ГЕРБ подари ”Белене” на Русия, смята БСП

Предвидената цена за АЕЦ "Белене" надхвърля поне с 500 млн. евро най-лошия вариант за България, който сме дискутирали с руската страна, заяви лидерът на БСП и бивш премиер Сергей Станишев.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ подари ”Белене” на Русия, смята БСП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега чужди инвеститори ще купят АЕЦ. Почваме производство на електромобили. Които вероятно ще се наложат. Значи ток ще се харчи много. И кой ще печели. Не и България. С Извинение, но явно един пожарникар това не може да го съобрази. Или е принуден с някакъв шантаж да продава интересите на България. Като не може да се справи, да си ходи и да остави този въпрос за други.

КАКВИ ГИ ДРАНКАТЕ ФОТУМ Е КУПИЛ БЕЛЕНЕ???

Не съм фен на БСП, напротив, но вчера слушах П.Димитров коготосъщо недолюбвам, но фактите, които изложи наистина ме карат да вярвам, че не е защитен българския интерес в момента, Кириенко каза, че е сгрешил и вдигна цената с над милиард. Това ми напомня на един виц от времето на социализам На събрание в ТКЗС раздават галоши за всички, стигнали до Председателя и казали , галошите свършиха ще му дадем 1000 лв. цялата зала започнала да скандира " Нека ходи бос " Ето това напривихме и ние с Кириенко.

Червените ескадрони са в твоята глава, а не в нашата. Иди да си лекуваш сърцето, да не гръмне за трети път, а не да се заяждащ НЕСЪЩЕСТВЕНО С НАС!

Аз съм не за един или два, а най-малкото три реактора в Белене!!! Тоя богат народ като има излишни пари и особено ум, за да избере такива управляващи, както и предишната триглава ламя разбира се... ХАК да му е...Може и трета Атомна!!!

Парите ще ги плащат чуждите инвеститори, а не България. Така че първо проверете фактите, пък после пускайте л....мета.

И познай после кой ще дава парите за най-скъпия ток в европа. Дали ще са инвеститорите. Така че първо помислете, пък после пускайте л....мета.

нещем Белене нещем да плащаме лихви нещем да ни обират посред бял ден

Всеки ден те обират, приятелю, но поне да има нещо направено срещу парите ти!

Боже, Боже, каква наглост от Станишката с джуките съвместно с д-я Овч. дет заедно ни натресоха Белене да се чуе, че цената била висока ......... Дет викат хората, то бива наглост, бива ама чак пък толкоз... Ей, не знам дали комунистите са от желязо, на със сигурност са безочливи.

Аз съм твърдо против на територията на България да се строят чужди атомни бомби. Руснаците ако искат да строят, да си я строят в Русия. Американци ако искат да си ястроят в америка, а германците у тях. АЕЦ има смисъл само ако е българска, в противен случай се обезмисля съществуването й. Вместо да служи на България, да се провежда независима икономическа и енергийна политика, ние ще станем пак тотално зависими. Ще дойде време да купуваме най-скъпия ток и производствата ни ще са със скъпа и неконкурентна продукция. Да не говорим за отговорностите, за какво чужденците да се притесняват толкова, дали ще гръмне някаква АЕЦ далече от тях. И на всичкото отгоре, за цялото това "удоволствие" дълги години ще се изплаща заем. Напълно безмислен заем и безмислени лишения, защото България няма да има ползи от такъв проект. Всички нормални страни по света са със свои собствени АЕЦ, чужденци няма. Сигурно защото нямат такова продажно и объркано правителство, което не успява да се ориентира, кой го избира и чии интереси трябва да защитава.

Товарищь Станишев Не зявидуй.

tomazow

НЕ СЕ КАРАЙТЕ ЗА % !!! НИЕ СМЕ СВОБОДНА СТРАНА И АКО В БЪДЕЩЕ ИМАМЕ СВЕСТНИ ПОЛИТИЦИ МОЖЕМ , ИМАМЕ ПРАВО , А И ДА НЯМАМЕ - ПРОСТО ЩЕ НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ НЕ-БЪЛАРСКОТО ОТ АЕЦ БЕЛЕНЕ ЗА ДА Е 100% НАШ ! САМО ТРЯБВА ДА ПРОЧИСТИМ ПАРЛАМЕНТА ОТ ПОДЛОГИ , ЛОБИТА И ПРЕДАТЕЛИ !!!

Ако бяха наши -да лесно е ,но не е лесно да се национализират чужди мародери. Най много да ти спретнат една бомбардировка. За това такова становище като твоето е неприемливо. НЕ трябва да се допусне осъществяване на сделката.

Май това е правилното мнение, господине!

а колко струват 4/четири/декара земя в центъра на москва на ББ за най голямата банка ?

Гребете другари, гребете и може и сами да прекосите Стикс, не чакайте Харон да ви прекара...

maks  nik

Май червените комуняги ще ви отворят очите за новото ограбване и голямото осиране на правителството на Пожарникарчето. Наричам го така защото то не е българско.

Какви комуняги ,какви 5 лева? Та те го правеха същото като сега пожарникарчето. Разликата е само в географията и в главата ти...

Само ако знаехте кой стои зад RWE....

Защо не се научите да мислите в полза на обществото си а не за час ни интереси. Вашето поведение не е поведение на демократ въобще. Западняците такива онакива, но обществата им ги държат изкосо и никой политик не смее да прегази и най малкия национален интерес.

добър си, няма що. вече два часа раздаваш политическа просвета. но е време за почивка, иди да нанкаш. утре пак на среща с непросветените.

ideyazabulgaria.org

Даже лицемерите от БСП забравиха ,че ги правиха същите метки по тяхно време, дори смятаха да дават Козлодуй на концесия ( на своите капитали, изнесени в Канада и САЩ). Сега Серго пее други приказки, но с фалцет

Какви политически и икономически интереси за кого? Всеки случай само за върхушката и нейния джоб. За България и народа и няма никакви интереси, защото те ще изпращат заема, който от 6 милиарда след 18 години ще стане 18 милиарда и ще купуват най скъпия ток в света, за народ с най-ниски доходи..

От БСП се пръскат от яд и просто требва нещо да кажат...Ами нека кажат кой подписа договорите с руснаците за доставка на ядрено гориво за Козлодуй!!! Да обяснат защо е подменено горивото в Козлодуй и кой е виновен! А г-н министъра да разпореди разследване! Има достатъчно предоставена информация от физика Г.Котев - който напусна Козлодуй и България, а по-късно предостави информацията на министъра, а министъра продължава упорито да мълчи! ЗАЩО ???

Ти като врякаш тук, би ли казал какво общо имаш с България, а? Аман от емигрантски умнотии. Вие, освен да гласувате за мавъра, друго не можете!

Ого, оди да се лекуваш, объркан шмекер мазен. Чудиш се къде да се завреш при станишко или при пожарникаря, понеже са от едно кръв с теб и на един акъл. А емиграцията не пипай ,че ако тя не е половин България ще умре от глад, и ти барабар с потурите и палната с бръмбари глава .

На никой не му дреме какво приемаш или не приемаш. Ама ако кажеш за кой друг да гласуваме, а? Само не ми пробутвай мавъра, което подозирам че имаш на ум, защото ще стане прекалено.

Нагъл

Недопустимо е този който до ушите е затинал в л..на да учи другите да си мият ръцете.

Абе и в този вариант е по-добре да има централа, отколкото да няма. Но все пак е лошо, че са дали възможност на Росатом да стане най-голям акционер. По-правилно е България да притежава контролния пакет акции. При договорката с RWE дяловете са били 51% за България и 49% за RWE, а сега казват, че нашия дял може да падне до 20-30%.

...никой не спори, че е добре България да е 100% собственик - също така никак не е лошо да имам вертолет и имение на Малдивите. Проблемът е, че няма пари, не желание...

Е да, пари явно няма. Не знам дали щеше да е по-изгодно да вземат кредит за целта. Все пак залога е контролния пакет акции. Абе ще видим какво ще стане по-нататък. Дано само не стане като с Нефтохим, който бе подарен на Руснаците от Костов. Харесвам Русия, но не ми харесва да се отстъпва от Българския интерес при търговията с тях.

Чуждите инвеститори също нямат пари. Пари за проекти се вземат от банките, никой не ги трупа в куфарчета докато стане време за следващия проект.

цената от 6,3 милярда е прекрасна, т.е. 3,150 на реактор. в момента строячтите се 2 реактора в финландя стрват малко под 4 всеки; чвеицаря предвижда сачто около 3,7 милярда за всеки от два в перспектива. говорят си господата зачтото така им е изгодно политически. и се питам откога станичев разбира от енергетика? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От тази централа не можем да сме на кяр, защото сега нямаме нужда от нея, но при 51 % дял можем да сме на половин загуба. Ако нямаме 51 % можем да изпаднем в лошо положение имаме 49 % , но централата е на загуба - няма печалба, руснаците ни продават скъпо гориво и отработено гориво и изнасят ел.енергия евтино в Турция и другаде на своя поставена фирма. И ние сме платили няколко милиарда така. Това важи и за руснаците.Например Козлодуй често продава на загуба за да се държат ниски цени у нас ( те вече не са ниски, но все пак в сравнение с другите европейски страни са най - ниски). Та там ще има много спорове как да се защитят миноритарните участници. Друг проблем е, че ние нямаме пари за участие в такъв проект. Има два начина да си ги доставим. Един с кредит от международна банка. Това няма да стане както видяхме или кредит от руснаците със солена лихва,осен ако този път не подарим на Путин котка. Щом обича тигри, може да обича и котки. Ако искаме да избегнем високите лихви , можем да изнасяме максимално ток навън и да въведем такса 2 - 3 стотинки атомна енергия. Проблем ще настъпи , когато я построим. Тогава няма да има пазар за ел.енергията. Но там има една особеност 2017 - 2021 година изтича срокът на годност на АЕЦ Козлодуй. И като видяхме кой има влияние в международните органи и какво ще конкурира АЕЦ Белене,лесно можем да се досетим, че има голяма вероятност да ни я затворят, но може и Соломоново решение удължават и срока с 10 - 12 години , но от съображение за сигурност работи на 50 % товар ( може и по- малко) Но от 2030 година ще има нужда от нея, защото не вярвам ВЕИ да ни стигнат ,нито да са съвсем по джоба,а Козлодуй ще трябва да се затваря. Има още един проблем,зависи колко ще ни признаят за терена и за построеното до сега. Дето се вика : нямала си баба белица ,купила си козица.

Вярно казва колегата тук, че не пращиш от акъл. Не си гений, искам да кажа...

Ми,радвайте се БЕ беседепесари.

Поздравления! Това е истинското им име.

комунист= лъжец, крадец, манипулатор, паразит и предател, идва ВИДОВДЕН

Сутринта премиерът Бойко Борисов заплаши, че ако още веднъж чуе, че RWE се е отказала от проекта заради правителството, ще стане международен скандал, защото ще поиска от германската компания да коментира причините. Той обеща, че ще помолили официално RWE да кажат защо е това, което няма да е особено приятно за тях. - че кой в RWE ще се занимава кух тиквар моля?

СМЯТАХ, ЧЕ НЯМА С КАКВА ДИВОТИЯ ИЛИ ПРЕНАГЛОСТ ВЕЧЕ ДА МЕ ИЗНЕНАДАТ ЧЕРВЕНИТЕ КРАТУНКИ... Лъгал съм се.. Днес надминаха себе си по лицемерие и БЕЗОЧЛИВОСТ!

бе то и аз смятах, че ще ви свършат лайната и ще стане по-чисто, ама това на герберите лайнометите ви са безкрай...)))

ДА ,НО Е ВЯРНО КАЗАНОТО ОТ ЧЕРВЕНИТЕ !!!

Какво е вярно??? просто кажете каквое вярно от Станишев??? Ще ВИ отговоря - НИЩО!!! Но явно по безочие и наглост Станишев се доближава до висини, които никой никога не е постигал. Да Ви е честити другарю "аз". Гушнете се.

Безумни наглеци...

ДА ,НО Е ВЯРНО КАЗАНОТО ОТ ЧЕРВЕНИТЕ !!!

Другари "аз" и "и аз"...работното време свърши. Вече Ви платиха по 0.20 лева за написана реплика. За днес стига. След малко в стола на БСП започава забавата за малоумници. Поканени сте там. Ще даваме безплатно олио и праз.

И аз така мисля, какзаното е вярно

РУСКА ЦЕНТРАЛА НА БГ ТЕРИТОРИЯ - !!! БЪЛГАРИНО ОГЪЗИ СЕ!!!

Аз мисля, че е по-добре от американски ракети на българска територия, нали?

Всички партии в България са деца на безотговорна майка/БКП/.Включително ГЕРБ.Следващ ъпгрейд на БКП - АБВГЗ и край на държавата...

Ами ... прилича ми на вярно, независимо кой го казва. Черното си е черно, бялото - бяло. Това е

Е явно и червеното си е червено!

Освен червено има и други цветове, пък и не смятам че хората се делят по цветове :) пос-коро на мислещи и на такива дето някой мисли вместо тях, уви вторите са повече :(

Просто БСП завиждат, че комисионните и притежанието ще обере ГЕРБ олигархия, няма да бъда БСП олигархия. СРАМ с тази фаришива опозиционна бора другарю Станишев!

Тия са невероятно нагли, не стига че подписаха договора с такива условия, ами сега се опитват да изкарат ГЕРБ виновни.

Ти наистина си безнадежден бе... Не виждаш ли, че Бойко и Трайчо дори не са разбрали какъв е договора - увеличението над 4 млрд. е в рамките на инфлацията в ЕС за тези 4 години. След като се подхвърлят измислици за цена на "Белене" от 8 - 10 и повече милиарда, сега сме доволни, че руснаците се съгласяват на 6,3 млрд. Оказа се, че по договора цената ще е по-малка, ама пак паднахме в капана на руснаците.

Че той този подарък старателно се подготвяше още от вашето управление и беше пределно ясно от тогава че ще стане така.Много нагло започнахте да се изказвате,по едно време след изборите се бяхте завряли в мишата си дупка,но нещо напоследък започнахте да си подавате грозната глава от там!

БСП са недоволни от споразумението за Белене, цената била висока:::::::::))))))))))))))) И това доживяхме..:))))) .Червените да обвиняват , че други десни , са ПО- червени и по- големи руски агенти , и от ТЯХ ..)) Това е несъмнен успех за гербаджийте..Путин ще си го отбележи :))) Изгледжа слугинаха е достигнал нови върхове..)) Вива герб:)))) Люта битка КОЙ да е най- големият , велик агент на Путин ..)

Ей, пичове. Да добавя, че позеленях от злоба и вече съм от зелената мафия. :))))))))))))))))

Другарю Сергей, публикувайте си дискусиите бе. То така да се говори, всеки знае. Публикувайте всичко, пък ние ще преценим да плащаме ли и от кого да искаме сметката.

АЕЦ БЕЛЕНЕ Е МНОГО ДЕЛИКАТЕН И НЕ ЯСЕН ВЪПРОС ЗА ТЕЗИ, КОИТО БРЕЩОЛЕВЯТ СРЕЩУ СТАНИШЕВ И БОРИСОВ. ИМА НОГО ПРОФЕСИОНАЛНИ ПУБЛИКАЦИИ ОТ НАЙ-ДБОРИ АТОМНИ СПЕЦАЛИСТИ И ИКОНОМИСТИ, НО СА НУЖНИ ПОЗНАНИЯ ЗА МАТЕРИЯТА И ЧУЖДИ ЕЗИЦИ. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНАТ ХЛИТЕ НА БОЙКО ЗА НЯКАКЪВ СИ ГЬОЛ БЯХ ЧЕЛ И ОБМИСЛАЛ МНОГО НЕЩА, НО САМО КАТО НОСЕЩ В СЕБЕ СИ МАТЕМАТИЧЕСКАТА ЛОГИКА И ПСИХОЛОГИЯ. ТОВА, КОЕТО КАЗВА СТАНИШЕВ,ОВЧАРОВ И ДИМИТРОВ Е ВЯРНО. ЗА МЕН Е НЕ ВАЖНО ОТ ГЛЕДИЩЕТО НА КОЯ ПАРТИЯ СЕ ГОВОРИ, А ОТ ФАКТИ,ЛОГИКА И ЧИСЛА.

Много точно казано. Крайно време е да спрем да (не)мислим поради партийни симпатии и антипатии, а въпреки тях. Иначе ставаме един голям електорат да речем на Атака - милиони лумпени, които се кефят някой да има говори ефектни глупости

Петър Динитров е един некадърник и глупак, който постоянно дава нелепи съвети и злорадства, когато руснаците се опитат да ни изиграят. Сега пак е много щастлив за "грандиозния успех на руската дипломация". Няма ли съд за националния нихилизъм (макар и морален)?!

ДА ,НО Е ВЯРНО КАЗАНОТО ОТ НЕГО !!!

Ама Серж -- ти ся ко бе ... за продавач на вече-продадено нещо ли се явяваш бре, шмекерче отвъдчерноморско махленско ?!

Брех , голяма надпревара кой е по голямо мекере на Русия. БСП водеше убедително но ББ бързо стопява разликата. Каква интрига ...Да видим кой пръв ще предложи излизане от ЕС и минаване в орбитата на Русия...

Няма страшно-откакто сме в ЕС той започна да се разпада. В цялата история на държавата некадърните ни управници винаги са ни присъединявали към отмиращи каузи! Сега очаквам от ЕС да ни накажат с няколко милиарда за големия дефицит и след като го изплатим евросъюзът да се разпадне!

да не забравяме че в две световни войни се присъединихме, и войните набързо свършиха в полза на противника :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много бих искал да науча защо RWE са се отказали от проекта.

Ясна е политиката на бившите комунисти винаги и при всички обстоятелства срещу Бойко Борисов,с цената на всичко срещу ГЕРБ и Правителството!Отново се извъртяха на 180 градуса ,а именно те продадоха и проекта и България на Русия!Всичките им твърдения са нагла и откровена лъжа за заблуда на неосведомените!Проекта за строеж на ЧЕЦ Белене си е тяхно дело!Относно цената много добре си спомням,че ставаше дума за 10 млрд.евро!А освен това досега подариха на русите 1 млрд. за гьола!Този маладец със хубавото българско име Сер Гей се подиграва с народа на България!Още ли има кой да го слушаТой из..а ла...та,а сега взе ,че натопи други за това величаво изпълнение!

Така ли? Че аз защо си мисля бат Бойко да беше този, който една година на власт все за Станишко говореше "хубави" неща. Че Станишко сега балади ли трябва да пише за него?! Ама че тъпо разсъждение

Не, не така. ГЕРБ подари българския народ на НЕБИТИЕТО И ЛИПСАТА НА БЪДЕЩЕ. защото един такъв допълнителен заем увеличава станалия вече астрономически външен дълг , а него Българя не можа да изплаща, защото НЯМА ИКОНОМИКА. В унищожаването на икономиката всички управления на българи я през прехода имат дял, а първа го започна БСП с раждането от нея на Плана Ран Ът и прилагането му през целия преход с помощта на всички родени от нея отрочета- СДС, НДСВ, ДПС ,ГЕРБ. Истината е БСП няма право да се изказвате по този въпрос въобще и чрез този ИЗВЪРНРЕДНО ПЛОСЪК НОМЕР ДА ИГРАЕТЕ ОПОЗИИЦЯ НА ГЕРБ като манипулирате обществеността и изрази от рода( продаване на Белене на Русия) вие си удрят е най -големия автогол. Плюс това да се има предвид, че парите на Русия в този проект не са държавни, а на руски олигарси. Но българската олигархия от всички цветове има най -тесни връзки с руската олигархична икономическа мафия!

Blake

И колко е астронимически външния дълг на България? Доколкото си спомням, е около 4 милиарда евро. Останалото, което е доста по-голяма цифра, е дълг на частни фирми и хора, които нямат нищо общо с дълга на самата държава!

ideyazabulgaria.org

Да ти дам ли пример с Испания? Англия купила по този начин цяла северна Испания и е въвела тям новото вариант на колониалното си робство. В същност капиталите на Русия са мръсни български капитали, който си има взимане даване с руски олигарси, сега станали частни на български олигарси и идват под формата на държавен дълг на Русия? Това е НОВО ЗАРОБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ. Залъгват ви че България е дала до сега 1 милиард за Белене до ксега, за да ви заробят с нови 18 милиарда външен дълг. Защото с лихвите и изплащан 18 години 6 милиарда дълг за Белене ще стане 18 милиарда . Утре Странджа ще стана руска, северна България- английски протекторат, Родопите американски Да ти е честито новото колониално робство!

ideyazabulgaria.org

Интересно защо финландката държавна Фирма Фортум участва в тази мръсна сделка. Това са действия на десните сили ,които управляват сега във Финландия, проамерикански настроени , интересува ги само бизнес и бръкнаха в държавната хазна да дадат заеми на Гърция и Ирландия като предизвикаха гнева на народа си, сд тези действия. Догодина ще има избори и ще паднат много лошо. Не ги еня, че образа на малка Финландия след години ще търпи морални последици пред чуждите европейски народи, искат да вкарат друга малка страна- България в калта на Европа, да я направят марионетка, заложник на чужди интереси и клип на Европа, както с Ирландия набавиха,( с Испания и Италия няма да стане ,те са големи страни могат да се клатят но ще устоят, но малката страна като България ,глътне ли се веднъж и пропадне в голямото гърло на корупцията, трудно ще се оправи.

За какъв заем говориш, нещо не си разбрала, бабке. Инвеститорите са чужди, така че ТЕ ще дават парите. Е, ще притежават и АЕЦа, но в капитализма е така, който дава парите, той си носи риска, и после той обира каймака и милиардите.

ideyazabulgaria.org

Ако аз съм бабка, ти си недоузрял хлапак. Няма в капиталистическа Европа атомна централа да НЕ е държавно притежание, а да се намира в ръцете на частни инвеститори. Това го има само в капиталистическа Америка. Но България продължава да е в Европа, а не в Хамериката ти!

И? Какво передлагаш? Че бат Бойковци са си неграмотни бай Ганьовци е видно отвсякъде? Но отричайки всчики други излиза че няма кой да ги смени и те остават вечни въпреки тъпотата си. Затова трябва от време на време да размесваме картите. На бат ви Бойко една година му стига

Абе вие от тая "идея" денонощно се пънете, ама и аз не знам за какво. Погледнах ви в сайта - всичките почти емигранти. Да, не сте миячи на паници, имате добра работа там. И сега какво? Да се доберете до политиката тук и да полапате като царските мекерета. Нямам против вас, ама сте закъснели бе, приятели. Пък и хората посмъртно вече няма да гласуват за емигранти, щот се опариха с царските. Не мога да ви разбера, напъвате тук като луди!

А бе, Ого, ченгета са си такива доживот. Хванат ли се веднъж на хорото няма пускане. Ясно е, че нормален човек никога няма да гласува за тях, но това са им заповядали да правят и те го правят.

Чудно още колко години ще са нужни хората да са свидетели на такова безцеремонно лицемерие и наглост... Няма край и няма край... Да си тотално некадърен, а да се мислиш за Бог.... А интересно е че има хора, който харесват това...???

другарю серГЕЙ, ти какво направи за твоя мандат, освен да продължиш делото на царя и с девиза, да откраднем колкото можем. нима вие не продадохте бтк, не сключихте безумната сделка за новите документи и вие не започнахте проекта за белене. ще се радвам да ви видя застрелян като луканков.

Който копае гроб другиму, сам пада в него или перефразирано - внимавай какво си пожелаваш

Испанец, БТК го продаде твоят сънародник Симеон с помоща на нашия сънародник Н.Василев по време на мандата на жълтите. За уточнение: Балкан - Костов, Нефтохим - Костов, Вик и Електро - пак при Костов и Царя, Кремиковци(затворен) -ББ, Белене - между руснаци, финландци,французи и сърби - ББ,остана БДЖ , но ще му дойде времето и на него.

Балкан - заварен с 80 милиона дългове, Нефтофхим-неработещ, Кремиковци-агонизиращ и т.н. Костов освободи държавата от неработещите и тежащи на бюджета предприятия-комунистически гиганти, неефективни и завлекли държавата в калта. Въобще, Костов завари една разсипана от комунистите на Виденов държава, /в хиперинфлация, хаос в икономикатаб и я изправи на крака.

Забрави ли, че преди Костов имаше приватизация при Луканов, Виденов, Беров. Какво стана след Виденов, забрави ли? Или не ти е удобно да си спомниш? Въобще, като толкова ти харесваше Соца що си свалихте Бай ви Тошо? Комунистите си го свалихте, не някой друг.

България е колония с население и територия с неизвестен собственик

Е, хайде сега пЪк, чак неизвестен. За нечие успокоеение да го кажем направо. Той ,собственика, НЕ Е РУСИЯ !!! Обратното е вярно: собственик е И НА русия

Жал ми е за комунистите. Ако ГЕРБ го подарява, то вие хем го давахте, хем пари отгоре им броехте. Тоя абсолютно излишен проект вие решихте да го реанимирате.

Колкото и да те е яд, то комунистите са прави. За едно извинявай руснаците изкараха 2,3 млрд. евро и едни 40% собственост.

ДА ,НО Е ВЯРНО КАЗАНОТО ОТ ЧЕРВЕНИТЕ !!!