Северна Корея вероятно се подготвя за изстрелване на ракета

Някои наблюдатели предполагат, че Северна Корея се готви да изстреля ракета с далечен обсег. Пхенян обяви, че няма интерес да се откаже от ядреното оръжие.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея вероятно се подготвя за изстрелване на ракета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плюете по северна Корея, но от 1974г никой не плаща и стотинка данък. Държавата строи жилища и ги раздава безплатно Образованието е безплатно и задължително дори и висшето, което е в две степени 3 и 5 години.Всеки кореец разполага за годината с определено количество безплатна храна. Държава която може да изхранва 1.3 милиона армия и разполага с съвременно оръжие не можеш да кажеш че е бедна. Бедна е Б-я че не може да си охранява небето и не може да си купи и един самолет.Да ама имаме американска демокрация. нали Ран и Ът донесоха плана за прилагането и.

Какво още правиш тук? Защо вече не си в Северна Корея, за да се наслаждаваш на всичките тези благини, които си изредил?

вчерaшнaтa новинa,че СAЩ помaгaт нa ИД,мaй ви скръцнaхa със зъби " отгоре" ???

Язе пък се готвя вероятно да пръдна в междинния етаж на кооперацията, да ми мислят комшиите!

Абе чета, слушам, слушам, чета и се повече се обръквам. С. Корея били 100 милиона светлинни години назад в развитието си, били гладни, боси, болни и хранили кучетат си с човежко месо....... пък изведнъж готвят да изстрелят блистична ракета с далечен обсег. И имат ядрено оръжие. Само 8 държави у целото земно кълбо имат ядрено оръжие. Не че другите не искат - ами не могат. Та се чудя в този ред на мисли, ако всичко изброено по-горе за С. Корея е вярно, къде точно се нарежда БГ-то в технологично и цивилизационно отношение?! Питам и отговор не искам...

Не питай, пич! Тъй като риториката и външната политика на С.Корея се базира на антиамериканска позиция, без страх от реакцията, нашите "независими СМИ" създават един "независим" образ на тая страна! Точно така, както нашата политика е "независима", от политиците ни и от нас! Впрочем и Беларус е в числото на диктатурите, и Унгария лека-полека се оформя като такава.....За Сирия, Иран и Русия да не говорим.........Мракобеси и диктатори, антидемократи и какви ли още не..... И това все благодарение на "независими" от задокеанските ни кукловоди СМИ и политици!

Какво се случва за да има разпад се изучава още в учебниците за средния курс.На практика трябват много пари.За да си купиш разни работи,ако не можеш да си ги произведаш.Да рушиш не е труден бизнес.В една тоталитарна държава всичко спира да диша и ето ги парите.И трябва ,разбира се да искаш да имаш!

С. Корея гладни , голи , боси , но с по _ малка смъртност от ,, демократична и стабилна ,, България.

Ако северна Корея нямаха ядрено оръжие, до сега янките щяха да направят майдан и да се опитат да наложат тяхната демокрация. Нооо, страх лозе пази.

Опасноста америкофашистите да нанесат ядрен удар по КНДР е реална и наистина расте ежедневно и единствено моща на народът и армията на КНДР са възпиращ фактор! КНДР да не се подава на провокацийте на САЩ и НАТО а да нарства свойта ядрена мощ!

Само американското ембарго може да осигури прогреса на една страна. СССР, Иран, Северна Корея са космически държави само благодарение на това ембарго.

Половината от средставата за изхранване на С.Корея идват от програми на ООН.В тези програми участието на САЩ е 50%.На практика една четвърт от населението на С.Корея още не е умряло от глад защото ги хранят .... американците.

Тази ракета е толкова корейска , колкото аз съм негър , ами да е жива и здрава корейско - китайската дружба .

Дочух, че и Джибути готвят изстрелване на ракета (китайска, тип пиратка). Местните гризачи са особено обезпокоени поради опасност от покачване на кръвното...

ко? не!

Ивчо, момко! Що не си бръкнеш в джобчето на панталонките и не си побараш топченцата и чурката, ако нямаш друга работа? Писането на смислени неща е твърде сериозно занимание за малки момченца, пък и не ти е силна страна.

Шорошоиди, бързо кандидаствайте за щатска виза /имате все още шанс/ и марш у ФАЩ! Комунягите ви готвят яко пържене!

подготовката за изстрелване на ракета включва: 1. Сгъване на хартиени ракети 2. изкачване на покрива на къщите 3. хвърляне на ракетките от тях. 4. Който хвърли най-далече ще получи правото да изстреля новогодишна ракетка и награда 2 китайски пиратки да гръмне.

абе тя хубаво се подготвя за изстрелване на ракета... ама имат ли ракета или само сухи тренировки правят :)

имаш ли жена или само сухи тренировки правиш?

ти май "много навътре" пое моя "коментар"....

все едно путеф го е казал ... никаква разлика. Скоро и стандартът в раша, ще е същият

колко корееца ще въртят педалите на ракетата и колко ще опъват платната?

здравей скъпо еврейче, изпълняващо ролята на цензор! Много скъпо ни излиза издръжката ви (от тоя, чието мнение изчезна минути след като беше публикувано) (господ забавя, но не забравя)

това за еврейчето обида ли трябва да бъде или не си расист? па ако знаеш на колко хора изчезват коментарите.... ум да ти зайде. така че не се пени много. ти си един мишок който дори не се е регистрирал тука и пише анонимно за да не го знаят кой е и за да не стои зад думите си с името си.

расизъм - произлиза от РАСА Няма такова нещо като евреин по рождение! Еврейството е вяра, която се набива в съзнанието на невинното дете от най-ранна възраст! Вярата, че с пари и закрилян от единоверци можеш да извършваш всичко, което при другите хора се нарича и наказва като престъпление ...

странно, правите ми забележка, че не съм регистриран, а Вие сте "регистриран" по същият начин?

До това води отказа на САЩ да спазва договора за разоръжаване - надпревара в въоръжаването.

Елементарно: Може и да си много беден, но ако си въоръжен подобаващо винаги всяваш респект и околните се съобразяват с теб!

елементарно е на комунизма му трябва оръжие за да спре населението на северна корея да стане като населението на южна! сито и модерно!

никога не е била комунистическа. Идеологията е "Чучхе". Дори и в съветско време беше в изолация от т.н. социалистически страни.

За да направиш ракета не може да си много беден. Рано или късно ставаш богат. А тези, които не правят ракети рано или късно изчезват.

хвала на комунизма хвала на здравата ръка хвала на музея северна корея

"гладни сме", на севернокорейски е "ще изстреляме ракета".

Виждам, тук някои вземат отношение за ситуацията в КНДР.Имам само един въпрос-някой ходил ли е там, или представата му е изградена на база предавания на BBC,CNN и т.н.

факта че не можеш да отидеш, да се разходиш, да снимаш и после да се върнеш жив е достатъчен

Това пробвал ли си го или пак си излязал от пералнята на CNN, BBC??

Щерев, здравей.Тук няма статия за заклетия ти враг, човека, нетолериращ хомосексуалноста и навлякъл си омразата на цялата хомогилдия по света.Та, явно разбираш, че визирам Путин.И ти като един все още неосъзнал се педал(все още ръкоблюдстваш), та какво се пънеш и пишеш, и тук.Да, првят си ракети севернокорейците, защото могат, усъвършенстват си ги, защото се чувстват заплашени.Ние хем не можем, хем вече отдавна не сме заплашени, щото нямаме нац.интереси, т.е.,достойнство.Защо се чувстват заплашени-защото имат свои интереси, които защитават.Не са се навели на САЩ и поради тази причина са изолирани.

Или по-вероятно чичко ви Сорос пак ви е натиснал по бутончетата да пишете лъжи.Роби,слуги и храненици.

Северна Корея е супер държава. Произвежда си сама ракети и ядрени носители. Северокорейските ракети вече стигат до средния запад без проблем. Такива китни градчета като Лос Анжелис и Сан Франциско отдавна са в обсега им и могат да изчезнат без проблеми. Общо взето страхът на юсарите от северокорейците е доста голям, да не казвам огромен.

Баш комунисти, а не менте! Ще уморят народа от глад и мизерия, но властта няма да дадат. Това чудо, ако един ден се обедини с Ю. Корея, обединението на Германия ще изглежда като детска игра. Увреждането на мозъците след такъв режим е необратимо в рамките на едно поколение.

loyola

На кого точно трябва да дадат властта?

Соросоидите с кеф се подиграват на Северна Корея колко била изостанала. Да, но сам да си разработиш и направиш ракети и ядрено оръжие говори за високи технологии и голям потенциал на икономиката. Което не е по силите на повечето страни по света. А ние сме торкова далеч назад в това отношение, че и прахът им даже не можем да дишаме.

само, че повечето технологии в Северна Корея са взети от китайците.

И от марсианците да са има ли значение!Ние що не вземем технологии от щатите?

Какви високи технологии бе, сащ са направили такава бомба 1945 г. !!!

LeGrandTulup

Вземо попрочети какво ти трябва и колко ще ти струва да отделиш U235 от U238.

Добре,че са били учените на Хитлер-иначе още щяха с прашка да изстрелват камъни към МКС!

Не САЩ а германските евреи-Опенхаймер и др.Чети!

Е, браво на тях.Ние и едно хвърчило не можем да изстреляме.

Когато разваляха Варшавския договор, всички западни политици и най-вече САЩ се кълняха, че НАТО няма да се разширява на Изток! Всички видяхме какво стана! Та защо корейците да вярват на "миролюбиви" приказки?

"Крадлив Дедо" се кълнеше, че няма претенции към царските имоти, пък после заяви, че те му били "бащиния", защо да не си я върнел?

И на капитализма му дойде времето, ще сменяме и този строй.

Към държавата на Антихриста ли ще я изстреля?

не! Срещу държавата на педерастията и содомията! (гей бракове и козоебство е армията - заКОНно ...)

допуснал съм правописна грешка "е армията" да се чете "в армията" (решението на конгреса беше за морската пехота)

Какво толкова страшно е станало като Северна Корея ще изстреля ракета? САЩ,Русия,Китай,Франция,Индия също изстрелват но за тях нищо.

НЯМА РАКЕТА - НИ РУСКА , НИ АМЕРИКАНСКА КОЯТО МОЖЕ ДА ПРИХВАНЕ ДВИЖЕЩА СЕ СЪС СКОРОСТ 6 КМ/С СЕВЕРНО-КОРЕЙСКА ЯДРЕНА БОЙНА ГЛАВА ..... ЕВЕНТУАЛНО САМО ЯДРЕНИТЕ ПВО РАКЕТИ ОКОЛО МОСКВА МОЖЕ ДА Я СПРАТ ( ВЗИВЯВА СЕ МИНИ АТОМНА БОМБА НА ПЪТЯ НА БОЙНАТА ГЛАВА) ..... ГОВОРИ СЕ ЧЕ С500 - НОВИТЕ РУСКИ РАКЕТИ ЩЕ ГО ПРАВЯТ СЛЕД 2-3 ГОДИНИ ...

Има! А има и технологията, която не позволява на ракета с ядрена бойна глава да излети(ще гърми у дома си).

Благодарим Ви, носителю на Нобелова награда, че ни удостоихте с присъствието си във форума на дир.бг :)

Ха да ни е честито.

да им е честито и на изпращачите, и на получателите

Бе, тез що не приемат "демокрацията", пък да се разоръжат, да си продадат държавата и да си благоденстват под закрилата на "международната общност"... Като нас, бе! Ще са свободни от собственост и ще имат права да мият кенефи по света и у тях.

да се чуди човек колко ли зле жвият южнокорейците. А севернокорейците по 1 паница леща на ден и работа от 5 часа сутринта. за благото на шибека ким

В някой държави се инвестира по стратегически съображения - те са "сиренцето в капана". Като Полша за Украйна, Румъния за Молдова, Ю.Корея за Сев.Корея

А бе те и за Южна Корея преди 30-40 години тръбяха, че са изостанали, само студентски стачки, но на Олимпиадата през 1988 г. истината се оказа друга. Така, че и сега истината може да е друга.

Мак вчера си се върнал оттам. Северна Корея се изхранва доста добре сама. Само като има много силни мусони, в последователни години, които могат да унищожат над 40% от реколтата не могат да се изхранват и трябва да купуват храна. Знаеш ли как е България напоследък? При тува тука няма муснони.

към Фашингтон ли?

Тия са велики по националната им телевизия която е само една и без конкуренция съобщили че са пратили космонафти на слънцето

Хубаво е, че има зомбита като теб да вярват на международните "невероятно.ком". На такива като вас се крепи демокрацията. Да живей САЩ, страж на мира и демокрацията по света и у нас! УРААА!

Живял съм и в комунистическа България кадето ни казваха колко сме напреднали а САЩ беше мечта. Купувал съм долари на черно за да се сдобия с дъфки от corecom но за това време не се сещаш САЩ са виновни за късата българска памет

Иронията е, че си смятал дъвките от кореком за нещо мно-о-о-го ценно. Междувременно доста ценни неща изчезнаха, които тогава бяха достъпни за всеки.

Нямахме "дъФки от corecom", нямахме безработица, инфлация, банкови фалити, наркотици, гейпаради, порнография, чалга, битова(циганска) престъпност... Но пък имахме АРМИЯ, с 300 най-модерни самолета (повече отколкото има Германия, днес, със стотици ракети със среден обсег) и сигурност, милиция и вътрешен ред, безплатно ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ, социална сигурност, промишленост (хиляди промишлени предприятия), селско стопанство (на челни места в света, в много области), наука, СПОРТ (на 8 място на Олимпиадата в Сеул 1989г.) Циганите и турците, ама много добре си знаеха мястото Бяхме 10млн.

космонаФти и дъФки -хвала! Не мисля,че си живял по онова време!По онова време имаше други ценности-едното от тях да си грамотен е пропуснато!Надявам се ,че не и всички други!

Да забравил сим да пиша но от 15 години не живея в НРБ другарю но за сметка на това говоря пиша и чета още 2 езика

Не мога да скрия възхищението си от теб Ким! Ти си ми идол наред с тавариш Путин! Правите ги луди калинки вашите народи. Зъбете се на целия свят ама наужким - за пред балъците да не се бунтуват- да им отвличате вниманието . Така повелява добрата практика за баламосване на масите!

Е то американците не те баламосват че ще станеш богат...да ама богат на изпражнения!

разполагането по целия свят на военни бази и самолетоносачи, и придружаващи ги "бойни единици" не се ли брои за "зъбене" срещу същият този свят?

Виж сега, таковатаа...аз съм завеждаш ентусиазма - такива неща мен няма да ме питаш.

Поне се зъбят - имат смелостта. А ти живееш в най-бедната държава в Европейския Съюз и твоите управляващи са безропотни слуги на чужди интереси. Все поводи да си горд !

Трябва да има и като тези, за да не се мислят някои за много велики...такива като Америка!

ЗА КАКВО ИМ Е НА ИРАНЦИТЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И РАКЕТИ , КАТО МОГАТ ДА СИ ГИ КУПЯТ ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ :))

поведението им е арогантно, но то и нашите цигани са такива но си живеят спокоино и никой не смее да им се опълчи, включително и бездействащата полиция с министърка социоложка.Америка се страхува от Пхенян и може би така трябва.

Ами защо и тя да не изстреля, щом другите стрелят!

САЩ и Израел не могат да нападнат страна разполагаща с ядрено оръжие. Факт!

успех, дано е успешен

Тия са откачени. Пожелавам им опитът с далечен обсег да им е повече от успешен - ракетата да обиколи земното кълбо и да ги нацели право у столицата им.

Те ората не са виновни.Нали ги гледаш по телевизоро как гледат като гармени.Онио с перчемо, нема ли кой да го подлъзне у банята....

и да го подхлъзне-ще дойде друг перчем...