България и още 9 страни от ЕС са против ”Северен поток -2”

Плановете на Русия да разшири газовата си връзка с Германия противоречат на интересите на ЕС и могат да дестабилизират допълнително Украйна.

Обратно в новината

Коментари - България и още 9 страни от ЕС са против ”Северен поток -2” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ония ни попречиха на нас. Сега ние ще им пречим на тях. Политиката на ЕС може да се опише с думите "Я не сакам на мене да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле!" Обречен е тъпия ЕС, барабар с безсмислените евродирективи, еврочиновници, еврокомисари! Започнаха караниците и всеки започва все по-силно да дърпа чергата към себе си! А пък Плевнелиев за да допълни картината се хили и бръщолеви!

"Рюте: ЕС може да рухне като Римската империя!?" ВАШЕТО ПРОТИВ МОЖЕ ДА АРТИСА ИДАТ ПРОМЕНИ!

Сваляйте "новината"! Нищо не сме подписвали, каза Нушето. :-) Началниците от Брюксел или Берлин не дават .....

Хайде отбой и всички по казармите! Тревогата била фалшива :)

Като душманите ЕС(не мога по друг начин да нарека хора ,които ни мислят не добро) не ни позволяват ЮП,то къде е са алтернативните тръби със същия капацитет и къде са новите такси пренос.Ритваш единия стол ,ама трябва да си вече седнал на другия.Нашата работа -от два стола,че на земята.

КОЙ БЪЛГАРСКИ ГЛУПАК Е ПОДПИСАЛ ТОВА ПИСМО?САМО ПРЕДИ ПО-МАЛКО ОТ ГОДИНА ПРЕЗИДЕНТА НА ИЗМИСЛЕНАТА ДЪРЖАВА УКРАЙНА КАЗА ЧЕ ЮЖЕН ПОТОК ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ НЕ Е НЕОБХОДИМ!

Не сак я да съм добре, а на Вуте да му е зле. Понеже бяхме безгръбначни да защитим интересите си с Южен Поток, сега вместо да искаме парче от баницата, ще гледаме със всички сили да прецакаме и останалата част на Европа.

Аз съм немския съд!

че кой ни пита нас и защо да ни пита?

Нека ГЕРБ да си носат гащи от КИТАЙСКА КОПРИНА че ще ги пребъркат ЕВРОПАРТНЬОРСКИ на всяка една еуро-ГРАНИЦА! И да внимават за да не ги изненада някой ЕВРОПАТОК!

Поради тъпотията и минетчийството на управляващите, вместо да е газо-разпределителен център за Балканите и Европа, България остава най- тъпата държава. Всички страни до една са решили въпроса с газовите доставки. Това е нарушение на националната сигурност!

Това с газа е така, информация от първа ръка. За съжаление в политиката изборът никога не е лесен и винаги е адски неприятен. А нашите политици вече 20 години доказват, че са абсолютно недалновидни. Погледни ги сърбите, унгарците и поляците. Вадят максимална изгода и от ЕС, и от Русия. Дори и гърците... Виж какви са инвестициите от ЕС и от Русия в Сърбия за последните шест години!

мигрантският поток и той на север бе - всичко на север!!! а юга кучета го яли...

Бай Ганьо,ти Германия си я виждал през крив макарон и никой не я мрази,но света се отвращава от кухи охльови ,като теб

Последно фирмаа е била на загуба мисля някъде около ПСВ. Мислиш ли, че немският съд ще я впечетли? Статистиката е хубаво нещо, особено дългосрочната.

България не е против,проститутките в България са против

Никакъв СЕВЕРЕН, само ЮЖЕН.

В икономиката важна роля играе статистиката. А статистиката на Гюнтер Йотингер от ноември миналата година е, че за четири години Украйна два пъти доказано е отклонявала от предназначения за Европа газ. Нашата родна статистика пък добавя още два случая, когато миналата година и онзи ден Русия спря газа за Украйна, налягането на границата между Румъния и България спадна на критичен минимум. И да продължаваме да подкрепяме украинските газови крадци?

Северен поток 2 няма да има. Така твърдях и за ЮП, така твърдях и за ТП. И се оказах прав. Споразумението за СП2 е подписано от частни фирми и е предварително. Германия не участва на държавно ниво в него и никога няма да го пусне. Защото това означава да застане на страната на Русия в конфликта й с Украйна. Приемам облози :)

BASF не се интересуват какво ще кажат Меркел, Шевчович или Юнкер. Още по-малко от Митов, Борисов, Дуда или който и да е от бившите соц.

Ако наистина BASF не се интересува от мнението на германското правителство, както си написал, то това е доста недалновидно от тяхна страна, защото строителството на преносни газопроводи е част от енергийната карта на правителството и изисква неговото подписване на споразумение на държано ниво. Просто се чудя на акъла на BASF или по точно на твоя :)

България отдавна няма думата, а за робския български народ да не говорим ...

Ами то Германия трябва да спре атомните си централи. Германците не са свикнали да стоят на студено. Само със слънчева или вятърна енергия не може да преживеят. В РУР сигурно има още въглища, ама са скъпи, а и геманците вее не им се работи. Сега се пълнят с граждани от топли страни. Те искат също да им е топло та даже горещо. Така че сигурно ще си набавят още повече газ. За останалата Европа не трябва да има токлова газ.

Явно тези 10 страни в това число и БГ са мазохисти щом включват и Киев!!! Вместо да се борим за някаква независимост ние мислим за Киев?!?! За това пиша че сме мазохисти защото докато вземаме газ минаваща през Киев, всяка година и всеки месец ще се чудим ще има ли или няма да има газ!!!

Е да де, борим се за независимост от Русия.

Николовв

Как? Като искаме да купуваме руска газ през укропия ли?!?! Или ще изкупуваме световните запаси от боб сами да си правим гъззз!!! :)))

Кучетата си лаят, керванът си върви.

"Плановете на Русия да разшири газовата си връзка с Германия" - Германия в тези планове не участва ли? Защо не напишете и не се подпишете под истината - плановете на Германия да си гледа интереса въпреки жалките вопли на слугинските правителства като нашето! Кой - палячото от Външно или другия - от Президенството е подписал това писмо? Къде беше, когато трябваше да отстоява нашите, българските интереси, а не интересите на Украйна? Аман от "управляващи", които ни управляват със слушалка на задокеанската амбасада в ухото!

Германия не участва в споразумението за СП2 на държавно ниво. То е подписано то частни фирми и е предварително. В тази обстановка Германия никога няма да пусне СП2.

Значи Газпром = Русия, а BSF не е Германия? Продължавате да ни мислите за идиоти!

Хахаха, родните рублофили ме умиляват. Повтарят едно и също нещо и за ЮП и за ТП и сега за СП2. какво значение има, че предишните им думи се оказаха лъжи. Важното е пропагандата да върви, копейките да дрънкат :)

Шило

Определено. Но има шанс да бъде поставен на нова, принципна основа. Поне сега управляващите декларират коректност, почтеност, и т.н. Това може да е и лек тест за тях.

Загрижили се те за страните си премиерите, друг път. Газопреносната мрежа в Украйна е под контрола на американците, как така ще я оставят без газ. Затова ли плащаха Майдан, сега да ги оставят без бизнес и контрол над Русия ?

слугинското поведение на управляващите - в пълен ход!

Ако някой има и най-малката надежда, че при тази гео-политическа обстановка ще има нов паток от Русия към ЕС, то значит той се казва Шаренкова или Малинов :)

Днес , 27. 11.2015 българският премиер Б. Борисов, известен още като Тиквата, в знак на протест се изпърдя гръмотевично от терасата си в Банкя по посока на Северен поток. В момента протеста пътува на север , носен от вятъра .

"Нашите" политици продължават да режат клона на който седим.

Явно се набива в очи факта че освен Гърция , ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ са бивши соц. страни ДЛЪЖНИЦИ на МВФ ЕЦБ!?!?? Интересно , нали?!?

Шило

А бе те тогава и нашите искаха да се навържат на клона. Не обвинявам руснаците. Те просто искаха трасета и да предлагат количества. Ама пуста лакомия, нашенска, корумпира проекта. А за тръбите- доколкото знам, това условие е поставено поради това, че Газпром ще ги плаща.- Ей, това е. Нямам нищо против да теглим кредит, да бъде вложен в трасето, и да си плащат транзитните такси. Това са вече пари, които работят за себе си и връщането. Защото освен икономически ефект, ще има и геополитически.

Всичко путинско вън. Северен,южен турски поток. Никой няма да се построи.

Шило

Давай да се върнем в каменната ера?

Е точно де, не искаме да се върнем в орбитата на Русия, т.е. в каменната ера :)))

НЕ на СП! ДА на ЮП! Започваме да строим отново ЮП. Главен инвеститор на проекта - БАЙДЪН-ЕООД! Боко тъй зарече! :))

Спокойно! Северен Поток 2 будет! Ще бъде продължение на Южkний паток и връзка със Турецкии паток :)

Няма фашисти и нацисти, има само интереси. А българските "политици" плюят на българските интереси и защитават чужди такива, които дори не са интереси на ЕС.

ние трябва да : попречим на обрзуването на северня съюз образуваме балканския съюз между германия и русия

А да спрат най сетне аман от тъпи изказвания.Сега е шанса да се върнем към икономическите проекти с русия и да върнем туристите пак в БГ.Ама толкова ли са тъпи за да се обаждат постоянно,не мога да повярвам даже...

група малинка в детската градинка днеска иска нова калинка =============== откровено група малинка не е на ясно в какви цветове ще дойде днес калинка ================ западът май скоро ще се хване за главата от бившият соц не само че бившите соц са лишени от мнение за собствен интерес а и бившите кап са изправени пред същият проблем и всичко щеше да е лесно ако не се беха нахакали и едните и другите в обща валута определено не е здравословно ес да се превръща в кошерче ама ким секимде

Чрез Северен поток се заобикалят Естония, Латвия, Литва, Полша, Унгария, Словакия, Чехия, Румъния, Украйна. Чрез Турски поток се заобикаля България. Някак съвсем случайно от основните газови трасета се изолира бившия Източен блок. Не и старото ГДР, защото то е предмет на отделна договорка между СССР и ГФР. Тази география на трасетата си е вид обявяване на претенции.

Интересно, как строителството на газопровод за Германия, Великобритания, Франция и др. западноевропейски страни, може да бъде обявено , че е против правилата??!! Ами, нали те ги пишат тия правила!

служи на два или повече господара!! Непрекъснато трябва да си върти гъза насам, натам като пумпал!! Хич не им е лесно на Роско меката китка и Боко Тиквуняка..... Трябва да се дупат ту на Гейсъюза ту на Краварника... А когато и двете страни искат техните дупета какво става а?! Ми резултата е разпорено дупе:) Тов става:)

Язе тъюя виждам работата.Русняцити искат да напраят Паток 2 с който да захранват само стара европа ши риче Западната част.Ко ши стани с другата част ли амчи ши ги изнудват. Аман от постановки от селски вечеринки стил КГБ

Шило

Освен руснаците, на това хоро са и от Западна Европа. А Европа е еднакво стара навсякъде. Че тук май е и по-стара.

Шило

Доста грубо ще прозвучи, ама Баце да взема едно кученце под мишница, да се качва на Фалкона и в Москва. Да си поговорят за ЮП. Все ми е на ума, че нещо ще измислят.

"Американските и руските износители на газ се борят за Европа" - ето го проблема за нас, европейците. Американците се бутат да установят хегемония над света от коле време! До сега не успяваха. И сега няма да успеят! Даже им се вижда краят! Но ще бъде мъчителен за всички! Защото ние ги допуснахме да станат такива! Евреите яхнаха тази държава, всъщност те си я направиха :) И сега се бият за всякапедя място и всяка власт под небето! Да, ама не! Само глупак не вижда, че тия шматки, резаните са натирени в Европа под диктовката на Америка! Искат да сринат икономиката, да муслимизират континента, а после лесно ще ги очистят боклуците! Те вече няма да им трябват, а и са доказано неспособни за каквото и да е освен за тероризъм! Причината е в т.нар. им религия "ислям"! От тази глупост по-голема досега не е измислена от човечеството! Ислямитите доказаха, че са само биомаса! Нищо повече! Всичко което имат, се дължи на Америка! И сега хич не им иде на акъла, кой е подстрекателя! Кой прави белите в света и пак му се навядат! Но всяко нещо си има край! И на това иде! Но да му мислят терористите, политиците, евреите и другите боклуци!

Литва мисли да продава американска газ от терминала в Клайпеда (неясно на какви цени и кой ще го купува, неясно какво количество че капацитета им е много малък). Латвия и Естония заедно с тях, Газта от Клайпеда се съхранява в хранилището на Латвия. Чехия и Словения печелят доста от трафик на газ (трансгаз), ама ако укрите почнат пак да крадат и руснаците спрат трансфера през украйна - чехи и словаци ще останат хен без пари, хем на студено. Полша също построи терминал (Швиноуйшче) и си мисли да купува (и продава) краварска и катарска газ, цените пак не са ясни. :) Ръмъния разчита основно на собствено производство, а очаква и нови находища в Черно Море, така че планира да продава вероятно. Гърция планира трафик от няколко места - Ирански/Руски газ през Турция + газопроводи от южното средиземноморие - Кипър и Израел. Освен това си разширяват ЛНГ терминала в Ревитоса и мислят за още един около Кавала. Та, ясички си гледат финансовия интерес, само нашите дебили не е ясно защо са се намърдали във въпросното писмо...

Латвия отказа на Литва да купува газ от Клайпеда. Естония купува смешни количества. И Литва, и Естония предпочитат руския газ, защото цената му е по-ниска.

Много ясно, то празните приказки са едно, ама като се заговори за цена, разботат става по-дебела.

Нима?Ужас!

Цените не са ясни, защото не ги казват. А не ги казват, защото им е неудобно.