17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо всеки ден взеха да умират млади хора,и да даравят органи.Какво става?!?!?

Проблемът с трансплантации на човешки органи е много деликатен. Ако човек има близък, нуждаещ се от животоспасяваща трансплантация, има едно мнение по въпроса, а ако има близък болен, когото лекари и болни чакат /и желаят/ да умре, за да го разфасоват и използват частите му, отношението е друго. Човешки органи за трансплантация никога няма да стигат за всички нуждаещи се и това отваря пътя за многобройни и ужасяващи злоупотреби /престъпления/. Смущава ме това, че се набляга на увеличаването на добива на човешки органи, а не как близките на потенциалния донор да бъдат сигурни, че лекарите правят всичко възможно да спасят живота му, а не бързат да го направят донор. Ако средствата, харчени за трансплантации се използват за превенция на заболяванията и усъвършенстване на обичайното лечение, ще бъдат спасени и удължени много повече човешки животи.

Умира от инсулт 54-годишна жена със здрави бъбреци и черен дроб, никога няма да повярвам, че лекарите са направили необходимото, за да я спасят, никога. Колко време Митьо Очите беше на командно дишане?

Първо прочети какво е инсулт, и дали има адекватно лечение по другите градове освен София, и тогава сравнявай инсулта с прострелна рана. И по статията: съболезнования и адмирации на близките на поминалата!

за лекарите ясно, колко пари за доноръ?

,но не е съвсем начина.

Хм, по 2 статии за една и съща новина...