САЩ нанесоха първи удар в защита на сирийски бунтовници

Съединените щати са нанесли първия си въздушен удар за защита на бунтовническа група в Сирия, потвърди американското министерство на отбраната.

Обратно в новината

Коментари - САЩ нанесоха първи удар в защита на сирийски бунтовници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време е,и на пълно оправдано при тези ниски цени на нефта,руските пилоти да покажат малко виж пилотаж в реални,бойни действия, на пилотите от САЩ.Много бързо ще подвият опашка и само ще се оплакват,чрез собствените си медии.Но по-малко кръв ще се лее след този"урок"!!!

Ами те го показаха! Не видя ли хеликоптера по телевизията?

Кои? Онези двата, дето изчезнаха нейде в арабската пустиня, барабар с прословутите тюленчета на САЩ? Казват, че ги изяло косатка!

само питам. някои знае ли къде са троловете или небето се е прояснило само временно преди новатат тролска буря.

нормалните хора по това време са на работа ..

Не разбра ли? Всички са в САЩ, начело с Рапон Кънев - на инструктаж! Не се били справили със задачата да назлобят българите срещу себе си и срещу Русия! Така не се защитавали националните интереси на САЩ в България е региона, та се очаква да си дойдат с нова "кръв" и листчета!

Прочетох статията няколко пъти. Пише,че САЩ са бомбардирали ИДИЛ (уж,де) в защита на тая тяхната про-американска групировка"Нова Сирия". Никъде не пише ,че пиндосляците са бомбардирали войските на моя приятел Башар ал Асад. Явно не смеят,защото тогава руснаците(преоблечени като сирийска правителствена войска) ще започнат да пуцат по американците....и те го знаят! :)

Успеваемостта е гоУема от досега около 60 човека тренирани и оборудвани от САЩ в Турция, които бяха изпратени в района на Алепо - 31 вече са в Ал Нусра - т.е. в Ал Кайда (пленени или сами преминали в нея). С останалите 29 - 30 боклука ли ще събарят Асад? А за Катар - по-добре потърсете статия, която е по-информативна - Катарски гамбит на САЩ, Русия и Саудитска Арабия

колко бяха на майдана?

Иран изчаква тактично. Силата на войната ще се усети когато се включи и Иран.

'ич не си в час..

Що бе,колега...про-иранската Хезболла се бие на страната на Башар ал Асад. В Сирия, шиити,алевити, християни и кюрди от ПКК се бият ЗАЕДНО срещу измекярите от ИДИЛ!

не е това което беше. Насрала не смее да си покаже носа от бункера..

Повече от ясно е кого ще целят приоритетно американските лицемери.

деер

И къде е демократичното поведение и спазването на правото?

Мръсни американски терористи!

Сирийската армия, подкрепяна от сирийския народ, единствена в продължение на пет години се бори срещу наемни главорези, ИДИЛ-и, миндили и тем подобни терористи. Няма семейство в Сирия, което да не е изгубило свой близък военен и да не се гордее с този факт! Светът трябва да й бъде благодарен затова, че съумя досега да спре набезите на крайния ислям към Европа!!!

След тези глупави американски изцепки, може скоро и да прочетем статия със заглавие: "Русия нанесе първи удар в защита на свои сънародници в Украйна." Никак ням да е далече времето, както ми се струва.

Дай Боже и аз на това се надявам! Русия да започне да нанася удари и в Украйна,и в Сирия и в Ирак.....И да летят американски ковчези обратно към САЩ.Крайно време е!

"Нова Сирия" - това ли е новото име на ИД вече?

Вече Турция и САЩ официално подпомагат ИДИЛ. И САЩ не са тези, които да решават, кое правителство по света трябва да се смени.

Руската военноморска база в Сирия не е просто трън в петата на САЩ, а е голям таралеж в техните гащи. Ако някой наивник си мисли, че САЩ създадоха ИДИЛ, а сега и т.н. "умерена опозиция" за да освободят сирийците от тиранина Асад, много се лъже. За това не е нужно да се търсят доказателства векове назад. Достатъчно е да се види днешното положение на " освободените " от своите тирани иракчани и либийци. Руската военноморска база в пристанищния град Тартус е база на Военноморския флот на Русия, Базата е създадена през 1971 г. и до 2008 г. основно се ползва за случайни посещения от руски военни кораби в Средиземно море, най-вече за попълване на запаси от гориво и храна и за водене на радиоелектронно разузнаване. Всъщност по броя на персонала и съоръженията този обект трудно може да се нарече база. Самите руснаци я наричат - руски военноморски център. Нещата доста се променят, когато през 2008 г. Асад обявява, че ще даде съгласие базата да стане постоянна и в нея да могат да акустират кораби вооръжени с ядрено оръжие. В резултат на това от 2009 г. Русия на няколко пъти обновява тази база , като това включва освен съоръжения и драгиране на пристанището, за да се осигури достъп на най-големите руски военни кораби.За Русия тази база има голямо стратегическо значение, защото Средиземно море е един от районите в който осезаемо присъства руския военноморски флот.

в Средиземно море 'най-осезаемо' присъства 6-ти флот ;)

...който "тактично" излиза от средиземното море, ако случайно някое старо ръждясало руско корито мине Босфора...не им се губят пак разни Ф-22 и хеликоптерни тюленчета...

Когато се бият срещу Башар са "Нова Сирия" и ги подкрепяме с бомби, когато започнат да навлизат в контролирания от марионетно правителство Ирак и да мислят за своя държава, вече са джихадисти. Ето това е политиката на вашингтонските износители на демокрация. насила настройват дори и неутралните срещу себе си и рано или късно ще се самоунищожат.

Една добра статия. Защо е нужно САЩ да фалират възможно най-бързо: Десет причини, поради които Ислямската държава е "Произведена в САЩ"

Пример: продуктът на Газпром е съизмерим с този на ЕксънМобил . Персоналът му обаче е 10кратно по-голям.

Не разбрах само, кое дава право на САЩ да нападат законно избраното правителство на Сирия и подкрепят група превратаджии. Пак са се избрали за Господ. Пак прословутите двойни стандарти.

истината е че ако не беше руската подкрепа на идил, отдавна да са ги изтрили от картата

А, обратното - Ако не беше американската подкрепа за т.нар. "опозиция", Сирия до днес щеше да си е мирна, спокойна, уредена държава!?

Както и Украйна.

Според теб истината е че 2+2=1!

Ти си пълна откачалка !! Ако Русия подкрепяше ИДИЛ, то конференцията която председателстваше американската подлога Н. Младенов нямаше да се организира в София , а в Москва.

Абе спомням си че президента социалист на Франция - Оланд едва беше озаптен от американците преди години да не почне да пердаши главореза на собствения си народ Башар Асад. Та в тоя ред на мисли не разбирам защо е тоя рев за защита на опозицията на този сатрап. Ако му бяха резнали дългата кратуна тогава войната одавна да е приключила и нямаше да има проблем с бежанци. Е може би няколко хиляди щяха да кацнат в братска та им Русия. Та въпроси ми е, дали нещо на руските интереси пречи? А и тези дето реват са баш патриоти. Видно е!!!!

Странна логика. Викаш,да се надупим навсякъде,само да са доволни САЩ да свалим всяко легитимно правителство и няма да има проблеми? Това,че Асад е диктатор,ти го "научи" от CNN.

На кое викаш легитимно правителство.Има ли тоталитарна легитимна власт

Е тука не позна. Три години в Либия с колеги сириици са напълно достатъчни на средно интелигентен човек да разбере на къде духа вятъра. Самите либиици са ми писали върху пясъка , 95 % от народа искат смъртта на Кадафи. Забележи, пишат върху пясъка защото в средата на пустинята не са сигурни дали не ги послушваха.

sawo

Ами дай да дадем на САЩ всичко което поискат, направо целия свят да им подарим, та да са мирни и доволни, какво ще кажеш ? Асад започна със силни демократични реформи, но там мисленето и нагласата са съвсем различни - просто не може да стане толкова рязко. Нещата стават бавно и постепенно, но Сирия има най-демократичното управление откакто съществува.

Незнанието е най-добрата основа да бъдеш манипулиран. Сирия никога не е имала демократично управление. Бащата на тази кратуна доиде на власт с преврат. Естествено провокиран от съветски агенти. Обяви светска линия на развитие а наложи най - долната диктатура. Окъпа в кръв народно въстание, естествено на религиозна основа. А сегашната кратуна печели изборите по същия начин както ти и баща ти гласувахте преди 25 г.

тия бунтовници бе? От една страна е армията на Асад, а от другата ИД? Кви точно се явяват тия бунтовници и къде са? Тоя смешник кери съвсем изпуши!

Писаха хората вчера - 60 човека са т.нар. "умерена опозиция", която просто служи за посредник м/у Ислямска Демокрация и САЩ, на оръжие, на обучени "бойци" и на всякаква друга подкрепа.

Всеки нормален човек по света вижда, кой е основната опасност за световният мир-Обама и САЩ. Международен трибунал за престъпниците от Вашингтон и лакеите им от Брюксел ,Париж,Берлин и Лондон.

Защо ли съм подминал лакеите от София-Митов,Ненчев,Плевналиев и Борисов и лакейчето на лакеите Раданчо Кънев.

в Северна Корея ли ще е трибунала? Да знаят медиите и да резервират хотели от рано :)))

Путлер е диктатор!

А ти си душевно болен!

Не знам какъв е Путин ,но има 80% подкрепа.

БATKO

ИД и Сирийските бунтовници са едни и същи терористи, които сащ "обучава и оборудва". Което прави сащ най-терористичната държава в света.

И до сега това редовно се правеше, но дипломацията шикалкавеше и замазваше положението. Срещу ИДИЛ воюват Сирия и Кюрдистан. В същото време Турция обстрелва кюрдите, а САЩ активно подпомага (вече и с военни действия) "добрите" бунтовници срещу сирийската държава. Идва време разделно с глобални последици. И не само за арабският свят, но и със сериозни проблеми за добрата стара Европа. ООН, Съвет за сигурност, "международната общност" вече са кухи фрази. Ако Северна Кипърска Република и Ирак беше прецедент, то след Косово, Либия и Сирия, вече това е правило. Това развързва ръцете на Русия да си плете кошницата с добрите бунтовници в Украйна. И няма какво да и се сърдим, идва краят на демагогията и двата аршина. Или си срещу ислямизацията или се бориш срещу нея, както и срещу тези които я подкрепят.

"... Трябва да действаме, за да защитим "Нова Сирия", която обучихме и оборудвахме ..." Защо целият свят вижда, че където САЩ са се намесвали и се получава хаос, но самите американци не го виждат това, нито си взимат поуки. Там където по рано нещата са били в някакъв ред, след ботуша на чичо Сам вече държава няма, полиция няма, бомби гърмят навред и не се знае кой какъв е и за какво се бори.

Думите на Ванга съвсем скоро ще се сбъднат. Третата световна ще започне от Сирия. Иначе нещата са ясни. Група наемници на САЩ ще провокират редовната армия на Сирия. И напълно срещу международното право тя няма да има право да обстрелва, чужди самолети незаконно навлезли в нейна територия.

След Ал-Кайда, Ан-Нусра и ИДИЛ американците въоръжиха и обучиха поредната бунтовническата групировка "Нова Сирия". Запомнете го, соросоиди, запишете си го някъде, за да не го отричате след 2-3 години, когато тези пак станат неудобни на САЩ и започнем всички от ЕС и НАТО да се борим срещу тях!

"Нова Сирия" е малко като "Новорусия"

САЩ активно подпомагат ИД - тяхна рожба, за да може да продължава войната. Малоумната им политика, разклати и съсипва целия свят! Човешкия живот, човешките права и свободи нямат никаква стойност за САЩ!

я кажете пак че американците са миротворци, а НАТО е възпираща сила. А няма ли да е по-убедително да изсипят бомбите си върху вашите глави и избият вашите семейства?

САЩ нанесе удари в ИРак и от цветуща държава вече е развалини. САЩ смачка Кадафи и от най развита страна в Северна Африка, Либия сега е територия на междуплеменни раздори. САЩ нанася удари в Сирия и поддържа бунтовницит еи от светска и развита държава образец за Близкия изток стана един пълен батак. Където минат само разруха и рабити държави. И не са само трите от горния пример за съжаление.

Ам Украйна, ам Сърбия...

им разрешава да нанасят удари там? Има ли резолюция на ООН? Тези престъпват всички международни закони съществували на Земята. Господ обаче си знае работата. Ще гори не смао Калифорния щом са толкова нагли!

"Отбранителният удар на сирийска територия " Сега остава и Руската Федарацияда нанесе няколко отбранителни удара в Украйна и конфликтът там ще приключи за 3 до 5 дни.

Русия е гола вода.Украйна ще ги прегази за 1 седмица

То се видя с едни миньори как се справиха,ама нейсе. Е, АЗОВ-ци убиваха жените и децата от безсилна злоба,както подобава на фашисти-отдалече.

Аха ... Ама откъде до къде ще ги прегази - от Брест до Владивосток или ще влязат и в Аляска ? :)

БРЦК

Да бе , нали затова главнокомандащия на НАТО се жалваше по медиите как руснаците можели да завладеят европа за 2 седмици и НАТО не можело да ги спре ?

а путлер? или да - няма никакво значение :))

Ех мамоо , само 11.09 за вас

Къде е сега "пъстрата" да ни обясни в детайли съгласно кои точно членове, точки и параграфи на любимото и международно право ФАЩ нанасят тези удари?!? Сега в отговор руснаците да запукат ИДИЛ и всякаквите му там разнородности на опозиции срещу Асад и да видим до къде ще стигне всичко...

е ясен. Турция бомби кюрдите, американците бомбят правителствените войски на Сирия. По суша си имат друга подкрепа, обучена разбира се. След като спечелят и се наядът, ще се прегърнат с новата власт в Сирия и ще настане пълна идилия. Кой ще е следващият? Остана ли някой?

Руснаците имат база в Сирия на контролирана от Асад територия и за това така ревностно го защитават,като игнорират хилядите жертви на режима му!Падането на Асад ще бъде загуба на единствената,руска военноморска база в средиземно море!САЩ също имат право да си осигурят плацдарм,за пълен контрол на региона!

И тебе какво те грее че времето на Асад свършва? И в България е пълно с такива, които ти защитаваш!

Изключително си точен - Русия има БАЗА в Сирия!!! И ако тази база е причината да се унищожи една държава, то "УМНИКО" , кажи колко държави трябва да се унищожат заради базите на САЩ по целия свят? Трябва да си тотално изтрещял за да се радваш на смъртта на невинни!!!!

И като свърши времето на Асад, после какво?Ще дойде една демокрация -ум да ти зайде!Справка- Либия, Ирак,Египет,Тунис.... да продължавам ли?

Едно не разбирам.Кога ще нападнем руснаците и да им разбием кратуните- стига са се месили навсякъде.Из целия свят са плъзнали - те себе си не могат да оправят няма какво да ядат...света щели да оправят

Кога ще нападнем руснаците и да им разбием кратуните. А аз неразбирам, защо говориш от името на други които ще се бият? Моля говори в единственно число - Кога ще нападна руснаците? Ние ще ти отговорим: Когато решиш!

Много тъп отговор.Много ясно че всеки разумен ще грабне оръжие да се бори за свободата си и срещу руската тирания

хахахах къв е тоя путлер бе на кого му пука от него :))) в 10та глуха

Ами иди в Русия и ще разбереш! Как да ти го опиша, страшен, с мустаци, има един голям нож, и очите му светят:) мнооо страшен...

Няма луди които да ходят в Русия- напротив населението на Русия бяга към цивилизованите държави

Безумие!!!

Чакайте, чакайте малко! Бунтовници, екстремисти, терористи, легитимно правителство и президент - едни араби, други араби и араби от съседни държави, миротворците от САЩ, ООН и Европа. В крайна сметка кои, кои са!?!

Ако това не е намеса във вътрешните работи, здраве му кажи. Но... някои животни са по-равни от другите. За тях може, за останалите не може. Да не говорим, че тази опозиция после попълни редовете на ИД. Едно трибуналче в ООН?

Лавров!Не се обяснявай а си покажи часовника за проверка

Защо са минусите

Това е класически случай на открита агресия срещу суверенна държава,която погазва всички договорености на ООН. В същност ако ООН изобщо съществува,в което почвам искрено да се съмнявам.

Поредната държава, нападната от 'демократичните' САЩ.

Такааааа, кога започват санкциите срещу САЩ, заради подкрепата им за бунтовниците и ролята им в дестабилизирането на Сирия? Така де, нали уж с подобна мотивировка бяха наложени санкции на Русия.

Явно никога защото първо някой трябва да ги победи,а това е невъзможно. Кой е този,който ще ги победи и ще им наложи санкции?!

Победиха ги едни кирливи корейци ,виетнамци сега в момента и авганци ама ти си сляп и не го виждаш.

Даже и в умрялата от глад Сомалия ги победиха през 1993 г. :) Още се помни как избягаха оттам като наср*ни.

Орлин Данев

Тепърва ще летят американски ковчези обратно към САЩ.

ПРОБЛЕМА Е ЧЕ 30% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ТУРЦИЯ И 70% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА АРАБСКИТЕ "ДЕМОНОКРАЦИИ" В ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ ПОДКРЕПЯТ ИДЕИТЕ НА ИСЛЯМСКАТА ДЪРЖАВА СПОРЕД ИЗСЛЕДВАНЕ НА АЛ-ДЖАЗИРА .... САЩ СЕ ОПИТВАТ САМО ДА ОТЛОЖАТ НЕИЗБЕЖНОТО - ХАЛИФАТ ОТ СОФИЯ ДО ЧЕРВЕНО МОРЕ ... И ПРИ ТОВА КРИЯТ МАЩАБИТЕ НА ОСИРАНЕТО :)))

Ал-Джазира е 'орган' на Катарската политика, финансирана и поддържана от Катар трибуна на всякаква измет, която предполага намеса на Катарската дипломация под формата на медиатор за мирно решаване на конфликти в арабския свят. Катар също така субсидира Ислямски Братя, които са в основата на почти всички конфликти в региона (дестабилизация на държавното управление - от там започнаха всички войни). Катар освен буквален военен плацдарм на САЩ е една малка, но много амбициозна държава, която не щади нито средства, нито се замисля за методите, чрез които си постига целите - та с две думи: не вярвай много на изследванията на Ал-Джазира. След като ислямските страни се усетиха, 'резнаха' Катар и сега 'играе' с 'големия брат' САЩ - въпроса е докога ще си опазиш къщата, след като си запалил вече тези на съседите си?!?

Американският фашизъм е в действие, за заграбване на сирийска територия и поставяне там на гаулайтерско 'правителство' под техен контрол.

За ква демокрация пишете,бе.Просто трябва да се харчи джепането за да има производство и печалбо и от друга страна трябва да се гепи петрол и газ- пак печалби.Всичко е пазарна икономика!

Ако прочетем Путин разреши на руската авиация да стреля по Украйнските правителствени сили в подкрепа на Опълченците?????????????? Бах и наглите олигархии са тез "велики" сили.