Сблъсъци пред ДКЕВР заради поскъпването на водата

Омбудсманът Мая Манолова обяви новите, по-високи цени за несправедливи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Манолова пак с велико прозрение и поредната заблуда. Всичко случило се днес е фалшиво - протестът - просто провокация, омудсманът - прави си поредният лъжлив пиар. Като искате да ползвате услуга - ще си я плащате!

Не е никаква провокация. 3 лв. за кубик вода е много, особено за провинцията. За калта течаща от чешмите е скъпо...

това са две различни теми. пиар или не- цените на услугите са завишени. многократно. и, докато герб се повъртат като патета в кълчища, бсп си правят пиара, много естествено. като искате да се ползвате с обществена подкрепа- ще си я плащате!- на обществото!

Това ми се струва налудничаво. Закъде е тази драма - моята сметка не минава 10 лева на месец. А живеем двама човека и дете

вместо къпане сухо обтриване с лед от фризера ли практикувате? а с прането как сте?- чух, че имало нови методи за пране без вода

И при мен е така но защото съм тарикат. Като се окъпя на Димитровден, че чак на Гергьовден , след това...

Случайно минах покрай седянката наречена "протест". Никакви сблъсъци не видях. Имаше десетина пенсионери на кръст, говориха за доброто старо време

Не водата е скъпа, доходите на много българи са ниски.

а-а, високи са, високи са- нали не живеят по дърветата, какво още искат?!

искам да си направя фирма за препродажба на вода от язовир Искър- някой да знае какви са процедурите? а за препродажба на ток от аец-а?

Процедурата е да си в управителния съвет на мафията.

АЗ съм типичен българин - искам да ми е топло и чисто, ма да не плащам. Ни водата, ни тока , ни парното. Чуждото е общо, майто си е мое, нали така беши?

Не си интересен!

С 15 години, но търпението е културно обусловено.

Длъжността омбузсман е ненужна, използва се за пиар и трябва да се закрие!

каомбудсмана. Интересува ме Софийска вода още ли купува водата от язовир Искър по 0,04стотинки ????????

направо от язовира

веднага!- давай концесията- даже ще ти я продавам на 0.08 ст- със 100% надценка, забележи

ц.ц.ц.ц

ето според мен цялата българска политикоикономическа бизнессреда от абсолютно всички партии образувани от времето на саморазпада на ЦК на БКП,до ден днешен се крепи и прикрива зад гърба на българският лев към еврото,което имаше за цел да спре обезценяването на българският лев,и да съвземе българският бизнес,вместо това обаче го ударихме на корупция ,организирана престъпност,мафия,затова има заслуга и запазването на хората от съдебната система,която има задачата да се замете и узакони постигнатото от кражби и измами и да се изгради нов чист български бизнес,покачването на цените означава и обезценяване на българският лев и трудът на честно заработващият,наивно и глупаво е да се мисли,че видите ли като съборим ГЕРБ от власт и дойдат нашите хора от нашата партия нещата ще се подобрят и хората ше заживеят добре,ето затова беше нужно лустрация и наказателна отговорност на БКП активистите,и изолация и забрана във държавна и местна власт,защото те няма да се самонакажат и сами да си сложат белезниците!това е парещ проблем ,който се отбягва да се решава и дискутира,но като не се реши проблемите на българите се задъбочават като кариес!Трябва да се осветли чесно и безпристастно на партийна принадлежост първият спечелен милион и връзките на другарите!

Водата е непоносимо скъпа, а продажното правителство и гадовете от КЕВР са омразни на народа. Помиярите, които защитават КЕВР и крадливите ВиК дружества да знаят, че като ядат лайната на Борисов и въртят опашки на крадливите и уродливи капиталисти, ще докарат нещата дотам, че да плащат вода по 10 лв/кубик, децата им ще плащат по 20-30 лв за куб. м. вода, а внуците им ще просят по улиците с празни канчета в ръце.

ама приходите ти са мизерни

цените винаги растат пропорционално на приходите, че и повече

по 0,04 лв я купуват от язовира и я продават по 2,58лв???????

купувай я и ти по 4 стотинки ве. Направо от язовира.

Мизерен си ти, защото си роден мазохист.

вноските са ти много.

Водата от язовир Искър струва само четири ст/куб.метър. Мрежата е изградена с парите на нашите родители. Концесията е дадена на безценица от Софийска община - СДС - кмет Стефан Софиянски - крадецът. Концесията е препродадена от англичани на франсета - "Виола". Концесионерът рекетира КЕВР като заявява, че течовете са небивали и че правел "ГОЛЕМИ" инвестиции в инфраструктура... Така се оказва, че концесионерът е на сметка инфраструктурата вечно да е в лошо състояние, за да може вечно да прави големи инвестиции и вечно да претендира пред продажниците от КЕВР, че цената на водата трябва да се повишава, за да си "покрива разходите". Затова внуците ти ще просят вода на улицата с празни канчета... Осъзнаваш ли колко си нещастен??? А за моята заплата не се грижи! - Грижи се за перспективата пред внуците си...

Знаете ли кое е " най-смешното " ? Това че никой от онези управленци от ГРОБ и ОП не чете тия форуми и даже случайно някой да му е подшушнал кво се говори долу из народа на оня горе му е през ... за мнението и недоволството което имаме. Само 2 начина има човек да промени нещата. Вариант 1 - Събират се стотици хиляди пред парламента и ще видите точно след 2 дни как Боце подава оставка (Тия от ГРОБ немат топки да издържат на по-голям натиск). Вариант 2 - Събирате 2 куфара дрехи , минавате през летището с еднопосочен билет и ония нагли мутренца от ГРОБ може да ви цункат по .....! Всякакво останало говорене по форуми, седенки, пред блока със съседите е загуба на време и празни надежди че някой друг ще излезе да ви защитава вашите права.

и пълни въздържатели , непушачи, вегани, колоездачи да станат всички " обикновени граждани", пак ще се вдигат цените. защо? ами, така- не може да спаднат печалбите, нали разбирате. някои хора са по-други хора от другите хора- за тях не може да не може. в презумпцията за недоказуема, но вменявана изключителност е проблемът.

мене изобщовъобще не ме интересува кой колко пуши, пие, е..бе и яде! само ти давам пример че с парите които един смо..таняк дава за пушене и пиене дневно може да си купи поне 5 кубика вода! само ид..иот може да протестира че водата струва 1.50 лв. за кубик! аа, и ако някой иска да протестира да иска да се закрие това комунделско недомислие кевр, защото не може в пазарна икономика някакви служители да определят цената на енергията и водата! и до редактора редакторе, дкевр няма от 2015г! от тогава до днес тая структура се нарича кевр!

виж сега, ти си умен човек- водата някъде е 3 лв вече, токът също поскъпва, непрекъснато при това, и горивата, също.инфлацията расте. независимо какво и колко консумират хората, животът непрекъснато поскъпва- за някои. просто защото този, в когото е тоягата, иска да му дадеш. и толкова. той няма да си ограничи разходите, нали? не, защото е много находчив или талантлив, а защото може да те принуди, при това -когато си поиска. ок, това е пределно ясно, но не може отгоре на всичко да ми чете морал и да иска това да ми харесва или да ми обяснява каква е моята вина, разбираш ли? а дано.

да си концисионер бе....20 години само кърпиш и ако се наложи нещо да смениш изцяло вдигаш цената на водата. Повече от 15 години се назлъндисваха да сложат спирателни кранове по улиците...то беше кошмар от пукане през ден на тръби по различни улици в един квартал...и всички без вода. Много ми е интересно тези концисионери имат ли клаузив договорите да инвестират собствен капитал или а записано че концесионера....може и да не влага собствени пари ,а просто нда нахлузи на дружеството един или два огромни заеми от Световната банка? Така и баба ми може да стане концесионерка.

Протестиращите и полицията не трябва да се бият, а да влезнат задружно в НС и да пречукат депутатите, след това да ги хвърлят по затворите......Чак тогава ще има Правова Държава, като временното правителство избрано от Народа , насрочи избори не за смяна на системата, а гласуване само за личности от Доцент нагоре, който не е обладан от Колонизаторите и не е в ИГРАТА !Стига са ни управлявали неграмотни простаци , а алчността им е безмерна !

Потърсете статията "ПРИЗИВ КЪМ НАРОДА ЗА ДЕМОНТАЖ НА ОБЩИТЕ ВОДОМЕРИ"

Който няма водомери плаща на база. Едни съседи от доста години не живеят на вилата си. Нямат водомер и досега сметката е над ДВЕ хиляди лева. А който има водомер има задължението един път в годината да го отчетат на живо. Ако кубиците са нула и сметката е нула.

цените на тока и водата,лекарствата, храните не ме интересуват,по ме устройва да не поскъпва бензинът , маслото,ремонтите,данъците и застраховките на колата без която не мога и със която аз съпругата и децата ми са свикнали!ужас не искам да съм като клошар бедняк с колело!

за водата в кюшето? Глупостите за Десислава Радева ги изтъпанчвате на първа линия по цял ден нали, за водата не ви е важно...отбихте номера.

дрОгаре, в нашето градче живеем 7 000 души водата е 1.28 лв. за кубик, канал 0.138 за кубик! 1.42 за кубик общо! за какво ревете бе?? за 1.42лв. за кубичен метър вода???

яяя, някои кре..тени знаят по добре от мен колко струва кубик вода която аз плащам!

Какво си мислят по-заможните,че като те още могат да си плащаг водата,всичко им е тип топ ли? Ами нали живеете в една държава с бедните ,които не могат да си я плащат??????? Това е все едно да живееш в гето. Няма как да се изолирате от мръсотията която ще се разнася и ще пипнете и вие болестите. Ужасно е в страна която е богата на вода,обикновените хора да не могат да я ползват,понеже цената не им е по джоба. Това е природно благо от което,някои трупат милиони. Всеки си плаща за простотията,и ние ще си платим ако продължава така.

ма пушиш, нали? и кафе пиеш,вероятно?! и от ракийка не се отказваш навярно! е 5 + 2 + 4 си е 11 лв дневно даваш за пороци! с тях можеш да си купиш поне 5 кубика вода!

бе идиот?

не трябва да яде

и то не като тебе троле!

не си станал човек

tonk11

Естествена, че майчето ще е там! Без нея не може щото тази седмица още не са я давали по TV-то. А за това, че протестиращите не щат да идат на срещата е ясно! 80% от тях не знаят що са там и за какво протестират!

лyMпeHи ЩО не протестирате против TиkвиTe от герб, те са виновни за това? Или ви плаща баайУй?

ми щото закона за водите го прие станишевич, и станишевич вкара водата в квер! преди това дкер не се занимаваше с цената на водата!

Както каза по-рано Деси Атанасова, -"Писна ми за всичко да е виновен Бойко Борисов."Какво като е премиер?Водата я управляват други.Какво от това, че водата е собственост на тази държава, която се управлява от Бойко Борисов.

Ми то водата стана три (3), (ТРИ)!!! кинта за кубик ... А водата е това нещо, което пада от небето при дъжд :) Ами не ми трябва Мая Манолова или който и да е друг дебил, за да се сетя, че ме скубат със сметката...

Ще дариш ли пет километра тръби на ВиК? И ще ти дават водата по 3 ст кубика.

Няма да даря тръби, защото те си ги наследиха от бай Тошо. После не ги поддържаха, а сега искат 3 (ТРИ!!!) кинта за кубик вода, която аз мога да си набавя от близкия извор (селянин съм). иииии... както казах - забелязал съм, че водата е това нещо, което вали от небето :) Не знам дали ти дебиле си го забелязал ?

За 20 години скубане, вече сигурно всеки от нас е "дарил" по 5 километра тръби на ВиК. Само дето вместо в инвестиции, тези нашите "дарения", директно отиват отиват в нечии джобове. АМАН! Всички комунални услуги трябва да са държавни или общински!

А като се спука тръбата, бай Тошо ли идва да я поправи? За един приятел питам.

То дъждовната вода е абсолютно безплатна. В реките също е безплатна. Спри да пускаш вода от крана в банята, няма да имаш никакъв разход и ще забогатееш.

я си виж белеШчицата, а?? трите кинта са основно за канал, а не за вода!

Той е тука да пише, а не да ми чете белешки!

белеШката не е показателна за това, което ти Зимат :) Аз имам белеЩка за некъв ток който въобще не съм го ползвал...

Аха, само дето канала има повече загуби, отпреди да ни "уредят" с концесия. Цените растат и загубите на вода растат. А парите къде отиват?

щом не протестира цяла България значи всичко е точно...... аз на правителството съм му дал срок за който може да оправи държавата до 1ви февруари :D после се чупя от БГ.... прекалено много дарения ме задължават да правя на мутрите..... 1 специалист по малко -

Да, вместо да си оправим кочинката, по-лесно е да отидем на друга копанка. Само дето там сме им обслужващ персонал, 2-ро качество хора и това никога няма да се промени.

споко, няма да съм обслужващ персонал а по скоро ще съм в ИТ сектора.... лошото е че почваш от нулата като пълен паляк... и да щом тази местност БГ е неблагоприятна и щом всеки лев от даннъци потъва е по добре да смениш държавата... БГ няма да рухне заради моя потенциял... по скоро моя потенциял ще е фира ако остана в БГ

аз да питам по какъв начин ще оправим кочинката???

Интересно, а в чужбина водата подаряват ли я?

Безплатно... топете сняг и пийте вода на воля... къпане на лято...

Драги овчици, още дълго време ще ви стрижат и доят, а пък вие си блейте и преживяйте !!

гледам днес по една телевизия (Руска) как в Пепублика Дегестан хората са му намерили цаката с кризата. Там цели села ползват ГАЗ без да плащат. Как ? дупка в газопровода гумен маркуч до дома и после Газ на аванта а ние глупаците тука плащаме като попове тъ и ни друсат с по 30% всяка година :) Гледай ся ква ефтиния! В Република Дегестан стотици декари оражерий с домати, оранжериите отоплявани на газ без пари и стоката с 100% печалба. Ето тфа си е далавера! Тука в Булгаристаня има подобно явление по циганските гета ама по отношение на тока. Народа който плаща държавата го друса яко а манго като не плаща му е все тая колко е цената на киловат. Подобна ще е историята и с водата. Вие плащайте 3 кинта на кубик вода а манго ще се къде целогодишно на аванта. Ето ви що водата е скъпа..просто някой е намерил цаката във ВИК както в ЕРП-тата да цвъка загубите през увеличение на цената. Народна му работа...Балкански Циганлък!

Майчето - министър председател !!!

Искаме управници със сърце и акъл ,които милеят за хората !!! Аман от шибеци .. ... "Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме . " Б.Б.

и като отвориш лексикона на МВР, лицата на всеки протест са едни и същи. Заработват хората. Деца хранят.

У нас инфлацията е колкото в Еврозоната, защото сме във валутен борд. Чрез вдигането на цените регулирани от държавата - ток, вода, газ, нафта и т.н. правителството отчита икономически растеж, а на практика ви е чист грабеж. Цените на монополистите не са контролирани, а налагани от държавата. След покупките на ЧЕЗ от “Гинка”, ТЕЦ Варна от Доган и Мариците от депутата Му Пеевски, къде мислите е най-добрата инвестиция за действащ политик?

по старо му - ДКЕВР, по ново му (от безброй години) - КЕВР (само за информация)

Водата трябва да е под контрола на държавата. А също големите енергийни централи, основният транспорт и почистването на снега и на отпадъците в големите градове. Минимална администрация в тези институции и максимален контрол над частните подизпълнители.

Предлагаме от 1 януари един акциз от 100 лв. , плюс ДДС , за всеки който все още диша в България .

Всички В и к дружества трябва да са общински фирми и да се управляват от съответната община . Така един няма да плаща за друг и цените на водата ще бъдат реални.

А какви са сега ВиК дружествата?

ДОКАТО НЕ БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ ВСИЧКИ КОНЦЕСИОНЕРИ,КАКТО В БОЛИВИЯ НАПРИМЕР,СЛЕД ВСЕНАРОДНО ВЪСТАНИЕ И НЕ БЪДАТ НАЦИОНАЛИЗИРАНИ ОСНОВНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ,НЯМА ДА СТАНЕ РАБОТАТА! ЗАЩОТО ТОВА Е ЕДИН ОТ НАЧИНИТЕ ЗА ПОРОБВАНЕТО ВИ! ДРУГОТО СА ХРАНИТЕ И ЛЕКАРСТВАТА!!! ЛЪЖАТ,ВИ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ЛОШ СТОПАНИН ТЕЗИ,ЗА КОИТО ТОВА Е ИЗТОЧНИК НА НЕПРЕСТАННИ ПЕЧАЛБИ!!! ТОВА Е Т.Н.СОЦИАЛНО ПОНОСИМА ЦЕНА,С КОЯТО ВИ ПРОБВАТ ДОКОГА ЩЕ ИЗДЪРЖИТЕ!

Защо някаква чужда фирма ще ни продава нашата собствена вода, че и ще иска увеличение?

Защото им даваме

Да им имам протеста на другарите...

Политизиран и задръстен трол не вдеващ какво става в България.Заради такива жалки същества безродници дебили като 14:34:19 , българите има да страдаме дълго време .

какво?

За Софийска вода кражбата е продажба и всичко плащаме ние. Водата в София е по-скъпа от водата в Израел, а заплатата на шефа й е дестки пъти над средната за страната и то в едно дружество чиито цени са НАЛОЖЕНИ от КЕВР. ...и протестират само няколко десетки човека пред КЕВР?! Заслужаваме си го!

Водата не е скъпа. Разходите са ви много. А за заплатата на шефа, ами тя фирмата е частна бе. Какво те интересува колко взема директора и?

Интересува ме естествено, защото няма ПАЗАР, а цените се НАЛАГАТ от държавата и тези цени включват шестцифрената месечна заплата, както на шефа на Софийска вода, така и на всички чиновници в ЧЕЗ, по правило деца и роднини на политици.

Какво регулира КЕВР, ако не регулира разходите за заплати?! И как може да увеличават всичко с по 15% на година, а инфлацията в еврозоната да е 2%?!

Ами интересува ме разбира се, тая заплата от къде идва - от цената на водата.

и ще се интересувам от всичко!

Водата не е скъпа ,защото държавата я продава по 2 или 3 стотинки . Скъпи са ни всички концесионери , които я позлатяват за да стане 3 , 4 или 5 лева .

Измамници , престъпници ,некадърници , убийци , не получаваме такива доходи да грабите от нас с пълни шепи. Мафия.

Скъпи българи, нали за това протестирахте, триста и кусур дни, а медиите отразяваха добросъвестно - бели рояли, свободата на барикадата, героинята Деси пред страшната полиция, къде е тя сега, между другото. Искахте ГЕРБ, високи цени, имигранти, ниски доходи, всяко министерство с бонуси по-високи от общите коледни добавки на всички пенсионери, махане на паветата в София и превръщането ѝ в жълтеникав ориенталски бит-пазар.

Над 60 % са загубите на питейна вода у БГ поради некачествени мрежи на ВИК операторите. И така е от години. Единствените " мерки" са увеличаване цените на водата за коректните платци. Ей, това " водните" мениджъри са бетер онзи меринджей...;)

На който му е скъпа водата, да ходи на село и да си изкопае кладенец. Водата ще му е без пари. Никой не му е длъжен.

За всеки кладенец се плаща, тролче нещастно!

Чудесно. Тогава да заминава за Германия. Там парите летят във въздуха. Който е накадърен да ги хване, го бият и го наказват да работи питерски трол!

Когато започнете да ни пордавате жива вода,от вашите собствени дворове тогава ще изпълнявате заповедите на Световната банка и Кристалина Георгиева да ни увеличавате цената на нашата собствена бг вода.

аз сам ще се цаня за трол

Във Варна глупаците написаха бележки кога ще дойдат за засичат водата. До тук добре, стандартна процедура. Обаче не дойдоха и о изненада написали от нормалните показания само 1/3. След 10 дена о ужас енергото същата тактика 3 пъти по-малко от показанията на електромерите. Е това ако не е картелно споразумение между доставчици на различни услуги здраве му кажи. Това няма как да стане без декрет от високите порти. Ама тоя съвсем за канарчета ни взеха намалят уж разходите до Нова година за да може народа да плюска, ама аз януари и февруари ще ходя на ски и пари за изравнителни сметки през тези месеци не се полагат.

пък на мене ми се вижда, че някой тъче на няколко стана. Инкасатор и при едните и при другите...

Това го правят при всяко вдигане на цените.После го плащаш по високата цена.

ти е регулатор на свободен пазар при наличие на конкуренция... а да то няма конкуренция на енергийния пазар в БГ.

Водата ми е най-ниският от режийните разходи. Пренебрежимо малко в сравнение с отоплението и тока. По-малко от всяко едно от интернета, телевизията, мобилните ни телефони. По-високите цени на така наречения промишлен ток ще ни се отразят по-лошо на джоба от увеличението на водата. Но на тях им се радваме, защото прякото плащане го правят изедниците капиталисти.

Така е, ама някои нямат и 10 лева ,но плащат месечно 50 за ИПХОНЕ щото са гъзари,

переш.....ще ти нисък разхода на вода. Една се хвалише преди време,че тя и мъжа и се къпят един път седмично. То за това градския транспорт смърди на леш..и на гадни дрехи. Затова се разнасят и болести от ниска хигиена.

Напълно ни влудяват тия некадърници от ГЕРБ.

Каква социална поносимост търсите, това, като принцип, умря преди 30 години.Сега принципа е който не може да плаща, да си гледа работата.Майчето много добре го знае и танцува върху кокалите на обикновените хорица.

Инфлацията е осезаема и е над 20% само за тази година, а догодина направо ще е потрес. Но както по времето на комунизма се отчитат нулеви стойности на инфлацията и почти толкова за безработицата при положение, че над 2 милиона българи се скитат немили недраги по света да си търсят работа и препитание.

У нас инфлацията е колкото в Еврозоната, защото сме във валутен борд. Чрез вдигането на цените регулирани от държавата - ток, вода, газ, нафта и т.н. правителството отчита икономически растеж, а на практика ви е чист грабеж. Цените на монополистите не са контролирани, а налагани от държавата. След покупките на ЧЕЗ от “Гинка”, ТЕЦ Варна от Доган и Мариците от депутата Му Пеевски, къде мислите е най-добрата инвестиция за действащ политик?

Ти си жив пример на 80% от електората. Някой се "скитали" по света, щото са отишли по собствено желание за пари. При соца нямало инфлация - абсолютна смешка за мислещите и знаещите какво е било тогава. Вчера показваха един дето е кмет от 50 години и в началото заплатата май каза 37 лева, после 70 и накрая 90 /поне около толкова запомних/. Да приемем, че соца свърши преди 30 години и тогава за около 20 години на тоя човек заплатата му се е повишила 2,5 пъти, което в проценти е 250%. Та казваш нямало инфлация при соца, а? Само "умник Гюро" може да го твърди това.