕЦАвТурция а отработеното гориво да го обагати в ПЛУТОНИЙ за АТОМНА БОМБА модел SOMa и BORa.После с със СОМа и БОРа смята да изнудва близките държави и да им налага НЕОСМАНСКИ ШЕРИАТ ха не си приел шериата дръж тая СОМа и тоя БОРа

КИТАЙСКИ ВЕСТИ: - ОТКРИХА ОГРОМНО НАХОДИЩЕ НА НЕФТ В УИЙГУРСКИЯ АВТОНОМЕН РАЙОН - ЗЕМИТЕ НА ДЕДО НИ ХАН АВОТИХОЛ - АТИЛА 1.5 МИЛИАРДА ТОНА БЕФТ ... - КИТАЙСКИЯ СПЕЦНАЗ ПРИСТИГНА В СИРИЯ В РУСКАТА БАЗА Lanzhou Military Region Special Forces Unit Night Tiger pictures

То земите на Дедо Абий Тохол са от Иберийския полуостров до Аляска, до Северен Китай и Северна Индия. Петрол и газ в тия земи бол.

Доскоро американците бяха спокойни, че на тяхна територия война не може да се води. Позволяваха си безнаказано да заплашват постоянно Северна корея без повод. Сега обаче ситуацията се променя фундаментално. Трябва да си правят добре сметката кого заплашват, защото ядрените бомби може да завалят над ЛА, Хюстън, Ню Йорк и Чикаго. Преди не ги беше еня за евентуален ответен удар, защото щяха да пострадат окупираните от тях държави Южна корея и Япония, но сега страхът ще ги възпира и ще съобразяват с КНДР. Очаквам скоро да вдигнат и ембаргото, което налагат от 60 години.

напомня ми на оная игра за Правец 8 "Артилерията" пишеш ъгъл и сила на изтрела... и бам във Вашнгтон.... няколко килоТона.....

Абе няма да са само няколко килотона, а най- вероятно няколко мегатона. То мощността на най- малките термоядрени бойни глави е 5-6 Мегатона тротилов еквивалент.

Повече ме притеснява това че американските ракети могат да стигнат до Европа. Защото са в ръцете на САЩ - доказан терорист N1.

Ами кога ще тръгват тез ракети ,че нямам търпение. Това показва ,че Кимчо не спи, а се храни и щрака с пръсти. Евала Кимбак, и руснаци и китайци те чакат да започнеш, а те ще ти довършат делото ........

Кимчо ще продължава да развива отбранителни технологии, вкл. междуконтинентални ракето и термоядрени оръжия! Освен това поддържа 8 милионна армия, въоръжена до зъби. Никой не смее да го пипне. И всичко това е нормално имайки предвид варварския геноцид извършван от японците и САЩ в продължение на десетилетия спрямо този изстрадал народ. Корейците имат причина да се страхуват от агресия, защото споменът е още жив, докато за САЩ няма никакви причини за страх от нападение, никой не ги и заплашва. КНДР многократно е заявявала, че никога няма да нападне първа, но ще отговори на всяка агресия!

мисля, че Ким спокойно можем да го наречем злото куче на Путин. Не че преди нямаше ядрени опити, но като ли че лазенето по нервите на янките силно се увеличи след 2014...

чудя са, дали в Ю.Корея има ядрени бомби, разположени? не знам дали има, но ако има, не знам какъв им е проблема на американцити... това, което важи за Ким е правопропорционално за всеки, който разсполага с ядрено оръжие... как може да има изключения?!?

Ядрени оръжия в ЮК не биха били проблем за американците, а за самите южнокорейци.

"Подчертава се, че Тръмп и Мун остават твърдо решени да "принудят Северна Корея да се върне на пътя на ядреното разоръжаване на всяка цена". Браво! Чудесно! А Щатите ще бъдат ли все така твърдо решени и те самите да тръгнат по пътя на ядреното разоръжаване на всяка цена? Хващам се на бас, че ако Щатите спрат да дърпат на конци Южна Корея и започнат да си режат ракетите, Ким на минутата ще се откаже от ядрената си програма.

Ами да я пускат...

Мисля, че САЩ са поне малко по-опасни от Северна Корея. Щатите имат общо към 1500 /хиляда и петстотин/ атомни бомби. С.Корея я има, я няма 2-3 бомби. И най-важното - САЩ са доказали, ЧЕ НЕ ИМ ПУКА ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ СРЕЩУ НАРОДИТЕ ПО СВЕТА - СПРАВКА - ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ. Лично мен САЩ ме притесняват много повече от жалките корейци - постоянно се месят във вътрешните работи на редица държави и организират войни, бунтове и пр. гадости. И в момента - чий го дирят в Сирия, в Ирак, в Афганистан ?!? И трите държави не се намират на континента Северна Америка. Заплахата е САЩ, а не Северна Корея.

Е ти кво очакваш от ФАЩ...

...на кюВтето шкембето!...

отявлен дебил си!

До 1234 поздравявам Ви, написали сте истината, която червените дебили с едноклетъчни мозъчета поради липса на достатъчно мозъчно вещество не могат да проумеят....иначе Южна Корея вече сключи сделка за 131 милиарда с бай Дончо, за сега япончето се дърпа но няма къде да ходи, а от него се искат 300 милиарда, за могъщата японсдка икономика това не е проблем, така че и аз поддържам мнението Ви че кимчо е на хранилката на военно-промишленият комплекс на USA!!!...колкото до червените гниди не им обръщайте внимание нека си вонят те друго не могат...

А Америка не е ли заплаха със своя ядрен запас ?

А сега на ход е Бени Хил

Ако на някой все още не му е ясно че КОМУНИСТА независимо от националност, цвят на кожата и окосменост е ИДИОТ и е по близо до приматите отколкото дори австралопитека, да прочете предишните коментари!

Ти си обикновен еврогейски ИДИОТ, но не от Достоевски .....

Аз съм комунист и примат, а ти си красив и умен демократ ! Сега спокоен ли си вече ? Спря ли ти пяната от устата, че всичко олигави ?Стига си повръщал от злоба - демокрация сме и всеки ИМА ПРАВО да бъде какъвто си желае. На мен ми харесва да съм комунист по време на демокрация. Ако това не ти харесва - ела да те убедя.Целия.

И на мен ми харесва че си КОМУНИСТ. Така по добре ти личи че си ИДИОТ! А това си подчертал и във следващия си пост. Оставям те да си ГРУХТИШ!!!!

Квичи,квичи то само квиченето ви остава нали!пък,че Ким ви го вкарва без вазелин сами си го изпросихте!!!

Краварите пак напълниха памперсите

След поредния тест и след изказванията на "разузнаването", военните бюджети на САЩ, ЕС, Южна Корея и Япония рязко ще се увеличат. Вече съм убеден, че Ким е агент на САЩ.

Новогодишната заря на краварите ще е подарък от Северна Корея

Значи не е насочена към роднините им от Южна Корея. Значи двете Кореи ако не им се месят "добри приятели", биха могли да се разберат много добре.

Обаче, на южнокорейския президент, не му дреме, ама хич, че на Ким изобщо не му трябва тая ракета, за да унищожи юк. Трябва му само американците да му изкарат нервите. За което най-много помагат общите американо-юк учения.

Военното джудже США освен да тушира яда си с медийни истерии, нещо друго реално може ли? То това да не им е Гренада или Панама, че да пуснат смешната си полицейска армийка и после да се бият в гърдите, че са победители. Джуджето си е джудже, даже когато по традиция се пи-ари като колос.

сляп ли си, или чак толкова глупав?

ФАЩ са силни срещу слаби беззъби дръжави.Веднъж го ядоха в корея, ако се наложи и втори шът ще го ядат.

Ако наистина е създал такава ракета то той може да нанесе ядрен удар над абсолютно всеки европейски град. Междуконтинеталните ракети се изтрелват в космоса и не е нужно да се иска разрешение за преминаване на всяка една граница като самолета на Бойко!!! Идва ти от космоса като гръм от ясно небе!!! Ние специално нямаме никаква адекватна, модерна, противоракетна системе и за него сме също Европа. И ЗА НЕГО НЯМА НИКАКАВО ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ СТЕ МУ ФЕНОВЕ ЩЕ НИ ИЗПИПЕЛИ ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ, АКО СТАНЕ ПАТАКЛАМАТА!!! Но, не ви карам да спрете да сте му фенове!!! Нищо чудно да може да ви избива изборно според заслугте към вожда...новата му водородна бомба изпепелява всичко в един град, без феновете на вожда....

Ян Бибиян не заплашва никой освен тези който го заплашват

По принцип си прав, могат, ама те не само неговите могат, американските също могат, френските, английските, руските, израелските, пакистанските, индийските, китайските.... какво правим сега?

Много сте прав господин Петков. Ние трябва да помислиме за нашата държавна сигурност!!! Това соросоидите, краварите, еврогейовете и русофилите си мислят че и тука в България са защитени и неприкосновени, едва ли не с дипломатически имунитет, като в Америка, Израел, Западна Европа и Русия??? Ама не са!!! За една нощ могат да се видят в чудо!!!

Демократичен и пазарен Вашингтон би следвало да се радва, че има вече реална конкуренция и опозиция. А той се мръщи, псува, заплашва. Защо ли? Дали защото Америка има нещо общо с демокрацията и толерантността толкова, колкото свинята има общо с кладенчовата водица??

Чудесен коментар ! Подкрепям !

Корейците си стрелят, краварите си лаят, а кибиците пишат в дира.

Руснаците си го търсят и ще си го намерят.Винаги комунистите са рекетирали за пари.Сега са се докарали,че рублата е 2 стотинки.И в България комунистите са най-корумпираните хора.

От колко години квичиш в дира бе, смотльо?

И как измериха колко километра може да прелети тая ракета?Е на това му се викат фалшиви новини.

Еми, не мислят с оная си работа, курчо.

Нещо за балистика да си чул някога?

Браво на корейците.

Само Ким Чен ще оправи краварите.

Много интересно как южнокорейският президент Мун Дже-ин се е загрижил за американските градове. Подобно на Бойко, за който интересите на Германия и сащ са преди интересите на България. Иначе, нямаше да спре ЮП, нито щеше да праща контингент в Афганистан, нито щеше да дарява златото от Челопеч. Но явно това се иска от колониалните управители.

който търси намира

Пък ако не може да си намери, си създава, както сочи историята. Те за кво са тази многото учения и в Ч.море, и край СК - щото създават условия подходящи за организиране на провокация. Вече имаше ген. репетиция - сев.корейско торпедо удари юк кораб. Ама от къде е изстреляно, като почне патакламата никой няма да пита.