Коментари - Младият собственик на ”Кремиковци” го препродаде | dnes.dir.bg
назад

Младият собственик на ”Кремиковци” го препродаде

26-годишният Лъчезар Варнаджиев, който чрез едноличната си компания "Елтрейд къмпани" купи производствените активи на "Кремиковци", е продал участието си в нея, съобщава в. "24 часа".

Обратно в новината

Коментари - Младият собственик на ”Кремиковци” го препродаде | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

малеeeee, голям наивник!

Е-ама това не влиза в плановете на някои другари-нито сега, нито е било преди...

Хайде българино, пак ти се задава задача с неповишена трудност.Ако зад зделката за Кремиковци стои небезизвестния Маджо, кой стои до него и се облажва от случая?

Нее МАДЖО...... ПАШАТА е

Какьв млад собственик?- Какви 5 лева бе изроди мрьсни мошеници.

Кой купи "Кремиковци"? Това "Бессиън мениджмънт лимитид" от Вирджинските острови и "Бън секретериъл лимитид" от Кипър, нищо не ми говори.

За един мижав кредит ми искат да имам 3 годишна история заверена от Финансовата служба, наличност по сметката колкото искам и т.н. Защо "коректната" банка му е дала за няколкоседмична НУЛА дейност право на огромен кредит ? Ясно защо. Някой е наредил това. А 500 лева му е заплатичката на "юнака".

кога ги напечели този 26 годишен сополанко!

Е- Вие забравяте какво са "работили" таткото и/или дядото....

Това театро вече вони нетърпимо ! ... Че няма такава държава -- няма ! Ама какво се ослушват : - Прозрачност без граници ... и/или -наблюдаващите от ЕС ?!

Ти май не си си пил хапчетата тази сутрин ;-)

елтрейд компани, ку...му янко компани, и много други имена странни изнесоха и разграбиха БГ, ама ББ компани ЦЦ компани ХАРИ ПУТЪР компани ДЖУГАН (доган) КОМПАНИ И МНООООГО ДРУГИ КОМПАНИ НИ ТАКОВАТ МАМАТА допълнително.

По-интересно е това копеле как купува такова предприятие, кой стои зад него и кога ще го окачат на синджир в каторгата? Апропо, кога ще резнем лентата на поне една каторга за такива копеленца?

кво го мислиш той е "ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН" още кат се появи го кръстих ЛЪЧО БУШОНА по-интересно е кой мастит БеСеПар стои зад офшорките

Едни острови продават завод на други острови! Така и шведската фирма "Волво" я купиха китайци от техните си острови.

Още преди години Борисов обяви че кремиковци трябва да бъде сринато и на негово място да се изгради нов огромен бизнес център . Отделно южния склон на Стара планина е много по атрактивен от пренаселения южен склон на Витоша . Има още доста атрактивни и печеливши доводи така че нечакайте там нещо да остане което да напомня за комбината . Принципно това нее лошо . Само дето някои ще станат приказно богати .

имах предвид северния склон на Витоша

Добре че комунистите нещо построиха, макар и не до там рентабилно, защото демократите нямаше какво да имат да крадат и да забогатяват.

Не знам какво точно са построили комунистите. От една страна комундетата не са много по строителството - на тях им дай локуми да разтягат. Или да пратят някого в лагер. И някоя църква да взривят. От друга страна, ако основната им заслуга е да купят боклуците на СССР (защото за никого не е тайна че свичко купено от СССР, вкл. и Кремиковци е ужасно остаряло), то по-добре да не бяха правили нищо - да си разказват моабети по парийните събрания и да пишарт мемоари за партизанските си подвизи (не че някой варва ,че освен да ограбват мандри те са правили нещо друго)

що си кривиш душата? кой завод, кое предприятие е построено след промяната. само се преватизира, препродава и руши

Където си видял производство, има голяма вероятност да е останал от комунизма. Щото откакто демокрацията е тука, всичко е разбито, ограбено и унищожено.

То онова не беше комунизъм а това сега не е никаква демокрация.

Най-редовно плюеш по всички форуми по адрес на комунистите. А, на бас че ти истински комунист не си срещал през живота си, платено плъхче. Сложи си една снимчица до КГБ-то ти, та да знам върху какво точно да се изплюя! А явно и КГБ-то не те е бригало за нищо, та за това петниш и неговото име с простотиите изписани от теб

Далавери от измамници. Всички богаташи са такива. То иначе няма как. Парите не валят от небето те се присвояват с измама понякога и в рамките на закона.

Сега както се случи с други "препродажби" кредиторите ще гонят Михаля...Велчев СПИШ!

Е ТАКА СЕ ПРАВИ! МЕН МЕ КАРАТ ДА СИ ОБЛЕПЯМ КОЛАТА С РАЗНИ СТИКЕРИ - ДА СЕ ВИЖДА ВСИЧКО!!! А РАЗНИ ОФШОРКИ ПРИДОБИВАТ СТРАТЕГИЧЕСКА СОБСТВЕНОСТ ЧРЕЗ РАЗНИ БЕДНИ МЛАДЕЖИ 8) гответе се за война

Е как ще го управлява този управител, като не може да купи един компютър щом може да се разпорежда само за сделки до 500 лв. То един обикновен ЕТ с магазинче се разпорежда с по-големи сделки.

Докога структуро определящи предприятия ще са собственост на офшорни фирми, в някои държави това е уредено, като се облагат всички сделки с някакъв процент, защото всички знаем, офшорните фирми данъци в България не внасят, трябва да се знае, кой стои зад тази офшорна фирма.

Какво точно структуроопределя Кремиковци? Истинското решение за този комбинат беше да бъде затрит от картата на Софийска котловина, а сега текат някакви пазарни игри... Поне държавата прибра за това безумие някакви пари, за разлика от други предприятия като БТК или Балкан.

Ало, коневръза. Оня с червените ескадрони! Какво структуроопределящо, какви 5 лева. Самият строеж на "Кремиковци", е една велика глупост от времето на милиционеро-социализма. С братската помощ на СССР и с още по-остарялата му технология.. Защото, да караш руда, въглища, и въобще всичко за каквото можеш да се сетиш от 400-500 км по ЖП-то, а после да извозваш готовата продукция на същото разстояние си е чист идиотизъм. Даже идиотизъм на квадрат, защото вече имаш един металургичен завод ан 30 км в Перник. И от там трябва да си видял всичките тези неща. Но хубавата новина е че се вижда края на идиотизъма. Хубаво-лошо, да го махат това нещо и да правят нещо смислено.

Отгърни най- накрая учебника на КПСС и на страницата след 1950 година, лельо.То много мила си зациклила.

Няма западна страна, в която е позволено офшорни фирми да притежават стратегически предприятия.

докато си траем и търпим

Цялата идея е в това, че когато ползваш банков кредит, не ти се налага да доказваш произхода на парите за сделката. Сега вече комбинатът може да бъде купен от всеки, защото при препродажба няма такова задължение за доказване на парите. Брилятно просто и работи безотказно вече 15 години в България.

Абе вие луди ли сте!? Завода никога не е бил на печалба. За да се възобнови някакво производство се изискват много средства, които никой няма да даде, защото е факт, че завода не е стратегически разположен. Ако беше друго щяха да се намери бизнес, който да го възобнови. Това е най доброто което може да се случи с него. А още по-хубавото е, че от както не функционира в София може да се диша.

Не, слепи и глухи:"Обект на сделката са 7655 дка земя, предзаводска и производствена площадки, ведно с всички находящи се на тях сгради с приблизително 1 130 000 кв.м РЗП,"

Един кратък виц " Търся 300 металурзи и 200 стругари под 35 години със стаж по специалноста " ======= Коментар = едно от "най хубавите" неща на прехода е че направи всички ни нация от дюлгери = всичките се научихме да градим килии, но за съжаление друго не можем :))))

Повече от наивник си ти.....повече комбинат няма да има и не трябва в чертите на града....от както го спряха въздухът над София се поизчисти малко и вече не живеем под похлупака на Кремиковци

хаха да щото живееш във веглеродно-олвните изпарения на колите... може ли, извинете, да почнете да мислите поне малко или повтарянето на тъпотии ви доставя кеф?

Ха ха ха ха! Спомни си от колко години не се слага олово в бензина, а в дизеловото гориво, в пропан-бутана и в природния газ никога не го е имало. Повечето съвременни коли са с катализатор. Освен това, опасността от въглеродните емисии е преувеличена изкуствено, за отклоняване на вниманието от други неща.

Нещастен народ,заслужаващ управниците си.

а ти от кой народ си че не ми е ясно като плюеш народа

Мафията намери начин да заграбят и кремиковци. А знаем, кой стои отгоре - БББ!

Ураааа! Мафията за пореден път намери начин да си изпере парите! А обикновените хора, които имаме за получаваме пари от там, пак ще ... супата!

welcome to bulgaristan :)))))))))))))))))) баси и фарса и чудото

Абе Вие, тъпите защитници на Кремиковци не четете ли?! Сега поне излязоха документи от ЦК на БКП, уважавани български учени и функционери на БКП /ама истински, не безродници/ като проф. Иван Попов, между впрочем завършил Сорбоната, бил дългогодишен директор на заводите Ганц в Унгария и редица заводи в Германия, безспорен авторитет в машиностроенето/справка Уикипедия/ категорично е бил против Кремиковци да е на това място. Обаче интригантите в БКП, които унищожиха честните и знаещи комунисти за тази му позиция го махат с интриги от ЦК, тогава той е бил 2 човек след Т.Ж. Още нещо това е бащата на българската електроника - проф. Иван Попов. Ама кой ли знае за такива родолюбци като него и учен от такъв мащаб, е до тук ви докараха интригантите с партийни книжки!

прочел ли си статията, която коментираш или просто записваш участие!

Пак е по темата, какво не ти харесва

Представи си , че се намерят документи от които да личи, че някакъв уважаван учен преди 50 години се е изказал против строителството на яз. "Искър". И какво следва от това - че трябва да сложим взрив под язовирната стена и да пуснем водата по София?

Приятел , Виждам че не си разбрал сагата за кремиковци .Продажбата на гиганта беше подкрепена с договор . В този контракт заглавието е - Премахване и рекултвация на земята .Мафията иска земята под Кремиковци .И затова даже Народното Събрание прие закон за пунктовете за изкупуване на скрап.Кремиковци ако се издаде на скрап ще струва колкото пенсиите за 1000 години .

Кремиковци е направен, защото София трябва да има завод някакъв, нищо,че е безумие да караш руда от пристанище и после да пращаш за профилиране до Дебелт или за вилици до Велико Търново. Идеята е била да е в София! Лошото е ,че това първично управление все още има здрави корени. Ако питате управниците всичко трябва да е в София. Как иначе, нали си мислят,че България свършва на края на София. Затова и бат ви Бойко построи /с голямо одобрение/ новата спортна зала с думите "да си върнем волейболистите вкъщи", сякаш играят зад граница. За софиянци Варна е Бангладеш, Бургас е Нигерия, Пловдив е на майната си, а останалите населени места ги няма на картата. Затова е толкова голям този рев за Кремиковци. Как така на шопа ще му отнемеш нещо негово?! Може и да е отровно и безсмислено и губещо и отвратително, но е гордостта на София.... Искате всички да живеете по-добре - преместете столицата пак в Търново! София винаги е дърпала България назад!

"Пловдив е на майната си ..." ... много добре казано!!!

Коментара ти е много ограничен като мислене. Навремето комунистите измислиха Кремиковци да е в София , както и Стомана перник.И в техната логика има много логика (за разлика от твоята ).Товарните влакове с въглища и стоки произведени в Перник и София отиват до морето , там се връщат пълни със суровини , по този начин се създава БВП . За да го смелиш по - лесно в малката главичка - пътя на коприната .

не съм съгласен с теб. най-голямата грешка на режима бе, че затри българското село с идеята за ускорена индустриализацията. Помниш как беше - приоритетно развитие на тежката индустрия после леката накрая селското стопанство. А България е оцеляля 1300 години защото селото винаги е захранвало града със стока и преселници. E сега вече село няма - няма и кои да мигрира към града всичко това го постигнаха комунистите. За да не съм голословен- ти цитирам за моето село- 1958г по едно често две раждания дневно. Сега за две години 12. От тях само две българчета. Нали разбираш, че това са бъдещите софииски жители, които след 20 години ще дойдат да Ви изкупуват панелките на 1200 евро квадрата е да Ви изработват пенсиите ?

С удоволствие чакам София да не е столица!Всички селяндури и простаци дойдоха тук!Ще се диша по-спокойно,а и както пише vuvuzela-България ще дръпне напред!

Завода трябва да бъде нарязан за скрап и терена върху който се намира- освободен за нещо, което наистина да е работещо и печелившо. Това комунистическо недоразумение- построено на стотици километри от пристанища, мини и рудници- е крайно време да престане да съществува и да точи безобразни суми от държавния бюджет. Дано новите собственици по бързо го изтрият от лицето на земята.

Ако това са аргументите на управляващите, смятай им се смее цяла Европа. Но ще плаща само българския народ с поредната смъкната от гърба( одрана) кожа.

Добре нека на явен търг бъде предложено всичко за скраб! Нека журналистите ни кажат кой точно ще усвои този скраб! А земята нека да стане пак селскостопанска! Така ще разбере народът, че в момента ББ защитава интересите на България, а не на... Да не забравя да попитам - На кого е новият хотел Гранд хотел София? Защото е построен на мястото на изгорялата библиотека, а така и не се " разкри" извършителя на палежа

Като чуя за квалифицирана работна ръка в старите заводи - лошо ми става! Каква квалифицирана работна ръка могат да бъдат техникумци, без езици, които могат да четат само преводна литература, и възприемат вменяването на задължение за придобиване на квалификации като "тормоз". Айде, била съм и в АЕЦ-а и в Стомана, знам породата, отчайващи са. И лошото е, че 22 години ги защитава това клише - "квалифицирана работна ръка". А то е клише, не е вярно. Ако бъдат пуснати новите хора, с новото образование, при наличието на подходяща обучителна програма, както е в белия свят, можем да имаме заводи. Иначе е вредно да имаме заводи - с "квалифицираната работна ръка", защото това са едни чичковци и лелки, които са като малка вътрешно-заводска мафия, срастнали са се, подливат си вода един на друг при поредните "оптимизации на персонала", за да останат на договор и като правило си продават душата на вилнеещите там бандити - иначе няма да са там. Имам чувството, че от старите заводи тръгва мутризацията на България - там се "кове" прототипа на обществото. Не защитавам тази престъпна приватизация, дето прави това правителство, това правителство е от престъпници и трябва да си иде - колкото по - скоро, толкоз по - добре, но определението "квалифицирана работна ръка" е, в най - лекия случай - провокация.

Абсолютно вярно! Имам само едно питане - ще сменим правителството с КОЙ /кои/ ? В момента колкото и да е тъжно България няма никакъв избор. Необходим е смяна на манталитета, защото сама каза, че държавата ни е огледало на обикновените хора в нея. За съжаление промяна търпят само умните, а те отдавна са извън граница.

Кака така си "минала" бе душа? Като лек пролетен повей може би? Аз също съм "минал" . Започнах като млад инженер в ЗТМ Радомир и работих по проблеми на Кремиковци /производство на прокатни валци/ . Не искам да се правя на вещ познавач , ама мога да кажа че си имамам понятие от ситуацията. Работели "техникумци"! Че какви и специалисти да работят на работнически и низши ръководни длъжности освен техникумци? Доктори на науките по "Физико-химични аспекти на металургичнити процеси" може би?

като стана дума за квалифицирани работници се сетих за онази нещастна женица която се спънала, паднала и взривила докато пренасяла взривове в завода...... нека не се тълкува неправилно, моля - акцентът не е върху горката жена.

За сведение тези техникумци делехме трето място в Европа по грамотност и до днес работим професионално. Днес учещите езици твърдо са закотвили последното място по неграмотност в Европа, а за професионална квалификация никой не смее дори да направи изследване. В металургичното производство до пещта английски не ми е нужен, нито на френски да си общувам със ситата на мелнично. Всички тези емигранти от началото на 90те са такива техникумци които са се доказали пред новите си работодатели като добри професионалисти.

беше минала през старите заводи, нямаше изобщо да пишеш това, което си изплюла. Точно така! Преди имаше квалифицирани работници, но не и сега. Ти колко чежди езици знаеш? Аз 7 и то без да броя българския. Сегашното висше не се равнява на тогавашното специално средно образование. Сега държавата бълва само едни нагли, неграмотни, немислещи папагали от ВУЗовете. Сага само тук-таме може да се съзре добро, умно, мислещо и можещо дете. Тъжно е че изроди като вас се опитват да вменят на обществото чувство за вина за отминалите 45 години / до 10.11.1989 г/. Каквито и глупости да пишете, народът все още помни как живяхме и колко умни бяха децата ни. Тогава в училищата се говореше само за прочетени книги, за техните автори, за композитори, за новооткрития в науката. А сега само се говори за мода, за промоции на дрешки, за това кой колко е як и всемогъщ - с една дума за глупости.

Броиш Българският сред чуждите езици и има защо - виждам, че дори и него не го умееш. Лошо. Речта е едно, писмеността - друго. Тук-там има и пунктуация..., нали?

ти си абсолютна гл.у.пачка.

Наивник. Баце и 15 пъти да копираш това мнение то пак си е същата глупост. Не може да възраждаш неконкурентно призводство. Толкоз.

Най-важното е да бъде ЗАКРИТ. Дали ще правят хотели или голф игрище не е важно - важното е да спре да се дои държавата. Разпродадоха и закриха далеч по-смислени предприятия - а това да виси като товар.

И един мармот зявиваше шоколада в станиол

Драги ideyzabulgaria, Аз отдавна съм се научил да имам широк поглед върху Европа - и теоретичен и практически. Но измамите в тая държава не са от вчера. Така големи специалисти построиха със също лъжливи данни химическия комбинат при Ясен. На босфора не съм и помислял да ходя. Но безотговорно е да строиш с държавни пари върху пясъчна основа...Това налага по-стабилна съдебна система.

Да ,най-важното е да работи съдебната система!

На територията Булгаристан всичко е възможно.Няма да се учудя ако Булгаристан не е заложена в някоя банка в офшорна зона.Преди десетина дни в пресата и по медиите пуснаха партенката ,че в Бухово радиацията е десетки пъти над допустимото измерено от продажен журналист. Всичко това се прави за да се свали цената на земята там. Цеко Минев или някой друг като него са се прицелили в този терен да правят бизнес градче.Голяма е вероятността целият терен да премине в ръцете на евреи или същите от САЩ.Южните склонове на Стара планина са подходящи с изградената си инфраструктура, близост до летището и безработно население.Ще поживеем и ще видим кой сценарий ще се осъществи, но при всички случаи печалбите ще отидат извън България.

Не в евреи, а в ръцете на кака Цецка и бате Омар сиреч в семейство ББ. ББ е втория държавник след мадридския крадец и лъжец, който използва най грубо властта си за лично обогатяване. Н гледай сега как "опозицията" ще мълчи. За да продължават тези грабежи, главната причина е в липсата на опозиция в НС и вън от него. управляващи и опозиция са от един чешит- все крадци от класа и оплетени като свинските черва.

Ъ-ъ-ъ, батка, къде да идвам с флекса, батка? Ше гу нарежим на спагети туй комбинат!

мостова измама се казва зделката с кремиковци,зад която винаги стоят нашите власт имащи измамници

Добре че комбината не беше жена , че от толкова "оправяне" през тези 20 години щяха да и са се разпрали всичките дупки. А на този вид управление му се казва Капитализъм. Между комунизъм и капитализъм няма допирни точки, но има едно средство наречено ПАРИ. При първите то се използва за разплащане на движението, а при вторите целта е да се присвои по време на движението. Зрителите /хората/ отстрани могат само да констатират без никой да го интересува за мнението им.

супер коментар !благодаря.

Комунистите построиха Кремиковци, демократите го продадоха за скраб.

Не се тюхкайте, а припомнете на Дянков, че зад далаверата стои Фидоска. Тя не случайно през последните месеци дебелее още в гушата, та чак и потича надолу от препълване. Има оторизирани държавни комисии, които могат да спрат сделката. БНБ да натисне банката измамник. И кога най-накрая ще спрат тия мостови препродажби към офшорни зони. Да се промени законодателството от Берово и Ив.Костово време, активи в страната да не се придобиват от офшорки.

Банката, която върти сделката е КОРПОРАТИВНА БАНКА- отделение на СиБанка, собственост на катарския принц Омар, зад него играят Доган и ББ.

На Офшорките трябва да се забрани да оперират, защото зад всяка една може да стои директно с името си Фидоска, Боко, Цвета, Лидка и Калитка, Доган и Иван и всеки един държавен чиновник и мафийот, като съответно директно нарушат Закона да конфликт на интереси. Някой трябва да сезира ВАС и КС за това беззаконие.

Няма кой да го направи. Предишните са потънали в същите лайна- крадоха до бога и го опропастиха. ББ само продължи делото им. Прокуратурата живее под шапката на управляващата партия- това е наследство от време ОНО.

Е, щом недвижими активи могат да се препродават на офшорки, защо тогава да не считаме, че и управлението на самата държава не се извършва от такива??? Коя е гаранцията???

".....А опосканата ни държава, всеки я купува, всеки я продава!"

Поредният пладнешки обир в тая държава. И какво излиза - по 40 лв/м2. Смях в залата! Та за тая цена от 40 лв/м2 само земята не струва толкова! "Неизяснено" количество желязо - хайде де - за кого е неизяснено - за държавата или купувача? И след като е неизяснено как така се продава? Кой продава "неизяснена" собственост? Има ли такъв малоумник който да си продаде "неизяснената" собственост?

Продажната цена беше 1:100 000 от цената на ЗЕМЯТА под Кремиконци!

Екстра е цената! Миналият път го продадоха за 1 долар!

Това сигурно е измамата на десетилетието и никой не прави нищо за спиране на бсурда - 2-3 препродавания и вече всичко е до там. Съсипването продължава - дано заработи пак с вече филтри и т.н., мака р да не ми се вярва.

Надесетилетието - да .Иначе има и други случаи - БГА ''Балкан " за 115 000 долара.

Та не разбрах само кой е СОБСТВЕНИКА на "Бън секретериъл лимитид" и на "Бессиън мениджмънт лимитид" . До сега поне имахме името на мнимия собственик. Много прилича на пране на пари.

кво пране това да не е химическо чистене ;)

Няма име, нали затова се правят фирми в офшорни зони, за да се скрият имената на собствениците.