38% от учениците не си купуват учебници

Учебниците и помагалата в средното образование не отговарят на учебните планове и отблъскват децата от четенето, заяви лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Обратно в новината

Коментари - 38% от учениците не си купуват учебници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да я коментирам - достатъчно се оля с пораженческите си действия по време на стачката...... Та, на въпроса - защо да си купуват, като са скъпи, безобразно написани и структурирани, пълни с грешки и небивалици, а и всеки си има кръг от интереси? Докога ще блъскате в една стая 30 души от кол и въже и ще искате еднакво високи резултати от всички по всичко само заради едните хиляда и не знам си колко лева издръжка на калпак? Да ви имам образователната система! Ако не са неколцина по-съвестни и интересни педагози, досега всички млади да са ви зарязали - И Тренчевци, и Такевки , и Христовци, и всички "угрижени" влъхви, цоцащи от системата или чрез нея. Кой ги е оторизирал да правят "изследвания" и "прогнози" и докога системата ще ги търпи? Това са просто шмекери, които обичат да се заиграват с болезнени за децата и родителите теми уж че нещо там и те са борци за правда и свобода.

Янчето Такева отблъсква и нас учителите но не си отива. Тя не е вече професионалист за да дава оценка. Време е да кажеш чао Яницо

Янка Такева дали знае че на мен и на доста хора от моето поколение се е налагало да крада учебници за да мога да закусвам? Ако иска да ги направи още по скъпи както бяха след 96 година и въобще да не си играе да смята проценти. Колкото до навлизането на млади хора - нека да даде личен пример и да си отстъпи мястото на някой по-млад.

Точно така се прави госпожа и не от 9 а от 100 кладенеца ще трябва да докарат вода ако искат да са по близо до науката. Ясно е обаче чe такива като теб предпочитат да раздадът по една книжка по всеки предмеT и да не се поглежда извън кутията. Аз мисля че масата стари кадри в образователната система трябва да се заменят с млади хора. Ходи обаче го обяснявай това на хора като ББ и Цв Цв, демек милиционери.

... Светът върви напред, а ние съкращаваме учебния материал с 25%, за да има повече време да затвърждаваме готови отговори вместо да се учим да търсим отговори на нави въпроси... Супер!