Сенатът на Франция настоя за признаване на Република Нагорни Карабах

Френските парламентаристи призоваха за възстановяване на границите на републиката от 1994 г. и за защита на местните жители чрез разполагане на международни мироопазващи сили

Обратно в новината

Коментари - Сенатът на Франция настоя за признаване на Република Нагорни Карабах | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако франсетата смятат, че всеки народ има право на самоопределение, да признаят Кюрдистан, Източно Тракийската българска република, Каталуня и тн

Както казах още когато избухна конфликта - единствения шанс на Армения срещу превъзхождащия Азербайджан, подкрепен от могъща Турция, е дипломацията!

Единствения шанс на Турция да продължи да съществува е да бъде превзета от обединените армии на САЩ, Русия, Гърция и ЕС.

Ако франсетата смятат, че всеки народ има право на самоопределение, да признаят Крим, Севернокипърската турска република, Циганската република край Париж, където 2000 български цигани настояваха за автономност.

Сетила се Мара да се побара.Там са вече зелените човечета.Историят се повтаря.Само да си спомним как помогнаха заедно с Англия на тъпите поляци, когато ефрейтора ги сгази за 20 дена.Съчувстваха им, също както досега.Настоявали били...продължавайте да настоявате.

Изпотрепаха се, турците и терористите от ислямска държава сринаха цели градове, избиха хиляди жени и деца, прогониха десетки хиляди от домовете им, а Франция и целият ЕС мълчаха като гъзове. Сега се сетили да се притеснят и да се загрижат.

Дано!

Ако има териториален спор между две държави трябва да се разреши между тях самите как да се разпредели територията, но да се създава нова република е много глупаво. Трябва въпросите държави да стигнат до решение.

Там победителят е безспорен,освен това Карабах е бил винаги азербейджански, пък и арменците избягаха отдавна оттам барабар с многохилядната тълпа страхливи арменски дезертьори изплашени от грандиозния огнен спектакъл който им поднесоха юначните азербейджанци. Смешно е, та френците своите си граждани не могат да защитят от тероризма тръгнали да поделят чужди територии,

А бил азерски винаги ? хахаха

Юначни азербеджанци? Турци и терористи от ислямска държава. Това беше противникът на арменците.

Евтин френски, курвенски трик за да прибере парите гласовете на арменската диаспора. Кой бръсне френския ядрен потенциал? И къде щял да го използва?

Да го бяха признали пред да умрат толкова хора.

Малкоизвестен исторически факт за днешните арменци: Парадоксално е, но основен изменник на Карабахската им кауза се явявя етническият им сънародник (макар и роден в Грузия) А.М. Назаретян - член и секретар на Кавказкото бюро на ЦК РКП(б), който на историческото заседание от 4 юли 1921 г. последователно по т.1 от дневния ред дали да се остави Карабах в състава на АзССР гласува с "да", а на въпроса по допълнително повдигнатата т.3 - да бъде ли териториално включен към АрССР, гласува "против" (!) Същият той се явявя главен опонент на С. Орджоникидзе и инициатор за повдигането на въпроса за окончателното оставане на Наг. Карабах в пределите на Азербайджан, на съдбоносното заседание на следващия ден - 05 юли - в решаващото за казуса височайше присъствие на Й. Сталин. Разстрелян на 30 окт. 1937 г. от НКВД след процес държавна измяна по обичайната за времето съкратена процедура ..

Заб. - За личното влияние на Амаяк Назаретян в/у приеманите от Сталин решения е показателен фактът, че след издигането на последния на върха на партийно-държавната йерархия само четирима души са разговаряли с него на "ти" сред други присъстващи - С.М. Киров, Г.К. Орджоникидзе, К.Е. Ворошилов и самият Назаретян.

Ха, ха - паралелна новина! Договорили франсетата да сторят метро в Белград. Това при положение, че франсетата най-яростно бомбиха Белград и половин Сърбия покрай косовските истории. Значи, Могучая нищо не направи за "братския славянски народ" и го остави на вълците, натовците опоскаха Сърбия, а сега са първи приятели и сърбите се натискат както в ЕС, така и в НАТО. Онзи с цирконите, мирконите и другите безаналогови руски ракети да обясни този парадокс...

Рано е още за цирконите. Трябва да се види до къде ще се ходи, за да не се повтори грешката на Сталин да спре до Берлин!

Косово е сръбско,ама там живеят албанци.Почнаха да не се разбират,и НАТО-то изгони хазяите с бомби и подари всичко на наемателите.Оправданието беше,,етническо прочистване,,Сега какво се случва,и къде са защитниците от САЩ и НАТО?Педераси сър,пе-де-ра-си!

А тия албанци откъде са се появили там? Американците ли го направиха това, или друже Тито още навремето, като залагаше бомби със закъснител наляво и надясно, вкл. и при онези нещастници макетата?

"През Босфора ...с вазелин ли?" Франция е ядрена сила!!! Атака над френски военен кораб няма ли да се смята за военен удар срещу Франция от страна на Турция?

Не, бе, Пакистан и Израел са ядрени сили. Франция е третата по ядрен потенциал и първата в момента по МКБР с наводно базиране.

Израел нищо чудно и да са третата ядрена сила

Не, са - много не им достига след франсетата, които с подводниците и с последното поколение МКБР са много напред. От друга гледна точка, израелците са първата ядрена сила, предвид че САЩ са им дъщерно дружество.

Израел няма как да са ядрена сила щото само една ракета да пропуснат и няма да го има Израел. Иначе ракети имат и то с добра далекобойност.

Сената на Азербайджан в отговор ще признае независимостта на Корсика, Бретан и Нова Каледония.

В Бретан не знаят какво значи Азербайджан!

странно не знаят във Франция какво е Азербайджан, но ще признават независимостта на Карабах от него ...

Колко процента от хората във Франция са чули за Азербайджан? Сенатът не е Франция, там са сенатори!

ами чудя се на арменската логика ... сега ни заявяват, че Сенатът във Франция няма нищо общо с хората в тази страна. Нищо чудно, че един недемократичен и непрадставлящ народа орган бичи престъпни резолюции за откъсване на Карабах от Азербайджан ... Бай дъ вей - знам какво значи Карабах на азерски, а на арменски или френски?

По брежнево време азерите бяха нормални хора! След това светът стана друг. Бледоликият брат каза на азерите,че имат газ и петрол, начи са много по велики от другите, дето нямат / ние също нямаме/ И азерите станаха близки хора, всеки чака да му друснат нещичко за слугинажа.....Да ви отворя малко очичките! Четох,че по онова минало време азерите са увивали армени в килими и са ги палели за да умират бавно, но мъчително. Четох,че някои са клали много хора- обикновени хора, жени и деца , в Сунгаити.Кво мисли България чрез упълномощеният си премиер? С едните ли ще сме или с другите?

Азерите са отрязали главите на арменци от две села с триони. Но Косово е по-интересно за пропагандата, нали...

до тъпия дебил по-долу ! Да азербайджанците свалят руски хеликоптер ми 24 над арменска територия при което загиват двама руски пилоти и бордовия техники е ранен. И ВЕДНАГА след което всички военни действия нагорни Карабах спират! И абсолютно веднага Русия вкарва 2000 миротворци на територията на нагорни Карабах заедно с няколко стотин бронирани машини създавайки нова миротворческа база на територията на нагорни Карабах! И ДА нова база малоумнико нова където ще бъдат разположени танкове бронетранспортьори хеликоптери ракетни установки системи за ПВО радари и всичко останало за пълния контрол на Кавказ. И точно както руснаците сега правят Судан където ще изградят военноморска база със своя флот за своите подводници за своите разрушители за своите фрегати и корвети само малоумен козият ски соросоиден дебил може да твърди че това е ЗАГУБА за Русия! Русия беше длъжна да защитава единствено и само Армения а не непризнатата от никого република нагорни Карабах ! факт! и добре че бяха руснаците че вече нямаше да съществува не само нагорни Карабах но дори Армения щяха бъдат из клани като животни от азерите и туркестанциите! Арменците трябват целуват земята по която вървят руските войници които ги защитават и ето това са фактите. Путин постигна огромна геополитическа Победа за себе си за Русия и за руския народ факт

Щяли да правят база в Судан - ха, ха. Рибата в морето, вие вече тигана затопляте. Те и в Тартус имат база, и Хмеймин поеха под контрол и кво? Русия и флот - магаре и космос. Добре, че са им подводните ракетоносци, барем да се отсрамят малко. САЩ имат военноморски бази от Сан Диего, Хавай и Диего Гарсия, през Авиано и Азорите, та чак до Флорида и Вирджиния, с още стотици други по трасето, т.е. цялата планета, докато руснаците бележат голям пробив в Судан, дето всяко нещо е валидно максимум до утре. Русия и Германия са континентални сили и да забравят да се мерят с морските. Последният голям успех на руския флот е в Руско-Японската война, когато още на тръгване Балтийският флот обстрелва английски риболовен кораб в Северно море, щото на страха очите са големи, та за малко още там да приключи всичко с война с Англия. Както и да е - обиколили половината свят и накрая се довлякли да спасяват Порт Артур колкото японците да ги направят на дреб и унижението да налее още масло в огъня на Първата революция от 1905-та.

А не говори глупости като бъкел не разбираш от модерните военни технологии. я ти по-добре разкажи как един краварски разрушител Арли Бърк струваш близо милиард долара може да бъде потопен от една руска корвета като Буян М или Каракурт струваща 1/10 от цената му. И то благодарение на това че руските корвети разполагат с противокорабни ракети като Яхонт, Циркон, Оникс и крилати ракети Калибър с десет пъти по-голямо обсег от тези които са на американските корита,а? и как благодаря точно тези малки кораби руснаците могат да контролират дори без да напускат териториалните си води цяла Европа Близкия изток половината Азия северна Африка а скоро след като руснаците построят своята база в Судан и базира там малките ракетни кораби от типа Каракурт и Буян М ще могат да контролират червено море суецкия канал и цяла централна и Южна Африка както и част от индийския океан. Незнайко, ерата на огромните кораби за които ти ми говориш от времето на руско-японската войнаи от втората световна война и последните 50 години когато доминираха американските самолетоносачи и разрушители вече мина ! Да мина и то още отпреди 10- 15 години. Назад във времето си моето момче много назад! факт!

Леле ..

Нещастник, фактите катастрофално противоречат не тезата ти. Това, дето му викаш огромни кораби се наричат разрушители или линейни. Тяхното време отмина, защото дойдоха още по-големите, барабар с целите си авионосни групи в ескорта. Същите тези ги видяхме в действие от Ирак до Сърбия. Руските никой не ги е виждал. А, всъщност виждали са един от тях, вкл. и от нискоземна орбита как кади насред Средиземно море - викат му Кузя. Кви хиперзвукови ракети те гонят сега, бе, инфантил? Видяхме им безаналоговите ракети и торпеда с Курск какво направиха. А, онзи криминален гном Путин се направи на остроумен, когато го попитах в ефир какво е станало с Курск - усмихна се ехидно и каза "Она утонула“. Чак ДДТ му възпяха арогантността на този крадец в песента "Капитан Колесников". Това са факти - натовците каквото решат, това правят, а другите само дават свидни жертви и все не им излизат схемите. Щяли да контролират Суецкия канал - ха, ха. Южна Африка в това число! А Огнена земя и Полинезия защо така отпадат от благодатния руски контрол. Ей, смешко, по икономически показатели, Русия чини по-малко от коя да е от големите европейски държави, по-малко от водещите американски щати, па ако щеше и от водещите световни корпорации. Абсолютен когнитивен дисонанс е регионална сила да се пъне да се прави на световна. Турчолята са същата работа, но те с руснаците си приличат и по други показатели. Руската безаналогова техника никъде не се е доказала, освен в черните статистики - набий си го в чугунената глава. От допотопния и основен изтребител за въздушно превъзходство F15 няма нито един загубен в бойни действия, а американците и съюзниците им са постоянно в някаква война, за което време този модел е свалил над 100 противникови. F16 загубени във въздушен бой има 1, а свалени от него - над 70. Вземи си провери сам статистиките за всеки образец как са, че няма да тупани да синтезирам материали. Това са факти от практиката. Твоите безаналоговите никой не ги е виждал, освен в срамни инциденти. Явно Русия я гледаш само отдалече и си нямаш представа за каква разруха и разложение става дума - морално, материално и всякакво. Те Роскосмос един космодрум не могат да направят, без да окрадат всичко, след това конструкцията да се напука и сега Путин да ги погне за корупция. Чакай, бе, когда откат получал не спрашивал откуда, пък сега - кой открадна парите. Ми, ти, бе, кой друг. Ходи си пусна филма "Дурак" малко да се детоксикираш от тази патологична русофилия, че джегерът ти няма да издържи накрая.

Един друг НЕЩАСТЕН ДЕБИЛ! Муньо тъп кат краварски гъз! Я сега обясни дебил, лудите говеда имат ли хиперзвукови ракети, или имат хиперзвукови пръдни! Щото всички знаят че лудите говедари са едни пръдни под налаягане мнпого много слевд руснаците! Изостанаха лудите говедари след руснаците с десетилетия в технологично отношение, като се почне от ядрените технологии, мине се през ракетните и се стигне до хиперзвуковите и лазерните! Факт муньо! А тъп пърдящ гъз като тебе така и не ми обясни какво точно ще противопоставят малоумните говеда, освен огромните си корита самолетоносачи коитъо са огромни мишени за разстрелване срещу хиперзвукови или свръхзвукови крилати ракети изстрелвани от руските стелт корвети а муньо? Ще предоставят точно това което излиза от устата ти Пръцки с лук! Защото самите говедари си признават че нямат защита срещу руските Циркони, а дори и срещу такива ракети като Яхонт, Калибър, Уран Кинжал и т.н Факти! Едно краварско корито струващо един милиард или по 10 милиарда като краварските самолетоносачи галоши, отива на дъното от една руска хиперзвукова ракета! Факт! както е и факт, че руснаците избиха стотици хиляди от краварските Джихади Джота на ЦРУ то и то немалка част благодарение на свойте крилати ракети Калибър, изстрелвани от корветите им Буян М и подводниците им Варшавянка на дистанция от 2000-3000 километра от Каспийско море и Средиземно море! Лудите говедари с техните галоши самолетоносачи дори не са в обсега на свойте нелтящи бракми Ф-18 на тая дистанция ве муньо тъп кат гъз! С свойте бракми кравите могат да плашат само някоя бананова република от третия свяят като папуа Нова Гвинея или Сомалия, въпреки че дори последните изритаха краварите посрани от Могадишу!Факт!

Намали самогона и бояришника, че ако не цироза, инфаркт ще си докараш, както си се разпенил. Кого са изритали от Могадишу? Я провери Делта и Рейнджърите колко жертви дадоха и колко скинита убиха насреща. Съотношението е над 1:100. Какви стотици хиляди били избили руснаците с крилати ракети, бе?! Ей, пубертет нещастен, аз съм виждал какво прави ракета круз. Впечатляващо е, но стотици хиляди - ха, ха. Това, което се знае, е че като дойде време да плащат хонорарите на вагнеровците и ги пратиха за пушечно месо на американската артилерия, в най-добрите руско-съветски традиции. И авионосна група толкова си виждал наживо, панелен пълшок, а руските играчки - хептен. Руската безаналогова техника не се е доказала никъде на практика. Дай ми пример кога на американците редовно някой им сваля хвърчалки - самолети и хеликоптери. Тук там някой Сикорски UH-60 или Боинг CH-47 през големи интервали. Руските ги свалят който не ги е хванал - турчоля, туркмени, арабели, азери и т.н., че и пукат катапултиралите от текникълите с ДШКАтата и го снимат на видео. Ама те на видео снимат още муджахедите като получиха стингърите. Както споменах - Она утонула Кто о смерти скажет нам пару честных слов Жаль нет чёрных ящиков у павших моряков Карандаш ломается, холодно, темно Капитан Колесников пишет нам письмо. Нас осталось несколько на голодном дне Три отсека взорвано, да три еще в огне Знаю — нет спасения, но если веришь — жди Ты найдёшь письмо моё на своей груди. «Курск» могилой рваною дернулся, застыл На прощанье разрубил канаты ржавых жил Над водою пасмурно, чайки, корабли На земле подлодка спит, но как далёко до земли. После о случившемся долго будут врать Расскажет ли комиссия, как трудно умирать Кто из нас ровесники, кто герой, кто чмо? Капитан Колесников пишет нам письмо.

верно си или много прост или много холрвудски бълвочи гледаш.Да сравняваш безполезните самолетоносачи на САЩ коиота са от преди 50 години с руски бойни мобилни кораби от различен клас въоръжни с хирезвукови крилати ракети "циркон" е наистина смешно Самолетоносачите са най лесните и безпомощни неподвижни мишни за производство на скраб.Със своите остарели и скъпи тромави самолетоносачи САЩ вече не са заплаха дори за армията на Горна волта и Буркина Фасо.

Другия ппутик! НЕ КАЗА! ЛУДИТЕ ГОВЕДА ИМАТ ЛИ ХИПЕРЗВУКОВИ РАКЕТИ, ИЛИ ИМАТ ХИПЕРЗВУКОВИ БОЙНИ ПЕДЕРАСТИ А?! МАЙ ПОСЛЕДНОТО ПУТИК! Я ДЕБИЛ КАТ ТЕБ ДА ОБЯСНИ КАК РУСКИТЕ МИГОВЕ ГЪРМЯХА КАТО КАПАЧКА КРАВАРСКИТЕ БЪЧВИ В НЕБЕТО НАД КОРЕЯ И ВИЕТНАМ А ПУТИК?! ЩО ЛУДИТЕ ГОВЕДА ИМАХА ЗАГУМИ ОТ 3 СВОИ САМОЛЕТА ЗА ЕДИН РУСКИ МИГ, А?! ИЛИ ЗАЩО ЗАГУБИХА 15 000 САМОЛЕТА НАД ВИЕТНАМ СРЕЩУ НЯКОЛКО СТОТИН РУСКИ МУГА А?! НЕ МИ ГОВОРИ ЗА СВОЙТЕ ШИТНИ МАЛОУМНИКО, ЗАЩОТО ЛУДИТЕ ГОВЕДАРИ ВИНАГИ ВОДЯТ ВОЙСНИ САМО СРЕЩУ НЯКОЙ КОЙТО Е МИНИМУМ 10 ПЪТИ ПО СЛАБ! МИНИМУМ 10 ПЪТИ! ФАКТ! ВЗЕМИ РАЗКАЖИ КАК КРАВИТЕ ОТ ДОНАЛД ДЪК СЕ ПОСРАХА И ПОБЯГНАХА КАТО МАЛКИ ПАЧАВРЕНКИ СЛЕД КАТО ЕДИН СТАР Су-24 със ситема за РЕБ Хабини ги светна леко а?! ИЛИ ЗАЩО ИМ ИЗГОРЯ ЦЯЛ ЕДИН ВЪРТОЛЕТОНОСАЧ КОЙТО ДИМЯ ДВЕ СЕДМИЦИ ДОКАТО НЕ ИЗГОРЯ НАПЪЛНО! ИЛИ РАЗАКЖИ ЗА ДЪРВЕНОТО КОРИТО ЗЕМВОЛТ КОЙТО НЕ СТАВА ЗА ЧЕПЗ А ЗЕЛЕ И ЕДВА НЕ ПОТЪНА В ПАНАМСКИЯ КАНА:Л ТА ГО СПАСЯВАШЕ ГРЕБНА ТУЗЕМНА ЛОДКА! ИЛИ ЗА НОВИТЕ ИМ ЛЕКИ ТЕРИТОРИЯЛНИ КОРАБИ ТИПШ ФРИДЪМ И ЛИБЪРТИ КОИТО СЕ ТРОШАТ ЕДВА ИЗЛЕЗЛИ ОТ ПРИСТАНИЩЕТО И ДИМЯТ КАТО ПАРАХОДИ! Е ЗАТОВА РАЗКАЖИ ДЕБИ! ФАКТ!

азерите за един град и няколко села, сега си имат нов признат комшия, евала.

Както вървят нещата, Европа ще го кара на въглени и пръчки през зимата.

И що , че ручат руснаци и азери ако Европа не им купува горивата ?

Що ли Ами това което си отглеждат като примерно пшеницата по която руснаците са на първо място в света по производство и износ както и соята която руснаците продават на Китай и са първи доставчици там както и всичките тези плод и зеленчуци които си отглеждат в огромните парници които построиха последните няколко години най-вероятно ето това ще ручат. А без френските Сирена и кашкавали и италиански макарони най-вероятно ще успея да минат

Зле си с икономиката байно зле , пари им трябват на руснаците не само пшеница и соя но на комунист какво да обяснявам

Те са имали и нелоши реколти на зърнени култури и през 40-те години, пък парадокс - Холодомор с елементи на канибализъм.

Пари си имат, мпойто момче и затова в момента си подменят цялата инфраструктура и си строят СОБСТВЕНИ СКОРОСТНИ влакове, СОБСТВЕНИ САМОЛЕТИ, мостове, елекитроцентрали, и какво ли още не и продават по целя свят не само пшеница но и самолети, кораби, влакове, камиони, хеликоптери, ядрени реактори и какво ли още не..За разлика от краварите които всичко им е маде ин Чайна

ше ядеме волксвагени и фалшиви новини....

Иде трета световна..

1. 9ти Ноември - Азербайджан сваля руски хеликоптер и двама руснаци умират 2. 10ти Ноември -Азербайджан се "извинява" като казва - "Сорри за момчета. Ма ко дири там?!" 3. 11ти Ноември - Армения и Русия се предават. 4. 15 Ноември - Арменците си палят къщите и се изнасят Това е великата ПОБЕДА на Русия. С такива приятели, врагове не ти трябват.

Русия има договори да пази Армения, а не Карабах. И има изгода от много добри отношения със съседа Азербайджан, каквито Армения не са. Не искат да им се цвъкне натовска база там на каспийско море. Купуват газ от Азербайджан и го продават на централна Европа. Запада какво направи досега? Нищо! Не си мръдна и пръста. Няма НАТО, няма ЕС, няма САЩ, никакви ги няма.

И сваленият хеликоптер е над арменска земя, където имат база, а не в Азербайджан. И заради него се спряха те. Че не искат конфликт с Русия.

Кой се спря бе? Те се предадоха. Нагорни Карабах тогава БЕШЕ част от Азербайджан!!!!

Относно евентуална френска намеса, тя задължително трябва да е съгласувана с Русия. Така че френски войски към азербайджан могат да минат само през Русия!

През Босфора ...с вазелин ли

Само ако се договорят с Русия за съвместна, сухопътна операция! Това може да стане при много крайни обстоятелства, руска и натовска армия да действат заедно!

Я кажи за Косово в какво се стъстоя съгласуването с "незаобиколимия фактор" Русия. Сръбско-руска дружба от векове за векове и т.н., пък кво стана...

Става въпрос за друго, че нямат достъп до тези територии за военни действия, освен през руска територия или евентуално иранска.

Що, бе? Грузия ще се запъне да спасява Алиев, когато франсетата се домъкнат със "широка коалиция"? Или имам Хомейни не го докараха от преградие на Париж и аятоласите ще пропуснат възможността някой да нарита турчолята и братчедите им ли? Освен това, не става дума за крилати ракети, пуснати от някое околно море, а за конфликт с несъразмерен противник. Тези руско-турско-монголски тип диктаторчета от бившите републики не си държат откраднатите милиарди на запад и им е все тая какво може да им се случи със заграбеното, като започнат да ги вкарват в разни списъци. Изобщо не разбирам бабаитлъка на малкия народ, дето на приказки всеки може да бие и всички са нефелници, само той е големият бияч. Всъщност мога, де - вариация на ефекта Данинг-Крюгър. Азербайджан готова на отпор срещу Франция, дето при Де Гол излезе и от НАТО, щото не й трябват навлеци на гърба - егати вица.

Кефи ме как мрънкаме , че Македония е откъсната насилствено от България а македонската нация е креатура на коминтерна , но отричаме историческата принадлежност на Арцах към Армения

Лошото е, че без да се наложи насила нещо, ще продължават да се бият.

И донякъде конфликта е замразен, заради това, че свалиха по погрешка руски самолет и естествено заради Путин. А не смеят да се конфронтират с Русия. За Русия е супер неизгодна ситуацията, че не искат на Каспийско море да им се цвъкне НАТО-вска база. И реално изкупуват азерският газ и продават с другият на Европа.

След дъжд качулка ето на така и се вика напоследък на модерната френска външна политика! Ако някой разчита на жабарите за някакво съдействие и помощ, то може само да чака писмо от умрелия! Както винаги франсетата винаги са големи на думи и малки или почти нулеви на дела, умеят само хвърлят прах в очите на хората или да мелят празни обещания нищо повече! Факт!

Питай сърбите колко бомби и крилати ракети отнесоха от тези, с нулевите дела. При западняците, няма по-големи боклуци от франсетата, способни на всякакви свинщини, дори и без да си се заял първи с тях, камо ли пък ако ги дразниш.

Ако Франция признае Арцах, още на другия ден Путин може спокойно да признае Донецк и Луганск за независими държави - ДНР и ЛНР. Арцах ще е повторение на прецедента Косово.

Все някой трябва да оправи осраното от комунистите .

Предлагам Нов независим анклав да се направи в Париж да речем Айфел Арабия

На фрасетата ако им стиска ануса да дойдат с войските си в региона. Турците са гостоприемливи, ще подадат една маслинова клонка.

Франсетата са като всички европейски проститутки. Не са евтини и рядко ги търсят, а и не предлагат нищо различно......за пари.

Франсетата яко са им набрали на гаджалите. Това е добре ! - скоро и в други страни !

При всичкото ми уважение към изстрадалия арменски народ, има три действащи резолюции на Съвета за сигурност към ООН приети през 1993 г. - № 822/30 април, № 853/29 юли и № 884/12 ноември, осъждащи насилственото откъсване на законни азербайджански територии непринадлежащи към НКАО - съответно Келбаджарския (Карвачарския), Агдамския (Аскеранския) и Зангеланския (Ковсаканския) административни райони; и съпровождащото ги етническо прочистване.

да, но Франция ще признава не тези територии, а самият Нагорни Карабах, който се самоопредели. Останалите райони ще се върнат към Азерите.

Anal Penetration

Общо взето, именно това е негласната есенция на споразумението от 10-ти т.м. - връщане на завзетите през 1993-1994 г. законно принадлежащи на Азербайджан райони, и оставане в арменски ръце на територията на бившата НКАО (по презумпцията на самоопределението, датиращо още от 1988 г.), заедно с тесния Лачински коридор свързващ я с метрополията.. за каквото и да било международно признаване според мен не може да става и дума тъй като такова решение би било препятствано на първо място и от Русия, освен ако самата Армения доброволно не напусне Договора за колективна сигурност - което би могло да повлече много сериозни потенциални рискове за нея в бъдеща перспектива.

А не е ли по добре Франция да даде независимост на Корсика, на Бретонците, на Баските и на искащите независимост бивши френски колонии, които са преименувани за благозвучие "отвъд морски територии" и след като реши тези проблеми тогава да дава акъл и да оправя другите.

Гваделупа, Френска Гвиана, Реюнион и Мартиника, Нова Каледония, Коморски острови, Полинезия и Сомалия. За тези кога ще гласувате? Да ви еба майката лицемерна.

Там сами си гласуват, всеки път на референдума излиза, че искат да са си французи, не щат независимост.

Голямата мода да се казва, че ЕС все губи, Путин згуби цяла украйна, загуби Молдова, загуби грузия....но бил печеливш.... той минимизира загубите, но чак пък печеливш,загуби Армения ,че се заиграва с различни държави от ЕС ""След като безпомощно гледаше как Русия нахлу в Грузия през 2008 г. и наряза Украйна през 2014 г., ЕС за пореден път застана отстрани, докато Путин постигна още една геостратегическа победа в региона. С руските войски, които сега се намират в Нагорни Карабах, Путин се превърна във фактически попечител на коридора Южен Кавказ, който свързва Европа с Централна Азия и Иран и е важен транзитен пункт за каспийския петрол и газ за европейските и световните пазари", коментира Гъргич."

_stankow

След дъжд качулка. Западен стил. Същия номер го играха френците на поляците. Имаха договор да ги защитят, но Хитлер ги попиля, а те какво направиха ? Признаха задграничното правителство. И каква файда ?

s tozi akıl makarona shte zagubi i babkata.

Хипофизното джудже от франция, прави очаяни опити, да изкара още един мандат с бабата, ама няма кой да му позволи)) ако не беше смешно, щеше да е трагично!

" докато Путин постигна още една геостратегическа победа в региона." ХА ХА ХА.... той се ПРЕДАДЕ БЕ :)))) Малеее... как се пренаписва историята от ДИР.РУ. Изостави арменците и се предаде. Взеха им земята... ама ПОБЕДА ИМАЛ каПутина. Смешници.

Хе хе хе хееее!

Удари си един вибратор да ти мине! Нищо не е загубил Путин, но ти си загубил девствеността си!

няма да ти взема вибратора. нека си стои у задника ти да те кефи. факт е че ПУТИН РАЗВЯ БЯЛОТО ЗНАМЕ ЗАЕДНО С ПАРЧЕ ЗЕМЯ НА АРМЕНЦИТЕ, КОЕТО ТУРСКИТЕ МЕКЕРЕТА ПРИБРАХА. И това само при един свален руски хеликоптер. Два дена по-късно Путин се предаде.

Да в най-добрите традиции на жабарите ....франсетата извадиха нож .......на мъртво куче!!!!!

Франсетата имат много по-добри традиции отколкото си мислят българските квартални стратези. Откъдето минат, трева не никне буквално (справка - Agent Orange). Насвиниха се в Индокитай и накрая набутаха американците във Виетнам. В Косово почти бяха най-дейни срещу сърбите, а след това се появиха на бял кон като първи сръбски приятели и пазители на Митровица и на сръбските интереси. Само балкански глупак може да гледа лековато на франсетата и да подценява какви неща могат да забъркат, за пореден път.

Дьо Тревил привиква Д'Артанян: - Заминавате за Нагорни Карабах! - Защо? - Първо - Вие сте с арменски произход, съдейки по фамилията Ви. Второ нещо нали точно Вие и тримата Ви другари се скъсахте да пеете "Мерси Баку".

Ами да пратят Непобедимия Френски Танк. Известен е с това че никога не е побеждаван в битка. Имал 4 задни скорости и една предна. И като ги питали "за какво ви е предната предавка" отговорили "В случай че ви изненадат в гръб".

Е добре де а къде беше макарона и франсетата когато азерите трепах арменците с безпилотници защо тогава не се намесиха военно или не отказаха каквато и да е материална или финансова помощ или защо тогава не признаха нагорни Карабах а а защо франсетата удобно забравят да кажа че според резолюциите на ООН ето териториите на нагорни Карабах с официално признати за изконно азербайджанска територия а защото тези неща не ни кажат тъпите francais да не би защотоо нещо се оказва че е по-лесно да квичат чак след като всичко е приключило и няма нужда да се конфронтира директно нито с Турция нито с Азербайджан нали така?!

Във Франция има огромна арменска диаспора. Със сигурност тая е лобирала за Нагорни Карабах. Според теб по кой начин френска военна помощ може да стигне до Карабах? Я вземи една карта и се разгледай малко. Кой ще я пусне Турция или Русия?

Грузия ще я пусне! Я ти погледни картата!

И как ще мине през Босфора?

Освен това Грузия е на азерска страна в конфликта.

Смешници. Никой няма да обърне внимание на този напън.

Абсолютно подкрепям позицията на Франция. При точно същия случай в Косово се взе решение за признаване на независимост. Тук обаче се постъпва по обратния начин. Защо? Защото единия случай мюсулманско население формално е в християнка държава, следователно може да бъде отцепена територията от формално притежаващата я държава, но виж, когато християнско население е в ислямска държава - тогава територията остава за държавата, а населението да се изгони. Така ли?

Много точно!

ИСТИНАТА

да, същото е и за Крим. Искат територията за Украйна, а населението не го искат, щото е руско!

франсетата стават смешни! дори армения не е признала република нагърни карабах!

Армения не е третата ядрена сила. По косовската история, франсетата бомбиха сърбите почти наравно с американците и много пред третия в класацията.

Не забравяйте, че те не само бомбиха като "приятелска" страна Сърбия, но и Бернар Кушнер го хванаха да вкарва оръжие за мюсюлманите с камионите на Червения кръст. Накратко тогава Запада подкукороса и даде гръб на мюсюлманите, което стана причина за ексцесиите впоследствие, Същото, което се случи и в Сирия и което се опитаха да направят в България, но у нас не сработи, защото бай Тошо ги надхитри.

ЦИТАТ: Борут Гъргич, основател на платформата "Транс-каспийски проект", който бил за връзки на ЕС с Каспия. Дрън-дрън. Ал Джазира е в Катар. Катар е съюзник на Турция. Турция има там военна база. "Транс-каспийският проект" е в интерес на Турция, не на ЕС. Ал Джазира в случая рекламира интересите на Ердоган. Затова този Борут Гъргич плюе по Русия и Армения. Понеже Русия е пречка пред Ердоган да излезе на Каспия. Затова Ердоган иска да вкара свои войски в Арцах и не е доволен, че Путин спря войната без да пита Турция.

ПРОСПАХА ВОЙНАТА ,А СЕГА ИСКАТ ДА СЛОЖАТ СОЛТА.

Оставяш престъпници да вилнеят и после ги осъждаш ........морално, с резолюции.

За Нагорни Карабах и Косово може, за Каталуния и Крим не може

така е. Двойни еврогейски стандарти.

Франсетата са сериозна военна сила, но леко почват да се бъркат там където не им е работа. То е ясно, че в момента си връщат на Турция защото плоскоглавите пък леко им объркаха нещата в Либия, но Франсетата този път леко скачат на Русия, а не бива.

руското джудже щеше за две седмици да марширува в Киев...

Путин може да марширува, където си поиска! Никой друг не може!

Ама нещо дори и в Нагорни Карабах вече не може.

Е, и? То, Ердоган не просто скача, ами се подиграва с Русия, в резултата на което получава армаган, след армаган. Свали им самолета, надупчиха катапултиралия полковник с ДШКАто долу, застреля им посланика пред телевизиите, получи зенитен комплекс, който още не е платил, набута ги да плащат Турски поток, по който няма да тече руски газ - все обективни факти. Легенди - бил ходил да се моли на Путин, бил плащал репарации за пилота и прочее глупости. Този ленинградски криминален елемент от кръга "Озеро" - Путин в типично руски стил се превърна в самодръжец и последно се разправи с хората, които го издигнаха и конкретно с Медведев, който го е завел за ръка при Елцин, за да го правят човек. Късният Путин е като късния Брежнев и всеки друг руски владетел, който не е бил отровен навреме.

Особено добре французите воюват в района на село Коиловци - Плевенско!

Смешник, ти наясно ли си, че онези ако направят нещо, ще ги гони военната им прокуратура по други закони? Първо, легенди са колко много са ги били нашите диви селяни и второ, онези са имали достатъчно акъл да не направят някоя простотия по време на учение. Вярно, били са десантчици, а аз такива наживо не съм виждал. Обаче съм имал вземане-даване с контингент с представители на Чуждестранния легион в състава на КФОР. Навъртаха се и от GSG, SAS, Army Rangers и т.н. Нищо общо с български селски биячи, ами очевидни убийци и наемници на големия капитал и дълбоката държава. Не знам какъв Бай Ганьо трябва да си, за да виждаш инцидента като голяма българска победа, вместо реалността - на онези не им се е занимавало със селтаци, че после като стане проблем, ще ги гърчат техните командири, а това е доста по-неприятно от няколко селски тупаника.

до Един друг - военната подготовка е едно, нооо грубия селски бой си е нещо коренно различно...

Естествено, че е друго. След селския бой си правят компреси от пържоли или най-много да шият някоя сцепена вежда, а след "търкал" с наемните убийци на банкерския картел се налага административно да се замазва "международен инцидент". Имам някои впечатления какви чалъми правеха GSG и едни други "полицаи", докарани от Северна Ирландия. За баланс имаше и "украинци", т.е. руснаци, дето на свой ред се правиха на ОМОНовци, но някак мязаха на СпецНаз ГРУ по методите им. Единствените им задръжки да са "дискретни" бяха, че в "сложна дипломатическа обстановка" не е ясно накъде могат да избият нещата и да ги нагърчат техните си, че са им създали разправии със "съюзниците". Който не е виждал гестаповщини и ССовщини от "съюзниците" през 21-ви век, да не говори глупости и да не си създава фалшиво национално самочувствие. За Ирак и Афганистан само съм чувал разкази и чел тук-там някой бюлетин, та имам някакъв поглед какво представляват западняците и колко са "меки китки" - военопрестъпник до военопрестъпника, ама да не се разчува. В последните месеци се изпосамоубиха двайсетина австралийци от техните специални сили, защото много напредна разследването за убийствата на деца по време на "миротворската им мисия" в Близкия Изток. И на фона на тези истории - наш селски бабаите, отбелязал голяма национална победа. Да дават курбан онези плевенски селтаци с какво са се разминали, само защото онези имат страх от собствените си командири какво ще им направят, ако ги вакарат в излишни проблеми и обяснения.

Той и Багата беше номер едно професионален биткаджия, ама кръчмарския бой му се отрази много зле на здравето.

Тези се сетиха да подкрепят техниЯт човек Пашинян ама и подкрепата и победата ще са морални - защо не вкараха легиона да спре азерите - нали са толкова морални ама само на празни думи

Да се наака като в Ливан и Виетнам?

Аие те друга армия за военни действи нямат - нали вьв саХел са пак те - мали,буркина, нигер Другата френска войска е за паради пред елисейскиЯт дворец, 14 юли и чуждестранни делегации

Естествено, че нямат други сили - ни военоморски, ни военовъздушни, а ядрени - хептен. Който не е стъпвал в Сърбия и в Косово покрай "събитията" и не е видял как са се престарали франсетата, да не се обажда. Също така, Путин много скачаше като му се разпадна сделката за двата френски Мистрала и тази година обявиха, че щели да правят руски десантни кораби на тяхно място. Колкото направиха самолетоносач, де. Франсетата в момента са водещи в технологиите за МКБР с наводно базиране и в десатните кораби, а също и в сума други области, където работят в сътрудничество по общи проекти. Само байганьовец, от държава с армия, олицетворена от Шкембе Войвода и с потенциал много под този на ловните дружинки може да се изказва пренебрежително за третата ядрена сила.