Коментари - Близо 30 000 българи са емигрирали миналата година | Днес.dir.bg

Близо 30 000 българи са емигрирали миналата година

През 2015 година са емигрирали близо 30 000 българи, повечето от които млади и трудоспособни хора, предаде Дарик, позовавайки се на официалната статистика.

Обратно в новината

Коментари - Близо 30 000 българи са емигрирали миналата година | Днес.dir.bg

Коментари

малко са! още требва.

Оказа се че сърцераздирателната история на госпожата малко по долу, дето мъжът и изчезнал , е журналистическа история от миналия век. Нека троловете да не ни губят времето с изтъркани истории. Все пак имате реални хора насреща, живели в чужбина, за които да се занимават с подобни безсмислици е загуба на време.

Както казах бече, аз простия медицински кадър, учил и работещ в Европътъ съм се нагледал на какво ли не, но никога не сме предлагали безплатно лечение. Ама никога!!! Мога да разказвам, разказвам, че свят да им се завие на знаещите. Само в Либия и то по времето на Кадафи имаше такова изключение: спешен шкаф пълен, не пълен, а фраш, да ти е кеф да работиш и то във всяка стая, а за оборудване ... свят да ти се завие и всичко беше безплатно, наистина.

Може България и да загива ама сме в ЕС и НАТО! Нали уж ЕС и НАТО били необходимото условие за да почнем да процъфтяваме? Де го разцвета? Единствените в света безплатни бази за американците, енергийните дружества, веригите, банките, телекомите - всичко е дръпнато от чужденците, а българите бягат от немотия и липса на бъдеще.

Стега сте лъгали, че базите са безплатни. Освен това американците там дават хляб на много хора - мои приятели работят там и печелят прилично. Противоречите си - уж няма работа, а плюем тези които ги осигуряват.

Представяте ли си какво щеше да е без ЕУ и НАТО. Тогава можеше наистина да затворим държавата. Много хора останаха или живеят тук защото има някаква сигурност. Вярвате или не.

Да излезем тогава от ЕС и да се съюзим с Русия или Северна Корея? Току-виж тогава запроцъфтяваме повече.

О, прекрасна новина. Айде, нямам търпение и останалите римляни да напуснат.

От тия 30 000, 29 хиляди са циганори. Не случайно в Европа като кажат българин си представят циганин. Те са плъзнали навсякъде из Европа и хич не мислят да се връщат тук. Да си стоят там най добре.

глупако циганите въобще не ги хваща статистиката защото никъде не се регистрират

Айде де, български граждани са, регистрирани са в полицията и си имат ЕГН-та и паспорти.

С тези темпове не след дълго България ще се обезбългари.

someone

които не вярва на статистиката - да иде да огледа градове и села в северозападна българия - да пита колко население преди, колко сега, да иде да види какъв етнос живее и се плоди в родопите/около кърджали/шумен - не гледаите центъра на софия - там няма да видите истината за страната като цяло.

Споко, в Софето са и не им се мърда оттам.

Ми аре ходи да живееш в Родопите, къв е проблема?

Когато на 9 юли мъжът ми изчезна от къщи. Когато на 10 юли вечерта го намерих пребит и изхвърлен на един строеж. Когато лекарят от Бърза помощ заяви, че няма да го качи в линейката, защото бил наркоман. Когато му постави тази диагноза, без въобще да го прегледа, ей така, от разстояние. Когато все пак успяхме да стигнем до Пирогов. Когато там го държаха пет часа в коридора, прехвърляха го от кабинет на кабинет, крещяха му и не разбраха, че целият му мозък е в кръвоизливи. Когато дори твърдяха, че нищо му няма и бяха готови да не го приемат в болницата. Когато молех санитарите да не блъскат количката с болното му тяло. Когато се оказа, че не става с молби, а с пари. Когато полицията отказа да води следствие, защото мъжът ми, който беше в безсъзнание, не искал да им съдейства. Когато ги попитах, ако беше умрял, пак ли щяха да чакат неговото съдействие. Когато следователите даваха невярна информация на собствения си министър и се опитваха да е прикрият случая. Когато страхът се настани сред близките ми. Когато се оказа, че никой, никой, никой не може да те защити. Когато трябваше да наема охрана като че ли сме престъпници. И най-вече когато не знаех какво да кажа на 10-годишния ни син къде баща му, който никога не отсъства от къщи. Когато недоумявах как да обясня на малкото дете, че сега татко месеци няма да може да се грижи за него и да го обича, както преди. Когато сърцето ми беше раздробено на парчета, защото, когато пребиват до смърт добрите хора, сърцата лесно се пръскат от мъка. Тогава реших, че се отричам от България автор е Яна Добрева журналист по образование и драматург по призвание

Госпожа, в чужбина (конкретен пример щатите) първо питат за застраховката. Нямате ли застраховка е много вероятно да ви конфискуват къщата, ако нямате пари да платите за случаи като вашия. а сумите са от порядъка на стотици хиляди долари, които никой нормален човек не може да извади от джоба си. Така че резултата би бил същия. Нямаш ли пари/застраховка и в чужбина умираш като куче. За ваше сведение, застраховките са от няколко хиляди долара нагоре годишно, което е една много сериозна част от вашите доходи.

кого си тръгнал да лъжеш бе глупако в Европа спешната медицинска помощ е безплатна, а линейката идва буквално за 5 минути

В коя чужбина? В Западна Европа, Щатите, Канада, Япония и всички други бели държави спешната помощ е: 1) безплатна 2) спешна 3) помощ. За разлика от в България.

ВАНКА ТИ СИ ГЛУПАК И СИ ЗЛЕ ИНФОРМИРАН. ЗАСТРАХОВКАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И ВСИЧКИ, КОИТО РАБОТЯТ ИМАТ. А КОЙТО НЕ РАБОТИ ИМА СОЦИАЛНА. НИКОЙ ЛЕКАР НЕ МОЖЕ ДА ТЕ ВЪРНЕ. АМЕРИКАНЦИТЕ МРЕЛИ КАТО КУЧЕТА ХАХАХАХ. СМЕШНИК ТОВА ДА НЕ Е БУЛГАРИСТАН

Вярвам ти, съчувствам от сърце! Бог да е с теб! Не България, обаче българите станаха бездушни, а лекарите - жестоки! И аз пострадах лошо от " лекарска грешка", много ме боли ДУШАТА, но има и прекрасни хора на прекрасната ни Родина!

Аз съм един прост медицински кадър, работещ в Европа. Спешна помощ е безплатна, "безплатно е и лечението точно до момента, в който излезеш от лечебното заведение. След това ние обикновенните медицински кадри работещи в европа, попълваме едни формуляри за лечението и отдолу има вид на осигуряване, сума, платено и дължи. Изпращаме го в управата на болницата и после... както каза един по-горе "Само мечтите са безплатни" ;) Това е информативно, да се знае как работим ние простите, обикновенни медицински кадри в Европа и нашите богати европейски болници и осигурителни фондове.

Имах случай на нашйенка, която 15 години работила в Европътъ, но не искала да плаща осигуровки. на 45 инсулт и клинична смърт (държим ги на помощни апарати и медикаменти живи, но това е мноооого пари). Обяснихе на роднините какви са шансофете за оцеляване и те прециниха, че ще държат тялото живо до последно. Та края на историята е: след един месец на живото поддържащи медикаменти и апаратура, умира. Болницата иска 7000 евро, погребалната още 3000 за транспорт на тялото. Роднините се обърнаха към мен за "помощ" да направя нещо. Единственното, което можех да направя е да ги посъветвам да продават и да плащат, защото друг избор нямат. Отговарям на въпроси! Безплатен обяд НЯМА!!! Тук е така: имаш, нямаш лекуват те, но после....

Яна добрева е написала тази статия през 97ма. Заминава за Канада, където живее една година, след което се връща в България, където живее и до днес. Сега обяснява как и е тъжно, че сме станали някак бездушни като канадците. Това сдухано писмо обикаля нета с години и никой не проверява историята му. И то като всички медиини мантри, които се дрънкат ежедневно.

"Оставаме....оставаме и нищо,че е есен и нищо,че вали....". Кажете ми как да четат тези ужасни новини Българи /трудоспособни/които се грижат за възрастни родители или инвалиди и нямат пари за хостели да ги оставят.Моля без реклами на "спасявайте се"!

в Булгаристан останаха само цигани турци и задръстени цървули тип Бойко Борисов

Тези, които не се откриваме в тези категории сме объркани. Добре че в чужбина живеят само високоинтелигентни хора, нали.

е най напусканата държава. Всеки е напускал средно по десетина пъти :)

Това че България щяла да се обезлюди го слушам от 89-та, 27 години вече. И че всяка година напускали по 1-2-5 милиона. Не им ли стигнаха 27-те години на всички желаещи да се изселят ?? Терминал 2 работи всеки ден, самолетите ли не стигат ??

Точно. И всеки ден пишат от чужбина по форумите и ни обясняват колко правилно решение са взели все едно им дреме за някого тук. Повечето плюят държавата, в която са зарязали собствените си родители, а после четат морал.

Като каза за родителите , конкретен случай. Говорих с емигрант в щатите, който беше зарязал майка си тук. Жената паднала при слизане от автобус, и се наложи операция. Той кълнеше България как това може да стане, и че България му е виновна. Сякаш не е негова вината, че той я е зарязал, БГ му била виновна. На такива въобще трябва да за забрани да стъпват в БГ.

someone

има обезлюдяване, но то е постепенен процесс, затова не го усещаш, отделно ярко си личи само в определени места - северозападна българия. псвен обезлюдяване има и промяна на етническия сътав на населението - българите стават малцинство - ще не са, но натам отива.

Има теория, че българите са били 2 милиона след освобождението. Ако тенденциите се случваха щяхме да сме останали 100 хиляди до сега.

Искам да си живея в България,аз съм мазохист!!!!

На това му се казва Глобализация. Едните казват,че е неизбежна а другите като мен че е ужасна. Няма кадърни,некадърни -България се стопява-изчезва бе това е.Кой се радва и кой непрекъснато рекламира -"Бягаите,спасявайте се" ако не соросоидите.

Вчера бяха 48 хиляди а днес 30. Вече доста често засичам завърнали се от чужбина, при това някой са с 15 годишен престой. Май нещата не са чак толкова розови там, колкото се изкарват навсякъде.

someone

ами ако са роднини/приятели с агенти на държавна сигурност/герб политици-депутати/охранителни босове ще имат пари в българя - ама колко са такива? 1 на 10, 000.

Вечното оправдание на неудачника. Никога няма да свършат тези, които ти пречат да разгърнеш потенциала си, в която и държава да се намираш.

Интересно ми е коя е тази "официална статистика" и как точно се отчетоха емигриралите.Предлагам следващият път да ги преброят на 50 000 ,ако сега не се постигне стряскащ резултат.

Какво значение има количеството родени деца. Не схванахте, че качеството е важно, а не количеството. Една ромка може да роди 15 деца, но нито едно от тях да не знае да чете и пише, а една българка може да роди две деца, които да са възпитани и образовани. Дръжте на качеството, количеството не е важно!

Знаем, знаем. От твоите деца по-хубави няма.

"... и около 14 на сто - от Руската федерация." Зелени човечета ни изпраща Путя Късий.

Да изпраща ги да облъчват такива като тебе. Виж че в главата и в устата нямаш друго освен Путин.

чудесно! краят на сороските нпо-та в България е близо.

Костадин

Абдалче, какъв край? Да не би да е решил Съргей окончателно да се изселва, че виждаш края???

Всички руснаци и изобщо граждани на бившия СССР досега отлично са се интегрирали в България. Мене повече ме притеснява големия процент прииждащи граждани на Турция и Сирия.

и при Тошо милиони българи се опитваха да избягат, но ги разстрелваха по кльоновете, даваха ги на прасетата в Белене и затова не им се получаваше, но сега нещата се оправиха, кеф ти Монако, кеф ти Монте Карло, кеф ти Ница, навсякъде търсят прислуга

Милиони, да - направо милиарди ... (((((((((((((((((((((((( Що за глупости пишете?! Дали има и трима "разстреляни" и от тях двама са немци от ГДР ... ((((( А с това Белене и картите с черепите на първото СДС направо ставате вече досадни - у нас е имало лагери три години, през тях са минали около 230 души, повечето са оживели и са се върнали по родните си места, някои са изселени от София ... Изобщо, след 1945 г. в България са живеели около 5 милиона души общо - от всички националности, и в София около 300 хиляди. По Татово време станаха над милион и половина, толкова са и сега официално, но неофициално са повече - под наеми и без регистрация, а още повече идват на работа всеки ден от 30 - 100 км с влакове и автобуси, с колите си и фирмен транспорт.

Бягайте,докато не са въвели визите,че после ще е трудно.

Не ставаме като хора. Лоши сме. И на зле отива.

българите се възползват от демократичното си право да обикалят света

келл фаида.....

someone

това е страшно - на година се раждат около 60, 000 бебета, 30, 000 емигрират, значи все едно прираст 30, 000, но като сметнем много повече умрели на година - ето как сме 1 по отрицателен прираст на света. отделно над половината бебета не са етнически българи.

Ами прави деца бе. Кой чакаш да ти ги направи?

Ами положението е "или-или" : или ще си оправим бакиите, ще намалим корупцията и беззаконието и хората ще остават , или ще караме все така, от българите които могат ще бягат, ще се увеличават %-но цигани, турци, руснаци, мутри и далавераджии, държавата ще продължи да потъва в корупция и некадърност , и ще остане са името "България" , а другото ще е афро-латино ЕС клоака от 3-я свят.

А колко са емигрирали при Късака???

В статията не пише ли, че руснаци се заселват в България? Не съм чул американци да се заселват, но пък пропагандата крещи, че сме колонизирани от САЩ.

Който цъка минусите да провери колко от черноморието е вече изкупено от руски "бизнесмени". Крим трябваше да го вземат с оръжие, нас просто ще ни купят на пазарни цени...

Като се има предвид, че статистиката не прави разлика между руснаци от Русия, беларуси, украинци, чеченци, арменци, грузинци, българи от тези държави ... кой знае колко са на практика и какви са! Освен това, изкупени апартаменти не значи постоянно живеещи в страната - повечето купуват апартаменти на морето за летни почивки, после ги отдават под наем на познати и приятели, и така количеството руснаци през лятото наистина е голямо, но през зимата не е същото! Тия статистики са гола вода! И с тях картината не става по-ясна, а напротив!

свещенна простота.... внимаваж да не ти колконизират гъза...после и злостта ти не помага на болката

Тези данни да ги чете извънземния ни президент и некадърното ни правителство! Ако трябва да им се разясни по-подробно като за олигофрени, за да разберат за какво иде реч!!! Циганизираха и продадоха България!

Циганите, Ленче, ги наплоди и обгрижи комунистическо-социалистическата партия по волята на ромина Бай Тошо! Такъв бум в прираста не е имало никъде - от 100 000 преди социализъма на 1 милион в края на социализъма! 45 години разплод! Те затова си останаха неграмотни, неуки и мръсни до край въпреки, че висчко им беше безплатно, защото от разплод не им остава време за друго!

Не е вярно, циганите се наплодиха при демокрацията след 89-та !!

не ти се получава демагогията! циганите по времето на бай Тодор ги караха да ходят на училище, служеха в трудови войски и учеха занаят, и работеха, а циганин с 10 висящи дела на свобода нямаше. днес вие соросите и бхк повече ли сте ги ограмотили или пък сте ги накарали да почнат да работят?

Глупости. По време на соца циганите бяха принуждавани да се образоват и да работят. И спазваха законите.

Е то остана само електората на БКП Току виж пак спечелят изборите

по-интересно е защо бяга електората на управляваща партия?

Добре, че поне някой идва да се заселва в България.

Заселват се бедни пенсионери от западна Европа които в техните страни имат малки пенсии и там биха живяли много зле докато тук с 1000евра пенсия на село са истински царе.

В статията не пише ли Руснаци и Турци? Къде пише за бедни пенсионери?

Близо 30 000 българи са емигрирали миналата година-а до 2015?

ти какво чакаш, да чуеш че без теб България не може?

Нормално е да емигрират и да не се връщат , тук просто няма нито условия нито бъдеще. Държава в която мутрите и чалгаджииките са издигнати в култ е обречена на гибел. Всеки прави своя избор сам , в чужбина ако отидеш в човешка държава няма да ти е лесно но колкото и да си зле там ще си хиляди пъти по-добре от тук.

Не е вярно, аз бях в чужбина, прибрах се и сега съм 100 пъти по добре в БГ.

Смотаняците като тебе като мантра само повтарят - чалгарите-мутрите-чалгарите-мутрите. А не се виждате какви боклуци сте самите вие.

Прочетох някъде, че нетната миграция от българи и румънци за 2015 е 184 хил. души. Това означава, че поне 40 хил. са се "евакуирали" само в УК, за останалите може да се предполага... Защо българските управници си гонят електората може само да гадаем.

someone

сега може още повече да доидат - преди да въведат отново визите като едно време.

Официалната статистика както обикновено лъже!Причините са, че е на държавна ясла, а кой им плаща? Истинката цифра е почти двойна, по неофициална статистика!

Тука ще става и по-страшно Бугари !!!!!!!!!!!!!!!.

Що?Пак Виденов ли ще идва?Няма страшно, бъди рахат

Все пак нека не забравяме и достойното управление на професорите Димитър Попов и Любен Беров! Техният значителен принос в развитието на пост-комунизма!

И пак да си ги изберете същите! И Трайчо Президент!

разбира са

проблема е, че с изнасянето на тези 30 000 кадърни българи годишно, пропорционално спада общото IQ на оставащите. От там се зомбира цялата държава. Вече и личи.

Да бе, от тези 30000 поне 28000 гледат баби , берат грозде , чистят клозети и мият чинии. А ИКто е ниско поради първичността на бугарина.

Каквото и да правят, не е като да пребиват посетители и туристи пред дискотеката!

Еми.... Тая земя е законно на турците, а руснаците честно в бой са си я отвоювали... Българите тук са самонастанили се клошари. Затова в момента тече процес на екстрадицията им. А законните владелци на територията си я заселват с техни хора.

Българите не са коренното население на тази територия.

бг няма и идея как да се отърве от мутрите и от корупцията си отървава се от населението си естествен процес:)

Емигрират, заради геноцида и беззаконието тук! Сега, ако имат лудостта да направят задължителна казарма, синът ми вчера ми заяви, че се маха, но няма да стреля против убежденията си! Няма вече свободна воля - ръководната роля на партията се завърна! Прогонихте децата ни, е и вас ще се намери кой да ви прогони. Сълзите на майките плачат за възмездие!

Все пак трябва да обясниш на сина си, че не може да бяга до безкрай, а трябва поне понякога да седи на мястото си и да отстоява позицията си и не заради неговия кеф, а заради бъдещето на наследниците му. Аз съм против задължителната наборна служба, но всеки трябва да е наясно, защо съществува армията. А ти като майка трябва да си наясно.

Аз, като майка съм горда, че синът ми е християнин и е против всякакво насилие и войни, включително насилие над собствена воля и убеждения! От тази диктатура се бяга,защото нямаш избор!

Може да иде в щатите и да влезе в армията, където след няколко месеца ще е друг човек. Ще може да ходи по мисии в света, да стреля да убива. Е, може и него да го гръмнат де.....

Синчето ти мамино дето от една казарма го е страх, все ще влезе в казармата някога и ще стане нечия булка там. Тия мамини синчета са сите п*и с извинение и нищо не става от тях.

Това от опит ли го знаеш?

Каква казарма, какви войници, тия пикльовци днешните мамини и за наркомани не стават дето има една приказка.

Да не би врагът да ви пита на бойното поле за убежденията ви?Ще седнете на сладка раздумка, защото се разминавате във възгледите и той ще ви пожали заради това? За беззаконието съм съгласна,но това за убежденията е леко смешно.

Дай боже и аз да съм в бройката до края на годината..

ама защо чакаш бе пич, тръгвай веднага !!!

Щом основното население се изнася от фронтовите държави,работата е на зле... Територия без население е като къща без стопанин. Руши се.

Няма територия без население! Ето идват руснаци, сирийци, Африка... Пакистан - там се отеснява - търсят нови територии!

Aз още 2014-та се махнах. Вече не се занивам с прости и тъпи Ганьовци.

Затова ти - умния и красивия - пишеш простотии в български форуми?

Щом пишеш тук, значи още не си се махнал! Не те обиждам, просто се замисли.

с тея смартфони може вече с едната ръда да миеш клозети , с другата да пишеш във форуми.

Това за 2014-та вече го копи-пействаш вече 5-ти път. Явно си трол на бройка постове.

Въпреки мизерията и непосилните сметки, гарантирани от политическия елит, повечето българи остават!

не прави високи сметки.

ХАХАХА

Латвия е на път да обяви за своята територия :- "Хомо сапиенс- изчезващ вид" . Населението на страната е спаднало от 3,5 на 1,9 млн. души. Градове и села призраци са по цялата територия. Но правителството създава плацдарми на НАТО срещу несъществуваща заплаха от Русия. Ба си невчасниците. Демографията е основната оценка за правителствата. Както у нас така и на всякъде по света.

На кой нормален му дреме за твоята майчица русия бе? Ако не можеш да четеш - да те светна - статията е за миграцията в България!

Да бе? Окупация с анексия през 40-те! Нападение над Грузия и Украйна преди по-малко от 10 години. Изтребване на 1/4 от населението на едно кавказко народче - дрънкане на оръжие, учения със стотицихиляди, прехвърляне на цели армии напред назад из огромната територия, непрекъснати проверки на бойната готовност, струпване на дивизии по западната граница... Призиви за реваншизъм на времето след СССР. Викаш - нямало опасност! Толкова за тъпи ли мислиш хората, дрогарю руски трол?

Само ? :)

И как разбраха че са емигрирали а не са отишли за няколко месеца на селскостопански труд за да си изкарат прехраната за останалите..Това не влияе ли на ''ниската безработица'' дето я стъкмисват пак институциите ама не я отбелязват там??

българино не напускаи своята боиковина !!!

"Видими резултати-гарантирано от ГЕРБ"!

аз не се преместих в чужбина заради безредието или каквато и да е политическа или финансова причина. ами заради хората. хората в българия са отвратителни, наи-вече в софия. ако излезнеш от витошка и ндк, гледаи какво става: псуване, агресия, обиди и мрънкане и още мрънкане.. аре бегаите :-). изходат се нарича терминал 2

маалата дойде у градо

По-голяма катастрофа за България просто няма! Ще става и още по-зле! Няма да има кой да работи и да плаща данъци-дълговата спирала ще доведе до закриване на държавата и разпродаване за жълти стотинки.След 30-40 години може и да ни няма на картата а да сме разпродадени на части-най вероятно на Турция!

Коментари - Близо 30 000 българи са емигрирали миналата година | Днес.dir.bg

Близо 30 000 българи са емигрирали миналата година

През 2015 година са емигрирали близо 30 000 българи, повечето от които млади и трудоспособни хора, предаде Дарик, позовавайки се на официалната статистика.

Обратно в новината

Коментари - Близо 30 000 българи са емигрирали миналата година | Днес.dir.bg

Коментари

малко са! още требва.

Оказа се че сърцераздирателната история на госпожата малко по долу, дето мъжът и изчезнал , е журналистическа история от миналия век. Нека троловете да не ни губят времето с изтъркани истории. Все пак имате реални хора насреща, живели в чужбина, за които да се занимават с подобни безсмислици е загуба на време.

Както казах бече, аз простия медицински кадър, учил и работещ в Европътъ съм се нагледал на какво ли не, но никога не сме предлагали безплатно лечение. Ама никога!!! Мога да разказвам, разказвам, че свят да им се завие на знаещите. Само в Либия и то по времето на Кадафи имаше такова изключение: спешен шкаф пълен, не пълен, а фраш, да ти е кеф да работиш и то във всяка стая, а за оборудване ... свят да ти се завие и всичко беше безплатно, наистина.

Може България и да загива ама сме в ЕС и НАТО! Нали уж ЕС и НАТО били необходимото условие за да почнем да процъфтяваме? Де го разцвета? Единствените в света безплатни бази за американците, енергийните дружества, веригите, банките, телекомите - всичко е дръпнато от чужденците, а българите бягат от немотия и липса на бъдеще.

Стега сте лъгали, че базите са безплатни. Освен това американците там дават хляб на много хора - мои приятели работят там и печелят прилично. Противоречите си - уж няма работа, а плюем тези които ги осигуряват.

Представяте ли си какво щеше да е без ЕУ и НАТО. Тогава можеше наистина да затворим държавата. Много хора останаха или живеят тук защото има някаква сигурност. Вярвате или не.

Да излезем тогава от ЕС и да се съюзим с Русия или Северна Корея? Току-виж тогава запроцъфтяваме повече.

О, прекрасна новина. Айде, нямам търпение и останалите римляни да напуснат.

От тия 30 000, 29 хиляди са циганори. Не случайно в Европа като кажат българин си представят циганин. Те са плъзнали навсякъде из Европа и хич не мислят да се връщат тук. Да си стоят там най добре.

глупако циганите въобще не ги хваща статистиката защото никъде не се регистрират

Айде де, български граждани са, регистрирани са в полицията и си имат ЕГН-та и паспорти.

С тези темпове не след дълго България ще се обезбългари.

someone

които не вярва на статистиката - да иде да огледа градове и села в северозападна българия - да пита колко население преди, колко сега, да иде да види какъв етнос живее и се плоди в родопите/около кърджали/шумен - не гледаите центъра на софия - там няма да видите истината за страната като цяло.

Споко, в Софето са и не им се мърда оттам.

Ми аре ходи да живееш в Родопите, къв е проблема?

Когато на 9 юли мъжът ми изчезна от къщи. Когато на 10 юли вечерта го намерих пребит и изхвърлен на един строеж. Когато лекарят от Бърза помощ заяви, че няма да го качи в линейката, защото бил наркоман. Когато му постави тази диагноза, без въобще да го прегледа, ей така, от разстояние. Когато все пак успяхме да стигнем до Пирогов. Когато там го държаха пет часа в коридора, прехвърляха го от кабинет на кабинет, крещяха му и не разбраха, че целият му мозък е в кръвоизливи. Когато дори твърдяха, че нищо му няма и бяха готови да не го приемат в болницата. Когато молех санитарите да не блъскат количката с болното му тяло. Когато се оказа, че не става с молби, а с пари. Когато полицията отказа да води следствие, защото мъжът ми, който беше в безсъзнание, не искал да им съдейства. Когато ги попитах, ако беше умрял, пак ли щяха да чакат неговото съдействие. Когато следователите даваха невярна информация на собствения си министър и се опитваха да е прикрият случая. Когато страхът се настани сред близките ми. Когато се оказа, че никой, никой, никой не може да те защити. Когато трябваше да наема охрана като че ли сме престъпници. И най-вече когато не знаех какво да кажа на 10-годишния ни син къде баща му, който никога не отсъства от къщи. Когато недоумявах как да обясня на малкото дете, че сега татко месеци няма да може да се грижи за него и да го обича, както преди. Когато сърцето ми беше раздробено на парчета, защото, когато пребиват до смърт добрите хора, сърцата лесно се пръскат от мъка. Тогава реших, че се отричам от България автор е Яна Добрева журналист по образование и драматург по призвание

Госпожа, в чужбина (конкретен пример щатите) първо питат за застраховката. Нямате ли застраховка е много вероятно да ви конфискуват къщата, ако нямате пари да платите за случаи като вашия. а сумите са от порядъка на стотици хиляди долари, които никой нормален човек не може да извади от джоба си. Така че резултата би бил същия. Нямаш ли пари/застраховка и в чужбина умираш като куче. За ваше сведение, застраховките са от няколко хиляди долара нагоре годишно, което е една много сериозна част от вашите доходи.

кого си тръгнал да лъжеш бе глупако в Европа спешната медицинска помощ е безплатна, а линейката идва буквално за 5 минути

В коя чужбина? В Западна Европа, Щатите, Канада, Япония и всички други бели държави спешната помощ е: 1) безплатна 2) спешна 3) помощ. За разлика от в България.

ВАНКА ТИ СИ ГЛУПАК И СИ ЗЛЕ ИНФОРМИРАН. ЗАСТРАХОВКАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И ВСИЧКИ, КОИТО РАБОТЯТ ИМАТ. А КОЙТО НЕ РАБОТИ ИМА СОЦИАЛНА. НИКОЙ ЛЕКАР НЕ МОЖЕ ДА ТЕ ВЪРНЕ. АМЕРИКАНЦИТЕ МРЕЛИ КАТО КУЧЕТА ХАХАХАХ. СМЕШНИК ТОВА ДА НЕ Е БУЛГАРИСТАН

Вярвам ти, съчувствам от сърце! Бог да е с теб! Не България, обаче българите станаха бездушни, а лекарите - жестоки! И аз пострадах лошо от " лекарска грешка", много ме боли ДУШАТА, но има и прекрасни хора на прекрасната ни Родина!

Аз съм един прост медицински кадър, работещ в Европа. Спешна помощ е безплатна, "безплатно е и лечението точно до момента, в който излезеш от лечебното заведение. След това ние обикновенните медицински кадри работещи в европа, попълваме едни формуляри за лечението и отдолу има вид на осигуряване, сума, платено и дължи. Изпращаме го в управата на болницата и после... както каза един по-горе "Само мечтите са безплатни" ;) Това е информативно, да се знае как работим ние простите, обикновенни медицински кадри в Европа и нашите богати европейски болници и осигурителни фондове.

Имах случай на нашйенка, която 15 години работила в Европътъ, но не искала да плаща осигуровки. на 45 инсулт и клинична смърт (държим ги на помощни апарати и медикаменти живи, но това е мноооого пари). Обяснихе на роднините какви са шансофете за оцеляване и те прециниха, че ще държат тялото живо до последно. Та края на историята е: след един месец на живото поддържащи медикаменти и апаратура, умира. Болницата иска 7000 евро, погребалната още 3000 за транспорт на тялото. Роднините се обърнаха към мен за "помощ" да направя нещо. Единственното, което можех да направя е да ги посъветвам да продават и да плащат, защото друг избор нямат. Отговарям на въпроси! Безплатен обяд НЯМА!!! Тук е така: имаш, нямаш лекуват те, но после....

Яна добрева е написала тази статия през 97ма. Заминава за Канада, където живее една година, след което се връща в България, където живее и до днес. Сега обяснява как и е тъжно, че сме станали някак бездушни като канадците. Това сдухано писмо обикаля нета с години и никой не проверява историята му. И то като всички медиини мантри, които се дрънкат ежедневно.

"Оставаме....оставаме и нищо,че е есен и нищо,че вали....". Кажете ми как да четат тези ужасни новини Българи /трудоспособни/които се грижат за възрастни родители или инвалиди и нямат пари за хостели да ги оставят.Моля без реклами на "спасявайте се"!

в Булгаристан останаха само цигани турци и задръстени цървули тип Бойко Борисов

Тези, които не се откриваме в тези категории сме объркани. Добре че в чужбина живеят само високоинтелигентни хора, нали.

е най напусканата държава. Всеки е напускал средно по десетина пъти :)

Това че България щяла да се обезлюди го слушам от 89-та, 27 години вече. И че всяка година напускали по 1-2-5 милиона. Не им ли стигнаха 27-те години на всички желаещи да се изселят ?? Терминал 2 работи всеки ден, самолетите ли не стигат ??

Точно. И всеки ден пишат от чужбина по форумите и ни обясняват колко правилно решение са взели все едно им дреме за някого тук. Повечето плюят държавата, в която са зарязали собствените си родители, а после четат морал.

Като каза за родителите , конкретен случай. Говорих с емигрант в щатите, който беше зарязал майка си тук. Жената паднала при слизане от автобус, и се наложи операция. Той кълнеше България как това може да стане, и че България му е виновна. Сякаш не е негова вината, че той я е зарязал, БГ му била виновна. На такива въобще трябва да за забрани да стъпват в БГ.

someone

има обезлюдяване, но то е постепенен процесс, затова не го усещаш, отделно ярко си личи само в определени места - северозападна българия. псвен обезлюдяване има и промяна на етническия сътав на населението - българите стават малцинство - ще не са, но натам отива.

Има теория, че българите са били 2 милиона след освобождението. Ако тенденциите се случваха щяхме да сме останали 100 хиляди до сега.

Искам да си живея в България,аз съм мазохист!!!!

На това му се казва Глобализация. Едните казват,че е неизбежна а другите като мен че е ужасна. Няма кадърни,некадърни -България се стопява-изчезва бе това е.Кой се радва и кой непрекъснато рекламира -"Бягаите,спасявайте се" ако не соросоидите.

Вчера бяха 48 хиляди а днес 30. Вече доста често засичам завърнали се от чужбина, при това някой са с 15 годишен престой. Май нещата не са чак толкова розови там, колкото се изкарват навсякъде.

someone

ами ако са роднини/приятели с агенти на държавна сигурност/герб политици-депутати/охранителни босове ще имат пари в българя - ама колко са такива? 1 на 10, 000.

Вечното оправдание на неудачника. Никога няма да свършат тези, които ти пречат да разгърнеш потенциала си, в която и държава да се намираш.

Интересно ми е коя е тази "официална статистика" и как точно се отчетоха емигриралите.Предлагам следващият път да ги преброят на 50 000 ,ако сега не се постигне стряскащ резултат.

Какво значение има количеството родени деца. Не схванахте, че качеството е важно, а не количеството. Една ромка може да роди 15 деца, но нито едно от тях да не знае да чете и пише, а една българка може да роди две деца, които да са възпитани и образовани. Дръжте на качеството, количеството не е важно!

Знаем, знаем. От твоите деца по-хубави няма.

"... и около 14 на сто - от Руската федерация." Зелени човечета ни изпраща Путя Късий.

Да изпраща ги да облъчват такива като тебе. Виж че в главата и в устата нямаш друго освен Путин.

чудесно! краят на сороските нпо-та в България е близо.

Костадин

Абдалче, какъв край? Да не би да е решил Съргей окончателно да се изселва, че виждаш края???

Всички руснаци и изобщо граждани на бившия СССР досега отлично са се интегрирали в България. Мене повече ме притеснява големия процент прииждащи граждани на Турция и Сирия.

и при Тошо милиони българи се опитваха да избягат, но ги разстрелваха по кльоновете, даваха ги на прасетата в Белене и затова не им се получаваше, но сега нещата се оправиха, кеф ти Монако, кеф ти Монте Карло, кеф ти Ница, навсякъде търсят прислуга

Милиони, да - направо милиарди ... (((((((((((((((((((((((( Що за глупости пишете?! Дали има и трима "разстреляни" и от тях двама са немци от ГДР ... ((((( А с това Белене и картите с черепите на първото СДС направо ставате вече досадни - у нас е имало лагери три години, през тях са минали около 230 души, повечето са оживели и са се върнали по родните си места, някои са изселени от София ... Изобщо, след 1945 г. в България са живеели около 5 милиона души общо - от всички националности, и в София около 300 хиляди. По Татово време станаха над милион и половина, толкова са и сега официално, но неофициално са повече - под наеми и без регистрация, а още повече идват на работа всеки ден от 30 - 100 км с влакове и автобуси, с колите си и фирмен транспорт.

Бягайте,докато не са въвели визите,че после ще е трудно.

Не ставаме като хора. Лоши сме. И на зле отива.

българите се възползват от демократичното си право да обикалят света

келл фаида.....

someone

това е страшно - на година се раждат около 60, 000 бебета, 30, 000 емигрират, значи все едно прираст 30, 000, но като сметнем много повече умрели на година - ето как сме 1 по отрицателен прираст на света. отделно над половината бебета не са етнически българи.

Ами прави деца бе. Кой чакаш да ти ги направи?

Ами положението е "или-или" : или ще си оправим бакиите, ще намалим корупцията и беззаконието и хората ще остават , или ще караме все така, от българите които могат ще бягат, ще се увеличават %-но цигани, турци, руснаци, мутри и далавераджии, държавата ще продължи да потъва в корупция и некадърност , и ще остане са името "България" , а другото ще е афро-латино ЕС клоака от 3-я свят.

А колко са емигрирали при Късака???

В статията не пише ли, че руснаци се заселват в България? Не съм чул американци да се заселват, но пък пропагандата крещи, че сме колонизирани от САЩ.

Който цъка минусите да провери колко от черноморието е вече изкупено от руски "бизнесмени". Крим трябваше да го вземат с оръжие, нас просто ще ни купят на пазарни цени...

Като се има предвид, че статистиката не прави разлика между руснаци от Русия, беларуси, украинци, чеченци, арменци, грузинци, българи от тези държави ... кой знае колко са на практика и какви са! Освен това, изкупени апартаменти не значи постоянно живеещи в страната - повечето купуват апартаменти на морето за летни почивки, после ги отдават под наем на познати и приятели, и така количеството руснаци през лятото наистина е голямо, но през зимата не е същото! Тия статистики са гола вода! И с тях картината не става по-ясна, а напротив!

свещенна простота.... внимаваж да не ти колконизират гъза...после и злостта ти не помага на болката

Тези данни да ги чете извънземния ни президент и некадърното ни правителство! Ако трябва да им се разясни по-подробно като за олигофрени, за да разберат за какво иде реч!!! Циганизираха и продадоха България!

Циганите, Ленче, ги наплоди и обгрижи комунистическо-социалистическата партия по волята на ромина Бай Тошо! Такъв бум в прираста не е имало никъде - от 100 000 преди социализъма на 1 милион в края на социализъма! 45 години разплод! Те затова си останаха неграмотни, неуки и мръсни до край въпреки, че висчко им беше безплатно, защото от разплод не им остава време за друго!

Не е вярно, циганите се наплодиха при демокрацията след 89-та !!

не ти се получава демагогията! циганите по времето на бай Тодор ги караха да ходят на училище, служеха в трудови войски и учеха занаят, и работеха, а циганин с 10 висящи дела на свобода нямаше. днес вие соросите и бхк повече ли сте ги ограмотили или пък сте ги накарали да почнат да работят?

Глупости. По време на соца циганите бяха принуждавани да се образоват и да работят. И спазваха законите.

Е то остана само електората на БКП Току виж пак спечелят изборите

по-интересно е защо бяга електората на управляваща партия?

Добре, че поне някой идва да се заселва в България.

Заселват се бедни пенсионери от западна Европа които в техните страни имат малки пенсии и там биха живяли много зле докато тук с 1000евра пенсия на село са истински царе.

В статията не пише ли Руснаци и Турци? Къде пише за бедни пенсионери?

Близо 30 000 българи са емигрирали миналата година-а до 2015?

ти какво чакаш, да чуеш че без теб България не може?

Нормално е да емигрират и да не се връщат , тук просто няма нито условия нито бъдеще. Държава в която мутрите и чалгаджииките са издигнати в култ е обречена на гибел. Всеки прави своя избор сам , в чужбина ако отидеш в човешка държава няма да ти е лесно но колкото и да си зле там ще си хиляди пъти по-добре от тук.

Не е вярно, аз бях в чужбина, прибрах се и сега съм 100 пъти по добре в БГ.

Смотаняците като тебе като мантра само повтарят - чалгарите-мутрите-чалгарите-мутрите. А не се виждате какви боклуци сте самите вие.

Прочетох някъде, че нетната миграция от българи и румънци за 2015 е 184 хил. души. Това означава, че поне 40 хил. са се "евакуирали" само в УК, за останалите може да се предполага... Защо българските управници си гонят електората може само да гадаем.

someone

сега може още повече да доидат - преди да въведат отново визите като едно време.

Официалната статистика както обикновено лъже!Причините са, че е на държавна ясла, а кой им плаща? Истинката цифра е почти двойна, по неофициална статистика!

Тука ще става и по-страшно Бугари !!!!!!!!!!!!!!!.

Що?Пак Виденов ли ще идва?Няма страшно, бъди рахат

Все пак нека не забравяме и достойното управление на професорите Димитър Попов и Любен Беров! Техният значителен принос в развитието на пост-комунизма!

И пак да си ги изберете същите! И Трайчо Президент!

разбира са

проблема е, че с изнасянето на тези 30 000 кадърни българи годишно, пропорционално спада общото IQ на оставащите. От там се зомбира цялата държава. Вече и личи.

Да бе, от тези 30000 поне 28000 гледат баби , берат грозде , чистят клозети и мият чинии. А ИКто е ниско поради първичността на бугарина.

Каквото и да правят, не е като да пребиват посетители и туристи пред дискотеката!

Еми.... Тая земя е законно на турците, а руснаците честно в бой са си я отвоювали... Българите тук са самонастанили се клошари. Затова в момента тече процес на екстрадицията им. А законните владелци на територията си я заселват с техни хора.

Българите не са коренното население на тази територия.

бг няма и идея как да се отърве от мутрите и от корупцията си отървава се от населението си естествен процес:)

Емигрират, заради геноцида и беззаконието тук! Сега, ако имат лудостта да направят задължителна казарма, синът ми вчера ми заяви, че се маха, но няма да стреля против убежденията си! Няма вече свободна воля - ръководната роля на партията се завърна! Прогонихте децата ни, е и вас ще се намери кой да ви прогони. Сълзите на майките плачат за възмездие!

Все пак трябва да обясниш на сина си, че не може да бяга до безкрай, а трябва поне понякога да седи на мястото си и да отстоява позицията си и не заради неговия кеф, а заради бъдещето на наследниците му. Аз съм против задължителната наборна служба, но всеки трябва да е наясно, защо съществува армията. А ти като майка трябва да си наясно.

Аз, като майка съм горда, че синът ми е християнин и е против всякакво насилие и войни, включително насилие над собствена воля и убеждения! От тази диктатура се бяга,защото нямаш избор!

Може да иде в щатите и да влезе в армията, където след няколко месеца ще е друг човек. Ще може да ходи по мисии в света, да стреля да убива. Е, може и него да го гръмнат де.....

Синчето ти мамино дето от една казарма го е страх, все ще влезе в казармата някога и ще стане нечия булка там. Тия мамини синчета са сите п*и с извинение и нищо не става от тях.

Това от опит ли го знаеш?

Каква казарма, какви войници, тия пикльовци днешните мамини и за наркомани не стават дето има една приказка.

Да не би врагът да ви пита на бойното поле за убежденията ви?Ще седнете на сладка раздумка, защото се разминавате във възгледите и той ще ви пожали заради това? За беззаконието съм съгласна,но това за убежденията е леко смешно.

Дай боже и аз да съм в бройката до края на годината..

ама защо чакаш бе пич, тръгвай веднага !!!

Щом основното население се изнася от фронтовите държави,работата е на зле... Територия без население е като къща без стопанин. Руши се.

Няма територия без население! Ето идват руснаци, сирийци, Африка... Пакистан - там се отеснява - търсят нови територии!

Aз още 2014-та се махнах. Вече не се занивам с прости и тъпи Ганьовци.

Затова ти - умния и красивия - пишеш простотии в български форуми?

Щом пишеш тук, значи още не си се махнал! Не те обиждам, просто се замисли.

с тея смартфони може вече с едната ръда да миеш клозети , с другата да пишеш във форуми.

Това за 2014-та вече го копи-пействаш вече 5-ти път. Явно си трол на бройка постове.

Въпреки мизерията и непосилните сметки, гарантирани от политическия елит, повечето българи остават!

не прави високи сметки.

ХАХАХА

Латвия е на път да обяви за своята територия :- "Хомо сапиенс- изчезващ вид" . Населението на страната е спаднало от 3,5 на 1,9 млн. души. Градове и села призраци са по цялата територия. Но правителството създава плацдарми на НАТО срещу несъществуваща заплаха от Русия. Ба си невчасниците. Демографията е основната оценка за правителствата. Както у нас така и на всякъде по света.

На кой нормален му дреме за твоята майчица русия бе? Ако не можеш да четеш - да те светна - статията е за миграцията в България!

Да бе? Окупация с анексия през 40-те! Нападение над Грузия и Украйна преди по-малко от 10 години. Изтребване на 1/4 от населението на едно кавказко народче - дрънкане на оръжие, учения със стотицихиляди, прехвърляне на цели армии напред назад из огромната територия, непрекъснати проверки на бойната готовност, струпване на дивизии по западната граница... Призиви за реваншизъм на времето след СССР. Викаш - нямало опасност! Толкова за тъпи ли мислиш хората, дрогарю руски трол?

Само ? :)

И как разбраха че са емигрирали а не са отишли за няколко месеца на селскостопански труд за да си изкарат прехраната за останалите..Това не влияе ли на ''ниската безработица'' дето я стъкмисват пак институциите ама не я отбелязват там??

българино не напускаи своята боиковина !!!

"Видими резултати-гарантирано от ГЕРБ"!

аз не се преместих в чужбина заради безредието или каквато и да е политическа или финансова причина. ами заради хората. хората в българия са отвратителни, наи-вече в софия. ако излезнеш от витошка и ндк, гледаи какво става: псуване, агресия, обиди и мрънкане и още мрънкане.. аре бегаите :-). изходат се нарича терминал 2

маалата дойде у градо

По-голяма катастрофа за България просто няма! Ще става и още по-зле! Няма да има кой да работи и да плаща данъци-дълговата спирала ще доведе до закриване на държавата и разпродаване за жълти стотинки.След 30-40 години може и да ни няма на картата а да сме разпродадени на части-най вероятно на Турция!