БСП се обяви за национализация на ЕРП-тата

БСП и "Движение България на гражданите" обявиха, че ГЕРБ толерира монополите. БСП се обяви за национализация на ЕРП-тата. Депутатът Яне Янев съобщи, че ще извика ръководството на ЧЕЗ в антикорупционната комисия, която председателства, и ще занесе на прокуратурата десетки томове за енергийната мафия.

Обратно в новината

Коментари - БСП се обяви за национализация на ЕРП-тата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Национализацията е път към приватизацията!

Защо БСП краде идеите на Атака когато някои от тях бяха предложени от АТАКА при управлението на Станишев. АТАКА преди 4г предложи закон за национализацията. От както е в парламента (от 2005г) настоява за одържавяване на ЕРП-тата поради нарушения в договорите. Твърдо е за отмяна на плоския данък въведен от Станишев. Със планът "СИДЕРОВ" предлага увеличение на пенсии и заплати съответно на 500 и 1000лв минимални. КАТО ПОСОЧВА НАЧИНА ЗА ФИНАНСОВОТО ИМ ОСИГУРЯВАНЕ. ЯВНО ИДЕИТЕ НА АТАКА СА ВЯРНИ, НО БСП ЩЕ ГИ ИЗПОЛЗВА ПРЕДИЗБОРНО БЕЗ ДА ИМА НАМЕРЕНИЕ... още ДА ГИ ПРИЛОЖИ, АКО СЛУЧАЙНО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ.

Не вярвайте на Станишев нито на ГЕРБ.Никой не може да национализира ЕРП-та в този момент.Трябва да се платят огромни суми на мошениците от ЧЕЗ ЕВН и другите какви бяха.Като им се дадат тези пари цената на тока ще стане още по висока.Най изгодния вариант е да се отнемат лицензите на дружествата.Те ще бъдат принудени да потърсят фирми с лиценз и тогава държавата може да се намеси.Другия изход е принудително изгонване ,но тук държавата няма да окаже никакво съдействие.Не видяхте ли къде се беше смушил Добрев по време на срещата с кръвопииците!

Ето нещо от сайта на дружеството "Групата EVN България е създадена след приватизация на енергийни дружества в началото на 2005 г. и първоначално обхваща бизнес дейности в областта на разпределението и продажбата на електрическа енергия в Югоизточна България. От декември 2007 г. EVN България е активна и в областта на топлоснабдяването в Пловдив и Асеновград, а от 2009 г. започва да реализира и проекти в областта на възобновяемите енергийни източници." Край на манипулациите - ПРИВАТИЗАЦИИТЕ на енергетиката в България започнаха по време на вашето управление г-н Сергей ... Даже и народа да не помни Интернет помни.

пръмовица що се прави на ощипана, нали беше в правителството, което приватизира ЕРП-тата? Нали колежката и шундева подписа тогава?

Да национализираме, другари! А на следващото правителство ще се падне честта да приватизира отново ограбените предприятия

Както съм ви избрала да вземете решения от мое име, сега искам да се махате. Не струвате пукната пара. Обрекохте ни да ходим голи ,боси,гладни и още имате наглостта да се появявате и да говорите глупости. Баба ви Пена не ще да ви чува повече.

Не ви вярвам. Защо досега мълчахте, а искате да оглавите протеста. Вие сте основните престъпници.

Да не забравяме ,че Кунева и Станишев въведоха ЕРП-тата. Този нагъл, нагъл Серьожа сега се прави на пръв противник на своите дела.

НЕ ГИ ИЗВЕДЕ КАТО Е МЪЖ

нешто си объркал маи

"скъсване с неолибералния икономически модел на прехода"? Това значи, БСП да посегне на собствените си едри капиталисти и на обръчите от фирми! А, народните пари, които БКП отмъкна, за да ги раздава за "начално натрупване на капитали"? М? А грижата за либералното ДПС? М? То, хубаво, сега БСП яхат протеста! Но, каквото и да излезе от 35-те тома на Янев, за никого не е тайна, кои са босовете на енергийната мафия.

помня момняааааа кой беше в управлението, когато приватизираха електроразпределителната мрежа помня момняааааа кой беше в управлението, когато измислиха и топлинните "счетоводителииии"

Бедни ми тъпи Станишко, защо мислиш хората за глупаци и ставаш смешен и отблъскващ с наглоста си. Червените бабички ти са верни, не се прави повече на какъвто си!!!

Станишев ще загуби и тези избори, защото си мисли , че народа е прост като него.

бсп се обявява за национализация акогато взеха комисионните при продажбата как кунева ще връща нали тези червени гадове ги продадоха и сега пък искат даги вземат че след време пак даги продадат и герб са виновни нали национализацията ще струва пари защо бсп неги национализира по времето на власт като бяха защото сега само лаят гадовете

С обратно изкупуване няма да стане - ще платим скъпо и прескъпо и пак цената на тока ще остане същата. По-добрият вариант е да се вземе лиценза на ЕРП-тата поради неизпълнение на поетите ангажименти в приватизационните договори. Ако им се прегледат под лупа така наречените "инвестиции", ще лъснат такива смехории и толкова надути разходи, че спокойно могат да бъдат изхвърлени от трапезата с народната пара. Отнемането на лиценза не означава, че монополът ще си отиде, но тогава сегашният собственик ще бъде принуден да възложи лицензионната дейност на фирма с лиценз. Ако държавата даде лиценз на държавна компания, това означава, че дефакто тя ще си върне контрола, който загуби при продажбата на миноритарните дялове. Нищо не пречи тези държавни компании да бъдат под контрола на граждански организации. Така ще се изкарат на светло далаверите и ще се ограничи възможността за злоупотреба в бъдеще!

Е да де, ама не щат така да стане. Иначе това е един от начините и е доста удачен. Ама не им отърва.

Най-дясната партия ще правела "ляв завой"! Ама, само предизборно!

серьожа........ЕЛЕМЕНТАРЕН СИ - да яхнем протеста.........що не се изпариш в атмосферата

Ами тази идея е на Волен Сидеров. Недей да крадеш! Измисли нещо свое, а не бла-бла на "важни" пленуми!

Тези монополи ни ги завеща един от най-тъпите министри преди сегашните - НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ! От правителството на един,който цял живот не е работил, но гъзолизците го наричаха цар. Естествено е това момче-Николай Василев-да е крадлив и тъп, склонен към злоупотреби и престъпления защото баща му е бивш шеф на шесто управление във флота. Гените на престъпността се наследяват! И най-важното следствие от всичко това е, че БУДА е наследник именно на тази клика защото те го изкараха от тъмните прослойки на обществото и го показаха под светлината на прожекторите. И естествено е като техен наследник и последовател да подържа тази политика. Така, че решението е : отива си БУДА и се създават предпоставки за подобряване на живота.Не трябва никога вече да има управленци комунисти без значение от ГЕРБ или БСП!

николай Василев до 1990 е бил в БСП :) Буда няма. Доколкото се разбра поне. Поредната манипулация на червените кумунета само и само да се наврат в малките мозъчета на някой гласоподаватели и да вземат властта. Сергей Станишев имаше сума време да премахне ЕРП-тата или искате да ми кажете, че недоволството е само от сега. Сега се протестира, защото народа повярва, че има кой да го чуе преди и да си протестиращ все тая Доган, Сергей и царя се хилят на опитите и ядат баницата. Спрете да се поддавате на манипулации ако искате да има държава и за децата Ви иначе по добре да се молим да влезе някой да ни завземе и да ни оправи.

ТЕЯ ФИЛМИ САМО БАЛАМИТЕ ПЕНСИИ ОЩЕ ГИ "ВЕРВАТ". ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪРБОРКО БОРИСОВ И СЕРящия-ГЕЙ СА КОМБИНА - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ИЗВЕРГИ ИЗВЕРГНАТИ ОТ БОГ И ПРИРОДА!!!

Станишко, баща ти и твоята партия имат голем опит в национализацията от 1944 г. Защо не го приложи преди 4 г. Зашото договор подписан от крадливите "бели якички", които Крадлив Дедо ни натресе, трудно се разваля. Ако на пленума ви и Р.Овч. се беше изказал срещу енергийната мафия, засирането ви щеше да е тотално. Назад до 9-то колено и напред до 9-то пак ще сте си такива - наглеци,

Ей затова няма да изляза на протест! Винаги ще се намери партия на бивши управляващи, която да използва недоволството, само за да излезе от опозиция. Но такъв нагъл и грозен популизъм, едва ли има по света! Тези които разпродадоха ЕРП-тата, които първи прегърнаха неолиберализма, които създаваха корупционните схеми и политическите чадъри над мафията, същите персони сега ще ми говорят за одържавяване! Най-едрите капиталисти, създали приятерски кръгове и обръчи от фирми ще ми говорят за антимонополен закон и ляв завой! Тези, които противозаконно създадоха етно-религиозна партия и я навряха в управлението ще ми говорят за "радикална промяна за демократична и социална България"! До каква морална деградация може да доведе жаждата за власт! Голяма е вината на ГЕРБ, че не сложи ред в законодателството относно партиите, докато имаше мнозинството в НС. Единствено Сидеров има правото да претендира за лява и българска политика. А Янев прави добре, като се обръща към прокурора. Макар и безнадеждно!

Тия наистина ли ни мислят за идиоти. Кой насади ЧЕЗ, ЕВН И ЕОН в България??? Нали вие бе г-да червени. И след като вие ги насадихте сега ще ни казвате че искате да ги махате що за лицемерие и безочие. наистина ни мислят за глупаци и малоумници.

Има доста въпроси! Защо пред МИЕТ не се появи Буда да отреже лентичката за откриване на протеста?- ха-ха-ха страхливец,а имал черен колан.Има ама го е откраднал защото е бил в снабдяването на клуба. защо показаха министърчето, което доказа, че децата на тъпи и прости родители са също прости и некадърни дори и да е завършил СПТУ по изкуствата. Става само да продава гащи на битака в Димитровград. защо днес излиза да защитава отново монополите? А сещате ли се, че за тази защите се плаща? И ще бъде ли вярно ако предположим, че министърчето добрев вчера е забогатял един милион? Защо Буда като се кълнеше, че пофесонално ченге не можа да вкара министърчето НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ в затвора затова, че гушна милиони от пдаръка направен от него на eVN,ЧЕЗ,ЕОН? Пак некадърници. За да не се пише толкова просто трябва БУДА да си подаде оставката и да дойдат да управляват българи, а не мутри!

Хамстер, стой си в дупката! Защо не сътвори закон срещу монополите, а си измислихте закон да не ви се търси отговорност за нищо и сега голем смелчага се правиш? А си се показал на некой протест, а сме ти сменили физиономията! 4 г. защо не ги национализира, а сега се сети? Защото Крадлив Дедо и любимия му Миленчо, така са подписали договорите, че ще плащаме яки компенсации. Куневица и тя се прави на ущипана мома. Мадам "Йес", кой договори затварянето на реактори 3 и 4 на безценица?

Вервайте на бсп-дпс!!!

БОЖЕ БОЖЕ ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ СВАЛИ БУДА ОТ ВЛАСТ А СЕГА СЕ ЛЮБИ С НЕГО ТОЯ СМОТАНЯК Я Я Я ПО-ДОБРЕ ДА СИ ОБИРА КРУШИТЕ АНТИМАФИЯ КЪДЕ МУ Е ЖЕНАТА ЕГА ТИ МЛАДОЖЕНЕЦА

ТВЪРДО ИМАТ ОСНОВАНИЕ И Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО ЩЕ ПРЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ НЕЩАТА ОЩЕ ПО-СИЛНО СЕ МОНОПОЛИЗИРАХА- МЕДИИ, - ТЕЛЕВИЗИЯ ПРЕСА МОБИЛНИ ОПЕРАТОРИ БАНКИ ИТ.Н. ПРОСТО НЕВЕРОЯТНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ ОТ ГЕРБ А ПРЕДИЗБОРНИТЕ ИМ ОБЕЩАНИЯ ОТЛЕТЯХА КАТО ПТИЦИТЕ НА ЮГ

Мошениците,които създадоха закони и затвърдиха монополите в България ще внасят...законодателни промени за тяхното премахване?!? Дерзайте,....идиоти!!!

Далаверата беше при правителствата на СДС и управлението на Царя.

Наистина се помни. Затова не измествай началото към СДС! Бившият цар и довлеклите го другари от ДС управляваха цели осем години. Това е тяхното наследство.

кои измислиха ЕРП-тата бе идиот?

протеста е политически,наблияват избори и някои партии започнаха акции за сплотяване на електората-дпс бсп. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Tези боклуци на Kунева и Kостов прдадоха енергетикат,затвориха 4 реактора на кKозлодуй-марш в затвора.Предатели...

КАК НОРМАЛНО МИСЛЕЩ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ПОВЯРВА И НА МЕГЛЕНА КУНЕВА!? НАЛИ ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА НДСВ,НЕЙНАТА ПАРТИЯ ТОГАВА,И НА БСП СЛЕД ТОВА ПРАВАТА НА ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА БЯХА ПО ИМ БЯХА ПОДАРЕНИ!

Тъмница. Всъщност зазорява. Здраво при това! (Въпреки че беше събота-неделя - медиите по Света реагираха. Социалните мрежи дори повече. .... Отвсякъде Всички казват че такова стройно де-факто еднопартийно театро не са чули/виждали. ... Всички палци са за Нас-Всички да Се Справим. С махленските шмекери. ... Просто проверете. То ясно, че работен ден няма да има.)

Когато пишеш,остави брадвата,че нищо не ти се разбира.Станишев продаде дружествата ,а сега иска да ги приватизират другите,защото пак ще има повод за недоволство-трябва да се пращат неустойки и то солидни и пак това правителство да бъде на мишената. Не виждам по-голям двуличник от това гадно и отвратително полу- руско копеле.

серГЕЙ ти какво направи като беше на влас

За другите не знам, но за ЧЕЗ знам, че има общо с нашия си СИК. Чешката връзка на нашите мутри остана неизвестна за обществото, но съществува и процъфтява общо-взето незабелязана. Така, че не са точно колониалисти, ами пак същите. За другите дружества нищо не знам засега.

35 тома , че какво чака Янев? май той е за съд , след като досега не ги е внесъл в съда

Не трябва да има никакви церемонии с тези гнусни кожодери-колониалисти.Вън от България.Албанците защо ги изгониха?ЗАЩОТО СА КРАДЦИ.Да не ги оставяме още 10 години да ни докарат до просешка тояга. *Трябва да съдим Чехия за кражба в международен съд.

мафя всички плащаме на доган и сие .затвор за крадците. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

идва време за избори и започват политическите игри .Сергейчо като беше на власт защо не се разправи със EРП-тата ами сега говори глупости .Да не би за първи път тази година януарските сметки да са надути ,това си го е имало всяка година по това време ...но както казах сега идват избори и трябва да правим глупави обещания и коментари

Яне Янев се върти като обран турчин и се чуди как да угоди на Батси Б.

Да разбием монопола на политическите партии- грабители! Долу монопола на политическата пасмина от всички цветове! Не се правете на невинни - всички сте виновни!!

Когато ми вземат електромерът с къщата, тогава ще изляза на сила и по принуда на улицата. Може и на 21 февруари да се включа превантивно, в Националният протест.

Ясно, мафията ще си избира шеф.